dåligt uppdaternade

men ha överseende, det kommer inte fortsätta så. =)
har idag harft min allra första semesterdag. eller det är väl snarare på måndag, men...
hur som helst så har jag haft en sån där dag då jag gjort absolut ingenting. det var väldigt väldigt länge sen kan jag lova. har nog inte hänt sen jag träffade M.
M har varit och hälpt syster + familj att  flytta och jag har som sagt gjort ingenting. hela dagen har tillbringats  sängen. tog lång sovmorgon fram till klockan elva och sen låg jag helt enkelt kvar där och glodde på tv, moffade godis och sov om vartannat. tror mig kropp verkligen behövde det!

M kom hem kring fyra ngn gång och då var det bara att göra sig iordning för att fara till Calle i boden.
har varit där och grillat hamburgare och spelat lite kubb. de andra skulle vidare till Boden Alive, men vi for hemåt istället. har haft en liten dart-turnering här på baksidan och nu ska vi glo en film som vi hyrde igår, men inte såg.

imorgon ska vi på jakt efter ett badkar. om det är ngt öppet vill säga. har bestämt att vi ska rymma ett i vårt minibadrum! hade vart helt underbart nu för min kropp med foglossning o annat, och sen framför allt, men Liten.
har inte riktigt bestämt om vi ska ha ett "vanligt" bubbelbadkar eller ett hörn. det kan bli tajt med ett hörn, men man ryms ju kanske några fler än i ett "vanligt"...
får se hur det blir.
i övrigt är planerna att träffa Malin och Micke. glo en film eller så. var alldeles för länge sen!

nu ska jag nu äta.. (igen!!) en kopp kaffe och en polarkaka med salami...mmm....=P

semesterfirande

jag har dille på hemmagjorda köttbullar idag.
jag måste ha hemmagjorda köttbullar idag.
får se vad älsket säger om det eller om han har ngt annat förslag på mat. kanske gå ut och käka för att fira min semester..eller göra nått annat mysigt.
hade vart mysigt att gå på bio till exempel. bara det att det är så jobbigt när jag måste springa på pinkeriet hela tiden. får se vad vi kan hitta på för spännande.

wheeehooo!!

behöver jag ens säga vad jag jublar över?? har ju nu tjatat hela veckan om att detta är sista veckan så jag gissar att alla vet det=) och idag, sista dagen.
M har jobbar natt inatt men slutar nu halv elva. ingen aning om vad han ska hitta på då men jag hoppas han passar på att njuta och inte stannar på garaget och jobbar.
själv jobbar jag tyvärr till fyra och jag misstänker att denna dag kommer kännas oändligt lång.
ingen aning om vad vi ska hitta på sen, men jag hoppas att det blir ngt mysigt för att fira semestern.

Liten lever om så mycket nu för tiden så det är inte klokt! Men jag klagar inte! det är så underbart att känna. igår när jag skulle sussa fick jag ligga och jaga en liten fot som for som ett skott inne i magen. även idag nu på morgonen när jag satt och drack kaffe.=) mys!!

trist och grått väder idag igen, men jag gråter inte blod. Dock är jag väldigt glad över lånet av svarta stövlar av Sassa. De passar ju utmärkt nu när det är sånt här väder och eftersom det inte direkt är så att mina fötter blivit mindre så är det de enda som passar för tillfället...

  

snart sovdags

en otroligt lugn kväll...
kom hem, orkade inte ställa mig och laga mat med en gång så jag slängde mig i sängen tills M kom hem. åt sen varma mackor och fil..kände mig inte alls så sugen på mat.
sängen igen efter det, väldigt trött. somnade...
vaknade en timme senare när M kom in efter att ha städat garaget och rastat Kira. myste på i sängen och sen somnade han. han ska upp o jobba inatt redan kring ett-tiden så sova behövde han.

nu har jag ätit lite fil (helt sjukt hur mycket fil jag kan äta om dagarna,,skulle nog kunna leva på det), kollat lite tv, spelat betapet, duschat, målat naglarna, provat mammatröjan från POP som kom med posten idag (tradera) och nu uppdatera bloggen. ska sen spela lite mer betapet (addicted) och sen sussa..känner inte alls ngn panik att sova nu när det är allra allra sista dagen imorgon.
helt otroligt hur snabbt tiden har gått...
känns som att vi alldeles nyss fick vet att vi skulle ha barn. känslan av skräckblandad förtjusning. frågan: kommer vi klara detta? paniken, kärleken och alla andra känslor som vällde upp inom oss.nu är det bara 10 veckor kvar och allt känns så självklart. självklart klarar vi det, självklart var detta rätt, självklart är det det bästa som hänt oss..

jag älskar min mamma-mage!! kommer nog sakna den lite sen tror jag....
har fått jaga en lite fot idag. så söt!!!

avvecklad

nu är jag avvecklad! =)
det gick bra på "mötet" med chefen. fick mycket positiv sagt om mig och det lät som att om jag vill komma tillbaka och det finns ngn tjänst sen när det börjar bli dags så är jag mer än välkommen. alltid roligt att höra att man är omtyckt och gör ett bra jobb!
vart borta nästan två timmar och satt och åt lunch och surrade. en skön paus...

nu slutar jag alldeles snart. och imorgon är det sista dagen..hoppas på att kunna åka med marina även idag som jag gjort resten av veckan. så drygt att stanna kvar efter stägning och vänta på bussen.
jag hoppas att det ligger lite paket och väntar på mig i brevlådan när jag kommer hem. från Tradera då så klart.
har hittils hunnit få en beige-vit mammablus, mammajeans samt ett par vita sandaler. allt passade utom byxorna tyvärr, men de kan nog användas efter att Liten kommit ut i världen.

längtar nu så otroligt mycket till tisdag då vi ska på UL!! kan knappt hålla mig! fast vi måste nog passa oss om vi inte vill veta vad det är för kön. lär ju vara ganska lätt att se nu...kanske..
får säga till de att vi inte vill veta. fast jag skulle ju inte direkt gråta floder om man råkade se...=P

på lördag ska M hjälpa syster+familj att flytta och sedan bär det nog av till Boden och Calle. Ska vara där och grilla först och sen är det Boden Alive. ska bli trevligt. M blir nykter så vi kan fara hem och sova sen. INte direkt så man är sugen på att sova borta..

näst sista dagen

jag vet att jag tjatar, men nu är det verkligen nära. näst sista dagen!
har fått sova hyfsat bra inatt igen. det tackar jag för. dock känner jag mig ganska trött ändå, kanske kan det ha med vädret att göra..regn och rusk. mysigt, tycker jag idag.

övningskörde igår till och från pappa och rut. kändes som att det gick ganska bra faktiskt. skönt...
fast det känns fortfarande trist att jag knappast kommer klara uppkörningen innan Liten kommer. får ta det efteråt. det var ju inte planen, men vad ska man göra?

bjussar på lite bilder från imorse. suddiga, men bilder i alla fall...=)

 

trött!

just hemkommen från pappa och rut.
har bara kommit hem, lagat middag, ätit, fått besök av svärfar, duschat och sen for vi iväg, så inte har det blivit nå vila middag idag, och det känns kan jag lova. är väldigt trött nu och kommer nog somna gott när jag lägger mig. hoppas jag i alla fall.

imorgon har jag avvecklingssamtal med chefen. skulle haft det i förra veckan men det hanns inte så det blir imorgon istället. ska gå ut och käka lunch tillsamman och jag skulle gissa att det blir mer än 45 minuter som vi annars har. så imorgon blir det ännu en paus från arbete och kontoret.

måste bara få tillägga en sak innan jag säger godnatt.
de röd/vit randiga leggingsarna jag köpte från POP idag. mitt bästa köp någonsin!! man kan dra de upp över hela magen. underbart!
Jag undrar om M tycker samma sak...?? om än inte så het så kanske lite lite charmig i ena kanten i alla fall.....??
godnatt!

soft dag

nu är klockan halv tre. alltså 1, 5 timmar innan jag slutar och det känns som att jag precis kommit. soft! =)
kom hit tjugo i tio imorse (börjar tio), började jobba med en gång eftersom jag skulle iväg. halv elva tog jag bussen till stan. han in på Gina Tricot innan M kom och hämtade upp mig. Det var ju en massa rea där! Fyndade snabbt en röd klänning och en ljusarosa top. Den röda klänningen likadan som min svarta jag köpte till Jossis examen.
Vidare till socialförvaltningen för faderskapserkännande. det gick bra, men fick stränga order om att komma tillbaka en gång till om det skulle visa sig vara två.....(!!!!)
Fick käka lunch med M. pizza. nyttigt och bra va? skjuts in till stan igen för att ta bussen. hade precis missat en och nästa gick om 30 minuter. Hann därmed in på Hemtex som har 50% på allt i butiken. Handlade 4 badlakan i knallrosa. fräscht! behövde nya handdukar och vilken kap. 450 spänn för 4 st handdukar i finaste kvalitén.
skulla försöka hitta en babybok, men misslyckades, dock hann jag in på POP för att shoppa ett par rödovit randiga mammaleggings..

nu är jag tillbaka här på jobbet som sagt. har vart iväg och tjuvkikat på en lägenhet fått mig en kopp kaffe och gjort bort lite skitgöra nu när det är så lugnt.
ikväll blir M hemma. kanske man skulle passa på att hälsa på pappa o rut?

morgontrött

tack! jag är glad för att jag är morgontrött. tro det eller ej!anledningen är för att det känns helt underbart att bara vara vanligt morgontrött och inte dödligt trött efter en natt utan sömn. för inatt har jag fått sova, mer eller mindre i alla fall. hade svårt att somna och har i vanlig ordning fått springa på toa en massa, men vad är det jämfört med nätterna som varit??? underbart!

nu har jag precis slängt i mig lite frukost. fortfarande hälsofil med havrekuddar som är favoriten. även en hårdbrömacka med skinka och gurka.
ska idag mest troligt få käka lunch tillsammans med älsket. ska klockan 11.00 på faderskapserkännandet och sen käka lunch innan vi far tillbaka och jobbar. skönt med en paus i jobbet. onsdag idag, inte många dagar kvar nu....

Tjejsnack v.26

Vad var roligaste upplevelsen på DIN midsommar?
oj..hela midsommar var jättemysig!

Vad för ?vardagsgrej? får dig att känna extra mycket glädje?
gissa! självklart när Liten sparkar i magen min..eller när man nästan kan fånga en lite fot som petar ut=), eller när älsket tittar på mig och säger att han älskar mig, att jag är duktig osv..

Varför och på vilket sätt gladde DU någon senast?
hmm..försöker göra folk glada dagligen. men jag tror älsket blev glad igår när jag gjrot fint i sovrummet, gjort en tallrik med mat till Kira som väntade i kylen och matlåda till honom till idag.


Vad är det ?bästa som har hänt? dig i ditt liv? Att få barn räknas inte! ;)
oj...haha, det var ju det jag skulle svara för den som inte kunde gissa det!
det bästa som hänt mig var att träffa Martin. utan tvekan!


Har du något roligt att se fram emot just nu? Vad?

Ser fram emot att Liten ska komma. Annars har jag en del små "delmål" eller vad man ska kalla det:

- UL på tisdag (får se Liten!!)
- semester from nästa vecka
- semester tillsammans med älsket 3 veckor

h-vete

pratade precis med körskolan. och det var som jag misstänkte. första körlektionen som går att boka är slutet på augusti..i och med detta kan jag ju glömma att hinna.
eller så får jag göra allt privat. självklart ska jag prova med det, men vi får väl se hur det går..skit också. allt som kändes så bra, som att det gick åt rätt håll.
så nu är det bara att boka halkbanan i kalix och privat uppkörning på vägverket i slutet på augusti och hoppas på att man hinner...

planer i stöpet

fortfarande kvar på jobbet. kanske man klarar sig igenom denna dag i alla fall.
har precis haft lunch och fått i mig lite mat.

sitter just nu i telefonkö för att boka körlektioner. var in på internet för att boka, men det fanns inte en enda ledig tid. kollade ända fram i augusti med inget..kan det vara möjligt? tänkte därför att jag skulle ringa istället, men det verkar svårt att få svar tyvärr..vad gör jag om det inte går att få en enda körlektion??
alla mina planer går ju i stöpet...
har i alla fall lyckats boka en tid hos familjerätten för faderskapserkännande. imorgon kl. 11.00 ska vi dit.
skönt att få det gjort, och skönt att få en paus från jobbet..

vill hem nu och mysa i vårt mysiga sovrum! ska tända ljus och mysa på ikväll när baby kommer hem. kanske försöka oss på att se filmen jag började med igår. om han inte blir så sen vill säga.

ännu en sömnlös natt

börjar bli tröttsamt. en natt till och jag stannar hemma. jo faktiskt. trots att det är sista veckan nu. det är enda anledningen till att jag stått ut hittils, men jag orkar inte en natt till...
fogarna är väl det som vart värst i natt. M sa att jag skulle ringa när jag vaknade så han kunde sjukskriva mig, men jag pallrade mig upp. får ju se hur det bli inatt.

igår skulle jag som jag skrev se film och äta fruktsallad. fruktsalladen åt jag, men filmen var så seg och jag började känna mig rastlös efter ganska många timmar i soffan. begav mig till sovrummet istället och möblerade om..=) baby blev inge glad när han ringde och jag sa vad jag höll på med. dels för att han vart orolig för mig när jag höll på att slita och dra ensam, dels för att han var skeptisk till att det skulle bli bra. dock borde han ha lärt sig lita på mig vid det här laget, för precis som alla andra gånger vart det även med detta superbra. mycket mycket bättre, mysigare och finare. plus att det blev mycket bättre plats för spjälsängen när den väl ska in. hru mycket man nu kommer använda den..
ljusade upp sovrummet lite med att byta gardiner till vita iställer för plommon, vita fräscha sängkläder istället för mörka samt att jag drog för ungefär hälften av glasdörrarna med rökglas med det vita fina draperiet som hänger där. kanon!

bm ringde imorse. hon hade fått tag på specialist mödravården och fått mig en tid där den 3:e. så då ska vi dit och se om det är fostervattnet som spökar. eller om det kanske är två??? =P
ska bli roligt att fara dit. Liten är ju så mycket större nu än sist, och när man vet att det inte är ngn fara så känns det mest bara spännande=)

midsommarbilder

ska alldeles snart slå på en film och mysa på. har vilat en liten stund men försökte att inte sova för länge så jag kan somna inatt.
känner mig fortfarande lycklig efter att ha varit hos bm idag. kändes så bra och kändes verkligen som att hon hade förståelse..
som sagt ska jag nu slå på en film och äta fruktsallad som jag precis gjort iordning. mumma! och ett stort glas iskallt vatten. törstig.

tänkte bjussa på lite bilder från midsommar. både från midsommarafton och från midsommardagen.

   

  

  

varit hos bm

och kommit tillbaka. känns mycket mycket bättre nu med allt. hade en riktigt bra pratstund med henne och kom ihåg att fråga allt som jag skulle.
mitt hb hade gått upp lite vilket kändes bra. då vet man ju att det hjälper att stoppa i sig dessa äckliga järntabletter..
blodtrycket var bra och lilla hjärtat slog precis som det skulle.
dock hade mammamagen växt ännu mer och bm ville att jag skulle få ett till UL. de hade hunnit stänga men hon skulle ringa och boka en tid direkt imorgonbitti och återkomma till mig.
anledningen till att man gör detta är för att konstatera att det är mängden fostervatten som gör mig så stor. det var ingen fara för Liten i alla fall i och med att glukosbelastningen var som den skulle, och hon kunde även säga att det inte hade att göra med att jag äter för mycket eller för onyttigt, utan att det bara är magen som är stor. skönt att kunna pusta ut helt och hållet och veta att det inte är ngt jag själv gjort.
hon tyckte det var bra att jag har semester nu efter denna vecka så jag evrkligen får vila upp mig. hon sa att eftersom jag i princip är lika stor som en fullgången så är det tungt för mig och jag skulle inte ha orkat jobba mer. hon sa även att om det blir så att vi inte kan fara på semester för att jag är så stor så ska jag genast höra av mig till henne för att bli sjukskriven. och som det lät på henne kommer jag även bli sjukskriven direkt efter min semester.
åh, det var så skönt och en sån lättnad att prata med henne idag. att få vettiga svar och få veta att man inte är överkänslig som gnäller ibland och känner att det är jobbigt...

mindre än en timme tills jag slutar nu. skönt! 1 dag avklarad.
ska kila över på affären och handla lite innan jag tar bussen hemåt. M jobbar över lite ikväll så det blir middag för mig själv. kunde egentligen inte vara mer passande med tanke på att jag misstänker att jag kommer slockna så fort jag fått i mig middagen...
med all rätt dessutom! =)

komma igång

nu kanske man kommer igång med uppdateringen av bloggen igen. har en vecka kvar att jobba innan semestern, känns inte annat är helt underbart.
har vart en mysig och händelserik helg med underbart fint väder, dock vart det bakslag på den fronten idag då det regnar ute..känns inte allt för hemskt eftersom jag jobbar och dessutom har stägning denna vecka.

har knappt fått sova inatt. vet att jag sagt det tidigare, men inatt var allra värst. vet egentligen inte vad det var, det var nog en kombination av en massa. kryp i benen, halsbränna, sendrag, ont i magen, foglossning och bara allmänt oskönt. minns inte ens att älsket varit in och sagt hej då och pussat en massa innan har for. trodde han hade glömt mig, men tydligen inte.
hade först tänkt vara hemma idag, men tänkte att jag ska försöka härda ut nu när det är sista veckan.
blir nog en tidig kväll ikväll.

har fortfarande inte smält att jag klarade teorin. lovely!
ska boka nå körlektioner nu så man kommer igång med det...

underbara sommar!

vilken dag! helt underbar....
vaknade klockan nio och redan då var det 20 grader varmt i skuggan. slängde i oss frukost, var o handlade lite på coop och sen for vi till storsand och badade med kira. var mysigt, men bökigt med magen...kan ju knappt ligga. så till nästa gång vet vi att vi ska ta med oss ngn slags solstol=)
åt mackor till lunch på stranden och sen for vi hem.
fick besök av karlsson och cissi, kastade lite pil och fortsatte njuta av solen.
calle kom förbi och käkade middag med oss. (kycklingsallad) och nu ligger vi i soffan och slappar.
baby har precis målat tånaglarna på mig (gullunge!!), eftersom det är lite långt ner för mig nu...

midsommar var supermysig.
spenderades som sagt i bjummis med vänner.
blev en massa god mat, jordgubbar med grädde, kubb, bastu och en massa massa mygg.=)
dagen efter blev det bad med vovvarna, sol och sedan hemfärd på eftermiddagen.
var alldeles slut, nästan som att jag var bakis..dock var det bara trötthet. höll ut till klockan två på midsommarafton, vilket var länge sen, men det fick jag igen dagen efter...

nu ska jag äta lite glass, eller kanske vattenmelon...
en veckas jobb kvar, sedan....ledighet!!

midsommarpaus

helt slut. trots att jag fåt sova middag...
käkade middag när M kom hem och sen for vi och handlade inför helgen. jesus vad folk det var!
dock gick det ganska smidigt så nu är vi redo att fara så fort vi vaknar imorgon.
hoppas vi får fint väder...

kom hem efter handlingen och bakade en sockerkaka med kokos, har gjort klart potatisgratängen inför imorgon och packat in allt i kylen. nu har jag precis tagoit mig en dusch och ska snart slänga mig i snarklådan med älsket som redan sover sött här på soffan. sötnosen!=)

har så ont i ljumskarna idag så jag knappt kan gå....jag vet att jag gnäller, men allvarligt, det är INTE roligt. jag hoppas verkligen att det bara är idag och att det inte kommer fortsätta vara såhär ont, det pallar jag inte...
ska njuta av ledigheten nu över helgen och sedan njuta av att det är sista veckan nästa vecka innan semestern.=)

nu ska jag sussa.

trevlig midsommar till er allihopa!!!

lyckligaste tjejen någonsin!

kan ni kanske gissa med den rubriken hur det gick på teorin??
jag klarade det!! jag trodde verkligen inte att jag skulle göra det och var helt inställd på att gå därifrån lite deppig. men mest nöjd i världen fick jag känna mig istället. underbart!
har firat med en dag på stan med lillasyster med shopping och lunch på max=)

har shoppat en massa presenter till M. hoppas att han blir glad. har ju till och med slagit in de i en massa fina paket nu när jag kom hem. =) fast om de är fina eller inte det kan disskuteras....

nu ska jag slänga mig i soffan och vila tills älsket kommer hem. är helt slut och har så ont av foglossning så jag knappt vet vart jag ska ta vägen. men jag är lycklig i alla fall! =)


bjussar på lite bilder av shoppingen och mig själv idag. samt lilla Azlan som blev glad när matte kom hem


   

   

  

åååhh

sitter nu här på min lediga dag i ottan och har preci fått i mig lite frukost.
ska snart bege mig mot stan...har ju det där teoriprovet idag. suck..jag känner på mig att jag inte kommer klara det. och det vore väl egentligen inte hela världen om jag inte gjorde det, men åååhh vad jobbigt.
snälla kan jag inte få klara det??? det hade varit så skönt att fix det nu med en gång och sen kuna släppa det occh bara koncentrera sig på körningen, som för övrigt går pissdåligt....
aja, jag går dit och provar i alla fall.. det kan ju inte annat än att gå åt fanders..=)

efter det ska jag träffa syster jossi på stan. hon tyckte det var hemskt att vara tvungen att kliva upp så tidigt (klockan elva ska vi träffas)..haha! snorisen=)
ska bli mysigt i alla fall. ¨
har en del jag ska kolla efter. bland annat hade jag tänkt köpa lite läderremmar och göra armband. ska leta efter mamma-leggings, en jeanskjol, mascara....
ska käka lunch tillsammans och försöka fördriva 3 timmar på stan. det är då första bussen går hem till rutvik. gissa om jag längtar tills jag skaffat körkort?? =P

blev riktigt ompysslad igårkväll av min M. åh, tänk att det är så underbart.
jag hade ont hela dagen igår. foglossning. brukar vara mest på morgonen, men igår ville det inte ge sig. fick ligga i soffan i M:s famn och bli riktigt ompysslad med kill hur länge som helst. underbart! gick och la oss först kring halv tolv och myste! =P

nu är i alla fall midsommar bestämt. blir bjummis från fredagen. då blir kira och Azlan nöjda!
vi far dit under fredagen, hälsar på i töre på vägen och sen kommer stuggrannen och hans sambo med deras lillknodd dit (3månader ca.) och även Erik och Carro. Blir nog himla trevligt, jag önskar bara att det inte ska vara så himla mycket mygg...snälla?

nä, nu ska jag sluta svamla en massa...skriver för att slippa vara nervös över provet.
ska borsta tanden och pysa iväg....
wish me luck!!

avvecklingssamtal

ja, det är precis vad jag ska ha med min chef snart. och jag lovar och svär att jag inte gråter floder för att jag ska sluta. nej gud nej, jag ser detta som min chans att komma härifrån, att ta mig någon annanstans och kanske till och med komma fram till vad jag VILL göra.
för detta är INTE det...så långt ifrån, på ett sätt.
nä, nu ska jag bara njuta av att jag är så nära att jag ska ha avvecklingssamtal...underbart!

pysselsugen

jag hade velat träffa mina småsyskon idag. har sms:at men får inget svar. kan bero på att de fortfarande ligger och sover sött =)
ska prova ringa efter min lunch, törs inte nu, då får man väl sig om huvvet för att man ringde och väckte dom...=)

hade velat fara på stan en sväng innan och köpa lite läderband och sånt och göra armband..men det ids jag inte om jag inte får sällskap av ngn av dom...var sugen på lite pyssel ikväll, det hade vart mysigt.

fredag

idag är det som fredag för mig. härligt!
har tagit kompledigt torsdag och fredag är man ju ledig.
så idag kvart i två säger jag tack o hej o trevlig helg, njuter av en långhelg och av vetskapen att det sen bara är en vecka kvar att jobba innan en underbar och efterlängtad semester väntar.
M har också fått klart med semester och tro det eller ej, men han kommer ha 3 veckors semester! och dessutom tillsammans med mig! =)

vet inte riktigt än vad vi ska göra under semestern. svårt att planera när man inte vet hur man kommer må. men lite lösa planer finns i alla fall.
bland annat att första veckan vi har tillsammans ska vi greja på gården. bygga klart staket, lägga naturstenar, jämna till gräsmattan och så nytt, plantera i blombänkarna (fast det kanske vi hinner göra innan), måla staketet....ja en massa som ska hinna göras i alla fall. sen efter det funderar vi på att fara på bilsemester. japp, som riktiga svenssons! =) finns inte så många andra alternativ då man inte får flyga.
har inga direkta mål än, men det finns önskemål. bland annat:

-hälsa på frida i kalmar
-se norge
-öland
-och sen ta reda på vad det är man "ska" se i sverige och sikta in oss på det

längtan

längtar så efter Liten!!
längtan är så stor att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. 11 veckor kvar...det kommer nog gå snabbt. hoppas jag i alla fall.
drömde om dig inatt, du var så fin. vårt lilla underverk!

var mys att få träffa sassa idag. käkade fruktsallad och drack kaffe och surrade en massa.
när hon farit lagade jag middag. fiskgryta och potatis.
älsket kom hem med glass som vi precis har frossat i. mums!=)

fruktsallad o catching up

45 minuter tills jag slutar.
har precis varit och handlat lite inför kommande mysstund med sassa. ska bjussa på fruktsallad. mumma! skulle köpa jordgubbar, eftersom jag precis läst att det inte var någon fara att äta de, (JIPPIE!!), men jag glömde såklart det.....aja, fruktsallad med en massa vattenmelon funkar också=)

så vad ska man hitta på på midsommar då?
vi har inte alls bestämt vad vi ska göra, men det lutar åt att fara till bjummis. antingen det, eller också blir vi hemma och tar det lugnt. ingen aning....ser i alla fall fram emot en långhelg. fredagen är man ju ledig och jag har även sökt kompledigt på torsdagen.
sista chansen att ta ut kompen jag har sparad för nästa vecka (sista veckan!!), har jag stägning. inte så poppis att söka ledigt då...

jag vill verkligen byta bm...ska träffa henne nästa vecka. får se hur det känns då....

lycka!!

har nu kommit tillbaka från vårdcentralen. och värdena var bra!!! man ska ligga under 10 och jag låg på 6,5. så nu kan jag pusta ut av hela mitt hjärta och fortsätta njuta av att känna vårt barn sparka glatt i magen!
var väldigt drygt att sitta där och vänta i 2 timmar... gick och frågade om jag kunde få gå och jobba under tiden, men det fick jag minsann inte..så det var bara att snällt sitta och vänta. till slut hade jag tappat känseln i rumpan och jag var så hunrig att jag inte kände det längre.
två stick i fingrarna. (huga) men nu är jag på topp! nu har jag åter känslan av att ingenting kan stoppa mig! =)

har bara slängt i mig en banan och druckit en kopp kaffe sen jag kom tillbaka. har lunch nu klockan elva. och sen kvart i två kommer sassa och hämtar upp mig så beger vi oss ut mot rutvik. känns som att det var länge sen jag träffade henne så det ska bli extra mysigt med lite skitsnack och catching up.
förhoppningsvis kanske vi kan få lite sol också så vi kan sitta utomhus. det hade varit great!

vann två auktioner på tradera igår. en mamma"blus" för 3 kr, samt en mammatröja från POP för 50 kr. det är lagom pris! =)

lyckospark

nu sitter jag på jobbet och ska alldeles snart kila över till vårdcentralen och kolla glukosen.
önska mig lycka till!!

välmående


jag hade en diskussion med Mia är hon var här med sin lilla Emil och hälsade på för några veckor sedan. jag satt och berättade om hur det är för mig att vara gravid och hon berättade hur det var för henne. hon sa då att hon inte alls saknade att vara gravid, och inte ville bli det igen. inte än i alla fall.
hur som helst kom vi i alla fall fram till att under tiden man är mitt uppe i det så går det bra. men beklagar sig lite över diverse krämpor, men det går ändå bra. men att efteråt inser man vilken pärs det var och vill inte tilbaka, trots att det självklart var värt det...
jag tror absolut att det är så. man orkar just nu för att man måste. tycker att man ändå har det ganska bra, att det finns de som har det värre, men jag tror inte direkt att jag kommer tänka tillbaka på den här tiden som underbar.=)
självklart, det är även en underbar tid just nu. vi väntar ett kärleksbarn tillsammans och förväntan går inte att beskriva med ord. att känna Liten sparka och leva om inne i magen, och inte bara att det rör sig utan man känner verkligen den lilla kroppen...att se M:s lycka när även han får känna Liten, att få längta, planera och boa....
så man skulle väl kunna sammanfatta det som skräckblandad förtjusning..=)

vi längtar så efter dig Liten!

Vecka 29
Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

hemma

kom hem för ett tag sen. slet av mig alla kläder som klämmer på magen...usch, i fortsättningen blir det nog mest bara klänning...
har slängt in en maskin med tvätt, kollat mina bud på tradera och nu ska jag slappa till ett gammalt avsnitt av OC. kan dte bli bättre?
ska softa så mycket jag bara kan nu!

byta barnmorska?

kan man göra det? eller givetvis kan man väl det. det förstår jag också. men det känns ganska känsligt..
känner mer och mer att jag vill byta. hon jag har nu känns förvirrad och ger väldigt dålig info. blir bara värre och värre för varje gång..
jag försöker ta reda på så mycket jag bara kan på egen hand, men hon verkar förvänta mig att jag ska veta allt.. är det inte det hon är till för? att ge info...äh...ringde nyss och vart än en gång besviken.

hur som helst. om man nu byter..då hade jag velat byta vårdcentral helt och hållet, men samtidigt är det ju väldigt smidigt att gå här på porsön. åh, jag vet inte hur jag ska göra...viktigt att ha en barnmorska som man trivs med.

underbart

precis idag ville jag gärna ha sånt väder som det nu är. regn och mulet och grått. faktiskt..
slutar klockan två och då kan jag med gott samvete fara hem och vila och slappa och göra ingenting. skönt!
har ont idag och känner att det inte blir många knop...

imorgon ska jag ju till labb och kolla glukos. hoppas hoppas hoppas att allt är som det ska...att min mage är stor, det kan jag mer än gärna leva med bara att är bra med Liten....känner en viss oro, men försöker att inte stressa upp mig och tänka så mycket på det.

jaha. nu är det gemensamt fika!
återkommer

aaaah

mulet! mörka moln! i love!
just idag kändes det skönt faktiskt.

slutar två och har inga planer efter det. ska direkt hem och bara slappa. vilket man kan/får göra när det är sånt här väder=) jag längtar!

åtminstone EN craving kvar att njuta av..

har fått veta att besprutningen de har för jordgubbarna i sverige kan vara farliga för fostret....allavrligt?? får man göra så?? tydligen så är det inte inte färdigtestat och av den anledningen fritt fram för alla "jordgubbsodlare" att använda den...skumt..ingen information eller varning om det. okej, då kanske man ska tänka att det inte ligger så mycket sanning bakom, men om det ens finns en miljondels chans till att det kanske är så, så tänker jag inte riskera nått...så trots att jodgubbarna var en av mina cravings så tänker jag avstå...
däremot kan jag fortfarande njuta av vattenmelon. och det är precis vad jag ska göra alldeles snart.
bad M hämta lite till mig när han skulle hämta glass till sig själv. han kom tillbaka med hela melonen.....suck....
det är Formel 1 på tv just nu och reklamen tog slut...tur att man är prioriterad...?? =P

har grejjat på en del idag.
varit och handlat blommor till blomlådorna och krukorna. blev solrosor till krukorna och solvisare i plommonfärg och vitt till blomlådorna. nu är det bara rabatterna på baksidan som ska prydas också. blir nog mest troligt några slags buskar i dom. inte några stora utan små och runda och så med grus ovanpå jorden. kommer bli supersnyggt! svårt att förklara men jag ser det framför mig=)
efter det hälsade vi på M:s syster Christina med familj, handlade och sen fick vi Frida och Johan på middag. Christina med familj kom o hälsade på oss (egentligen frida som åker tillbaka till kalmar nu) och nu som sagt Formel1. Dock inte för mig..utan bloggande och sen ska jag spela Betapet=)

men först....melon!

en hemsk vecka avklarad

det var väldigt länge sen jag skrev nu. dåligt med uppdatering. men efter några dagars "deprission" känner jag nu att jag är tillbaka=) jag kan väl inte direkt säga att jag haft en deprission, men det har itne heller direkt varit på topp. nu känns det i alla fall som att jag fått allt det tråkiga ur mig och kan fortsätta framåt. skönt!
jag pustar ut och ser åter med lycka framåt.

ännu en arbetsvecka är avslutad och avklarad. i princip i alla fall. i torsdags fick jag fara hem efter bara en timme. en natt utan sömn var mer än jag klarade av. har nu fått sova en massa, gråta en massa över ingenting, slappa en massa och fått en hel del kvalitetstid med min man vilket var precis vad jag behövde!

fredagen blev en riktig myskväll med pizza och tv-tittande från sängen. blev rastlös men gjorde trots det ingenting. var nog det bästa som kunde hända..
på lördagen var det storstädning av huset som gällde. varenda liten vrå är nu ren(känns det som i alla fall), gräset är klippt (tack vare min M), och till och med badrummet är nu skinande rent. om det är ngn som vill så lovar jag att det är helt riskfritt att slicka på toan....
efter städdag var vi runt o letade dynor till utemöblerna och nu äntligen har vi köpt. blev superfint tillsammans med lite nya ljuslyktor samt nya marinblå tabletter.
cissi, karlsson och persson kom på middag med grillning. var mysigt, men det blev en tidigt kväll.
så med andra ord, en väldigt lugn helg, som nog både jag och M behövde.

nu vet jag inte riktigt vad som väntar. solen skiner i alla fall, dock är det ingen direkt värme....


insomnia

vaken nu efter en natt av noll sömn. eller jo, jag har sovit, men inte kan det vara många timmar...har ont idag, väldigt ont. men pallra mig till jobbet hade jag tänkt i alla fall. är ganska lugnt där just nu, eller i alla fall så pass lugnt att jag klarar av det. visst hade jag kunnat sjukskriva mig, men en karensdag...suck...

tog på mig klänning och vita legging när jag klv upp och och såg att det var sol. dock är det nu molning och molnen bådar inte gott. trots detta ska jag vara somrig. skönast så=) får slita på mig en kofta bara.

idag fyller jensan år. men det verkar som att det inte blir ngt kalas ikväll utan i helgen iställt, vilket i och för sig passade gansk bra då både jag och M jobbar till fyra denna vecka. blir stressigt. mysigare att fara dit i helgen och känna att man har tid. får se hur det blir.

här kommer lite bilder som jag bjussar på...

tröttast

är så trött o loj ikväll. blir inget mer uppdaterande. snart läggdags.
har i alla fall fixat jennifers present idag. kalas imorgon.
shoppade lite annat också, återkommer om det imorgon.

sov gott!

1 timme

innan jag slutar. då tar jag bussen mot stan för att möta upp med syster.
dagen har gått snabbt idag. det ar i och för sig alla dagar denna vecka. skönt! imorgon kvar och sen på fredag har vi föreläsningar hela dagen. alltså är kontoret stängt. skönt med omväxling.

så, vad var det nu jag skulle göra på stan idag?
hmm..

- present till jennifer (prio ett!!)
- mascara
- trosor
- läderrem (ska göra armband)
- och säkert kolla på lite kläder o sånt. =)=)=)

Liten lever om i magen. mer och mer för varje dag. älskar att känna h*n sparka och gå an. =)
dock ligger livmodern och trycker mot revbenen på ena sidan, vilket är mindre skönt.  men som med allt annat värt!
nu ska jag plugga lite teori, brukar vara så lugnt här mellan fyra och fem.

lista

var väldigt länge sen jag kom med en lista. så här kommer en=)

Namn: Anna
Antal kuddar i sängen: 4 st. jag o martin har en var som huvudkudde, en har jag oftast mellan benen och en ligger på golvet innan natten är över
Bästa platsen på jorden: oj. just nu skulle jag nog säga vårt hem. älskar vårt hem
Bästa surftips: oj. älskar att läsa bloggar. tycker det är väldigt intressant att läsa om andras liv, så det skulle väl vara det i sånna fall.
Drömmer om: min högsta dröm just nu är att vi ska få ett friskt kärleksbarn
Favorit-tvprogram: greys, men nu är det säsongsuppehåll
Favoritbar: har ingen. skulle i sånna fall vara den på hotellet i turkiet
Favoritdryck: köpta bravos juice igår. ananas och apelsin. mumma!!!
Favoritfik: oj. på sommaren roasters då man kan sitta ute. annars..hmm..finns välduigt få mysiga fik i luleå. men kanske waynes.
Favoritfika: kladdkaka från waynes, eller en jättemuffins.
Favoritgodis: choklad
Favoritkläder: just nu måste jag ju säga mammakläder.=) nej men kanske en klänning och ett par leggings.
Favoritmat: mat vet jag inte just nu men jag har dille på hälsofil med havrekuddar just nu. kan äta hur mycket som helst av det.
Favoritmusik: oftast bra rock. men älskar härlig sommarmusik. som till exempel låten Sound of freedom
Favoritrestaurang: beror på vad man ska äta. om man ska gå ut och käka föredrar jag Exotic. de har absolut den godaste kinamaten. dock nu på sommaren är det mysigare att sitta på Waldorf uteservering.
om man ska ha pizza svara jag Pepperoni. sjukligt goda pizzor.
ska man ha sallad eller pasta eller så så måste jag säga Chatanoga.
haha, märks det att jag älskar att äta ute??=)
Frisyr:
älskar långt hår, dock har jag inte det själv. (sparar) men en snygg page är också snyggt.
Går i sömnen: nope
Har på mig just nu: svarta mammabyxor. stuprör, svart länge linne, knallrosa t-shirt, vita gympaskor, halsband med svart hjärta.
Hobby: ja jag är en shoppoholic, så...men att umgås med min familj är det absolut bästa jag vet.
Hårfärg: mörkbrunt.(i princip svart)
Kammar håret: hmm..gör snarare tvärt om. tycker om rufsigt lite tovigt hår.
Kan baka bullar: ja, med recept
Min idol: min mamma. orginellt va? men jo faktiskt.
Ogillar mest hos folk: hm.. finns en massa dålisa saker ju. bland annat folk som måste försöka vara som andra. som inte törs vara sig själv. vi är ju vuxna för guds skull. oärlighet, folks svårighet att förstå andra, egoister...
På söndag ska jag: vet inte..förhoppningsvis få spendera lite tid med M
Senast köpta skiva: Mika
Skonummer: vanligtvis 36, men nu emd mina svullna små grisklövar måste jag ha MINST 38.
Tror på evig kärlek: givetvis
Tror på spöken: japp
Tror på ufon:ufon vet jag inte, men åtminstone annat liv. vore oerhört egoistiskt och trångsynt att tro annat
Vill åka till: oj. finns mycket jag vill se. många resmål att fara till. börjar kanske nästa sommar med Liten=)
Är bra på: massor! =P
Ålder: 24
Åt till frukost imorse: gissa=)

födelsedagspresent

idag ska jag på stan med jossi för att se om jag kan lyckas hitta ngn födelsedagspresent till den andra lilla snorisen som fyller år på torsdag. har ingen aning om vad hon önskar sig men jossi var på stan med henne igår och rekade lite, på uppdrag av mig=)
blir en sen dag eftersom jag slutar först klockan fyra och sen ska på stan, hoppas jag orkar. man orkar ju inte direkt med samma som annars nu för tiden..

idag är det fortfarande mulet och grått. skönt! fick äntligen ta på mig långbrallor och stödstrumpor=) det är sååå skönt att ha, dock har det varit många dagar då det varit alldeles för varmt. men nu=)
fick även använda min rosa/vita sjal jag köpte för ett tag sen.

jaha...länge sen jag började skriva nu. vart ensam här på jobbet och självklart börjat telefonen då ringa som en galning.. en som ringer:
- varför svarar du inte? avrför måste jag vänta så länge?
vad svarar man på det??
- jag svarar så fort jag kan. du är inte direkt den enda människan som ringer!
ja jag vet. det var varken pedagogiskt eller trevligt att säga så, men jag har inte tålamod för att vara varken eller just nu..

pictures

här kommer lite bilder från jossis examen, plus lite egobilder från idag..
på andra bilden av jossi ser man till och med examenspresenten hon fick av oss. ett efva attling halsband.

nu ska jag färga håret!
 

   
 

nedvarvning

har precis kommit hem efter att ha varit och hälsat på pappa en sväng. fick oss lite kaffe och sen skjutsade vi emma+kille till maria o daniel på kronan. nu hemkommen och ska bara mysa det lilla av kvällen som är kvar.
M är och cyklar med kira på golfbanan. jag följde inte med med tanke på hur ont jag fick i rumpan sist vi gjorde det=)

nu ska jag försöka få tag på jossi och höra om hon vill gå på stan med mig imorgon. klantmajan har tappat sin mobil så det är inte det lättaste att få tag på henne kan jag lova...

oh! kom på att jag har en massa bilder från jossis examen att lägga in.

så underbart

vad ngn annan människas ord kan göra. till och med folk som man inte känner..
har sen igår fått så otroligt många fina kommentarer. dels här på min blogg, dels på familjeliv, dels IRL. de på bloggen kommer ju av den anledning att jag mådde så dåligt och kände mig hemsk igår. med det menar jag verkligen inte att de är mindre värda! tvärt om!
men sen har det rasat in kommentarer på familjeliv också om hur fin mage jag har, fin frisyr, fina kläder osv. det gör mig så otroligt glad! tänk att det finns folk som tycker att jag är fin=)
och idag har en kollega till mig sagt en massa fina saker som gjort att jag känner mig ganska fin igen.=) bland annat uttryckte hon sig rent spontant om min viktuppgång:
- det är ju ingenting! var glad för att du gått upp så lite!
hon har även sagt:
- du är jättefin. inte alls så där stor som jag var. jag såg ut som en blåval. du är bara vacker!
kan man bli annat än överlycklig?
och att sen M är otroligt underbar när det gäller att ge mig komplimanger gör ju inte saken sämre. han får mig verkligen att känna mig som världens vackraste kvinna. och det bästa av allt är att jag vet att han tycker det också! =)

how about that??? jag är en vacker kvinna, men en vacker gravidmage!

orkar inte

fortfarande en great dag. kommit till jobbet nu, hunnit få i mig en kopp kaffe och surrat lite med kollegorna..
detta ställe driver mig till vansinne och blir bara värre och värre för varje dag. är inte ett dugg ledsen att jag ska sluta. visst, man ska vara glad att man har jobb, men ärligt talat är jag nog hellre arbetslös än att stanna här. är glad att jag får en spark i arslet att komma härifrån!
trots detta känner jag mig fortfarande glad och positiv.
känner mig till och med lite mysig idag, vilket späddes på av en kollegas kommentar på just det.=) precis så som man vill känna sig när det är regn och rusk utomhus.
jag hoppas att vädret kommer fortsätta. missuppfatta mig rätt, jag älskar solen, men jjst nu behöver jag en paus från värmen och solstrålarna.

igår när jag och M satt i soffan slog det mig att jag aldrig gör ngt riktigt bra. eller jo, jag försöker mitt bästa för nära och kära och så, men ni vet nått sånt där som är bra på ett helt annat sätt. till exempel lämna blod, skänka pengar till ngn, bli fadder, ta hand om herrelösa djur eller nått annat helt osjälviskt....
M fattade inte vad jag surrade om. förstod inte hur jag kunde komma på det helt plötsligt...
dock minns jag att M nyss skänkte pengar till ngn fond, så han borde ju veta vad jag pratar om.....

oh, nu kom förra sommarens vikarie! ska surra lite!

bättre dag

än så länge i alla fall. och bara det lilla gör mig överlycklig. men pessimistkonsult som jag är minns jag att morgonen igår började lika bra som denna, ändå slutade dagen i princip i katastrof...aja, bara att se vad som händer antar jag.

har precis ätit frukost. hälsofil och havrekuddar som vanligt.
har en stund på mig nu innan jag måste gå. sitter i en grå klänning med vita ränder och vita leggins tills, men jag känner att det kanske var lite för kallt idag..ska nog ta på mig mina benvärmare och sassas svarta stövlar, samt min gråa kofta. ngn jacka har jag inte så det får räcka, har en extra kofta i väskan om det skule bli akut. som det blev igår när jag slutade jobbet och gick till bussen...vad händer bara frö att strö lite salt i såren? jo, det börjar spöregna!

nä, nu måste jag nog skynda mig lite....!!

återkommer imorgon

idag blev en kass dag.
mycket bättre sen hemkomsten, mat i magen, lite mys, ögongodis, (M), och soffa. dock känner jag fortfarande av sviterna från en värdelös dag. jag stryker härmed denna ur mitt minne och återkommer imorgon med nya fräscha och förhoppningsvis även glada tag!

wish me luck!


image173

huvudvärk

den ger sig inte. nu har jag stängt och låst dörrarna här på kontoret och tagit mig en till kopp kaffe, eftersom den förra inte verkade. kanske är det inte det utan kanske är det på grund av regnet som hänger i luften..
ska alldeles snart gå till bussen och bege mig hemåt. ska laga mat och sen bara slappa.
KANSKE fara och hämta skötväskan på barnens hus som äntligen kommit, och KANSKE fara och kolla efter dynor till våra utemöbler om orken finns och M har lust.
annars blir det bara slappa.

dagens positiva: har pluggat lite teori, och det gick bra!! =)=)=)

tack alla som skriver så gulliga kommentarer när jag är såhär nere!! de värmer verkligen och uppskattas ända in i hjärtat!!
ska försöka vara lite mer positiv i kommande inlägg=)

vill hem

jag behöver min man nu.
usch, ingen bra dag, men kan inte sätta fingret på vad det är. är väl kanske bara vanlig graviditetsångest eller nått...jag vill bara hem nu och kramas och bli omhändertagen.

har precis lunchat klart. blev inte mycket till mat. kände mig inte alls sugen på att äta nått över huvud taget, men jag fick i mig lite yoghurt och flingor i alla fall. sen har jag sovit en stund.
vaknade med huvudvärk så nu har jag tagit mig en kopp svart kaffe och hoppas på att den ska gå över..
usch, känns inge kul alls detta. jag vet egentligen att det säkert inte är nått att oroa sig över. men tänk bara att nån säger att du är för "stor". visst, jag är gravid, jag ska vara stor, men ändå. vad ska jag göra? jag kan inte hindra att magen växer, och ändå får det mig att känna mig som en dålig mamma...

nu ska jag fortsätta vara less ett tag och hoppas på att det händer nått som piggar upp mig lite.
so long!

gråtdag

känns som en dag då jag bara vill gråta. inte för att jag egentligen är ledsen över något, utan för att jag bara håller på att börja gråta hela tiden...
har i alla fall vart hos bm nu.. inget var bra. eller så ska jag inte säga heller. är ju en massa saker som är bra.
hur som helst var mitt hb-värde inte bra. var alldeles för lågt så nu är det bara att börja äta järntabletter. i och för sig inte ovanligt när man är gravid. mer som en regel än ett undantag..
sen ligger jag långt ovanför kurvan i sf-mått. var till bm sist den 25:e och då låg jag bara precis över svensson-kurvan, men tydligen inte längre..
så nu har jag fått en tid nästa tisdag då jag ska dit och kolla glykos. ska vara där i 2 timmar.
usch, man kan ju få ont i magen för mindre.

blev inga bilder, kameran fick slut batteri. och lika bra var väl det. har en fuldag idag...

svalare

idag verkar det bli en svalare dag. om jag ska vara ärlig så känns det ganska skönt. visst, det är underbart med solsken och sommar. men jag behöver pusta ut lite...=) desutom jobbar jag till fyra denna vecka och kommer inte kunna njuta av nån sol, så...(ego)

ska till bm idag nu på morgonen innan jobbet. längtar! är alltid lika mysigt att gå dit..kommer komma lite sent i och med att det inte går så många bussar härifrån byn, men det gör nog inget. brukar oftast få vänta hur som helst.
måste kolla med henne om hon har ngt tips om vad man kan göra mot min svällning..blir bara värre och värre. skorna jag köpte när jag inte kunde ha några andra och köpte för stora kan jag snart inte ha längre...

vart myskväll igår efter att M kommit hem. myste en massa och sen for vi och hyrde film och myste vidare. underbart att ha honom hemma igen! =)

nu ska jag ta och diska undan min frukost här innan jag beger mig..
ska försöka hinna ta lite bilder också och lägga in. får se om det hinns.

saknad!!

nu får han ta och komma hem!!!
nu har han vart borta mer än ett dygn. visst, jag vet, det är ingenting egentligen. men det är det för mig. har spenderat två dagar och en natt utan honom...usch..
min man är verkligen fantastisk, och jag älskar honom mer och mer för varje dag som går!

igår pysslade jag bara om oss (mig och magen) en massa...myste på med film i soffan. åt jordgubbar med mjölk (mumma!) och slappade.
det var såå skönt, och jag blev faktiskt inte speciellt rastlös heller. så annat än att jag saknade älsket en massa hade jag riktigt mysigt.

idag har jag sovit länge. myst med Azlan, som väckte mig på morgonen. solat en stund, ätit middag och nu är jag nyduschad och luktar gott. sitter här i min nya tröja från hm, vida byxor från jc och pippilotter i håret.
ska snart se reprisen av greys som jag missade i onsdags och sen kommer nog M!!!

ensam hemma

idag for martin till överkalix med några killkompisar. det betyder alltså att jagär ensam hemma ikväll.. självklart känns det trist att vara utom honom, men som tur är är detta inte en rastlös dag utan en dag då jag känner att jag kommer njuta av min ensamhet.
just nu kom jag precis in efter att ha solat lite. kira ligger ute på gräsmattan och azlan är ute på rövarstråt. väntar på att lite lövbiff ska tina så ska jag slänga ihop lite middag.

vaknade ganska tidigt imorse. käkade frukost och gick ut. jag gick lös med vattenslangen på både bilen, altanen, bron och utemöblerna. var så mycket pollen överallt så nu ser det städat och fint ut.
karlsson och persson kom förbi och hämtade upp oss och vi for iväg och käkade lunch. åt en riktigt mumsig skinksallad. dock håller jag mig inte mätt så länge på sallad nu för tiden så nu är jag vrålhungrig trots att jag mumsat vattenmelon på altanen i eftermiddag.

igår var såå mysigt! bara att få umgås med mina underbara sötnosar till syskon gör mg hel!
jossi sjöng vackert och jag fick vara stolt storasyster. (vilket jag i och för sig alltid är)
medan hon sen var i skolan och fick betyg och tackade av lärarna for jag och robban och käkade frukost på dagobert och sen var vi runt och kollade på fina villor.
efter det smörgåstårta hos tjejerna.
jossi blev lika glad för presenten som jag misstänkte.=)

nu håller potatisen på att koka över hör jag....

later!

NU

pyser jag härifrån.

in till stan för pluggande. Sedan myspys!

det största som någonsin hänt

vi ska ha barn.
förstår ni hur stort det är???
jag tror inte det....
har inte riktigt förstått det än, men nån gång då och då slår det mig att det verkligen är sant. jag har ett litet mirakel i min mage som bara väntar på att få komma ut i världen..en liten en som vi tillsammans har skapat, som vi älskar mer än allt annat redan nu, som vi kommer ge allt och lite till, som kommer äga och redan nu äger bådas våra hjärtan.

jag längtar så efter dig!!

sista dagen

sedan är jag ledig igen. underbart! om jag ska vara ärlig har inte denna vecka varit speciellt betungande, dock bävar jag för nästa vecka då jag dels har stägning, dels ska vi iväg med jobbet på fredagen. ska på utbildning med hela företaget. blir aktiviteter på kvällen men jag avstår. inte det roligaste att umgås med människor som är kanon i arslet när man själv är nykter. speciellt när det är människor man knappt känner..

idag ska jag i vanlig ordning till körskolan och plugga teori efter jobbet. hoppas att det går bättre denna gång. sist kändes det som att det varken gick framåt eller bakåt. stod och stampade på samma ställe tills det var dags att åka hem..men nu har jag faktiskt pluggat på lite på det som jag missade på. hoppas det gör skillnad..börjar känna lite panik... har ju även sluttestet kvar sen.

igår var det fullt upp. eller både och skulle jag väl säga. hade först en riktig slappardag när M var på rally. slappade, la in bilder i datorn, pluggade lite, gjorde mig i ordning och sen kom M hem igen. eftersom jag då knappt gjort nått alls på hela dagen var jag ganska rastlös. M var trött men jag tvingade liv i honom=)
for på waldorf och käkade brakmiddag ute i solen på deras terass och myste på. efter det blev det övningskörning ut till sandnäset och hälsa på carro och erik, vidare hem för att hämta kira, till gammelstan och säga hej till svärmor + sambo, vidare till bergnäset och trolltjärn för volleyboll med vänner och sedan hem.
med andra ord fick jag köra en väldans massa igår och det går bara bättre och bättre. dock finns det saker jag verkar ha svårt att få in i min lilla ärthjärna hur mycket M än "skäller" på mig....till exempel att sakta in när jag ska svänga...va? normalt? är det inte vanligare att man kör som en snigel....???

idag ska jag som sagt plugga igen. men efter det väntar mys med sassa. åh, ska bli så mysigt. underbart solväder och fantastiskt sällskap. ska nog mest troligt till waldorf och deras uteterass igen. var ju där igår, men det gör inget. deras biff med purjolök är svårslagen!samt terassen med utsikten. dock kommer jag nog inte ha tid med utsikten, känns som att vi har så mycket att surra om!

åååh vad jag längtar tills jag har körkort!!! vilken frihet.....vilka möjligheter...

bilder

här kommer bilder från i lördags, mysig sommarkväll med vänner och sol.


jaha

så var man redan rastlös.
vad ska jag hitta på?
har en del olika förslag:

- baka (bröd och kakor)
- klistra in en massa foton i album
- lägga in fotona från helgen i datorn
- göra mig iordning
- förbereda middagen
- dammsuga

tror jag ska börja med att lägga in foton i datorn. efter det ska jag göra mig iordning och sen får vi se vad jag hittar på. ute har solen börjat titta fram, men jag har inget att göra utomhus just nu..
i helgen (mest troligt) ska jag och rut vara och köpa blommor och buskar. längtar! kommer bli så fint med en massa blommor här. plus att gräsmattan faktiskt har börjat ta sig. hade gett upp hoppet, men igår såg vi att den börjat bli lite grön! =) fortfarande en massa mossa och annat som ska bort, men det kommer sen.

nu ska jag lägga in foton. får se om jag kansek bjussar på lite här sen=)

bra o dåligt

både och är det att det inte är strålande sol ute idag.
M har just farit iväg till Måttsund på rally. hade tänkt följa med men ångrade mig. jag vill inte följa med och förstöra för honom när jag vet att det kommer bli jobbigt för mig att stå hela dagen.
så min plan idag är att faktiskt lyssna på bm:s råd och ta det lugnt. ska försöka att göra så lite som möjligt.
just nu sitter jag och kollar på nyhetsmorgon. jag ´vet inte varför men jag tycker det är så himla mysigt att titta på...

imorgon är det jobb igen, men sen är jag ledig igen på fredag för jossis examen så det känns inte så jobbigt.

nu ska jag krypa ner under en filt här i soffan och bara må gott. får se hur länge jag klarar mig utan att bli rastlös..=)

snart

slutar jag!
i och för sig känns det inte som att jag gör det eftersom jag ska in till stan och plugga. men jag får i alla fall lite miljöombyte. jag hoppas på att jag kommer klara det idag, men jag tror att jag ska dit på torsdag även om jag gör det. det är ju trots allt en repetitions-fas så den kan man kanske inte göra för många gånger...
sen blir det hem och göra middag. tomtegröt och grillkorv=) eller kanske bara yoghurt och smörgås..får se.
egentligen skulle jag behöva fara hem och vila, men jag måste verkligen plugga....

vill att det ska bli fredag nu så jag får se min älskade lillasyster sjunga och får ge henne hennes present.

såååå

nu är det igång igen.
hoppas att det kommer funka nu.

var igår på körskolan och pluggade. gick itne så himla bra...eller jo det gjorde det väl, men det var mycket svårare än de andra faserna jag gjort. ska dit idag igen och fortsätta..ska även försöka skumma igenom boken igen. har ju lusläst den en gång, men ska skumma lite igen...
M jobbar i eftermiddag. kanske inte så himla länge men en stund i alla fall.

har så fruktansvärt ont idag..kan knappt gå. ljumskarna värker värre än nånsin tidigare. har knappt fått sova inatt..hur ska detta sluta? hur länge till kommer jag kunna jobba?
har precis fyllt i min tidlista för förra månaden. som tur var var förra gången jag var tvungen vara hemma för att jag inte fick sova i förra månaden, så om det nu skulle behövas innan jag går på semester blir det i alla fall en ny månad.
har heller ingen aning vad det kan bero på eftersom jag inte rörde på mig nått mer än vad jag annars gör igår. snarare mindre...trodde det gick hand i hand med att man överanstränger sig, men det verkar ju inte så...

kom hem kring halv fem-fem igår. vi käkade middag och sen slängde vi oss i sängen och kramades lite..vaknade klockan åtta av att martin väckte mig. då hade han fixat klart i traktorn, tvättat bilen och duschat. snacka om att sova bort kvällen. jag sa till han att jag tyckte han var duktig som grejade så mycket (dåligt samvete för att jag bara sovit en massa), då säger han: - men du är duktig som är gravid!
min sötnöt!!!

skulle sen övningsköra. fara och hämta kläderna som kommit från hm och sen fara och lämna de på bergnäset. men det hade tydligen hunnit stänga....får ta en sväng ikväll istället och lämna kläderna. ska snart kila över här på affären och hämta dom.


nu blir det fruktstund!

haha

det är det enda jag kan säga....
igår hade vi data-haveri på jobbet. hela dagen! gick inte att jobba....
funkade nu på morgonen, vilket innebar en massa jobb sen igår. och vad händer nu? jo det lägger ner. IGEN!!
man kan ju bara skratta...

då tar jag väl mian lurar och går och fiakr och läser tidningen då...=)

whoohoo!!

pratade just med po´s trafikskola eftersom det inte funkade när jag skulle sit och plugga sist. har fått sagt att det är 2 faser som man måste göra på deras dator som inte fungerar hemifrån. men det är bara 1 !!!! och efter det har jag bara sluttestet kvar hemifrån....
shit! inte mycket kvar nu!
snälla håll alla era tummar för mig!
jag SKA klara detta!!

kort vecka.

som tur är. jobbar nu måndag och tisdag. onsdag är en röd dag och sen jobbar jag torsdag för att åter vara ledig på fredag för lillstumpans examen. och tur är väl det..mjukstart, eller vad man ska kalla det.
på onsdagen vet jag inte riktigt vad vi har för planer. en kompis till M är här och hälsar på då och så är det ngt rally. skulle gissa att det blir det.
sen på fredagen är det så som sagt jossis examen. ska dit direkt på morgonen och se henne sjunga i kyrkan och sen blir det väl fika osv hemma hos dom. hon kommer bli så glad över presenten! =)

började precis nu undra när paketet från hm ska komma. det skulle ha kommti under förra veckan, men har inte kommit än, och i det paketet finns jossis skjorta som hon ska ha på examen...
hmm...måste ta och kolla upp detta.

idag ska jag till körskolan direkt efter jobbet och plugga plugga plugga.
måste hinna...

åter...

på jobbet..
suck..det är det enda jag kan säga. känns inte bra alls. inte det minsta, någonstans...
kan bara hoppas på att jag orkar genomlida en månad innan jag har semester..

har mått så bra..så oerhört bra. men jag hinner bara hit så blir det svart igen.
ja, jag är deppig och pessimist idag. så är det bara...

hur ska jag stå ut???

vill inte alls jobba imorgon..

ja igår var vi verkligen igång hela dagen och kvällen, och ända in på natten...
började med att hämta vagnen. sååå fin!! (kommer bilder sen)
var och kollade lite efter dynor till våra nya utemöbler och sen for vi till arcus och kollade bilutställningen med calle och engman. jag och martin for vidare för att käka lunch. blev en sallad på chatta där robban dök upp! =)
hem och lämpa av sakerna och sedan och handla lite och kolla mer dynor..
när vi kom hem satt calle och engman på altanen våran och mådde gott i solen=)
spelade lite crocket och sen blev det grillning. häggan och josse kom förbi och åt med oss, kubb-turnering och sedan vidare på fest hos engman på porsön...
frida och johan kom sen och hämtade upp oss där och vi for hem till oss och surrade lite. käkade jordgubbar och vattenmelon och spelade lite mer kubb i kylan ute..
hade en otroligt mysig och kul dag! dock har jag fått känna på det inatt och idag. känns ändå som att det var värt det.

har idag sovit länge. var alldeles slut på morgonen så vi sov och mös vidare ett par timmar. kom inte upp förän kring elva. käkade frukost och satte igång med gräsklippningen. så nu är vi precis klar med det...tog några timmar..
M har gått med trimmern och jag med vanliga. orkade nästan hela gräsmattan själv...ena sidan fick martin ta då jag kände att jag inte orkade mer...
känns i fossingarna nu och jag vet att jag borde vara med försiktig, men hur kul är det att bara sitta och glo??

nu ska vi, nyduschade och solbrända, bege oss mot Coop och åter försöka hitta dynor, samt handla.
sen blir det att laga middag. blir en fräsch sallad i solen på altanen.
mys!

vill inte alls jobba imorgon...=/ detta är ju livet!

helg

äntligen är det helg. nog för att jag haft semester hela veckan, men nu är ju älsket hemma också.
ska nu ta och sätta igång med att olja in våra nya utemöbler som inhandlades igår.
sedan blir det att hämta barnvagnen på barnens hus. (hann inte med det igår)
återkommer med bilder på vagnen!

njutning

kunde det bli bättre? semester, och i princip alla dagar med strålande solsken!
sitter ute på altanen och svettas, hade gärna fått fläkta liiite mer, men jag tänker inte klaga. underbara värme. så länge jag kan njuta av den och uppskatta den kommee jag vara nöjd. vem vet, om några veckor kanske jag inte klarar av att vara i solen ens...

har suttit och kämpat med en massa bilder til familjeliv igår. mina bilder är så stora så jag har fått förminska de så man ska rymma mer än 1 eller 2 st. men nu är det klart i alla fall så nu finns där bilder, och jag ska försöka uppdatera ofta...vet hur trist jag själv tycker det är med de som inte har några bilder.

hade hoppats på att baby skulle sluta tidigt idag, vilket som var tänkt. men det verkar dåligt med det. dock är klockan bara ett än så länge så än finns ju tid... de hade tydligen ringt från barnens hus igår och sagt att vagenen kommit!!!!! väntetid på skötväskan, men det struntar jag i! vagnen har kommit och det ska bli såå spännande att se hur den ser ut. om den är så fin som vi tänkt oss, men det tror jag nog..
nu ska jag kolla tradera efter sängkläder till den. endast det bästa duger till vår lilla! =P

idag är det solning av baksida som gäller hela dagen. hoppas på en utjämnning. men med tanke på hur lätt jag har att bli brun nu för tiden så ska det nog inte vara några problem...

All About Us

Våra dagar