skål!

70f09ea9a2bef0553b526da7c502673b.png

skål!

LÖRDAG

har haft en mysig förmiddag här tillsammans med familjen. emina sov till efter åtta och är mycket piggare idag. ingen feber och "bara" snorig. skönt! det är nog med sjukdomar nu tycker jag. tyvärr börjar jag känna mig lite halvers men jag hoppas att det bara är tillfälligt och inget som är på väg att bryta ut...

nu har martin och emina precis tagit lastbilen och farit till bjummis. de skulle lämna av lite ved där och då det bara ryms 2 i lastbilen så fick mamsen stanna hemma...kan vara rätt skönt med lite egentid men jag hade gärba haft de hemma nu då jag ska iväg ikväll. men man kan ju inte få allt här i livet.

kring tre-snåret beger jag mig mot sassa för en härlig kväll. väskan är packad och vinet står på kylning!
nu har jag moffat ner mig i soffan och ska glo ett avsnitt av True Blood!

see ya!

HIHIHOHO

martin tyckte denna funktionen var ännu roligare än jag!

IDOL

nu börjar idol som jag ska sitta bänkad framför! sitter samtidigt och leker med nydatorn och jag älskar den! compaq notebook! yeeay!!

jag just nu med webcamen:

FINFINT

myser så gott det bara går här hemma. emina verkar i alla fall lite piggare och grejjar här med mina bomullspads. jag försöker bränna ut alla bilder från gamla datorn och ska sedan skicka de på framkallning. skönt att få lite ordning bland bilderna. speciellt nu när jag har ett helt SKÅP enbart för alla mina bilder och fotoalbum! =)

såhär mysiga och söta är vi idag:

1a1893c501190b96fec72c4752ca9f1c.png

2dd1d709f689d61fc6d65e517a9b3113.png

FREDAG

detta blir tredje fredagen i rad nu som jag är hemma från jobbet. en fredag för att jag själv var sjuk ochj 2 för emina. idag är det emina...hon hade feber när vi kom hem från dagis igår och bara grinade vad vi än gjorde. sen visade det sig att hon hade förstoppning också...efter många om och men, mycket lactulos och ett varmt bad fick hon ut det men natten har varit hemsk. emina har hostat och snorat och varit febrig så det slutade med att jag la mig och sov i hennes säng med henne. då sov hon lugnare ett par timmar.

nu har vi just det Alla vi barn i bullerbyn och jag har fått i emina lite välling. vet inte riktigt vad vi ska hitta på här hemma idag...får se vad lilltjorvis orkar med.

martin slutar förhoppningsvis tidigare idag så jag ska bege mig mot stan så fort han kommer hem för mnina ärenden. hörs lite senare!!

HANDLINGSLISTA

imorgon slutar jag klockan tolv. har halvdag och eftersom emina vilar på dagis precis då så passar jag på att fara på stan en sväng. ska ju till sassa på fest på lördag och då måste man ju vara lite extra fin! =P

det som skall inhandlas är:

♥ lösögonfransar
♥ nagellack
♥ glitter (till ögonlock)
♥ tubsjal
♥ kanske ngt att ha på mig om jag hittar nått fint
♥ svarta strumpbyxor
♥ läppstift i ngn knallig färg

kanske man skulle försöka leta upp sig en hatt?? jaa!! en enkel outfit, knallröda läppar och en grym hatt! DET SKA JAG HA IMORGON!!
 

                  

MINISAR

synd att det alltid finns så lite tid om vardagarna. ja även helgerna..man hinner inte träffa alla så mycket som man önskar och det känns sååå trist!! emina och william har ju nu följt varandra väldigt länge, men nu när mammaledigheten är över så blir det allt för sällan.
som tur är verkar det inte ha ngn betydelse för eminas och williams vänskap! de är som ler och långhalm så fort de ses! de skrattar,  busar, surrar, bråkar, slåss, pussas, kramas...sötnosarna! men vad har man annars vänner till så säg??

ON MY WAY!

nu ska jag alldeles snart bege mig mot boman för att bli bjuden på lunch. hur lyxigt är inte det en vanlig torsdag?? ska bli supermysigt att få surra lite, och jag kompar lite så jag får lite längre lunch och slipper fara dit och vända med en gång.
det är totalt dött på område 3 (jobbet) idag och jag blir sååå rastlös! tur att jag ska iväg!!

såhär less blir jag!!

nu pyser jag! over and out!

4b3a27a3138ab4ca7cab44f3908dc651.png

TORSDAG

hade en underbart mysig kväll igår med min M!
jag hämtade upp farfar lennart när jag slutade jobbet så han följde med och hämtade emina på dagis. behöver jag säga att mamma över huvud taget inte vad aktuell längre nu när farfar var med? =)
for hem och lagade mat till emina och farfar och när martin kom hem for vi iväg. började med att fara till Expert och köpa oss en ny bärbar dator. äntligen!! jag är så nöjd så jag håller på att spricka!
denna blev det:


efter det åkte vi mot stan. middag på Cooks. gudomligt gott! vi åt sotad oxfilé till förrätt och till varmrätt åt jag fläskfilé och ribs och martin åt ren innerfilé. till efterrätt blev det inget alls då vi båda höll på att spricka. tog oss en promenad till Hemmakväll för att inhandla biogodis. dock var det ingen av oss som åt nästan nått av det. =) såg Flickan som lekte med elden, och det var riktigt bra!
när vi kom hem låg farfar och helena och sov gott på soffan. tack för att ni finns!

just det! glömde ju säga att jag fick en superfin present av martin också! jag har ingen aning om hur han lyckats snappa upp det och dessutom komma ihåg att jag vill ha en sån. men en björn axén volume master fick jag! fina fina M! och sen en dator på det..
som jag sa till M igår efter alla inköp:
-jag vet en som kommer få ligga ikväll!!

haha! med det säger jag: GODMORGON!

DEN STÖRSTA GÅVAN

vår fina underbara unge!! (ja man fååår säga unge, emina brukar kalla mig för sin sötunge. haha!) så klok, så fin, så underbart vackra mörka ögon, med sitt trasselsudd hår, sitt enormt charmiga mellanrum mellan framtänderna, hur hon kallar mig för lilla mamma, hur hon på morgonen borrar in huvudet vid min hals och håller hårt som för att jag aldrig någonsin ska försvinna, hennes skratt när jag pussar henne på halsen, hennes "förvånad"min, hennes ordförråd, hennes kloka ord som är precis det man behöver höra precis just då, hur hon är min bästa vän, hennes hoppsaskutt när hon sjunger pippi långstrump...

ja listan kan göras milslång. detta är inte ens en bråkdel av alla anledningar som gör att med lätthet skulle offra allt för henne.

idag vill jag bara hem och leka kurragömma med henne. höra henne på helt egen hand räkna till tio med händerna för ögonen. leta, leta leta. skrattet när hon hittar mig. eller när hon ska gömma sig själv. jag ropar: hoho? och emina ropar som svar: här är jag! och kommer fram. hihi=)





ONSDAG

idag firar jag och martin 4 år!! han fick sin present redan imorse. jag kunde inte hålla mig längre än så! emina fick ge pappa hans fina paket, och mäkta stolt var hon!
martin lämnade emina imorse så jag fick mig en liten sovmorgon. behövde inte kliva upp förrän klockan sex. underbart! och dessutom en mysig morgon utan stress med mina fina!

nu har jag just varit ut och rekat lite på björksgatan med kent. skönt med ett litet avbrott från repan..

ikväll kommer farfar och är med emina. jag och martin ska fira våra fyra år med middag och bio. ska bli riktigt mysigt med lite egen lyxtid tillsammans bara vi två så här mitt i veckan och allt.
hoppas bara man orkar hålla sig vaken bion igenom=)

martins nya jacka. dock är det inte fjällräven utan samma märke som min. Tuxer. men den ser likadan ut.

HEMMA

nu är vi alla hemma efter jobb och dagis. alltid lika skönt att kliva in genom dörrarna.
jag och emina har snört in maten i ugnen och nu är emina och pappa ute och hämtar ved. emina får styra ficklampan och pappa bär. underbaringar!

ikväll ska jag till rebecca och hälsa på. ska bli supermysigt med en pratstund i lugn och ro då det blir allt för sällan nu för tiden. kanske även maria kommer. myspys!

nu tillbaka till matlagningen!

emina målar med fingerfärg i helgen när hon var sjukling. det var inte lätt att komma på saker att göra till slut!



SKINNBRALLOR!

försöker fota mina gudomliga skinnbrallor...de gör sig inte på bild...de är matta..snortajta..apsnygga!

0-318c9276419903d8d6262d0c0ab453da.png

TISDAG

just kommit tillbaka från driftmöte här på jobbet. föra protokoll är inte min starkaste sida men jag ska snart försöka sammanställa allt..

hann inte med allt jag skulle igårkväll. men jag hann i alla fall med att fixa mina apsnygga skinnbraller och blogga lite. sen kom martin hem och det blev mys i soffan, dusch och sedan sängen.
emina har sussat hela natten i sin egen säng och jag har sovit som en prinsessa bredvid min älskade man.

hann med en mysig morgon med mina fina också då emina vaknade samtidigt som vi steg upp. jag längtar till M:s peabjobb är slut och vi kanske kan planera våra dagar lite mer som vi vill. om vi har tur. trots att vintern innebär enormt mycket jobb för martin så känns det ändå som att vi kan leva mer som en familj då och planera våra egna tider.

nu ska jag ringa M!

0-18e4a5d46a34456c85c4629b30e462e3.png

KVÄLL/FULLTUPP

har gått an som jag vet inte vad sen jag kom hem. för första gången på otroligt länge känner jag mig lite piggare. ingen aning vad det kan bero på. kanske ngn inre stress som släppt? ja hur som helst har jag donat på en massa här med emina och martin. dagis har haft stängt idag så M har varit hemma med emina och under dagen hunnit med att sätta in en värmeförflyttare mellan vardagsrummet och eminas rum. underbart!

när jag kom hem gjorde vi middag. färsk pasta med kyckling och färska champinoner. mumsade i oss det och sedan har vi städat. efter det har jag och emina planterat om lite nya kryddor jag köpt. blev superfint! efter att M for och jobbade har emina hjälpt mig rensa bland lådorna i badrummet. hon är så duktig mig lilla (stora) tjej!
nu sitter vi i soffan och emina kikar på karlsson. ska alldeles snart lägga henne.

när hon somnat ska jag sy in och lägga upp lite kläder, fixa ett halsband och lite andra smycken, läsa hm:s nya kataloger och kanske hinna kika lite true blood. måste ju passa på när man är pigg!! =)

mina fina kryddor. citronmeliss och timjan:



skänken som tidigare var i ek, nu vit:

ÅH!

nytt habegär! jag måste ha de....tomten? martin? någon?

 

ALLNIGHTLONG

på lördag blir det fest. ska till sassa och partaja och sedan blir det nog olivers om jag får gissa. ska bli riktigt skoj! dessutom är det ju halloween. ska inte klä ut mig, men kanske man skulle passa på att köra på det där lilla extra när säkert en massa folk kommer vara utklädda? man kanske inte direkt kommer sticka ut så mycket då!

klädmässigt vet jag nog redan vad det kommer bli. lutar åt min midjehöga skinnkjol, svarta ganska genomskinliga strumpbyxor och vitt linne. enkelt och snyggt.
men kanske skulle man köra på lite mer smink? jag är sugen på en snygg sotning och knallrosa läppar.
eller kanske ingen skugga alls och asmycket lösögonfransar? vad röstar ni på?

 Klicka f?tt st䮧a bilden
 

samtliga bilder kommer från Micromiss



MÅNDAG

jag måste faktiskt erkänna att det varit en riktigt händelselös helg. men trots det ganska skönt. man behöver sånna helger också! emina har ju varit lite krasslig så vi har inte direkt vågat oss ut. i lördags tog vi en kort promenad till handelsträdgården i rutvik och kikade lite. emina handlade en liten tomte och sen gick vi hem igen. och på söndagen var vi och handlade. efter handligen igår var emina helt färdig. det märks att hon inte är riktigt kurant!

hon är supersnorig och har feber. 1 grad feber har hon haft hela helgen. inte mer, inte mindre. det är nästan man önskar att det skulle få bryta ut ordentligt så hon får bli frisk ngn gång istället för att gå omkring och vara lite halvkrasslig. hon har trots detta varit väldigt pigg och busat på som vanligt.
martin är hemma med henne idag. jag hoppas de får en mysig dag mina fina!

igårkväll flydde jag huset en stund. for och hälsade på mina älskade systrar på bergnäset. kollade OTH och Gossip och sen provsminkade jag och jossi jensan inför halloween. hade en riktigt mysig kväll och det var lika mysigt att komma hem igen!

nu kallar arbetet och en kopp kaffe så jag ska avsluta här men jag återkommer senare.

såhär har större delen av helgen spenderats. i morgonrock och pyjamas:

0-496e3a59ac09db72f73c129b13a61262.png

FRÅGA!

hallå! är det ngn som vet? har klädbutiken Zara öppnat i luleå?????

i sånna fall vart???

FREDAGSMYS

nu är det fredag och såklart är det fredagsmys ikväll! har varit hemma med emina idag som varit febrig och supersnorig. trots detta har hon varit ganska pigg och busat hela dagen lång. sen vilade hon i 3 timmar så på så sätt märktes det att hon inte är riktigt kurant.

när pappsen kom hem har jag och emina bakat jordgubbsmuffins och sen lagade jag köttfärsbiffar med klyftpotatis och morötter i ugnen medans emina och pappsen läste kokbok tillsammans. hihi=) lite roar små! emina blir nog vaken ett tag till då hon som sagt vilat så länge så hon får se idol med oss en stund ikväll. till idol buds det på säsongens mumsigaste satsumas! mmmm!!

2b0fe306e77282c59f0edd23c87143ca.png

min lilla nakenskit efter ett bad imorse. och just det! emina bajsade på pottan på eget bevåg idag!! och denna gång var det ingen minikorv inte utan en rejäl baddare! (för den som ville veta)
jag var så stolt!! skickade ett mms till M med en bild på eminas stoooora framsteg. jag hoppas han inte satt och åt....

4bca8fe0ac952ab2bbee034ab33638ab.png

KVÄLLER

nu har inger precis farit hem. emina fick i vanlig ordning en massa fint och glad blev hon också. skule prova alla kläder! =) sen var det bara inger som gällde, mamma fick inte ens sitta i samma soffa . . .tyvärr har vi en sjuk liten tös här. feber och supersnorig så imorgon blir jag hemma med henne. hoppas hon får sova bra inatt i alla fall så hon blir frisk snabbare. stackars liten. . .
hon fick alvedon när hon la sig så hon borde klara sig ett tag i alla fall.

nu ska jag snöra mig i soffan och bara slappa. underbart!!

0882bb9c84d28d214ed30e6103b3b5c1.png

PYSSEL&KNÅP

nu är jag i en pyssel och knåp period. ikväll ska jag bygga mig ett halsband. jag vet att jag ha det jag behöver för att göra det. jag har kors som kommer från mamma. (mamma älskade kors på smycken!) tyvärr har jag inte använt de då jag inte riktigt vetat hur. men nu vet jag!

det ska vara lång så det hänger nästan ner på magen, jag hoppas jag har nog med pärlor och kedjor för att få det så långt. sen hade jag även tänkt sy om en kavaj som jag köpte i somras. den är lång och tanken var att den skulle vara lite oversize, men det var den tyvärr inte. så jag ska sy om den. eller snarare så ska jag bara lägga upp den. kommer bli great!

SHOPPING

kompade lite på min lunch så jag hann med en vända in till stan. fick min guldbonus från hm igår och inte kan jag hålla mig från att handla gratis inte! hittade faktiskt en massa fint så jag känner mig helnöjd!

       

 

detta var bara en del av det...hittade inget mer av det på hemsidan. det blev även en storpolo i grått, en svart oversize tee med paljetter, uberballa örhängen och grå leggings.
åh nu vill jag bara hem och prova de igen! =)

(kan visa bilder på allt ikväll eller imorgon!)

mitt shoppingsug har nu återgått till endast det normala och jag kommer kunna sova gott inatt!
 

HIHI

ganska roligt ändå=)






TORSDAG

trötta föräldrar och trött dotter idag. emina vaknade mycket igårkväll och inatt. jättesnorig har hon varit. när jag väckte henne imorse var hon dock bättre, verkade pigg och hade ingen feber så hon fick fara i alla fall. var nära att jag stannade hemma men när hon var busig och pigg så tänkte jag att hon får fara i alla fall. de ringer ju om hon blir hängig. de skulle dessutom och hälsa på hemma hos en flicka som går på dagis. hon har bondgård och emina hade sett fram emot det så mycket! vad spännande hon kommer tycka att det är! =)

hade en supermysig kväll hos sassa igår. satt och surrade en massa och drack te. precis den avkopplingen jag behövde och vi har alltid så himla mycket att surra om! for hem ett tag före nio för att hinna hem och se greys. vart dock lite besviken på avsnittet. tyckte det var trist..

efter det tog jag tag i andra varvet målning av skänken i köket. nu börjar det likna ngt och det kommer bli så himla fint! vi satte oss även ner och försökte kolla igenom vad exakt vi ska beställa från ikea till köket. konstigt nog verkar det inte som att diskhon Emsen som vi skulle ha fanns kvar...fanns nästan inget alls på hemsidan. kanske 4 st totalt och de har ju haft hur många som helst. kanske man kan beställa ngn annan ändå?

ikväll kommer tant inger och hälsar på. hon skulle kommit i tisdags egentligen men fick förhinder så vi tar dte idag istället. ska bli så mysigt att träffa henne så det är inte klokt! nu var det allt för länge sen och jag gissar att vi kommer ha en del att surra om!

nu ska jag ringa min farmor!
snacka om catching up vecka!

 

LÄSALÄSALÄSA

det är favoritsysselsättningen hemma hos oss om kvällarna, och mornarna också för den delen. emina vill läsa, helst hela tiden. och jag tänker absolut inte säga nej. nä, jag är glad så länge hon väljer att läsa framför tv eller annat. hon har nog ärvt det från mig, jag är en riktig bokmal. och jag tycker det är så roligt att hon älskar det så mycket. man lär sig mycket och snabbt av det.

på skinnet framför brasan sitter hon mer än gärna och myser. förutsatt att det inte redan är upptaget av Azlan. =)



INREDNING

nu när hösten är här blir jag sååå kär i vårt fina hus! så mysigt är det. men fortfarande en del saker man vill göra om. nu är ju köket på gång och det ska bli underbart när det är klart. efter att alla skivor, diskhon och kaklet är bytt skulle jag även vilja komplettera med ett stort runt vitt bord. har dock inte hittat ngt än. då ska även kökshanddukar bytas ut och alla gamla ska slängas bort!

och såklart vill man ha lite ny inredning då också!

denna underbara diskmedelsflaska bara MÅSTE jag ha! julklapp till mig själv?
och en massa massa annat...

    

finns hos: Mamsell

ONSDAG

känner mig glad och utvilad idag! (måste vara för att tisdagen har passerat) hade en lugn och skön kväll igår. martin somnade med emina och även efter han kommit upp i soffan satt han och sussade. =) så jag passade på att se ett avsnitt av true blood och återigen bli förälskad i den amerikanska södern!
när ska jag få mitt hus där???

ikväll ska jag till sassa och hälsa på. ska vara där kring sex så jag far bara och hämtar emina efter jobbet och hem och lagar mat och käkar. hinner nog inte med så mycket mer innan jag ska iväg. ska bli riktigt mysigt med lite girls night.

just det, jag hann ju med att måla skänken i köket vit ett varv igår. emina tyckte det var jättespännande när mamma målade. jag måla nästan helt naken (för den som ville veta och till martins stora glädje) för jag vet hur jag är, jag gryllar så förbaskat och jag kunde inte hitta mina målarkläder. så givetvis ville även lilla plutt vara spritt språngande näck! goungen min, men den lilla lilla mjuka rumpan som man bara inte kan låta bli att nypa i! nästan så att man är nära att nypa för hårt bara för att den är så goooo!! jag får bita ihop tänderna hårt för att jag inte ska nypa så hårt. haha! snacka om skadad! men är det ngn som känner igen sig? jag vet i alla fall att du gör det boman! =P

ÅÅÅHH

tänk om man var miljonär, tänk om man vågade det där lilla extra, tänk om man aldrig behövde bli gammal och skrynklig, tänk om alla accepterade en person med sjukligt många tatueringar (fast då hade det å andra sidan inte varit lika roligt heller..) ja, tänk om man var så vågad som man önskade....
fast å andra sidan är jag nog redan mer vågad än jag tror...har ju nästan en halv sleeve och mer därtill!

Bilder

här kommer lite bilder från när mina fina systrar var och hälsade på. emina älskar de och kör med de så det sjunger om det når de ses! precis som det ska vara =P vi plockade fram pärlor och varje gång emina hittade en pärla formad som en stjärna sjöng hon blinka lilla stjärna. behöver jag säga att vi var ganska trött på den efter 342 gånger? =)

tänk om vi alla bara kunde vara normala samtidigt på en bild....=P









GINA TRICOT

synd att de konstant ska få in så mycket fina plagg...jag älskar deras kläder. oftast i alla fall=) de är billiga och fina men min plånbok blir väldigt lidande när de hela tiden får in så mycket nytt och fint!

en del av det jag just nu är sååå nära att klicka hem:

 


   
 


TISDAG

den värsta dagen är här. måndagen brukar gå ganska bra, då är allt nytt och fräscht och dagen går snabbt efter en helgs ledighet. tisdagen är dock hemsk..det är läääänge till helgen, det är inte fullt lika mycket att göra på jobbet så dagen går långsammare och söndagens sena kväll har kommit ikapp och tröttheten slår till..

ingen här på jobbet håller med mig. alla är överens om att måndagen är värst, men som sagt så håller jag inte alls med...

fick besök av boman igår. hon kom och käkade med mig och emina. (martin jobbade) myste på tillsammans alla tre och när det sen var läggdags för emina for boman hem. emina somnade ganska snabbt och jag som skulle göra en massa massa saker när hon somnat somnade också! martin kom och väckte mig när han kom hem strax efter nio...suck..
hann i alla fall måla klart listen i hallen...det är ju alltid något.

ikväll ska det bara slappas! eller bara vara hemma i alla fall. kanske jag ger mig på att måla skänken i köket vit. annars blir det lugnt. middag med mina fina och mys.
en lite tycka synd om mig själv dag skulle man kunna säga. tisdagen till ära! =P

Hårinspiration

nu börjar paniken sprida sig i min rastlösa själ...jag försöker spara ut mitt hår och jag tyckte att det gick så himla himla bra. över förväntan faktiskt och det växer ganska snabbt. men NU...nu håller jag helt plötsligt på att gå under för att jag bara MÅSTE göra ngt med mitt hår!!
men ska jag verkligen efter allt sparande klippa av det? jag trivs ju väldigt bra i kort hår, men å andra sidan älskar jag nu när det är långt (längre) att jag bara kan slänga upp det i en tofs på huvudet..
vad tycker ni? vad ska jag hitta på med mitt hår?

gamla frisyrer. vilken passar jag bäst i? vilken bild är finast?

   



        

JULINSPIRATION

satte upp en del nya gardiner igår efter vi storstädat hela huset. blev riktigt bra och mysigt. dock började jag tänka på julen och kände en plötslig invigelse till att börja juloynta! liiiiite kanske man måste vänta, men det ska bli riktigt mysigt! speciellt som emina nu är lite äldre och också uppskattar sånna saker.

i år blir det mycket tomtar, och jag tänkte att vi skulle försöka satsa lite mer utomhus också. mycket lyktor och pynt även där. ngn liten gårdstomte skulle vara hur gulligt som helst!

MÅNDAG

har haft en riktigt mysig helg med mina fina. på fredagen var det som sagt lugnt och skönt då jag inte var riktigt kurant då. på lördagen hade vi ju finbesök av rebecca, henrik och william. som tur var hade vi resesängen hemma så william fick sova några timmar innan de åkte hem. grillade till middag och sen blev det bastu i lag. först grabbarna och sedan tjejjerna. mysigt!

på söndagen hade vi en riktig städdag hemma. storstädning utan dess like, inklusive byte av en del gardiner, ommöblering och målning. kring lunch var vi klara så då klädde vi på oss och gick ut och grillade lunch på gården. (jag älskar våran grillring!) vi blev bara hemma precis hela dagen och jag kan meddela att det var sååå skönt!

idag tar vi nya tag och värmer upp oss med en kopp kaffe. eller vad säger ni?

01e25885b55671ed31f34ed813d0df0a.png

Lördag

blev inte så mycket bloggande igår som jag trodde. jag gick hem från jobbet kring halv två då jag kände mig jätterisig . . . hade feber, men kände mig faktiskt bättre framåt kvällen och idag mår jag bra. tack!!

har varit till bjummis och hämtat grillgallret till vår grillring, shoppat lite till emina på hm och hunnit handla inför midadgen ikväll. rebecca, henrik och william kommer och käkar med oss och sen blir det bastubad. ska bli riktigt mysigt att få umgås allihopa. det blir alldeles för sällan nu när man jobbar .  . .

nu ska jag gå ut på gården till mina fina. hörs sen!

bilder från förra helgens tjejfest:













TILLBAKA

nu är jag tillbaka efter dagarna 2 på arbetsplatsträff. skönt att vara hemma igen och ÄNNU skönare att det äntligen är fredag!!

är i ett enormt shoppingbehov men jag försöker hålla mig då det är så mycket annat jag vill att pengarna ska gå till, tex. förnying av kök, tapeter, färg till tvättstuga m.m. för att inte tala om att det snart är jul och nytt julpynt är alltid välkommet.

dock behöver jag en enklare vinterjacka och hittade just denna på HM.
jättefin och jätteenkel.

 

BLOGGTIPS

jag måste bara få tipsa er om en blogg som är så underbart, härligt obrydd!
tro det eller ej men det är Blondinbellas pojkvän Nils som fått mig på fall. (ja nu inte ett SÅNT fall) jag har alltid undrat (eftersom jag läser blondinbellas blogg dagligen) vad hon ser hos denna kille, som ju ärligt talat ser väldigt trist och grå ut...

nu vet jag! killen har grym humor och jag skrattar så jag nästan kissar ner mig när jag läser hans blogg!

HÄR hittar ni den!

WISHLIST

åh tomten! dessa önskar jag mig i julklapp! (eller tidigare)

dock känns bilden lite missvisande då det (förlåt) är jordens lamaste tjej på bilden....

 

En lyckans dag!

fick just ett enormt glädjande besked! det förändrade hela min dag till det bättre och jag går omkring i ngn sorts lyckodimma just nu! åh jag tänker på dig! (du vet vem du är)

imorgonbitti åker vi bort med jobbet till Rosfors. stannar över natten och kommer hem på torsdag eftermiddag. kommer sakna mina fina såklart, men det kommer säkerligen bli trevliga 2 dagar tillsammans med mina underbara kollegor! blir skönt att komma hem sen och bara ha 1 arbetsdag kvar innan helgen.

här ska vi bo:



TISDAG

blev en myskväll för mig och emina igår. M var på föräldramöte och sedan jobb så jag och emina kröp ner i ett varmt bad, gjorde en brasa, kollade bolibompa, läste och hade det bra. hon är extra mammig just nu och jag undrar vad det kan bero på...kanske bara en allmän mammaperiod. hon vill helst bara vara i famnen hela tiden och kramas och är såå go.
imorse när jag skulle lämna henne på dagis blev hon jätteledsen. skulle ha en till och en till och en till puss och kram och till slut var jag tvungen fara. (även fast jag gärna stannat och pussat henne hela dagen) hon grät när jag gick ut genom dörren, men jag vet att det säkert gick över så fort jag lämnat dagis. trots det gör det såklart ont i mammahjärtat!

har nu i 3-4 dagar haft samma mardröm varje natt...kan knappt beskriva drömmen så jag tänker inte ens försöka. det är inte ren skräck jag vaknar med, mer en känsla av obehag. och hur kommer det sig att det är samma dröm som gång på gång återkommer?
trots att jag somnat i hyfsad tid de senaste kvällarna känner jag mig trött och störd i min sömn...
vad är det jag behöver bearbeta måntro?

JAGENS

en trött anna idag...och dessutom har jag åkt på ngn typ av ögoninflammation?? eller liknande...imorse var ögat helt igenmurat, men bättre nu..

väldigt suddig bild och jag undrar om min kamera börjat ge upp?

5f990bed4f59ef6c27ff161f39ba4594.png

MÅNDAG

back to work....känns som att det knappt hann bli helg innan den var slut. men det blir ju så när man har det man gör.

hade i alla fall grymt skoj i lördags på tjejfesten. vi var hemma hos mig jag, rebecca, boman och hanna. surrade, åt god mat, drack vin och poppade en massa härlig musik. efter det blev det Allstar. hade riktigt roligt där med och kvällen gick jättesnabbt! när jag kom hem och tog av mig jackan kring halv fyra på morgonen så tyckte jag det kändes lite kallt....17 grader var det!!
ringde till M i panik och förklarade för honom att jag kommer gå en säker död till mötes genom att frysa ihjäl i sömnen.
-men gumman! har du inte eldat ngt ikväll?? det är ingen värme på....
jaha...hoppsan. jag visste väl att det var ngt han bad mig göra som jag hade glömt...suck...
bara att slå på värmen, gå ut i kylan på fyllan och villan och hämta in en tung hink med ved och börja elda.

åt en pizzaslice sittandes framför brasan, hann spilla ut 2 stora glas med resorb på golvet, sen var de slut så jag fick inte ens i mig ngn efter allt besvär...skulle gissa att klockan var kring fem när jag till slut trillade i säng. och när vaknade jag?? jo, klockan nio!!!
här har jag chansen att sova hela jäkla dagen om jag vill och vad händer?? grymt irriterande...dock var jag inte alls bakis så ngt gott förde det med sig att vara vaken ngn timme när jag kom hem.

behöver jag nämna att jag sen höll på att sakna ihjäl mig efter mina fina innan de kom hem?? ååhh...jag som skulle njuta sååå av min ensamhet, insåg ganska snabbt att det är grymt tråkigt utan min familj hemma. vad skulle jag göra utan de??
emina var gosig värre när hon kom hem. mös en massa, sjöng sånger, läste bok, åt hamburgare och mådde gott. hon somnade snabbt vid läggdags efter en fin helg med farfar och helena!

eminas gulliga kommentar till M när de precis farit hemifrån på lördagen med lastbilen. hon sitter och kikar på martin ganska länge, så han vänder sig mot henne och frågar vad det är..
-loligt!  (roligt)

haha, gullunge!

MUSIKTIPS

denna går varm här hemma just nu! en riktig feelgood låt!

SOLO

nu har martin och emina precis farit mot holmsel med lasbilen. emina var överlycklig både över att få åka lastbil och att få fara till farfar och helena och busa! och det är ju sååå mycket lättare när hon åker när hon är så glad och verkligen VILL fara!

jag har hunnit med en del måsten nu på morgonen. har hunnit plocka undan och dammsuga, packa till emina, satt fram alla ljus som ska tändas ikväll, diskat, tinat kyckling osv. så nu ska jag bara njuta av att vara solo! sitter och poppar sjukt hög partymusik och önskar att det vore kväll NU! är grymt peppad och det ska bli så mysigt att mina tjejjer här ikväll!

sen är ju inte humöret sämre heller då martin kom hem med blommor till mig när han varit och hämtat lastbilen. min fina fina man! frågade vad jag hade gjort för att förtjäna de och tydligen inget speciellt . . . kan man bli charmigare?? underbara människa  . . .

SNEAKPEAK

här kommer en liten sneakpeak på min nya bloggdesign som snälla Kia fixar till mig!
snart färdig och den kommer bli sjukt snygg!

så mycket roligare att blogga med en fräsch design!

f94f2c4e13092c7766a3c0a8de8ba3.png

Utan titel

f94f2c4e13092c7766a3c0a8de8ba3.png

RIGHTNOW

har just varit och handlat inför tjejfesten imorgon. blev en massa gott! tänkte köra på den liiiite smalare linjen imorgon så jag bjuder på kycklingsallad och sedan naturgodis som snacks. (för dig boman, så jag kanske kan locka dig att komma...)
nu önskar jag att klockan var 17 och jag fick packa ihop och bege mig hemåt.

0-7efd6dbb2f01ba8dcc875196baf2ca4e.png

TATUERINGSTRÄSKET

så var man i träsket igen..trodde ändå jag skulle känna mig nöjd en längre tid än detta innan jag ville ha mer, men nu är det dags igen. synd bara att man inte är miljonär... en hel sleeve hade varit grymt...men med vad? jag har ingen som helst inspiration just nu, men att fortsätta med mer blommor känns lockande..

denna nedan med leoparsmönstret var sjukt ball:

FRIDAY IT IS!

åh som jag längtat efter denna dag! men när gör man inte det??=)
det var till och med ganska lätt att kliva upp på morgonen, bara med vetskapen om att det är sista dagen för denna vecka.

igår var det inte många knop hemma hos oss. lagade mat när vi kom hem och sen skulle vi se Bolibompa men tv:n funkade inte så  jag och emina satt i soffan och sjöng hela kvällen. tv:n borde vara trasig oftare! =P sen var det att göra kväll för emina och medans martin la henne stack jag en sväng till mina fina systrar och hämtade en skinnkjol som jag ska ha på lördag. (tänka sig att jag kom i den!!)

när jag kom hem grejjade jag och martin med en del måsten innan vi slängde oss i soffan och såg ett avsnitt av True blood. (jag har äntligen fått martin att se det) jag älskar det och jag hoppas jag kan övertala honom om att se några avsnitt ikväll med mig.

ska köpa hem ngn god mat till middag, chips dip och godis och ha en riktig myskväll! imorgon beger ju sig martin och emina till holmsel och töre så jag passar på att ta all kvalitetstid jag kan få!

vad gör ni ikväll? är det fredagsmys som gäller som för oss, eller har ni andra planer?

HÖSTSKOR

jag måste fara efter jobbet och köpa en rejäl höstsko till emina. hon har tydligen varit kall om fossingarna på dagis så jag ska fixa detta efter jobbet. kändes grymt jobbigt när jag jobbar till fem. då vill man bara hem...

frågan är...vad tusan ska man hitta på för höstskor? tyckte det var svårt att hitta när vi var och letade tidigare.. vad har ni på era barns fötter nu i höst?

SHOPPOHOLIC

beställde hem denna underbara tunika/tröja från hm för ngn vecka sen. den fanns bara kvar i L men jag provade ändå. den var dock alldeles för stor så jag fick till min stora besvikelse skicka tillbaka den igen.
men nu har den kommit in igen och snart är den min!



299:- på HM

RIGHTNOW

0-13fa4efb66761c28871fd3607d3c0030.png

0-2d18aaf0acf1534ea39e9ff84ac2ad29.png

Torsdag

en mysig kväll med sassa igår. tyvärr tog emina enorm tid på sig att somna när jag skulle lägga henne så vi tappade en massa tid...men vi kanske ses på lördag igen! då blir det tjejfest. ska bli riktigt roligt och jag hoppas att vi kan vara hemma hos mig. martin ska eventuellt iväg till sin syster i töre och emina kanske blir hos farfar och helena i holmsel.
jag har redan börjat planera min eftermiddag om de ska iväg. de kommer förmodligen fara ngn gång under dagen på lördag och då ska jag njuuuta! jag tror inte jag varit ensam hemma en enda gång sen emina föddes..inte mer än max 1 timme, och då har man oftast passat på att städa, plocka och dona.

det ska jag INTE göra denna gång. jag ska njuta. tappa upp ett bad, kanske vila 1 timme eller 2, göra mig iordning i lugn och ro utan en liten dam som står och sliter mig i benet. jag ska poppa sjukligt hög musik och dricka ett glas vin för mig själv innan tjejjerna kommer.
tid för sig själv behöver man och hur underbart blir det inte när mina fina kommer hem igen på söndagen??

idag är jag bjuden på lunch hos rebecca. ska bli riktigt mysigt och väldigt spännande att få se hennes nya tatuering! skönt att komma från jobbet ett tag och pausa med tjejjerna.

Underbara sommar

satt och kollade igenom lite bilder från sommaren som kom och gick . . . åh så jag saknar den! allt är så enkelt och mysigt på sommaren. nog för att jag älskar hösten också med allt som kommer till, men inget kan slå sommaren. . .

se och njut!











Minnen...

i lördags när mina fina systrar var och hälsade på satt vi och kollade igenom en massa gamla foton som jag och martin hittade i garaget i en kartong när vi rensade...en massa bilder på lägenheten vi bodde i tillsammans med mamma, en del foton på mamma, (hon ville sällan vara med på foto), från min bal, fester med sassa, tjejerna när de var små och faktiskt, några på martin från fester hos mig och boman. (kände inte martin då...)

det var så roligt att se, och framförallt att minnas allt. lägenheten....vår fina och mysiga lägenhet. vårt kök där vi alltid samlades allihopa. det var hemmets mittpunkt. mamma under fläkten med en kopp kaffe, en cigg och ett korsord, mamma lagar kvällsfika till oss alla, mig, systrarna, mina vänner...hon ger ett av tusen goda råd, tittar lite snett på mig när jag också vill röka, jossi kommer och kramas (hon var en riktig gounge) och jennifer flamsar omkring som ett yrväder...

sen kysser mamma oss alla tre på pannan när det är läggdags...det var nog det finaste av allt...

mamma och jennifer i köket i lägenheten.
detta var nog de sista bilderna som togs:


MORNINGSWEETHEARTS

0-2f35bc43ed9841ab720bb9cde3714c7c.png

0-4deef0ce61ee5ef6edd800cecbd8b322.png

Onsdag

nya tag idag och efter att ha blivit nerbäddad i soffan av älsklingen halv tio igår kväll och somnade så känner jag mig faktiskt ganska utvilad.

när jag kom hem efter en hektisk dag på jobbet igår hade älsklingen lagat mat och jag fick kramas med en liten snorig sötnos. slängde i oss maten och sen for vi till graven..
det var fint. emina fick bära ljuset och ville sen ställa det på mormors grav. jag vet inte om jag inbillar mig, men det känns som att emina förstår. inte fullt ut kanske men mer än vad jag trodde. hon visste att vi skulle och hälsa på mormor. och när vi gick genom kyrkogården sa hon:
- vars ääääär mormor??
och när vi kom fram till graven var det som att det var självklart för emina att mormor var där.

tyvärr hade vi glömt tändare, men martin fixade. han gick till en bil som stod intill och skulle fråga om lån. tydligen så skrek kvinnan rakt ut när han kom fram då hon inte sett honom. =) stackars! jag hade också blivit skraj om jag var ensam i mörkret på en kyrkogård. =)

när vi sen skulle gå så säger emina:
-hej då mormor! hej då fjärilen! (sitter en fjäril i glas på mammas gravsten)
då höll jag på att bryta ihop. det blev så defenitivt...men samtidigt kändes det fint att vara där med emina.

som sagt. idag blir det nya tag!
sassa kommer och käkar med oss i eftermiddag och det ska bli mysigt att få surra lite. och få surra ihop oss om helgens bravader!

6/10...

idag fyller mamma år...eller skulle ha fyllt år kanske man säger...

saknaden är enorm och jag antar att det bara är att acceptera att saknaden aldrig någonsin kommer bli mindre. den får vi alla leva med.

drygt 6 år har jag fått klara mig utan henne. det är tufft, men det går. allt går om man vill och jag har så många fina omkring mig som delar detta tillsammans med mig och alltid finns där. tack till er! jag kommer aldrig glömma bort er allihopa som finns för mig, men denna dag viker jag till mamma..

ikväll ska jag fara till graven. har köpt ljung som jag ska sätta på graven och såklart tända 1 ljus...vad mer kan man göra? hur tar mig sig annars igenom sånt här?
det kommer vara vackert och rofyllt som alltid att vara dit....men jag kommer ändå lämna hennes grav med en känsla av tomhet. hon fanns inte där...

Tisdag

sjukligt trött idag...blev en sen kväll hos boman igår. men det var det helt klart värt! hade en supermysig kväll med en massa massa surr och catching up och mumsande av fruktsallad och naturgodis. tack honey för en mysig kväll!

när jag sen kom hem hoppade vi i säng nästan med en gång och preciiiis när jag höll på att somna vaknade emina och var superledsen. jag hämtade över henne till våran säng (den lätta vägen ut) och sen har det fortsatt hela natten. minst 1 gång i timmen hela natten har hon vaknat och varit jätteledsen. jag har försökt trösta, stryka, sjunga osv, och till slut har hon somnat om varje gång. men det var en trött mamma och dotter som klev upp imorse...emina vaknade av att hon grät så jag plockade upp henne till soffan och satt och mös en stund framför barnprogrammen. när jag sen skulle ge henne välling ville hon inte släppa mig...det är inte likt våran dotter och jag undrar om hon håller på att bli sjuk...ingen feber hade hon i alla fall så det fick bli dagis idag. hon har kännts så orolig hela natten och då även på morgonen...undrar vad det beror på...

de veckor jag börjar klockan åtta äter emina frukost hemma. dock har jag svårt att få i henne ngt över huvud taget. så nu har jag börjat ge henne välling istället...då äter hon i alla fall en hel flaska så hon borde ju få i sig mer näring av den flaskan än 2 tuggar av en smörgås..
hur gör ni som har barn? vad ger ni era små på morgonen?

Hohojaja

såhär less är jag nu...

5f0918e60d16a4709f54ac37c825ce05.png

klockan närmar sig fem och snart får jag bege mig hem till mina fina!
lite senare ikväll beger jag mig mot boman för en girlsnight! ska bli supermysigt
att surra av sig lite då det blev så hastigt sist.

på onsdag kommer sassa och äter middag med oss och på lördag är det fest och utgång!
gissa vilken låt jag ska poppa då???
alla som vill är välkomna!! (eller hur sassa??)

Jagens

tråkig bild, men ändå...

0-3560295fb5654756416356cfc3fb4f41.png

Måndag

tänk att man aldrig ska vänja sig vid den eviga måndagen...den känns alltid lika tung och aldrig nånsin känns väl sängen så varm och go som just denna morgon...och med ett litet pyre intill sig som har mojsat in sig så nära hon bara kan, så svider det ännu mer och kliva upp..

idag var det ingen lek att ta sig från dagis till jobbet. med sommardäck och ovan med nybilen var det nära att det hände en olycka...dock verkar det vara kallare i rutvik (som vanligt) än på porsön så när jag väl tagit mig från rutvik gick det som en dans.

har hunnit med en massa massa bra grejjer i helgen. eftersom utgången tyvärr blev inställd så blev det en effektiv helg och vi fick göra bort en massa måsten. har gjort klart allt inför vintern i form av att plocka undan alla utemöbler, fixat med stuprör, fått undan alla dynor osv..
efter det tog vi oss en rajd i garaget och röjde undan. vi ska ju nu rymma 2 st bilar där så en del rensning och städning behövdes. alla eminas gamla kläder (och då menar jag verkligen ALLA, herregud vad kläder...) har jag haft i vanliga matkassar som jag eftersom satt ut i garaget. nu är de prydligt nerpackade i kartonger, uppmärkta och klara. skönt!
ett släplass med skrot blev det också, en kartong med grejjer till jossi och jennifer och en billass med saker till stugan. nu är det städat och fint!!

på lördag eftermiddag kom mina fina systrar och hälsade på. käkade lasagne och myste en massa. jag älskar när de är och hälsar på oss och emina också! hittade en massa pärlor som emina lekte med hela kvällen. så fort hon plockade upp en stjärnpärla sjöng hon (och ville att alla andra skulle sjunga också) blinka lilla stjärna. (kommer foton sen)
när de farit hem somnade jag sött i soffan medans martin skjutsade hem de...

nu ska jag jobba vidare här. ikväll ska jag försöka ge mig ut på en långpromenad eller joggingtur...jag vill ha ett promenadband!! (är så mörkis...och i rutvik är det inte direkt upplyst....)

Musiktips

här kommer helgens musiktips.
återkommer imorgon om helgen osv. . .

denna låt kanske känns lite otippad för att komma från mig . . . men f*ck vad jag vill dansa när jag hör denna! lyssna in texten också!

Torsdag

blev inte riktigt som jag hade tänkt mig igårkväll. skulle till systrarna och hälsa på de och jag kom dit kring 18. skulle se idol och greys där, men just före åtta ringde martin och var tvungen fara och jobba...attans! men så är det, inet så mycket att göra åt och jag hann då i alla fall surra i 2 timmar med jossi. min fina fina syster! tänk att du är så ung, men ändå så klok! du måste brås på mig... =P
nej men skämt å sido, jag är stolt över dig och otroligt tacksam över att ha dig i mitt liv, som min vän och syster.

nu hann vi inte umgås så mycket som jag hoppats på men hon kommer med oss ut på all star på fredag och sen kommer både jossi och jennifer till oss på lördagen och äter middag och myser med oss alla.

ikväll ska jag på stan med boman. de har kvällsöppet i shopping så jag hade tänkt försöka hitta mig ngt att ha på mig på fredagen. samt vantar till både mig och emina, mössa till emina, hårspray m.m...
en fika innan det öppnar ska vi nog hinna med också. mysigt!

när jag kom hem igår från ebrgnäset såg jag idol och sen började ju äntligen greys!!! men vad händer??? jo jag hinner se fram till första pausen och sen somnar jag och vaknar halv ett på natten!! suck! när går reprisen???
är så ofantligt trött nu för tiden så det är nästan omöjligt att sitta i soffan och kolla tv utan att somna..rolig sambo?

nu ska jag ta mig en frukt och hoppas jag överlever tills lunch på den...

All About Us

Våra dagar