dags snart??

nu måste det vara dags att "kläcka" snart. (som sassa så fint kallar det)
känns som det i alla fall, men känslan har ju funnits där tidigare så jag kan ju ha fel..tyvärr..

trodde att M skulle sluta tidigt idag men tydligen inte. suck..jag som hade sett fram emot att kanske hitta på ngt tillsammans. fara en sväng på stan, fara och hälsa på ngn, ta en fika någonstans eller vad som helst, men tyvärr. får kanske ta det imorgon då. och bara ta det lugnt och mysa ikväll.
har beställt pizza idag.

släppte in Azlan imorse. han kom som vanligt och la sig i sängen och gosade. upptäckte att han hade en bula på huvudet...och nu några timmar senare har den blivit gigantisk...lillemannen våran. hoppas han inte har ont...verkar inte så i alla fall.

nu ska jag gosa ner mig i soffan och kolla på en massa avsnitt av Scrubs. myspys när det regnar ute.

kärlek

jag älskar när det ringer och ser på telefonen att det är han.
jag älskar ännu mer när jag lyfter luren och svarar och hör orden:
- hej sötnos!!
jag älskar hans sätt att alltid kunna göra mig glad. hans sätt att säga hej sötnos, som bara han kan.
jag älskar att ha hittat tryggheten, min bästa vän genom allt, fadern till vårt barn, kärleken och framför allt:
känslan av att vara lika älskad tillbaka!

trodde ärligt talat inte att man kunde känna såhär. trodde inte att man fortfarande efter 2 år kan se på en människa och bara vilja ge allt av sig själv, se på honom och känna en kärlek som nästan gör ont.
jag vet att det är få förunnat och tackar min lyckliga stjärna varenda dag.

sällsynta bilder

uppdaterar med lite bilder. vet att det är många som tycker det är kul med bilder, och jag vet även att jag varit dålig med det på sistone. men det har faktiskt sina anledningar.

1. magen blir inte större nu, alltså har jag inga större förändringar att visa...
2. även fast det inte är några magförändringar (förrutom att den sjunker), så kan det vara kul. med kläder osv. men jag har inga kläder som passar längre. annat än det som pryder mig på bilderna idag...inte mycket i alla fall..
3. jag känner mig enbart uppsvälld och hemsk just nu. inte så roligt att posta bilder då...
4. ser väldigt trött ut..jag ÄR trött.

 

ska bli bättre med bilder efter förlossningen, jag lovar! lovar att försöka i alla fall=)

har precis blivit solo igen efter fsvoritfrämmandet. robban och tjejerna har med andra ord precis farit hem. det var jättemysigt att ha de här, måste verkligen bli oftare. har ätit gott och myst på med kortspel och bara allmänt umgänge. (kommer med bilder imorgon)
har fått så mycket hjälp och trots att det var jag som skulle bjussa på middag och greja så är det jag som fått sitta ner och njuta hela kvällen. underbart! älskar er!!

M jobbar över idag. oplanerat, men det är väl sånt man får räkna med. har blivit oerhört mycket sånt på senaste så jag saknar honom väldigt väldigt mycket! hoppas jag får vara med honom imorgon i alla fall. tanken är att han ska sluta tidigt då så då kanske vi till och med hinner hitta på något tillsammans. behöver verkligen umgås nu känner jag för vilken dag som helst är det inte bara vi två längre...kvalitets och mystid.

stå upp rakryggad för det du tror på

skulle egentligen till BM idag men det körde ihop sig. eftersom det inte går några bussar härifrån mitt på dagen och M inte kunde komma ifrån så fick vi flytta det till tisdag morgon istället. känns skönt, då slipper jag stressa så mycket idag när vi får finfrämmande! =)

nu ska jag göra min dagliga bloggrunda och sedan ska jag hoppa i duschen och med tanke på hur "snabb" jag är så är det säkert dags att börja med maten sen.

usch. ibland hatar jag mig själv för att jag inte säger ifrån. det blir en medhållande tystnad....
aldrig mer ska jag låta det hända!
från och med idag ska jag skydda dig in i döden.....

tv-kväll

nu har jag klistrat och klistrar hur länge som helst med alla foton. har inte mycket kvar nu, en liten liten hög, men nu har jag inga fler fotoalbum kvar och klistret är slut, men med tanke på hur lite det är kvar gör det inte mycket.

M jobbar fortfarande och jag hade tänkt att jag skulle äta lite glass nu och se Top Model 8. efter det är det What about Brian och sen utröstning i So you think you can dance.
snart är det höst och alla serier börjar om igen, och som jag längtar! och då kommer vi vara en till i våran lilla familj. så underbart!

Ja jag älskar att se på tv! =)

villkorslös kärlek till sitt barn

nu har jag faktiskt gjort ALLT på att-göra listan förrutom att laga middag och det ska jag göra alldeles snart.
känner mig ganska duktig om jag ska vara ärlig. visst, kanske inte mycket egentigen, men som gravid, trött och slut så behövs verkligen de där listorna...
nu är jag i alla fall nyfärgad i håret så man slipper bekymra sig om det sen. plus att det nu även är städat. eller städat har vi väl egentligen alltid, men dammsuget är det. ska nog skura lite imorgon också. får ju finbesök då ju! =) längtar!

tänkte på det här med förlossningen...surprise!
om man tar alla krämpor och jobbigheter man haft under graviditetens 9 månader och slår ihop de så borde ju själva förlossningen vara en baggis! eller??
ska nog passa mig för att kalla en förlossning en baggis kanska..
äh, jag försöker bara se det från den ljusa sidan så jag inte går omkring och oroar mig hela tiden. men det är nog kanske oundvikligt?
har haft en massa skumma drömmar inatt. drömmer varje natt nästan bara om förlossningar och barn. inatt har jag drömt att förlossningen inte gick som den skulle och vårt barn blev skadad. kunde inte vara rak i kroppen...om ni såg avsnittet Greys Anatomy då det var en tonärstjej som hade så? så var det i alla fall..hemskt..men känslan var ändå underbar!! det var ju vårat barn!
sen drömde jag att jag själv var missbildad också och hade varit från födseln, det var ngt konstigt med mina ögon...minns att jag inte tordes se mig själv i spegeln eller titta någonstans där man kunde se en spegelbild. men jag minns också mina föräldrar i drömmen. de älskade mig och var de bästa som fanns.
kanske vill alla dessa drömmar säga mig ngt? kanske att OM det nu skulle vara så att det händer ngt med vårt barn så kommer kärleken vara villkorslös ändå..
fast det visste jag ju redan...

nä, nu måste jag laga middag. är hungrig efter allt grejande!

nyvaken

har faktiskt precis stigit upp. lite skillnad motför gårdgen. men jag var helt slut. har sovit väldigt dåligt inatt, dels på grund av en massa otäcka drömmar, dels på grund av att jag fått springa på toa huuur många gånger som helst. därför blev det en sovmorgon idag. ganska skönt faktiskt.

idag jobbar M kväll igen. men förhoppningsvis är det sista kvällen nu. ska bli mysigt att få ha honom hemma sen. vet inte riktigt vad jag ska roa mig med idag. är så oerhört sugen på en promenad i höstluften, men det går bara inte. jag vet ju hur mycket sammandragningar jag får, och om jag mot förmodan inte skulle få det så kommer jag få sota för det sen med fogarna...suck. om det är ngt jag saknar så är det just det. en lång promenad! men snart så=)

så istället har jag en del saker att göra, får se vad jag ids...känner att jag är ganska slö idag=)

- måla naglarna
- färga håret
- klistra in foton i albumet
- hämta posten där det förmodligen ligger papper från Erik om olika barnförsäkringar och gå igenom dom.
- dammsuga (sammandragningar, men det behövs!)
- laga fisksoppa

alltså skulle jag nog kunna underhålla mig själv ganska många timmar, men vi får väl se vad som prioriteras bort... ska i alla fall börja nu med att kolla igenom alla bloggar. love it! hoppas det är många som uppdaterat!

äntligen!

nu ska jag krypa ner i sängen med min nyss hemkomna man!
äntligen!

godnatt!

Babyhoroskop

Jungfrun
22 aug - 21 sep
Din lilla Jungfrubaby är nästan outtröttlig, med en ork och en envishet som ofta sträcker sig långväga över din. För Jungfrun är det viktigt att förstå och göra sig förstådd så fort som möjligt. Lika viktigt är det också att lära sig världen runt omkring. Hon är därför sällan tyst, och har heller inte tid att sova särskilt långa stunder i sträck

image310

Är det så det kommer bli lilla vän?



jaaa

de hade kommit!!
och guuud så fina de var!
storleken är 30*45 och det räckte gott och väl. kanon!

nu ska jag bara fixa lite ramar till de så man får sätta upp de.
frågan är bara vart vi ska ha dem....

sällskap

har precis ätit lite middag. soppa och toast. för enkelhetens skull. M jobbar ikväll så det fick bli ngt mindre avancerat. det blir ikväll och imorgon han jobbar, sen tror jag han gjort bort alla måsten innan Liten kommer. ska bli skönt att få ha honom hemma. saknar honom så mycket när han är borta..om än bara för en kväll eller två.

Sassa har varit här idag och hållt mig sällskap. druckit en massa te och surrat. behövdes. var himla mysigt samt att det hjälper dagen att gå lite snabbare.
Liten lever som vanligt om en massa inne i magen..är det ett dåligt tecken kanske? är som att jag fått för mig att aktiviteten ska stanna av lite innan ankomst, eller har jag fel?

på torsdag kommer Robban och tjejerna på middag. ska bli supermysigt! var alldeles för länge sen och det är ju så underbart när de är här. mina älskade. min lilla familj=)
vet dock inte vad jag ska bjuda på för gott...antingen blir det bara tacos, vilket jag vet uppskattas av alla. eller så blir det ngt lite mer avancerat, men vad? till efterrätt blir det i alla fall marängsvisch! =P

nu ska jag gå ut och kolla postlådan och se om våra förstoringar från fotograferingen kommit. de brukar ju vara ortroligt snabba på postfoto.

hösten är här

klev upp med M imorse kvart över fem...kunde inte somna om. och har fortfarande inte gjort det...
har legat i sängen och kollat filmen You got served.
ätit limpmackor och druckit te och trodde att det skulle få mig att somna om, men icke..har gett upp nu. lika bra.
hade tänkt sätta mig med alla foton som jag fortfarande har kvar att klistra in. började igår eftermiddag, men hann i princip bara sortera de så det är en del kvar att göra.
i övrigt har jag nog inget speciellt jag ska göra. Sassa kommer ju, men först kring ett.

allt är klart inför Litens nedkomst, har ju till och med hunnit inhandla lite kläder till mig själv för efteråt. känns skönt. för jag skulle gissa att man kommer ha annat att pyssla med den närmaste tiden..
allt är klart med försäkringskassan så nu är det bara att vänta på att det ska komma igång.
kan med andra ord slappna av ganska rejält och bara längta efter Liten.

nu ska jag hoppa i duschen. kallt här...hösten har verkligen kommit.

mysfaktor

så var denna dagen slut snart. kvällen kvar nu, den underbara kvällen...
snart är det svart ute, mysigt.

har precis gjort kvällsfika. två jättestora muggar med te och limpmackor med ost.,
M kommer ur duschen nu så nu ska det fikas med tända ljus och en eld i höstmörkret.

jag älskar hösten!!


(har till och med fått ta på mig ett par mysiga raggsockar ikväll.....)

tråkiga inlägg idag, jag vet...sorry!

så har snart denna dagen gått i alla fall. och den gick faktiskt snabbt.
har fixat en massa med försäkringskasssan (som tar sin lilla tid), betalat räkningar, surrat med en massa folk i telefon, sett en film och nu har jag precis duschat.
ska sätta igång med maten så fort jag fått på mig lite kläder, men jag har ingen aning om vad jag ska hitta på. har kassler i kylen som behöver göras upp. men vad ska man laga??
imorgon blir det i alla fall fisksoppa. kanske nått enkelt idag bara?

imorgon kommer Sassa och håller mig sällskap. snacka om räddare i nöden. och så perfekt  när hon kan komma under dagarna. det är ju då jag har som mest tid, och då jag orkar mest också. på kvällarna vill jag ju gärna umgås med M samt att jag är ganska slut då..

nu ska jag glida in i lite kläder och invänta mannen min.
so long!

långtråkighet

jaha...så vad ska man hitta på idag då?är less på att vara hemma och less på denna eviga väntan. bara det att jag inte orkar/vågar göra så mycket mer heller. får försöka härda ut...
kanske man skulle ta en riktig slappardag idag och bara mysa och se film i sängen? känner mig trött trots en massa timmars sömn inatt.  vore kanske nyttigt att bara slappa..

viktångest

haft besök av Häggan och Josefin. Kollat film och druckit kaffe. Bakade en kladdkaka tidigare som det bjöds på. myser omkring i mina nya mjukisar och mår gott.
dock råkade jag se en förlossning på tv och undrar nu om man kanske kan få ångra sig? inte så sugen på att föda barn längre....enligt M finns det inte så mycket man kan göra åt det nu, men han har ju haft fel förr....

M har just fotat mig. eller dess egentliga syfte var ju magen men eftersom det är jag som bär det var det oundvikligt att jag också kom med. resultatet var inte vackert. jisses vad tjock jag har blivit! och nu menar jag såklart inte bara magen...tyvärr. hela jag är tjock och stor. och jag som faktiskt för första gången på länge kände mig ganska fin. innan jag såg fotona...suck..blir att komma i form sen såklart, jag har ju en ganska bra ursäkt, men ångesten infinner sig ändå.
ska bli intressant att se sen hur mycket av allt som egentligen bara är vätska och som försvinner snabbt. tyvärr är det nog inte så mycket som jag hoppas på...
äh, nog deppat om det. jag själv som gjort det så i sånna fall så jag har ju ingen annan att skylla på, och det går ju faktiskt att fixa sen. gäller bara att hitta rätt motovation!

nu ska vi nog krypa till kojs tror jag. trots att jag är middagsvilad idag känner jag mig urtrött.
inatt kommer jag nog i alla fall inte vakna och blir besviken om inte förlossningen satt igång. om man ska se det från den ljusa sidan=)

shoppad och mätt

nu har vi varit en snabbsväng på storheden och HM.
inhandlade ett par nya mjukisar. herravdelningen så de blir så där härligt hängiga och stora. älskar! hittade även en grå långärmdad tunika, Organic Cotton. lite svårt att prova nu men det är en sån modell då det inte behöver vara på millimetern. M köpte strumpor och kalsonger, samt att vi hittade två mössor till Liten, en vit och en gulrandig och en jättesöt pyjamas.
såg att M:s kollega extraknäckte på Korvgubben  när vi skulle fara så vi handlade oss "lite" mat. var nog med mat för minst 4 personer, så nu kommer man nog stå sig ett tag.....
M sitter och kollar på Formel 1 här bredvid mig (som vanligt på söndagar) och jag bloggar och lyssnar på Takida i mina lurar.

blir en lugn och skön dag resten av dagen. kanske myser med lite glass och en film ikväll?

V. 38+4.

  

Shit!

Hela Takidas nya skiva Bury the Lies är helt fantastiskt underbar!

mindre driftig

idag har jag som önskemål att få fara till HM på storheden. kanske handla något plagg till mig själv som jag kan använda både nu och sen (eftersom magen inte kommer försvinna med en gång), och kanske ngt gulligt till Liten. dock ska jag försöka att inte handla så mycket mer utan vänta tills vi vet om det blir en Lillen eller Lillan.
Så med andra ord blir det nog en runda på storheden så fort de öppnar.

M är uppe på taket just nu och ändrar hängrännorna. han är så händig och driftig min man....just nu är man ju inte själv i driftigaste slaget, men det ändras väl snart!
blev ju då som ni märker ingen Liten inatt...har sovit konsigt och drömt en massa om Liten, men inte blev det ngt för det.  tyvärr..men det är väl bara att vänta. inte mycket annat man kan göra tyvärr....
allt tvättande är snart klart i alla fall. vart ngn maskin över till idag så tvättmaskinen går för fullt.

nu ska jag hoppa i duschen. alldeles kallt här inne så M har gjort en eld. så mysigt! men det tar ju tyvärr ett tag innan värmen kommer så duschen får värma till att börja med.
regn och usk ute, och ingen är nog lyckligare än jag för det. tänka sig att slippa svettas! =)

beställde 2 st tunikor från Ellos igår. en mammatunika (som planen är att använda efter förlossningen, man beöver ju faktiskt inte ha en jättemage för att ha mammakläder), samt en amningstunika. måste ju förbereda liiite i alla fall.

redo?

har precis stigit upp ur ett varmt skumbad. riktigt skönt var det!

har bara myst på här hemma ikväll. ätit en god middag och suttit och surrat en massa. tog tag i tvätten som börjat hopa sig så nu är det snart tomt. vill ju inte ha en massa tvätt att bekymra sig om sen.
känns som att det mesta är klart nu.. BB-väskan är packad, storhandlingen gjord, bilbarnstolen är monterad, det viktigaste är inhandlad....ja jag kan inte komma på vad vi skulle kunna ha glömt...
vi är med andra ord redo. eller ja, så redo man nu kan bli för det som komma skall....

nu ska jag beställa 2 st toppar från ellos..
sen blir det nog att krypa ner i sängen.

godnatt!

underlig känsla...

är det dags inatt? eller är det bara för att det är nära och kan bli vilken dag som helst som jag känner så här? eller kanske på grund av martins kommentar imorse?
ingen aning eftersom detta är första gången för oss.

hoppas!!

Dagens fantastiska låttips

image303
fick tips av lillasyster och Robban om ännu en fantastisk låt av Takida. Har ni inte lyssnat på de tidigare så måste jag säga att ni verkligen missat ngt! grymt bra musik!

Ny favvolåt med dom är alltså: Curly Sue

en riktigt god natt!

vaknade imorse av en konstig känsla....
insåg efter ett tag vad det berodde på. jag har fått sova i natt! för det första har jag "bara" varit upp på toa 2 gånger inatt. och sen har jag sovit hårt och skönt. ni kan nog inte ana hur länge sen det var det kändes som att jag var utvilad när jag vaknade....
så kändes det i alla fall imorse. ingen värk och kan inte minnas att jag haft det inatt heller...
sa det till M som låg tätt intill mig. hans kommentar:
- ja du kanske behöver vilan...det kanske är dags nu?? (säger han och fyrar av sitt allra största leende!)
kanske är det så. kanske behövde jag denna nattens vila...
hoppas! fast ändå inte... kan inte förklara känslan. men jag gissar att alla ni som varit i samma sits förstår precis.

idag har vi rännt en massa som vanligt.
först till karlsson och cissi. karlsson sticker till Canada på onsdag så det var som en sista titt innan han far. han hoppas ju så innerligt att Liten ska hinna komma innan han far. men då börjar det vara lite bråttom. men jag hoppas såklart också det!
efter det var vi och storhandlade så man inte behöver bekymra sig om sånt sen när man kommer hem från BB. och sedan vidare till pappa och Rut. kanske en sista titt på magen innan Liten bestämmer sig för att komma ut...eller?

ikväll har jag ingen aning om vad vi ska hitta på. ta det lugnt bara..ska äta en god middag och bara mysa på. kanske göra det lite höstmysigt här hemma och plocka fram lite mer ljus och kanske byta lite gardiner. är sommaren slut nu, eller?
M håller på att sätta tillbaka spröjsen på alla fönster. de har varit borta hela sommaren, men nu vill man ha det lite murrigt och mysigt igen så då kommer de tillbaka.

har fått efterfrågan på bild på vår älskade lilla kisse Azlan, så här kommer det en. Tyvärr har jag precis tagit bort de flesta korten från datorn eftersom jag framkallat dom...Så detta var den enda som fanns kvar..

 

full rulle

har varit på språng hela dagen nu.
först var det som sagt föräldrautbildning. -amning. var himla nyttigt, en massa som man inte hade en aning om.
efter det for vi till stan. ärende på banken, en fika på stan och lite koll på babykläder. hittade bland annat en overall på POP som jag mer än gärna skulle äga...

vidare till bergnäset och hälsa på Jossi och en nyrakad katt. det var det sötaste jag någonsin sett!! först kunde jag inte sluta skratta för att han såg så rolig ut. hela kroppen rakad men håret lämnat  på svans, ben och huvud. men sen kunde jag inte annat än tycka han var såååå söt!! och go! han har väl aldrig någonsin varit så go som nu. härligt att se

Häggan ringde sen och ville att vi skulle följa med och kika på en kisse utanför boden så det gjorde vi. långt ute i ingenstans. en skeppskatt, precis som våran Azlan. orangerandig. underbar! dock mådde han inte så bra i bilen på väg hem. skulle minst sagt kunna säga att han var aningens åksjuk....stackaren.
en present till flickvännen. urgulligt!

nu har vi precis kommit hem och ätit lite pasta som vi köpte med oss på vägen hem.
ska försöka kramas så mycket jag bara kommer åt nu. saknar min man även fast han sitter bredvid mig. knasigt. har nog med gravidhormonerna att göra antar jag...

peppad och livrädd

roligt att se att jag får fler och fler besökare. jätteskoj, och det gör det ju roligare att skriva mer också. och vilken pik det var med sidvisningar igår! var det kanske för att jag lagt in de fina bilderna?

idag blir det föräldrautbildning för hela slanten. mellan 13-16 ska vi prata om amning. och efter denna gång känns det som att man hunnit med det viktigaste i alla fall. skönt! då kan man pusta ut och kanske känna att man har liiite mer koll på vad som kommer hända undertiden och efter att Liten kommer ut.

magen spänner och spänner. den är verkligen stenhård och jag tror inte det skulle rymmas så mycket som ett blåbär där inne nu. så känns det i alla fall. det blir tyngre och tyngre och det känns som att mina krafter snart är slut. men så fort den tanken kommer så slår det mig att det värsta fortfarande väntar. herregud! hur ska detta sluta? ena dagen känner jag mig så peppad och laddad inför vad som komma skall och andra dagen känner jag mig fullkomligt livrädd...
men jag vet ju att jag kommer ha M vid min sida genom allt och bara genom att tänka på det kan jag lugna mig lite. tack gode gud att jag har honom!

snart kommer han hem. ska käka lunch tillsammans innan vi far iväg på utbildningen.
har gjort mig iordning så jag är redo att fara. dock blev det ingen sminkning idag. orkade bara inte. känns som att det bara blir kladdigt och jobbigt i sånt här väder.
var inte det minsta roligt att hitta kläder idag heller. eller det är det aldrig nu för tiden. det finns verkligen ingenting som passar. min svarta mammaklänning är det enda som jag tycker ser bra ut. eller snarare: som inte ser för litet ut. men man kan ju inte använda den varje dag..fick bli en annan svart klänning och leggings. enkelt och bekvämt, men gissa om jag längtar tills man kan få på sig lite andra kläder!!

tänka sig att magen varit så här liten..och jag som tyckte den var stor då....

grejjat

nu har jag grejjat om sidan lite. inte helt nöjd än, men för idag ger jag upp.

om ngn skulle kunna hjälpa mig med hur man får profilbilden att synas på sidan skulle jag bli jätteglad!!

lite deppig dag idag så jag har inte direkt ngt att skriva om. bblir för personligt då. sorry!

återkommer imorgon med nya friska tag!

varför???

går det inte att byta bild på bloggen när man länkar precis som tidigare????

hur gör jag för att få en annan bild högst upp på sidan? fungerar inte att göra som jag gjort tidigare...

dagen

har precis vaknat, ätit frukost och gosat med Azlan. känner att jag ska ta det väldigt passivt idag, har så ont i fogarna..men jag har inget speciellt som jag måste göra så det ska nog gå bra..
M kanske ska jobba över ikväll igen. fast hellre nu än sen...det var dock inte helt säkert så jag hoppas såklart på att han kommer vara hemma.

fick resten av blderna som jag framkallat igår. har framkallat de hos postfoto och jag måste verkligen ge de beröm för hus snabba de är. 3 dagar tog det innan de kom och då har jag ändå SKICKAT in bilderna på en cd istället för att skicka de över internet. toppen!
så jag ska försöka klistra in de i det sista albumet jag köpt. skulle gissa att allt inte riktigt kommer rymmas. måste nog ha ett till album. hoppas jag hinner klart innan Liten kommer.

Azlan ligger och stryker med sina tassar på mina händer samtidigt som jag skriver. tror han vill ha lite uppmärksamhet.=) ska ge han det nu.

mest nöjd!!

har nu varit och fotat oss hos Carola. Jesus vad duktig hon är på att fota! (tack Carola!!)
som sagt tidigare tycker jag det är jobbigt att stå framför kameran, men hon gjorde det så enkelt och mysigt så det var inga problem. vart supernöjd med fotona och ska välja ut de allra bästa och skicka för förstoring så snabbt som möjligt. åh, jag känner mig så nöjd med bilderna!

nu ska jag kika på What about Brian. lägger in några bilder från fotograferingen.

fixning

nu har främmandet farit hem. var himla trevligt!! hoppas att det inte blir så länge till nästa gång bara.
fick blommor och fika och en inredningstidning. lyx!

nu har jag precis duschat, fixat håret och sminkat mig. eller fixat håret har jag väl egentligen inte..det är där det är. =) kläder är ju då inte det lättaste nu kan jag lova.
ska ju och fota oss och självklart vill man ju då vara så fin som man bara kan. men jag kan då räkna på min högra hand de kläder som fortfarande passar. klänning kändes inte aktuellt så det fick bli svarta leggings, jeanskjol, magband och svart t-shirt. t-shirten slutar egentligen typ halvvägs ner på magen, men magbandet har räddat mig fler än en gång! hoppas det blir bra....
blir spännande att se bilderna sen.

ska även försöka vara förbi både robban och borgnys. måset ju få se lilla Hampus efter han varit och blivit friserad hos veterinären...

besök

nu får jag snart främmande av min faster och kusin. ska bli jätteskoj. var länge sen jag träffade de. bara de inte blir altl för chockade av jättemagen...=)
de skulle till och med köpa med sig fika, så jag slipper baka. perfekt!
kaffet är nu kokat, det enda jag behövde göra, plus att jag fräschade till mig själv en aning så jag inte skrämmer iväg de....

tv

nu är det So you think you can dance.
M har inte kommit hem än. Hoppas han kommer hem snart med fil till mig. Är sååå sugen på fil med hallonsylt och fullkornsflingor. Cravings.
Och självklart så jag får pussas och kramas lite också! =P

ska bli mysigt med besök imorgon på dagen. ska försöka hinna baka innan dess.
och sen som sagt foto på kvällen. det ska bli superskoj!!! jag vet ju att Carola är så himla duktig, men lite nervös är jag allt. vet egentligen inte varför...det är det där med att stå framför kameran. ingen favorit direkt..inga problem när jag fotar själv men..
det kommer nog gå bra! =)

nu tror jag M kommer!

ryser av välbehag

jag älskar musik. det är verkligen ett av mina största intressen. om det finns ngt jag brinner för så är det just musik. som en drog. är jag ledsen vill jag lyssna på musik, är jag glad vill jag lyssna på musik, mitt barn blir lugn av musik, jag älskar att sjunga med i bra musik, jag analyserar låttexter osv...
därför kan jag inte ens med ord beskriva känslan jag får när jag hittar en ny låt som ger mig rysningar av välbehag.

finns en låt jag älskat sen första gången jag hörde den, men har inte haft en aning om vad den heter. brukar vara med i serier och filmer, tror ni skulle känna igen den om ni lyssnade på den. vilket ni verkligen borde göra! jag har nu äntligen hittat den! tack vare en blogg på lunar som jag brukar läsa. hon hade skrivit ner några låtar med Imogen Heap som hon gillar. Bland annat denna.
Så denna gångens låttips blir:

Hide and seek (den jag pratar om)
Good night and go
Headlock

Samtliga med Imogen Heap.
älska!

image293

chilla

man kan verkligen inte påstå att jag sover bra eller hårt...
var först upp med M kring femtiden. Var dock inte vaken länge, var i princip bara upp och kramades lite. Sedan vaknade jag åtta. då la jag mig och kollade  nyhetsmorgon och åt frukost i sängen. mysigt!
sen somnade jag om och sov fram till elva..

blir en lugn och skön dag idag. ska göra så lite som möjligt nu på dagen. kanske att jag bakar en paj på körsbären och vinbären jag plockade igår. annars har jag inget spec. planerat. känns skönt.
M ska jobba över idag så vi har nu ett problem om vem som ska hämta Hampus som är hos veterinären och blir rakad. (mina systrars katt)
ikväll kanske det blir bio med Malin och Micke. det beror på hur länge M ska jobba och hur pigg jag känner mig.
och imorgon kommer min moster och kusin och hälsar på på dagen. på kvällen ska vi fota oss. spännande!!

nu ska jag ta och laga ihop någon lunch..sen fortsätta med slappandet! njuter...

Lista

länge sen jag gjorde en lista så jag passar på att sno denna av sassa. lite tidfördriv i alla fall=)

Vad gjorde du kl 08 imorse? kollade på nyhetsmorgon i sängen. mys!
Vad gjorde du för 15 min sedan? pratade med pappa i telefon
Det sista du sa högt? puss och kram,hejdå
Det senaste någon sa till dig: puss och kram, hejdå
Vad har du druckit idag? ett glas mjölk. finns inget godare!
Vad var det senaste du åt? 2 rostade mackor med marmelad och ost
Vad var det senaste du köpte? hmm..handlade i lördags. nej pizza i söndags förresten!
Vad är det för färg på din ytterdörr? Båda är vita
Vad är det för väder hos dig nu? hmm..molning och höstigt
Godaste glassmaken? beror på till vad. men choklad funkar oftast
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? vet inte. tror inte det.
Sover du tungt? inte det minsta
Drömmer du mardrömmar? gör inte alla det ibland? 
Trivs du med ditt jobb? jobbar inte. mammaledig=)
Favoritklädsel? just nu har jag inte så många val. så svarta mammaklänningen får det bli
Favoritlåt just nu? ingen speciell. kanske River Flows Frozen
Vad ser du om du tittar till höger? Hallen
Vad gör dig glad just nu? massor. får härliga lyckorus som går genom kroppen. längtar.
Vad ska du göra härnäst? duscha
Höger eller vänsterhänt? höger
Humör just nu? glad, lugn och lite småtrött
Favoritgodis? choklad. twix eller snickers.
Kläder just nu? undies. vita hipsters och vit träningstop.
Hur många kuddar sover du med? Fyra i sängen, men oftast bara 1 under huvudet och 1 mellan benen.
Spelar du något instrument? Piano, men kommer nog knappt ihåg hur man gör...
Morgon eller nattmänniska? nattmänniska
Vad är viktigast för dig? Att alla mina älskade får må bra
Är du kittlig? japp
Snarkar du? tydligen ganska ofta sen jag blev gravid....
Stjärntecken? Fiskarna
Äckligaste insekten? Spindel!!!
Stökigt eller välstädat? Välstädat såklart. har blivit pedant sen vi flyttade till hus...
Längtar du mest efter just nu? haha. gissa! Liten såklart!! =)

funderingar

jag har sånt grymt shoppingsug nu...länge sen jag shoppade nått till mig själv. eller ja..med det menar jag främst kläder. har handlat en del, men inte ngt som jag kan använda nu..ingen idé.
har ungefär 1 plagg som passar nu. min svarta mammaklänning. känns inte så skoj, men å andra sidan skulle det kännas ännu mindre skoj att lägga en massa pengar på kläder som jag kanske kommer hinna använda 2 veckor..

vilken dag som helst kan förlossningen vara här. snacka om skräckblandad förtjusning. det som jag egentligen tycker är jobbigast är att jag inte har ngn aning om vad jag ska vänta mig, och det finns ju ingen som kan förklara der för mig heller. dels för att ingen kan veta hur just min förlossning kommer bli, dels för att ingen förlossning går att jämföra med ngn annan.
ena sekunden längtar jag som en idiot efter att det ska sätta igång. önskar att nästa gång jag ställer mig upp ska vattnet gå. och andra sekunden känner jag ren och skär skräck. jag är rädd för att ngt ska hända, ngt som vi inte räknat med. men även rädd för hur det kommer kännas. kommer jag klara av det?
jag försöker tänka på hur många som gjort detta innan mig, men det hjälper inte direkt...

just nu känner jag mig laddad och peppad för det som komma skall. men hur kommer det kännas imorgon? rädsla igen kanske...

Liten lever om som vanligt i magen. älskar att se det, älskar att känna det och längtar så mycket efter honom/henne.
hur kommer allt bli?

grejjat

har precis ätit middag. halstrad sik med mandelpotatiss. mums! slipat utemöblerna och plockat körsbär så imorgon ska jag baka paj.
nu ska jag slänga mig i en varm dusch. duschade imorse men vill verkligen duscha igen, så skönt när man är svälld och öm. sen blir det filmmys...

bilder

här kommer lite blandade bilder..de första är från idag. ursäktar den hemska frisyren!

   

 

surr

har precis bara hunnit slänga i mig lite lunch sen vi kom hem från föräldrautbildningen. M har farit tillbaka till jobbet och jag ska snart njuta av en kopp kaffe. brukar vanligtvis inte dricka kaffe ensam, men eftersom M kokade innan han for så lyckades jag få honom att lämna en skvätt till mig=)

föräldrautbildningen idag var toppen! hon berättade om förlossningar. om ställningar, smärtlindring, exakt vad som egentligen händer inne i kroppen, lite efteråt. ja en massa som man vill veta helt enkelt men kanske inte skulle komma på att fråga. avslutade med att se en film med några olika förlossningar. trodde jag skulle bli tvungen att blunda ( känslig som jag är), men man fick inte se så mycket faktiskt. jo, visst, en del såg man, men det var inte äckligt i alla fall....
känner mig peppad och laddad och önskar att liten ska komma nu.
alltså antar jag att man kan sammanfatta morgonen med en lyckad utbildning.

sprang på L från jobbet när vi var på väg hem. hon skrattade åt min mage som nu är löjligt stor. ( inte på ett elakt sätt) frågade hur jag mår och sa att hon tyckte jag såg fräsch ut och att jag såg ut att må bra. tack!! alla sånna ord värmer det ska ni veta! för oftasta är det INTE så jag känner mig....
som idag till exempel...sitter inne på utbildningen och känner att det börajr sticka i fingrarna...jag tittar ner på mina händer och kan därmed konstatera att samtliga fingrar ser ut som prinskorvar på väg att explodera...ni vet, sådär som det blir när man steker prinskorv och inte skurit ändarna på dom. skinnet spricker till slut...
okej...fräscht. usch. tur att jag ätiti färdigt.....=/
även fossingarna är hemska. vet inte alls vad jag ska likna dom vid, men jag kan i alla fall meddela att så svällda som de är idag har de aldrig tidigare varit. ser sjukt ut...
kanske bjussar på en bild sen. och för er som tycker de är äckligt: blunda! =)

nu ska jag som sagt ta en kopp kaffe, ska plocka undan först och sen ut på min bloggrunda med en kopp kaffe. kring två kommer sassa. kanske till och med hinner vila innan...trevligt med sällskap i alla fall! söt-sassa! undrar om hon har nå underlag till sängen åt mig? ...vill ju inte förstöra den när vattnet går. (OM vattnet går...)

just det!! måste ju ringa försäkringskassan och lägga upp bilderna jag lovat också!
återkommer!

fullt ös

rännt hela dagen. varit i töre.
vaknade tidigt, redan kring åtta och åt frukost. M tvättade bilen och jag grejjade med madrass till vaggan och bäddade den. blev sååå fint! bäddade även om i spjälsängen. återkommer imorgon med bilder.
plockade och grejjade i barnkammaren, packade lite mer i BB-väskan..
kring lunch för vi till töre.
kom hem kring sju och har nu dammsugit, bytt alla handdukar, renbäddat och plockat undan så nu känns allt rent och fräscht!

nu är jag helt slut och vi ska slå på en film, så tyvärr orkar jag inte skriva mer nu...
skriver mer imorgon efter föräldrautbildningen som är mellan 8-11. ska bli skoj!
(ska även försöka uppdatera med lite bilder då...)

sovgott!

kvalitetstid

äntligen är det helg och jag och M kan få lite kvalitetstid tillsammans. känner att det verkligen behövs...kanske är det därför jag varit så gråtig hela veckan..har verkligen kännt mig ensam denna vecka. M har varit tvungen att jobba över ganska mycket och när han inte gjrot det så har det varit annat.  och när man är gravid är man ganska känslig för sånt kan jag lova...
så jag skulle gissa att mitt gråtande är en kombination av detta, tröttheten, less på att vara gravid samt saknaden av mamma. för den är verkligen stor nu..större än någonsin. av förklarliga skäl..

inatt har jag inte sovit många blundar. har haft trassliga nätter tidigare, men inte som inatt. det slutade med att jag låg och slog i kudden och brast i gråt så att M vaknade. då var jag så trött att jag inte visste vad jag skulle ta mig till, men kunde INTE sova. mig rygg värkte så mycket att det inte gick att somna. och till råga på allt börjar även brösten värka och då fick jag nog. tror jag var på gränsen att bli galen...kan bara tänka mir hur det är för de som lider av insomnia.....
M vaknade i alla fall och så fort han la en hand på mig och strök så vart jag lugn och somnade. snacka om att den mannen vet hur jag vill bli behandlad. i alla lägen...underbart.

är fortfarande helt slut. klev upp kring halv tio och spolade upp ett varmt bad där vi låg ett bra tag. ryggen blev mycket mycket bättre så nu mår jag bra igen. dock trött som sagt...

snart kommer johan och hämtar upp oss så vi kan hämta bilen och sen ränna lite.
nått myckert mer än så blir det inte idag..

illamående och halsbränna

nu har jag ätit så mycket godis och popcorn att jag har halsbränna och mår illa. lyckat...men gott var det!! har förmodligen inte ätit färdigt än=)
var så sjukt godis (choklad) sugen igår så jag tar igen det idag.

har sett en film precis. Kocken. var helt okej. lite skum, men helt okej ändå. sen en lite promenad på trädan med Kira.

nu ska jag spela betapet och försöka underhålla mig tills M kommer hem.
känner mig ensam ikväll....

nej jag har inte fött barn

om ni nu undrat det eftersom jag inte skrivit på hela dagen.
har vart på föräldrautbildning och sedan Bm efter det.
måste säga att jag tyckte utbildningen kändes jättevettig. kanske beror helt på vem som håller i den, och jag älskar ju min bm som höll i den så...
dels roligt att träffa en massa andra föräldrar (även fast man nu inte hann surra så mycket med dom) och sen bara att få höra om och surra om vad som väntar oss utan att känna sig jobbig. för man kan lätt känna sig ganska tjatig när man pratar med folk som inte alls är i samma sits..(fast det får de ta. hihi)

var då som sagt hos bm också och allt var fortfarande bra. alla prover visade som de skulle.
när jag kom hem slänge jag mig i sängen och vilade med en gång. var helt slut av det lilla...man orkar inte mycket nu för tiden kan jag lova.

jag tycker det känns som att det för varje dag bli jobbigare och jobbigare nu...svårt att sitta, svårt att stå, svårt att ligga..det trycker hela tiden, svårt att andas, osv..nu vill jag bara att Liten ska komma ut!!! =)
fick även veta idag att en bebis runt 4 kg är vad som numer räknas som normalt, så man kan inte ens säga att Liten kommer vara stor...=)

nu ska jag se om det är nått spännande på tv.

matning

inte gråtit på ett tag nu...skönt!!
snart är M hemma i alla fall. han har med sig hamburgare. mums!!
längtar efter mörkret som kommer snart, då ska jag tända lite ljus och kramas med min man.

har inget roligt att skriva så jag återkommer senare, eller imorgon...

snyft

har nu legat och tyckt synd om mig själv hela dagen. det får man göra ibland eller hur?
just sett klart filmen Crossroad med Britney. ja jag gillar den filmen. Chick-Flick.

kan inte sluta gråta..fattar inte vad det är...

skulle poppa micropopcorn..hittade en påse innei skafferiet...de hade gått ut 2005....suck..var verkligen sugen på popcorn. fast egentligen vill jag ha godis..men vi har inget godis hemma. vill ha choklad...
hittade en chipspåse och hällde upp den i en skål och blandade saft. saften var god, men inte chipsen..vad ska jag nu äta?

jaha...nu gråter jag igen...allvarligt!! det är som syndafloden...kanske vattnet som gått...fast fel väg eller nått...??

bläää

vädret är som jag idag. usch...
tror jag håller på att bli sjuk. har klarat mig nästan hela graviditeten utan att vara sjuk, tills nu...OM det nu är så. jag kanske inbillar mig.

kom hem sent igår. gick och la oss direkt efter vi varit ute på en liten promenad med Kira.
började tok-gråta när vi lagt oss. vet inte ens vad jag var ledsen över..men jag kunde bara inte sluta. det var helt omöjligt. lyckades sluta ett par gånger men det började bara om. jobbigt när det är så där..
imorse grät jag också lite. fortfarande ingen aning om varför. kanske för att jag är krasslig, vet inte..

klev upp med M imorse igen. klockan fem. åt frukost och sa hejdå och sen gick jag och la mig igen. inga problem att somna om denna morgon i alla fall. Bm ringde och meddelade att de hade flyttat lite datum i föräldrautbildningen för oss som ska ha i början på september så att vi ska hinna med den. så imorgon börjar den. på måndag är det igen och då är det förlossningsutbildning och sen är det igen på fredagen efter det..ska bli skoj!

har precis ätit lite frunch (eller vad man ska kalla det), havregrynsgröt som vanligt.
nu ska jag slänga mig i soffan och göra absolut ingenting. orkar verkligen inte idag...

heldag

är hos tjejerna fortafarande.M skulle och käka med grabbarna men jag stannade här så nu har vi precis beställt pizza. mums!!
blir att fara hem med M sen när de är klara...skönt att slippa vara hemma, less på det. och det är alltid så mysigt att vara här. kanske mest för att jag känner mig så hemma.

var mysigt att fika med sassa också. kändes som att det var länge sen vi surrade, missat en massa.

nu orkar jag inte skriva mer. spacetangenten på detta tangentbord retar gallfeber på  mig!!!

nu ska vi hämta pizzan!!

sova som en stock

har sovit länge idag igen. dock vaknade jag klockan fem när M steg upp och kunde inte somna om, så jag klev upp och åt frukost med honom. kunde inte somna om efter det heller så jag låg vaken ett tag i sängen och kollade tv och myste med Azlan.
men nu är jag uppe och igång i alla fall. ska slänga mig i duschen alldeles snart och gör mig iordning. sen blir det som sagt stan och sedan syster.

vi har pratat länge om att jag ska försöka klippa M, men jag har inte vågat. hans hår växer som ogräs så han får springa till frissan stup i kvarten..inte billigt..men igår tog jag mod till och vågade. och tro det eller ej men det blev ritkigt bra!

nä, nu måste jag kolla när bussen går så jag inte missar den....

sussa

det blev att måla ännu ett varv på vaggan. hade inte riktigt hunnit torka, men det gick nog bra i alla fall. vill ju att den ska vara bäddningsklar imorgon när jag kommer hem med madrassen! blir fint med nya Laban-lakanen.

åt en mysig middag ute i solen och värmen bestående av köttfärsbiffar och pasta. M klippte sedan gräset medans jag suttit på Familjeliv och läst en massa om BB-väskor och förlossningsfrågor. känner mig inte alls förberedd och påläst samtidigt som jag känner mig otroligt redo och peppad för vad som komma skall...skumt?

nu är klockan redan tio..ska väl krypa till sängs snart med en film eller så..kramas lite.
har börjat packa BB-väskan lite men det är svårt att tänka vad man ska ha med sig. har i alla fall packat klart till Liten, men det är svårare med vad jag ska ha med till mig själv.
ska handla lite tidningar och böcker och godis att packa ner i alla fall. vad sjutton ska man ha med sig förrutom sköna kläder??

imorgon blir det stan kring två med Sassa och sedan kalas för lillasyster Jossi. blir mysigt.
sov gott!

förberedelser

nu är vaggan färdigmålad. nästan i alla fall.
hade glömt bort brädorna i botten som stod inne så nu är de målade första varvet. men själva vaggan är klar, plus hyllorna till skötbordet. då kan man kanske få de uppskruvade imorgon. vad fint det kommer bli!

nu blir det bara värre och värre för varje dag som går. jag väntar och väntar på att värkarna ska sätta igång eller att vattnet ska gå..längtan är så stor nu.  jag vet, det är tre veckor kvar egentligen, men det känns inte som att jag kommer gå så länge. men bara för att jag säger så så kommer jag säkert gå över. jag vet att man inte ska hoppas, men hur ska man kunna låta bli???
tror att jag har förvärkar. men hur ska man veta om det är det? känns ungefär som mensvärk...drömmer om bebisen och förlossningar hela tiden, vaknar av förvärkar, vaknar av att Liten lever om. (det har jag inte gjort tidigare)
kan det börja närma sig?

nu ska jag slå på en film och slötitta på.
orkar inte vara utomhus när det är såhär varmt. M jobbar över idag igen så han kommer nog inte hem förrän kring sjusnåret...men vad sjutton ska man hitta på för middag??? ngn som har några förslag?

gråtmild

usch, har precis suttit och gråtit till Avril Lavignes video When you´re gone.
ngn som sett den?
så vacker...

snacka om gråtmild...

nyvaken

har precis klivit upp och ätit...blev en lång sovmorgon idag. men det behövs det också ibland. har haft så svårt att sova inatt. ont i kroppen hur jag än har legat..tröttsamt..

nu ska jag softa lite här framför tv:n och sen ska jag måla klart vaggan och hyllorna.
i övrigt har jag ingen aning om vad jag ska hitta på, men imorgon blir det stan med sassa (om hon blivit frisk) och sen kalas hos lillasyster.

har verkligen inget vettigt att skriva om just nu, fortfarande för nyvaken...

återkommer senare med ett förhoppningsvis liiiite mer intressant och vettigt inlägg.

puh!

trodde det skulle bli en långsam dag men så mycket har jag hunnit med.

- målat hyllorna
- målat vaggan första varvet
- gjort en massa köttfärspaj att frysa in
- färgat ögonbrynen
- bakat sockerkaka
- haft besök

nu har fötterna AJAJ och även resten av kroppen, men jag myser på. det är skönt när det känns som att man gjort nytta.
har just vinkat av besöket. Krille med flickvän som vart och hälsat på.

verkar som att det är ännu en som fått barn nu. en blogg jag brukar läsa som en tjej som heter Engla skriver har det varit tyst på nu ett tag och hon brukar uppdatera flera gånger varje dag.
skulle gissa att hon är på bb nu...lyckosten!
hoppas att allt har gått bra för henne.

nu ska jag mysa vidare här i mörkret med tända ljus och min älskling.
min deppdag slutade som en bra dag...det gillas!

ren

har nu rengjort mig efter allt kletande med målarfärgen. inte det lättaste att få bort lackfärg kan jag lova..speciellt när man inte äger ngn lacknafta....
duschat och fräschat till mig. för trots att jag bara är och ska vara hemma tycker jag om att få känna mig fräsch. så som sagt nyduschad och sminkad och passade även på att färga ögonbrynen. dock vart de lite väl mörka, men det går så snabbt tills det försvinner så...

ska alldeles snart börja med middagen. blir köttfärspaj.

snart kommer M hem. saknar honom!! blir en mys och kramkväll ikväll kan jag lova. Liten verkar också sakna honom. lever om som sjutton! och då menar jag som sjutton! mysigt på ett sätt, men INTE skönt när h*n tycker det är roligt att busa med ngn ond nerv eller liknande vid kissblåsan..ajaj!

saknad..

sååå...nu har jag målat andra sidan på hyllorna och ett varv på vaggan.
om jag ska vara ärlig så måste jag säga att det just nu ser för taskigt ut. vitflammig. men det blir säkert fint när det väl är klart!

vet inte varför den egentligen betyder så mycket för mig vaggan. jag misstänker att det har att göra med mamma. jag vet att alla vi barn haft den.
hon är väldigt saknad just nu. självklart är hon alltid saknad, men som tjej och gravid tror jag att ens mamma betyder extra mycket. jag vet i alla fall att det har varit en jobbig period för mig. självklart har jag njutit av min graviditet, men jag har hela tiden kännt att hon är saknad., väldigt saknad. och om jag får gissa kommer det nog inte direkt kännas lättare när Liten kommer till världen.
visst, vi kommer säkert ha fullt upp och en massa annat att koncentrera oss på, men saknaden av mamma kommer nog bara bli större.
jag kan inte låta bli att undra hur det hade varit.....

späckat schema

usch vilken tråkigt väder.,..blir deppig. fast ändå skönt att slippa sol och pressen att vara utomhus...
känner mig lite deppig idag. kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. antar att det bara är en av de dagarna man känner så..

denna vecka är fullspäckad. synd att det alltid ska bli stressigt..roligare om man kan sprida ut det lite.
dels ska M jobba över 3 dagar denna vecka för timmar han kommer vara borta. så måndag, tisdag och torsdag kommer han jobba till sex. tråkigt..
idag och tisdag vet jag inte om vi har nått spec...förrutom att han jobbar över, men på onsdag ska M på begravning...jag ska inte följa med. bättre han får fara med sina vänner...
jag ska istället på stan med sassa, som det känns som att det var evigheter sen jag träffade. ska bli supermysigt! ska handla madrass till vaggan och lite sånt. samt present till lillasyster jossi som fyller 16 på onsdagen.
på torsdag ska vi till C och fota oss. ska bli superskoj!! men lite stressigt att hinna eftersom M jobbar över, men det ska nog gå att klämma in. =)
på fredag är det ju föräldrautbildning mellan 13-15 och 15.30 ska vi till bm. så full rulle även den dagen..

nu ska jag ringa jossi och kolla vilken dag hon vill bli grattad.=)
sen blir det målning.

dagens bestyr

så ska man försöka underhålla sig idag också. fast det brukar gå bra..
mina planer är att måla klart hyllorna. eller snarare fortsätta måla hyllorna. måla klart de kan jag nog inte göra förrän imorgon. plus att jag ska börja måla vaggan.

ska dessutom försöka få fingrarna ur och ringa försäkringskassan..massa frågor. men tråk...
men nu tror jag att jag och M i alla fall kommit fram till hur många dagar föräldrapenning vi (jag) ska ta ut. så lite som möjligt vill man ju använda.

har precis ätit lite. bacon och broccolipaj och fil med fullkornsflingor. satte sig fint i magen!

ja jjust det. nu kom jag på att jag varenda gång jag har vaknat inatt blivit helt besviken när jag insett att det inte varit dags att föda barn. jätteskumt...precis som att jag visste att det var dags nu snart.
kanske är det undermedvetet?
tänk om det kunde få vara så underbart!!

NU!

tror jag att vi äntligen klarat av altl vi behöver till Liten. garanterat kommer det komma mer saker allt eftersom tiden med Liten går, men allt sånt som vi kännt att vi velat ha klart innan är nu på plats! puh... många kronor fattigare, men äntligen i mål.
det kostar inte lite pengar med en lite bebba kan jag lova. med andra kommer det ju givetvis inte alls bli samma pengar, men när man inte har ngt alls från början.

köpte 2 st mössor. hade inga alls sen tidigare. en röd/vitrandig med två "tofsar" och en helvit. supersöta.
babygym Tummen

bilbarnstol (babyskydd) från Brio. Dock inte samma färg som på bilden utan en helsvart.

sen en del andra saker också men det kanske inte är så roligt att se bild på. bland annat ett täcke, en jättesöt vit virkad babyfilt, en vagnleksak, en "snorsug", (gulligt), babyvakt, 2 st hyllor att ha ovanför skötbordet och 2 st krokar att ha på sidan av för handdukar tex...
det är ju sååå mysigt att få handa lite Liten!

efter shoppingturen avr vi förbi M:s syster och sambo en sväng och sa hej. när vi kom hem fick vi besök av svärmor med sambo. bjöd på middag, en del surr och fika.
nu har jag precis målat de nyinköpta hyllorna vita. de var obehandlade... imorgon ska jag måla andra varvet samt sätta igång med målandet av vaggan.

ska fara på stan ngn av dagarna i veckan. måste köpa typ till tvättstugan. täcka för där tvättkorgen och kattlådan står idag plus att jag måste köpa madrass till vaggan. ska mäta och köpa skumgummimadrass från ngn tygaffär. tror inte det finns färdiga madrasser till denna antika vagga.,,=)
ska bli så mysigt att bädda den sen med sötaste sängkläderna..(fast i färgen chokladbrun)


nu ska jag.....ärligt talat vet jag inte vad jag ska hitta på.
mysa och ta det lugnt bara...

babyshopping

vaknade lite tidigare än vanligt idag. M redan uppe och grejade på. älskar att vakna och veta att jag får spendera min dag tillsammans med honom. helgerna är verkligen heliga.
har nu precis ätit frukost och ska väl på en stund bege oss ut på shoppingstråk. en massa saker kvar att handla till babyn, och jag kan inte slappna av förrän allt är klart....
det som ska handlas idag är:

-bilbarnstol (köper bara ett babyskydd nu och en vanlig senare)
-åkpåse (ngn som vet ngn att rekomendera?)
-babygym
-hyllor som ska vara ovanför skötbordet
-babyvakt
-mössa och overall

nu ska jag runt på min dagliga bloggrunda.=) sen försöka fräscha till mig lite.

ankomsten av...hudbristningarna...

varför varför varför?
varför var jag så glad att jag inte hade fått några bristningar på magen?? för gissa vad som smugit sig på....om inte just dom. ta mina bröst, ta insidan på mina lår eller mina "lovehandels" men för guds skull snälla lämna min mage!
många tycker säkert att jag är helknäpp som bekymrar mig om detta när vi istället får ett litet mirakel. men om sanningen ska fram så hade jag hellre tagit en mage utan bristningar och ett litet mirakel.
nej men skämt å sido. alla är vi mer eller mindre utseendefixerade och vi bryr oss givetvis om olika saker. för mig var det magen som var helig, som det för vissa andra kanske varit brösten.
eftersom min mage är så stor som den är borde jag kanske inte ha räknat med ngt annat, men eftersom jag klarat mig så länge tänkte jag att jag kanske var en av dom som hade tur. men icket...

ja, tyvärr så är det inte så mycket att göra åt saken. än så länge är de ganska ljusa, men jag ser en färgskiftning och misstänker att de snabbt kommer mörkna i färgen. i och för sig är det inte färgen jag är rädd för eftersom jag vet att bristningar har en tendens att blekna efter förlossning och efter ju längre tid som går. det är bara att hålla tummarna att de inte hinner bli så djupa.

alltid ska jag hitta nått att klaga på. eller hur? men en liten del av min kvinnliga fina kropp vill jag gärna ha kvar. och det tror jag de flesta kan hålla med om.  det finns så många saker med att vara gravid som är rent ut sagt hemska, men man överlever. kanske mest för att man vet att det är övergående..men när saker uppstår på din kropp som du då vet att det bara är att lära sig leva med, då känns det inte lika okej nått mer.

kanske är jag extremt utseendefixerad. ibland känns det så. men som sagt, alla är vi olika.
det handlar inte om vad M ska tycka eller om han ska älska mig mer eller mindre på grund av dessa skavanker. jag visste redan innan att det bara är mig han vill ha, precis som jag vill ha han. och efter en nästan hel graviditet med krämpor och diverse andra otrevligheter och han fortfarande står vid min sida (och dessutom med ett leende på läpparna) , så finns det inget i denna värld som skulle kunna få mig att tro ngt annat.
det handlar istället om min egen självkänsla. hur ska andra kunna tycka att jag är vacker om jag inte själv gör det?

grejjar

idag är en mycket mycket bättre dag!!

har haft ett lugnt och skönt tempo hela dagen. ingen stress...
var runt och skulle kolla lite bilar men allt var stängt. handlade lite sandpapper och färg till vaggan.
kom hem och fick besök av karlsson och cissi, mycket trevligt.
nu har de farit hem och M klipper gräset och jag grejjar med vaggan. har alldeles snart slipat den klart. tog bara en liten paus..
sen ska den tvättas och torkas och efter det kan jag sätta igång med målningen. blir säkert fint.

känns mer och mer verkligt att vi ska ha en liten en. konstigt fortfarande, men i alla fall mer verkligt.=) kanske för att ankomsten närmar sig med stormsteg och det mesta börjar vara inhandlat och klart.
kanske för att jag varje dag ser Litens alla saker. kikar i lådorna på alla kläder, tittar i tvättstugan på alla saker..alla småsaker och stora saker.
H*n lever om som sjutton fortfarande inne i magen. (eller björngrottan som P kallade den) nu har det även börjat på nätterna. eller i alla fall nu i natt...

Igårnatt fick J sin lilla. fick till och med se en liten bild på henne. lilla Inez. så underbart söt liten en...får en ju inte direkt att längta mindre. =)
alla lycka till J och M och deras lilla tös!!

händelselös dag

har inte hänt mycket av värde idag...

-M kom hem senare än väntat.
-höll på att svimma för att jag ätit för dåligt
-sov middag tillsammans
-var och kollade bilbarnstol
-handlade
-lagade och åt middag

och nu har vi precis sett en film och ätit jordgubbar och glass.
M gick o la sig i sängen för att se tv och jag sitter tjurigt kvar här i soffan. känns som att jag inte gör annat än rör mig mellan sängen och soffan..suck..
ja jag vet att jag sa att jag inte skulle gnälla mer, men jag kan inte låta bli. en uschlig dag idag. känner mig nere och hängig allmänt bara. men så ska man väl också känna ibland..
mycket sammandragningar och ngt som kanske kan vara förvärkar? ingen aning...ska läsa lite mer om det nu.

imorgon måste jag hitta på ngt. kommer bli vansinnig av att sitta hemma mer...
trist bara att man knappt orkar nått..
en fika på stan vore mysigt. ngn som anmäler sig frivillig?

godnatt!

sol..blä..

jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag kliver upp och ser att solen skiner...
härligt på ett sätt men jobbigt på ett annat. känner pressen att gå ut i solen och bli brunbränd och få lite solterapi, men jag orkar verkligen inte....jag är så trött och öm i kroppen och värme är verkligen inte det jag längtar efter efter en natt med svettningar. jag vet, jättefräscht, men kombinationen gravid + vårat hus leder inte till nått annat....
har sovit dåligt i natt på grund av detta och känner att jag helst hade haft regn och rusk så jag med gott samvete kunnat krypa ner under täcket och slå på ngn dålig film..

slut på gnällandet nu! (mycket av det på senaste...och blir nog bara mer och mer nu fram till bf)
ledsen för det.
har precis klivit upp ur sängen och ätit frukost. havregrynsgröt och hårdbrödmackor.
nu ska jag roa mig med ngt annat spännande tills M slutar kring 2. då ska vi kolla bilbarnstol...

bubbelbad

mina fötter (och allt annat) är mer svullna än nånsin tidigare idag. och jag har inte ens gjort nått speciellt. jag hoppas bara att det inte kommer bli värre..
Liten lever om som aldrig förr där inne. hela dagen har det varit livat. men jag klagar inte. även fast det kan göra ont och vara obehagligt så är det en sån fantastisk känsla som jag inte skulle byta mot ngt annat...

försöker sitta med fossingarna i högläge, men det är inte alltid så himla bekvämt. som tur är har jag min M som killar mig och pysslar om mig. =) tack gode gud att jag har han!

nu ska jag snart spola upp ett bubbelbad till mig. det är så varmt så jag håller på att kolavippa, men att få ligga i vattnet och INTE känna det som att man väger 20 pannor mer än vanligt gör att det är värt det.
efter badet är det nog godnatt för mig. känner mig trött trots nästan 12 timmars sömn inatt.

imorgon ska jag försöka få fingrarna ur och beställa framkallning av de foton som är kvar att framkalla, klistra in de som jag redan har hemma, (inte så många kvar nu) samt kolla igenom lite av de bebiskläder vi fått av M:s systrar.

hunger

jag älskar sånna här dagar, som går snabbt.
ultraljud imorse(förmiddag) och sen har inger varit här och hälsat på. alltid lika mysigt att träffa henne.

lagade en paj av bären jag plockade för ngn dag sen och bjussade på med glass. vart faktiskt himla god.

dagar som går snabbt innebär snabbare ankomst för liten=) jag vet, jag vet. man ska njuta av tiden man är gravid, och tro mig det har jag gjort! men nu känns det inte som att det är så himla mycket njutning kvar. mest bara tungt och besvärligt, och mer svälld för varje dag som går. jag skulle göra om allt tio gånger och även tio gånger värre för vårt lilla mirakel, men nu får det räcka för denna gång...=)

M jobbar över en stund ikväll. håller precis på att värma en matlåda från frysen med spagetti och köttfärssås. magen kurrar och Liten lever om.
så nu ska jag slänga i mig lite mat.

shit vad jag har mycket funderingar hela tiden om bebis....känns som att hjärnan ska koka över snart...

ultraljud

kom precis hem efter ultraljudet. alt var bra. fortfarande mycket fostervatten men inget jag behöver oroa mig över. fick till och med en vikt på Liten. 3.327. hihi. lillen! dock kommer h''n tydligen hinna bli kring 4 kg tung innan det är dags. fast det beror lite på om jag går hela tiden ut eller inte. läkaren trodde att i och med att jag har så mycket fostervatten är det mycket möjligt att vattnet går tidigare. tänk om det skulle få vara så underbart...att Liten kommer innan beräknat datum. dels för att vi längtar så mycket efter h*n, dels för att det är väldigt tungt att bära omkring på denna jättemage...

låg och funderade igår en massa. kunde inte somna. kändes så stort allt...hur kommer det gå? hur kommer det kännas att ha en liten liten bebis hos sig? kommer vi klara allt som man ska? har vi allt vi behöver? kommer h*n vara frisk? tänk om vi får ett kolikbarn.
så mycket jag funderar över. allt börjar kännas så nära nu. 4 veckor kvar, och kanske inte ens det om det blir som läkaren tror...
3 327. vilket litet pyre...

brunbränd

nu har jag suttit ute i solen ett par timmar. varmt men skönt.
har vattnat alla våra blommor och även gräsmattan. eller snarare det som ska BLI gräsmatta..löst lite korsord, läst babybok, ätit frukt och myst på...
nu kommer jag precis ur duschen och känner mig som en ny människa.
jag skippar pajbakandet idag och hoppas på att bären håller sig ett tag till.
ska istället slita fram dammsugaren lite snabbt innan jag lägger mig och vilar....

denna värme tar kål på mig...

varva ner

idag blir det en lugn dag.
är fortfarande alldeles slut efter gårdagen. fötterna värker och jag känner mig trött. så jag ska med andra ord bara vara hemma idag. har sovit tills för en stund sen, har bara precis hunnit få i mig frunchen. havregrynsgröt och två hårdbrömackor.
ska snart slänga mig ute i solen med Elle som jag köpte igår men inte hann läsa.

kanske blir det att baka en paj av vinbären jag plockade från våra buskar här en dag. annars ska jag inte göra annat än att softa tills M kommer hem.
ska ut och äta ikväll i solen inne i stan. mest troligt i sällskap med Peter + flickvän. det ska bli trevligt.

Liten lever om som sjutton inne i magen idag. längtar så efter h*n.
ska på ännu ett UL imorgon. håller tummarna för att allt fortfarande är bra. men det känns så i alla fall....

själsfrände

det finns bara en människa som kan få mig att känna som han. det finns bara en människa som tar hand om mitt hjärta som han. det finns bara en människa som vet exakt vem jag är och vad jag behöver...
hans underbara ord smälter hela min kropp och själ.

jag älskar honom så.
min älskade M.

lång och härlig dag

känns som att jag hunnit med hur mycket som helst idag. har förvisso varit igång sen åtta imorse så det kanske inte är så konstigt..
klev upp åtta och käkade frukost och gjorde mig iordning. for in till stan och shoppade lite sen. detta inhandlade:

- ny mamma klänning från hm (likadan som min svarta fast turkos)
- nya solbrillor (bruna)
- 2 st ansiktsmasker
- ny mascara
- täckstift (fast nu har jag ju blivit brun igen så jag behöver det inte...)
- jättesöta bruna skor från Din Sko. som passade!! dock storlek 38.....(annars 36)

sen begav jag mig till bergnäset och tjejerna. visade sig att jensan var sjuk. ont i halsen och feber så hon var inte nå solsugen. med andra ord blev det bara jag och jensan som gick ner till älven. (vårt extra speciella perfekta och mysiga ställe) blev där ett par timmar med sol, mys, surr, läsa skvallertidning, sova lite.
sen lunchdags. blev en sallad från sibylla. sedan sällskapande hemma hos tjejerna. så mysigt att vara där.
M kom och hämtade mig. for och hämtade paketet som kommit från hm. (superfina kläder både till mig och älsket) hem och fräscha till sig lite för sedan en mysig middag i solen i gammelstan. gourmetrestaurang. den kan jag verkligen rekommendera!!

nu hemma som sagt. M ska jobba en stund ikväll och jag ska ägna mig åt internet. känns som att det var länge sen. så jag ska uppdatera mig lite i bloggvärlden, kolla lite skvaller, lite bilder, lyssna på lite bra musik och sitta med fötterna i högläge..(de är sååå svullna nu!!)
sen ska jag ta mig ett underbart skumbad..
dekorerar med lite blandade bilder. mest från idag och ikväll.

(vi ska han barn om 4 veckor för den som inte visste det....)
=)=)=)=)=)=)

  

vår lilla Azlan         barnkammaren          jag nyvaken

   
    jag o jossi          jossi

   

personlighetsfråga

jag väljer nu att blogga på som vanligt, trots det inträffade. känner inte alls att jag vill berätta om det eller prata om det här. det skulle bli alldeles för personligt....

idag har sommaren kommit tillbaka till oss. och trots att jag imorse mest hade ångest över att solen sken så ble det en riktigt njutbar dag i solen.
vaknade sent och var inte alls sugen på att kliva upp när jag väl gjorde det...
fick i mig lite frunch och sen har jag suttit med lite maraton-telefonsamtal ute i solen.
kinderna har fått sig lite färg och jag tror jag behövde lite solterapi.

på eftermiddagen nu har jag och M vart på språng.
har varit och hämtat vaggan i kyrkstugan våran. nu återstår bara att måla om den. den har nu en rosa-orange-röd konstig färg, men ska bli vit. ska fixa färg och sandpapper imorgon.

imorgon ska jag ta nio bussen in mot stan. uträtta lite ärenden snabbt. bland annat ska jag gå till frissan och kolla om det skulle gå att penta mitt hår eller om de har nått annat förslag, ska handla färg och sandpapper, 2 st nya ramar och kanske lite annat smått och gott till badrum och sovrum.
efter det beger jag mig till bergnäset och mina småsyskon. de har ju lovat toppenväder imorgon också så vi kanske beger oss ner till älven för ett dopp och en massa solande. ska bli mysigt....
gäller att försöka hålla sig sysselsatt nu. annars kommer det kännas som att det är så hiiiimla länge tills Liten kommer..dagarna blir lätt lite långa när man är fast ute i byn.

nu ska vi mysa på med film. ska gotta mig med nektariner och ett STORT glas iskallt vatten!!

tragedi

i onsdags förlorade vi en vän.
jag kände honom inte speciellt bra, men en god vän till min M.
det är så oerhört tråkigt att en så fin och ung människa måste lämna oss så tidigt.

vi tänker på dig D.

paus

det hände väldigt tråkiga saker igår...
tänker inte gå in på några detaljer, bara meddela att jag pausar här ett litet tag. vill inte skriva om det och jag kan inte skriva om annat heller, skulle kännas helt fel..

jag, martin och Liten mår bra.

långsammast

jag har inte gjort nått av det jag sa att jag skulle göra än...
just nu sitter jag i undies med färg i håret. kom på att jag j skulle färga håret...

älskar att ha svart hår på ett sätt. det är så enkelt, passar till allt och man behöver sällan fundera så mycket. men man måste dock färga det väldigt ofta. eller jag i alla fall. dels för att jag har ngn slags fobi mot utväxt. det är sååå gräsligt fult med utväxt när man har svart hår, dels för att mitt hår växer som ogräs nu när jag är gravid...
men det går ganska snabbt och det går ju bra att göra det själv så...

har egentligen en massa smågrejer att göra idag, men eftersom jag nu kommer bli hemma ett tag så ska jag försöka att inte stressa med allt. jag hinner.....

det jag ska göra idag är i alla fall:

- Nu, färga håret
- duscha
- fixa naglarna (klippa och ta bort det röda som jag redan är less på)
- klistra in bilder på mig o M och på mig med magen i babyboken.
- laga middag ( potatis och dillkött)

sen får vi se hur mycket mer jag hittar på.

på fredag kommer min sassa och hälsar på. blir middag och mys. längtar!

nyvaken

har precis glidit ur sängen och ätit ite frukost.
fil med banan och en smörgås med ost, skinka och gurka.

nu ska jag ta och hoppa i duschen och sen fixa mina naglar som blivit alldeles för långa. ska slå på en kanna kaffe och sen ska jag fota allt jag köpte igår och posta här och sedan fortsätta med klistrandet av foton.
en lugn dag med andra ord.

All About Us

Våra dagar