Rosa!

jag är sjukt beroende av färgen rosa!

jag bara älskar den färgen. på allt! på mina egna kläder, på eminas kläder, på inredning, på skor, på nagellack, på datorer, karmeror, datorer, ja allt.
jag hade en period på några år sen då jag i princip alltid hade på mig rosa kläder. när jag fyllde år det året fick jag bara rosa saker. =) och jag älskar det fortfarande lika mycket, dock har jag inte alltid rosa kläder på mig nu mer...men ganska ofta ändå.

därför beslutade jag att blommorna i min tatuering jag ska göra i slutet på maj ska bli rosa. såklart! tatueringen med cherryblossoms kommer symbolisera mycket för mig.
dels ska blommorna vara runt om min tribal som jag fick av mamma, blommorna ska vara rosa vilket symboliserar mig och min förkärlek för den färgen, blommans betydelse i den kinesiska kulturen är styrka, feminin skönhet och dominans. en hyllning för mig själv och alla underbara kvinnor jag har omkring mig.

Datorn hemma igen!

nu har vi fått tillbaka vår dator. han sa att de inte skulle hinna fixa den innan valborg, så jag blev glatt överraskad!
helt sjukt hur beroende man är av datorn. man gör ju allt med den, kollar tv-program, telefonnummer, betalar räkningar, surrar med folk osv. så jag har kännt mig väldigt låst utan den.

idag verkar det ska bli en varm och härlig dag!
jag och emina har inga speciella planer. ska försöka hinna med en promenad och sen hoppas vi på att M får ha halvdag idag. har knappt träffat honom i veckan nu när sopningen satt igång. tråkigt! men som det ser ut ska han nu kunna vara ledig halva dagen idag och hela torsdag och fredag. mysigt!
planerna för valborgsfirande är obefintliga. ingen aning om vad vi ska hitta på. blir nog mest troligt att vara hemma. grilla och kanske gå och kika på ngn majbrasa här i byn.
vad har ni för planer? (kanske får några idéer)

nu ska jag gå och slå igång tv:n och kolla på Vakna med the voice.

Besök hoa Sassa

idag är jag och emina på språng igen. hos sassa och hälsar på. ska snart bege oss på promenad, skönt!

sarah underhåller just nu emina med en gitarrsträng som tydligen var hysteriskt roligt!
och idag har hon börjat med ett nytt ljud. pruttljudet...håller på konstant! otroligt gulligt mste jag säga!

kan ju säga igen att det känns underbart med körkort! herregud vilka underbara dagar jag och emina får tillsammans nu när man kan ta sig någonstans!

Vi lever!

hallå allihopa!

vi lever, men vår dator har gått sönder, därför dåligt med inlägg.

kan först meddela att jag fixade körkortet i fredags!! gissa om jag är lycklig!! trodde verkligen inte att jag skulle sätta det på första försöket, men så fel jag hade. tack gode gud!
så idag är jag och emina på språng. just nu hos Malin och hälsar på och sen ska vi hämta upp jossi när hon slutar så ska vi hem till de och hälsa på. M jobbar ikväll så jag och emina är solo.

har även hunnit vara till frissan och kapa håret. det är väldigt kort i nacken och längre framtill. är supernöjd. verkligen! dock har jag inte bestämt än om jag ska färga det svart eller inte..
kanske väntar till efter sommaren och låter det blekas lite i solen. vi får se...

nu ska jag vara lite social igen!
hoppas på att få datorn fixad efter valborg någon gång..

so long!

Svart hår?

så nu ställer jag åter frågan till er som läser. vad tycker ni? ska jag färga håret svart igen? vad passar jag bäst i?
är grymt sugen!!

ska boka en klipptid till på lördag. det behövs en helrenovering uppe i kalufsen!

Stan

idag har jag och emina varit på stan med söta gravida Malin. det var jättemysigt. tog det väldigt lugnt och promenerade omkring på stan, käkade lunch, fikade..var skönt att komma hemifrån lite och skönt att tänka på annat än uppkörningen. usch..jag vill inte...

M är och jobbar ikväll så jag ska bara slappa i soffan och äntligen se Greys! ingen hockey idag. jippie!
skulle egentligen behöva köra, men går det inte så går det inte. och just nu känns det som att jag nog egentligen behöver en kvälls paus från det.
emina har just somnat så jag ska njuta av att vara ensam lite..

och plugga säkerhetskontrollen...

PissPissPiss

körlektionen gick så pissigt den bara kunde gå! såklart...
grinade hela vägen hem i bilen. ja, dåligt gick det!

är nu fullständigt övertygad om att jag kommer kugga på min uppkörning. hade den känslan innan också, men nu är jag fullständigt övertygad. suck..

skönt att få avreagera sig lite..känns redan bättre! (och tack Malin för att du är min klippa i stormen!)

Körlektion

emina sov till åtta idag i sitt eget rum. skönt!
eller egentligen var det jag som vaknade klockan åtta. slog på tv:n och väntade på att hon skulle vakna. till slut kunde jag inte hålla mig och gick och kikade in hos henne, och då var hon vaken, men nöjd. låg och tjorvade på i sin säng och avfyrade jordens största leende när mamsen kom in. mammahjärtat smälte!

just nu är hon i sitt rum och leker. hon gillar verkligen att vara där.
ska snart vila lite..

idag ska jag på en sista körlektion. ska be de göra den som en uppkörning och sen får de säga vad jag behöver träna på. hoppas de inte tycker jag behöver träna på något alls..fast sån tur kommer jag inte att ha.
det jag egentligen är mest nervös över på uppkörningen, det är säkerhetskontrollerna...hua..

nu kallar emina.

Idag

snyggingen idag:

image1018

Krasslig

känner mig sjuk. eller åtminstone som att jag håller på att bli..suck. har klarat mig så länge, men nu verkar det kört. ska ta och plocka undan lite här och ska nog försöka orka med en promenad i alla fall. vädret gör ju att kroppen bara skriker att den vill ut ut ut!

ikväll ska vi till svärfar som fyller år! roligt att träffa alla!
hoppas detta vänder, annars törs jag mig nog inte dit så man smittar ner alla småttingar..

Cat von D

jag kan inte annat än tycka denna kvinna är underbar! för det första är hon grymt snygg och en av få som verkligen kan bära upp alla dessa tatueringar. att hon sen har eget företag vid så ung ålder och gör de grymmaste porträtttatueringarna, det gör inte saken sämre!
tycker hon är grymt härlig! (av det man ser på tv såklart)

när jag ser henne blir jag sugen på att göra håret svart igen..ska jag?
ska i alla fall klippa mig när lönen kommer..men ska jag göra det svart igen? (jag hamnar alltid här, jag lyckas få ur det svarta, och när jag gjort det vill jag ha tillbaka det)

image1017

Eget rum

inatt har emina sovit i sitt eget rum för första gången! stort steg för oss alla!
i och med att hon sovit hela nätter utan att ens tappa tutten något på länge så tänkte vi att det kanske är dags för eget rum. mycket för att hon blir så störd när vi kommer och lägger oss.
det har gått superbra! har varit upp ngn gång i natt och gett henne tutten, men inte många. och det är ju inte så konstigt hon vaknar ett par gånger när hon over i ett helt annat rum. våran lilla gumma är så duktig!!

nu sitter hon i sin gåstol och kikar på Svambob fyrkant och kramas med sin apa. hon älskar apan, och hon älskar barnprogram. har blivit en rutin att varje morgon kika på barnprogram en stund. mysigt!

igår kom carro och erik och grillade med oss. solen var framme hela eftermiddagen så vi fick en toppeneftermiddag utomhus. great! oc maten blev såklart mycket god!
på kvällen grejjade vi med eminas rum och bäddade rent både hos henne och oss och när vi sedan så fint skulle se film tillsammans jag och M så somnade jag. måste vara ritkigt roligt sällskap...
- du kanske är gravid?
sa han. men SÅ trött är jag väl inte? undrade jag så...ett svagt nej hördes, men det kändes inte som att det kom från hjärtat.
men till er: nej jag är inte gravid! dock är jag småbarnsmamma...=)

nu kaffe och lite mys med gumman min.
är så stolt över henne!!

Våran lilla grovis!

image1016

Älsklingen

våran underbara!

image1015

Premiärgrillning!

ikväll blir det årets första grillning för oss! carro och erik kommer hit och grillar med oss. mysigt! jag hoppas bara att solen bestämmer sig för att vara kvar.

har varit med familjen inne i stan och käkat lunch. var riktigt mumsigt och mysigt att göra ngt tillsammans. köpte 2 st nya mössor till emina också. den hon har far bara ner över ögonen på henne så hon blir arg, så nu är det fixat. var och handlade lite inför grillningen och en massa barnmat. eller snarare desserter och dricka, mat gör jag själv det mesta. har med andra ord blivit en del övningskörning. perfekt!

nu ska jag njuta av en kopp kaffe. dagens första!

sommarkänslor!

har varit en underbar vårdag idag! lite kallare än tidigare dagar, men vad gör det när solen skiner??

förmiddagen var lugn och skön. upp i ottan men fick sen vila tillsammans med gumman en stund på morgonen. sedan promenad i solen alla 3. emina har nu börjat vara vaken under promenaderna vilket gör det mycket lättare att komma ut. behöver inte planera lika mycket efter hennes sovtider.
sedan blev det lunch och mys ute i solen. carro och erik kom förbi och hälsade på oss och vi har suttit ute hela dagen, vilket syns i mitt ansikte nu! solen tar ordentligt!
nu i eftermiddag har vi varit ute och övningskört en sväng och idag kändes det faktiskt som att det gick ganska bra. skönt och lugnande för nerverna, då uppkörningen närmar sig med stormsteg! (panik!!)

nu har vi just ätit middag och M for iväg och tvättade bilen. emina lallar på här efter golvet och jag misstänker att det är fler tänder på G nu. kvällen blir lugn, vilket känns skönt.

i fredags var jennifer här. var så mysigt! satt ute i solen och drack kaffe och surrade tillsammans. M skjutsade hem henne på kvällskvisten och Calle kom och kollade film med oss. efter filmen skjutsade M hem calle och jag kröp ner i sängen. så fort M kommit hem igen somnade jag som en stock! att vara ute gör en trött!

nu ska jag läsa lite bloggar. har inte hunnit de senaste dagarna..
ledsen för lite dåliga uppdateringar under helgen men familjen gär såklart först!

PS. känns jätteskönt att ha lösenordsskyddat bloggen! skönt att ha koll på vilka som läser den..DS

Övningskörd

har varit och kört på morgonen med M. han tog ledigt på morgonen. har kört mycket, skönt!

nu är jag och emina hemma igen och ska snart gå ut på promenad med kira som är hemma med oss. sedan kommer lilla jennifer hit! vad mysigt det ska bli!
i övrigt har vi inget planerat idag, blir nog bara att ta det lugnt ikväll.

nu hör jag att emina är och rotar i lådorna i köket. måste rusa!

Härligt!

nu har Sassa just farit hem. fick oss en svettig promenad i solen och sedan har vi suttit ute på altanen allihopa och solat oss. så härligt när man kan sätta sig ute och lapa lite sol och emina kan leka i vagnen utan att bli kall.
nu ska vi laga oss ngn middag. har noll inspiration så det blir nudelwook. gott och enkelt.
har snart tvättat klart alla maskiner med tvätt också, skönt med tomma tvättkorgar.

planen för kvällen är att övningsköra. behöver köra så mycket som möjligt nu innan uppkörningen,men jag hade även velat hinna se So you think you can dance. får se hur det går med det. körningen går först!
och till alla er därute som läser detta som skjutsat mig kors och tvärs över halva världen: det ska gottgöras den dagen jag har kortet i handen! (jag kommer få äta upp detta..)

nu ska jag slänga mig i soffan en sväng och mysa med emina!

Tatueringen

inte så bra bild, men det är inte det lättaste att fota sig själv i nacken kan jag lova!

image1013

Mycket gjort

fördelen med en tidig morgon. man hinner med massor!

har hunnit tvätta några maskiner, plocka undan, vika tvätt och dammsuga hela huset och bädda.
plus självklart frukost till oss båda, läsa en del bloggar och nu uppdatera själv.

kring elva kommer Sassa. blir mysigt. vill bara ut ut ut! solen strålar och humöret är på topp.
emina ska få vila en stund nu, hon orkar aldrig vara vaken till sassa kommer och vi ska gå ut på promenad. så det blir lämpligt med en lite lur nu.

vill även påminna er som vill ha lösenord att maila mig på: [email protected]
jag kommer lösenordsskydda bloggen från och med imorgon.

Busy busy!

busy busy little bee!

trots att vi hade en vecka med knappt ngt alls planerat känns det som att vi haft fullt upp konstant! det inte bara känns som det, utan det har varit det också. med det menar jag inget dåligt. jag älskar att ha fullt upp och saker att se fram emot.

jag och emina har just kommit in från en promenad i solen. underbart! och så skönt att inte behöva stressa ut på förmiddagen medans solen är framme nu när det är ljust så länge.
men jag kan meddela att jag var totalt utmattad när jag kom in! vet inte riktigt vad det beror på, men jag kunde knappt lyfta ett glas med vatten för att jag darrade så mycket...
nu kommer snart M hem och det blir middagslagning. kycklinggryta med grönsaker och banan. yummie!

imorgon kommer Sassa hit. ska käka lunch tillsammans och ta en promenad. har hört att det är lovat fint väder resten av veckan så jag håller tummarna för det!
och på fredag kommer lillasyster Jensan och hälsar på! min lilla stumpa!

nu...mat!

Ååhh!

kan man annat än avguda denna vackra lilla varelse??
älskade emina, du är mitt hjärta och min själ. tack för att du kom till oss!

image1012

Great!!

nu är vi hemkomna från tatuerandet! den vart GREAT! inte riktigt som jag hade tänkt från början, mycket bättre. istället för att skriva Emina Jann, och personnummer + 4 sista siffrorna, blev det bara Emina plus personnummer = 070901, i lite större text. fortfarande inte stor dock!
bilder på den kommer imorgon tråkigt nog då jag måste ha kvar plasten över den till imorgon bitti. håll ut! =)

passade även på att boka in en till tid för att bygga om min tribal som jag har på armen. är inte så förtjust i tribals längre, men vill ändå ha kvar den eftersom jag fick den av mamma och den symboliserar ngt för mig. men det blir lite cherry blossoms och så.
under tiden vi var där ringde folk och ville boka tid och de sa att de inte hade ngt innan semestrarna, det var därför jag tänkte att jag skulle boka nu med en gång eftersom det ändå var så lång väntetid. men jag fick en tid om lite drygt en månad! perfekt innan sommaren!

Halloj!

har varit dåligt med uppdateringar idag, har helt enkelt inte hunnit med.

vi började med en tidig morgon efter en i princip sömnlös natt. tror att det var magknip som plågade lilla tösen. (och mamsen) men jag ska inte klaga, det var länge sen hon var vaken på natten. när jag tänker efter har hon nog nästan aldrig varit det...
städade på förmiddagen och sedan tog vi oss en promenad till boman i reveln, en promenad på ca 50 minuter, och sedan då tillbaka. så det har blivit mycket promenerande idag.
när vi kom hem hann jag bara svida ur de, ursäkta, svettiga kläderna innan svärfar med fruga kom hit. åt tillsammans och sen var jag och M och övningskörde ngn timma medans de var med emina.

konstigt när man kommer hem och hon sussar....är ju så van att få natta henne, eller åtminstone pussa henne godnatt om M ska natta henne. skönt på ett sätt att komma ut lite, men..

imorgon är den stora dagen. tatuering! jag är toknervös! förstår egentligen inte varför då jag har 3 st sedan tidigare, men det var länge sen nu. funderar på att boka en ny tid med en gång när vi är där eftersom det är så lång vänte tid och jag vet att jag kommer vilja göra en till..

nu ska jag gå och skölja ur håret. passar på att färga det ikväll då jag förmodligen inte kommer kunna göra det på ett tag efter tatueringen är gjord eftersom den ska vara i nacken..
sedan blir det sängen. är sjukligt trött!

Läsarrekord

verkar som att allt detta "gorm" som varit lockar läsare! kommer nog få läsarrekord idag.

men nu tänker jag lämna allt det bakom mig. känns som att min blogg helt plötsligt är väldigt negativ, vilket är det sista jag vill. det är inte den jag är, men jag har nog tagit åt mig onödigt mycket av allt det negativa.
nu vill jag fortsätta med nya friska tag!

har varit en lugn dag här i rutvik. boman har varit och hälsat på en sväng, annars har jag och emina busat på ensamna hela dagen. hon fick prova lära-gå vagnen, det gick ok med lite hjälp. hon är för liten att använda den själv än, men snart så. det var roligt att busa med mamsen med den i alla fall!
hände även en liten olycka när hon stod mot vardagsrumsbordet. trillade och slog sig i hakan sin, så nu pryds den av ett blåmärke. ingen större fara, men nog gör det ont i mammahjärtat när hon bli så ledsen!

nu ska jag mysa med min M. hoppas på fint väder imorgon och att jag kan uppbåda ork till en långprommis.
nu måste här brännas!!

Svar till alla som skrev under "Lösenordsskydda"

Helen: tack för uppskattningen du visat för min blogg. SÅ otroligt roligt att höra! jag tycker också att det är tråkigt att det blir såhär, men för att skydda både mig själv och emina känns det bäst att göra såhär..
det är precis som du säger mycket tråkigt att det finns sånna människor som bara är ute efter att förstöra och vara elaka..

Josse: har också tänkt att jag inte ska låta andra bestämma att jag ska ha lösenordsskyddat, men jag har tänkt genom det både en och två gånger och nu gör jag det verkligen för min egen skull och för att det känns tryggast så. kommer kunna skriva mer om det jag vill och inte oroa mig lika mycket för vem som läser.
om du vill ha lösenordet så maila mig på: [email protected], så jag får din adress.

Anonym nr3: eftersom du inte vet vad det stod i kommenarerna så känns det som att du kanske inte borde uttala dig om dom. jag har inte bara uppfattat det som elakt, det VAR elakt. och inte för att de i fråga hade en annan åsikt än mig utan för att de gick till personangrepp, vilket är att gå för långt.
och som jag skrivit tidigare så var denna text inte menad att jag mår så i allt, utan i ett visst avseende, förlåt om jag var otydlig. men du borde ju veta vad det handlar om, eller hur M? (eller om det är ngn annan som sitter vid samma dator som du)
tråkigt att du inte kan stå för vem du är utan måste hitta på en historia om vem du är...

Maria: ja det är ju obehagligt när det börjat bli många läsare och alla uppenbarligen inte är så goa som de flesta.

Trist: mmm...synd att vara så negativ då..(jag kan faktiskt se ip-nummer)

Malin: älskade gumman!! jag tänker inte skriva ngt långt inlägg som svar till dig här eftersom du och jag redan surrat en massa om detta.=) men du ska veta att du har en stor del av mitt hjärta!! tack för konstruktiv kritik, vänskap, kärlek och att du orkar lyssna!! du är bäst!

Är det mig du menar? (men shiiiiiit...) : det var inte enbart din kommentar som gjorde at jag raderade inläget. även fast jag har svårt att säga att din var snäll så behövdes det lite mer för att få bägaren att rinna över.

Dagbok?: jag har absolut inga problem med att gå och prata med ngn eftersom detta är något jag gjort under en lång period av mitt liv. det hjälpt mig också otroligt mycket och om jag mådde så dåligt att jag behövde den hjälpen skulle jag inte tveka att gå tillbaka. men nu är det inte så...
det är inget jag skäms över och försöker hålla hemligt, snarare åt andra hållet.
jag håller med dig om att detta är ngt fler borde göra, problem eller inte så är det nyttigt!

som sagt, jag fiskar inte efter enbart snälla kommentarer, verkligen inte! jag har aldrig tidigare tagit bort en kommentar eller ett inlägg, utan blir snarare glad när folk vågar säga sin mening. då vet man åtminstone att det är ärligt! dock gick det lite väl långt nu...

Stora framsteg!

händer mycket här idag!

som jag berättat och visat bilder på tidigare så ställer sig emina nu enkelt upp mot möbler, hon har även lite smått börjat gå efter möblerna. mest tv-bänken som är lite lägre.
idag reste hon sig upp mit gåstolen. hann inte fram och trodde hon skulle trilla då den börjar rulla framåt. men istället reser hon sig upp och när stolen rör sig framåt följer hon efter. hon GÅR alltså med hjälp av gåstolen som stöd. sötunge!
så nu har jag hämtat in henne lära-gå vagn. hon vilar nu men ska få testa den när hon vaknar.spännande!

sen en stund senare när hon satt i min famn kom Azlan (vår katt) och satte sig på golvet nedanför oss, snett bakom. och varje gång jag frågade henne:
-vart är kissen emina?
så vände hon sig om och tittade på Azlan.

det går så snabbt för vår lilla stjärna!!

Traderaauktioner

nu har jag lagt ut två nya auktioner på tradera.
en vit skaljacka från P.OP strl 74 (vann av misstag TVÅ auktioner),
samt min svarta skinnjacka. som jag förövrigt ÄLSKAR och tycker är sjukt snygg, men den passar inte mig tyvärr.

klicka på länkarna nedan för att komma till auktionerna. (de är klickbara även fast de inte är i ngn annan färg,
ngn som vet hur man ändrar detta?)

http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=62807320

http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=62809096

Ang. lösenordsskyddet

kommer bli svårt att välja vart man ska dra gränsen för vilka som ska få lösenordet.
givetvis alla de jag känner, men vart drar man gränsen sen?
kommer bli svårt att ge lösen till ngn som inte kan berätta lite om sig själv, som inte har ngn blogg och ingen som jag vet vem det är..

men fortsätt maila mig! ingenting är omöjligt! =)

Tråkig snödag

måndag idag och snöigt! usch...
M fick kliva upp inatt och fara och jobba och kommer förmodligen bli tvungen att jobba länge idag då det tydligen ska snöa till ikväll. jag som så fint skulle börja med långpromenader igen idag, men ja, jag är för slö för att pallra mig ut när det ser ut såhär ute...
det positiva med denna dag är att det är en dag närmare tatueringen, jag är utvilad efter en skön natt och emina är på gott humör och charmar mamsen konstant. jag har alltså inte så mycket att klaga på egentligen...
men en allmänt tråkig dag har alla rätt att ha. det är ngt speciellt med måndagar...

har inte så mycket planer för denna vecka än så länge.
på onsdag blir det som sagt tatuering och på fredag kommer lillasyster jennifer. längtar!!

nu ska jag muntra upp mig med lite surr med Malin på msn och en stor kopp kaffe.

Lösenordskydda

nu har jag beslutat att lösenordskydda min blogg.

detta på grund av diverse saker. bland annat för tråkiga kommentarer men även andra påhopp.
läsarantalet ökar varje dag och det gör att jag inte kan skriva så personligt som jag egentligen vill. dessutom skriver jag till stor del om emina och det börjar kännas lite obehagligt att inte veta vem som läser, för uppenbarligen är det inte bara goda människor.

ni som vill ha lösenord, maila mig på: [email protected]

senast fredag. (så alla hinner läsa detta)

Gårdagen

igår var en underbar lördag!
började dagen med att ta det väldigt lugnt, sedan rantade vi runt lite och sedan vilade vi middag tillsammans alla tre. mysigt! lagade sen middag, italienska piroger och så gjorde vi god ananaspaj och myste med film.
emina var vaken till lite efter åtta så vi fick vara alla tre i princip hela kvällen. så härligt!

idag blir det mumsig pizza till middag och mys!
för imorgon är det tyvärr måndag igen. tråkigt att inte få ha våran M hemma med oss alltid!

på onsdag blir det tatuering!

Vackerbarn!

image1011
emina med kläder från inger:

Tråkigt

jag skrev ett inlägg igår som jag plockat bort nu, som kanske vissa av er har märkt. dels för att jag fick en del negativa och tråkiga kommentarer och dels för att jag kände att jag blev för personlig. kanske inte egentligen, men folk som inte känner mig kanske misstolkade det...jag vet att mina nära förmodligen vet exakt vad jag menade, men jag tog bort det ändå. vill inte ge fel vibbar.

sen handlar det inte om att jag inte kan ta kritik. det har jag inga problem med. men för det första: törs man inte visa vem men än utan skriver en anonym kommentar, då är det inte värt att lyssna på. fegt.
och för det andra, konstruktiv kritik är en sak, att vara elak är en annan!
jag klarar mig bra utan sånt!

Sjukt snyggt!

image1002

Låttips

här kommer underbara låtar!! gråter nästan när jag lyssnar på de....så fina...
(sjukt, men det är nästan så jag inte vill dela med mig. SÅ bra är de, jag vill ha de för mig själv..men jag kan inte missunna er dessa. konstverk...)

Stone sour - Through glass



Stone Sour - zzyxz rd.
(tyvärr fanns det ingen ok video till denna)

Lördag!

underbart med helg, eller vad säger ni?? jag och emina är uppe och donar. har städat en massa och ska snart dammsuga lite, men väntar tills M har vaknat som fått sovmorgon idag.

igår var mysigt!! St lawrence Steakhouse hade underbar mat och trevlig personal. det kan jag verkligen tipsa om.
när vi kom hem somnade emina och jag och M njöt ett glas vin och kollade Så ska det låta och sedan film. en perfekt början på helgen med andra ord.

idag är planen att fara och kika på bilbarnstol. den vi beställt tidigare har blivit försenad till juni och emina är stor redan som det är i babyskyddet så vi måste hitta ngn annan. sedan ska vi fara och byta nikeskorna jag köpta till henne till en större storlek och så har jag (tyvärr) lovat M att vi ska fara och kika på bilar också.

kan även tillägga att vi fick eminas P.OP jacka i går. gissa om vi har en snygg tjej med sina nya ytterkläder?? är verkligen supernöjd!! (kommer bilder sen nån gång)
nu ska jag njuta av en kopp kaffe och hoppas på att M vaknar snart. (är sällskapssjuk!)

Bvc

snart ska jag och emina bege oss mot bussen som tar oss till bvc. ska kolla eminas vikt. hon hade ju inte gått upp ngt sist vi var dit, men nu när magen åter är som den ska för lilla gumman ska vi se om hon kanske ökat lite. sedan ska vi hälsa på på jobbet en sväng, saknar ju alla där! och ska även lämna in mina anställningspapper. efter det kommer M och hämtar oss och skjutsar hem oss.

är sååå trött på att inte ta mig själv, men igår fick jag mitt körkorttillstånd igen så NU ska jag boka uppkörning!!
(blir så nervös så jag får ont i magen, men det måste göras nu!!)

ikväll blir det som sagt middag med vänner på St lawrence steakhouse!

Soffpotatis




nu har jossi farit hem, emina ligger i sin säng och jollrar. somnar nog på en stund. och jag ska se So you think you can dance! en riktig soffpotatis ska jag vara ikväll!
imorgon blir det middag på St Lawrence Steakhouse tillsammans med erik o carro och malin o micke.
mycket trevligt!
sen har jag dessutom en del nya fantastiska låtar att tipsa om, men de kommer sen! =) (tack jossi)

emina med nya kläder på sig:

image1001

Foto

Emina klättrar och donar med rumpan bar!



image999

Great!

jag är på toppenhumör idag och känner mig så där extra lycklig och lätt! jag och emina dansar och städar nu.
snart kommer jossi!

playslisten ser ut såhär:

Mercy - Duffy
Robyn - Bum like you
Jason Mraz - I´m yours
Estella ft. Kanye West - American boy
Jordin Sparks ft. Chris Brown - No air
Madonna ft. Justin & Timbaland - 4 minutes
Mc Solaar - La belle et le Bad Boy
Nomy - Cocain
Veronica Maggio - Måndagsbarn
Adam Tensta - Before you know it

Adam tensta, before you know it är verkligen den nya favoriten!!


Nikeskor

så vad tycks?

image998

Dagens planer

myser på här hemma med emina idag. just nu ligger hon på golvet med rumpan i vädret och pillar på sina leksaker. hon har verkligen fått in det där pincettgreppaet nu, som inger sa igår. hon älskar att pilla på saker, och studera de.

inga planer för dagen idag. kanske kommer boman förbi när hon slutat jobbet och lillasyster jossi kommer med 3-bussen. blir mysigt som alltid!

ska snart springa ut och kolla om posten kommit. längtar sååå till P.OP jackan kommer! fickk de svarta vindbyxorna igår och jag har inte provat de på emina än, men de ser ut att passa. lite stora, men det var meningen så hon kan växa lite i de.




kommer lite bilder under dagen både på emina och på hennes nya nikeskor.

Låttips

Grymt skönt låt. och chris brown är defenitivt en favorit hos mig. kolla även videon (nedan) chills!

Jordin Sparks ft. Chris Brown - No air


Trött + del. 2 av shoppingen

nu har emina förhoppningsvis somnat för natten. ganska tjorvigt och jag har kämpat en timme nu. men nu har det varit tyst ett tag. M jobbar men är på väg hem nu. ska nog glo en film när han kommer. " The assassination of Jesse James", med Brad Pitt. kan nog vara bra. jag hoppas det i alla fall.
ska mysa ner mig under filten i  soffan och bara vara.är helt slut efter en dag på stan! =)

här kommer resten av shoppingen för den som är intresserad!

   

  
   

Emina

emina med en del av de nya kläderna på sig:

image983

Shoppingen del. 1

här kommer lite bilder på en del av det vi shoppat idag. är mycket mer, men jag delar upp det lite.


       
 1.                          2.                      3.                             4. 


1. scarf till emina i grått o svart med gitarrer
2. solglasögon till emina, pilotisar.
3. strumpor. 2 par knästrumpor, 2 par vita halksockar samt 2 par urgulliga!
4. knallrosa leggings     


 

Tokshoppat!

har varit på stan med inger idag som sagt. och TOKshoppat till emina! fick en massa massa fint av inger också så nu har tösen kläder så det räcker och blir över ett tag framåt! förrutom kläder (som det förövrigt kommer bilder på senare idag) så blev det ett par nikeskor, solbrillor (pilot) och en halsduk. och när vi kom hem hade eminas nya överdragsbyxor kommit också. nu väntar vi bara på P.OP jackan.

lunchade på café symphoni. den goaste salladen som finns! och emina fick så otroligt mycket uppmärksam het av alla där så det var inte klokt. men det är klart, hon charmar ju alla!
satt och flörtade med en präst som satt bakom oss, vände sig om och skrattade mot honom. hihi!

sen missade vi bussen så pappa martin fick komma och hämta oss. tack älskling!

Onsdag

image978

Mysig familjekväll

nu har jag och M just sett klart en film. My brothers girlfriend. mycket bra film! eller skön ska jag väl kanske säga. jag gillade den. och sen är han som har huvudrollen en av mina favoritkomiker så..steve carell.
har även hunnit med ett bad ikväll alla 3 tillsammans och ätit lasagne.

imorgon blir det stan för mig och emina med tant inger. ska bli så mysigt! vi startar med lunch tillsammans på café symphoni (som har jordens godaste salladsbuffé!!) och sedan blir det lite shopping. ska köpa lite kläder till emina. mycket börjar vara litet för henne nu.

nu ska jag läsa lite bloggar och sen blir det nog sängen!
godnatt!

En liten lista


Jag är: dödligt trött, men inte emina...

Jag är inte: sugen på att borsta håret öht idag

Jag tycker om:  kaffe, kaffe kaffe!

Jag tycker inte om: när folk inte har förståelse

Jag vill ha: kladdkaka, men äter istället en nöt...

Jag vill inte ha: en nöt

Jag har: vunnit auktionerna på tradera

Jag har inte: klätt på mig idag

Jag vet: att emina är den sötaste ungen som finns!

Jag vet inte: hur sjutton jag ska göra min tatuering...

På promenad

emina på promenad efter tv-bänken. här kan man även se hennes två små tänder!


image976

Tidig morgon

nu är emina vaken sen en liten stund tillbaka. tidigare morgon än om jag hade fått välja. hon har dessutom sovit med oss i sängen inatt så nattsömnen har inte direkt varit den bästa med en liten tös skruvandes och bökandes mellan oss. men mysigt är det ju!

nu ska vi mysa på här på morgonkvisten tillsammans och kring 10-11 kommer boman för en promenad. skönt ska det bli med lite friskluft!
kan även meddela att jag nu väger det minsta jag vägt sen jag blev gravid. är i princip nere i min första målvikt. gissa om det känns underbart??

Budat

nu väntar jag med spänning på att se om jag vinner budgivningen på tradera.
budar på ett par svarta vindbyxor samt en vit jacka från P.OP. hon kommer bli så snygg vår lilla stjärna! längtar så tills de kommer! nu gäller det bara att hitta några skor till henne. visst, tossor kanske egentligen är bättre just nu, men jag skulle tro att det inte är sååå långt bort tills hon går, hon går ju redan efter möbler. vi får se vad det blir. skorna lär ju passa ett tag..
nu saknas bara mössan från Nova star! tror jag ska beställa den...

Mamma nu

hur ska jag kunna säga till emina att stå upp för sig själv och vad hon känner om jag inte gör det själv?
hur ska jag kunna vara en förebild för henne om jag inte lever som jag lär?

jag är mamma nu. jag har en dotter som gör som jag gör, inte som jag säger.
nu är det slut med stampandet!

Barnmat

nu har jag lagat ett stort lass med barnmat till emina och fryst in i små burkar. jag hoppas att hon kommer gilla den hemlagade maten bättre än köpes. hon har varit lite krånglig på senaste tiden med maten..
idag blev det köttfärssås med ris. hade ingen vanlig pasta och jag vet inte om man törs ge fullkornspasta till så små barn. kan man det?

är det förresten ngn som har enkla recept att dela med sig av?

Feber?

emina vaknade kring halv sju imorse. klev upp med henne och med en gång ville hon ha välling. brukar annars gå ca. 1 timme innan hon är hungrig. men nu äter hon ju inte på nätterna längre så det kanske inte är så konstigt.
sen brukar hon oftast vara vaken 2-3 timmar och sedan vila första vändan. idag var hon dödstrött med en gång men jag lyckades hålla igång henne 45 minuter...somnade och sov ca 1 timme.
sen hann hon bara vara vaken 1, 5 timme igen innan hon var dödstrött igen. tyckte hon kändes lite varm när jag la henne nu men ville inte börja väcka henne och ta feber. får se när hon vaknar hur hon mår...

men hur gör man? hon har aldrig varit sjuk tidigare...eller jo. nyårsnatten, men det var så kort stund....

Vilken outfit?

nu behöver jag lite hjälp från er läsare. vilken outfit är finast?


1.
image973

2.
image967

3.
image965
4.

image964

Sjukt behov

jag har ett sjukt behov som jag nu ska erkänna för er....
när jag ska dricka kaffe bara måste jag har en fin kaffekopp. inte kanske lika hårt när jag dricker kaffe tillsammans med andra, men är jag själv och ska njuta av en kaffekopp så måste koppen vara fin! annars kan jag lika gärna strunta i det, då är det inte lika gott. jag vill känna mig lite lyxig, om det än så bara är på grund av en fin kaffekopp...

jag älskar våra filippa k muggar!!

Måndagmorgon

känns det inte alltid lite deppigt med måndag? en hel vecka tills nästa helg och man får vara hemma och mysa tillsammans hela familjen. tråkigt. men jag hoppas på en vecka med fint väder och härliga vårdagar. dock ser det inte allt för ljust ut för det...inte än i alla fall..
börjar dagen med lite gröt och en stor kopp kaffe och hoppas på att piggheten ska infinna sig snart i alla fall.

vi har börjat ge emina 8-månadersvälling. har gett henne det i 2 dagar nu. hon började vakna ofta på nätterna och åt på nätterna. alla gånger tidigare hon gjort så är när maten inte varit tillräcklig. och i de två dagar vi gett henne dena nya vällingen har hon sovit konstant från det att vi lägger hennekring sju och fram till morgonen. vaknar ett fåtal gånger och vill ha tutten, men ingen mat och inte mycket under själva natten. underbart!

Dagen

började dagen med en rejäl sovmorgon. klev upp halv elva och kom ut till ett nystädat hus. behöver jag säga att jag inte kunde ha börjat dagen på ett bättre sätt? min underbara man är bäst!
gjorde oss iordning och for och grattade lilla linnea i töre som fyllt år. sedan hem och äta middag och sedan for M och jobbade. han är fortfarande och jobbar och jag har sällskap av Helena. sitter och kikar på film.

var iväg en sväng med boman och solade. känner mig så blek och glåmig så det är inte klokt! kanske blir det lite bättre efter några solningar?? just nu känns det bra i alla fall!

Söndag

image973

Traderaberoende

ja jag är officiellt beroende av tradera! har just suttit och budat på en massa kläder åt emina. hittade massa fina kläder från märket Nova star, som jag bara älskar! tycker helt klart de har de snyggaste barnkläderna, tyvärr är de lite dyra. men tradera!

budade på de grå byxorna, grå tröjan och bruna tröjan på tradera. mössan skulle jag kunna dö för. den är sjukt snygg! jag vet, onödigt med märkeskläder till en baby, men de är ju såå snygga. och vår lilla stjärna ska ha det bästa!! så om det är ngn som får för sig att köpa ngt till lilla emina: nova star!!!

(ursäkta de röriga bilderna...)

    image969
image970 image971
image972

Home alone

nu har emina somnat. lite tidigare än vanligt. hon var jättetrött!
tog ett bad tillsammans hon och jag, sedan välling och nu sussar hon sött mammas hjärta.
martin jobbar fortfarande och kommer nog inte hem än på ett tag så det blir en kväll för mig själv ikväll. sitter och lyssnar på en massa bra musik och sen ska jag väl glo nån film eller så. läsa lite bloggar och bara ta det lugnt. kan vara rätt skönt att ha en kväll för sig själv ibland. även fast M är saknad såklart.

idag är det årsdagen för mamma. exakt fem år sen hon försvann från oss.
skulle ha varit till graven men eftersom M jobbar blev det inte så. far nog imorgon.
jag är så dålig på att fara dit. men ärligt talat känner jag inte att hon är där och väntar på oss. hon är med oss hela tiden. tycker inte heller att det är jobbigt att fara dit, det är inte därför jag så sällan gör det. svårt att förklara känslan. ena dagen får jag dåligt samvete för att jag inte är dit oftare, och en annan dag vet jag att det inte är det hon skulle ha velat. hon vet att jag tänker på henne, oavsett om jag är där eller hemma.

Underbar låt!

så kommer jag här med ett tips igen! jag bara älskar denna låt! gåshud!!

Robyn - Bum like you

Älskade ängel

du gör min dag!

image968

Lördag

image967

Barnprogram

typiskt. M blev tvungen att fara och jobba nu...och jag som längtat så mycket efter helgen och ha honom hemma. men inte det. jaja, inte så mycket att göra åt saken. jag och emina får roa oss på egen hand idag, insnöade som vi är. blir i alla fall ett bad tillsammans igen och så kanske vi går ut och åker lite pulka.

just nu sitter emina och kikar på barnprogram på Nickelodeon. sötnosen är jätteintresserad! sitter och pratar och sjunger mot tv:n. och tittar nyfiket!
nu blir det en kopp kaffe för mamsen och välling för emina.

Tracksuit

jag bara älskar denna tracksuit! kostar kring femhundralappen, men helt klart värt det då den går över 3 storlekar med sina muddar. funderar starkt på att beställa denna till emina. hon skulle vara bedårande i denna!
ngn som testat dessa?

image966

Mysfredag

ikväll blir det myskväll. som jag längtat!
har just ätit kinamat och friterade bananer med glass så för tillfället håller jag på att explodera och ligger och grisar i soffan. ska vara hemma ikväll och mysa tillsammans alla tre. känns som den perfekta fredagen!

hittade ingen overall till emina på stan, men har budat på en på tradera så jag hoppas på den. men det är ännu några dagar kvar innan den går ut. hoppas priset inte skjuter i höjden för jag bara måste ha den. en miljon andra som redan har den, molnoverallen i rosa från lindex. men fin är den!

nu ska jag kramas med min man och dotter som sitter här i soffan bredvid mig.
hoppas ni får en underbar fredag!!

Fredag

image965

Underbar kväll

blev en jätemysig kväll hos Sassa igår. hade inte förväntat mig ngt annat. en massa surr i hennes gudomligt härliga lägenhet. (älskade köket), grönt te och sedan solning. perfekt! förrutom att vi möttes av en "ilsken" hund när vi kom hem. kira har en tendens att skälla ögonen ur sig så for ngn kommer genom dörren. nu är det detox som står på listan!

hade en fortsatt underbar kväll hemma med min man, som förövrigt måste vara den bästa som finns! herregud, snacka om att man drog en vinstlott! att få ha han i mitt liv, och dessutom som min man och nu även far till vårt barn. det kan helt enkelt inte bli bättre!

snart kommer boman och hämtar upp mig och emina och så blir det en tripp till stan. ska kika på ngn våroverall till emina och kanske ngn ny topp till mig själv. vi får se. syns sen!

Egobilder

det var länge sen jag kom med lite egobilder. så nu medans emina vilar har jag passat på. har på mig mina omgjorda svarta jeans. var tidigare alldeles för stora i benen och ganska vida. nu stuprörsjeans. perfekt!
nu blir det middag snart, sen sticker jag till Sassa för "vuxenkväll".

image964

Dagen

nu har jag tvättat, badat med emina (mysigt!!!) och sytt om 2 par jeans som blivit för stora. trodde min symaskin var trasig. det var den sist jag använde den, men nu plockade jag fram den igen för att se om jag kunde fixa den och det kunde jag!! så nu har jag äntligen lite byxor som jag kan använda igen. underbart!

nu vilar emina och jag slappar efter det varma badet.
ikväll blir det att fara till Sassa och hälsa på. hon har flyttat in i sin nya lägenhet nu och det ska bli så spännande att få se hur det ser ut! M skjutsar mig efter middagen och sedan erbjöd sig Sassa att skjutsa hem mig. gullunge! hoppas på att vi hinner med en solning också. behövs på min bleka kropp...

nu ska jag ta en kopp kaffe och plocka undan lite efter mig och lilla madame.

Ny header

hallå där ute. är sååå sugen på en ny header. ngn som är sugen på att hjälpa till?
skulle gissa att det inte är det, men man kan ju prova i alla fall. har verkligen inte tiden för det just nu...

Barnspärrar? Någon??

var ju så stort på ikea och köpte barnspärrar till bland annat våra kökslådor. nu när M ska skruva fast de så går det inte. vi har inget trä att skruva fast de i...suck.
jag kommer bli galen. emina far till lådorna hela  tiden!! både i gåstolen och om hon kryper. har inte farligta saker i de, men hon kan ju klämma sig.

så min fråga är nu om det är ngn som vet ngn annan typ av barnspärrar som funkar för denna typ av lådor??
alla förslag emottages tacksamt!!

Såld!

jag bara måste ha dessa byxor!! såg en tjej på stan i de för ett tag sen och hon var såååå sjukt fin i de, och hon hade dessutom samma kropp som mig. tänkte att eftersom hon kan bära upp de så fint så borde jag också kunna det. men jag är inte direkt den som går fram och frågar vart hon köpt de. som en viss annan skulle göra. (Malin)

men nu har jag hittat de!!! älskar älsar älskar!!

image963

Matlagning

nu är matlagningen i full gång. har ju inte direkt vart så sugen på mat de senaste dagarna, men idag är jag faktiskt saltsugen! så det blir korvsoppa till middag. älskar soppa, så det blir bra! plus att det är bra för magen. "lugnt" för magen. (ett j-la tjat om min mage nu känner jag)
soppa är bra att göra storkok och frysa in matlådor.

boman har då varit här idag. trevligt med sällskap! suttit och surrat och även försökt göra en egen modell på hm:s hemsida, men det gick mindre bra. mätte kors och tvärs över hela kroppen, men det slutade med pannkaka i alla fall. men nu har jag mina mått i alla fall=)

ikväll väntar ett avsnitt av jordens bästa serie: Greys Anatomy. missa inte!!

Godmorgon

godmorgon gott folk!
en mysig morgon tillsammans med lillan. hon sitter i sin gåstol och tittar på tv. (vakna med the voice) och jag sitter i soffan med laptopen.
dagens planer är att hänga med boman som kommir hit när hon vaknar. mycket trevligt!

jag kan förövrogt tillägga att jag hatar våran våg!! den visar olika varenda gång man ställer sig på den....måste fixa en ny...vet att man inte bara ska gå efter vågen, men jag vill ju veta!
jag vet att jag gått ner en del i vikt och ibland visar den att jag har det, men imorse hade jag tydligen gått upp! jag är inte naiv, jag lovar, det är helt enkelt omöjligt! speciellt efter 2 dagar med knappt någon mat alls.

emina sitter och surrar i stolen nu. hon har så roliga ljud och "ord" så jag knappt kan hålla mig för skratt.
-dadadadada (med tungan utanför munnen)
-tutte (dock vet jag inte än om det verkligen är det hon menar)
sen har hon även fått för sig att det är roligt att trycka tungan mot underläppen så den putar ut och så "sjunga". haha. adorable!

Inspiration

hittade denna bild på en tjejs blogg (??) tror jag. minns inte ritkigt. men jag blev sååå inspirerad!! tyckte denna var grymt snygg och jag önskar ekonomin tillät en liknande för mig.
dock är det bara 2 veckor kvar nu tills jag och M har tid för våra. längtar!!

image962

Trött

nu vill jag bara krypa ner i sängen med min M.
har just sett House och mår dåligt efter att ha fått se en liten flicka må dåligt och vara sjuk. ja, jag vet att det är på låtsas, men jag blir så rädd över allt som kan hända vår lilla stjärna! har såklart varit in och kikat till henne lite extra nu.

blev en promenad idag. bara jag och emina. planen var att stanna inomhus då jag inte kännt mig riktigt fräsch, men jag kunde inte låta bli då det var en underbar vårdag ute! vi promenerade en sväng och gumman somnade gott i vagnen. när vi kom hem igen fick jag njuta av min Mama tidning en stund i solen på altanen (det har tinat fram!!) innan donnan vaknade. då roade vi oss med att skotta snö i solen vilket fick emina att kikna av skratt. goungen!

på kvällen har vi haft moster jossi på besök och M har varit på basket. njöt av So you think you can dance på tv och en varm filt. nu är M hemma igen och jossi har farit. jag suktar efter en god smörgås men vet att jag bara börjar må illa om jag äter....suck...har mest blivit fil idag med. hoppas på bättre mage imorgon!

Tribute

jag hatar att bli fotad när jag skrattar, eller när jag ler med öppen mun. gillar inte alls mitt leende..precis som mamma. hon var vacker när hon skrattade, precis som M säger om mig.
till och med jag kan se likheten på denna bild. min mammas mun, som även emina ärvt. det värmer i mitt hjärta att se! och jag känner mig stolt över mitt vackra leende!

image960

Äntligen

Bloggen har legat nere i flera dagar nu, men äntligen verkar det vara igång igen.

i och för sig hade jag nog inte bloggat så mycket ändå eftersom jag varit magsjuk, eller vad man nu ska kalla det. jag har mått illa precis som när man är magsjuk, haft frossa, ont i kroppen och varit totalt slut. sov mig igenom i princip hela gårdagen. som tur var var emina trött hon också så vi har vilat tillsammans en massa fram till att M kom hem igår eftermiddag.
framåt kvällen kändes det mycket bättre och idag ännu bättre, men inte är jag helt på topp känner jag.
fick i mig lite fil imorse och när det hade fått landa i magen fick jag lite känningar av det igen och matt i kroppen. kan ju också bero på att jag knappt fick i mig något igår.

emina verkar då må bra än så länge och busar just nu med moster jossis skor!
vi har inga planer för dagen utan ska ta det lugnt och försöka bli helt frisk. ska nu slänga mig på sofflocket (om emina tillåter) och läsa tidningen Mama som kom igår.