Nya skor

just det! jag vann denna auktion på tradera imorse!
apsnygga skor som jag fick betala 146 kr för!
snacka om kap!

Härliga fredag!

lite sen uppdatering idag men jag och emina har varit och ränt hela dagen!
är som sagt ledig idag så vi har haft en riktig mysdag tillsammans.

började med en rejäl sovmorgon. 8.20 vaknade jag av ett sms och klev upp, emina kom efter strax efter det. var riktigt härligt att få sova ut och slippa riva upp emina i ottan.
år frukost och tog det lugnt innan  vi gick ut på gården och gungade. var lite kallt och blåsigt ute tyvärr så vi packade in oss i bilen och for till jobbet en sväng. hade en arbetsorder jag glömt göra under torsdagen så jag var tvungen fara in en sväng.
efter det for vi till boman som höll på att måla huset. fick mig en kopp kaffe och lite sol och sen for jag och emina vidare mot stan när boman skulle fortsätta måla.
skulle köpa sandaler och en solhatt till emina med det blev istället 5 par strumpor, 2 par trosor och en keps till stumpan. gick och sa hej till pappsen som jobbar utanför smedjan och emina blev helnöjd när hon fick se pappa köra traktor!
blev korv till lunch för emina innan vi for från stan och emina somnade i bilen.

hämtade upp sallad till mig och boman och for dit igen med lunchen och där har vi sen varit resten av eftermiddagen.kom just hem.

snart kommer pappsen hem med traktorn och en massa sand för imorgon ska vi och köpa sandlåda till emina. hon älskar att leka i sand så det kommer bli perfekt.
ska försöka hinna bygga klart den sista lilla biten av staketet  helgen och måla det, köpa blommor/buskar, stenar och jord också så vi får lite sommarfint. blir en riktig pysslarhelg och det ska bli så mysigt att bara vara hemma och pyssla!

nu ska jag laga fisk och potatis till middag och pussas med min goa unge!!

Stockholm

tiden har gått så snabbt att jag knappt hunnit fattat att jag och martin åker tillsammans med boman och lars till sthlm nästa fredag! det egentliga målet med resan är att se Bruce Springsteen, men vi passar på att ta oss en liten weekend i samma veva och myser med hotell, shopping, god mat och party. tänk bara hotellfrukost! yummie!

ska bli riktigt mysigt att komma iväg ett tag, en minisemester och bara mysa tillsammans. men samtidigt börjar ångesten krypa sig på över att "lämna" emina så länge...
hon ska vara hos farfar och helena från fredag till måndag och så länge har jag aldrig varit utan henne. jag tvekar inte en sekund på att hon kommer njuta i fulla drag och ha det superbra med farfar och helena, men ni vet...det ständigt dåliga samvetet jag dras med. känns som att jag lämnar henne, och emellanåt känns det som att jag inte har rätt att njuta av detta. jag vet att jag har fel, men kanske har man en liten martyr som bor där långt inne någonstans.
min lilla tjej. tänk om hon är arg på oss när vi kommer hem igen för att vi varit borta så länge?? och kommer jag klara 4 HELA dagar utan henne? det är ju inte direkt så jag kommer kunna åka hem mitt i allt och träffa henne. jag kommer vara 100 mil ifrån henne.

kanske många tycker jag är fjantig nu..
vi brukar ha barnvakt ganska ofta. oftast är det lennart och helena som ställer upp och emina älskar det! jag tror att det är nyttigt både för henne och för oss att komma iväg då och då. att det inte blir allt för länge mellan gångerna. men då handlar det ju bara om 1 natt....nu är det 3..

åh. ni som läser här som har barn och känner igen er. hur har det gått när ni varit borta en "längre" tid.

Torsdag

idag är det som fredag för mig. är ledig imorgon med emina. det är bara vikarier på dagis och det kändes inte riktigt okej så vi tar ledigt en extra dag. skönt! och martin slutar tidigt imorgon också så vi får mysa lite tillsammans.
ska försöka hinna med att handla lite blommor till gården i helgen och kanske lite krukor och kantsten till min rabatt jag ska "bygga". ska även försöka hinna måla vårat staket och få lite annat gjort.
skönt med en helg helt utan andra planer så man någon gång får koncentrera sig på gården och allt som måste göras där.

som ni ser har jag skickat lite bilder till bloggen på hur jag ser ut i dag. inte lika bra bilder som annars, men sååå mycket enklare och snabbare. så de kanske duger?
känns som att det är bättre än ingentig.

igår var vi och storhandlade. riktigt mycket! tror aldrig vi handlat så mycket. men emina tyckte det var superskoj (hon älskar att handla!) och nu har vi mat för många veckor framåt. känns super skönt och som alltid känns det lite extra lyxigt när man har hela kylen proppfull!

nu ska jag hämta mig lite kaffe och jobba undan lite...hoppas på att komma iväg från jobbet i tid idag.

namnlöst

3b7578ed841815724ab2d66c0542a785.png

namnlöst

542b3a87e2205f844d5cb155ccbfd066.png

Inköpt

nu har jag varit och köpt en saltvattenspray.
blev denna från Disp. jag hoppas att den är bra nu.
recenserar den sedan!  148:- gick den lös på.

Saltvattenspray

jag skulle vilja köpa mig ett saltvattenspray nu när håret fått längd och jag kommer ha det utsläppt mycket oftare. men då jag inte provat ngt tidigare har jag inte riktigt ngn koll på vilket som kan vara bra.
jag har varit inne på Lykos hemsida, som förövrigt har väldigt bra priser, men det finns ju några att välja mellan.

ngn som har ngt tips??

maria nila salt spray

jag idag. Vi får se om detta kom

-6f768102d5088799c1b5fc7b01e57c2.png

jag idag. Vi får se om detta kommer fram eller inte...

Onsdag

jag mobilbloggade igår, men jag ser först nu att de inte kommit fram...suck...
förlåt för det, det blev ju då lite dålig uppdatering tyvärr.
hade även en minst lika fullspäckad dag igår som i måndags så det var en trött mamma som hämtade emina på dagis. sen kom sassa till oss och käkade middag och surrade lite och martin jobbade över.

myskväll efter det med Desperate Housewifes. riktigt mysig kväll.

idag regnar det och är mörkt ute. men får man säga att det är härligt? det var så mysigt med emina på morgonen. mörkt och regnigt ute och lite ruggigt. drack te till frukost och mös en massa. emina vaknade av sig själv klockan sex och det var riktigt skönt att slippa väcka henne. blir en mycket gladare tjej då.

i eftermiddag är det storhandling som står på schemat. och tro mig, det behövs!! har nog aldrig någonsin ekat så tomt i våran kyl som det gör just nu..och dessutom tycker jag det är roligt att storhandla så jag är inte ledsen för det. känns som en perfekt dag för ngt sådant.

kommer nog bli lika mycket på jobbet idag men jag ska försöka mobilblogga om jag hinner. hoppas det funkar nu!

Tisdag

känner mig något mer utvilad idag efter att ha fått en god natts sömn och en härlig bastu igårkväll. underbart! våra stora fönster i bastun ut mot golfbanan och solnedgången slår det mesta!
somnade gott efter det.

idag har jag och emina haft en hektisk morgon. gumman ville inte alls vakna och var sååå sur på mamma som väckte. till slut fick jag henne att äta lite frukost och sen var det bara på med kläderna och iväg!
lämnade emina klockan åtta (jag börjar klockan åtta) och när jag for från dagis kom jag på att jag glömt min mobil hemma...suck..kan tillägga att jag blev liiiite sen till jobbet...

nu är det fullt ös igen här på jobbet igen. igår var helt vansinnigt! jag hoppas att det inte är lika mycket idag, var helt färdig när jag kom hem. en dag går bra, men inte nå mycket mer än så...då glömmer man bort vad man heter...

nu måste jag jobba...puh!

ligger i soffan och har precis v

0-5ddf79d6f7ca6253a7a1c5746a70a983.png

ligger i soffan och har precis varit och Solat. Grymt skönt! Slappar lite och ska snart ta en bastu med min älskling. Lite härligt vardagsmys efter en sjukt stressig dag på jobbet! Ha en mysig kväll allihopa!

dålig bild men man ser ju ändå l

0-16d68f50dc9fd65a386573b61139eca7.png

dålig bild men man ser ju ändå lite grann av håret. Kommer bättre bilder ikväll!

här ser ni mina fina naglar jag

0-583bd2334ccf12f6ba4739317eb01671.png

här ser ni mina fina naglar jag gjort alldeles själv. Fina va?

Tillbaka!

nu är jag tillbaka efter helgens alla trevligheter! skönt att vara lite utvilad men trist att det fina vädret skulle komma nu när vi jobbar igen..hade verkligen behövt lite sol på min bleka lekamen!
ska nog fara iväg och sola en sväng ikväll så man får känna sig lite fräsch!

känns som att vi gjort så himla mycket nu i dagarna så jag inte vet vart jag ska börja...

i fredags hade vi i alla fall 10-års återträffen för högstadiet.
vi var inte så många som kom från våran klass med vi som var där hade det riktigt mysigt och roligt tillsammans! martin hade ju även han sin återträff samma kväll så vi fick umgås lite också. supermysigt!
trillade in hemma sent på fredagnatt/morgon och somnade i soffan.

mådde faktiskt förvånansvärt bra på lördagen så vi gick ut på förmiddagen jag och gubben och grejjade lite på gården. fixade med cyklarna och målade de sista brädorna på lekstugan.
kring ett (?) kom rebecca, henrik och william hem med emina. de hade såklart haft det supermysigt goungarna! hela familjen stannade kvar för lite myspys och grillning till middag. var så mysigt att ha de alla hos oss. det hinns så sällan med nu för tiden...

söndagen började vi dagen med att bege oss mot bjummis (stugan) och kolla så allt stod kvar. sedan vidare för lunch i töre och efter det kalas hos lille hugo som fyllde hela 1 år!! tyvärr hann vi inte träffa honom alls då han låg och vilade och vi bara hade tid för en snabbvisit...
vi for vidare och hämtade upp rebecca och sedan lämnade vi av martin och emina hemma. vidare för att göra min hårförlängning. blev supernöjd!! skitsnygg frisyr fixade hon också! dock lite väl mycket party för en vanlig dag bara, men jag kände mig verkligen snygg!
idag är det plattat och mer vardagsfixat men jag känner mig minst lika fin i alla fall=)

har även hunnit med att göra gelenaglar. gjorde de själv istället för att betala tusenlappen för det och de blev riktigt bra faktiskt! (kan visa bild senare idag) kommer nog bli ännu bättre nästa gång när man har lite bättre koll på hur man gör.

nu ska jag ta mig en kopp kaffe och hoppas att värken i min rygg släpper snart..
jag är som en gammal tant med en massa krämpar jämt och nu tror jag att det är en nerv eller liknande som kommit i kläm i ryggslutet och det gör såååå ont!!
emina vaknade förövrigt 4 imorse så man är inte direkt piggast idag.
(bara för att klaga lite)
men annars känns detta faktiskt som en toppendag!

ÅÅhh!! jag sliter mitt hår...

kan härmed meddela att jag kommer sluta med mina vägningar 1 gång i veckan. jag kämpar som ett djur med mina promenader, sliter mig själv ut trots att jag vet att det kommer göra ONT att gå, jag äter små portioner med mat trots att jag bara vill vräka i mig, jag trotsar mitt sötsug som emellanåt varit så hemskt att jag sett rött och jag har offrat tid på mina promenader från tid med min sambo. den tid som vi knappt haft alls den senaste tiden.
och vad är tacken?? jo jag går UPP i vikt!
så nu ger jag mig. vecka efter vecka har jag kämpat men nu pausar jag. om jag (som alla andra) gått ner 0,5-1 kg per vecka, då hade det såklart varit värt det, men vart ska jag hitta motivationen om jag offrar ALL bjutning i mitt liv för några kilon extra?? ska det vara så att man går upp 1 kg för att man ätit 1 näve cashewnötter en lördag? jag har till och med offrat min "äta vad jag vill dag" för att se om det kanske varit den som sabbat allt, men icket..
inte ens 1,5 kg på 7 veckor. hade ni orkat??

ja jag tycker synd om mig själv just nu. jag tycker det är så fruktansvärt orättvist när jag VET att jag varit så duktig och verkligen gått in för detta. jag har haft kontroll och jag har haft självdisiplin.

tack och bock för mig ett tag...

Shoppingtips!

tänkte att jag skulle tipsa om lite fina och billiga skor.
är sååå sugen själv på att göra en beställning nu och såklart vill man ju vara egen om sina skor, men just nu känner jag mig snäll. hihi=)

de kommer från skopunkten. (=billigt)







Hunger!

vrålhungrig och fryser!
nu har jag alldeles snart lunch och ska mumsa i mig lite av kycklinggrytan som blev kvar från gårdagens middag. mums! just nu är jag så hungrig så jag kan inte tänka på annat än mat. har suttit och kollat lite recept för att hitta lite inspiration till middagsmat, men så kom jag på EXAKT vad jag är sugen på!
makaronilåda!

det har inte jag ätit sen jag bodde hemma tror jag. med korv, köttbullar, pasta, äggstanning och ost. mums! och emina kommer förmodligen älska det!

är det inte middag snart??

Tisdag (underbara tisdag)

och sista heldagen för denna vecka.
allt blev fel imorse så nu känns det som att jag behöver lite ledighet. martin kom hem sent igår men jag hade sån ångest över utebliven promenad så jag gick ut och powerwalkade 1 timme i alla fall. det blev med andra ord väldigt sent med tanke på att min klocka ringer 05.15.
trots att jag var helt färdig när jag la mig hade jag svårt att få ro och somna så jag kanske fick mig 4 timmars sömn inatt allt som allt. jag kan tillägga att jag behöver betydligt mycket mer än så!

sen vaknade emina när jag skulle smyga upp, så den lilla tid jag brukar ha för mig själv innan jag väcker henne var som bortblåst. inget emot att emina är vaken, missuppfatta mig inte men det är liiiiite svårt att få göra sig själv iordning när man har en liten dotter som vill ha all ens uppmärksamhet.

vi kom alltså iväg för sent och när jag bara lite snabbt skulle lämna av emina på dagis (som aldrig brukar vara några problem)så blir hon helt hysteriskt ledsen och vill inte alls lämna min famn. hon vägrar ge mig en puss för hon vet att jag kommer gå då och så fort jag sätter ner henne står hon och krampaktigt kramar mina ben, tittar upp på mig med stora rödgråtna ögon och ber mig stanna.
hur ska jag kunna gå då? det går inte. det gör för ont.

till slut lyckades Ello (dagisfröken) övertala henne om att komma med in i köket och kolla vad Karin höll på att göra för frukost så jag kunde smita iväg..lilla stumpan...

far från dagis och brassar på så jag ska hinna. vad händer?
jo jag får fetaste lastbilen framför mig som kör 30 på 90 och 70väg. slutar med att jättesläpet på lastbilen sakta men säkert börjar glida ner i diket..föraren lyckas avvärja olyckan och svänger av till höger. jag tar mig äntligen förbi!!

10 minuter sen till jobbet och ingen frukost har jag hunnit äta hemma. slänger i mig en hårdbrödmacka och en kopp te och känner mig så stressad och disträ att jag knappt hör vad mina kollegor säger när de pratar med mig.

jag: -va? pratar ni med mig?
kollega: (ställer frågan en gång till)
jag: - (tystnad........)
kollega: anna?

jag inser nu att jag fortfarande inte svarat på frågan. inte mer än i mitt huvud i alla fall...

nu sitter jag vid datorn och telefonen och ska försöka jobba.
vad händer då?
jo både telefonen och datorn (arbetsprogrammen) lägger ner.

jag känner att en förkylning är på väg. jag fryser och huttrar och det killar i halsen.
kunde det ha blivit en bättre start på denna tisdag???

Björsbyn

och här kommer resten av bilderna. hur roligt det nu är för den som inte var där? =)


















Lördagens outfit

här kommer de utlovade bilderna från lördagens fest.
vi börjar med klädvalet.
kände för att vara enkel så detta blev det.











Leggings Gina Tricot, linne Vila, skor HM, örhängen HM

Lekdate

rebecca och william kom hit efter att jag och emina kommit hem. lagade kycklinggryta tillsammans och kidsen lekte. åt god middag och sen gick vi ut på gården och bara var och lekte ute i solen. underbart!
så sällan man hinner få lite kvalitetstid tillsammans nu när jag jobbar så det var riktigt mysigt! tyvärr var emina helt slut efter sen kväll igår och tidig morgon idag så kring halv sju "körde" jag hem dom.
emina slocknade efter vällingen och sover nu gott. lilla stumpan . . .

nu har jag just plockat undan här efter vilddjuren och börjat tvätta lite och nu ska jag snöra mig på soffan och vänta på martin. är helt färdig jag med! men om han inte kommer hem för sent så blir det en promenad för mig ikväll.
i annat fall blir det 2 st imorgon!

mitt älskade vackerbarn imorse:

Underbara sessa...

saknar min sessa idag. mer än vanligt. antagligen för att jag i princip bara fick säga hej och sen var det läggdags igårkväll. slutar tre denna vecka och det ska bli så mysigt att få fara och hämta henne på dagis!
ska krama krama krama!! min lilla bebis som inte är så liten nå mer...

allt går så snabbt och jag hade tänkt göra en liten sammanställning över nya saker hon lärt sig och nya ord. men det är så svårt! hon kan ju i princip allt nu och kan alla ord..så vart börjar man?

♥ hon springer för fullt nu och den nya favoriten är att hoppa. hon är så söt så det är inte klokt! hoppar med ena foten bara och så ropar hon : hopp!
♥ hon går i trappor själv både upp och ner.
♥ hon kan ALLA ord. ja jag överdriver faktiskt inte. hon kan allt. såklart är vissa ord svårare än andra att uttala men tillslut kan hon även de!
♥ hon äter helt själv och dricker ur vanligt glas. det är sällan hon spiller då jag tror hon tycker det är lite jobbigt med kladd..=)
♥ hon klär gärna på sig själv. oftast går det bra, men om ngt jävlas med henne EN gång så blir hon vansinnig. hon måste ha fått pappas tålamod......(läs mammas)
♥ hon sjunger en massa sånger själv med rätt melodi och allt
♥ hon tvättar sig själv när vi badar (mamma smyghjälper lite)
♥ hon ger kira mat när det bli över från middag. tar tallriken och går in med den till tvättstugan, ställer ner den, ropar på kira, ber henne sitta och säger varsågod. (fast det blir ofta tacktack hon säger istället)
♥ väldigt väluppfostrad tös som alltid säger tack när hon får ngt

ja nu kommer jag inte på ngt mer...det är så mycket så jag får väl fylla på eftersom!
det enda som hon inte alls är bra på det är att gå på pottan. vi försöker ha henne utan blöja på eftermiddagarna när vi kommer hem antingen kommer hon och ber om en ny blöja eller så kissar hon på golvet. hon vill inte ALLS sitta på pottan!
är det ngn som har några bra knep på hur man ska/kan göra??

Trädgårdsliv

nu ska vi snart börja handla lite blommor till alla blomlådor osv. jag är helt inne på rosor nu. älskar de! skulle kunna ha de överallt. helst vita! vill ha de i mina krukor och jag vill ha rosenbuskar...
ngn som vet hur de är att sköta? svåra? behöver de mycket solljus eller skulle de klara sig på våran skuggiga framsida?

Måndag

nu startar en ny vecka. som tur är en kort vecka! underbart skönt och man får väl hoppas att det underbara vädret kommer hålla i sig under ledigheten.

lördagens fest var underbart rolig! blev kvar ganska länge och kom i säng kring fyra kanske. somnade som en stock och när jag vaknade på söndagen trodde jag att jag mådde bra. men ack så fel jag hade! ångest över att ligga inne i soffan när solen sken, men efter några försök att sitta ute i solen gav jag upp...
martin kom hem från stockholm kring fyra med pizza!! och emina kom hem kring sju. saknade min lilla tjej så jag trodde jag skulle bli tokig! så underbart att få kramas lite med henne sen när hon kom hem.

jag fotade litegrann men har inte hunnit lägg in bilderna än. dock kan jag bjuda på några som rebecca fotade:
















Lördag och fest!

nu har emina precis åkt hemifrån. blev lite ändrade planer och farfar och helena fick ställa upp i sista sekund! jag tackar gudarna att vi har de som ställer upp i vått och torrt!
de for till holmsel och emina var överlycklig! så fort hon kom ut till bilen vinkade hon bara till mig och sa hej då! hihi=)

så nu är jag solo och sitter här och poppar lite härlig musik.
ska bli superroligt ikväll och vädret hade ju inte kunnat vara bättre! mulet på morgonen och det kändes ju såklart lite trist men nu är det klarblå himmel och varmt.

hade en riktigt mysig tjejkväll igår med rebecca och boman. färgade, slingade och klippte bomans hår, lyssnade på musik, surrade, skrattade, kollade på gamla kort och mös på.
somnade väl kring tolv inatt och emina vaknade strax efter sex. . .suck . . men jag hann med att vila med henne innan hon skulle åka så nu är jag fit for fight!

nä nu ska jag ta och börja prova lite kläder här! ingen aning om vad jag ska ha på mig . . . .

Va???

har min header på bloggen försvunnit??
ser ni den? för jag kan inte se den från min dator i alla fall...

Snabbt

denna dagen har faktiskt gått med all världens fart! trodde det skulle kännas långsamt när jag stänger idag men inte det..möte på morgonen (som jag nästan kom sent till), diskussioner som gjorde mig upprörd, sabbade min dag trodde jag, men jag är tillbaka nu. =) och nu har jag just kommit tillbaka från en svettig promenad och lite mat.

som en ny människa!


ikväll vet jag inte riktigt vad jag och emina ska hitta på. rebecca kanske skulle komma förbi en sväng. jag hoppas det för det ska bli sååå spännande att se hennes nypermanentade hår!!

annars blir det bara mys med min lilla stumpa.


det händer så otroligt mycket för henne just nu. pratar en massa, nya ord varje dag, nya lekar, dansar, sjunger, kramas, pussas och busar. min lilla tjej som börjar bli så himla stor och mitt hjärta går nästan sönder av all kärlek när jag tittar på henne...tänk att vi kunde få något så fint!




Update: Blev just meddelad att rebecca och boman kommer till mig ikväll. ska fixa och färga med bomans hår o ha lite girlsnight. underbart mysigt!

jag vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig imorgon...köpte ju nya kläder men de känns inte så party. kanske blir ngt enkelt svart och mina skyhöga gladiatorsandaler till. enkelt och snyggt!
eller har ni några andra förslag?

Thank god it´s friday!

äntligen fredag! känner att denna vecka varit tuff. inte varit på mitt allra bästa humör och mycket på jobbet...men nu är det helg snart så humöret mitt är i alla fall bättre.
martin for till sthlm imorse med jobbet och kommer hem på söndag så jag och emina kommer vara solo i helgen. både mysigt och trist.
på lördag kommer mina systrar till mig och ska vara barnvakt till emina då jag ska på fest hos rebecca och henrik. ska bli superskoj! jag lägger emina innan jag åker och sen hoppas på att hon sover länge dagen efter. (inte så troligt)

tjuvvägde mig imorse igen och hade gått ner ännu mer. peppad blir jag såklart av detta och då martin som sagt är borta nu så ska jag försöka hinna med en promenad på min lunch idag igen. annars blir det svårt..

nu ska jag ringa min älskling!

Today I´m wearing this!





sliten idag. trött. skiner igenom på bilderna märker jag=)

Chinos HM, Body Åhlens

Torsdag

känner mig peppad efter dagens vägning så denna dagen kommer nog bli bra!

ska ta en promenad i solen på min lunch. längtar redan då det var så underbart skönt att promenera igårkväll. sedan blir det laxlunch och så slutar jag klockan tre. då hämtar jag upp emina och såfortmartin har slutat beger vi oss mot töre och ska gratta hans syster johanna som fyller år idag.
blir roligt för emina att få busa lite med sina kusiner och roligt för oss att få träffa alla.

hinner tyvärr inte sätta i löshåret denna vecka. men nu har jag bokat tid för det på torsdag nästa vecka. längtar så otroligt mycket och jag hoppas att det kommer bli bra. såg ut att vara lite lite hår, men å andra sidan vill jag ju inte ha det supertjockt utan mer åt det lite stripiga uppklippta hållet.
idag har jag skickat martin på uppdrag. han ska få handla Dust it åt mig hos frissan. helt slut nu och jag måste ha till festen på lördag ju! får se hur det går för honom. gjorde det enkelt för honom och skickade med den tomma burken.
för er som inte har testat Dust it, kan jag verkligen rekomendera det!! ger otrolig volym som sitter tills du tvättar ur det!

Vägning vecka 5

ja som jag skrev igår så hade jag ju gått upp i vikt. så döm om min förvåning när jag vägde mig imorse och ändå hade gått ner! inte mycket, men i alla fall åt rätt håll.
överlycklig över detta och överlycklig över att jag fick mig en promenad igår som enbart var skön! nu ska jag använda mina gamla skor i fortsättningen tills de trillat sönder.

VECKANS MINSKNING: -0,2 kg
SAMMANLAGD VIKTMINSKNING: -1,5 kg
KVAR: 5,5 KG

Halleluja moment!

för att pigga upp en dag av annars nästan bara deppiga och pessimistiska inlägg så kan jag nu meddela att jag just varit på en timmes powerwalk. och vet ni vad??
jag hade inte ett dugg ont i benhinnorna!!
det var ljuvligt att promenera utan smärta. lite av ett halleluja moment skulle man kunna säga. =)

imorgon packar jag med mig träningskläderna till jobbet och promenerar på min lunch. känner mig peppad och hittade en inre styrka och glädje efter detta. tänk att så lite kan göra så mycket.

nu ska jag mysa ner mig i soffan med min älskling och snart börjar greys!


Today I´m wearing this!





Shorts Åhlens, Tröja HM , strumpbyxor ??

testar mobilblogga nu...

-ae7b7ebc7fa82d8bb08687f60af8867.png

testar mobilblogga nu...

Just nu

här sitter jag just nu när jag jobbar.
ska alldeles snart snöra mig in i fikarummet och ta mig en stoooor kopp kaffe.
har en dålig dag idag...suck..

längtar efter mina...

Blä

imorgo är det vägdag och jag har ångest...
ingen promenad igår då martin jobbade kväll och jag tjuvvägde mig imorse och har gått upp!! inte så mycket, men ändå. och jag fattar inte. jag har varit duktig med mina promenader (dock kanske de inte gått riktigt lika snabbt då mina benhinnor varit så onda) och jag har ätit bra mat i små portioner. suck..är det nu jag ska ge upp?
tänk om ngt hade kunnat få gå åt mitt håll!! ska inte säga tänk om det hade kunnat vara enkelt, för det är det egentligen. jag motionerer (som en galning) varje dag och äter bra mat i små mängder. ska inte det räcka?

jaja...ledsen för ett deppigt inlägg, men det känns så orättvist när jag kämpar som en idiot och så går jag upp i vikt!

Ojoj!

jag vet inte vad som är fel med emina idag men hon har varit på sämsta tänkbara humör sen vi kom hem. bara skriker och gråter vad jag än gör och allt är fel! nu har hon precis fått sitt kvällsbad (det var dock okej) och nu sitter hon här bredvid mig och äter välling. jag tror att våran lilla kicka är helt slutkörd idag . . .
så efter välling blir det mars i säng för lilla damen.

martin jobbar ikväll så det hinns nog inte med ngn promenad idag. kanske är lika bra då jag har sånna fruktansvärda smärtor i benhinnorna när jag promenerar. det blir bara värre och värre ju mer och promenerar så jag kanske behöver vila? jag vet inte . . . önskar att det inte var så. tänk så underbart det hade varit att ta en promenad som inte är så smärtsam att jag nästan börjar grina. jag hade kunnat promenera hur mycket som helst då!
trodde mina nya skor skulle hjälpa med det blev snarare stjälpa. . .

nu ska jag natta en trött liten tjej och hoppas på att vi får somna som vänner.

Today I´m wearing this!

jätte hemska bilder på dagens outfit men jag bjuder på det denna gång!






Jeansleggings Vero Moda, oversizetröja Gina Tricot

Dagens shopping

Shoppade som sagt en outfit till lördagens fest idag när jag sprang på stan.
var år och dar sen jag var in på åhlens, varför vet jag inte då jag älskar ALLA deras avdelningar. skor, kläder, smink, barn, inredning, musik....
hittade hur som helst en ursöt vit och gammelrosa (randig) body och ett par svarta shorts med hög midja att ha till.
urgulligt!

frågan är bara vad jag ska ha på benen? till svarta shorta känns det snyggast att bryta av med en annan färg..men vilken? bara hud? kändes lite väl vågat...men kanske ett par halvgenomskinliga svarta nylonisar?
vad tror ni?
(nu hittar jag såklart inte de shorts jag köpte på åhlens, men ni får en bild på ett par andra bara för att ge en bild..)

Ändrade planer

nu är jag tillbaka från utbildningen. hann med en liten vända på stan på min lunch också så nu är jag kittad och klar inför lördagens fest! skönt...
skulle egentligen ha jobbat över här ikväll men det verkar bli inställt. skönt att komma hem i tid men det hade inte varit helt fel med några komptimmar heller. tanken var att farfar skulle hämta emina på dagis idag, får se om han gör det i alla fall. såklart han får det om han vill! nog vet jag jag kan underhålla mig ensam. (martin jobbar över)

nu inväntar jag svar på om jag hinner få min hårförlängning gjord innan lördagen. håller tummarna!

jag har ett tips till er!
eller egentligen från min syster jossi. hon tipsade mig om en mascara som jag nu har testat.
Max Factor False Lash effect. underbar!

Jag lever!

ja idag är jag tillbaka på jobbet. emina är frisk igen men jag känner mig lite smårisig tyvärr...
haft ont o halsen och känt mig lite smårisig och imorse när jag klev upp så var jag så yr att jag trodde att jag skulle svimma. det värsta gick över och nu känner jag mig bara lite smågroggy...
får se hur det går idag, men jag ska på utbildning nu klockan nio som jag inte får missa.

hinner inte uppdatera er så mycket mer just nu. ska hållai mig en kopp kaffe, springa på tossi och sen hoppa in i bilen och bege mig mot stan och huvudkontoret.

Söndag

har inte varit en allt för spännande helg här hemma hos oss. lillan är sjuk så vi har bara varit inomhus hela helgen.

igår kom i alla fall mina systrar hit och vi hade myskväll. lagade gomiddag (färsk pasta och fläskfilésås) och åt tills i höll på att spricka, bakade en jordgubbspaj som vi mumsade i oss, åt godis, chips med dipp, surrade och glodde Sweeney Todd. kring tolv på natten skjutsade jag hem min fina och slocknade sen omgående när jag kom hem igen.
tur det för en tjorvig natt med emina väntade. . .

klev sen upp med henne klockan sex på morgonen men det slutade med att jag sov mellan 7-9 på soffan medans pappsen och emina käkade fruskost, badade och busade. var helt färdig!
resten av dagen har också spenderats inne . . .har läst en massa böcker och busat det lilla emina har orkat. kring lunch tog martin tempen på henne igen och den visade 39 grader! och lilla stumpan som har 36 i vanliga fall. hon var alldeles svullen runt ögonen och matt.
men efter en supp och lite lunchmat så piggnade hon till.

nu har hon sovit sen klockan ett ungefär och jag tror vi låter henne sova så länge hon vill idag. med 39 graders feber behöver man lite sömn!!
jag blir hemma med henne imorgon så om vi vänder på dygnet lite idag gör inget..

har varit dåligt med bilder (och inlägg) under helgen men jag lovar att bättra mig imorgon. har liksom inte funnits så mycket att fota. en sjuk dotter och en mammas som bor i sina mjukisar. inte så spännande kanske?

Lördag

min äta vad jag vill dag idag så martin är och köper pizza som vi ska äta till lunch. känns lite skumt att äta det till lunch men det ska bli riktigt mumsigt!
emina är fortfarande lite febrig så vi stannar inomhus och myser idag. dock är hon ändå ganska pigg och orkar busa en massa. =)

ikväll kommer som sagt mina systrar hit. tanken var att vi skulle grilla men vädret är så trist så jag tror vi hittar på ngt annat mumsigt istället. tacos kanske?
ska hämta de kring tre och då far vi och handlar tillsammans så de får välja mat ikväll.

har köpt löshår nu i alla fall! nu ska jag bara vänta tills det kommer hem i brevlådan så ska jag beställa en tid för isättning!! känns superskoj med en förändring och jag längtar tills det är på plats!

nu ska jag kramas lite med mitt lilla busfrö!!

Helg

nu har jag varit ute på en kvällspowerwalk i en timme så nu tar jag helg!

mumsat i mig 2 hårdbrömackor till kvällsmat. var vrålhungrig då middagen blev misslyckad enligt mig. och nu ska vi se en film jag och älsklingen. emina sover sött. . .en trött och febrig tjej tyvärr. hoppas hon är piggare imorgon!

hoppas alla ni där ute får en riktigt mysig helg!!

Today I´m wearing this!



Hårförlängning

hur f-n stavas det?? haha. jag brukar inte ha problem med att stava ord, men detta....

hur som helst. jag funderar på att göra hårförlängning. har varit riktigt sugen ett bra tag och nu känns det som att jag inte kan hålla mig längre! jag har hittat relativt billigt hår på tradera och vet en som kan sätta fast det åt mig så nu kanske jag slår till. åh det kommer bli så himla fint!!
längtar redan trots att jag varken har hår eller bokat tid än.
tänk om man skulle hinna innan rebeccas och henriks fest??

Trashade jeans

här kommer de utlovade bilderna på mina trashade jeans.
vad tycker ni?



Fredag

äntligen fredag! denna vecka har känts lång...dagarna på jobbet har gått snabbt, men ändå har veckan känts lång. konstigt. kanske beror på att jag varit mycket själv...
nu är det i alla fall fredag och om några timmar går jag hoppa in i bilen och fara och hämta mitt hjärta! förhoppningsvis ska inte pappsen jobba ikväll så vi kanske får några timmar tillsammans.
ska försöka hinna med en promenad ikväll, men annars blir det bara lugnt och skönt.

var supermysigt hos boman igår. surrade, lyssnade på musik, skrattade till björn gustavsson och pratade om alla stundande fester. tiden gick snabbt och det kändes som att jag precis kommit dit när klockan var halv tio.
bara att klä sig och börja traska hemåt igen. var riktigt skönt att gå hem. skorna ger mig inte ont i benhinnorna längre, men jag har istället fått skavsår...får vila fötterna från de skorna ett tag, men jag tror de kommer gå ut sig snabbt.
gick alltså reveln tur o retur igår. toppen!
(var även toppen på vågen imorse när jag tjuvvägde mig)

emina kändes lite varm imorse. tog tempen på henne och hon hade 37 grader. (i vanliga fall 36) så lite feber hade hon. men det kan lika gärna varit för att hon suttit inkurad i en filt i soffan och blivit varm av det så hon fick fara på dagis i alla fall. hon verkade inte alls sjuk. jätte pigg o glad så det ska nog inte vara några problem. hoppas jag....
såklart ringer de ju från dagis om hon skulle bli dålig.

På äventyr

sitter just nu hemma hos boman och grejjar här vid datorn medans de käkar middag.
tog en promenad hit och ska promenera hem också. för att kompensera lite av de förlorade promenaderna denna vecka. skönt att komma hemifrån lite när jag vart ensam hela veckan, men samtidigt saknar jag min boo...
dock är det ju helg snart så då hinner vi förhoppningsvis umgås en massa alla tre!

på lördag kommer mina systrar och hälsar på. ska grilla och mysa.
var evigheter sen vi träffades och jag längtar som en galning!

ni måste bara testa denna låt. grymt skön att promenera till och jag ska inte sticka under stol med att man känner igen sig i en del av det de sjunger...=P

Today I´m wearing this!





idag får ni nöja er med dessa bilder.
såg hemsk ut på outfitbilderna tyvärr. . .

Lilla sessan

mammas lilla sessa med lite av de nya kläderna vi köpte i veckan.





emina älskar dragkedjor! bland det roligaste som finns är att öppna och stänga.

Hunger

magen skriker efter mat! efter godis! efter allt sött! allt gott!
vad är det med mig? varför denna hunger och detta sug?
det är inte lingonvecka, den är just slut...kanske ngn annan hormongrej? jag brukar nämligen inte vara såhär. visst att jag älskar mat, men godissuget brukar inte vara ett problem.

nu är det snart lunch i alla fall och jag ska avnjuta lasagne och en massa massa sallad.
för jag SKA inte falla för mitt sug!

men jag vet att det står en kakburk i fikarummet.......

Ensam

jag har varit mycket ensam denna vecka. jättemycket jobb för martin nu och jag saknar honom...
det har gått bra att vara själv med emina. hon är så duktig våran tjej som börjar bli så stor. men det är klart, inte hade jag tackat nej till att ha martin hemma inte! jag hoppas att denna period snart är över och vi kan fortsätta leva som en vanlig familj. =)
iofs klev vi upp samtidigt allihopa imorse så vi hann ses lite. supermysigt!

emina myser med dockan och "filten" (handduk) som hon bäddar in dockan i.



Vägning vecka 4

inte lika roligt som förra veckan, men fortfarande åt rätt håll!
man ska vara nöjd med det lilla. är det inte så man säger?

VECKANS MINSKNING: -0,4 kg
SAMMANLAGD VIKTMINSKNING: -1,3 kg
KVAR: 5,7 KG

blev tyvärr aldrig ngn promenad igår. martin kom hem klockan elva igårkväll och så sov jag som ett litet barn redan. jag vaknade till när han kröp ner och han informerade mig om att jag snarkade både på in och utandning...
härligt!
idag känner jag mig utvilad och har lite av en findag. har haft en massa fuldagar i rad så nu var det faktiskt dags för en findag. har mina trashade jeans på mig och söt rosett på huvudet. dagens outfit kommer såklart senare.

nu ska jag gå och dricka en stor kopp kaffe och läsa tidningen!

Trashade jeans och sötsug

har lagt emina för en liten stund sen. hon gapar just nu för full hals...hon har börat tjorva jättemycket när vi lägger henne. hon som varit så lätt! bara lägga ner henne så har hon somnat själv. men icket nu....ska avvakta en stund och se om hon ger sig...hon brukar göra det.

ikväll har jag inte hunnit med så mycket. kom hem till färdig mat. toppen! hann bara slänga i mig maten så var martin tvungen fara och jobba. jag skulle ju till malin men ställde in då det spöregnade. och tur var väl det för martin ringde kring sju och meddelade att han skulle bli sen.
kanske tar en promenad efter Greys om martin hunnit komma hem då. dock känner jag mig väldigt omotiverad, trött och frusen. (trots ett väldigt varmt bad med emina)

har i alla fall hunnit med att "trasha" ett par jeans. har varit sugen på ett par så länge nu men de jag provat har inte alls suttit bra. så idag kom jag på den brillianta idén att jag faktiskt har jeans som jag inte annars använder som jag kan trasha. blev riktigt bra tror jag. de är i tvättmaskinen nu. tänkte att de kanske fransar sig lite mer i hålen om jag tvättar de. (mycket snyggare så)
ni får se de imorgon då jag förmodligen kommer ha de på mig då. . .
nu ska jag leta reda på mina varma tofflor.
ge mig värme någon!

Today I´m wearing this!






Farfarstopp Ellos, Leggings Gina, Scarf Lindex

(och en liten emina på hörnet)

Frusen...

sitter här på jobbet och det känns som att jag ska frysa ihjäl! har varit frusen hela dagen och trots att jag nu sitter med ett element just vid min sida som blåser varmluft på mig, har jag gåshud och jag önskar att jag bara kunde få krypa ner under mitt täcke.

just nu känns det alltså med andra ord inte så upphetsande med en promenad i regnet, men jag ska klä mig varmt och trotsa kylan för imorgon är det nämligen vägdag! det känns inge roligt alls för jag tror inte att det kommer gå lika bra som förra veckan. långt ifrån....men har det gått neråt får jag ju vara nöjd i alla fall.

idag slutar jag som sagt klockan fyra och på ett sätt känns det skönt. då sköter martin matlagningen och jag får komma hem till dukat bord. underbart! hoppas det bjuds på ngt mumsigt idag, jag är vrålhungrig! konstant vrålhungrig idag...(måste vara psykiskt då jag vet att det är vägdag imorgon)

Sötrumpan!

lilla emina med sina grymt snygga haremsbyxor. mamma och dotter hade likadana byxor på sig igår. =)
vill man inte bara äta upp den lilla sötrumpan??



Ha-begär!

åh...jobbigt detta. hittade denna underbara jeansskjorta från Gina Tricot.
fick ett riktigt ha-begär nu!

Onsdag

fruktansvärt tråkigt väder idag...regn och rusk. och kallt! skickade med eminas vinteroverall till dagis idag så lillstumpan slipper frysa när de ska vara ute.
idag började jag klockan åtta istället för sju. emina vaknade av sig själv halv sju när jag stod och gjorde mig iordning. kom traskandes alldeles sömndrucken i pyjamas, håret på ända och snutten under armen. sötnos! blev alldeles varm inombords och inser ännu en gång hur lyckligt lottad jag är!

idag ska jag till Malin och hälsa på. eller vi ska ta en promenad runt sjön tillsammans ikväll och det ska bli så mysigt! var år och dar sen vi träffades så vi har förmodligen en hel massa att surra om!
och inte helt fel att slå två flugor i en smäll och promenera samtidigt.

hann med en promenad igårkväll. invigde mina nya skor och var ute i en timma lite drygt.
till en början kändes skorna toppen! flöt fram...men så började det göra ont i benhinnorna. riktigt ont! men jag försökte härda ut då jag vet att det brukar släppa efter ett tag.
efter ungefär 30-40 minuter släppte det och det kändes som att jag kunde gå hur långt som helst!
inga skavsår och riktigt sköna var det, men jag antar att det tar ett tag att vänja sig vid nya skor, så lite (läs mycket) ont i benhinnorna får jag nog räkna med de närmaste gångerna.

nu ska jag ta mig ett mellanmål. hårdbrödmacka med en massa skinka och gurka.
och såklart en kopp kaffe!

Today I´m wearing this!





Haremsbyxor HM, oversizetröja Gina Tricot, örhängen HM

Haremsbyxa

klickade just hem ett par typ haremsbyxor från ellos.
halva priset med rabattkod.
gillar inte när det är för mycket harem men dessa såg lagom ut.

Tisdag

startar dagen med ett sönderslaget fönster på kontoret...toppen! det drar kallt och jag undrar vad det är för idiot som orkar? inget stulet...

emina var lika trött idag som igår och jag får dåligt samvete...känns hemskt att vara tvungen att dra upp henne så tidigt på mornarna. hon är ju så liten....men å andra sidan är hon lika trött när jag väcker henne 30 minuter senare så jag kanske inte ska klandra mig själv allt för mycket? jag måste ju jobba...

jag somnade i soffan igår kring halv nio. vaknade när martin kom hem kring elva och bytte bara sovställe från soffan till sängen. tror jag behövde de timmarna med sömn inatt. känner mig faktiskt utvilad idag.
tjuvvägde mig imorse...suck...nu måste jag ännu mer ta en bamsepromenad ikväll. jag ber till gudarna att inte martin måste jobba så mina planer går i stöpet igen.

blev ingen dagens outfit igår, jag hann inte och hade dessutom så tråkiga kläder på mig. men idag har jag fotat, dock kommer det inte upp förrän i eftermiddag/kväll.
men är det ens ngn som tycker det är skoj? kanske man skulle lägga av.....

är lite depp idag. inget allvarligt och inget som kommer hålla i länge, men ändå lite..

Mamma/dotter dag

det visade sig att martin var tvungen jobba över ikväll så när jag och emina kom hem fixade vi tvätt. vek och plockade in och sen rensade jag hennes garderob. fick plocka ur 2 påsar proppfulla med kläder och det vart inte så mycket kvar. eller ja, egentligen var det kanske det men jag kände att hon behövde lite nytt.
så efter vi ätit middag for vi iväg till storheden. avverkade hm och lindex och kom hem 800 kr fattigare.
dock känns det som att vi fick mycket för pengarna. och otroligt mycket fint!
fina kläder till en fin tjej!

    

        tunika               leggings m spets           färgglatt

  
   haremsbyxor          mer färgglatt               söt kofta

  
        basic                   sköna byxor              åh så söt!


   till den tuffa . . .

nu har emina somnat för en liten stund sen. hade planerat en tidig kväll för en trött tjej men hur ska man hinna med allt? jaja .. . går inte att göra så mycket åt nu i efterhand. vi har haft en underbar eftermiddag tillsammans bara jag och lilltjejjen men shopping, mys och bad.
nu ska jag ringa M och höra när han kommer hem. misstänker att jag inte kommer hinna med ngn promenad idag och det ger mig lite (läs mycket) ångest . . .får ta en dubbelvända imorgon!

Babycakes

min lilla lilla stumpa. tänk att man vänjer sig så snabbt vid att ha henne vid sin sida hela tiden. det räcker med en helg och sen känns det jobbigt och tomt på måndagen...
ikväll ska vi mysa med god middag (renskav och potatismos) och ett bad. skumbad!
emina älskar att fånga skumet och busa bland alla bubblor!

såhär kan det se ut då:



Äntligen

nu har jag äntligen köpt mig ett par walkingskor!
hittade till och med ett par på rea på teamsportia. perfekt!
hoppas bara de är lika sköna att gå långt i som de kändes i affären.

typ dessa blev det:

Walkingskor

jag ska smita iväg på min lunch och försöka hitta mig ett par nya walkingskor. de jag har nu är under all kritik med hål i sulorna och dåligt stöd och med tanke på hur mycket jag promenerar kan det ju vara dags för ett par nya..
jag hoppas jag hittar några..
ska testa Intersport tänkte jag.
är lite sugen på ett par likadana som dom jag har då jag vet att de är grymt sköna, men vi får se vad jag hittar.

ngn som har några förslag på sköna walkingskor?

Måndag

nu är jag tillbaka!
har inte alls hunnit med att blogga i helgen. skönt med en liten liten paus också.

torsdagen for vi till holmsel för att fira valborg med farfar lennart och helena. jättemysigt hade vi det! egen majbrasa, god grillning, korvgrillning mys och bus. efter att emina somnat satt vi andra ute till sent in på natten och surrade framför brasan. när de övriga skulle basta gav jag upp och gick och la mig med emina. 

   

fredagen var det strålande sol! äntligen!
martin som satt uppe längst kvällen innan fick sovmorgon och jag gick upp med emina. vi gick och duschade och emina badade i badbaljan och hade det mysigt. när vi kom ut hade även helena vaknat. åt frukost och kläddde på oss och gick ut. där var vi sen heeeela dagen! martin vaknade först kring elva efter en tuff vecka med lite sömn.
johan, linnea och nils kom och hälsade på så emina fick busa lite med de, åka traktor med farfar och plaska i alla vattenpölar.

   
 

på fredagkväll åkte vi hem igen och på lördagen var det soligt och fint igen.
jag började dagen med en svettig powerwalk tillsammans med kira, var ute hela dagen och sen på eftermiddagen kom min faster ullacarin, hennes man anders och min kusin johanna och hälsade på. grillade en massa gott, satt och surrade och hade en massa mys med emina. underbara människor!
emina är så trygg med de trots att vi ses alldeles för sällan. så otroligt fint att se henne ty sig till de som har en stor plats i mitt hjärta.

söndagen blev det inte många knop gjorda. vi var nog alla lite trötta efter en helg fylld med aktiviteter.
jag fick sovmorgon men hade inte riktigt ro att sova och slappna av. kände mig taggad inför en powerwalk så jag klev upp istället och stack ut en sväng.
lite halvtråkigt väder gjorde att vi mest var inne och när emina skulle vila gick jag o la mig med henne. vi slocknade båda två som furor! klockan tre kom martin in och väckte mig oss och undrade om det inte var klockan tre jag skulle vara på kalas hos rebecca??
jo det var det!! stressade iväg med en gång och hade fortfarande sovmärken i ansiktet när jag kom dit. hihi!

idag har jag börjat klockan sju för första gången. emina var riktigt riktigt trött och det är så hemskt att vara tvungen att riva upp henne. men när hon väl vaknat var hon som en liten lärka och jag undrar om det inte var en bra tid att kliva upp för henne? dock blev det en sen kväll för henne igår så om hon bara får komma i säng i tid så kommer det nog gå toppen med dessa tidiga mornar. hon är ensam på dagis när hon kommer så tidigt och får frukost där. mysigt!

nu ska jag fortsätta jobba...klockan nio när vi öppnar kommer det nog bli kaos här....
wish me luck!

All About Us

Våra dagar