Lördagkväll

har verkligen varit full rulle idag!
började dagen med att packa in oss i bilen och fara till stugan i bjummis för att klyva och hämta ved. kom dit och började lite smått, sen kom stuggrannen som varit ute på jakt så då blev det lunch. grillade korv ute och emina åt 5st korvar!! busade lite med henne ochd rog omkring henne på bobben. insåg tillslut att jag lika gärna kunde klyva veden och martin busa med emina så så blev det! stod och kämpade med det ett bra tag tills martin kom tillbaka då emina somnat i vagnen. då fick han klyva och jag stapla. puh!
kan i alla fall säga att jag fick mig ett rejält träningspass!!

for vidare från bjummis till martins syster christina som fyllde år. hon bjöd på god middag och fika. mätt! ( är inte van att äta sådär mycket nu för tiden) blev där ett par timmar fram tills emina skulle sussa. lyckades hålla henne vaken i bilen på väg hem och hon var sååå busig när vi kom hem. (läs: övertrött)
plockade in lite kartonger från garaget med kläder som vi fått låna av martins systrar till emina. hittade huuuur mycket som helst som kommer passa nu. mycket kläder men även mycket pyjamaser som vi verkligen behöver nu! och byxor. det  mesta börjar vara lite kort i benen på stumpan nu!
så imorgon blir det att rensa ur hennes garderob och fylla på med nytt. så roligt!!

boman har varit här en sväng nu på kvällskvisten. suttit och surrat och druckit kaffe och myst. känns som att det var år och dar sen vi umgicks så vi har massor att prata om!
nu for hon iväg och skulle skjutsa martin och lars på fest. sen kommer hon tillbaka med lite snarra och annat gott. idag ska jag unna mig och ärligt talat känns det inte så hemskt med tanke på hur mycket jag rört mig denna vecka!
och dessutom börjar vi träna på måndag! och jag känner mig otroligt peppad. fortfarande lite snorig men inte så att det inte går att träna. jag hoppas vid gudarna att det inte kommer tillbaka den här gången!

eminas inskolning närmar sig med stormsteg och jag känner mig lite nervös...på dagarna går det bra men på kvällarna grubblar jag och planerar.

- måste beställa namnmärkningar
- hur mycket ytterkläder behöver hon ha där? räcker de vi har?
- kommer inskolningen gå bra?
- kommer de andra barnen vara snälla med henne och kommer hon vara snäll med de?
- kommer jag tycka om personalen?
- hur ska vi ta oss dit och tillbaka? ska vi promenera eller ta bilen...promenera tror jag...med pulkan..eller ska vi kanske ta bobben?
- vad ska hon ha på sig första dagen?
- vad ska jag ha på mig första dagen?
- hur ska hon klara sig utan mamma?
- hur ska JAG klara mig utan henne?????
- hur ska det gå de dagar martin ska hämta henne från dagis då jag jobbar sent? kommer de ha middagen klar när jag kommer hem och kommer martin laga GImat till mig?
- vem kommer gråta mest när jag lämnar henne själv första gången?
- om du nu som läser orkat läsa såhär långt, snälla svara under kommentarer på alla dessa frågot till mig!!

min hjärna går på högvarv och jag känner mig lite vilsen...inser att jag nog har ett ganska stort kontroll och planeringsbehov..hade ingen aning om det...
ojoj...

Gomiddag

nu har martin just kommit hem och jag håller på med lite fredags gomiddag. det blir grekiska köttfärsbiffar med klyftpotatis och sallad. (dock ingen klyftpotatis för mig)
ska bli såå mumsigt!!

blev en mysig dag med sassa idag. surrade lite, klippte eminas hår och tog oss sen en promenad när emina skulle sussa. kom in och gjorde hamburgare och sallad till lunch. jag var sååå hungrig!
efter att sarah for hem har jag och emina busat lite och tagit en dusch tillsammans. hann inte så mycket mer innan vi skulle börja med maten.

martin har köpt hem morötter och dip till mig så ikväll ska jag mumsa!

har även hört ryktas att Basketball Diares är på tv ikväll..mmm!!

Fredag!

ja idag är det fredag! underbart! ska bli skönt med en helg tillsammans allihopa.

har sovit bra inatt och kände mig frisk imorse när jag vaknade. skönt! snorigt och så men det spelar ingen större roll.
idag kommer sassa hit och ska umgås med oss. mysigt med lite sällskap.
ska gå igenom kylen och se vad man kanske kan skrapa ihop till en fin gi lunch.

ikväll ska martin iväg och bowla med karlsson och calle. så jag ska kura ner mig i ett bad under tiden tror jag och ha en liten kurkväll. ansiktmask, bodyskrubb, fotfilning, måla tånaglarna osv...man känner sig alltid så underbart fräsch efteråt! skulle bara ha haft hårfärg hemma. har nämligen en fin liten utväxt nu...
mitt hår växer som ogräs för det är inte mer än ngn vecka sen jag färgade det....(sen är jag ju lite väl extrem och petnoga också)
 
nu ska jag slå på en kanna kaffe och sen se Top Model Australia...(hooked)

Tips!

skulle vilja tipsa om jordens bästa lösnaglar!
för er som kanske inte har råd att gå och göra porslins eller akrylnaglar precis som jag så finns det ju andra alternativ.

jag använde alltid Depends lösnaglar. för det första är de små så de passar mina naglar. (finns även de som är lite större med i förpackningen) de sitter superbra! (ungefär 1 vecka) sen när de börjar lossna kan man givetvis klistra tillbaka de ett par gånger. och de kostar 75:-
ett kap!

Jag hade iaf tur med håret!

fortfarande mosig...blev bättre efter lite vila med emina i af. efter det satte min rastlöshet igång.
klädde oss och for o handlade fika på café bygård och for förbi martins jobb och bjussade grabbarna på lite gofika.
vidare och skulle köpa helenas present men det gick i stöpet då jag insåg att St Lawrence steakhouse klappat igen. letade även träninsskor på skokanonen utan lycka...
helt slut efter detta...

det går i vågor. ena sekunden känner jag mig frisk och i nästa har jag typ feberfrossa...skumt!

hur som helst så hade jag i alla fall en bra hårdag idag. kan inte sätta fingret på varför utan det kändes bara så....egentligen är det skitigt, tovigt och hemskt men jag älskar när mitt hår börjat bli lite längre!




Sjuk...igen!!

det kan inte vara sant! jag har blivit värre igen!! kände redan igårkväll att det inte var bra,,,kände mig febrig o hängig...ont i bröstet. nu på morgonen när vi vaknade hade jag ingen röst kvar. on i halsen och ondvvv hosta...suck..
emina  vaknade dessutom kring sex idag.
har legat på soffan sen dess och halvslumrat och emina har kollat på barnprogram och myst med mig. tur att man har jordens snällaste unge!

har inga planer för dagen...får se hur mycket man orkar. känner mig iaf lite bättre nu efter lite vila.
skulle ha träffat malin o micke idag men jag måste ringa o ställa in...tråkigt..

nu ska jag slå på lite varmvatten så ska jag och emina ta ett bad.

nu gäller det att ta hand om sig själv så man blir frisk ngn gång!

Yeah!

har inte vägt mig på några dagar...känns som att jag gått upp i vikt sedan jag slutade med allevo så jag ville inte veta. men idag kunde jag inte låta bli. och tro det eller ej men det  tickar neråt!!
nu har jag gått ner nästan ett halvt kilo till! jag blev såå lycklig och peppad så jag tog en hurtig prommis med emina när hon skulle vila.

just hemkommen nu och ska slappa med en kopp kaffe och läsa lite bloggar medans emina sover.

goungen min! (som har klöst sig i ansiktet....)



Mys o busserie med min underbara fina!





Bra dag trots allt!

började dagen utan några planer alls. hade ingen bil heller så vi var fast i rutvik.
när förmiddagen hade gått var jag sååå uttråkad!! drog på emina ytterkläderna och gick ut. åkte pulka, skottade snö, hackade is, kollade posten och lallade på ute och gick sen en promenad med henne så hon skulle få somna i vagnen. (hon vägrade)

när vi var på väg in igen kom rebecca och boman på besök. mysigt! surrade ett tag, fick emina att somna  och sen kom även syster jossi hit. min gounge!
käkade middag och sen kom boman och lars hit. så nu har vi bokat hotell klart till bruce springsteen resan. det blev Hilton hotell. så jag hoppas det blir bra! ska ju vara ett finare hotell. ngn som bott där?

nu har jag och jossi just varit på promenad och emina sover. ska snart skjutsa hem jossi, stanna och hämta ut mina fotoalbum och sen hem o slänga mig i sängen o mysa med min booo!!

Bilder från tjejfesten!

nu har jag fått min kamera tillbaka så nu blir det lite bilder från tjejfesten.

kom precis in från en långprommis. pressade mig själv ännu mer denna gång (om möjligt) så nu är kroppen slut. förkyld som man är är man ju inte direkt i toppform men promenader ska jag då orka med!!
så fort jag blir frisk blir det träning som står på schemat! nu är det färdigt med alla dessa sjukdomar! ska träna mig frisk som en nötkärna!!

så, här kommer bilderna!

   
   
    

Hotell i sthlm??

hej kära läsare!

är det ngn som har ett bra/billigt/centralt hotell i sthlm att tipsa om??

behöver hjälp!

Hotell i sthlm??

hej kära läsare!

är det ngn som har ett bra/billigt/centralt hotell i sthlm att tipsa om??

behöver hjälp!

Bruce Springsteen

nu är det bestämt! jag och martin far tillsammans med maria och lars på bruce springsteen 5:e juni i sthlm!!
längtar redan som en galning. hur ska man klara att vänta så länge?
känns dock kul att ha ngt sådant att se fram emot.

fick uppdraget att boka biljetter till oss allihopa. dock var det inte det lättaste då deras sida i princip la ned...(står till o med om det på aftonbladet)
har hittils lyckats skrapa ihop 3 biljetter i alla fall så det känns inte helt omöjligt!

håll era tummar för oss!!

Söndag

fredagens tjejfest var underbar! god mat, 8 härliga brudar och en massa alkohol och dans. kan det bli bättre?
hade skoj både på förfesten och även på krogen. en toppenkväll helt enkelt.
kommer bilder från kvällen sen. har fortfarande kvar min kamera hos rebecca...

lördagen var jag trött. mådde bra men var ruggigt trött.
var på kalas hos lilla julia som fyllde år och sen spenderades kvällen i soffan. sov om vartannat. förkyld och risig.

idag mår jag bättre. klev upp med emina halv sju och gav pappsen en sovmorgon.
slappade hela förmiddagen och sen for vi på Leos lekland så emina fick busa av sig lite. hon älskade det! sprang omkring som en galning  och skrattade åt alla barn som busade.
efter det blev det storhandling och sedan en mysig middag på Waldorf. en toppendag med andra ord.

nu har emina just somnat och jag och martin ska strax se film. känner mig fortfarande lite smårisig och är sååå trött på att vara sjuk nu...känns som att jag är sjuk konstant...huvva!!

Friday it is!

så nu har äntligen fredagen kommit. veckan har gått otroligt snabbt, vilket den inte brukar göra när man längtar till ngt. men nu är den här och jag ser fram emot en toppenkväll ikväll!

emina har sovit bra inatt, alltså jag med. skönt!
vaknade lagom tid också. halv nio. ska passa på att vila med henne sen, trots en god natts sömn. känner nämligen att jag fortfarande har huvudvärk. dock inte lika illa som igår men..
det blir en treo nu och sen ett varmt och skönt bad tillsammans med emina. lunch på det och sen vila.

nu spillde emina just ett helt glas saft över sig....tur att vi ska bada! =)

Ojoj...

det blev en tuff och lång dag för fröken palm idag...
först började det som sagt med väldigt lite sömn och lite krassligheter.
sen fick jag huvudvärk men som gick över ganska omgående. men sen.....efter vi hade ätit middag. jag trodde på fullaste allvar att mitt huvud skulle explodera, att jag skulle kräkas för att jag hade så ont. svepte snabbt i mig 2 treo och gick och la mig i sovrummet, kolsvart. måste ha somnat, för 1 timme senare vaknade jag.
huvudvärken var nästan helt borta då och jag kände mig piggare!

hade så ont att det var obehagligt...man blir ju lite nojjig också när man vet vad mamma dog av och vad som ligger i släkten. huvva!
var länge sen jag fick ett sånt "anfall". i alla fall några år sen.......

nu kom jag iaf precis hem från lite handling med rebecca inför morgondagen.
jag hoppas vid gudarna att emina sover bra och länge inatt. jag behöver all vila jag kan få!

oj vilket gnälligt inlägg det blev känner jag, men vissa dagar är sämre än andra. that´s it! =)

Puh!

emina somnade i min famn i soffan kring sju...
vaknade kring åtta båda två. min nacke höll på att knäckas så jag bar över henne till våran säng och la mig med henne. trodde inte hon skulle somna om, men nästa gång jag kikade på klockan var den 10!!

så nu känner jag mig som en ny människa efter att ha fått lite välbehövd sömn. känner mig inte ens sjuk längre. lite mått ont i halsen, men inget märkvärdigt...

nu håller jag på med lite korvsoppa här som vi ska käka till lunch jag och emina.
magen kurrar!
blev ju frukost kl fem så det kanske inte är så konstigt...

Trött mama...

ja just nu är jag så trött att jag mår illa...
emina har varit vaken sen klockan tre inatt. klockan fem var det ingen idé att försöka mer så då klev vi upp. det positiva med detta är att vi fick en mysig morgon med pappsen innan han åkte på jobbet.
men krasslig och att sova 3 timmar känns inte som en bra kombination...jag hoppas emina kommer bli trött snart så jag också får vila. annars kommer jag aldrig orka den här dagen..

ikväll ska i alla fall jag och rebecca och handla maten inför fredagen. ska även passa på att gå på bolaget i samma veva.
förhoppningsvis hinner vi umgås med rebecca och william nu på dagen. rebecca har lånat en systemkamera av sin syster och vi hade tänkt fota barnen lite.
återstår att se när emina vill vila och hur jag känner mig efter det...

känner mig som en gammal tant idag....

Sjukling?

haft en mysig dag idag.
for på stan med rebecca och maria. shoppade lite kläder till på fredag och sen gick vi och käkade lunch på sub & co. emina vilade under tiden och rebecca var barnfri så det var skönt att få sitta och surra lite grann ostört.

efter stan kom rebecca med hit. lånade ett par jeans och mina svarta stövlar som hon ska ha på fredag.

efter det har jag och emina bara tagit det lugnt. jag känner mig inte alls frisk...ont i halsen och ont i kroppen. martin har smittat mig den skurken! men som tur är är emina det snällaste barnet som finns så hon har lekt på ganska bra själv här så jag har fått slappa lite. (martin jobbar)
nu sover hon sött och jag ska bädda ner mig här i soffan och kurera mig för jag vägrar vara sjuk på fredag!

Resultat

reslutatet av tavlorna till vardagsrummet:

Tisdag

kom just in efter en lång hurtig promenad. kändes som att jag hade kunnat gå flera mil! älskar när det är så. så länge jag har min musik skulle jag nog kunna gå hur långt som helst!

har vart en riktigt hurtig dag idag. martin är fortfarande hemma med oss så på förmiddagen packade vi på oss och gick ut. skottade en massa massa snö... hela uppfarten för att vara exakt och sen tog vi en promenad med mina på pulkan. när emina inte ville åka mer gick martin hem med henne och jag och kira fortsatte en bit till.

har sedan grejjat på här hemma. emina är lite snorig och har inte vart så pigg idag så det blev en lugn dag hemma. har fått upp tavlorna på emina i vardagsrummet och hunnit både städa och tvätta. toppen!

längtar nu till på fredag då det är tjejfest! imorgon blir det kanske stan med rebecca för handling och kanske hitta ngt fint att ha på sig...hoppas martin är hemma imorgon igen för då får emina stanna hemma med honom när jag far iväg. kan inte ens minnas sist jag var på stan utan barn...

så här svettig, rosig och söt är man efter nästan en joggingtur runt rutvik:

Måndag

som vanligt är det trist med måndag...men denna måndagen började helt underbart!
jag och emina vaknade halv tio. och vem kommer in i sovrummet då om inte pappsen! han hade känt sig lite smårisig på morgonen så han stannade hemma idag. sååå mysigt med en sådan överraskning!

kring 11 for jag och emina och handlade lite och sedan förbi becca och william och hälsade på så pappsen skulle få vila sig lite. emina sov i bilen under tiden jag var inne hos becca. skönt att få surra lite "ostört".
planerade lite inför tjejfesten på fredag som vi ska ha hemma hos becca. ska bli så roligt!! blir middag innan, fixa sig, parta lite och sedan Olivers. minst 7 tjejjer blir vi...

martin ska ha några kompisar som kommer hit och bastar med honom då och ha "grabbkväll". ja, bortsett från emina då vill säga=)

nu ska jag mysa lite med emina som inte heller verkar riktigt kurant idag...hon sitter just nu i sin fotölj och tittar på barnprogram. pappsen for på ett möte just och efter myset med emina ska jag passa på att måla våra nya ramar..

Slut med..

allévo idag...eller i alla fall slut med bara allevo. känns lite skumt...vad ska man nu äta? men ändå skönt. lättare att planera sina dagar när man kan äta lite mat...
hade tänkt att jag bara skulle byta ut middagen denna vecka och från nästa vecka även lunchen.

hur som helst. det ni kanske är intresserade av är väl hur mycket jag gick ner under dessa 2 veckor...
totalt -3,3kg.
alltså stod jag i princip helt still andra veckan. kändes superdeppigt imorse när jag vägde mig men nu känns det bättre. det känns som att jag gått ner mycket mycket mer än så och det är väl huvudsaken?
det känns på kläderna och jag ser stor skillnad. och martin har också sagt att han tycker jag har blivit så liten! (liten var väl att ta i av honom, men..)
det känns bra i alla fall och det känns framförallt bra att ha vant av kroppen från dessa jätteportioner. jag behöver inte mycket för att bli mätt nu...

så idag blir det fisk till middag. torsk i ugnen och en grönsallad till. ska bli underbart!

Eminas nya fotölj

hon älskade den redan när vi var på ikea och hon älskar den om möjligt ännu mer nu!



I´m back!

har inte hunnit blogga ngt alls i helgen. har vart fullt upp för vår del...

i fredags hade jag och emina eftermiddagsbesök av maria, rebecca och william. efter det blev det middag...(fortfarande allévo för min del tyvärr, men idag är sista dagen!!) sen en soft fredagskväll med lets dance och mys.

på lördagen packade vi ihop oss och for upp till ikea. shoppade lite mer än vad som var tänkt så jag känner mig helnöjd med ikea. martin är lika köpgalen som mig när det kommer till heminredning så det blev en riktigt mysig dag!
shoppade:

* 3 st stora ramar (till förstoringarna på emina)
* 9 st mindre ramar (som alla ska hänga på samma vägg)
* värmeljus
* 2 st ljusstakar till vardagsrumsbordet
* svart toasits
* fotölj till emina
* nya fräscha skärbrädor
* lökhackare

alltså lite mer än bara de 3 stora ramarna vi skulle köpa från början...=)

efter det for vi vidare till stugan i bjummis och stannade där över natten.
idag på dagen har jag och emina vart ute och sparkat i över en timma medans pappsen fixat med ved. åkte med emina på sparken nedför en backe. detta tyckte hon var jättekul och såfort vi kom ner för backen pekade hon och sa: "mer!!"
så då var det bara att dra henne upp igen, och igen och igen....sötunge!

kring lunch packade vi ihop oss igen och for och hälsade på martins mamma en sväng. sedan hem och laga middag, packa upp, packa upp alla ikeasaker osv...
efter det tog jag en välförtjänt paus och for och solade. det var så otroligt skönt! var som en ny människa när jag kom hem igen!

nu ska jag uppdatera mig lite i bloggvärlden och sedan blir det film!

Ingen tid...

över för att blogga. våra dagar är fyllda av aktiviteter och främmande och på kvällarna vill man gärna umgås hela familjen tillsammans så då kommer bloggen i sista hand.

idag har jag och emina sovit länge. (igen!!) efter det kom pappsen hem och åt lunch med oss och sen for vi vidare till rebecca och william i björsbyn. så skönt att komma hemifrån lite! och det är ju sååå mysigt hemma hos de nu när de flyttat in i huset och fått köket på plats.

nu har vi just ätit middag och ikväll blir det en myskväll för mig och martin när emina somnat. ska ta oss ett bad och sedan hyra ngn film..

Onsdag

idag har jag och emina sovit till halv tio. var mycket skönt!

kring halv elva kom sarah och lite senare kom även rebecca, william och boman.
har haft en mysig dag med en massa surr och bus som vanligt.

nu har emina just somnat och martin är och handlar lite. kändes som att det var bäst att han fick göra det då man kan bli ganska sugen på mycket när man är i en affär och inte ätit ngn mat på 1,5 vecka...

kvällen kommer bara bestå av en massa tvmys. kändes lagom för mig...

här är vardagsrummet med nya mattan:


Australia

det blev bio för mig och martin ikväll. var och såg filmen Australia. tyckte den var superbra och det var oväntat att se Nicole Kidman i en sån roll...eller både och..svårt att förklara utan att säga hela filmen.
det var mysigt i alla fall att göra ngt tillsammans bara vi 2, utan att festa....=) men lite jobbigt måste jag erkänna att det var när ALLA runt om oss satt och mumsade på en massa gott. men jag hade mina tuggummin som jag tuggade frenetiskt på under hela filmen. (3 timmar) kommer har träningsvärk i käkarna imorgon....

för farfar lennart och emina hade det gått bra. vi glömde blanda en välling innan vi for så hon hade fått en yoghurt till kvällsmat istället och han hade även fått byta en bajsblöja. (vilket han nog inte gjort på många många år...)
jag hade betalat ganska mycket för att få se det, för tydligen var det ingen liten historia heller. hihi!

nu ska jag slänga mig i soffan i vardagsrummet och mysa och njuta av vår nya fina "pearl" matta! blev toppenfint! kan visa lite bilder imorgon här om det är ngn som är intresserad.
sen blir det godnatt för mig, för den vilan jag skulle ha idag blev som vanligt inte av. började grejja med en massa annat när emina lagt sig och hann precis bara slumra till på soffan innan hon vaknade igen...

Tisdag

idag blir nog en slappardag för mig och emina.
ska vara hemma och mysa nu på förmiddagen. ska passa på att vila med henne sen. är såå trött. denna allevokur gör ju inte direkt så att man blir pigg...

lite senare ska vi nog fara och köpa en ny matta till vardagsrummet. (äntligen!!), lämna lite mammakläder till ulrika på jobbet och byta martins rakhuvuden han köpte för ngn dag sen.
om det nu inte blir snöstorm..ser ut som det just nu. och hörde att det skulle komma ganska mycket snö.

sen hoppas jag att min jacka som jag köpt på tradera kommer idag också. och att den passar!


ikväll blir det kanske bio för mig och martin. farfar kommer hit och är med emina några timmar om de nu inte åker på att jobba i detta väder. hoppas inte. det hade varit så mysigt att få gå på bio.

Fotoframkallning

igår skickade jag en massa bilder för framkallning. 270 bilder blev det, plus 3 st förstoringar som vi ska ha i vardagsrummet samt 2st fotoalbum.
längtar tills förstoringarna kommer, de kommer bli så fina!

dessa blev det:

      

vi ska fara till ikea på lördag. inte egentligen för att shoppa ngt, utan bara för att ha lite mysigt. efter det stannar vi nog i bjummis o sover där 1 natt o myser tillsammans.
ska nog shoppa liiite på ikea i alla fall. blir 3 st ramar till förstoringarna, lite förvaring till eminas rum och kanske ngn rund matta till vardagsrummet, där vi förövrigt möblerat om lite. blev sååå fint!
och sen har vi även plockat bort julen så nu är det undanplockat och fint där.

Vägning

så var det vägning idag efter 1 veckas Allévokur.
-3,1 kg!
om jag ska vara ärlig blev jag lite besviken då jag vägde mig för ett par dagar sen och då hade gått ner 2,8kg. men å andra sidan. om jag hade hållt mig och vägt mig först idag så hade jag blivit glad. mer än 3 kg på 1 vecka är inte illa pinkat!
1 vecka kvar nu....

igår hade vi en supermysig dag.
var ute hos rebecca, henrik och william. grillade, åkte pulka och busade och var ute ett par timmar, martin red rebeccas häst och sen for grabbarna på en skotertur och vi tjejjer gick in och drack lite kaffe och surrade.
när vi sen kom hem kom carro, erik och hugo och hälsade på.
mycket mysigt!

har sovit som en liten gris inatt. har bytt sida med martin i sängen och sover som en prinsessa på hans plats.
underbart att få känna sig lite utvilad!

nu ska jag byta en härlig bajsblöja här och sen försöka få på mig lite kläder...

Framsteg

emina har gjort stora framsteg idag. iofs gör hon det nästan varje dag men idag var det extra stort...

först har hon kissat på pottan alldeles själv.
kan ju då även tillägga att vi endast 2 ggr haft henne utan blöja och när hon kissat satt henne på pottan för att visa, men då har hon redan hunnit kissa klart innan.
men idag gjorde hon det alltså själv! jag är sååå stolt!!

sen har hon ätit ugnspannkaka själv också. och äta själv det kan hon ju, men hon har dessutom tagit en tugga på gaffeln och doppat den i sylten alldeles själv utan att vi visat henne.
kanske en liten grej för andra men en stor grej för oss! =)

vår lilla kicka börjar bli så stor! och snart ska hon börja på dagis.

ikväll kommer jossi hit. ska fara och hämta henne i stan sen och passa på att hyra en film i samma veva.
synd bara att man inte kan mumsa på ngt gott till...
men snart har halva tiden gått! och jag måste faktiskt erkänna att jag är lite stolt över mig själv....

Helg

det gick bra för emina på barnkliniken igår. dock blev det inget allergitest gjort då de sa att det inte var allergi.
kändes ändå mer trovärdigt och som att personalen var betydligt mer kunniga än på vårdcentralen.
hur som helst så sa de att vi ska komma tillbaka om fläcken blir värre så de får ta prover.
detta betyder alltså att vi inte behöver vända oss till vårdcentralen mer. skönt!

planerna för dagen är att emina ska få lite lunch snart. sen tar vi en promenad när hon ska vila.
efter det ska vi fara och se om vi hittar ngn ny stekpanna, kolla på lite bilar och köpa träningsskor till mig.

ikväll kanske syster jossi skulle komma hit och mysa med oss. jag hoppas det!

AA-fodral?

jag har fått för mig att jag bara MÅSTE ha Gina Tricots American Apparel-liknande fodral (klänning/tunika) i klarblått!
jag har en i svart som används flitigt, men jag bara måste ha den i klarblått....

så är det ngn som läser som har en sån och vill sälja den eller som vet vart man kan få tag på de, hör av er!

vart kan man över huvud taget få tag på de AA-fodralen? har kollat deras hemsida och på tradera....hittar inget...
vill ha fler!!

Skor

dessa skor från hm har jag klickat hem i svart...
men jag skulle mer än gärna ha de även i blått. grymt snyggt!

mitt andra nyårslöfte är att börja ha lite mer färg på kläderna.


Fredag

här kommer lite egobilder såhär fredagen till ära! =)

jag är helnöjd att jag äntligen får upp mitt hår i en knut!!




Allévo dag 5

dag fem med allevo och det går över förväntan.det blir lättare och lättare för varje dag som går.
dock var jag ganska hungrig igårkväll...det var lite jobbigt.
men det gick bra i alla fall.

ska snart iväg med emina på barnkliniken och göra allergitestet.
martin kommer hem när som helst och sedan är det helg igen. känns skönt! har ju blivit lite bortskämd nu i mellandagarna då vi fått ha honom hemma så mycket så det känns konsigt nu när han jobbar igen...

emina gör så många framsteg hela tiden att jag knappt hinner med. en massa nya ord och i princip alla ord man säger kan hon upprepa nu. hon springer för fullt (och det går kanske lite fööör snabbt ibland) men hon tycker det är roligt! hon säger nu både william och maria. (boman) och jag tror hon sa rebecca häromdagen också.
sååå, är nog hennes favoritord just nu. så fort hon gjort något. tex ställt en sko på en stol så säger hon: såååå. när hon har klätt på sig säger hon: sååå...ja egentligen vad hon än gör så säger hon det=)

nu ska jag ta en kopp kaffe och invänta martin.

Mysdag

det blev en riktigt mysig dag för mig och emina.
har badat, busat, läst böcker, övat ord, pottränat, vilat och lagat middag.

nu har pappsen kommit hem och det är lika mysigt som alltid!
snart är det barnprogram för emina och sedan läggdags. då ska jag och martin mysa med en film
och jag ska unna mig en kopp blåbärste. (helt ok med allevometoden)

imorgon ska emina på barnkliniken i sunderbyn och göra allergitest. martin tar ledig då så han kan följa med. känns skönt att ha med honom. jag har ingen aning om hur de gör allergitesterna men jag hoppas av hela mitt hjärat att vår lilla tös slipper ha ont. och nånstans hoppas jag nästan att hon är allergisk mot ngt så vi får svar på varför hon blir irriterad på kinden från och till..
dock har det ju blivit väldigt mycket bättre, men det känns som att det är lika bra att kolla upp vad det kan vara nu när vi äntligen fått chansen.

eminas busmin i badet:

Minus på vågen!

kunde såklart inte hålla mig från att väga mig fast jag hade tänkt vänta till på måndag.
-2,3 kg på 3 dagar! jag vet, det är mycket vätska säkert, men man blir ju ändå peppad när man ser att det går åt rätt  håll och med råge dessutom. lycklig idag!

tanken idag var att fara till rebecca och william men william fick feber igårkväll så det blev inställt. så idag har jag bestämt att det blir en mysig hemmadag för mig och emina. det var länge sen...
har just gjort en brasa så snart kommer vi ha det varm och gosigt här i huset, emina har ätit välling till frukost (gör det ibland fortfarande), och nu sitter jag och äter min shake till frukost.
det är 20 grader kallt ute så det kändes som en bra dag att stanna inomhus och bara rå om varandra. kanske ta en bad, busa, fixa i eminas rum, rensa min garderob lite, osv....

nu blir det en kopp kaffe och sedan soffmys med emina. (en trött liten dam idag som mest bara vill gosas)

Dålig bloggdag

har inte hunnit blogga så mycket idag. har vart full fart hela dagen.
kom hem från sassa kring nio och då såg jag och min lover en film. (som förövrigt sög)

allévo har gått jättebra idag!
ser nästan fram emot en chokladshake imorgonbitti=)

här kommer lite mer bilder från nyårshelgen i bjummis. (snodde de från boman som fotade mycket mer än mig)


Nyårsskål:


Mys ute i kylan. boman och rebecca:


Emina fann en till bästis:


Boom and me:

Onsdag (måndag)

känns som måndag idag då martin jobbar igen men egentligen har halv veckan gått och snart är det helg igen. underbart!

på ett tag kommer rebecca och william hit. ska ta en promenad tillsammans i kylan och sen kanske lite surr och kaffe medans kidsen sussar. (som vanligt) kommer förmodligen frysa ihjäl ute men vill man bli fin så...

ikväll ska jag fara till sassa och hälsa på en sväng. ska bli skönt att komma iväg lite för lite egentid och det är alltid lika underbart att komma hem igen då man fått andas lite. det behövs! för alla inblandade.

min underbara älskade:


Allévo dag 3

whoohoo!!
idag känns det mycket mycket lättare!
har till och med börjat dagen med en banan-hallon shake och det var inte sååå farligt som sist.
kanske har jag vant mig lite, eller så är jag bara mer pepp.

känner mig inte speciellt hungrig heller. kvällarna är värst, då suger det ordentligt i magen!
men en massa vatten hjälper.

det är bara tredje dagen idag men jag känner att jag kommer klara detta!
tänk bara den första portionen med GI-mat jag får äta. kommer bli underbart!

Bus i bjummis

emina hittade bomans mössa. den blev en favorit...
så hon har gått omkring med sina kavat vinterkängor och mössan mest hela tiden!



Pest och pina

ja det kommer bli mycket gnäll i bloggen nu i och med min Allévokur...

idag köpte jag thaisoppa och gröt.
thaisoppan höll på att komma upp igen och gröten fick jag tvinga i mig. men den gick ner i alla fall...
gröten smakade som jättejätte saltad gröt och såg ut som kräks.

2 dagar har gått och jag står nästan inte ut. hur ska detta gå?

men jag ska bli smal!

Ledighet igen

hade missat att det var en helgdag idag igen så jag fick en mycket positiv överraskning igår då jag fick veta att martin skulle vara hemma med oss idag. en mjukstart efter en ganska lång ledighet.

har fått i mig en chokladshake på morgonen. det gick bra...men inte mer än så.

planerna idag är att försöka hitta lite mer allevoprodukter på coop.
sen hoppas vi på att faster frida och gustav ska vara hemma idag så vi kan få fara och hälsa på de.

boman ska också börja med allevo idag...ska bli intressant att höra vad hon tycker om det!
nu måste vi peppa varandra gumman!!

Jag SKA bli smal!!

jag ska bli smal, jag ska bli smal, jag ska bli smal.....

choklad shaken jag drack först var helt ok.
sen dess har jag ätit potatis-purjolökssoppan till middag och nu en av de andra shakerna, banan-hallon.

soppen var pest! som varma koppen fast värre. men den gick ner i alla fall...
men denna shake, banan-hallon, som jag trodde skulle vara bättre, den var så hemsk så jag nästan dog! huga! för att inte tala om eftersmaken....

nu måste jag bälja en kopp kaffe och ta en cigg (de kommer vara min räddning genom detta...) för att få bort den hemska smaken ur munnen.
sedan blir det bastu med min baby!

jag ska bli smal, jag ska bli smal, jag ska bli smal....

Bjummis

lite flumbilder från bjummis kommer här.
måste säga att det var underbart att få fixa sig lite idag. ta på sig vanliga kläder och sminka sig. inte bara glida omkring i mjukisar och vara allmänt sliten...dock har ju även det sin charm!

rebecca mumsar potatisgratäng ( vi gjorde inte så mycket annat än att äta ):

boman fular sig:


myspys:


asgarv, eller nått:

Allévo dag 1

så nu har man börjat med detta Allévo....
blev en lite konstig start då jag inte hade det hemma från morgonen, men jag åt en klementin till lunch och en kopp kaffe till frukost. inte bra, jag vet, men för att undvika att ha överskridit kaloriintaget.

nu när jag och emina kom hem så har jag i alla fall testat en av deras kickstart shakes.
tänkte att jag skulle försöka utvärdera lite här i bloggen hur det går med vikten och hur det går att äta dessa, enbart dessa under 2 veckor.
jag köpte 3 olika kickstartprodukter.

kickstart shake banan-hallon
kickstart shake choklad
och kickstart soup potatis-purjolök

jag testade choklad shaken när jag kom hem. väldigt enkelt! 2-3dl vatten, häll i en påse pulver och skaka 15 sekunder. tyckte den var helt okej! ganska god till och med...men kanske kommer detta ändras efter ett par dagars intag?
dock var den lite grynig...

jag tror den andra shaken är godare faktiskt. försökte vara lite taktisk och börja med den som borde vara värst.

får se hur det kommer gå när man ska äta tillsammans med resten av familjen...och hur ska det gå att laga maten till resten av familjen?? får överlåta det på martin de 2 närmaste veckorna.

så alltså...jag har totalt 10,6 kg att gå ner. wish me luck!

Nu kommer de....

nu kommer det börja trilla in lite bilder från bjummisresan...
de kommer eftersom då jag inte vill lägga in alla i ett inlägg.

enjoy!

emina och william badar. sötnötar!



Nyårslöfte

ja jag har som vanligt ett sånt...
dock har det inte börjat än. det börjar imorgon.

ska börja med Allévo från och med imorgon. 2 veckor kick start och sen får vi se hur det fortsätter.
målet är i alla fall att gå ner 10 kg. jag har ingen speciell tidsplan men ner ska jag!

så imorgon är planerna för mig och emina att fara på stan och köpa träningsskor och träningskläder till mig.
sedan ska vi möta boman på ica maxi och handla allévo tillsammans.
träningen ska också igång nu, men då man inte ska träna så hårt under kickstarten med allévo så blir det lugna pass till en början och mycket promenader.
kan nog vara lika bra så jag inte har en muskel i kroppen=)

känner mig mer peppad nu än någonsin så jag VET att jag kommer sätta detta!!
kommer bli tufft men jag SKA!

Hemma igen!

nu är vi hemma igen efter flera dagar i stugan i bjummis.
åkte dit dagen innan nyårsafton och kom som sagt hem idag.
det var inte magsjuka emina fick, åtminstone kräktes hon inget mer. tack gode gud!

för att kort sammanfatta vad vi gjort i stugan dessa dagar tillsammans med rebecca, sköld och william,boman och lars:

* grillat, eldat
* fotat en massa
* ÄTIT GOTT
* myst
* spelat spel
* skrattat så vi haft träningsvärk i magen
* ringt 112
* frusit ute i kylan
* druckit lite goda drinkar
* firat det nya året genom att skåla med rosa champagne
* bråkat när vi spelat spel
* skrattat när vi spelat spel

osv....
kan fortsätta hur länge som helst. har haft det helt underbart och jag är så fantastiskt lyckligt lottad som har så underbara vänner omkring mig!

har som sagt fotat en massa men jag lägger in bilderna imorgon. har en massa att fixa med ikväll så jag hinner inte.
emina har just somnat och tvättmaskinerna går för fullt...

All About Us

Våra dagar