Utedag

nu ska emina vila en liten stund, sedan ska vi pälsa på oss och bege oss ut med skoter och skoterpulka. grilla lite och mysa lite och dra omkring emina i pulka. mysigt! synd bara att det inte är bättre väder...gårdagen var ju helt fantastisk.

efter att vi kommit hem igår såg vi lite "Så ska det låta" och skulle sedan se film klockan nio. gissa vem som slocknade?? jag sov på soffan fram till tolv och sen gick vi och la oss och jag fortsatte sova tills emina vaknade kvart åtta i morse. är så där sjukligt trött som när jag var gravid, det är fullkomligt omöjligt att hålla sig vaken!! (nej jag är inte gravid igen)
dock känner jag mig faktiskt lite piggare idag, men jag vet att ändå inte skulle ha några problem med att sova lite middag...=)

förra helgen i bjummis:

image959

Tusen tack!

för alla underbart fina kommentarer i tidigare inlägg om min blogg och om mig. så fina ord från både folk jag känner och älskar och från folk jag inte har ngn aning om vem det är! ni är så fina!



Vår duktiga stjärna!

image958

Hemma igen!

det blev allt som var planerat. allt utom Aeon, det hann vi inte med.

på bvc gick det bra. emina är nu 67 cm lång och väger 8500. hon har med andra ord inte gått upp ngt sen sist (en månad sen) men växt 2 cm på längden. har kännt på mig att det varit så, men senaste veckan har hon varit riktigt dålig i magen så det är inte så konstigt. har inte fått behålla ngn mat alls. fram tills idag. idag har hon fått behålla allt. dock verkar hon inte alls ha haft ont i magen som tur är.
får se om det gått över nu. ska i alla fall tillbaka igen om 1 vecka och väga henne igen.

blev en massa massa inhandlat på ikea. bland annat:
burkar till skafferi + lådor till kryddor o dyl., mattor till eminas rum och badrummet, en massa ljus, lådor till tvättstugan, ny pläd till soffan, bädd till kira, barnsäkerhetsgrejer, såskastrull...osv..en massa skoj i alla fall! tack alla för presentkortet vi fick!!

stannade i töre på vägen hem hos M:s syster med familj. blev bjuden på gomiddag o fika. så nu har vi precis kommit hem och emina sover. har med andra ord inte packat upp ngt från ikearesan än. så kanske kan ni gissa vad jag ska göra nu??

Fråga!

jag vet inte, jag kan ju ha fel. men jag tycker själv att jag är en ganska positiv människa som ger sken av att vara lycklig. det skenet är sanningen såklart. självlkart har vi alla våra problem men jag har fått vetskap om att det finns folk som anser att jag skriver om hur dåligt jag mår på min blogg. är det ngn mer som uppfattar det så? varför jag frågar är för att jag självklart inte vill att detta ska vara en tråkig blogg med negativa vibbar, utan något man blir glad av att läsa..

jag har haft ett fåtal inlägg om min mamma som gick bort för 5 år sedan. i min värld är det inte konstigt att ha dagar då jag saknar henne extra mycket. detta är trots allt en människa som jag förlorat föralltid. jag hoppas att jag kan fortsätta skriva som vanligt och att jag även kan skriva inlägg om min mamma utan att jag uppfattas som en människa som mår sååå dåligt.

om du har fått den uppfattningen, snälla skriv det då här så jag vet att det är ngt jag måste ändra på min blogg. för som sagt, jag är inte intresserad av att sprida mörker omkring mig, jag vill ju att folk ska bli glada!
snälla tala om vad du tycker om min blogg och hur du uppfattar den.

Vår!

får alltid sånna vårkänslor när det är sånt här väder ute. underbart!

planerna för dagen är inte riktigt bestämde än. men om det går som vi vill så ska vi först på bvc och väga och mäta emina, sedan aeon och lämna in typsnittet vi ska ha på tatueringen och sedan hade vi tänkt försöka komma iväg till ikea. jag hoppas att det går vägen!

emina borstar sina fina tänder! se så duktig hon är! :


image957

Så mycket bilder

jag har så mycket bilder att visa er. har verkligen haft en underbar påsk med en massa aktiviteter och annat skoj. så fantastiskt att få ha våran M med oss hela dagarna och idag känns det väldigt underligt att inte ha honom här. märker på emina också att hon saknar honom.

här badar emina för fullt på morgonen i bjummis. (stugan) det var väldigt poppis!
lägg märke till minen på den nedre bilden. det är henne busmin! man vet att det är ngt bus på gång när hon gör så.

image956

Ståträning

emina över att stå för fullt varje dag. det går så snabbt för våran lilla tös! blir varmt och stolt i mammahjärtat!

image955

Inget ikea...

nej det blev inget ikea. M blev såklart tvungen att jobba. jäkla snö....

Bilder!

här kommer bilder som utlovat från lördagens fest. bättre sent än aldrig!

  
 
  

(har en massa bilder på alla andra som var där också. var kring 15 pers. men det känns inte riktigt ok att lägga ut bilder ¨på folk jag knappt känner så håll till godo med dessa...)

Morgonmys

pappsens tur att få sovmorgon idag. halv sex vaknade emina. i och för sig inte så konstigt eftersom hon somnade himla tidigt igår. gick inte att hålla henne vaken. och ändå sov hon hela natten, har inte ens vaknat och ätit ngt sen hon åt halv sju. mycket skönt.

idag är planen att fara på ikea. får se när vi kommer oss iväg, men tanken är att fara på morgonen när emina ska vila första gången. fick ju presentkort av martins familj. great! världens bästa present!
har ganska mycket som står på inköpslistan, men även mycket som vi bara ska kika på. det som ska handlas är:

-barnspärrar
-lådor till skafferiet (nu ska här bli ordning)
-nya handdukar
-ljus
-servetter
-små burkar till välling o gröt att ha i skötväskan
-matta till eminas rum

sen ska vi även kika på ngn bäddsoffa. kom ju på den brillianta idén att vi kan ha en bäddsoffa i vardagsrummet bredvid tullikivin. mer sittplatser, samt sovplatser om vi får främmande. skulle nog vara mysigt. en soffa och en liten läslampa i hörnet. myshörna helt enkelt. får se vad vi hittar.

nu ska jag äta lite frukost. har ännu bara hunnit med 2 koppar kaffe för att hålla mig vaken. emina ligger och kryper omkring på golvet med sin tandborste. hon älskar förövrigt att borsta tänderna!

Egentid

M har fått ledigt denna vecka förutsatt att det inte kommer ngn snö. hoppas inte!

han är nu på promenad med emina och kira. jag skulle följa med men ångrade mig i sista sekund. ska äta frukost och dricka en kopp kaffe och ha lite egentid istället. skönt! kanske hinner med en promenad med sassa i eftermiddag istället.

idag ska vi fara in till stan allihopa. ska lämna typsnittet och få prisförslag på Aeon. sedan ska vi äevn in på POP och kolla ytterkläder till emina. jag är sååå sugen på deras skaljackor till henne, men de kostar ju en del..får se hur det blir..

nu ska jag äta frukost.

Vi lever!

har inte bloggat på några dagar nu. det har varit fullt upp med fest, besök, stugan och allmän ledighet. så underbart mysigt att få umgås hela familjen tillsammans i massa dagar! en vanlig helg är alldeles för kort!

orkar ärligt talat inte blogga mycket idag. men jag återkommer imorgon med bilder åtminstone från vår fest i lördags. har en massa mer bilder att bjuda på också. från bjummis, på emina och annat mys.

nu ska jag slänga mig i soffan efter en händelserik dag! godnatt!

Mammas hjärta

detta är ett tag sen. kanske 2 veckor sen. mycket har hänt sen dess. håret växer i all världens fart, tänderna syns mycket nu och hon har nya egna och roliga miner varje dag.. mammas lilla hjärta!

image947

Tandborstning

igår borstade vi tänderna på emina för första gången och det gick jättebra! hon putade med underläppen medans vi borstade och mumsade lite på tandkrämen efter. sötnosen! verkade som att hon tyckte det var riktigt mysigt.

efter det tog vi oss ett bad alla 3. så mysigt! nu börjar emina vara stor nog att tycka det är riktigt roligt. hon har i och för sig alltid gillat att bada, men nu busar hon en massa. plaskar vatten på oss och sig själv, leker med badankan och hoppar och studsar. man ser att hon riktigt myser! och hon är då inte rädd för vatten! hon skvätter i ansiktet på sig själv så hon emellanåt till och med får kallsupar, men det bryr hon sig inte om.

våran lilla fisk!!

Usch

vaknade med huvudvärk. och det brukar oftast betyda att jag får dras med den hela dagen...suck...men än så länge går den att leva med i alla fall så jag orkar med dagen. som förövrigt är lika fin som gårdagen! åh, kära sol, jag älskar dig! idag blir det en promenad. jag hoppas på att få sällskap av boman efter jobbet, annars blir det bara jag och emina.

i övrigt har vi nog inga planer tror jag...
imorgon är M ledig så då ska jag och boman passa på att fara och sola. ska även slinka in och köpa en parfym. ska få halva av boman i present. perfekt! annars hade jag inte haft råd att köpa den. och jag lovar, jag hade nog dött om jag inte kunnat det. länge sen jag hittade en parfym som luktar sååå gott!

vet att jag blivit dålig på att lägga in bilder...men jag har ingen inspiration...ska försöka bättra mig. lovar!!

Underbar dag

nu har inger precis farit och emina har somnat för att vila middag.

har varit en underbar dag. för det första är det ju bara helt fantastiskt att få se solen lite!! och se när det droppar från taken igen. ( ja jag är en vädermänniska)
började med att vakna klockan halv åtta (perfekt tid) och myste på i sängen som vanligt, frukost för oss båda och sen göra oss iordning.
inger kom och hämtade upp oss och så for vi och handlade. trodde det skulle vara lugnt, men JISSES vad mycket folk det var. och BARA pensionärer!! träffade min farmor där som talade om att pensionärerna fått pengar idag...grattis! jag skuttade igenom det värsta och gick till barnmaten som egentligen var det enda jag skulle ha och lämnade inger åt sitt öde. hihi.
handlade med oss lite kyckling och sallad som vi mumsade på när vi kom hem. och självklart den vanliga dosen av surr! var mycket trevligt och emina bara älskar henne! så roligt att se.

nu ska jag plocka undan lite och sedan ska jag slänga mig på soffan en stund. (om jag hinner)

Hemma

blev en heldag på stan med boman. hittade mig ett par stuprörsjeans (bild kommer imorgon). samt hårfärg.
hittade även 14 par sockar för 100 kr på marknaden. perfekt eller vad? kommer inte behöva köpa strumpor på flera år nu ju! =)
mötte upp jossi på stan sen och hon hakade på hem med mig och emina så nu sitter vi och häckar i soffan båda två och emina har precis somnat. ska snart ta och färga håret men måste ha jossis hjälp då det blir två olika fäger. en i botten och en annan i topparna för att jämna ut den färg som är nu. hoppas det blir bra!

imorgon kommer inger på dagen. får se vad vi hittar på för spännande. en jäkla massa surr i alla fall om jag får gissa. =) kanske hakar på henne att handla och sedan kanske vi även hinner med en prommis. beror på vädret.

nu ska vi leka frisörer!!

Snö

suck. trodde det var på väg att bli vår och var överlycklig. men nu har alla bara vägar snöat igen...tråkigt, mycket tråkigt..såg ju så fram emot promenader på bar asfalt. lär dröja ett tag nu känns det som.

andra dagen i rad nu som emina inte vaknar förrän halv åtta. skönt! det är en lagom tid att kliva upp. jag är nog bortskämd egentligen, men man har ju ingen annan än sig själv att jämföra med va?
sen är det ju vara sååå mysigt när hon gärna ligger kvar i sängen och goar, ålar, ställer sig och surrar en massa.
 -dadadadada, säger hon. och man glimtar hennes två små tänder. charmigt!

idag blir det som sagt stan. fast det kunde gärna få sluta snöa innan...

puh!

en fullspäckad dag blev det!
förmiddagen var förvisso ganska lugn med bara jag och emina som grejjade på.
boman dök upp kring två och surrade lite skit. hon har haft finbesök i veckan men nu är hon back in buisness!
hon har varit saknad!
just efter att hon farit kom M och hämtade upp mig och emina för middag hos svärföräldrarna.
mycket mysigt och mycket gott.
kom hem och fick sällskap på en långprommis av sassa. såå skönt med lite friskluft! och nu verkar det inte LIKA halt ute, fast farligt när man inte ser det under nysnön...

nu ska jag hoppa i duschen, sedan blir det sängen. är trött, trots en massa vila idag. hoppas bara att det inte är sjukdom på g. skulle vara så typsikt när vi ska ha födelsedagsfest på lördag...(hoppas att det kommer mycket folk!)

imorgon blir det stan med boman. lunch och kanske lite shopping. har ju mina födelsedagspengar jag fått. har ju redan köpt mig ett par pumps, men de är inte slut än så jag har bestämt att jag ska köpa mig en hårfärg, lösnaglar och ngt fint att ha på mig på lördag. inte ngt som jag kan använda till vardags också som jag alltid tänker, utan nu struntar jag i om jag så bara kan använda den en eller två gånger. (kommer säkert inte hitta ngt bara för det)

godnatt!

Planer

dagens planer är inte många idag, men några i alla fall.

- rensa upp i köket
- vila med emina ( ja jag vill vila mer, är fortfarande mossig...)
- göra hand och fotavtryck i eminas babyböcker med fingerfärg (samt på vanligt papper som sen ska ramas in)
- bada emina
- besök av boman

sedan självklart alla andra saker som man gör vareviga dag.=)

Ny vecka

idag fick vi sovmorgon. emina vaknade inte förrän kvart i åtta! gissa om mamsen var lycklig! plus att jag somnade tidigt igår. jag behövde denna vila, känner mig mer eller mindre som en ny människa.

emina ligger på golvet och leker med sina nya leksaker just nu. var förbi på barnens hus igår och köpte en badanka, en bil och en liten rosa gris på hjul. även en ny hakklapp (en hård, babybjörn eftersom hon har en tendens att äta upp de andra..), nya skedar och en ny nappflaskenapp.

jag smet sen in på skokanonen och har nu ÄNTLIGEN hittat ett par svarta pumps. sååå snygga! väldigt enkla med ganska hög klack. så nu vet jag för första gången vad jag ska ha på mig för skor på festen på lördag. får man ha skor på sig inne också?

innan barnens hus var vi till min mormor och hälsade på och efter var vi och grattade rut som fyllde år.
när vi kom hem lagade vi tacos och lennart och helena kom och åt med oss.
pratade om medium och har nu bestämt att jag vill göra det. ska prata med en person som helena tipsade och hoppas på att hon vet när detta medium kommer hit igen. hoppas bara M vågar följa med mig..

Slut

en dag med födelsedagsfirande är nu slut.

klev upp imorse med emina kring sex-sju och bakade hjärtmuffins med hallon. blev riktigt lyckat och såå söta blev de i min nya muffinsform. efter att M klivit upp gick vi på kort promenad och var ute en stund innan främmandet började komma. fick massa fina presenter!!

- ett helt paket med olika myssaker till badet från min farmor. (M fick en egen badbomb med instruktioner på som löd: fyll upp badkaret med vatten, kliv i, (hahaha)...)
- pengar från pappa och Rut (som skulle spenderas på MIG) ( M fick öl)
- fin skål med salladsbestick från min faster
- rejäl gjutjärnsgryta samt underbara sängkläder från lennart och helena

nu ska jag mysa med mina. ikväll blir det hemmamys med melodifestival.

Kalas

idag blir det kalas. ingen aning om när folk kommer komma men ngn gång under dagen.
jag hade tänkt försöka bara lite muffins tills dess. får se om emina tillåter, M sover fortfarande.

solen skiner ute, kanske vi hinner med en promenad?

Curly

såhär blev håret med lite hjälp av locktången:

image946

Låttips

ännu ett låttips. kan inte annat än älska denna låt. den säger så otroligt mycket.

Biffy Clyro - Machines

Slutdeppat!

har gått an här hemma. antagligen för att slippa tänka så himla mycket. ja, så gör jag, tyvärr..skulle nog egentligen behöva sätta mig ner och bara vara jätteledsen. men så funkar inte jag.
har surrat lite med underbara malin, då kändes det genast bättre. jag vet att jag har en massa underbara människor omkring mig som alltid ställer upp, men jag är svart eller vit. har inte så mycket gråzoner. på gott och ont. när jag är deppig är ALLT svart..

nu vilar emina och jag har tvättat, plockat undan, fått i mig lite lunch och gjort mig iordning för middagen i eftermiddag. provade locka håret också och det blev himla bra. dock har jag en hemsk huvudvärk som jag hoppas ska gå över med hjälp av en liten treo..

Mamma

mer och mer saknar jag henne för varje dag som går.
på senaste tiden har jag tänkt otroligt mycket på henne. det går i perioder.
jag blir så ledsen när jag tänker på hur mycket vi missar tillsammans. allt vi hade kunnat göra, hur glad hon skulle vara över allt som händer mig just nu och vilken underbar mormor hon hade varit.
hon skulle ha varit här varje dag, inte missat en sekund av emina.

det gör ont att tänka på henne, men jag måste. för samtidigt är det den enda "tiden" tillsammans med henne som jag får. det är så konstigt, så himla fel och så orättvist!
ni vet hur det är när man längtar efter ngn som snart ska komma och hälsa på eller liknande? eller bara ngt speciellt man ser fram emot.
exakt den känslan har jag när jag tänker på mamma. precis som att: vad roligt det ska bli när hon kommer hit! det var så länge sen!
i ungefär en halv nanosekund hinner jag tänka så innan jag inser att det aldrig kommer bli så. hon kommer aldrig att hälsa på oss, hon kommer aldrig plocka upp emina i sina armar och pussa på henne eller få henne att kikna av skratt. många dagar tänker jag det bara i förbifarten och sen går jag vidare...
men dagar som idag är hon i mitt huvud hela dagen, och det gör så ont!! det gör så förbannat ont...

Tack!

vill bara säga tack till alla som kommenterade på inlägget: unga mammor. ni är så fina allihopa och det betyder mycket för mig att höra alla era fina ord!

image945

Vårkänslor

var ute på promenad igårkväll med kira. bara en kort liten sväng, egentligen mest för att kolla hur vägarna var om jag skulle ta mig fram med emina och barnvagnen. och gissa om jag blev lycklig då vissa delar av vägarna var helt bara!! det var så underbart att känna asfalten under fötterna!!
tyvärr var det på väldigt få ställen än så länge men om det fortsätter såhär kommer snart alla vägar vara bara. underbart!!
jag vill ha vår nu!!

jag och emina klev upp med M imorse. klockan sex...först vaknade hon klockan fem och tyckte att vi skulle kliva upp, men jag fick henne som tur var att somna om. nu grejjar vi på här hemma med lite av varje. emina går omkring och kikar i sin gåstol och säger: dadadada.

det verkar förövrigt som att födelsedagsfesten nästa helg blir av. hoppas att många kan komma!

i eftermiddag blir vi upphämtade av Helena som ska bjuda hela familjen på köttsoppa. mysigt och mums!!

Ståträning!

nu på morgnen har emina haft lite ståträning i sängen!

image944

Unga mammor

har just läst ett inlägg som Madde (länk) skriver. om hur unga mammor hela tiden måste kämpa för att bli ok:ade...hemskt. men jag håller verkligen med henne. det är inte okej att vilja ha en stund för sig själv, att vilja gå ut och festa tillsammans med sina vänner, att önska att man kunde få en sovmorgon. inte som ung mamma. man måste försvara sig hela tiden i det man gör, tycker och känner.
trots att jag vet att detta är sååå fel så finns det ändå gånger då jag själv försöker dölja det.

ett bra exempel är att vi nästa helg planerar att kanske ha en födelsedagsfest för mig och M.
detta innebär alltså att vi behöver ha barnvakt.
bland det första jag tänker är att jag inte vill att vissa människor ska veta detta, vilket leder till nästa steg, jag vill inte skriva om det i bloggen. ok. nu gör jag det, men hade jag inte läst Maddes inlägg hade jag nog inte gjort det..

hela poängen med detta är att folk är så oerhört snabba med att kritisera. och jag lovar, det finns inget som gör så ont som att få höra att man är en dålig mamma.
men vem är det som känner barnet bäst? är det inte föräldrarna? så vem är alla andra att komma och kritisera mitt föräldraskap?

Låttips

som känt älskar jag musik! tyvärr blir det lite lite med den varan nu för tiden. men på promenad brukar jag passa på att fylla mp3:n med favoritmusiken.
här kommer en sjukt bra låt!!

Hoffmaestro & chraa - So do you

Presenter

fina presenter från carro och erik. salt o pepparkar och salladsbestick. stiliga va?

image943

Stan nästa

nu har vi varit på promenad, ätit lunch båda två och nu gjort oss iordning.
så nu bär det av mot stan och presentshopping!

Vi idag

image942

Planer

jag har faktiskt en plan vad gäller mitt hår. det tror jag aldrig att jag haft tidigare...då har jag bara gjort det jag känner för för stunden, vilket har resuterat i att jag måste göra om det dagen efter då jag redan är less...
kanske är det sen permanent-incidenten som jag känner att jag nu måste ha en plan och inte kan grejja som förut. för trots allt är jag faktiskt rädd om mitt hår!

älskar min nya frisyr!!! den är såååå lättskött och lättfixad! som gjort för mitt hår, så just nu för stunden lägger jag planerna för långt hår på hyllan. nu kommer jag fortsätta färga det denna bruna färg som jag har nu. efter några gånger kommer det nog täcka det mesta av det röda som just nu skiner igenom rejält.
i sommar ska jag slinga det. inte så att slingorna syns, utan ljusa upp det med hjälp av slingor. jag vill ha det honungsbrunt. inte så mörkt som jag har det nu...
ska inte klippa mig på ett tag nu, men när jag gör det nästa gång ska jag klippa samma frisyr som nu, dock ha kvar längden fram (som hunnit bli då) och bara klippa det baktill. så det blir mer markant skillnad.

känns så skönt att äntligen ha en plan!! eller snarare handlar det nog kanske om att veta vad jag vill!

Ja!!

idag sov emina till halv nio!! sååå skönt! det blev i och för sig ganska sent för henne igår. somnade först kring nio, men det kanske är den tiden hon måste vara vaken till för att det ska bli en normal tid på morgonen sen.
hade en mysig kväll med middagsgäster igår. god mat och fika. plus att vi fick fina presenter. salt och pepparkar och salladsbestick. snyggt!

nu äter vi frukost och kring 10.30 kommer boman och tar en promenad med oss. jätte grått och tråkigt väder ute, men roligare att gå när man har sällskap i alla fall.
i eftermiddag bär det av mot stan och träffa lillasyster jossi. ska handla lite presenter och kanske lite kläder till emina. hon behöver strumpbyxor, de hon har börjar vara små..

Lycka

det är otroligt sällan nu mer som jag har en deppig dag. herregud, tidigare kom de i princip dagligen. detta har jag M att tacka för. sen han kom in i mitt liv har jag fått allt jag önskat mig. han är mitt lyckopiller!

han fick mig att för första gången någonsin verkligen släppa in ngn, han fick mig att lita på honom till 100%, han fick mig att älska honom och han fick mig att vilja ha en familj. en tanke som tidigare var så otroligt långt bort.

han är min klippa, min man, min passion.


som om inte det vore nog gav han mig en dotter. det mest fantastiska som någonsin hänt mig. en underbar liten älva som litar på oss. som lämnar hela sitt liv i våra händer att forma. det är vår uppgift att lära henne vad som är rätt och fel, att vara sig själv och framförallt vad kärlek är. för oavsett om det är mellan man och kvinna, barn och djur eller mamma och dotter så är kärleken det allra viktigaste vi har.

det handlar inte om blodsband, det handlar inte om vem andra vill att man ska älska, det handlar om att finna sig själv och vem man är innan man kan älska andra.


hur lär man någon detta? hur ska jag någonsin med ord kunna beskriva hur mycket jag älskar henne? kommer hon veta? kommer vår kärlek räcka för att hon ska älska sig själv? kommer hon våga gå sin egen väg?


vilken väg hon än väljer kommer jag hålla hennes hand genom den.

Fixar och donar

har fixat och donat en massa hela dagen.

har hunnit med att dammsuga och städa, bakat muffins, vikt undan tvätt och nu har jag precis gjort mig själv iordning och emina vilar. tänkte jag skulle rensa kylen lite och sedan förbereda salladen inför ikväll. skönt att ha så mycket som möjligt gjort innan gästerna kommer.

titta vad fina mina chokladmuffins blev när jag hade så fina formar:

image941



Igårkväll

här är då M med emina som kör runt runt i vardagsrummet med en slev i högsta hugg!

image936

image937

image938

image939

image940

Vana?

klockan sex imorse vaknade emina igen...jag gissar att det bara är att vänja sig vid att detta är hennes normaltider. just nu i alla fall. får börja försöka komma i säng tidigare om jag ska orka, men tyvärr är jag ju född nattapa..
snart blir det i alla fall välling i sängen och "vakna med the voice" på tv. mysigt.

idag får vi middagsgäster. carro och erik kommer och äter middag med oss. det ska bli mysigt! och så roligt att se carros mage, för nu är det många veckor sedan!! spännande!
ska bjuda på kyckling i ugnen med pesto, soltorkade tomater och mozarella. till det serveras couscous, grönsallad och vitlökscremefraische. (dock får carro vanlig ost då man inte ska äta mozarella när man är gravid...)
ska försöka hinna dammsuga innan de kommer och även hinna med en promenad...synd bara att det är så jädrans halt ute...

Mammas hjärta

nu ska vi alldeles snart krypa till kojs här allihopa. emina sover sen några timmar tillbaka och jag har hunnit med en promenad med kira. det var skönt men blött! under tiden har M busat med emina. hon har kört runt runt i gåstolen här i vardagsrummet med en köksslev. har fotobevis! ( de får ni se imorgon)

image935

Trött liten familj

nu ligger emina och sover i sin säng och M ligger och sover på soffan. trötta hjältar!
själv vilade jag lite mer med emina på morgonen så nu ska jag försöka göra lite nytta medans alla andra vilar. håller på att tvätta lite sängkläder och har just plockat fram fisk inför middagen. blir god fisksoppa.

funderar på om jag kanske ska sätta igång med bakandet inför helgens kalas. men vet inte riktigt vad jag ska hitta på att baka. blir i alla fall muffins i min nya hjärtform. men det tar nog en stund eftersom man bara kan göra 4 st åt gången..plus att jag ska använda mina nya fina pappersformar med rosor på. älskar de!
på ett sätt vill jag spara de, men till vad?
kan väl egentligen inte bli ett bättre tillfälle än nu? 50års kalas för mig och martin=)

image925

Ännu en tidig morgon

dock inte lika tidig som igår. klockan sex vaknade lilla prinsessan idag...
nu ligger hon på sin filt och tjorvar och luftar lilla rumpan.

har just ätit frukost och sitter och kikar ut genom köksfönstret. det är såååå dimmigt ute. man ser knappt ut till garaget. väldigt skön temp ute, plusgrader, men inte så roligt väder. tråkigt..
vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, inga planer än.

nu ska jag fixa lite välling till sessan och slänga på henne en blöja. (inte kissa på mamma)

Matstund

här myser vi hela dagen. så härligt! riktig kvalitetstid tillsammans alla tre, det är inte så ofta man har det. oftast har man så mycket man ska hinna med när man väl är ledig...
jag och emina har fått vila middag till filmen Evan All Mighty. M var vaken hela filmen trots att jag tror att även hans plan var att få vila lite...
nu har vi precis ätit middag och duschat kira. ska krypa ner i soffan och kika på Heroes så fort emina sover för natten.

så här kan det se ut när emina ska äta:

image918

Presenterna

här kommer bilder på alla presenter. beskrivning nedan.


   
   
  
  
 

1. Armband från systrarna
2. Armband från systrarna
3. Blomma från min älskade man
4. Bakform från Inger, Robban och Catarina
5. Muffinsform (som jag önskat i tidigare inlägg) (I,R,C)
6. Prover som följde med presentkortet nedan (I,R,C)
7. Inpackning från Björn Axen från systrarna
8. Nagellack från Mavala från systrarna
9. Presentkort på Makeup konsultation på Presenta (I,R,C)
10. Mirakelkur från Sebastian från Malin och Micke
11. Hångelte från systrarna
12. Örhängen från systrarna
13. Whiskey från Calle och Häggan
14. Vinbox från Calle och Häggan

Klockan fem!

jag upprepar: klockan fem! vaknade lillan imorse...ngn som vill gissa om jag var trött? trodde jag skulle dö, bokstavligt talat. nu känns det bättre. hon ska vila snart och jag och M ska krypa ner i ett varmt bubbelbad. söndagsmys!

har precis målat naglarna med mitt nya nagellack som jag fick av mina underbara systrar igår. rosa. från Mavala, färgen La Paz. riktigt somrigt och härligt bubbelgumsrosa! precis som jag älskar!
även njutit av en frunch som hette duga med äggröra, bacon och grönsaker. samt en kopp av mitt nya "hångelte" som jag fick igår.även detta från systrarna.

annars har vi inga speciella planer idag. bara vara hemma och ta hand om varandra ordentligt.
kvalitetstid!!

Måste

jag måste bara visa mitt underbara armband jag fick av min fantastiska man idag.
behöver jag säga att jag älskar det??

image919

Underbart!

har varit en underbar födelsedag! och jag har fått så mycket presenter så det är inte klokt! tror ärligt talat inte att jag har varit sååå snäll...?
allt har varit perfekt och saker som jag verkligen önskat mig, tack alla!! blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på hur fina människor jag har omkring mig. ni är bäst!

har fotat allt så imorgon kommer bilder på allt fint!

image920

Mitt liv, mina kärlekar

image917

Vi idag

image916

Födelsedagsfirande

idag firar vi min födelsedag för fullt.

började dagen med att jag fick en liten sovmorgon.(kunde såklart inte sova så länge...) efter det blev det en långprommis i solen med hela familjen. (utom Azlan) det var kallt!!
nu har precis Malin och Micke farit hem och snart kommer väl resten.

fick min present av M idag. spinningarmband som jag önskat mig så länge!! sååå fint! armbandet med en berlock, plus presentkort på 2 till som jag får välja själv. (ska fota och visa sen)
av malin och micke fick jag en dunderkur för mitt hår från frissan av märket Sebastian. toppen!!

nu ska jag mysa med min lilla familj!

Vårkänslor

har varit ute på promenad med boman nu. underbart väder ute! solsken är bra för själen min! dock var det lite blåsigt, men härligt ändå.
passade på att handla lite men de hade inte jordnötssmör så bakandet får vänta till ikväll istället. har nu i alla fall bestämt vad jag ska baka och det blir snickerskaka. mums!

eftersom jag får bestämma middag idag blir det Max. romantiskt va??=) det bästa är att de har GI-mål. så jag behöver inte ens bryta mitt gi:ande. perfekt! och det är sååå gott! fast jag kör med morötter istället för bönor. inte lika bra, men bättre än pommes i alla fall.
har även handlat lite dip och grönsaker till ikväll.

kan meddela att jag gått ner 2,5 kg denna vecka. mycket vätska förmodligen men lika kul ändå!!

pepp!!

Thank God It´s Friday!

nu är helgen här! känns superskönt! tyvärr kommer nog M vara lite trött ikväll men jag ska kramas med honom ändå. åh, jag känner att jag kommer vara en sån pina idag. är sååå kramsugen och han kommer vara trött = dålig kombination. men det får vi ta. hihi.

emina ålar omkring på golvet och jag inser att vi verkligen måste köpa alla barnsäkerhetsprylar nu! eller jag har sagt det ett tag, men det händer som inget mer. själv är jag sugen att fara till ikea och handla det (och en massa annat), men jag tror inte M är lika sugen tyvärr.
det går så snabbt nu när hon ålar sig omkring så man kan inte lämna henne en endaste sekund.

nu är det en blöja som behöver bytas känner jag minsann...

Kvällssnack

imorgon är det äntligen fredag! för även fast jag är hemma hela veckorna med emina så känns det när det är helg. varför? jo självklart för att vi får ha våran M hemma då!
han sussar nu, jobb inatt.

har bestämt att vi ska fira min födelsedag imorgon istället för på lördag. för på lördag kommer vi först ha en massa folk här och sen ska M bort på kvällen.
så imorgon blir det mysmiddag (födelsedagsbarnet får bestämma) och sedan en lugn hemmakväll med mitt absoluta favoritprogram "Så ska det låta." ja jag vet, jag är en tönt. men det är en tradition hemifrån, att på fredagar kollar man så ska det låta och sjunger med så högt man bara kan. oavsett om man kan låten eller inte!
det är alltså planen.

på dagen kommer boman över för promenad och sedan ska jag och emina baka inför lördagen. dock har jag inte bestämt vad det blir än. det var ngn som nämnde dumlekakor i förra inlägget och det lät mumsigt.
eller kanske hemmagjord snickers....

Förslag på bakning önskas!

blev alldeles inspirerad av bakformerna i tidigare inlägg. hade inte tänkt baka ngt inför min födelsedag i helgen eftersom de allra flesta kommer komma nästa helg istället. hade tänkt vara slö och köpa färdigt istället.
men som sagt, nu har jag insiration. dock ingen fantasi...alls!
ngn som har ngt förslag på vad man kan baka för gott? vad som helst utom muffins.
bakade så mycket muffins till dopet så det stod ut genom öronen!

tänk om man haft dessa underbara formar att baka i...

image915


 

Önskelista

tänk om man hade kunnat få unna sig ngn av dessa fina kakformar? jisses vad jag skulle baka mycket!! kommer från www.inreda.com



image913image912













Mysdag

tror att vi bara stannar inomhus idag jag och emina. det blåste rejält ute kände jag tidigare och nu har det även börjat snöa ganska kraftigt. har hört att det ska komma 16 cm fast det var inte förrän lördag...
med andra ord stannar vi inne och myser idag. snart är det lunchdags både för mig och emina. för mig blir det omelett (som vanligt) och emina får nog äta lite spagetti och köttfärssås. (burkmat)

här ligger våran lilla skorv och krålar idag:

image909

Körkortsångest och trassel

nu har vi just kommit hem från stan. M kom och hämtade upp oss och var med emina medans jag fick göra min synundersökning till körkortstillståndet.
vet inte om jag sa det, men när jag skulle boka uppkörning för ett tag sen så gick det inte. det visade sig att min lämpen gått ut..suck!!
väldigt klantigt av mig, men trist att det var så på gränsen, så nu har jag äntligen skickat in alla papper igen. nu är det bara att hoppas att det inte tar så fasligt lång tid innan jag kan börja övningsköra igen.
vill ha kortet NU!!

på ett sätt vill jag bara att det ska ta lång tid för papperna att komma, att det ska vara längre bort för jag är SÅ nervös över uppkörning. men det antar jag att alla varit innan..men jag drar ut på det märker jag för att jag är så skraj. men nu måste jag rycka upp mig och fixa detta!!
kommer ju få ett helt annat liv med körkort! jag och emina kommer ju kunna hitta på hur mycket som helst!

Dagen

underbar dag på isen med underbaraste dottern!

image908

Underbart!

snart kommer boman och hämtar upp mig och emina.
bär av till stan och ispromenaden. hur mysigt som helst!

varm choklad och ordentligt påklädda. även solglasögonen är med!

Grym låt

Rihanna - Push up on me

Vinterland

strålande solsken ute, sådär fint så man inte kan bli annat än glad. underbart! dock är det 20 grader kallt. är i valet och kvalet om vi ska bege oss ut på promenad idag eller inte. solen talar för och tempen emot. vi får se...

i helgen fyller jag år. blir kalas på lördag, dock inte för alla. martins släkt kommer nästa helg. då slår vi ihop våra födelsedagar då han också fyller snart.
i övrigt har vi inga planer varken för veckan eller helgen. handling står på schemat, men inget mer spännande än så. var länge sen vi hade så här lite planerat, åtminstone under dagarna jag och emina och nu känner jag att jag börjar bli lite rastlös. måste nog ta en tripp till stan i veckan så man kommer sig ut lite, annat än på promenad då.

nu ska emina få lite frukost, sedan vankas badning.
vad gör ni idag?

Tjejkväll

här kommer lite mer bilder från vår mysiga tjejkväll i lördags

   
  

Frukost

sitter och äter frukost nu med emina i gåstolen. gröt som vanligt..försöker GI:a lite, men hade ingen GI-frukost hemma. och hellre gröt än inget alls. ska dock inte köra stenhårt, men om jag känner mig själv rätt så kommer jag göra det i alla fall.

inga planer för idag. har nog inga planer på hela veckan! skönt på ett sätt faktiskt..
fyller år i helgen (lördag) så då blir det väl en del att göra då antar jag.
en promenad ska vi försöka hinna med i alla fall. hoppas på sällskap av boman, så mycket roligare då!


nu ska jag ta mig en kopp kaffe innan emina blir hungrig.

Från lördagen

image898

(kommer mera imorgon)

Växtvärk?

verkar inte som att emina har ngn växtvärk från tänderna. ja jag säger tänderna i plural för idag såg jag att hon fått en till!! två små söta tänder pryder nu hennes mun, och om man knappt kunde låta bli att äta upp henne innan så är det om möjligt ännu svårare att låta bli nu!

Hårspecial

här kommer lite bilder på min nya frisyr. var ju till frissan i veckan och klippte mig. (supernöjd!!) och så färgade jag det brunt i helgen. less det röda nu, men det skiner igenom mycket. dock var det väntat. efter ngn färgning till täcker det nog. egentligen vill jag inte vara riktigt såhär mörk men det får bli så nu, till sommaren ljusar jag upp det med lite slingor!

image897

Öva öva

emina övar krypning här hemma idag. hon är så duktig vår lilla dam!

image896

Nya tag!

har verkligen inte haft en bra vecka förra veckan "bantningsmässigt". men nu från idag blir det nya tag...att det ska vara så svårt!! men jag ska inte ge upp...

dagens planer är inte många än. ska alldeles snart ta en promenad runt rutvik. måste bränna!! och sedan tror jag att lillasyster jossi skulle komma och hälsa på. det vore mysigt!

igår vart en underbar men trött kväll.
emina somnade kring halv nio. då spolade vi upp ett bad och kröp ner. en massa lavendelolja och tända ljus. lovely!
kröp sedan ner i soffan med en godispåse och skulle se film. men det tog inte många minuter innan jag sov sött. kring 2 pallrade vi oss till sängen och där somnade jag gott om! rolig tjej va? men jag var helt slut!!
får göra ett nytt försök ikväll kanske.

Vi lever!

har dock varit utan internet ett tag så jag har inte kunnat uppdatera. men nu verkar det vara tillbaka en stund i alal fall, får se hur länge det håller. ganska skönt faktiskt att ha varit utan, då behöver man inte ens fundera på att blogga. en liten paus kan vara behövlig ibland så man kan komma tillbaka med nya krafter!

igår begav jag mig till underbara boman för tjejkväll bara hon och jag. började med att käka en trerättersmiddag med tända ljus och myspys. man hade nästan kunnat tro att det var ett nyförälskat par som skulle äta. =)
efter det blev det några timmar i bastun och relaxen. peelade, skrubbade, rakade, gjorde ansiktmask och surrade en massa. kände mig som en ny människa efteråt och faktiskt, trots att jag är aningens bakis, även idag. skönt!
gjorde oss iordning och for till O´learys i hopp om att träffa lite folk vi känner. 1 person hittade vi...
cleo en timme innan de skulle stänga och det räckte gott och väl!
vad har hänt med den dansvänliga musiken som en gång spelades? eller har man gått och blivit gammal och grå..house och techno är inte riktigt min grej, inte att dansa till i alla fall..
kom hem och fick kramas lite med min underbara man och lukta lite på min fantastiska dotter som låg och sussade. sen sov jag tungt till halv åtta då jag klev upp med emina.
har faktiskt inte varit så sliten idag, lite trött, men det gick över efter att jag vilat middag nån timme.

nu är M och jobbar. kommer nog inte hem förrän ikväll ngn gång men jag tror han kommer hem och äter middag med oss. lite tjorvigt och långt att åka, men underbar som han är gör han allt för oss. älskling!
ska få i mig lite lunch nu och sen ska jag läsa bloggar!!
hoppas på att boman kommer online snart så hon kan skicka lite foton från igår. glömde min kamera.

bjussar på de så fort jag fått de!

All About Us

Våra dagar