JAG FINNS...

...men jag syns inte!


sjuk dag idag. imorgon kommer det vara värre...

snart pyser jag från jobbet i alla stress. ska vaccinera mig halv fem på hermelinen och efter det far jag direkt och spraymålar mig hos boman. spännande! hoppas jag blir härligt solkysst! det behöver verkligen just nu då jag känner mig i princip genomskinlig!....

ikväll blir det långprommis med becca igen! här ska svettas! innan det mys med familjen...

so long!

TRÖTTHET

tröttast idag...blev en sen natt följd av sjuka mardrömmar. det är aldrig så underbart som då att vakna och inse att allt bara var en hemsk dröm.

har haft en underbar helg!

på fredagen var det som sagt APT med jobbet och sedan Western Farm. hdae grymt skoj tillsammans med några tappra själar och stupade i säng kring två.

på lördagen hade vi en riktig städdag. storstädade hela huset tillsammans alla tre. (emina är en riktig liten hjälpreda) och hann till och med att putsa fönstrena.  efter det blev det storhandling och iväg för att hämta bilen på hertsön. väl hemma blev det middag och myskväll. hann även med att julpynta.
somnade väldigt tidigt...

på söndagen hade vi sovmorgon till klockan tio. klev upp pch åt brunch och sen begav vi oss mot stan för att möta upp becca och co. för skyltsöndag. det var mysigt, men jag måste ändå tyvärr säga att det inte alls är som när man själv var liten....nästan inga tomtar och inte alls samma marknad som då.
stannade en stund bara och sen for vi hem till becca med familj för en mysdag tillsammans. även therese och robert kom förbi med lilla maja, och vovven harry var med för att provbo hos becca.

hem och käka julmiddag, basta med lillastumpan (som älskade det!!) och sedan sängen för henne och långpromenad för mig, becca och harry. det var riktigt skönt med friskluft och motion och vi gör om det igen ikväll. skönt att få komma igång och svettas igen!!

nu ska jag jobba undan här. mycket idag då det är månadsskifte som närmar sig...


OFF I GO!

idag stänger vi kontoret för APT. efter det blir det western farm med alla kollegor. alla är tokpeppade och stämningen är på topp!

blir med andra ord inget mer bloggande idag!



hittade denna bilden när jag googlade på fest...ngn annan än jag som ser att kvinnan på bilden är läskigt lik min mamma i unga år??

SNART...

får jag gå hem! ska bli underbart att komma hem till emina. få lukta på henne, på halsen, sådär så hon kurar ihop sig och fnissar lite. få öppna dörren och komma in, ropa hej och se henne springa som en liten gasell mot mig och kasta sig om halsen på mig. (fast å andra sidan är farfar där när jag kommer hem och då är det nog inte lika viktigt att mamma kommer hem..)

tänk att man kan älska så. det är så enormt att det inte går att beskriva.

vänta vänta vänta...

0-428d197c92c02a4bf361b957ad1db981.png

5d1573951fce71347839ed479247b101.png

VACCINERAD

nu har emina vaccinerat sig...martin ringde och meddelade att allt hade gått bra. hon hade inte ens reagerat när hon fick sprutan och blev jätteglad över plåstret hon fick och den lilla grodan.
min lilla lilla prinsessa...hur ska jag kunna sova inatt? tänk om hon slutar andas? jag vet att ni nu är många som säkert tycker jag är superlöjlig men efter allt som skrivits om barn som slutat andas efter de fått vaccinet och allt annat som hänt, hur ska jag kunna slappna av då??

jag kommer förmodligen lyfta över emina till våran säng när jag går och lägger mig ikväll. då får jag i alla fall vara nära. och sen får vi hålla tummarna att ingenting händer och att hon slipper vara sjuk imorgon!

JULSHOPPING

igår efter jobbet skyndade jag mig hem för att hämta upp en nyäten emina. for mot bergnäset för att hämta upp jossi (emina var överlycklig) och sedan vidare till storheden och rusta. skulle ju bara köpa en ljusstake eller två men kom hem med 2 stora påsar med julsaker! det är ju sååå mysigt! och det känns ännu mysigare nu i år då jag vet att vi kommer vara hemma på självaste julafton och nu när emina är lite större och förstår lite mer. och när hon dessutom fullkomligt älskar tomtar!

0-58150be04b1fdf22ddadb99192f75b7d.png

jag köpte:

- 2 st röda klassiska ljusstakar
- 1 st rosa ljusstake till eminas rum
- 2 st vita glittriga tomtar
- 3 st minitomtar
- 1 st mjuk tomte som emina ville ha
- 1 röd julmatta till köket
- 1 ny julgransmatta i klassisk stil
- 1 jättefin gravlykta till mammas grav

tror det var allt...det kommer bli en sån underbar jul i år! det har jag bestämt!

jag och jossi pratade ganska mycket igår efter våran shoppingrunda om just detta med högtider och hur det är i vår "familj". ja jag vill knappt kalla det familj...det har varit ganska tufft för oss alla tre systrar många gånger, många år och tillslut tappar man lite av vad julen egentligen betyder, eller i alla fall ska betyda! de flesta jular vill jag bara gråta, över allt jag har förlorat som en gång var. jag vill gråta för att jag inte firar den med "mina", för att inte jag också har en jättestor familj, för alla jular jag kännt mig otrygg och bortkommen.
i år ska vi som sagt vara hemma. och för första gången på väldigt länge längtar jag till julafton! en jättekonstig känsla som är lite svår att vänja sig vid men som ändå gör mig varm i hjärtat.
lilla emina, min skatt, ska få den bästa julen någonsin!

BAD BAD BLOGGER

oj vad jag har varit dålig på bloggandet nu idag...sorry!
började morgonen med en dödande huvudvärk! jag brukar ha huvudvärk ganska ofta, men idag var det överjävligt! och dessutom behövde bilen tankas och det var inte bara jag som tänkte den tanken vill jag lova! där står jag och vill bara dö, i kö, och sen ute i blåsen och regnet med ett hucud som känns ungefär lika stort som en elefantröv. grattis till mig!
ilar iväg till jobbet, kommer några minuter sent, häller i mig 2 stora koppar kaffe (om det kan vara det huvudvärken beror på), dricker 1/2 liter vatten och kastar i mig 2 st pronaxen.

1 timme senare har det lättat lite och har mer övergått till en normal huvudvärk..2 treo senare börjar jag känna mig som människa igen...

jag känner att den fortfarande ligger och pyr där inne, redo att blossa upp igen.

har i alla fall trots detta haft en mycket mysig förmiddag här på jobbet. det har varit ganska lugnt (tack gode gud) och vi har julpyntat en massa här.

0-409519fd6cb7c3602c0953c267b10248.png

68beb20ae698d207d67682853cf20b7f.png

ikväll kommer becca! som vanligt evigheter sen vi sågs och det ska bli oerhört mysigt att få surra lite! åh vad jag längtar! ska nog lyxa till det med lite hallon och vispgrädde kvällen till ära minsann. jag kommer skämmas sen och få ångest, men det är det värt! egentligen får jag äta det så det är inte så farligt...

BEROENDE

jag har 2 st enorma beroenden just nu. niveas lypsyl och tuggummi!
jag har 1 lypsyl vart jag än går. 1 på skrivbordet på jobbet, 1 i jackan, 1 i plånboken, 1 i väskan, 1 hemma...så här är det varje år. när det börjar bli lite kallare och vintern närmar sig åker de fram.

och tuggummi sen...när började jag med det? jag har aldrig tidigare varit beroende av det, men nu de senaste månaderna har det kommit. tugga tugga tugga. jag ser min mamma framför mig som ALLTID tuggade tuggumi!=)

skadad?

ONSDAG

lillördag idag. marton ska iväg ikväll på möte så jag och emina blir solo. jag hoppas på besök av jossi, beror på om hon lyckas fixa skjuts hem sedan. hade varit mysigt att få ha henne hos oss!
annars är det mys med emina, scrubs och greys som står på schemat. inga större utsvävningar med andra ord!

min kropp är totalt urlakad på all energi som en gång fanns. ingen aning om vad det beror på...kan vara så att jag kännt mig liiiiite piggare de 2 senaste kvällarna så jag håller alla tummar och tår att det ska hålla i sig.
men jag har en inre stress som håller på att äta upp mig...jag brukar inte vara den som stressar upp mig i onödan så vart detta kommer ifrån vet jag inte riktigt. det är så mycket hela tiden, mycket med nya jobbet, en massa saker planerade efter arbetstid, resor, arbetsplatsträffar, julbord osv...jag hinner inte med. egentligen skulle jag nog behöva semester. en LÅNG semester.. få varva ner ordentligt.
och sen den inre stressen med dessa långa dagar. jag stressar hem varenda dag för att hinna träffa emina den lilla lilla stund hon är vaken efter det jag kommit hem. jag försöker hitta på saker med henne, om än bara smågrejer så vill jag att vi ska ha det mysigt. pyssla, grejja, måla, mysa...fast det enda min kropp skriker efter är att gömma sig under täcket och försvinna...

hur gör man för att hitta sitt inre lugn?......

KVÄLLSMYS

har haft en riktigt mysig kväll här utan tv. försöker undvika den så ofta som möjligt men ibland behöver lillstumpan det med. bara sitta i soffan och slappa och se en film.
ikväll har vi gjort flera stycken pärlplattor tillsammans, målat med nya penslarna, ritat, gjort julskinka och myst.

nu glor jag och M tv och väntar på att skinkan ska bli helt klar. då ska här mumsas!!

önskar er alla en trevlig kväll!

nyduschad just nu: (med lyktorna jag fick från mina fina kollegor i bakgrunden)

DAGENS

dimma, regn och rusk...hugaligen...
har snart lunch, men matlådan bjuder inte på ngt mumsigt alls idag. jag gjorde en omelett imorse med diverse tillbehör så hälften av den är med idag. var inte alls sugen. övervägde att höra om martin ville komma ut och käka med mig på restaurangen här intill, men så slog det mig att det inte varit löning än och insåg att det måste vänta tills dess. buhu!

klär mig väldigt enkelt idag. har ingen inspiration alls vad gäller kläder just nu. behöver lite nytt i garderoben känner jag om ens det sjkulle hjälpa. har den hemska veckan nu och då känns det mesta ganska trist tyvärr..

0-2936927b431bac72b0db0c0b05e400b6.png

0-217c0a5c6c055b89e707467e3152bc01.png

0-195651c309215aa49fedc8c4d761a598.png

trasiga svarta jeans HM, kofta (som mer liknar en kavaj) HM, halsband HM, tee Gina.




TISDAG

hade en riktigt mysig måndagkväll igår. kom hem till färdig middag och efter middagen fick emina pyssla med sina nya pärlplattor. hon älskar det! och gissa om hon är duktig! hon är såååå noga och sätter de inte alls huller om buller utan det ska vara jämt och fint..(som ni kan se på bilderna)
efter det tog jag och emina ett bad tillsammans medans pappsen gjorde lite ärrenden. efter badet blev det Lilla sjöjungfrun, som emina älskar. hon håller på att skratta ihjäl sig åt måsen varenda gång vi ser den. (boman du vet säkert vad jag menar med måsen)

eminas nya favorit att säga nu är att tala om alla hon hon älskar. och att hon sen säger det med en enorm inlevelse gör det ju inte direkt mindre charmigt!
- jag äääääälskar pappa!
och sen drar hon en hel radda med folk hon älskar. =)

igårkväll när jag hade läst för henne och jag skulle gå ut så hon fick somna så säger hon:
- jag ääääälskar dig lilla mamma...

jag smälter tusen gånger om och lever på de orden i tid och evighet. våran underbara lilla tjej!



NU ÄR DET JUL HÄR I...

vårt hus...snart slutar jag..1 timme kvar. och tyvärr är denna timma även kallad dödens timme. ingen kommer in, ingen ringer, ingen beställer avtal, ingen mailar...tiden blir långsam då som ni kanske förstår..

men jag har ngt riktigt bra att se fram emot ikväll!

- min fina fina familj som jag saknar
- att martin lagar hamburgare till middag
- att jag köpt en julskinka som vi ska göra ikväll
- ska även försöka övertala martin om att börja följa serien Glee som jag såg första avsnittet av och blev besatt med en gång! hoppashoppashoppas han vill...

07bd0aab59fbdc999956be9ca142db33.png

HELGEN

har varit mycket i helgen känns det som..

i fredags hade vi som sagt avtackning av mig och peter på jobbet på porsön. började med riktigt god middag och vin. sen en massa sur, lite idol, lite mer surr och sen avr vi några tappra som begav oss mot olivers. kom dit tidigt så det var ganska dött, men vi intog modigt dansgolvet och där spenderades sen några timmar. M gav upp efter en stund men jag, J och P fortsatte. kring halv två insåg vi att det inte kommer komma mer folk så vi gick vidare till invit. mötte upp P:s dotter + gäng och drog till Heroes. där var det i alla fall mycket folk och det var riktigt skoj! roligt med lite nytt folk!

klockan tre satte jag mig i en taxi och styrde kosan hemåt.

på lördagen vaknade jag och kände mig oförskämt pigg....tittade på klockan...10.20!!!! och samtliga familjemedlemmar sov fortfarande! jisses! väckte alla och gick upp och åt frunch!
mysigt med sovmorgon för oss allihopa och det var nog behövligt.
blev en lugn och skön dag hemma hela lördagen med filmmys och gomiddag.

på söndagen blev dte också sovmorgon. vaknade kring nio. åt frukost och gjorde oss iordning. vidare till barnens hus där vi lyckades inhandla iaf EN julklapp till emina (pippifilm) lite penslar och pärlplattor(som hon redan fått) och present till lille kusin gustav.
efter det for vi mot boden för att hälsa på calle och malin och deras 3,5-veckors lilla Molly! gissa om man blev bebissjuk?? så liten så man knappt tror det är sant!! blev bjuden på lunch där och klockan hann bli 14 innan vi begav oss vidare mot Niemisel och kusin Gustav.
firade honom och stannade över på middag. (tack för en supermysig eftermiddag!!) och kring halv sju for vi hemåt med en slutkörd dotter i bilen. lyckades trots allt hålla henne vaken hela vägen hem. (hon går tyvärr inte att bara lyfta in om hon somnar sådär..)
efter emina somnat blev det film för oss vuxna. dock måste jag erkänna att jag inte var ngt roligt sällskap alls utan somnade på soffan kring tio..(vad är det med denna trötthet??)

i det stora hela: en MYCKET trevlig helg!!!

DAGENS

tjolahopp! känns som en bra dag idag!! mest med tanke på viktnedgången!
har inte så mycket planer i veckan. ska träffa rebecca ngn kväll, martin är borta onsdag och torsdag, emina ska vaccineras och på fredag har vi APT med Western Farm efteråt.

4f8cd18409f5961e1bf000e1ccd7fac2.png

0-6a67d2b682720f333c9599cb0bf9a0a4.png

idag har jag på mig: vit basictröja, vit stickad tröja från Gina, svarta leggings, svarta sneekers. Glasögon från Favoptic.

VIKTNEDGÅNG

så har måndagen kommit och dags för vägning! jag trodde jag skulle få grina illa imorse i och med att jag "syndade" i fredags och drack alkohol...men icket. det är åt rätt håll!

mål: -10 kg
veckans viktnedgång: -1,3 kg
kvar: -8,7 kg

och mer än 1 kg i veckan tycker jag att jag kan vara grymt nöjd med! fortsätter det så är det ju inte länge kvar alls innan jag är i mål!

NEERD??

nu har det farit mig uppåt huvudet...det har gått för långt...hur gammal är jag?? 89??

men ärligt talat. vet ni hur praktisk den är???

VINTAGE/RETRO

jag är förälskad! i min väska...min underbara vintageväska från Puma. den är så fin, sådär lagomt sliten, perfekta färger och det bästa av allt: den är stooor! jag som är en människa som gärna vill ha precis heeeela mitt liv i väskan! precis min stil. kunna ha en väska utan att känna sig för "fin". great!

2949b874c3f4af655cae3cc589e5efa7.png

FRUKOST

kom faktiskt ihåg att fota min lyxiga frukost imorse.

det blev kassler, stekt haloumi och lite gurka. hade helt slut ägg så jag hoppas jag håller mig mätt med hjälp av haloumin. jag har faktiskt redan gått ner i vikt. efter 4 dagar! tänker dock inte säga hur myckte än, det får vänta till måndagen. =)

idag är jag bjuden på lunch hemma hos sassa. firar hennes födelsedag lite i efterskott. (mycket i efterskott) och det genom att bli BJUDEN på lunch istället för att BJUDA...bra där anna! men en liten present har jag med mig i alla fall!

2b479f96dc524ed1773a991569e84d2d.png

FRIDAY IT IS!

äntligen fredag! det har varit en tuff vecka för mig...känner mig alldeles urlakad på energi och det känns som att ljusterapi skulle vara en bra nystart just nu.
ikväll blir det avtackning av peter på porsön. (jobbet) och jag antar att även jag kommer tackas av. det ska bli riktigt roligt. blir god mat och vin på kontoret till idol och sedan utgång. jag har packat en väska med det jag ska ha med mig, men det eviga problemet med detta: hur ska jag kunna bestämma NU vad jag vill ha på mig ikväll?? det slutade med att jag bara tog med mig ett enda alternativ så jag slipper våndas ikväll. =)

jag är tröttare än tröttast så här på morgonkvisten. sitter vid köksbordet och hör martin snarka i soffan. han var ut igår med jobbet och efter stränga order från mig sover han numera alltid på soffan efter utgång. det må låta elakt, men då det är fullkomligt omöjligt att få liv i stackaren efter diverse drinkmixer och då han snarkar som min morfar, så känns det som att det i slutändan är bäst för samtliga inblandade att han sover där.
nackdelen är att jag inte vaknar när han kommer hem och istället vaknar stup i kvarten för att se att han kommit sig hem..

emina sussar som en liten gris ensam i vår stora säng. jag tror jag ska ledsaga martin till sängen innan jag beger mig till jobbet. vill inte att prinsessan ska vakna alldeles ensam. som ni förstår blir de hemma idag. det känns jätteskönt att ge emina en extra helgdag och speciellt lite kvalitetstid med pappsen!
förvisso har de ganska mycket tid tillsammans nu då det alltid är han som hämtar henne på dagis och oftast redan klockan tre. själv är jag hemma halv sex om dagarna och känner att tiden med min sessa är för knapp. å andra sidan har jag ju mornarna tillsammans med henne..men tyvärr blir det oftast lite stressigt då när man ska iväg..

nä, nu ska jag hoppa i bilen och bege mig...en lång färd ut mot hertsön...

tröttmössa: (lite väl mörkt för att fota än så länge)

0-65bb96a46d74cd06fa4563698885e8d3.png

HM NYHETER

nu har de huuuur mycket som helst hos hm som jag trånar efter....sådär illa att det knappt går att hejda sig....men jag SKA hejda mig. julklappar först...till mig själv? =P

 

 

 

LUNCHAD

nu är jag nylunchad..åt så flottig mat så jag nästan känner mig lite illamående nu. men det är nog mest bara psykiskt. det tar ju ett tag att vänja huvudet vid tanken på att fett är BRA! ska bli spännande att väga sig på måndag och se om det hänt ngt alls. även fast jag har sagt att det får ta det tid det tar så vet jag att jag kommer bli besviken om det inte visar ngt alls...det återstår att se!

imorgon blir det avtackning av peter på kontoret på porsön. middag och dricka och sedan utgång. ska bli riktigt roligt att få träffa mina fina vänner igen och få tid att surra riktigt ordentligt!

lite väl tovigt hår idag...hade aninges bråttom på morgonkvisten kan tilläggas...

6c391e5e8728b2100e2229ede479c429.png

ETT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET

haha! denna har vi uppsatt på jobbet. jag fnissar lite för mig själv varenda gång jag passerar den!

0-4e0190673c6ce4423933cba29afabb3a.png


- idag kommer det nog bara småjävlas!
- tror du det?
- ja... man är väl optimist!!

TORSDAG

jag är så trött så trött. less på denna eviga trötthet men jag hoppas den försvinner i samma veva som snön kommer för att stanna. deprimerande med detta eviga mörker...suck...

hade en myskväll (som alltid) med mina fina igår. middag först och sedan har vi suttit och ritat med glitterpennor med emina och efter det blev det bad för mig och gumman medans martin tog en promenad med kira.
barnprogram och sedan sängen för lillfis.
hon vaknade inatt och bara skreeeek! hon skulle se karlsson på taket....det är andra natten i rad hon vaknar och skriker så. lilla gumman. men efter att jag förklarat för henne att det var natt så gick det bra. det var nog i sömnen hon skrek. =)

morgonen gick bra med allt vad det innebär. väckning, frukost och lämning på dagis. tyvärr så slutar eminas favoritfröken imorgon och det känns jättejobbigt att behöva förklara det för henne. såklart kommer de även förklara det på dagis, men jag vet att frågorna kommer komma om vart M är nånstans...varje morgon när vi far till dagis säger emina:
- maria är där!!
blä...tycker det är så himla trist...

nu ska jag hälla i mig ännu en kopp kaffe här...vart är piggheten??

DEN EVIGA FRÅGAN

nu har jag bokat tid för vaccination för emina...nästa veckas torsdag får vi komma. jag har velat fram och tillbaka ungefär en triljon gånger. hinner ändra mig varenda dag. men jag skulle aldrig kunna förlåta mig själv om hon blev sjuk och jag valt att inte vaccinera henne...lilla gumman. vem vet hur mycket en sån liten kropp tål??

å andra sidan har jag varit mycket skeptisk till detta vaccin som inte alls verkar vara speciellt testat varken på yngre eller äldre. nu var sista budet att nll inte alls bett bvc ge små barn vaccinet och ändå gör de det...dock skulle anledningen vara att man oftast inte vet om de mindre barnen är allergiska mot ägg, men det vet jag med säkerhet att emina inte är. därför bestämde jag mig idag...

hur gör ni med era barn och mer er själva? vaccin eller inte? för eller emot?

FÖR LITE FETT

jag nu håller jag ju som känt på med LCHF. jag har ju GI:at tidigare och faller lätt in i de rutorna igen. jag äter nog alldeles för lite fett och för mycket grönsaker. jag måste vänja om mig!
mer av köttet och såsen och mindre av grönsakerna. borde ju inte vara ngt problem kan man tycka...sittre just nu och läser en bok om just detta. och i den finns mycket bra information! har lånat av carina på jobbet..

så nu börjar jag "om" igen...mermermer fett!! och mindre grönt...
vad tusan ska man då göra till middag idag?? ngt riktigt flottigt...

ONSDAG

julen närmar sig med stormsteg! snart har november passerat och första advent närmar sig. och SOM jag längtar!! har inte köpt några julklappar alls än..eller jo förresten. till martin är jag klar, har köpt en till emina och en till jennifer. men annars är allt kvar...
så börjar jag ju självklart fundera på vad man ska hitta på till emina i julklapp.

det jag och martin har tänkt köpa till henne (bland annat) är:

- dockhus
- bob
- pussel

sen har vi beställt en massa nya böcker till henne och om jag känner mig själv rätt så kommer det även bli en del kläder som slinker med. som tur är tycker ju även emina att dte är roligt nu. =)

men annars. jag tänkte jag skulle tipsa om lite saker som hon önskar sig i julklapp, men det är svårt. men tex:

- Pipp Långstrump filmer
- Instrument (om än jag kommer få ångra att jag önskar det till henne)
- Hello Kitty saker i alla former (emina älskar Kitty)
- Kläder

jag kan även tillägga att jag och martin inte köpt ngt till henne än, förrutom en del böcker, så om ngn redan hunnit handla ngt av det jag skrev att jag ska köpa, så hojta till så ändrar vi i planeringen! =)

JAG IDAG

nu har jag lunchat..och gott var det! finaste martin fick följa mina fina anvisningar och recept för lchf igår och gjorde den godaste tacopajen någonsin. (han kan om han vill) istället för pajdeg var det en typ av omelett. jag skulle fota maten när jag åt lunch idag, men jag var så hungrig så hips vips var den bara borta....underligt...

idag blir det korvsoppa och trots att det bara gått 1 dag med lchf så känns magen mindre. i och med detta menar jag inte att jag redan gått ner i vikt, men jag känner mig inte i närheten av lika uppsvälld och slipper den där dåliga mättnadskänslan och får den bra istälet..
som sagt. nu jävlar!! =P

TISDAG

gårdagen var helt sinnessjuk. jag var så slut och stressad när jag kom hem så jag knappt visste vart jag skulle ta vägen. jag var inte alls en bra mamma och sambo den första timmen hemma, men sen släppte dte eftersom jag och kunde slappna av. tog ett bad tillsammans med min mysunge och sen blev det ryggläge resten av kvällen. (nästan, jag lagade lite kläder också)
men tänk att de kan göra nytta de fina där hemma. herregud, de kan verkligen rädda en dag.

ikväll ska martin på förskolemöte. han är med i förskolegruppen. ska bli spännande att höra vad det säger...och roligt att han är så engagerad och vill vara med.

lyckades trycka i mig ägg och bacon och lite räksallad imorse. herregud, vilken frukost! men jag vet att jag kommer vänja mig. emina blev i alla fall avis påmin frukost. hihi=)

såhär ser emina ut på mornarna i håret...trollunge?

4287bfc92e51052947c447e98507ea49.png

0-5c0f12f60cf9eaeca0a0ae9f123b3a1b.png

LUNCH

så har man lunchat klart precis...var och handlade en sväng på lunchen i regnrusket. var tvungen köpa ägg o dyl. (det går mycket ägg med lchf) och nu är jag plaskvåt om fötterna. måste börja ta med mig extraskor och strumpor. mina fötter kommer vara uppblottnade och mögliga innan denna dag är slut..suck..

dagens lunch, tonfiskröra och sallad:

-bb8adc91b7eedb319e6d9f292674e44.png

NU J-VLAR!!

nu är jag less på detta! nu är jag less på att känna att byxorna är för trånga, ångest över allt jag äter osv! nu är det färdigt med detta! idag börjar jag med LCHF! och jag hoppas innerligt att det kommer fungera denna gång!! det är flera på jobbet som börjat också så då känns det såklart lite enklare. jag ska göra som sist, jag ska väga mig en gång i veckan och redovisa här på bloggen. på så vis kanske jag inte ger upp utan kämpar ännu lite mera!!
mitt mål är att gå ner 10 kg. känns enormt mycket just nu, men jag vet att när det väl börjar gå neråt blir jag så enormt peppad och motiverad så detta ska gå!! ngn som hakar på??
jag tänker inte ha ngt mål, som att tex gå ner 1 kg i veckan, det får ta den tid det tar, men som sagt så ska det redovisas här varje måndag!!

önska mig lycka till! det kan verkligen behövas!

mål: -10 kg
dagens viktnedgång: 0 kg
kvar: -10 kg


MÅNDAG

har haft en supermysig helg!! synd att den är så kort bara!
i fredags kom emina hem just bakom åtta. hon fick vara och leka med farfar och helena och hälsa på kusinerna i måttsund. pappsen var borta och jag var inte hemma förrän halv sex. det var en trött tjej som kom hem och somnade just före nio! =)
på lördagen var jag och rände på stan med syster jossi. hann inte göra bort så mycket som jag hoppades på tyvärr. blev endast 1 julklapp, 1 present och en julklapp till emina. men bättre än ingenting i alla fall!
på eftermiddagen var vi och hämtade hem fina kira och resten av dagen blev dte mysmiddag och bus. lugnt och skönt med andra ord!
på söndagen var tanken att vi skulle hälsa på calle och malin och deras lilla lilla molly, men både martin och emina är lite snoriga, och hon är ju sååå liten så man vill inte riskera ngt. speciellt inte nu med all denna influensa! så istället blev det leos lekland för oss och moster jossi som också följde med. mysigt! efter det lunch på max till eminas (och mammas) stora förtjusning och sedan vidare för att hälsa på gammelmormor.

3ab1f82d63b3183414c31e7af7a8c40d.png

-e02c10488e7a120249694141cf4fe4a.png

5ef3729d5fdd90f36a47cf6e9e237060.png

24a7979ea3929ddaea918617aea69ec6.png

INSPIRATION

fina ljuslyktor från halens. exakt den modellen och färgen vill jag ha....tyvärr var de lite små..endast 12*30cm.

Ljuslykta

TORSDAG

2 dagar kvar till helgen. ska bli grymt skönt då jag jobbade förra helgen och inte riktigt hann känna av helgens sötma. planerna är att gå på stan med syster på lördag. handla lite julklappar och så. martins julklappar tror jag är färdiga..men kommer säkert bli ngn till om jag känner mig själv rätt...=P

på fredagen tror jag martin ska iväg med jobbet så jag och emina blir solo. ska glo idol hade jag tänkt och såklart mysa med emina en massa. det känns som att vi hade planerat ngt mer också, men jag kan inte minnas vad..

ikväll ska jag till boman i alla fall. jag har bjudit in mig själv på middag. hihi=) ska dit kring halv sju. mysigt ska det bli. känns som att det var länge sen vi riktigt fick surra!

idag klär jag mig i mina leopardleggings. fick beröm av de på jobbet och fick ännu mer beröm när jag plockade fram kladdkakan! =P

0-106d7d4f5947709419813ff49b05017b.png

BAKA BAKA LITEN KAKA

jag har just bakat en kladdkaka. tänkte vara lite husmorig och ta med mig till jobbet imorgon. de tycker jag är så odrillad som inte tar med mig nybakat på mornarna! =p så nu ska de minsann få sig!
emina somnade utan ett ljud (!!!!) för ungefär 15 minuter sen jag snart ska jag se greys med M.

har suttit och försökt hitta ngn fin tomte till att ha ute på gården i jul men jag hittar ingen fin...hittade en på Ellos, men neee...inget för oss. den var så omysig. ngn som har ngt förslag?

har förresten kommit på nu vad jag vill göra med mitt hår. (förrutom att spara ut det som jag håller på med) jag skulle vilja gå till en frissa och bara toppa igenom det ytterst lite och sen sätta i extensions, men bara längst fram, och gärna i rött.....tror det hade varit ballt. kanske några i svart också så det inte blir för mycket. vad tror ni?

mitt hår har faktiskt blivit ganska långt nu! tyvärr just nu i den där otroligt jobbiga halvlängden. därför jag måste göra ngt innan jag klipper av det! (har andra idéer också men det innebär att kapa det så jag ska försöka hålla ut så länge som möjligt)

försöker visa mitt låååååånga hår! =)

DAGENS

Frukost: 1 st banan, 1 kopp kaffe

Dagens outfit: svarta trasiga jeans, svarta uggs, grå harley davidsson tröja, svart tubsjal

Humör: lite sisådär, men helt ok.

Gjort: jobbatjobbatjobbat

Planer: greys ikväll!

Lunch: pastasallad med kyckling

Bästa: min familj!

Middag: tror M skall göra chilli con carne idag

Barn: jättemysig morgonunge

Väder: vittvittvitt

Tv-program: Greys ikväll

Tänkvärda: stay strong!

Kom ihåg: ringa mormor!

0-10e45fac5bc1a8aeeddd88df64f615f7.png

5 MINUTERS METODEN

det är så lyckat! tredje dagen igår och hon somnade efter 5 minuter. en sån underbar lättnad att slippa dra ut på det och att det har gått så bra som det har gjort. vi kommer alla bli gladare och lyckligare av detta!
emina tycker fortfarande att det är trist att somna själv efter vi har läst saga, men som sagt, igår tog det inte mer än 5 minuter så jag hoppas det fortsätter åt samma håll.

ONSDAG

hej hopp i lingonskogen! onsdag redan och tiden bara flyger iväg. hur ska man hinna med allt man ska göra innan jul?? nu längtar jag först och främst till första advent så man får börja julpynta! åh det kommer bli så mysigt i vårt lilla hus! skulle behöva inhandla lite mer julpynt. framförallt tomtar då emina älskar de! och även några ljuslyktor skulle behövas..

fårse nu hur dte blir på julafton. vi kommer vara hemma hos oss i alla fall. lite oklart än vilka som kommer, men mina fina systrar kommer nog i alla fall. längtar! även fast det är mycket stress under julen så är det den allra finaste högtiden och jag är en riktig julmänniska! jag hoppas kunna föra över den fina traditionen och stämningen till emina. och som det verkar är hon redan nu förälskad i allt vad heter tomtar och jul! fina fina unge!!

MUSIKTIPS

här kommer ännu lite mer musiktips till er alla. underbara Foo Fighters med låten Wheels.

TISDAG??

jag känner mig alldeles dagvild idag...kanske för att jag far som en skottspole mellan hertsön och porsön. just nu är jag på porsön och gästspelar. många sjuka här så jag rycker in. skönt med miljöbyte och att få umgås med mina fina vänner här.

har inte hunnit hända så mycket sen jag skrev igår annat än detta flängande.=) men jag kan meddela att igår när vi la emina med 5 minuters metoden så tog det inte mer än kanske 20-25 minuter. underbart! ikväll kanske det går ännu bättre. hon var inte alls lika hysteriskt ledsen igår som första kvällen så det är åt rätt håll. dock tror jag hon får fortsätta sova i spjälsängen ett bra tag efter att hon lärt sig somna själv så det riktigt sitter i benmärgen innan hon ska sova i stora sängen igen.

dags att börja handla julklappar snart ju...ska på stan med syster jossi på lördag och avverka några. äntligen! knappt om tid och jag har inte den blekaste vad man ska hitta på för nått till alla...tåls att fundera på...
nu ska jag spåna på det lite!

MUSIKTIPS!

vet inte om jag tipsat om denna tidigare...iofs kan man inte tipsa om den för många gånger!! looooove!!!
varsågoda!

HALLÅ I STUGAN

sitter här hemma alldeles solo...känns jättekonstigt!! martin och emina är hos farmor och firar hennes födelsedag. de for när martin slutade klockan tre så det inte skulle bli så sent. själv jobbar man ju till fem..
har fått en massa gjort här hemma. städat, plockat, diskat, hämtat ved, eldat, ätit, surrat med syrran på msn om julklappar, lyssnat på grymt hög musik (gör jag fortfarande) och så tvättar jag för fullt.

snart kommer de hem och då blir det kramkalas innan läggdags. hoppas det går bra med 5 mm idag...

här sitter jag och sjunger (skrålar) med min underbara stämma!

DAGENS

Frukost: 1 st lingongrova med ost

Dagens outfit: svarta leggings, vitt långt linne, röd kofta, vita converse

Humör: humöret är på topp. måndagen till trots!

Gjort: det vanliga. lämnat emina på morgonen och nu jobb

Planer: inga speciella alls. men funderar på en långpromenad ikväll

Lunch: hemmagjord paj med broccoli och kassler

Läser: inget just nu..

Bästa: att solen skiner och det känns som att dte är vår igen!

Middag: förmodligen rester från gårdagen. flygande jakob.

Barn: pigg och glad och mysig

Väder: soligt idag!

Tv-program: nada...

Tänkvärda: orkar inte komma på ngt vettigt!=)

Kom ihåg: begär utb. för vård av barn

LEDSEN

för dålig uppdatering! jag hinner ju aldrig!! har fullt upp med nytt jobb och kvällarna har man ju alltid en massa att göra också. ja ni vte nog hur det är! men jag ska försöka skärpa mig!

i helgen har det varit ganska lugnt. i fredags blev det idol och filmmys med martin. blev en ganska tidig kväll då jag skulle jobba på lördagen. invigning av björkskatacentrum. det kom mycket folk och det var mysigt att få träffa mina "gamla" kollegor! dock blev det lite panikartat då martin ringde precis när jag börjat jobba och meddelade att han blivit kallad snöröjning. ingen barnvakt! men dte löste sig till slut med hjälp av underbara fina rebecca och henrik som alltid ställer upp i vått och torrt! tack igen darlings!

martin och peter bastade och sen var dte fest som gällde för de. rebecca kom och sällskapade med mig under kvällen. drack 1 glas vin och surrade. supermysigt. tyvärr var jag lite väl trött och tråkig, men jag tror jag är förlåten? =) somnade som ett litet barn när jag blev ensam.

på söndagen hade vi en mysig familjedag. åt frukost i lugn och rp på morgonen, tog ett bad...sen gick vi ut och busade i snön. åkte pulka och skottade med emina. grillade hamburgare ute och hade allmänt mysigt.
resten av dagen flöt på alldeles för snabbt och nu är det måndag igen.

har börjat om med 5 minuters metoden med emina...hon tjorvar längre och längre när vi lägger henne om kvällarna och det är inte längre hållbart. har provat med diverse "metoder" fredag och lördag men igår körde vi ren och skär 5mm. det gick ganska bra faktiskt.  tog ungefär 1 timme innan hon somnade och trots att det såklart känns hemskt under tiden så vet jag att det är det bästa i slutändan. vi hoppas att det inte tar lika länge ikväll..
emina sover ju i vanlig säng nu men vi fick plocka in spjälsängen annars skulle det aldrig fungera. får hoppas att det inte blir problem sen när hon ska sova i den vanliga sängen igen...

nu är det lunchdags här alldeles snart...blir paj och grönsaker.

VOJVOJ

här på jobbet är det 100 knyck!! hinner inte med känns dte som...jag kom nyss hit och nu är klockan redan två!! iofs skönt, dagen går snabbt och det blir helg snabbare. =) förvisso ska jag jobba även imorgon, men det blir bra timmar inför julledigheten.

imorgon kommer mina fina systrar och hälsar på. hoppas jag i alla fall! ska hämta de efter jobbet och sen åker vi hem och slänger ihop ngn mumsig middag tillsammans. emina saknar de som tusan och ber ofta om att få titta på min tatuering på benet som jag har på de. =)
martin ska på fest i rutvik så vi blir solo alla tjejer. riktigt mysigt ska det bli!!

nu ska jag försöka hinna hälla i mig en kopp kaffe med de andra! tjing!

RELAX

nu sover stumpan och martin är och jobbar. det är sent att komma hem halv sex om dagarna. tur att martin kan hämta emina tidigare än så, men tiden jag får med emina om vardagarna är alldeles för kort. tyvärr...ikväll blir ännu en slapp kväll. har inte varit ute på mycket action i veckan, men det är skönt. man behöver ta det lugnt ibland också.

softar ute efter emina somnat:

06d141ad5e637fbf110e97f7df6790c4.png

TORSDAG

ja se det snöar, ja se det snöar!! äntligen lite vitt ljust här uppe i norr! humöret blir genast bättre och jag känner mig som ett barn som vill ut och busa i snön och göra en snögubbe!!

kom just tillbaka från lunch med martin. blev lite kinamat. mums! tack älskling för en mysig lunch! känns som att jag knappt hunnit se honom denna vecka och ikväll blir det ju nu kanske jobb för honom..så det var fint att hinna ses lite. hann få en mysig morgon tillsammans alla tre också. tanken var att jag skulle lämna emina imorse innan jobbet, men det slutade med att farfar och martin skulle lämna istället. gissa om lilla sessan var lycklig! =)

sitter just och kikar på hm´s sida med nyheter för barn...ojojoj...sååå mycket jag vill ha till emina!

 

DAGENS

Frukost: 2 hårdbrödmackor och 1 kopp kaffe

Dagens outfit: jeans, paljettröja, converse

Humör: humöret är bra, men känner mig trött o hängig

Gjort: jobbat, ätit middag med emina hos lennart och helena, lagt emina, eldat, duschat osv...

Planer: mina främsta planer just nu är att hålla mig vaken genom hela greys

Lunch: lax och hemmagjord potatismos

Läser: inte mycket...

Bästa: att vi är så otroligt lyckligt lottade

Middag: hemmagjord potatismos, fläskfilé och rivna morötter

Barn: sover sött och tryggt

Väder: kallare idag

Tv-program: greys

Tänkvärda: idag har jag inte hunnit med att tänka så mycket och nu är jag för slut=)

Kom ihåg: kolla om barnvakt 5 december!

HERREGUD

just hemkommen efter första dagen på "nya" jobbet....eller ja, jag kom inte hem nu men det känns så. jobbade till fem och martin skulle bort så farfar och helena fick hämta emina på dagis. att ha henne där till halv sex kändes inte helt okej. for till de för att hämta emina och blev bjuden på gooood middag! underbart! hem och lägga emina så fort vi kom in genom dörrarna, har hunnit surra lite snabbt med rebecca i telefonen, hämtat ved och eldat, duschat och nu har jag preciiiis slagit mig ner i soffan och ska se greys om ngn minut..

martin kommer nog hem sent ikväll så om jag inte är totalt färdig efter greys ska jag se lite True Blood.

dagen på jobbet har gått jättebra. fina kollegor (som förväntat) och det mesta kan jag ju sedan tidigare, men mycket nya adresser, lära sig vilka kvartersvärdar som har vad, nyckelsystem, rutiner osv...kan meddela att huvudet är ganska fullt nu efter all info och kroppen är slut efter all nervositet inför att börja på ny plats.

nu börjar greys! hörs sen!

en nyduschad och trööööööt anna just nu, jag bjuder på den:

NYHET!!UNDERBART!!HEMSKT!!

imorgon kommer jag sluta här på porsön....det är med sorg i hjärtat jag kommer lämna mina underbara kollegor och vänner. alla studenter, våra stammisar...
en del av mig gråter, men en annan del av mig skriker av glädje att JAG är en av få utvalda som faktiskt får en fasttjänst! heltid dessutom!

så imorgon börjar jag på hertsön. det ska bli spännande med lite nytt, det är lätt att frysa fast där man är och bli lite hemmablind. det bli ju samma arbetsuppgifter och samma system jag kommer arbeta i, men ändå är det ju helt nytt område och mycket att lära! jag kommer nog vara ganska slut efter morgondagen.
det är otroligt fina människor som jobbar där också så jag kommer säkerligen trivas som fisken i vattnet. men nervös är man ju såklart!

såhär glad är jag över detta:

3c685752d6d7aad5ecad666786c9019f.png

men såhär ledsen är jag över att lämna mina fina vänner här på porsön:

0-44ae7a4562c523561206d8084cb7d4a8.png

UNGE

ibland kan det låta lite fel att säga unge...i fel sammanhang tycker jag inte att man ska använda det. men jag kallar emina för unge väldigt ofta! gounge, mysunge, pussunge, skitunge, vackerunge...nu har emina börjat kalla MIG för alla dessa saker. om jag säger:
- mammas mysunge!
- nä du mysunge! kontrar hon då med.
haha! kan man annat än smälta?
en annan grej hon gör nu, det är att istället för att säga att hon är mätt, säger hon:
- det räcker för emina.
och när hon har ngt hyss för sig och man ropar och frågar vad hon gör, svarar hon:
- grejjar!

mysungen imorse:

37bea886d24a1e5da89df46bcf879268.png

-3b416957a2f5d5febc16a74b99a3a3a.png

DAGENS

Frukost: en kopp cirton och vaniljte, hårdbrödmacka med viltost och massor med gurka, banan.

Dagens outfit: ljusljusblå jeansleggings, svart tunika med paljetter, svart tubsjal, svarta converse.

Humör: idag..toppen igen!

Gjort: varit med emina på morgonen och skjutsat henne till dagis. jobbar just nu..

Planer: inga speciella planer ikväll. umgås med familjen och ta det lugnt.

Lunch: ingen aning än...en paj? en sallad?

Läser: just nu min egen blogg

Bästa: det jag blev erbjuden i jobbväg igår.

Middag: laxfilé, hoppas jag. martin lagar.

Barn: en riktig mysunge med många pussar till mamma.

Väder: blåsigt!

Tv-program: ikväll blir det nog DH

Tänkvärda: se det från den ljusa sidan!

Kom ihåg: Handla mjölk och en potatispress!

READY FOR LIFTOF!

äntligen har den släppt. den hemska ångesten som hängt över mig hela dagen. allt känns mycket lättare och roligare och jag tackar min lyckliga stjärna för detta! martin och emina fick mitt humör att vända i ungefär samma sekund som jag kom in genom dörren här hemma. jag fick ork, motivation, lust och glädje igen!

martin for iväg en sväng för att hjälpa en belant lyfta in ett bubbelbadkar och jag och emina har grejjat här hemma. hann med att plocka undan lite och dammsuga. sen mys i soffan till Karlsson på taket med välling och vidare till sängen. nu sover hon gott med en lite snorig näsa men glatt humör.

jag ska se True Blood nu och längta efter min M som snart kommer hem.

DAGENS

Frukost: en kopp kaffe, hårdbrömacka med ost och kaviar.

Dagens outfit: svarta leggings, uggs, svart/röd randig tunika med stora fickor från Gina, tubsjal från Gina.

Humör: låg....

Gjort: myst med emina på morgonen, skjutsat henne till dagis och nu är det jobb som gäller fram till 17.00.

Planer: när jag kommer hem blir det middag med mina fina. mys o bus med emina och när hon lagt sig ska jag gömma mig under filten i soffan och drömma mig bort i världen av True Blood. spännande?

Lunch: en fullkornspaj med kyckling. gurka och tomater till.

Läser: Box 21.

Bästa: emina min älskade!

Middag: ingen aning om vad som bjuds. M står för matlagningen idag.

Barn: en snorig liten tös på dagis som inte ville släppa mamsen imorse.

Väder: Grått och blött

Tv-program: ikväll blir det True Blood. (jag vill också vara vampyr! =P)

Tänkvärda: Det blir vad du gör det till. Du är din egen lyckas smed.

Kom ihåg: Anmäl VAB från i fredags då sidan låg nere.

ALOT/TOOMUCH

verkligen ingen bra dag idag...men det kanske är okej att känna så ibland? i guess...alldeles för mycket att fundera över. vill inte behöva detta.
ja jag vet att jag är lite kryptisk nu, men jag har lämnat ut för mycket personlig info tidigare och fick skit för det. gör inte om det. behöver ändå få skriva lite...dels för att jag vill att ni ska veta att jag lever, men jag kan ändå inte låtsas som att allt är guld och gröna skogar.

det är inte så allvarligt som det kanske låter...det är lite mycket just nu bara...en egendomlig dag, regning dag, både ute och inne.

0-275669d34ec3dd0314f6b5b3caaa8a31.png

MÅNDAG

stressig dag idag. månadsskifte och halvdag på jobbet i fredags. det betyder mycket folk idag! men roligt såklart! dagen går snabbt och det är så roligt att träffa allt folk!

hade en grymt roligt kväll i lördags. förfest hos sassa, sedan olivers. olivers var tyvärr sugigt så jag smet och mötte upp rebecca och co. på allstar. efter lång tids köande kom vi till slut in och det var klart värt det! blev kvar fram till stägning och sedan hem och sussa gott!
jag sov till halv elva, dagen efter!! och sen hade vi bara en lugn och skön kväll hemma.

känner mig lite off idag...vet inte riktigt varför. men många tankar som snurrar just nu för att vara kortfattad. saknar emina ngt enormt!! jag saknar henne alltid, men idag är det nästan outhärdligt. min fina fina tjej....vill bara hem och kramas och busa nu...

toapaus at...

0-3164db71c077e9d8c0146ce2465e485c.png

toapaus at olivers

All About Us

Våra dagar