Just det!

jag glömde ju berätta att jag blivit erbjuden en 100% tjänst på jobbet. tanken var ju att jag skulle jobba 75%. 50% är min fasta tjänst och sen vikariera resten. detta är också "bara" vik. men ett ganska långt ett.
och hur skulle jag kunna tacka nej??
med tanke på vår ekonomiska situation sen jag blev mammaledig så hade det verkligen inte varit fel med lite extra pengar i kassan.

martin kommer förmodligen kunna anpassa sina arbetstider och sluta lite tidigare om dagarna också så emina inte behöver vara så himla länge på dagis...det skulle skära för mycket i mitt hjärta att ha henne där heltid.

känner mig faktiskt ganska pepp på detta! böjar med 100% från och med 1 maj då mest troligt...så man kanske hinner vänja sig lite vid att jobba 75% innan det...

Fullt ös

så har emina varit ännu en dag på dagis. idag mellan 8.30-13.30. och allt hade gått superbra. känns så skönt!

efter att jag lämnat emina på dagis hämtade jag upp rebecca och for och tränade. blev ett bra pass och superskönt att göra bort det på morgonen!
efter det ruschade jag hem för en snabbdusch innan sassa kom med lunch från dagobert. var riktigt mumsigt och sååå mysigt att få ha sassa här ett tag. lite senare kom rebecca och william hit och jag hämtade hem emina från dagis. emina och william hann busa lite och vi tjejjer surra.
efter det har jag inte hunnit så mycket mer än matlagning, undanplockning och läggning.

nu sitter jag här i soffan och njuter av att för en gångs skull inte ha några kvällsplaner! (dock är jag redan lite rastlös så jag tror jag ska passa på att färga håret)

måste bara få berätta hur underbart det var att få se lillasyster jennifer sjunga solo igår i folkets hus!!! jag var så stolt att jag nästan började gråta. ( läs: en och annan tår kom, men jag låtsades inte om de)
min fina lilla pärla!!

imorgon ska jag på frukost hos sassa efter jag lämnat emina och sen stan en sväng. har inga speciella ärenden, kände bara att det hade vart mysigt med stan en sväng utan barn. och sen när jag hämtat upp emina ska vi till min farmor och hälsa på. fullt ös som vanligt!! =)

Vår!!

eller ja inte riktigt kanske....men detta väder får en ju att länga ännu mer till våren och framför allt till sommaren! nog för att jag alltid brukar längta till sommaren men nu är det extremt. kanske beror det mycket på att man har barn. allt blir så mycket enklare under sommaren. och bara tanken på att få vara ledig hela familjen tillsammans..

var o lämnade emina på dagis 8.30. idag lämnade jag henne bara i hallen. gick inte in något. och när jag skulle gå tyckte emina att jag skulle följa med in men så gav jag henne en puss och sa att mamma kommer sen, och då gick det hur bra som helst! de skulle äta frukt!
hoppas hoppas att allt kommer fortsätta såhär lätt! men å andra sidan. varför skulle det inte? vi har en trygg liten dam som vet vad hon vill så egentligen är jag inte orolig.

har just varit på en underbar promenad i solen. och när jag kom hem körde jag alla magövningar jag kunde komma på! nu ska mammamagen bort!! bara att passa på nu när emina är på dagis innan man börjar jobba....
imorgon ska jag och becca fara och träna på morgonen efter jag lämnat emina och sen kommer sassa hit och umgås. mysigt!

Sista veckan

som solo eller med emina.
inskolningen går superbra för emina! igår lämnade jag henne kring halv tio och kom tillbaka kring halv ett. tanken var att hon skulle vila där men hon hade tyvärr inte somnat. men det gick ju bra bortsett från det.
idag ska vi testa igen med vila på dagis. kanske det går bättre.
ska lämna henne 1 timme tidigare idag så hon kanske hinner bli lite tröttare. och dessutom vaknade hon tjugo över sex idag...

så vad ska jag hitta på medans hon är på dagis då??
igår var jag och hälsade på rebecca och william. kändes superkonsigt att vara där utan barn...
och idag tror jag att jag ska ta mig en prommis i det underbara vädret så fort jag har lämnat emina och sen ska jag nog bara ta det lugnt. (hur gör man??)

martin fick sluta lite tidigare igår så vi hann med lite mys medans emina vilade middag. underbart! så sällan man hinner umgås under dagtid numer. sen på kvällen for jag och rebecca och tränade. jag var inte ett dugg peppad men tack vare rebecca tog jag mig iväg i alla fall (tack gumman) och det var riktigt skönt efteråt!
somnade gott redan kl 22 igårkväll. inte ofta det händer.

ikväll ska jag hämta upp syster jossi kring halv sju. sen far vi till kulturhuset och ska se syster jennifer sjunga med kören sin. och dessutom ska hon sjunga SOLO!! hon är så duktig jennifer och jag fattar inte hur hon vågar!!
ska bli så roligt att se. synd bara att det var så sent, hade gärna velat att både martin och emina var med...

nu ska jag börja plocka fram lite kläder och börja bege oss mot dagis.
hoppas det går lika bra idag som alla andra dagar.
vår pluttis...

Vuxen?

ikväll ska vi på föräldramöte på dagis. vårt allra första föräldramöte. är det nu man ska inse att man blivit vuxen eller?
vuxen eller inte, barnasinnet är kvar och många må kalla mig barnslig eller annat. kan man kombinera ett "vuxenliv" med ett "tonårsliv"? såklart man kan!
jag och martin är föräldrar till en underbar liten dotter, har hus, 2 bilar, hund, katt, jobbar osv....allt detta skulle jag kalla ganska vuxna saker...right?
men fortfarande lever vi livet. vi festar med våra underbara vänner, har filmkvällar med gotta, gör bort oss då och då med lite alkohol i kroppen, har löjliga problem i vårt förhållande. (typen som man hade även som tonåring) , pratar med varandra med babyröst ibland, har lustiga små smeknamn på varandra och en massa andra smått töntiga saker.

innan allt detta kom så trodde jag inte man inte att man kunde kombinera sitt "tidigare" liv men detta nya. att när man fått barn är det slut med allt sånt.
tänk så fel man kan ha!

jag älskar mitt liv idag! jag älskar det faktum att jag fortfarande beter mig som en barnrumpa ibland och jag älskar att även få känna mig vuxen emellanåt.

livet som mamma är great!


nu kommer jossi snart hit. hon ska vara med emina undertiden vi är borta ikväll.

En till...

ja vi fortsätter då. mera soft....
älskar denna!

Damien Rice - 9 crimes

Ännu mer musik


creed påminner mig så otroligt mycket om mamma. vi lyssnade mycket på just Creed när vi bodde i en "utrymningslägenhet" när vi hade vattenskada på villavägen. ( ja jag och mamma lyssnade mycket på samma musik)
det gör så ont att tänka på henne...på allt vi gjorde tillsammans. jag älskar alla mina minnen av henne, missförstå mig inte. men oftast så "nuddar" jag bara just vi minnena och sen gör det för ont.
det har gått 6 år snart och fortfarande känns det som att någon tagit en bit av mitt hjärta, rivit ut den, utan bedövning och lämnat mig blödande. en del av mig dog med mamma och jag kommer aldrig bli samma människa igen.
kommer det alltid kännas såhär?
kommer jag aldrig kunna tänka på henne på rikigt utan att bryta ihop?

sidospår....men ibland är det så himla skönt att bara få ur sig lite av alla de tusen tankar som snurrar och snurrar och snurrar...

denna låt med Creed säger allt. säger mina känslor bättre än jag någonsin skulle kunna säga det själv.
jag vet att det är tråkigt med låttexter, men ta er tiden att läsa denna, sjunga med eller bara lyssna.
det är så vackert...så vackert att man måste gråta.

Creed - My Sacrifice



Hello my friend, we meet again
It's been awhile, where should we begin?
Feels like forever
Within my heart are memories
Of perfect love that you gave to me
Oh, I remember

When you are with me, I'm free
I'm careless, I believe
Above all the others we'll fly
This brings tears to my eyes
My sacrifice

We've seen our share of ups and downs
Oh how quickly life can turn around
In an instant
It feels so good to reunite
Within yourself and within your mind
Let's find peace there

When you are with me, I'm free
I'm careless, I believe
Above all the others we'll fly
This brings tears to my eyes
My sacrifice

I just want to say hello again
I just want to say hello again

When you are with me I'm free
I'm careless, I believe
Above all the others we'll fly
This brings tears to my eyes
Cause when you are with me I am free
I'm careless, I believe
Above all the others we'll fly
This brings tears to my eyes
My sacrifice, My sacrifice

I just want to say hello again
I just want to say hello again

My sacrifice.

Musiktips!

återigen var det länge sen jag tipsade om lite musik...kanske för att jag knappt har tid själv att lyssna på musik. lyssnar bara när jag promenerar....
men nu idag sitter jag som sagt och toklyssnar på lite skön musik. ljuvligt för mina öron och min själ. de har saknat det!

för er som gillar Mustasch! Låten Bring Me Everyone.
(och vem kan inte känna igen sig litegrann i den i alla fall??)


Solo...

när jag kom med emina till dagis idag sa anette (personal) att jag kunde stanna några minuter bara och sen gå och sätta mig i personalrummet. men så sa eleonora (personal) att hon tyckte att jag lika gärna kunde åka hem. så ringer de om det skulle vara nått....emina brydde sig inte alls när jag gick. jag sa hejdå och gick och klädde på mig. tänkte att hon skulle komma springande när jag klädde på mig, men inte det....

så nu sitter jag här hemma och har inget speciellt som jag måste göra. känns väldigt konstigt.
sitter och lyssnar på jättehög musik och njuter av att ha några minuter för mig själv.

ska hämta emina halv tolv. hoppas att allt går bra för vår lilla tjej idag!!

Jobba...

imorgon är det precis en vecka kvar tills jag börjar jobba igen...snacka om skräckblandad förtjusning.
känns lite läskigt och möta så mycket folk varje dag som man gör i mitt jobb och kommer jag ens komma ihåg hur man gör något?? förhoppningsvis så kommer det tillbaka ganska snabbt. . .
men den stora frågan är: hur ska jag klara mig utan mitt hjärta hela dagarna???
jag har fått spendera varenda dag av hennes 1,5 år långa liv med henne och nu efter all den tiden ska jag "släppa" henne. jag kommer inte få titta på hennes vackra lilla ansikte när hon vilar, eller krypa ner i sängen med henne och kramas och vila tillsammans med henne, busa med henne eller trösta henne när hon blir ledsen...

jag vet att detta är ngt helt normalt för alla. och många som läser detta som redan gjort detta och redan är inne i jobb och den vardag som det innebär tycker att jag är lite knäpp. ALLA (nästan) måste jobba och ha sina barn på dagis...
men kanske kan ni också känna igen er i det jag känner? jag antar att man kan kalla det separationsångest?
jag kommer sakna min lilla kicka ngt enormt under dagarna men såsmåningom kanske man vänjer sig?

snacka om att man kommer vilja ta tillvara på helgerna!!
jag saknar ju henne redan!!

Tråkdag?

dagen började verkligen som en tråkdag....emina vaknade kring åtta, då gick martin upp med henne så jag fick sova vidare en timme. då kom han in och meddelade att det var kallat snöröjning och han var tvungen fara med en gång...så himla himla tråkigt!!! vi som hade sett fram emot en söndag med pappsen!

klev upp och eldade lite, åt frukost, kollade Lotta på bråkmakargatan med emina plockade undan. och då alla verkade ha planer för dagen så räknade jag med att stanna hemma. men så fick jag svar av syster jossi att hon bara skulle vara hemma så vi snörde snabbt på oss kläderna och for.
och nu kom vi precis hem.

det blev med andra ord en ganska lyckad dag med en massa mys med systrarna/fastrarna!!
nu sitter emina och ritar (igen!!) och jag ska ta och laga lite middag till damen. hon får äta ensam idag. är inte det minsta hungrig...

busungen min idag:

  

Lördag och helg

så mysigt med helg! mest för att vi får ha pappsen hemma med oss såklart....

igår blev en lugn kväll. en tröt emina somnade kring åtta efter en tuff vecka med en massa dagis. hon är så duktig vår pärla!
och jag och martin drack några glas vin och märkte alla emina kläder. mysigt faktiskt! sen såg vi en film och efter det sussade vi sött. en soft fredag med andra ord.

idag blev det att städa litegrann på morgonen och sen tog jag och emina en dusch tillsammans. då vi inte hade några direkta planer men kände att vi ändå ville göra ngt så fick det bli en runda till stan. (till martins förtret) nej han tyckte nog det var ganska mysigt han med.
är egentligen luspank men emina behövde verkligen lite nya byxor och vi fyndade några stycken till henne, plus en söt liten tunika. efter det blev det lunch på waldorf för oss allihopa så nu är vi pank igen....suck..
men det var det värt!! en mycket mysig lördag tillsammans...

på eftermiddagen har vi bara busat här hemma. så tråkigt väder här ute. emina har varit en riktig liten gladskit, dock väldigt snorig....huvva...(jäkla dagis)

nu ska jag krypa ner i soffan bredvid min älskling och glo en film....

H&M

ingen har väl missat att H&M lanserar sin nya Home avdelning idag?
har suttit och kikat och måste erkänna att det fanns bra mycket jag ville ha....bra priser faktiskt och otroligt mycket fint! när pengar kommer måste det testas!!


Inskolning dag 4

det gick lika bra idag som alla andra dagar. när malin (personal) skulle gå och fika så tyckte hon att jag kunde följa med och sitta i personalrummet för att se hur det går för emina så det gjorde jag.
efter ca. 20 minuter kom anette med emina som börjat leta efter mamma. anette sa att hon inte blivit ledsen eller börjat gråta men blev lite röd i ögonen så hon tyckte det var bättre att komma med henne INNAN hon blev ledsen...

imorgon är tanken att jag ska sitta i personalrummet i princip hela tiden i är där. malin tyckte jag skulle ta med en bok eller tidning eller liknande då det kan bli lite långtråkigt...
och visst, det kan det kanske bli, men just nu känns det som att det kommer bli ganska skönt och avslappnande. för hur ofta har man tid att sitta ned med en bok i 2 timmar under dagen???

åt lunch där och när vi kom hem gick vi bara in och hämtade vagnen och tog en promenad. emina somnade och jag fick mig lite motion. skönt att ha gjort bort det så jag slipper gå ikväll. kanske man får några kvalitétstimmar med familjen ikväll. känns som att jag är borta så mycket nu i och med träningen. ( är ju inte mycket egentligen, men ändå mer än jag är van)

tyvärr har emina blivit jättesnorig....inte feber eller annat, men snorig. jag hoppas bara hon slipper feber så vi inte måste göra ett avbrott i inskolning nu när det går så himla bra. både igårnatt och nu inatt har hon tjorvat en massa på grund av täppt näsa. hoppas det går över snart...
känns som att vi har vart sjuka nog för hela detta år nu!

nu ska jag ta en kopp kaffe och läsa lite bloggar. det var länge sen!

Bodystep

ja så var man hemkommen från bodystep...var nästan jobbigare idag än sist. kanske för att man hakade på i kombinationerna lite snabbare än första gången. riktigt skönt var det i alla fall att få svettas ordentligt.
har hunnit med en sen middag och nu en dusch. ska alldeles snart krypa ner i soffan och kika på säsongens första Greys!! mys....

imorgon blir det dagis på förmiddagen som vanligt, annars vet jag inte att vi har några planer. hoppas på lite mildare väder så man kanske åtminstone kan få ta sig en promenad....

Onsdag

igår var verklige en dag med fullt ös. hann inte blogga ngt alls på eftermiddagen eller kvällen.

efter dagis (som förövrigt gick mycket bra) for jag och emina hem och åt lunch, sen vidare till boman där rebecca och william var. umgicks lite där innan vi for och hämtade ut ett paket till martin på bussgods och sen vidare och hämta upp honom på jobbet. efter det var det middag hos lennart och helena (mumsigt!!) och sen for jag och hämtade upp rebecca för lite träning. martin och emina blev kvar ett tag hos lennart och helena.
var grymt skönt att träna...svettig och nyttig efteråt.

idag har dagis också gått bra. idag stannade vi och åt lunch där. det bjöds på palt och emina åt en hel palt alldeles själv!! man blir hungrig av att busa så mycket.
martin kom och hämtade oss kring halv tolv då jag och emina for hem och la oss och vilade. mycket skönt! (har varit en ganska strulig natt)
nu har vi i alla fall vaknat och emina har just ätit mellanmål och sitter nu och ritar.

ikväll blir det bodystep för mig. ska bli skönt!
sen när jag kommer hem måste jag sätta igång med märkningen av eminas alla kläder! och trots att det känns som att det är mycket kläder att märka så behöver hon mer. hon skulle verkligen behöva lite uppdateringar i garderoben...

Tisdag

idag är andra dagen på dagis. tanken var att vi alla skulle vara ute idag men de ringde just från dagis och meddelade att vi kommer vara inne idag då det är så kallt.
tanken var att jag och emina skulle promenera, men när det var så kallt blev jag slö och tänkte att det kanske blir lite mycket att vara ute så många timmar för emina i denna kyla. och nu när jag vet att vi ska vara inne är det såklart för sent för att hinna med en promenad dit...
får ta oss en kall prommis när vi kommer hem istället och emina ska vila.

skulle kanske träffa rebecca och william efter inskolningen också. de kanske vill haka på på en prommis...

Myskväll i Rutvik

har varit en underbar dag med en massa mys och bus med emina. alla dagar är mysiga men idag har det varit sådär lite extra! tv:n i vardagsrummet fungerade inte ikväll när vi skulle se barnprogram så efter ett bad mös vi ner oss i sängen jag och emina. eller snarare emina, jag sprang omkring och plockade, donade, tvättade, eldade osv.
hon trivdes bra där som ni kanske kan se!



Festen i sjulsmark

   
  
  
  

 

Första dagen på dagis!

åh det gick så bra allt idag! känner mig lättad och glad och ser nu fram emot morgondagens dagisbesök.
skulle egentligen ha tagit en promenad dit men martin lyckades komma ifrån jobbet så han kom och hämtade upp oss och följde med. såklart han ville vara med på denna stora dag!

vi var där i ca. 1 timme och fick se hur allt såg ut och träffa all personal. allt var så mysigt! fantastiska dagisfröknar och jättemysigt litet dagis med egen kock (a) med hemlagad mat.
emina trivdes som fisken i vattnet. busade en massa med både barnen och alla leksaker och brydde sig inte alls om mamma och pappa.
dagispersonalen tyckte hon var väldigt självständig och trodde att denna inskolning kommer gå jätte bra då vi har en sån trygg liten dam.

det var inte så många barn där idag..kanske runt 6 st då många är lediga på måndagar. men vanligtvis kommer de var 14 st med emina inräknad. med åldrar från 1 år - 3 år.

morgonen gick också bra. klev upp halv åtta och trodde nästan vi skulle få stressa då, men jag hann med att städa och dammsuga innan till och med! fast det är klart, har man en sån go o snäll dotter så går nog det allra mesta smidigt.

nu har sassa precis farit hem och emina vilar...blev sen vila idag då hon tjorvade massor när hon skulle lägga sig. det som brukar gå så himla bra och smärtfritt...tror att våran lilla tös hade lite magknip minsann.
ikväll ska martin och en kompis till honom skruva i volvon så vi kanske får igång den snart. nu är det inte långt bort tills vi behöver 2 bilar. så jag skippar träning ikväll och tar mig istället en långprommis efter emina somnat.

Söndag

gårdagens fest var riktigt lyckad!
for först hem till peter och susanne och kring fem promenerade vi till folkets hus där festen skulle äga rum. blev god mat och sedan en amatörshow innan coverbandet lirade resten av kvällen. dansade en massa och det var så skoj att få dans till lite annan musik än "krogmusik". kvällen var kantad av rock vilket passar mig som handen i handsken!!

kom hem ganska tidigt men har ändå varit sjukligt trött idag. inte bakis, men trött....fast å andra sidan är väl det också den typ av bakis. rebecca kom och lämnade emina kring två och det var så mysigt att få pussas lite!!
hon var supertrött nu klockan sju och somnade gott i sin säng kring halv åtta.
det är utmattande att busa med william hela dagarna!! =) kändes så skönt att ha henne hos rebecca o co. där jag vet att hon trivs som mår bra!!

imorgon börjar eminas inskolning på dagis....
ojoj... är ganska nervös. eller egentligen inte för just imorgon utan snarare för vad som komma skall. hur kommer det gå? och hur kommer det gå att börja jobba för mig? hur ska man lyckas pussla ihop dagarna med tvätt, städning, matlagning, träning, vänner, bus och handling? men det går ju för de flesta andra så jag antar att det kommer funka...=)

ska ta en promenad till dagis imorgon. ska vara där kring halv tio och stanna 1 timme. sen ska vi knata hem igen och efter det kommer Sassa hit och hälsar på. var länge sen vi fick surra ordentligt så det ska bli supermysigt!! emina kommer förmodligen vila middag då också så man får lite kvalitétstid tillsammans.

blev ett långt inlägg...kanske inte så intressant heller, men jag kände för att skriva av mig lite.
bilder från festen kommer imorgon. har inte tid eller ork till att fixa det nu. ska mysa ner mig i soffan med en kopp varm choklad nu och se lite 24.

Laddad

har varit en supermysig dag tillsammans med jossi.
började med att fara till henne. emina somnade i bilen på vägen så vi fick lite egentid tillsammans jag och jossi när jag kom dit. supermysigt! lånade ett par skor av henne som jag ska ha imorgon.

sen blev det stan. shoppade mig ett par nya svarta leggings. (jag som inte hade några alls, alla var trasiga, har nu helt plötsligt en hel drös...hur kan det komma sig??)
blev ett par från hm med dragkedja nedtill. dessa kommer garanterat användas flitigt och snarare som byxor än som leggings. sen blev det även en lång tanktop från gina. perfekt att ha under tunikor som är liiiiite för korta.
emina fick sig nya kritor och har spenderat hela eftermiddagen och kvällen med att rita. hon älskar verkligen det!

hann även med en GI-burgare från max när emina skulle äta mellanmål. snacka om lyxmellanmål. men det är ju fredag och allt. ibland måste man unna sig och tänk att det är så roligt att ge. skulle kunna köpa hela världen till emina om jag hade råd.
hon tycker det är så roligt att äta hamburgare. fast mest stripsen som hon doppar själv i dippen. så duktig!

kring fyra begav vi oss hemåt. trötta och slut båda två.
emina somnade kring åtta och jag har roat mig med att sy in en del kläder. då blir man faktiskt lite lycklig må jag säga. det går ju åt rätt håll i alla fall!

nu blir det en bastu tillsammans med älsklingen och sen kommer jag nog slockna ganska omgående efter det känner jag...
 
emina som leker med kritor imorse med sitt svintohår. så här ser hon ut varje morgon när hon vaknar. oftast värre. riktigt
rufsig liten busunge:

 

Mysmorgon

här kommer en mycket söt bild på mig och mina nya gigantiska pyjamasbyxor. det ska vara stort när man myser!

  

Fredagen den 13:e

ska man våga sig ut idag när den är just fredagen den 13:e? äh, skojjar bara. det skulle väl snarare vara min lyckodag idag om nånting.

dagen startade med att emina vaknade halv sju..lite väl tidigt för min smak men vi har legat kvar länge i sängen och kikat på barnprogram. hon ville inte alls kliva upp! och nu har vi precis ätit frukost här. jag unnade mig en limpmacka idag istället för en sån shake. det var riktigt gott!

dagens planer är att vänta tills syster jossi ringer då hon vaknar. då far vi dit jag och emina och sen far vi allihopa in mot stan. känns skönt att ha lite planer idag och inte bara sitta hemma och mossa. dock har det ju mest vart på grund av sjukdomar men i alla fall.

jag och rebecca for ju och tränade igår. det var riktigt skönt men under gårdagen kände jag träningsvärken från Bodystep passet komma smygande. och idag när jag ska upp ur sängen inser jag att jag knappt kan gå!! mina lår och mina vader känns som att de är ungfär tusen gånger större än vanligt och väldigt stela!
men å andra sidan...i love träningsvärk!!
jag har jobbat hårt för den...

just det. vägde mig imorse och hade gått ner 0,4kg till.
jag är jordens ytligaste och lyckligaste människa just nu!

Innedag

rebecca och william kom hit på förmiddagen och har alldeles just farit hem.
skönt att emina fick aktivera sig lite och busa av sig med william då det inte direkt vart läge att vara utomhus idag. dock är det mycket varmare ute nu så jag hoppas morgondagen har en behagligare temp..
snart kommer martin hem från jobbet och då ska jag hoppa i träningskläderna med en gång och hämta upp rebecca så far vi och tränar en sväng.
emina står just nu och diskar för fullt i bara strumplästen..tydligen var det varmt här inne då hon bestämde sig för att ta av sig kläderna.=)

på lördag är det som känt alla hjärtans dag. då ska jag och martin bege oss mot sjulsmark och deras Folkets hus. där blir det middag och några band som ska uppträda och sedan ett coverband. temat är rock så jag kommer förmodligen känna mig som fisken i vattnet! roligt med ngt annat än vad man är van vid och framförallt roligt med lite nya människor.
emina ska sova hos rebecca, henrik och william. hon kommer få det såå mysigt och det känns skönt att kunna lämna henne hos ngn som man vet att hon är så trygg med. (vad skulle vi göra utan er rebecca??)
farfar och helena ska med oss till sjulsmark, de som annars brukar vara den stående barnvakten när det är ngt speciellt.
hoppas bara helena hinner bli frisk. hörde nämligen att hon blivit sjuk...

snyggungarna och bästisarna:





Allvarligt??

okej...jag vet om att vi bor långt upp i norr men -28 grader??
trotsade kylan igår när det var -20 men idag blir det minsann att vara inne. ingen promenad..

har ingen aning om vad jag och emina ska hitta på idag...men nånting måste vi göra. måste komma hemmifrån lite känner jag.

ingen träningsvärk idag heller. men eftersom det var mest kondition så kanske det inte är så konstigt. lite träningsvärk i ryggen har jag..skumt då vi inte ens tränade rygg ngt. men det var väl alla hopp upp o ner o fram o tillbaka!

nä nu ska jag fortsätta med eldandet...det behövs idag!

Puh!

ja då har man testat Body Step också...det var riktigt roligt men även riktigt jobbigt! men det är väl det som är tanken??? tror på fullaste allvar att jag aldrig någonsin svettats så mycket i mitt liv....
när vi la oss ner på brädan mot slutet och skulle köra styrka rann det in så mycket svett i öronen på mig att jag inte kunde höra vad instruktören sa....då svettas man!

kordinationen var ett kapitel för sig men i det stora hela gick det ganska bra. kommer nog bli lättare när man kanske gått 2 ggr till. och jobbigare!

nu har jag precis kommit ur en välbehövlig dusch. myser omkring i mina jätte förstora pyjamasbyxor och äter hårdbrödmackor och dricker te.
jag och älskling ska snöra oss i sängen alldeles snart och se 24.
perfekt avslut på en svettig dag!

Motion

jag och emina klädde på oss och trotsade kylan. det är ju så fint väder!
tog en rask promenad runt rutvik och emina sov. när vi sen kommer hem och jag ska ta upp nycklarna och låsa upp är nycklarna borta!! och ingen telefon hade jag på mig heller...
bara att gå samma runda igen för att leta de..hittade de ungefär halvvägs. blev med andra ord en mycket längre promenad än planerat. nästan dubbelt så lång. men jag fick rejält med motion i alla fall och emina fick friskulft!!

nu sitter hon i soffan och dricker saft och tittar på barnprogram. lite nyvaken...

 

Friska?

ja som sagt hade ju emina magsjuka igår...fick inte behålla mycket mat alls under dagen..men framåt eftermiddagen blev det bättre och i dag verkar hon frisk. eller bra i alla fall. ska nog inte göra några stötte utsvävningar idag men en promenad i solen ska vi i alla fall ut på. hon kan behöva lite friskluft.

ikväll blir det träning igen. ska testa oss på body step. kan bli mycket spännande!! jag hoppas att det är roligt i alla fall. men kommer nog inte direkt hänga med så bra första gången så vi kommer nog få oss ett gott skratt eller två.=)
jag vägde mig imorse förresten. och gissa vad!! jag hade gått ner 0,5 kg till!!
nu är jag mer peppad än någonsin!!

just det...bloggen. har knåpat ihop en ny design. lite småfix kvar men det hinner jag inte med nu. får fixa det sen...
känner mig inte heller helnöjd men omväxling förnöjer!

ÅÅÅHHH!!

jag vill uuuuut!! i den underbara vädret. bara ta en promenad eller nått...vad som helst. men hur ska jag kunna göra det med en magsjuk liten tjej? och dessutom är det -22...


nu har emina ätit lite korv och lite saftsoppa i alla fall. får väl se om hon får behålla det..

Magsjuka

mådde illa hela dagen och kvällen igår...så det  blev tyvärr ingen träning för min del. trist...
och idag på morgonen vaknade jag king sex av att emina kräktes...mest slem bara så jag tänkte att det var pga hennes förkylning. men efter lite dricka kom det också upp och sen även yoghurten jag gav henne....
stackars lilla kicka...

blir med andra ord ännu en hemmadag för oss och kurera oss. eller i alla fall kurera emina.

när ska alla dessa sjukdomar ge sig??

Måndag

måndag igen....kändes trist..mår skumt idag. har vaknat flera gånger inatt av att jag mått illa. precis som magsjuka. har trott jag skulle bli tvungen gå upp och kräkas men jag klarade mig...
mår fortfarande lite småilla men jag hoppas det går över snart.

just nu håller jag på att elda här så det blir lite värme och emina bygger med duplo. ska alldeles snart hoppa i duschen tillsammans och sen ska vi fara till rebecca och william och hälsa på. mysigt!!

ikväll blir det träning om nu inte martin måste jobba över. hade tänkt testa Afro...ngn som varit på det?

Familjedag

har varit en mysig familjedag idag.

först hade vi sovmorgon till halv tio. underbart att få vakna och slappa tillsammans i sängen! blev en otroligt mysig kväll igår och jag slocknade totalt utmattad till slutet av en film medans älsklingen killade på mig.
for till farfar och helena kring lunch och stannade där ett par timmar. käkade lunch och busade med emina.

när vi kom hem sov emina ett tag och sen har vi städat och donat..dammsugit och skurat så nu luktar det mumsigt i hela huset!

martin ska upp och jobba inatt så han har precis gått och lagt sig. själv ska jag antingen se en film eller försöka fixa min blogg...verkar ju tyvärr inte hända så mycket med den jag beställt så jag får snällt försöka fixa den själv...suck...
önskar bara att jag hade photoshop!!
ngn som vet hur man fixar det?? det skulle verkligen vara guld värt!!
(vill ju helst slippa köpa det...)

Oplanerat

blev en lugn förmiddag här hemma idag. men sen kände jag att vi måste ut från huset! mest för eminas skull då det blivit mycket att vara hemma nu när både hon och jag varit sjuka om vartannat. då hon fortfarande är väldigt snorig fick det inte bli några större utsvävningar så planen var att åka förbi farfar och helena en sväng och hälsa på.
helena ringde upp oss och frågade om vi ville äta palt med dom till middag. självklart!
packade in oss alla i bilen och drog iväg. väl där tyckte farfar och helena att eftersom de ändå bara skulle vara hemma hela kvällen så kunde väl jag och martin hitta på ngt tillsammans så kunde emina stanna och sova där.
så så fick det bli!
vi bokade bio och kom nu precis hem från den. såg Benjamin Buttons otroliga liv. riktigt bra film måste jag säga och jag fick till och med gråta en skvätt.

dock önskar jag att emina var hemma nu...vet inte varför det kändes extra jobbigt att lämna henne idag. dels för att hon blev ledsen när vi skulle åka (åkte först kring 20 så hon var trött, grinig o kramig) men också kanske för att jag är lite extra mammig, höll jag på att skriva, men snarare Eminaig (hihi). min separationsångest har verkligen satt igång nu!!
kan inte släppa henne...vill bara pussa och krama på henne heeela tiden. min lilla mysunge!! tänk att vi kunde få en sån skatt i våra liv...
jag kunde aldrig föreställa mig att man kunde älska någon såhär...mitt hjärta går nästan sönder av all kärlek jag har till henne...min underbara fina...
vackerbarn

Insomnia

kunde inte för allt i världen somna igår..kring 03 lyckades jag till slut och emina vaknade kl 07...som tur är har jag världens bästa karl som klev upp med henne och lät mig sova vidare tills nu. underbart!!
nu håller jag på att koka mig ett ägg som jag ska avnjuta tillsammans med en kopp kaffe så jag blir människa.

beställde namnband till emina för ett tag sen och nu hade de kommit. dock inte fästanordningen...
beställde en modell som påminner om metoden man använder på typ festivalarmband. man slipper alltså stryka eller så. man trycker bara fast en "platplopp" genom tygbandet och fäster i kläderna.
har ju en del att märka nu..


Bättre!

antar att det är treon som kickat in. svettas som en gris men mår toppen! skönt för ett tag i alla fall.

när martin kom hem idag fick emina gå ut och möta honom och åka traktor och ploga gården med honom. hon älskade det! och efter en riktigt tråkig dag med mammsen så var det nog skönt för henne att få göra ngt annat en stund.
jag lagade middag under tiden.
pommes, lövbiff och ugnsstekta färska champinjoner med philadelpia/parmesanröra.
efter middagen gick mina 2 underbara ut och skottade lite. hämtade posten och drog in soptunnorna. jag slappade på soffan med familjelivs tidning och fick sen en riktigt rosig liten dam i min famn!! kallt ute! (-20)

nu har jag just lagt emina och ska snart sen en film med martin...en myskväll med andra ord.

sjukling: (snart kanske ni till och med får se lite fräschare bilder på mig...på senaste tiden känns det som att det mest vart antingen snoriga, svettiga eller trötta bilder..både på mig och emina...)

 

Thank god it´s friday!

ja verkligen!! för idag mår jag inte bra och hur jag ska orka busa med och underhålla emina hela dagen det har jag ingen aning om...men jag ska ta några alvedon och se om jag känner mig bättre.
ja  det är ju fredag i alla fall och martin är jourledig i helgen vilket känns underbart! hade varit mycket deppigt att veta att han ska jobba hela helgen...
får väl se hur det blir med badet i helgen. hur jag mår...men det kanske inte är det bästa att fara och bada när man är lite halvdan.

så, nu är det färdigklagat! får göra det bästa av dagen!
färgade i alla fall håret igårkväll. (ingen aning om varför jag var tvungen att fixa det just igår när jag mådde pest, men man känner ju sig finare och fräschare i alla fall så förhoppningsvis även friskare...) så jag känner mig lite småfin i alla fall och jag har fortfarande kvar flera lite hemmagjord GI-glass i frysen. (gissa vad jag ska mumsa på hela dagen)

hoppas även på att min nya bloggdesign ska bli klar nu snart! har väntat väldigt länge nu, men jag hoppas att det kommer vara värt väntan!

emina går just nu omkring och ropar på sig själv...
- Mima!! Mima!!

SÖTUNGE!!

Mycket riktigt...

jag är sjuk. igen!!
imorgon (om jag orkar) tar jag bilen och köper på mig ett helt lager med vitaminer och mineraler för jag måste ju ha brist på nått när jag blir sjuk konstant.
jag håller fortfarande tummarna på att jag ska vara frisk när jag vaknar imorgon men det kan jag nog se mig i stjärnorna efter....kroppen värker, huvudet bultar, ögonen rinner och i näsan är det täppt. lite rethosta på det också...utmärkt!!

jag skulle ju träna imorgon! och bada med hela gänget och kidsen i helgen!

den goda nyheten är att jag har Semifreddo i frysen!! (gi-glass)
nu ska jag tröstmumsa!

Snuva

kom hem från stan för ett litet tag sen...huvva vilket väder!! tur att emina satt skyddad i vagnen i alla fall!

for med boman till stan på förmiddagen. strosade lite och lunchade på exotic. mycket mumsigt! och trevligt.
hann med att köpa present till min farmor och mer nässpray till emina.

emina sover nu men jag ska nog väcka henne snart...blev en sen vila idag..blir så svårt med sovtiderna då tyvärr. känner mig själv inte speciellt pigg. är lite lur på att förkylningen är på väg tillbaka ännu en gång. jag blir vansinnig om det är så...jag vill ju träna!!

nu ska jag ta mig en kopp varmt kaffe och se till elden så den inte slocknat.

Onsdag

emina har vart mycket bättre idag. hade dock feber inatt och är otroligt snorig men hon har vart pigg och glad hela dagen. så idag kom rebecca och william hit på förmiddagen och umgicks med oss.
bortåt 2-tiden for vi in till stan och hämtade upp syster jossi som följde med oss allihopa och handlade på willys. jossi som kan willys utan och innantill plockade i princip allt som stod på handlingslistan och mitt i allt var vi klara! tack min ängel för hjälpen!!
äntligen är storhandlingen gjord! som jag dragit mig!
blev sen en sväng förbi på ÖB och handlade lite shampoo och balsam och sånt.

sedan hem för att bara precis hinna fixa ihop lite middag och sen iväg och träna. lika härligt som förra gången, dock inte lika skönt då jag har en träningsvärk som heter duga i magen...ajaj. men det gick bra i alla fall.
nästa sväng blir det nog att springa på bandet lite. känner att jag behöver svettas ordenligt! och på måndag blir det ett pass med Afro!
jag SKA vara smal till sommaren så är det bara, och den enda som sätter upp hinder på vägen det är jag själv!

förmiddagen i bilder:

emina och rebecca leker med kritorna:



emina har packat sin väska med kritor och tycker att hon nu är redo för att gå ut:

lunchdags. korv och makaroner är GOTT:




Vi idag

här kommer bilder på två små rishögar....en söt och en mindre söt!





Ännu en sjukling

emina blev sjuk inatt. hon kom över till våran säng inatt och har legat och mojsat in sig nära mig och hon har varit brännhet! kring två gick jag och hämtade nässpray, panodil, saft och febertermometern..
38,4 hade hon och har en normaltemp på 36 så hon hade med andra ord ganska hög feber.
fick till slut i henne lite panodil blandat med saftsoppa och en massa saft. hon var törstig!

var ingen idé att försöka få henne att sova så jag klev upp med henne och så att martin skulle få sova som skulle upp och jobba. var vaken till strax före fem med henne. hon var slut.låg mest bara i soffan och kollade på Lotta på bråkmakargatan. somnade snabbt när vi la oss.
dock vaknade hon igen halv åtta. martin var fortfarande hemma. han hade tänkt stanna hemma med oss idag och hjälpa mig med emina. han förstod nog att jag var slut...
men tyvärr hade han en kurs idag kl nio men han gick i alla fall upp med emina så jag fick sova en timma till innan han skulle åka.

hon är sååå hängig fortfarande emina. och snorig värre. men efter att ha fått lite mer panodil så leker hon nu här bredvid mig. sitter och ritar...

min träningsvärk börjar ge sig till känna nu..mest i magen men även i axlarna.
hoppas det inte blir sååå illa. tanken är att vi ska träna imorgon igen.

nu tvättar vi för fullt här och jag försöket göra den lilla nyttan jag orkar med idag. martin får ta med maxmat hem idag (TUR att de har gi-mat där!!)
blir en slapp innedag idag.

Yeay!

kom just hem från body balance. det var sååå skönt! eller vad man nu ska kalla det?
det var skönt att få jobba lite med musklerna som har fått vila alldeles för länge. och jag kan lova att det kommer kännas imorgon! men å andra sidan, om det inte skulle göra det skulle jag bli besviken...

det var en perfekt kombination av styrka, balans och stretch. tungt som satan emellanåt och lite halvskumma rörelser som man inte är van vid, men jag kommer defenitivt gå igen. detta kändes toppen!

dock är jag lite sugen på ett konditionspass nu med lite härlig musik och att få svettas ordentligt!! (även fast jag nu svettades idag också)

nu ska jag glo Lipstick Jungle och käka ett ägg!

Måndag

idag har jag och emina haft finfrämmande av rebecca och william hela dagen. jättemysigt! var länge sedan vi träffade de då vi vart sjuka om vartannat. men nu äntligen fick vi en lekdag tillsammans.=)
tog en svettig promenad när barnen skulle sussa och det var sååå skönt i det fina vädret!

ikväll blir det premiärträning på Stil. ska gå på body balance. ska bli spännande då jag aldrig testat det tidigare. mer styrka och mindre kondis. skönt! kommer förmodligen vara helt slut efter träningen och förmodligen inte kunna röra mig imorgon..hihi=) miss vältränad här...

håller på med lite middag här. köttgryta med kål o morötter. mums!
ska äta lite potatis till idag faktiskt. behöver lite kolhydrater när jag ska träna. blir paprika och purjolöksblandning till det.
nu är jag hunrig och önskar att martin kunde komma hem!

meddelar senare hur det gick på träningen=)

Söndag

har just lagt emina och skulle egentligen vilja vila själv men jag ska passa på att fixa mig lite.
martin är och kör skoter och jag och emina har hunnit med ett bad och sedan storstädat hela huset. känns underbart nu när allt är rent och snyggt!

klockan tre kommer malin, micke och lova hit o hälsar på. ska bli så roligt! var länge sen vi såg de. så förhoppningsvis är emina utvilad och på glatt humör då.

drömde inatt att jag hade en affär med brad pitt....helt sjukt. (jag vet att det är trist att höra som andras drömmar men jag ska bara dra det lite kort..)
jag minns allt i detalj och jag var sååå kär i honom.
ljög för martin om det när jag kom hem och sen hade jag fått en film skickade på min mobil av brad där han bad mig flytta till honom och lämna allt jag hade här. och jag skulle göra det!
haha. jag berättade det för martin när jag vaknade och han hade också dröm om brad pitt! att han var i stockholm för ngn stor filmvisning..hihi..

hur som helst. nu kan jag som inte riktigt släppa den där drömmen och går omkring och känner mig lite småkär i brad fortfarande. måste nog se ngn film med honom ikväll.... =P

All About Us

Våra dagar