oh my god!!

NU är min kropp slut kan jag lova. var bara precis så jag orkade packa upp från handlandet idag... nu är det soffan med fossoingarna i högläge som gäller.
men faktiskt hade det gått himla bra. trodde inte jag skulle orka så mycket som jag gjorde, men med lite hjälp av skåpen på smedjan där jag kunde lasta av mig lite, plus inger, räddare i nöden, så gick det ju riktigt bra! =)
tror att jag fick gjort att på listan, trodde inte ens jag skulle hinna/orka med hälften.

ska greja på ikväll med det som är inhandlat. eller kanske imorgon. får se hur mycket jag orkar...
ska i alla fall ta ett mysigt bad tillsammans med älsket. har köpt svarta fina blockljus till badrummet som skall användas samt badolja och badskum. får se vilket av det det blir..mysigt när vädret är så hemskt.

återkommer senare med vad som handlats och kanske till och med lite bilder....
nu ska jag vila!!

huga!

vilket väder! varför var det tvunget att regna när jag måste pallra mig ut...??
usch...20 minuter kvar innan jag måste gå till bussen så jag hoppas det hinner sluta innan dess. nog för att jag äger ett ruggigt snyggt paraply! rosa med svarta prickar=)

ska bli kul att gå till bm. mest ska vi väl prata om min sjukskrivning/inte sjukskrivning antar jag, men hon kommer säkert klämma och känna på magen också. annars ber jag henne göra det. är så nyfiken på om h*n vänt sig därinne än. känns ju så, men jag kan inte förstå hur h*n ligger.....

har en lång lista om vad jag måste göra sen när jag kommer till stan..kommer nog inte ens hinna hälften. ska ju träffa inger också för lunch och det kändes som prio ett. första bussen hem går ju ändå först kring två så..

nu måste jag skynda mig och borsta gaddarna innan det är dags att kila!

Dagens mage + ego:



pust!

nu är alla turkietbilder insatta. men nu är både limmet och fotoalbumena slut så nu kan jag inte göra mer....
inte direkt att jag gråter för det.

imorgon ska jag till bm igen. får väl se vad hon säger om sjukskrivning mm. i och för sig vill jag inte bli sjukskriven eftersom jag ändå knappast får ngn ersättning från försäkringskassan.
ska i alla fall bli kul att gå dit. dels för att jag åter ska till hon som jag gillar så mycket, plus att vi misstänker att Liten har vänt sig. känns inte alls likadant som tidigare. dock är det ju inte så vanligt att de vänder sig så sent om de låg rätt innan..får se vad hon säger.
efter det ska jag in på jobbet. dels för att säga hej och skryta med min stora mage.=) dels för att fixa lite grejjer..
sen far jag in till stan och ska uträtta en massa ärenden innan jag ska träffa inger för lunch. mys!!

med andra ord har jag en fullspäckad dag framför mig imorgon. kommer sova gott sen=)

nu ska jag slänga mig i duschen, fräscha till mig litegrann. sedan gå en sväng med lilla kira. (som nog har fått löss...stackars..)

dåså...

då bär det av. önska min rygg lycka till....

en kopp kaffe och en underbar playlist hjälper på travet. (travet?? jag ska inte på trav....)

grått

idag hade jag tänkt fortsätta med mina foton...suck..
har kommit till turkietresan förra sommaren och det är inte lite bilder från den...

sitter just nu och äter frukost/lunch. (ja jag är en sjusovare) mackor med marmelad och ost och fil med flingor och sylt...shit vilket sockerrus jag kommer få..känns lite konstigt när inte M är hemma..

annat än fotona vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på idag. grått och trist väder så inomhus blir jag i alla fall.

flytatde ju om lite igår när jag städade. bland annat flyttade jag Azlans matplats eftersom Liten ska ha sitt skötbord där den varit tidigare i tvättstugan.
pyssel:

  

älskade syster

glömde ju säga det.
sa ju att min lillasyster Jossi var och hälsade på igår. när hon kom så packade hon upp ett av mina fotoalbum från låååångt tillbaka som varit hemma hos dom och sen sa hon att hon hade en present.
och vad är presenten?? om inte hennes dödskallescarf som jag suktat efter sen dagen hon köpte den. har letat som en galning efter den eller liknande på stan utan framgångar. och så får jag den av henne!!!
gissa om jag blev lycklig!!
älskade vackerbarn.



PS. jag vann en auktion på en palestinasjal på tradera. äntligen hittade jag en bra färg..ljusrosa och vit. hoppas den kommer snart....DS



love of my life

image261


så mycket minnen genom att sitta och kika igenom alla dessa kort..
både bilder från innan det blev jag och M och efter. jag vet inte om jag inbillar mig men jag tycker själv att det syns på mig hur lycklig jag är på bilderna tillsammans med honom jämfört med innan. visst hade jag kul då, annars skulle jag ljuga. men den riktiga lyckan kom sen, den kom med Honom.

jag kan inte med ord beskriva vad jag känner för honom.
 
jag minns den första tiden. allt var mysigt, underbart. och vet ni, det känns likadant fortfarande. helt fantastiskt. jag visste inte att det kunde vara såhär.
en gammal och god killkompis till mig frågade i helgen hur vi bär oss åt. han sa att han är så stolt över oss men undrar hela tiden hur vi får det att fungera så bra.
vad svarar man på det?
för jag vet ju inte. vi bara är. vi respekterar och älskar varandra. vad mer behöver man göra? eller så är vi kanske en på miljonen som har sån tur som vi har. vad vet jag? jag önskar av hela mitt hjärta att det inte är så, för det jag känner för Martin hoppas jag att alla ngn gång i sitt liv får känna. det är ju det här som är meningen med allt.....

allvarligt

varför måste jag älska att fota så mycket???
har ju hållt på hur länge som helst nu och klistrar in, men jag har väl en....300 foton kvar!!!
shit, detta kommer ta en livtid. måste blir bättre på att framkalla OFTA!

påminn mig om det...

först...

ska jag måla mina naglar. röda. och fästa stjärnor på dom...
sitter och lyssnar på "gammal" musik med bland annat glucifer och LA guns. kände för att göra mig lite rockigare för stunden. och vad passar då bättre än röda naglar?=)

sen...
ska jag försöka ta tag i mitt fotografiklistrande i album..suck..
men kul att kolla på gamla foton..

uppryckt

nu har jag ryckt upp mig lite. eller nu ska jag nog kanske rycka ner mig igen, men....=)
lyckades uppbåda nog mycket energi för att dammsuga, och det som bara skulle bli en dammsugning blev en rejäl storstädning. pust! har dammtorkat precis överallt, plockat undan, flyttat om lite inredning, fått barnvagnen till garaget, tvättat sängkläderna och som sagt, dammsugit. känner mig helnöjd nu då hemmet åter känns rent och fräscht.

har precis tryckt i mig en hel pizza. det var sååå gott. faktiskt inte många gånger under denna semester som vi ätit ute eller hämtmat. vi som brukar vara riktigt duktiga på det...kanske därför det var extra gott denna gång?

har lite grann kvar att dammsuga. mattan i barnkammaren samt under sängen våran. men det klarar jag tyvärr inte så det överlåter jag till M. sjukt att man knappt ska orka med en städning...inte direkt vad man är van vid. och sammandragningar framkallar det kan jag lova!! jesus...

eftersom min plan lutar åt att inte jobba mer så försöker jag komma på vad jag/vi behöver göra nu innan Liten kommer och vad jag kan göra på egen hand under dagarna när M jobbar.
har än så länge inte kommit fram till sååå mycket, men lite.
skulle vilja vara och hämta vaggan i kyrkstugan så jag kan fixa till den. det är den vagga som alla vi barn haft när vi var små, kanske till och med mamma, vet inte riktigt. och om jag minns det rätt var det något åt orange i färgen...inte riktigt min grej. därför hade jag tänkt slipa den och måla den vit. (funkar alltid), plus att martins konfirmationskista skulle behöva få en annan färg. den har fått flytta in i barnkammaren och ska agera leksakslåda, men kanske man skulle testa att betsa den vit...
måste med andra ord övertala M att vi ska fara och handla sandpapper, bets och färg. samt hämta vaggan...borde inte blir några problem.

obotlig trötthet

dagarna fortsätter i trötthetens tecken. förstår inte vad det är med mig...eller är det "bara" graviditeten som spökar? känns som jag skull kunna sova dygnet runt.

nu har jag lyckats pallra mig upp och hade tänkte att jag ska dammsuga lite medans M gör det som måste göras idag ute på gården.
imorgon är semestern slut. suck...trist att inte få vara med M hela dagarna och ångest över att jag inte vet hur jag ska lösa det med mig egen jobbsituation. har ju egentligen 3 veckor kvar att jobba, men det går inte. det är inte fysisk möjligt. och även fast bm/läkare  kan sjujkskriva mig finns det ju risk att jag då inte får ngn ersättning från försäkringskassan. det bästa är alltså om jag kan pussla ihop det själv...

nä, nu ska jag dammsuga. sedan fixa till mig lite och hoppas på att det M ska göra inte tar allt för lång tid. blir en myskväll ikväll med gomiddag och film..

slappt

har sovit i princip hela dagen idag...fattar inte vad det är med mig.
men nu är jag vaken i alla fall.

M har kommit hem och jossi har anlänt. myspys.
ska inte göra nått spec. kolla tv, äta gott och färga jossis hår.

blev en riktig slappardag.

huuuu...

är trött idag. vaknade kring halv tolv av att baby ringde. sen gick jag upp och hämtade frukost som jag åt i sängen. Azlan hade kommit in så jag la mig igen och myste med honom, och somnade visst om...till två!! nu har jag i alla fall pallrat mig ur sängen och duschat.
M mår dåligt i bjummis, vill att han ska komma hem så jag får ta hand om honom. visst han är bakis, men jag tycker ändå synd om honom. min älskling....

det regnar ute, vilket inte direkt gör det lättare för piggheten att infinna sig.
nä, ska nog slå på nån film och glo på. somnar väl säkert igen.

trötter

nä, nu ska jag nog gå och försöka sussa...
älsk, vart är du???? =(

favorit

klädesplagg: min svarta mammaklänning (det enda ´som passar)
?drink: oj!! det var länge sen..men kanske vodka,juice. somrigt och fräscht.
?dryck: idag mjölk. annars...mjölk eller isvatten.
?stad: älskar luleå, faktiskt.
?musikgrupp: finns många.
?musik: samma lika
?snacks: just nu godis. choklad
?stilicon: nicole richie har riktigt skön stil
?parfym: ny favorit. kenzo flower.

?sport:  nej men usch då.
?magasin: läser sälan magasin
?serie: satc, greys, ugly betty
?skådespelare: tråkig fråga

?hemsida: inte vet jag...finns många roliga bloggar om inte annat.

mmmm..mjölk...

nu har jag druckit 2 liter mjölk på..hm...6 timmar. sjukt..
måste ha grym kalciumbrist eller nått.

solo

(blev ett sent inlägg då det inte gått att posta tidigare idag...)

blev en dag på stan med jossi idag. var skönt att komma ut bland lite folk, trist bara att man missade en hel soldag...

fick en del handlat i alla fall men tyvärr har jag fortfarande inget mer att ta på mig då jag inte hittade ett enda plagg som passade. usch. tur att det inte är sååå länge kvar i alla fall.

hittade en del babykläder:


baggyjeans

tröja med små döskallar på

set med byxor och luvtröja

samt en handduk med luva


känner mig supernöjd med det eftersom jag faktiskt sällan brukar hitta ngt till Liten.

blev handlar 2 par leggings i alla fall. nya svarta (mina är så urtvättade) och ett par marinblå. snyggt!

ett par örhängen. (likadana till mig och jossi), en sport-bh, fotoalbum, block+pennor (blir galen när det aldrig finns

ngt att skriva på här hemma), hårsnoddar, hårnålar..

så en del som sagt, men inget kul, förrutom bebiskläderna förstårs!

kollade även lite efter en ny parfym eftersom den jag senast köpte redan är slut. tog en massa prover på sånna där

"pappersstickor" och tror att jag till slut fastnade för en. sprutade den på mig själv innan jag for hem och nu kan jag inte

låta bli att snusa på handleden hela tiden..=) kenzo flower, heter den. hade en kenzoparfym tidigare som jag hade länge,

blev inte less den. känns som att det kan bli samma med denna.

har sprungit efter älsket sen jag kom hem:

- känn vad gott den luktar!

tror att han vart lite trött på mig till slut...jag med, så jag gick och vilade middag...=P


nu är jag då solo hemma. känns ganska skönt faktiskt. eller alltså jag älskar att umgås med min älskade M, men ibland är det

ganska skönt att bara få vara ensam. gillar dock inte att sova och vakna själv, men det ska nog gå bra..

blir kanske solo imorgon också, får se. fast då slipper jag i alla fall sussa själv, då kommer han hem sen på natten. och imorgon

kanske jossi kommer och håller gravida syster sällskap.=) vore mysigt! då ska vi mysa på med limpmackor och varm choklad som

jag lovat henne hur länge som helst..

ikväll blir det bara att softa. har en calippo i frysen och chokladbollar i kylen, så jag ska nog klara mig.

penta!

imorgon blir det stan med lillasyster Jossi. lönen har ju kommit och jag är i STORT behov av lite mammakläder. eller jag ska försöka köpa klänningar och tunikor som även går att använda sen. byxor struntar jag helt i, det är ändå så oskönt...
ska även se om jag kan få ngn tid hos en frissa. är sugen på en permanent. ja, tro det eller ej! =) som mitt hår är nu är det varken eller, inte lockigt och inte rakt. platta det kan jag göra även om jag pentar det så en permanent blir det. synd bara att det är så himla dyrt..
nått sånt här hade jag tänkt mig:



dock krävs det nog en del fix för att få det att se ut som hennes..hoppas bara att det blir nått. håret kan ju bli lite skumt när man är gravid. hoppas jag får en tid snabbt i alla fall..blir ju alltid så ivrig när jag kommer på nått.

nu har det tydligen fått för sig att de ska skicka skorna från ellos i alla fall. trots att beställningen är annulerad. suck. nu åker man väl på frakten trots att jag inte ska ha dom. aja. om de kommer så hoppas jag verkligen att de inte är fina så jag måste behålla dom...

nu ska jag hoppa i duschen och sen blir det snarklådan för min del. dödstrött.

mer utvilad

nu har jag fått vila lite till idag och jag känner att det behövdes. har mycker mer energi nu...
har vikt tvätt och fortsatt tvätta det som var kvar och nu är snart maten klar. idag blir det chili con carne, fast med majs i istälelt för bönor. mums!
ska ha en fortsatt lugn dag. ta allt i mitt eget tempo.
har inte ens gjort mig iordning idag. myskläder och ett diadem. soft...

Liten lever om som vanligt. lite lugnare idag dock men började leva om för en stund sen. hungrig skulle jag gissa? och det är mamma också. så nu ska vi ta och äta lite middag...

umeå + lycksele = lyckat!!

åh det har varit så underbart på vår lilla minisemester!!
började med en biltur till umeå. dock var jag inget vidare sällskap då jag sov mesta av tiden...(sorry darling)
kom fram och gick på stan ett par timmar. käkade lunch, shoppade lite osv. checkade sen in på hotellet som var sååå fräscht! (kommer bilder). slängde oss i badkaret och njöt av att bara vara.
resten av kvällen var rakt igenom mys!!! en riktigt god middag, mys på hotellrummet, film, godis. vi rådde bara om varandra helt enkelt. och det med råge!! =)

på onsdagen började vi såklart med hotellfrukost! bland det bästa som finns...och kring 11-snåret begav vi oss mot lycksele och djurparken. strosade där ett par timmar och sen mötte vi upp med martins syster + familj som också var där. blev lite mer strosande och sedan middag med dom innan hemfärden mot luleå.

kom hem igårkväll och var helt slut....men det var det helt klart värt. var en underbar resa som jag gärna skulle göra om.

försökte övertala syster att gå på stan idag men hon hade andra planer så det blir imorgon istället..var kanske lika bra då jag verkligen skulle behöva vila idag. ska nog bara greja på här inne och ta det lugnt. det behövs verkligen. känner fortfarande av allt håll igång..

här kommer lite bilder från resan;




  

hemkommen

nu är vi hemkomna. kom hem för lite mer än en timme sen och har nu hunnit packa upp, slänga in lite tvätt i maskinen och tagit en välbehövlig dusch. mina fötter känns som att de ska explodera efter allt promenerande idag så nu är det högläge i soffan som gäller.

skriver mer imorgon. nu ska jag slappa...
helt slut!

beställt

nu har jag beställt från hm. blev en del....

till mig:



och så till M:


längtar tills jag kan använda allt...

höst

trots att sommaren egentligen knappt har börjat har jag en känsla av höst hängande över mig. dock inget dåligt med det, jag älskar hösten. och ännu mer i år än tidigare år. vårt lilla mirakel kommer i höst.
sitter och myser i soffan och kollar lite höstmode, har gjort en inpackning och ska snart fixa naglarna. lite egentid behövs alltid. jag gillar modet som kommer till hösten. känns precis som min stil och det finns så otroligt mycket jag skulle kunna tänka mig att beställa. ska nog börja med mina beställningar så smått redan nu eftersom det är så himla mycket jag vill ha. lite svårt med storlekar, men vissa saker går ju bra i alla fall.
denna stil hade jag kunnat kopiera rakt av till hösten. ser exakt ut som jag känner mig:



det kommer vara mycket jag behöver nytt. dels kläder jag töjt ut nu under graviditeten, dels en massa basickläder. har gjort en lista över vad som kommer behövas i min garderob i höst:

- vida byxor
- bruna shorts
- leggings i alla de former och färger
- brun kofta
- bruna stövlar ( har redan )
- svarta stövlar (har nu, från skopunkten )
- grå stickad mössa
- tunikor i olika varma färger
- smala jeans (beroende på hur många av mina gamla jag kommer i)
- skjorttunikor (det är ju så snyggt med lager på lager)

egentligen en massa massa mer som jag vill ha, men...
ska nog beställa lite från hm idag. de hade en massa fina kläder till älsket också. ska vänta tills han kommer hem och sen blir det nog att skicka iväg en beställning.

annan barnmorska

jag trodde att det var först nästa gång jag skulle ha en annan bm än tidigare, men det var redan denna gång. tänka sig att det kunde vara så mysigt och fint att fara dit. och tänk så mycket info man kan få! på tisdag ska jag dit igen, till samma, och då ska jag be om att få byta till henne. jag hoppas verkligen att det inte ska vara några problem.

har mätt som vanligt, vägt mig, kollat alla värden och pratat lite om det faktum att jag ska tillbaka och jobba på måndag. 1 cm upp i sf-mått så fortfarande planar det ut sig lite, 1,6 kg upp i vikt och hb-värdet var mycket bättre. hon sa att hon skulle göra allt hon kunde för att hjälpa mig slippa gå tillbaka till jobbet, men sa även som det var, att det är svårt att få det godkänt av försäkringskassan. tyvärrr..men annars finns det andra sätt att lösa det. jobba tänker jag inte göra, det är då ett som är säkert.
jag känner nu att jag faktiskt kan slappna av lite. att det inte alls är ngt konstigt med att känna att jag inte kommer orka jobba mer. visst går det bra nu när jag är ledig, men det är ju annorlunda när man kan bestämma tempo själv.
det var ett himla liv i magen när hon skulle lyssna på hjärtat och pulsen steg men lugnade sig efter ett tag. så mycket har h*n aldrig levt om när jag vart hos bm tidigare. den här gången låg h*n som han brukar göra hemma, men rumpan utputande på höger sida och benen sparkandes på vänster. lillrumpan!!!!

nu har vi bokat hotell så imorgon bär det av. blev hastigt bestämt att vi trots allt ska fara någonstans. jag tror att vi båda två kände att vi behöver det. dels riktigt kvalitetstid tillsammans och en paus hemifrån innan M börjar jobba igen. blir umeå. far redan imorgonbitti. ska vara där och strosa hela dagen. strosa på stan, hitta något mysigt fik, äta lunch och bara rå om varandra. har tittat ut det hotell som såg allra lyxigast och mysigast ut och som ligger centralt. ska bli underbart. bara att få mysa med hotellfrukost känns ju lyxigt..=)
sen på vägen hem ska vi mest troligt stanna på Lycksele djurpark och kika lite.men nå längre än så ska vi inte vara borta. dels för att Azlan ska vara hemma och dels för att jag nog kanske inte orkar så mycket mer..
ikväll ska det alltså packas. kommer väl ta med för mycket som vanligt men ska försöka skärpa mig.=)

M är precis och bowlar med grabbarna. de var här innan. fikade lite och hade dart-tunering. (jag kom 2:a!!), men bowlingen bangade jag på. dels för att det är besvärligt med magen, dels för att M kanske vill träffa sina vänner lite på egen hand också. min älskade M....
jag skulle ge allt för honom och det bästa är att jag vet att han känner likadant. han är min bästa vän och den enda jag verkligen kan prata med om ALLT. han lyssnar när jag gnäller, förstår när jag känner mig trött, frågar hur jag mår, håller min hand, tröstar när jag är ledsen....
hur skulle jag klara mig utan dig???

tung mage

har precis sett klart en film. Natt på muséet. Har inte bestämt mig än  om den var bra eller inte...
har varit på bryggeriet och ätit middag i solen. var himla mysigt och maten var verkligen toppen.

imorgon ska vi till bm 14.00. hoppas att jag fortfarande stått ganska still på kurvan. som sist. men man vet aldrig.
har precis fått m att hjälpa mig ta på ett magbälte. var tveksam till att det skulle vara skönt, men eftersom magen bara blir tyngre och tyngre för avrje minut idag så var det värt ett försök i alla fall. och det var superskönt! blir att använda fler gånger kan jag lova.

nu kommer M med fika. ska fika lite och leta hotell..kanske får vi oss en liten semester trots allt...

hemma igen

blev att stanna i bjummis efter att vi varit i töre.det var så mysigt. det går inte annat än ta det lugnt när man är där och det var precis det vi behövde. kom ganska sent, först kring åtta-tiden. myste med chips o godis och tv. somnade i älsklingens famn framåt småtimmarna.

vaknade till en skinande sol. äntligen sommar igen. men såklart är det en sån dag så jag inte alls vill vara ute. eller jag vill inte alls vara i solen rättare sagt. blir för varmt. provade sitta ute nyss och läsa lite, men jag pallar inte. så nu sitter jag här med M i i soffan och kollar på Formel 1, eller jag kollar inte direkt men....

var och hämtade mina 3 par skor som kommit från skopunkten. de var superfina alla 3 men jag kan ju inte prova de nu när jag är så svälld. så jag kan bara hoppas att de kommer passa, annars får jag försöka sälja de sen. hur länge brukar det ta innan alla vätska far ut kroppen när man fött?

nu kurrar magen. ska nog äta en sen lunch nu och sen ska vi ut och käka ikväll.

krönikör

nu ska här ätas frukost. rostade mackor med marmelad och ost och te. mums!
dygnet är något vänt nu när vi har semester, men det är mysigt det med.

igår var vi bortbjudna på jordgubbar och glass. var mycket mysigt. och idag bär det nog av till töre.

har funderat mycket de senaste dagarna på vad jag vill göra av mitt liv. visst nu är det ett bra tag kvar innan jag måste göra annat än ta hand om vårt barn, och den tiden ska jag försöka se som en möjlighet till att få fundera ut min framtid.
igår kom jag fram till en sak som jag verkligen tycker om, och det är att skriva. krönikor. det hade vart nått! men hur lätt är det att få ett jobb inom det då??

aja. hinner tyvärr inte svamla mer just nu. ska äta lite mackor nu med älsket.

har ni tänkt på hur gott det luktar när man rostar mackor?......

graviditetens tyngdlag

det gör mig ledsen att läsa om alla tjejers viktfixering. visst, det är ingenting som är nytt, och jag kan väl erkänna att även jag är en av "dom". dock finns det

en gräns för mig. nu pratar jag inte bara om "vanlig" viktfixering utan om den som uppstår vid graviditet.

jag är medlem på en sida som säkert många av er känner till. Familjeliv. gång på gång kan man på deras forum där läsa rubriker som:

hur mycket har ni gått upp hittils?

mina fråga är nu: vad spelar det för roll?? visst, det finns hälsomässiga skäl till att inte gå upp för mycket eller för lite, men vem bestämmer vart gränsen går?

jag läste dessa foruminlägg ofta tidigare. tills jag insåg att de bara fick mig att må dåligt. för inte sjutton ska ni tro att det är ngn som gått upp för "mycket" som

skriver där. nej då, det är de lyckligt lottade som antingen ligger precis på normalkurvan eller de som ligger under. (det är ju bara att se på namnet:normalkurvan. vad är vi som ligger utanför då? onormala?)

och med detta menar jag absolut inte att det är ngt fel med att ligga på normalkurvan, var glad för det så länge ni mår bra. men jag ligger inte där. jag ligger långt över.

men trots detta vet jag att mitt barn mår bra, jag mår bra och allt är som det ska bortsett från att jag är lite tyngre än vad kanske många andra är. enda anlednigen är mängden fostervatten, vilket enligt läkaren endast har positiva aspekter. (för barnet, inte för mig som måste bära omkring på det dagarna i ända)

varför ska det då vara så svårt att vara stolt?


jag försöker vara stolt över min mage och vissa dagar är jag verkligen det. oftast är jag det. men vissa dagar är det inte så himla enkelt att känna sig vacker. allt man hört och sett själv innan är ju bilden av den gravida kvinnan som är så vacker. men så känns det inte. inte nu i alla fall. kanske kommer jag kunna se tillbaka på bilder och minnas mig själv som vacker under min graviditet, det återstår att se.

men hur lätt är det att känna sig vacker när man:

har fått höja sängen för att ens ha en sportslig chans att ta sig upp, fötterna skiftar i blålila med vita fläckar med tår som pekar mer upp än ner för att de är så svullna, fingrarna går inte längre att böja utan att anta en mörklila färg, känns som att huvudet ska explodera när man ska ta på sig skorna, det är helt omöjligt att hålla inne diverse gaser när man sitter på toa, (då jag oftast pinkar med öppen dörr har diverse kroppsljud inte undgått min sambos öron), bikinilinjen är inte ansad sen...minns inte? (jag lider inte av det eftersom det var ganska länge sen jag över huvud taget kunde se den...)

ja jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst, och jag tror att alla som en gång varit gravid är villig att hålla med.

hur gör alla dessa kvinnor man sett som är höggravida och verkligen vackra?? de kanske i grund och botten känner exakt likadant som en själv..

den stolthet som en gång fanns gentemot sin sambo är som bortblåst. hur kan den vara annat när det ibland känns som att man är en omkringvandrande kroppsljudsorkester??

jag hoppas av hela min kropp och själ att han kommer glömma detta så fort vårt barn är fött. eller är hans bild av mig föralltid förändrad?

så efter detta vill jag meddela att att vara gravid är det absolut bästa som någonsin hänt mig!! =)

postar även några bilder från idag. (försöker som sagt vara stolt)

   

vila

oj, somnade visst. och det var riktigt skönt! till slut var jag tvungen att sätta mig upp i sängen för att inte somna om igen.=)
visst det nått bättre än att sova middag??

shoppoholic?

idag är det storm, så jag är glad om jag slipper sticka näsan utanför dörren destomer...

har hittils idag hunnit med en frukost bestående av te och kökt ägg, dammsugit hela huset (samt soffa), bäddat och plockat undan en massa av mina kläder som jag har en tendens att sprida omkring mig. ja just det, vi har även hunnit tappa bort en hund...som nu är tillbaka som tur är.
ska nog inte göra många mer knop just nu. ska spara mit till senare efter att vi vart och köpt mer gräsfrön, för det är faktiskt något jag kan hjälpa till med. grejjade lite med det igårkväll men fröna vi hade räckte ingenstans..

har suttit idag på hm:s hemsida och kollat kläder. de har ju nu äntligen fått in höstkollektionen på hemsidan. de kanske har haft det länge, men jag har inte varit in där på ett tag. hur som helst hade de en hel del kläder som jag vill ha. precis som jag mindes från katalogen. suck..visst hade jag kanske kunnat beställa redan nu. hade varit bra att börja någonstans så det inte blir så himla dyrt sen. men det är ju så himla svårt att veta vad jag kommer att ha för storlek. jag blir överlycklig om jag skulle lyckas komma i samma storlek som innan, men min plan är ju att helst gå ner ännu mer. så jag avvaktar...dels kommer det ju dröja ett tag innan magen försvinner. (gravidmagen alltså) och sen lär man ju ha en hel del annat att kämpa med också.
jag vet, många säger att kilona bara rinner av en när man börjar amma. men tyvärr, jag har aldrig och kommer aldrig vara tjejen som tappar kilon gratis...det är den bistra sanningen.

7 veckor kvar. kanske lite mer, kanske lite mindre, men ca. sen kommer vi ha världens mest underbara lilla knodd...kan inte förstå. ändå lägtar jag..för er som aldrig har varit gravida: det går inte att förklara känslan. jag önskar jag kunde. det är bara stort...
för trots allt gnäll är det det mest underbara jag någonsin varit med om. och det bästa har inte ens börjat än.

  

mätt

sååå
nu har jag bakat och lagat middag.
blev 44 vaniljbullar. och sååå goda!
synd bara att vi åt middag precis innan de var klara så man inte orkade så många. dålig planering...

nu ska jag fläka ut mig här i soffan en stund och spela betapet och längta efter mina skor som skopunkten meddelar att de skickar idag. förvisso höstskor som ändå inte kommer passa nu, men ändå...
sen ska jag ut och så gräsmatta.
dock behöver fosingarna en stund i högläge innan dess..

bakning

NU ska jag baka vaniljbullar!! =)
kommer lukta mums här snart..


börjar känna mig som en hemmafru........
kanske inte så konstigt.

slött

har ännu inte gjort mig iordning.=)
fastnade framför datorn med en kopp kaffe och betapet.

jag har målat naglarna..det är ju alltid nått=)

PS mosade nästan Azlan inatt...jag visste inte att M släppt in honom. hade råkat slänga täcket över honom när jag gick upp på toa så jag såg honom inte. usch vad hemskt det lät när jag med all kraft råkade luta min ena hand på hans mage när jag skulle krypa tillbaka till sängs...men han gosade en massa med mig sen så jag tror inte att han blev arg....DS

inte riktigt som jag tänkt mig

beställde ju 3 par skor från skopunkten. dock var de bruna tyvärr slut..
blev ett par likadana som de vita fast blå. tänkte att det kan vara snyggt i höst till jeans och en brun mysig tröja eller cardigan.

har sovit länge idag. så underbart. vakna tillsammans och framförallt att få vakna utan väckarklocka.

M är ute på gården och jobbar som vanligt och jag sitter här vid datorn för min dagliga dos.=) kollar diverse bloggar och uppdaterar min egen.
funderar på att gå och höra med honom om han skulle idas fara och köpa socker, jäst och mjöl. vart sugen på att baka vaniljbullar, men eftersom jag bakat så mycket på sistone så är det mesta nu slut. och trots att det inte alls är speciellt långt till affären så är det för långt för mig. ingen idé att ens försöka. vet hur det kändes sist när jag och jossi gick dit...suck...

nu ska jag ta och fräscha till mig lite.
och förhoppningsvis kommer det lukta gott av bullar här snart!

allergi!!

nu är jag less på detta f-bannade kliande i näsan. och kliar det inte i näsan så kliar det i ögonen. nyser konstant och har snart sår i näsan för allt kliande...suck..
förstår inte ens vad det är jag är allergisk mot. började för 1 vecka sen kanske. vad kan det vara? kan det vara ngt som har med graviditeten att göra kanske?
ska försöka pallra mig till ett apotek i alla fall och köpa klarityn. jag börjar så och om inte det hjälper får jag väl gå till en doktor..

fick i alla fall slut på tråkigheten sist jag skrev. vi for på max och köpte med oss en sallad för att sedan åka vidare till Lulviken. blev inget badande, men åtminstone ett avbrott.
fick min man att faktiskt ta det lugnt sen när vi kom hem. har kastat lite pil och vilat middag. nu håller vi på att grilla och sedan ska jag ta mig ett varmt och mysigt bad.

långtråkigt

ja idag har jag verkligen trist...
usch.
har bara suttit inne sen jag skrev sist. läst bloggar, ätit frukost, druckit kaffe och lallat..men nu är jag less. M grejar på gården fortfarande men jag vill hitta på nått. jag vet.,..jag är ego just nu. jag borde vara glad att han grejar, och visst är jag det, men vi har ju semester.
ska gå ut och säga till honom nu att vi måste göra något kul. jag blir galen av detta!!

spontanbesök

mysig kväll igår tillsammans med sassa. sällan man får spontanbesök sådär, det gillar jag=) eller egentligen är det ganska ofta vi får det, men inte av sassa..
skulle glo en film men blev att sitta och surra istället. mysigt. kunde ju till och med sitta ute på altanen trots att klockan var närmare nio.

efter besöket ägnade jag och M oss åt att försöka hitta en kryssning som skulle passa oss. men det var svårt...vet ju inte ens vad man riktigt vill göra, men jag tror att jag kan ha hittat ett alternativ som passar oss. i den ingår båtresa, men även 1 eller 2 nätter på hotell. det hade varit himla mysigt...om det nu blir ngt alls vill säga. för ska vi fara på detta innebär det att vi måste bila ner till sthlm..
får se vad som händer.

idag verkar det ju som att det är toppenväder.
M är redan ute och jobbar på gården, men sen efter lunch tror jag nog att vi kanske beger oss mot ngn sandstrand, om vädret fortfarande är toppen vill säga. känner att det hade vart skönt att göra ngt annat än att bara vara här hemma. och speciellt för M som jobbar hela tiden..försöker få han att förstå att han trots allt har semester..

bakning

en kaka i ugnen nu. mums!
sassa ska komma på besök så jag tog det som en bra ursäkt till att baka en god kaka..=)

har egentligen inte gjort någonting idag. vart runt med M lite, vilat middag, ätit middag, duschat och nu bakat.
som sagt kommer sassa. ska väl bara ta det lugnt. glo en film eller så.
M grejar vidare med badkar och ny blandare till kök. han är så duktig min man.

nu är kakan klar!
nu måste du komma sassa! =P

usch

har verkligen sovit länge idag. M hade ställt klockan så han steg upp. jag vaknade till på morgonkvisten och kramades lite men sen var jag borta igen...har inte ens hört när M kört traktor här ute på tomten..
men nu är jag vaken i alla fall. har precis ätit lite "frukost" och ska snart slänga på mig lite kläder.

och det här med kläder nu då..usch..
jag är verkligen less på att vara gravid nu. och med det menar jag inte att jag på nått sätt ångrar detta, bara att det gärna får gå 7 veckor snabbt nu.
jag känner mig fet (och då menar jag inte bara magen), tråkig, trött, tung...
tung har jag ju varit ganska länge nu, längre än vad som egentligen är meningen i och med mitt fostervatten. ganska tröttsamt kan jag lova...
och även fast jag kansek inte direkt blivit smällfet i mig själv så har jag då i alla fall gått upp i vikt + svällt så man känner sig inte direkt liten och nätt.
nä, nu vill jag inte vara stor mera....jag vill ta på mig fina sommarkläder och vara lite chick som alla andra..

nog klagande..
nu ska jag klä på mig...

beställt

nu har jag beställt de 3 skorna från skopuntken som jag visade tidigare...
ska skicka tillbaka de från ellos när de kommer, om jag inte kan avbeställa de. (har mailat ellos och frågat)
tyvärr har jag ju lite svårt just nu med provandet av skor, men jag antar att jag frå prova så gott det går och sen chansa. annars finns ju alltid tradera. (en väldigt bra sida)

jag har verkligen inte mycket kläder kvar som passar nu....i princip alla mammatröjor jag tidigare köpt är för korta nu. klänningar och en del tunikor går bra fortfarande, men hur kul är det med så få plagg som passar? men det är heller inte kul att lägga ut en förmögenhet på en massa mammakläder.
om jag nu handlar nå mer mammakläder ska jag verkligen försöka se till att det blir så mycket basic som möjligt, får förr eller senare ska vi ju ha en till liten knodd, så då har man förhoppningsvid det mesta man behöver. både i klädväg och babyväg.

eftersom jag då fortfarande har 30% på ellos när jag inte ska ha skorna, så funderar jag på att beställa en babyoverall som vr himla söt. kan dock inte bestämma om jag ska ta en brun eller en vit. vit är ju himla fint, men kanske lite opraktiskt. brunt är fint, och förmodligen kommer jag tycka det är ÄNNU finare till hösten, så det blir nog en sån...

kluven

har just vart in på skopunktens hemsida...
inser att stövlarna jag beställt från ellos skulle kosta mer än 3 par (!!!!) skor från just skopunkten. dels för att man år 1 par gratis om man beställer 3. hittade 3 par som jag vill ha. okej, inga riktigt lika snygga som de från ellos och inga med hög klack, men ändå..
vad säger ni? 1 par dyrare eller 3 par billigare? känns som att svaret är givet.
dessa hittade jag:

  

ska nog avbeställa de från ellos...

slappardag (för mig iaf)

vaknat, ätit frukost och slappat.
nu vet jag inte riktigt vad ska hitta på för nått.
M ska precis ut och jobba på gården och det känns så himla trist att inte kunna hjälpa till med ngt...och här inne är allt redan gjort. har ingen tvätt, ingen disk, det är nydammsuget och städat..

jag tror jag ska hoppa i duschen och sen göra mig iordning så man ser lite anständig ut, för just nu sitter jag med håret på ända endast iförd undies..varmt härinne så man vill helst inte ha på sig så mycket mer just nu.

filmen igår var helt okej. inte så bra som jag trodde att den skulle vara, har sett betydligt mycket bättre. dock var dansscenen på slutet riktigt bra, men annars var det för mig endast en okej film.
men gillar ni dansfilmer så kan jag ändå rekomendera den, helt klart sevärd.

ikväll blir det kanske att gå ut och käka. sa höra om carro och erik vill följa med. kanske färjan om vädret tillåter..känns som att jag behöver komma ut och se lite folk. visst, vi har haft en massa besök hela tiden, men det är inte riktigt samma sak..

jag har börjat få ett sånt där brunt streck på magen. från naveln och ner. men även svagt savgt från nevlen och upp också.. konstigt att det kommer så himla sent.
nu är det snart bar 7 veckor kvar..jesus!
snacka om skräckblandad förtjusning...längtar så efter lilla pyret men förlossningen är ju inte direkt ett kapitel i mitt liv som jag ser fram emot.

besök o badkar

nu är allt besök hemfaret...
de första for för ett par timmar sen, slockande snabbt efter det. totalt däckad.
när jag klev upp igen hade Johan och Linnea på besök.=)
nu har även de farit hem och jag ska ta och börja med ngn middag medans M grejar med badkaret som nu äntligen är på plats! =)
elen är inte dragen och det kommer vi behöva hjälp med, men det ska nog gå att bada ikväll i alla fall. dock utan bubblor, men ändå!
så det är det som är planerna för kvällen. hittils i alla fall.
middag.
sedan hade jag tänkt gräva fram lite ljus och ställa fram så vi får mysa i ett bad lite senare, och sen hoppas jag att vi ska se filmen Step up. vill verkligen se den nu.

sitter och lyssnar på lite skön musik som vanligt.
muntrar upp matlagningen!

gnäll...

för det första kunde jag inte somnas igår...förrän sent.
och sen vaknade jag inatt och hade sån tanvdärk att jag inte kunde somna om. var upp och fikade lite och tog två alvedon, efter det nån gång somnade jag om.
sen har jag klivit upp klockan nio idag så man skulle kunna säga att jag är aningens trött just nu...

hinner inte skriva mer just nu. får besök av M:s syster Christina med familj.

återkommer!

dagens mage

ja, så kan man väl kalla det. istället för dagens outfit så får det bli så=)
skulle lägga in de tidigare, men batteriet till kameran tog slut.

har grejjat med middag efter min siesta. blev ris o kyckling med currysås o grönsaker. mums!
sen middag som vanligt, kring nio..
har sen grejjat med sängen. eller M har gjort det, jag har suttit och tittat på. har ätligen lagt in ribborna som skulle vara där från början, men som vi struntade i. så nu är sängen minst 1 dm högre, vilket gör det mycket lättare för mig att ta mig upp på nätterna. (som en pensionär)

fick tips av sassa att det var 30% på valfri vara på ellos. hade glömt bort det. skulle först beställa en svart jacka, men kom på att jag har en liknande som jag köpte i fjol, plus att jag ju inte riktigt vet vad jag kommer ha för size på min kropp efter allt detta....så istället blev det ett par nya stövlar. snygga i brunt, men eftersom jag har ett par i brunt som jag fortfarande gillar, så testar jag svart. rädd att de ska se tantiga ut, men då får jag väl skicka tillbaka dom.
de här är det:



så till dagens mage då. skönaste klänningen! (nästan det enda som är skönt nu mer...)
och så jag då. osminkad och nyduschad...men ändå lite sommarbrun färg kvar på kinderna.

 


In loving memory of...

saknar våran lilla kisse så otroligt mycket. tänker på honom ofta ofta.
hans bror finns kvar och det tackar jag gudarna för, men alla saknar vi lilla Chippen...
fick några bilder idag av syster på honom. vårt lilla hjärta....

  


sommar igen?

dagen började grå och trist. eller egentligen med sol. i alla fall inatt när jag har varit uppe och sprungit.
blev himla sent igår. somnade nog inte förrän framåt tretiden.
klev upp kring nio och käkade frukost.
sen blev det massa massa mys i sängen igen fram till klockan tolv! vi fick en chock när vi såg vad klockan var. så då var det bara att ila iväg och göra det vi skulle.
så nu är vi hemma igen efter att ha varit och hämtat badkaret (!!!!) och köpte en massa rör som M ska gräva ner sen.

nu är han iväg en sväng. solen skiner för fullt men jag känner inte alls för att sätta mig ute i solen...blir nog kvar här inne men korsdrag och bra musik. kanske man skulle passa på att vila ögonen en liten stund också..?
var himla länge sen jag slog på en riktigt bra playlist att somna till istället för tv:n. kanske man skulel testa det?

Fergies låt går fortfarande på repeat, samt en nykomling (eg.gammal). Wish you where here med Pink Floyd. (tips från inger)

Igår hittade jag sidan med de snyggaste kläderna till vår lilla bebbe!! äntligen!! har letat och letat för att hitta ngn sida som har den där rätta stilen, men icke....var på väg att ge upp och funderarde seriöst på om man kanske skulle börja sy igen..men så kom den!
sidan heter Kidzshoppen.
det var som hämtat ur mitt huvud!!

 

vänt dygn

halv tolv....och fortfarande vaken...
förvisso har jag ju sovit ganska mycket idag. men det får man när man är gravid har jag hört..=)

en massa fler som börjar skriva kommentarer här på min blogg och jag måste bara säga: det är så roligt!!!! mer av det gott folk!!

har just sett film med M och lillasyster. Rika vänner, med Jennifer Aniston. inte bra, men inte heller dålig. den bvar helt enkelt bara skön att titta på. alla var om vi dödliga..gillar att kunna känna igen mig i folk i filmer och inte bara sitta och ha ångest över att jag inte har lika fint hem, lika mycket pengar eller är lika smal eller snygg. för ja, jag känner ofta så efter att ha sett alla dessa fantastiskt vackra människor i filmer. trots att jag vet att det är ett dumt ideal...

ska snart skjutsa hem jossi. ska nog övningsköra....

beställde hem 4 provbågar som jag sa tidigare. är lite sugen på ett par av dom...men jag har inte riktigt bestämt mig. de är ju inte dyra. kring 400 kr...med glad och allt.
de känns enkla och lätta att matcha. lättare än de 2 jag har nu...

vad tycker ni? de på bilden är bruna..blir bruna eller svarta i sånna fall..


allvarligt

blir inte less låten!!
goosebumps varenda gång! mmmm....

hemma igen nu. lunchad. (ja jag vet att klockan är fyra..men vi har lite konstiga rutiner här nu under semestern)
blir sen middag. ska göra hemmagjord pizza.
jossi kommer ikväll. skulle inte käka med oss, men om jag känner henne rätt kommer hon vilja ha ändå när vi väl ska äta=)

M är ute på gården och gräver. jag känner mig hemsk som inte kan bidra med ngt..
är så trött hela tiden nu. det har verkligen kommit tillbaka...inte kul, men jag visste ju att det skulle bli så så jag hade ändå räknat med det.
ska slänga mig på soffan nu, och jag skulle gissa att det inte kommer dröja länge innan jag sover sött.....



zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Fergie

är en musikälskare. och med tanke på hur mycker jag lyssnat på musik under graviditeten kommer vi nog även få ett musikälskande barn. tror h*n blir lugn av musiken. blir alltid lugnt i magen när jag slår på musik....=)

så till veckans låttips.

Fergie - Big girls don´t cry

grymt skönt kvinna. grym röst, grym personlighet, grym egen stil...ja..bra helt enkelt!

image226

ändrade planer

blir inget grejande på gården idag. är för blött. gräsmattan blir förstörd..

vaknade kring nio och klev upp. tog med mig täcket och slänge mig på soffan där jag sen sov fram till halv elva och M väckte mig och hade gjort frukost. älsk!!
nu sitter vi vid köksbordet båda två. M gör sin tidrapport och jag har löst korsord, kollat i Elloskatalogen igen och nu med datorn.

blir att fara på lite småärenden runt stan idag. bland annat kronan och slänga lite skräp och handla kattmat. annars blir det nog lugnt. ganska skönt att slippa känna ngn stress. det är ju trots allt semester! =)

försöker febrilt få hem filmen Step up. har hört att den ska vara bra och eftersom jag är en sucker för dansfilmer så....hade vart mysigt att se den ikväll.


full rulle

har vart en fullspäckad dag.
började med att sova länge..=) åt god frunch bestående av ostfrallor med massa gott på. mums!
iväg för att hämta pappa och rut på flyget, kaffe hos dom.
var och kollade om badkaret vi bestämt oss för fanns inne. det gjorde det så på fredag ska vi hämta det. gissa vad vi ska göra på fredagkväll??? =) om nu allt går som det ska vill säga!

hem och ser att provglasögonbågarna kommit samt ellos höstkatalog.
jesus....sååå mycket fint i ellos katalog. vill beställa för ca. 4000:- plus ett par stövlar för 1200:-. jag vet, detta kommer inte på fråga, men man kan väl få drömma i alla fall??
känns ju extra kul också så magen kommer vara borta då. (äntligen!!), och då menar jag gravidmagen och inte det som sen sitter kvar. men det ska kämpas bort det med!

sen har jag varit hos sassa och myst på. blivit bjuden på tacos, surrat, gosat med kissen och sen...tro det eller ej...har vi varit på bilbingo i måttsund!! men ingen vinst tyvärr....de där 15.000 hade suttit väldans fint kan jag lova...
var en himla mysig kväll i alla fall och nu är det snart läggdags. hinner knappt med dagarna känns det som.

imorgon blir det att jobba på gården. M grejer nu med traktorn och jag hoppas att det finns något att hjälpa till med imorgon....
nu ska jag ta mig en låååång dusch och sedan krypa ner i sängen.



P.S vad gör man när inte ens mammakläderna räcker över magen längre?? klänning varje dag? kul.....magband har jag men vad trist det är...DS

älskar

fick en urgullig kommentar på min blogg idag av en tjej. kan man annat än älska sånt??
tack!!

imorgon blir det att hämta pappa och rut på kallax. mysigt att träffa dom.
annars...vet jag inte.
ikväll blev det filmkväll med besök. har även hunnit baka. hur orkar jag? boa, ett måste när man är gravid. finns ingen annan förklaring.

nu lockar sängen.
nattinatti!

image225

vart är min man??

nu får han komma hem snart. han har  och för sig inte vart borta länge, men jag är hungrig..vill ha middag nu! har gjort köttgryta som står klar och väntar, ska bara kokas lite ris till...ska nog ringa och höra vart han håller hus..

har i alla fall vart och kikat lite på badkar idag. hittade ett par stycken som var intressanta så nu ahr vi varit hem och mätt och kommit fram till det ena av dom. det som nog skulle passa bäst. i alla fall i vårt badrum. blir ju lite meck med att flytta en del saker, men jag tror att det kommer bli bra i slutändan!

bilder

   

klädproblem

har precis gjort mig iordning. väntar på att M ska komma tillbaka. han for och gjorde några ärenden under tiden, sen blir det att fara och kolla på badkar.
blev klänning idag, trots vädret, men det är inte mycket annat som är skönt längre. tog på mig jeans igår när jag skulle till bergnäset, men lånade omgående ett par mjukisar av jossi när jag kom dit.
mitt problem just nu är att jag inte har ngn jacka.inte direkt så man vill köpa ngn heller som man kan ha i 8 veckor....suck..blir kofta på kofta om man ska vara ute.

känner mig supernöjd med håret. svart..det är sååå mycket mer jag trots att det säkert fär många inte är ngn större skillnad. färgade även mina ögonbryn som har en tendens att bli blekta i solen. och nyss är naglarna målade. så med andra ord, känner mig som en ny människa! =)

efter badkarstittandet blir det nog att sätta igång med gården här ute, men jag skulle gissa att det till en början kanske inte finns så mycket för mig att göra. får nog roa mig inomhus istället...

liv o rörelse

jesus vad det lever om inne i magen min=)
så mysigt att känna, men nu har Liten börjat ge sig på revbenen på min högra sida ibland, och det är inte skönt...gör i och för sig inte ont än, men obehagligt.

sitter med färg i håret nu. svart...ahr haft mörkbrunt ett tag men nu blir det svart. kommer nog inte synas så stor skillnad men man känner sig alltid så himla fräsch och fin när man har nyfärgat hår...
efter ursköljning blir det korvmackor med älsklingen. jag älskar att vara ledig tillsammans med min man.så mycket kvalitetstid man får tillsammans.

imorgon blir det att leta badkar.
vill ha!!

höstmörker?

som ni kanske märker blir det ganska mycket mindre bloggande nu när jag har semester. dels för att jag inte sitter framför datorn hela dagarna, dels för att det är fullt upp. ska försöka bli bättre än nu i alla fall...

igår var en mysig dag. var til holmsel för att hjälpa holger med en tv..gick inte bra alls. skulle sedan försöka hitta oss lite sten til slänten. gick inte heller..suck..
begav oss hemåt igen men var inte hemma förrän framåt tolv på natten.
ingen av oss kände ngn brådska att gå i säng så vi grejjade på med lite av varje. var sååå mysigt! vet inte riktigt vad det är, om det är det att det att man måste tända lampor för att det är så mörkt ute, eller om det bara är det att allt verkligen är klart nu, men det känns så himla mysigt och fint här hemma.

idag blev det att stiga upp ganska tidigt. fick skjuts till mina småsyskon där jag tillbringat hela förmiddagen. kollat löshår på internet, tittat på gamla foton, ätit varma mackor, gosats med kissarna...
sedan till bm.
allt var bra. hade bara gått upp 1 cm i sf-mått. skönt! det börjar stanna av verkar det som. och bara 2 kg på 1 månad. också bra. kändes som att det var så men jag var inte säker...
tog med journalen om vi nu ska åka iväg på semester någonstans.

har sen varit och ränt lite. köpt väggfäste till vår nya lcd-tv till sovrummet, försökt byta M:s klocka, köpt en babybok, handlat lite...
väl hemma blev det matlagning. köttfärssoppa. mums! sedan sov jag gott i sovrummet medans M har grejat och satt upp tv:n.
blev så himla fint med lampor och allt bakom.

ska kolla lite mer på internet nu efter löshår. är så sugen ¨på att beställa och göra själv...
får nog kanske vänta till löning...

fullspäckat

dagen har verkligen varit som ovanstående. eller egentligen inte, har tagit det lugnt, men ändå gjort en massa.
började dagen med att Azlan kom in och kräktes 3 ggr i sovrummet. till råga på allt en hel råtta. uäh! tur att min man inte är så känslig...
somnade om från och till en massa gånger innan vi väl steg upp kring 11 snåret. var så mysigt att få ligga kvar och bara vara.
gjorde oss iordning och for till ikea. mysigt, men jobbigt.
har handlat en del. tyvärr fanns det inte så mycket som jag hade hoppats på till barnkammaren, men lite gran hittade vi i alla fall.

-spegel till hallen
-diskställ
-nya djuptallrikar (svarta)
-nya skålar/djuptallrikar (vita)
-sänglampor
-2 st förvaringsboxar till barnkammaren (en blå och en rosa) =)
-liten söt rislampa till barnkammaren
-4 st badlakan till Liten (2 st limegröna, 2 st vita)
-klädhängare (som man hänger på dörren) 1 till oss, en till Jossi
-galgar (behövs alltid)

det var nog allt tror jag....

har nu precis ätit middag. blev aningens sent. stannade till i töre på vägen hem.
regnar och ruskar ute, sådär så det känns höstmysigt inomhus. mysigt att få tända lite lampor. jag menar inte  att jag vill ha höst nu, sommaren har ju bara börjat, men ngn dag är det mysigt.
nu ska vi fortsätta boa lite här. senare blir det nog att slå på en film och bara ta det lugnt. mig kropp behöver nog det....=/

jag älskar min man! måste ha mest tur i världen tror jag....

och Liten: kom ut nu! vi längtar efter dig!!

dåligt...

med inlägg idag.
har verkligen varit en soft dag.
spenderade första halvan i sängen. underbart skönt att bara kunna ta det lugnt och slappna av.
andra halvan har spenderats på stan med älsket och sedan på middag hos hans pappa och Helena.

har idag fått kryssa av 2 saker till från babylistan. köpte amingspump och tvättlappar när vi var på apoteket. handlade även Gaviskon för min halsbränna.
gjorde av med lite presentkort på Miqoue.

- 2 st svart/vitrandiga kökshanddukar
-grillvante
-shot-spel
-slickepott

var sen på hm för att handla lite mammakläder. har ju som sagt inte mycket som passar nu för tiden..blev en del.

-vitt linne
-brunt linne
-brun t-shirt
-svart basic klänning
-svart t-shirt

bara basic, men jag kan ju inte gärna gå naken...
har fastnat för brunt. det är såå fräscht på sommaren. vet inte om det har att göra med att det är snyggt till en brundbränd kropp, men jag gillar det. även guld och träsmycken är en favorit såhär på sommaren. så ett par nya guldringar till öronen blev det också. halva priset på ur och penn där M även hittade sig en klocka.

sedan vidare på middag där vi varit tills nu. mysigt.
nu ska vi mysa vidare i regnvädret. och kanske får jag mig en tripp till ikea imorgon. (hoppas!)

blåsigt

idag är det nästan storm ute. solen skiner och det är varmt, men det är storm...
så jag sitter fortfarande halvnaken i sängen och polimasar på.

min kropp behövde lite vila från solen så detär nog lika bra att jag håller min inomhus.

ska hoppa i duschen nu och göra mig iordning. ska på stan med M sen när han slutar och sen blir det middag hos svärfar och helena. grillat. mums!

siesta

nu har jag vilat siesta. behövdes. känner mig som en ny människa nu.
vaknade av att M kom hem och småskrattade åt oss i sovrummet. jag och azlan jämsides med varandra, totalt utslagna...
har nu ätit middag och precis kommit ut ur duschen. det är såååå varmt här...puh! springer omkring i undies fortfarande och kommer förmodligen inte få på mig nå mer kläder denna dag. skönast så..

nu ska vi glo film, har ingen ork att vara ute mer idag. blir en myskväll med mina älskade.

brunbränd

har nu precis kommit hem efter en heldag på stranden med sassa.
var otroligt mysigt och har nu hittat favvostranden. tänker inte avslöja vart, det behåller vi för oss själva=)
känner mig lite smått bränd just nu, men om jag känner mig själ rätt så kommer detta ha gått över till immorgon och jag är brun.
funderar på att fara till stan imorgon och handla lite mammakläder, har nästan inget som täcker magen längre...

kommer lite bilder här från igår med presenterna från inger och från imorse innan jag pös iväg.
nu ska jag slänga mig i sängen för en siesta tillsammans med azlan. är väldigt trött...

  

 

lipsill

igårkväll när vi skulle gå och lägga oss hade inte Azlan kommit in. (katten) och när jag började fundera så hade han inte visat sig sen eftermiddagen då syster fick kela lite med honom. fick ett litet sting av orolighet i min mage, men somnade ganska snabbt i alla fall och tänkte att han är van att vara ute om nätterna.
klev upp ngn gång inatt och pinkade (tro det eller ej, men jg har bara varit upp EN gång!!), men ingen Azlan ville komma in då heller...
var tvungen att väcka M och meddela detta. vet dock inte om han minns detta eller ens vaknade trots att jag hummade lite gulligt.
hur som helst tänkte jag att han säkert kommer in och gosar med mig på morgonen när M kliver upp. som han brukar göra..men han kom inte!! kunde inte somna om och när jag sen tänkte att det kanske verkligen har hänt honom ngt bröt jag ihop. har ju redan förlorat EN av våra bäbisar, orkar inte med det en gång till....
låg och grät i sängen tills älsket kom och tröstade mig. (kände mig dock ganska otröstlig)
somnade om efter ett bra tag och vaknade kring åtta. ingen Azlan i sängen..(M lämnade altandörren öppen)
började nästan gråta igen och gick upp, tittade ut genom altandören, och vem ligger där och sover som en liten gris i en av solstolarna?? alldeles rufsig och nyvaken...gissa om mitt hjärta tog några extraslag när jag insåg att jag verkligen inte såg fel!!
bar in honom till sängen och gosade lite men sen gick han ut och la sig igen...

väntar på att sassa ska ringa och säga att hon är vaken. är lite småmulet och trist just nu, men det klarnar säkert upp. ska bli mysigt att få fara till en strand idag. börjar bli trött på altanen.....
har precis fått i mig lite frukost, Liten har vaknat till liv och nu ska jag svida om till strandklädsel.

ta hand om er i värmen idag!

härlig sommardag

har spenderat hela dagen tillsammans med lillasyster Jossi.
har solat, käkat salladslunch, tagit en promenad, ätit glass, surrat, målat naglarna m.m. en riktigt mysig dag helt enkelt.
M kom hem med mat från dagobert då ingen av oss orkade ställa sig och laga middag. man blir inte direkt hungirg heller när det är så här varmt. Jossi åkte med M när han for och skulle köra gocart med grabbarna.

inger kom på besök med en massa fina presenter till bebben! så fina.
fick ett till set sängkläder till spjälsängen. riktigt riktigt fina! i limegrön..perfekt!
fick även bebiskläder. ett set med riktigt små kläder och ett set med lite lite större. (kommer med bilder imorgon)
sen blev det en massa surr som alltid är lika mysigt med inger.

imorgon blir det stranden med sassa.
blir upphämtad och har till och med lyckats övertala henne att vi ska stanna och köpa en solstol till mig som jag kan ta med. (inte för att jag direkt behövde tjata.....)
ska bli mysigt!

nu ska jag snart sussa lite....sängen känns väldigt inbjudande efter en lång och varm dag.

sysslolös

solen skiner äve idag. härligt! bara det att jag inte riktigt klarar av värmen som tidigare...
har ingenting att göra utomhus. läste ut min bok igår och har ingen ny..
Jossi skulle nog kanske komma idag, men vi får väl se hur länge hon sover=)
äh, ska koka lite kaffe, ta telefonen och ringa mormor som jag såg hade ringt igår.

ikväll kommer fina inger! vad mysigt det ska bli!

komplimang

fick jordens gulligaste komplimang idag från en kvinna på affären när vi var och handlade:

- vad roligt att du är så fin och fräsch (hon)
-tack så mycket! inte alltid man känner sig så dock...(jag)
-men det är du. kul att se, inte ofta man får det...(hon)

log hela vägen till måttsund! =)

bilduppdatering

eftersom jag är så dålig på att komma med bilder så blir det en liten blandad komplott idag.

-Nytt inhandlat till Liten
-Jag och Martin från i fredags efter besöket hos Calle
-Egobilder från idag

 

 

 

allt var bra

det var som misstänkt mängden fostervatten som gör mig stor. inget att göra ngt åt och ingen fara.
fick se Liten i alla fall! en stor gäsp fick vi se...var nog en morgontrött liten rackare som var där inne.=)
började må superilla när jag låg där på rygg så jag var tvungen rulla över på sida..kallsvettades och blev riktigt dålig, men det gick över.
läkaren sa i alla fall att det inte var någon fara alls, utan att lillen hade en massa plats att busa omkring i därinne. och att jag kanske inte känner hur mycket liv det är alla gånger i och med att det är så långt till väggarna. men nog tycker jag det lever om mycket, så det är nog lika bra att det är långt!=)

nu ska jag få på mig en bikini, slå på en härlig playlist och sedan slänga mig med min snart utlästa bok i solen.

nu vill jag...

...att alla håller tummarna för att det går bra på UL:et idag!
jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös...

det slog mig...

att vi har en väldig massa saker som vi måste inhandla till Liten. inte länge kvar nu. 9 veckor,  men det kan ju lika gärna vara ännu mindre...
tyckte för ett tag sen att vi hade köpt det mesta, men det var ju bara de "stora" sakerna som var klar..har ju en massa massa annat som ska handlas. även en del stora saker kvar..hur ska vi hinna???
jag vet att vi hinner, men kan inte låta bli att känna lite panik ändå. inbillar mig att Liten ska komma tidigare än väntat.
imorgon är de ultraljud som gäller. 10.00. jag är lite orolig även fast jag vet att det inte är någon fara med lillen..den oron kommer man nog aldrig ifrån. även fast h*n redan nu gör mig lyckligare än någonsin så finns ändå alltid oron där att ngt ska hända..det är väl så det är att vara mamma antar jag.

har disskuterat lite idag om vi ska ta reda på om det är en Emina eller en Viggo. vi säger ju båda han hela tiden och känner oss ganska säkra på att det är så, men alla kan ju ha fel. ska vi kolla?
en del av mig är så nyfiken! jag vill ju köpa pojk eller flickkläder, kunna kalla h*n vid namn osv. men en annan del vill vänta. få den underbara överraskningen vid förlosningen istället.
vi måste i alla fall komma fram till hur vi ska göra idag, eller imorgonbitti. i alla fall innan vi ska dit så det inte blir ett velande när vi kommer dit. åh vad jag längtar!!

handlingslista:

mössa
overall
bröstpump
nappflaskor
nappar
flaskborste
badbalja
barnolja
skötbord
blöjor
blöjhink
tvättlappar
hudsalva
febertermometer
täcke (vart fel från ikea)
filt
1 set sängkläder till
sängkläder för vagga
åkpåse
bilbarnstol
bärsele/sjal

som sagt. vääääldigt mycket kvar att handla...
ska vara till mormor ngn dag och låna nyckeln till kyrkstugan där vaggan är. vaggan som jag, jossi och jennifer haft. kanske till och med mamma innan dess. vet inte..måse kolla med mormor..

oh. Robban är online. ska surra lite!







sommarmusik

åh! äntligen har jag tagit mig tiden och orken att leta reda på lite ny härlig sommarmusik. finns ju inget som jag njuter mer av än riktigt bra musik.
så här kommer lite tips till er att njuta av i sommarvärmen:

Timbaland(feat one republic) - Apologize
David Guetta & Chris Willis - Love is gone
Brick and Lace - Love is wicked
Jojo - Anything
KNA Connected - Back when I was


Enjoy!

Det gör vi! (dansar och sjunger med Liten till alla underbara låtar)

puh!

aningens varmt idag skulle man kunna säga....
började min första semesterdag med att vakna klockan fem med M...såklart! men det gjorde inget, inte när man vet att man kan sova hur mycket man vill sen.
år frukost med M och sen kröp jag tillbaka i snarklådan och kollade på gilmore ett bra tag innan jag somnade om.
upp kring tio igen och ut i solen. har sen spenderat hela dagen där. ute på altanen..har dock fått springa in i duschen x antal gånger för att svalka av mig...

nu har jag gett upp solandet för idag och väntar nu på att M ska komma hem så vi får äta midddag. har gjort iordning två salladstallrikar som står i kylen och väntar. man blir inte direkt jättesugen på mat när det är såhär varmt..ska försöka övertala M att låta mig utmana honom i en dart eller kubb tävling sen. mys i solen.

igår drog vi iväg på dagen till storheden för storhandling och hm. hittade inget till mig själv på hm men jag köpte ett par urgulliga snickarbyxor (utan en massa märken och tjafs på) och 3 par minimala strumpor till Liten.
mötte upp Malin och Micke för en heldag tillsammans.
började med att grabbarna fick umgås med varandra medans jag och Malin hade lite catching up. behövdes! sen grillning, kubbturnering, fruktsallad, hustittning och go-cart. en väldans mysig dag!

nu ska jag ringa och efterlysa min karl. jag är hungrig!!

All About Us

Våra dagar