vackra vinterlandskap!...

0-23e478f1108b9ca48476bf6d048a5d31.png

vackra vinterlandskap! Framme i stugan snart!

PJUUH!

herregud vilken dag, men jag försöker se det från den ljusa sidan: tiden går otroligt snabbt! såklart är dte roligare att känna att man finns här av en anledningen än att bara sitta av tiden.

har i alla fall hunnit luncha mig lite och ordna iordning en liten handlingslista inför nyår, med hjälp av becca till martin och emina som ska handla idag. kommer bli bra detta! god mat och trevligt sällskap, det är det enda jag kräver och det kommer ju gå i uppfyllelse så! nu är det bara att hålla tummarna för att det inte kommer ngn mer snö under helgdagarna så martin slipper jobba.

ikväll är det mycket som ska hinnas med men som sagt är det ju "sovmorgon" imorgon så jag känner mig inte allt för stressad i alla fall. ska förbereda lite mat inför nyår så man slipper stressen imorgon. ska njuuuuuta av all tid i bjummis. friskluft, grillning, skoter, promenader och bus mde barnen.

passade på att fota eminas rum här en kväll när jag städat och äntligen ställt iordning alla hennes julklappar o dyl. bäddade även rent åt henne med hennes nya fina sängkläder som hon fick av tant inger.
emina blir mer och mer för att leka i sitt eget rum, kanske beror det på att vi mer och mer placerar alla hennes saker där. tror även hon tycker det är lite småmysigt att få vara en stortjej!












ONSDAG

och sista dagen innan semester!! (känns som att jag börjat nästan alla inlägg med min nedräkning!)
det var otroligt tungt att kliva upp imorse. satt uppe ganska länge och sydde om ett skärp. var och shoppade lite på lunchen igår och hittade skärpet jag var ute efter. (fick inspiration av becca som hade detta och var sååå fin) tyvärr fanns det bara i ministorlekar kvar så jag fick sy om det. satt uppe till närmare tolv och sydde skärp (för hand) och glodde samtidigt på en film som det slutade med att jag satt och storbölade till...
sen kröp jag ner bredvid martin som redan sovit ngn timme (många timmars sömn att ta igen).

ska pimpa skärpet lite mer ikväll om jag hinner...lite paljetter, kanske lite kedjor...
ska även sy om lite kläder och göra 2 st potatisgratänger inför nyår. men imorgon får jag ju faktiskt sova ut, förutsatt att emina sussar länge. =)

maritn och emina är lediga idag och ska försöka hinna med handlingen inför nyår, lasta traktorn på flaket och ikväll far martin till stugan och plogar. imorgon bär det av!

nu ska jag ta mig en till kopp kaffe och värma mig. idag blir det nog lite mer drag här på jobbet!

-3775074125940376a8904a421a793dc.png

0-6bfeefb60580d62e60aa21c3f6260618.png

grå tunika från ellos, svarta blanka leggings, nytt skärp från gina, ny mössa från hm.

Kanske, kanske...

att det blir av med stugan över nyår i alla fall. jag hoppas..men samtidigt vill jag inte att martin ska slita ihjäl sig för det är han som måste dit och ploga om vi ska ta oss dit..det har ju i alla fall slutat snöa nu.
emina har varit med helena tills hon började jobba nyss och nu är hon och åker lastbil med farfar. förmodligen har hon haft en av de roligaste dagarna i sitt liv! skruttungen våran!
1 dag kvar nu och sen får vi vara ledig tillsammans!

lite bilder från juldagen hos farmor med alla kusiner.
kolla in sista bilden, gissa om emina kände sig mallig när hon fick vara med de stora tjejerna!










MUSIKTIPS

underbart skön låt! man bilr så glad! emina älskar denna!

Johnossi - Man must dance

MERA BILDER

hittade 2 st bilder till från annandagsfesten på hannas facebook.
varsågoda!



TJOOO!!

hann inte med så mycket som var planerat igår. hämtade emina hos farfar direkt efter jobbet och han bjöd på tomtegröt och smörgås till middag. underbart skönt att slippa middagslagningen! tänk vilken tur att vi har lennart och helena! vad skulle vi göra utan de??

har just skickat blombud till de så jag hoppas de är hemma när de kommer...(och jag hoppas att de inte läser bloggen, men det tror jag inte...)

här är det lugna gatan idag..dagen blir så långsam då tyvärr. men jag tror jag ska fara iväg en sväng till stan på min lunch. om jag hinner och ids.

igårkväll hann jag i alla fall men en städning. eller snarare undanplockning. det behövdes!! sen var tanken att jag skulle färga håret och även sy in ett par leggings, men inte ides jag med det.  jag hamnade framför datorn och glodde serien Glee istället. =)

en gounge med farfar när vi kom till holmsel på juldagskvällen:

BILDER

här kommer lite bilder från den fantastiskt roliga festen hemma hos becca och henrik i lördags!















DAGENS

pryder mig själv med mössa idag..ska försöka hinna med en hårfärgning i veckan. det behövs!
känner mig trött och sliten idag och det syns!

0-43f62219a8cab302aea4a4fa920b3b55.png

mössa hm, tröja med nitar gina, boyfriend jeans hm, converse.

ÄNDRADE PLANER?

kanske blir dte inget stugan över nyår...verkar som att snöandet ska hålla i sig och då är ju martin så illa tvungen att jobba. det hade väl egentligen inte varit ngt större problem om det inte varit för att vägen till stugan måste plogas...och det kommer defenitivt inte hinnas med om det kommer så mycket snö som de lovat...
man kan ju såklart alltid hålla tummarna, men jag tror jag räknar med att det inte blir av så slipper man bli så förbaskat besviken.
frågan är då vad man ska göra istället? blir det nu inte bjummis så blir det en mycket lugn nyårsafton. ngn god mat för åtminstone mig och emina och en mysig hemmakväll eller liknande.

vi får helt enkelt vänta och se...

MÅNDAG

huga...hela min kropp skrek efter att få ligga kvar i sängen med goungen imorse, men inte det inte...jobb väntar i dagarna 3 men sen är det ledighet på schemat!

var som känt ut i lördags. fest hos becca och sedan utgång på cleo. var ganska mycket folk på cleo, men lika kass musik som det alltid är där. blev riktigt besviken. usch..som tur var var vi ju ett ganska stort gäng så det var trevligt ändå. men dte blev tyvärr inte så mycket dansande..

på söndagen var vi trötta och slitna. inte så bakis dock förrutom tröttheten. nötte serier och filmer hela dagen fram tills emina kom hem kring fem. som vi saknat henne! var underbart att få hem henne och kramas lite. och hon var sååå go och mysig hela kvällen. dock blev dte problem när hon skulle sova och hon somnade inte förrän kring halv tio. så idag var det en mycket trött tjej jag väckte.
som tur är är det inget dagis för emina idag. tanken var att pappsen skulle vara ledig, men det snöar för fullt och det ska tydligen komma 1,5 dm snö till innan det ger sig. så emina är med farfar och helena. tack gode gud att vi har de!! vet inte hur vi ska lösa det imorgon dock..antar att snöröjningen inte kommer vara klar och jag jobbar som sagt. det får bli ett senare problem....

nu vill jag bara vara ledig. vara med mina fina...
på torsdag (nyårsafton) är min första lediga dag och då beger vi oss mot bjummis. (stugan) vi får med oss becca med familj och även therese och robert med sin lilla donna. det ska bli riktigt mysigt! skoterkörning, god mat, bus med barnen och en massa mys står på schemat. ingen stress, bara mys!!

emina med en av julklapparna från oss. keyboarden. den är väldigt poppis! dock används inte micken så flitigt än, men spelar gör hon! =) och med kaninen i högsta hugg som hon fick av mostrarna. den har hon inte släppt många sekunder sen hon fick den.



fina Hello Kitty sängen som emina fick i julklapp av tant inger. den parkerade hon bredvid sin egen säng med en gång och bäddade ner dockan.=)

på fest...

6e6fff98b57f1114d53d25f864c09de0.png

på fest nu! Skål och välkommen!

god jul...

0-5dbf7e11c003615831e4cb64434a6b95.png

god jul från oss här i Holmsel! Emina diskar med farfar, helena löser rebus, martin kör skoter och jag ligger och kvider i sängen med ont i magen. Jäkla kolhydrater! Ikväll blir det fest hos rebecca!

JULDAGEN

hade en underbar julafton igår!! precis som jag önskade! tyvärr var martin och jobbade på förmiddagen, men eftersom jag var rädd att vi inte skulle få fira med honom alls så var det lindrigt att han var borta på förmiddagen. jossi, jennifer och jimmy kom kring ett och vi satte igång med att laga julmaten. (jag och emina hade inte hunnit så mycket då vi sov till klockan tio!!)
blev en massa julmat som uppskattades och en massa julmat över också så vi får nog leva på julmat ett bra tag till..=)

efter maten blev det kalle anka och efter det mat. alla väntade spänt på tomten!
en stund efter maten kom tomten. när han knackade på fönstret blev emina som förstenad och vågade inte gå och öppna! tomten kom in och delade ut några paket till emina, hon var lite nervös och vågade först inte hämta sina paket men efter en stund släppte det.
emina fick så mycket paket så det var vansinnigt! herregud! hon har redan några favoriter. en liten kanin hon fick av mostrarna, keyboarden hon fick av oss, och hello kitty spjälsängen hon fick av tant inger. hon har mycket att leka med nu vill jag lova!

jag och martin fick också huuur mycket paket som helst! kommer med listor sen då jag själv tycker det brukar vara ganska skoj att läsa..
men det bästa paketet jag fick var ett brev från jossi till mig. där hade hon skrivit en massa massa fina saker om och till mig. det slutade med att jag satt och grät...min fina fina syster! det betydde så otroligt mycket att få läsa det...

idag ska vi till eminas farmor i töre och sen far vi till farfar och helena i holmsel och sover där. på annandagen lämnar vi emina där och åker hem. ska på fest hos rebecca och sedan utgång.

här följer nu en massa massa bilder från gårdagen. jag kan omöjligt välja ut bara några stycken från den mest underbara julen på många många år!

























GOD JUL TILL ER ALLA!

det finns en enda jullåt som fortfarande betyder ngt för mig.
den är så fin att jag gråter nästan varje gång jag hör den...

spelade den för emina igårkväll...

DAN FÖRE DAN...

inte många knop här på jobbet idag..folk har väl annat för sig såklart.
har varit och lunchat med martin, lennart och helena på exotic. skönt att komma iväg en liten sväng. nu är det inte många timmar kvar innan man kan packa ihop och gå hem. ska handla all julmat direkt efter jobbet. vi lär ju inte vara de enda som handlar tyvärr. löning och dagen innan julafton.
sen blir det hem och börja med alla anra bestyr. ska göra julskinkan och köttbullarna, städa och slå in de sista paketen.

igårkväll hann vi i alla fall klä granen tillsammans alla tre. det var riktigt mysigt och emina tyckte det var jätteskoj! självklart blev det sen dans runt granen! emina fick styra låtarna, kommer ju knappt ihåg vad man sjunger runt granen, men emina har järnkoll!

efter dansen la vi alla klappar under granen och det var liiiiiite jobbigt för damen att hålla småfingrarna i styr! tur att det inte är allt för länge tills tomten kommer!

förhoppningsvis hinner vi med det mesta ikväll så vi slipper all stress och hets på självaste julafton. hade varit underbart att för en gångs skull slippa det...

igår blev det inte mycket gjort. sallad från grillen till middag, sen då såklart klä granen och när emina somnat tog jag och kira oss en 1timmes promenad. var perfekt temp att promenera i! och jag var härligt frisk och rosig om kinderna när jag kom in. somnade under täcket i soffan med M.

nu ska jag dricka lite mer hjortronglögg dagen till ära!

ATT GÖRA

har som sagt en del saker kvar att göra innan jul. stress stress...
tanken var att martin och emina skulle fixa detta nu i veckan då han skulle vara ledig, men se så lägligt snön kom! nu är allt på listan kvar och jag har ångest för att jag inte vet hur jag ska hinna med allt.

det som finns att göra är:

- klä granen (och detta måste göras när emina är vaken. hon SKA vara med. så är det bara! om vi så ska göra det på julaftonsmorgonen)
- handla julmaten + vanlig storhandling
- köpa julklapp till william och jimmy
- middagsmys hos rebecca och co dagen innan julafton
- göra julskinkan + köttbullarna
- julstäda
- vara på bolaget inför annandagens utgång

inte sååå himla lång lista, men med tanke på att den ska vara klar i övermorgon så känns det som att det är lite dåligt med tid!

DAGENS

nyss lunchad nu och denna förmiddag har varit lååångsam...till skillnad från igår. folk har nog bättre för sig såhär innan jul. och det har jag också egentligen! hur ska allt hinnas?
näväl, det löser sig säkert på ett eller annat sätt.

46dd43b40b0391c83796adce0c563c5f.png

0-10c0f39143f38460b4ab48f28bb26365.png

blanka leggings gina, tröja, gina, svarta uggs.

TISDAG

gårdagens arbetsdag försvann i ett nafs! dagen gick så snabbt så det kändes som att jag knappt hunnit med morgonkaffet innan det var dags att gå hem. eftersom martin jobbade kompade jag 1 timme på eftermiddagen så jag kunde hämta emina. farfar hade gärna ställt upp, men jag kände att jag ville ha lilla tjoffsan hemma med mig.

dagen har inte börjat det minsta bra...tyvärr.
för det första var jag så kopiöst trött när klockan ringde att jag bara ville grina. det var iskallt i huset trots frenetiskt eldande igårkväll. emina grinade när jag väckte henne för att hon var så trött. (hatar att riva upp henne!)
efter det rullade det på ganska bra en stund...
sen ringde martin och meddelande att det är soptömning nu istället för torsdag och jag ville bara grina vid tanken på att släpa den där äckliga tunnan genom djupsnön.
efter att ha konkat ner emina till bilen, in med alla grejjer, ut ur garaget, släpat soptunnan och lämnat emina på dagis så pustade jag ut lite lätt.
skyndade sedan vidare för att hinna tanka. (hatar att tanka!!)
sen i korsningen vid banken får jag 3 (!!!) plogbilar framför mig....maskar framåt i myrfart men vid östermalm ger jag upp och tänkte vara lite smart. jag svänger av och tar vägen via stan istället. vad händer?? jo tåget kommer!!
f*tta!
50 minuter efter att jag lämnat rutvik är jag på jobbet...vid rondellen står plogbilarna som jag kämpat så för att komma förbi. de kom före mig!!

nu önskar jag en mycket trevligare fortsättning på denna dag tack!!

EN KVÄLL HEMMA HOS OSS

jag och emina har i vanlig ordning haft en mysig kväll. hon har somnat ganska nyligt (blev lite sent) och martin har kommit hem. har just gjort bort dagens träning och jag klarade mer än nånsin tidigare idag! underbart med framsteg!!

här kommer en liten bildserie av en del av våran kväll...


plockade fram nål, tråd, knappar osv och pysslade lite..
0-3893bb802c7994abdf311ba15ae43596.png

498d840a79dc7ce16e22265a9423a14c.png

det var riktigt kallt när vi kom hem så vi eldade..
533e5657edbaeae6072658917d49c5ed.png

och lyssnade på bra musik. lars winnerbäck för att vara exakt. emina älskar..
650f8f48f8b4ae6db03b4e2379808126.png

emina och azlan pysslar
6765c688f0b40f704d948b03f5393730.png

godnatt från oss!
6c703f50c5dca21f3ddd6b326a40e9c1.png







JULKLAPPSTIPS!

nu säljer min fina lilla syster dessa otroligt snygga mössor med sitt företag!

så om du har brist på julklappsinspiration så kommer det ett här. de kostar 150 kr!
själv ska jag ha 2 st! en till mig o en till martin!

(kan ni inte göra barnstorlekar också jossi, emina hade varit bedårande i den!)

meddela mig här om du vill köpa en med en kommentar eller maila mig på [email protected]

0-6523b977fbbca91d18b8a41280d0c176.png

Modell: Pallan=)

SÅ....

nu har jag lugnat mig lite. men bara lite. är fortfarande förbannad, men mest över att jag måste tanka när jag slutar. suck...

har haft en riktigt fin helg i alla fall! fredagen gick i lugnhetens tecken. hade besök av farfar och helena och nattningen blev av helena. när de farit vidare gjorde jag bort dagens träning! skönt! (blev dock ingen träning varken lördag eller söndag...) somnade sen i vanlig ordning på soffan...

lördagen var det 190 knyck!vaknade på morgonen, kastade i oss frukost, gjorde oss i ordning och drog i väg till stan för att köpa de sista julklapparna. faktiskt var det inte allt för mycket folk, men vi kom dit ganska tidigt också..hem och laga lunch och lägga emina för vila.
martin for och hämtade peter och sussi och så fort han kom hem med bilen drog jag iväg för att hämta jossi. tänka sig att man hann göra sig iordning däremellan också.
sen trillade alla in som skulle med på western farm för lite tilltugg och ett glas vin innan avfärd. emina var inte nämvärt brydd över att vi skulle åka då hon fick leka med idolen jossi.
hade en otroligt trevlig kväll på farmen men var trött på vägen hem=)

på söndagen mådde vi faktiskt prima och emina sov till klockan tio. perfekt!
åt frunch och strax efter det dök rebecca och co upp för en mysig dag fylld med mys, korvgrillning, bus och film. ja, en del bråk också för den delen. =)
även farmor britta kom förbi en sväng.

när de farit spenderades resten av kvällen i köket för julklappsinslagning. det tog väl ungefär 4 timmar allt som allt. suck!! men nu är det nästan klart i alla fall!
tänk så fint dte kommer bli under granen!

0-3bb315a6ed599bb32d58a45b22db290d.png


DET VAR DEN JULEN...

suck...jag som sååå sett fram emot årets julafton. mina drömmar har nu gått i stöpet tack vare denna förbannade snö! med martin på konstant jour är det ju inte så svårt att räkna ut vart han kommer tillbringa julaftonen....1,5 dm snö ska det komma på torsdag. och hur mycket kommer det hinna komma innan dess?

jag ska hinna med julhandlingen, laga maten, baka, julstäda, klä granen..och nu dessutom ensam. jag med hjälp av emina då såklart, men jag tror ni med småbarn kanske förstår läget...det kommer bli tufft. sena kvällar och jobb hela dagarna fram till självaste julafton.

deppigt inlägg jag vet, men just nu känner jag mig mest bara depp...

tur att jag har mina fina systrar som kommer och hjälper mig och som sen kommer och firar julen med oss! jossi kommer och hjälper mig handla på onsdag och vi kommer ju då inte behöva sitta själv jag och emina på julafton. vi får göra det bästa av situationen helt enkelt! rätt vad det är kanske jimmys (syrrans kille) får vara tomte!

nu ska jag deppa vidare här ett tag innan jag återkommer med ett lite roligare inlägg..

DAGENS

jullunch idag här på jobbet. stänger igen 1 timme och bjuder på lunch. mysigt!

var aningens mörkt när jag skulle fota imorse så ni får ha överseende!

456956dc0febedb9010d124ed9b81d15.png

THANK GOD IT`S FRIDAY

äntligen fredag och en mysig helg framför oss. imorgon kommer jossi och är barnvakt till emina då jag och martin ska till western farm med hans jobb. det ska bli mysigt, men samtidigt lite trist då jag redan varit där ganska nyligt och sett julshowen och det.. men med trevligt sällskap blir dte säkert bra i alla fall!

på söndagen kommer sen min farmor och hälsar på oss. var så länge sen vi sågs så det ska bli trevligt! (hoppas hon inte kommer allt för tidigt bara..=)  )

igår var inger och hälsade på oss. emina var överlycklig och väntade och väntade innan hon kom.
- när kommer inger?
hon stod och kikade i fönstret och kunde knappt bärga sig.
när inger sen kom hade hon en massa saker med till emina! en stor tomte (emina som älskar tomtar), nya sängkläder (tack!!), en hello kitty pyjamas, en klänning med tillhörande leggings och sist men inte minst, ett stort paket att öppna på julafton!
emina bjöd sen på fika innan det var läggdags och helst ville hon att inger skulle läsa saga och natta, men efter viss övertalning fick pappa natta och jag fick en pratstund med inger.
riktigt mysig kväll!

emina med nya klänningen imorse:
0-32dfd9fb8639c084fedd2a2d9755e6f8.png

sängkläderna:



tomten:



fick ingen bra bild på pyjamasen, det var så mörkt imorse...

JULKLÄNNING

jag besällde en julklänning igår från gina tricot. såklart man vill vara fin på julafton! vet inte om den kanske kommer kännas för gullig på mig, har lite svårt för det där jätteuppkädda. men vi får se.
jag hoppas att den hinner komma på fredag så jag kan ha den på lördag när vi ska på western farm med martins jobb!

lillasyster jossi kommer och är barnvakt till emina och emina kommer vara överlycklig! äntligen få busa med jossi! förhoppningsvis kommer jensan också och då blir det ju grand slam för minisen! =)

BASTUN ÄR MIN BÄSTA VÄN

skulle man väl kansk kunna säga..det var riktigt isigt ute igår. kallt och krispigt! men härligt!

jag och martin tog oss en bastu på kvällkvisten och jag ville aldrig kliva ur! passade även på att skrubba mig rejält och när vi sen kom in bäddade jag rent i sängen och kröp ner. jag sov innan huvvet mött kudden. det finns inte mycket som slår en nybäddad säng efter en bastu!

idag började jag tidigare. är kortom folk idag så jag håller i öppningen. martin lämnar emina på dagis och jag hämtar. ska bli mysigt att för en gångs skulle få hämt henne där. det var länge sen sist...

idag blir det frissan vid lunch och sen stressa tillbaka till jobbet så jag hinner med att äta innan lunchen är slut..
ska bli underbart att äntligen få gå igenom håret en gång för alla. kommer nog inte bli ngn enorm skillnad då jag bara ska nagga lite i topparna och klippa igenom det.

därav denna huvudbonad idag:

-c2615be4817fbb005defa2f9cf12499.png

VIKTNEDGÅNG

jaaa!!! jag trodde verkligen att jag skulle få skämmas idag när jag skulle redovisa min vägning denna vecka. men icke! det är väl inte allt för mycket jag gått ner, men det är neråt i alla fall. det fortsätter ticka lite!

var så less igår så jag fuskade lite under dagen på jobbet. åt 3 st chokladbitar men sen hade jag sån ångest när jag kom hem så det var bara att hoppa upp på stairmastern och trampa sig svettig.

mål: -10 kg
veckans viktnedgång: -0,5 kg
kvar: -7,4 kg

total viktnedgång: -2,6 kg

OHLALA

jag älskar gina tricot..visst, många handlar där, lite trist, men å andra sidan kan inte två olika människor bära upp samma plagg på exakt samma vis. enkel mattematik...

denna är fullkomligt underbar:



och denna kunde jag ha dödat för:

DAGENS

är sjukligt sugen på en promenad just nu..ja jag vet, det är 20 grader kallt. men jag som alltid brinner när jag promenerar njuter av denna temperatur! får se om martin är hemma hela kvällen eller om det blir jobb. är han hemma ska jag smita iväg en sväng efter att emina somnat. härligt med denna krispiga luft!

ngn som anmäler sig som frivillig kompanjon?

idag blev det en varm och mysig outfit.
tröja från gina, halsduk gina och svarta leggings och uggs.

0-7150cddc52f52852df123eb81a9a37e0.png

MINA FINA

mina underbaringar...mina fina...ikväll är vi nog hemma tillsammans alla tre. ska bli riktigt mysigt! kanske till och med passar på att basta alla tre nu i kylan! just det! nu kom jag på att jag ju köpa markspjut till mina fina lyktor! det måste upp ikväll!

emina har kommit in i "varför" åldern...ojojoj...så fort jag säger till henne om ngt hon inte får göra får jag svaret:
- varför inte det då?
svarar, för att mamma säger det. vad ska man annars säga? inte alltid det finns några vettiga svar, annat än att man inte gör så.



BLÄ

just nu är motivationen för viktnedgång = noll! i helgen när jag vägde mig blev jag sååå glad! det var åt rätt håll och med råge också. men idag när jag vägde mig hade jag gått upp...massor! och jag som varit så duktig! jag har tränat varje dag som en dåre, ätit det jag ska, inte mer, inte mindre och verkligen varit duktig. och så händer detta...suck..

jag ska verkligen försöka hålla motivationen kvar, men just nu är den i botten...trist...

har fortfarande mycket att vara glad för så det är inte en helkass dag trots allt. för det första så har ju kylan äntligen kommit! och lite snö på det! underbart! är man skadad om man tycker det är härligt med 20 minusgrader? för mig betyder det vinter i alla fall, och julstämningen bättras på.

igår blev en trött kväll. martin jobbade och jag passade på att träna efter att emina somnat, dusch när martin kom hem och sen la jag mig i soffan för att se film, men somnade såklart som en fura. vaknade av att emina kommit upp och var inne i badrummet och pratade med pappsen som duschade. gick och la mig med henne i våran säng. hon var supersnorig och hade svårt att somna om, men efter lite nässpray gick det susen.

nu...mera varmt kaffe...

JULEN ÄR HÄR...

har just lagt emina nu. läste en saga och sjöng några sånger. jag hoppas hon somnar snabbt så hon slipper vara så himla trött imorgon. martin jobbar fortfarande och kommer nog inte hem förrän senare ikväll. nu ska jag försöka få igång tv:n här och sen ska jag slänga mig på stairmastern...suck och stön...men jag ska inte ge mig..


emina tycker som sagt mycket om julen. och såklart är julkyrkan som vi fick av inger förra året en favorit.
(spana in den berömda morgonfrillan. den har hon ärvt av mig...)





UNDERBARA UNGE

våran lilla sessa. jag längtar som en tok efter denna julafton som kommer bli den bästa av alla!
en massa massa julklappar till alla! precis som det ska vara! (ja jag är som ett barn) ska laga en massa mumsig julmat, baka en massa gofika, mycket godis, en massa ljus, en fin julgran, tusen klappar och en riktig tomte.

eminas "första" jul! som hon kanske lite mer förstår vad som händer. underbara unge!





DAGENS

jag hann byta kläder säkert 10 gånger imorse innan jag kände att jag övre huvud taget kunde visa mig ute idag. blev inte helt nöjd ändå, men bättre än de 9 andra valen. suck...ni vet nog hur det är. vissa dagar är sånna dagar bara. jag skulle kunna ha varit galaklädd men ändå känt mig hemsk..

har varit och hämtat ut ett stort paket från HM idag. längtar tills jag kommer hem och får se vad som finns i det! tyvärr inte ngt till mig, bara diverse julklappar och krimskrams, men det är roligt i alla fall!

7033b8d090346f2b3d7486d10309a385.png

TORSDAG

blev en lång dag igår. var inte hemma förrän kring halv åtta efter våran arbetsplatsträff. men vi hade himla trevligt i alla fall! men nu är det minsann färdigt med alla dessa kvällsaktiviteter med jobbet, i alla fall fram till nästa år! =) emina var fortfarande vaken när jag kom hem så jag fick säga godnatt och pussa henne lite.

efter det tog jag mig en låååång vända på stairmastern och kunde sen med gott samvete slockna i soffan till en film i martins famn.

emina vaknade tidigt imorse så jag hann umgås med henne ganska länge innan det var dags att fara. jättemysigt! och idag ska jag för en gångs skull hem direkt efter jobbet. känns som att det var länge sen...och snart stundar julledighet för oss alla. efterlängtat!

emina imorse. sitter och mumsar choklad från sin julkalender:

095b97db807ab2cc0bac7e75082fad8d.png

0-1ca8bb5f8448f6cbcc9b43fcdecc9066.png

BULLBAK

har ju hunnit med en massa bakande i helgen. chokladkolan som vi gjorde blev sjukligt god! och bra då man dessutom inte behöver så mycket av den. en liten bit bara så är man "mätt"...
lussebullarna blev också grymt goda!
emina älskar att baka och fick göra alldeles egna lussebullar. och de blev mycket finare än våra! hon gjorde en speciellt fin till farfar, men tvåtusenniohundraelva russin på. =P

dock är dessa bilder från vårt pepparkaksbak:









JUST DANCE

emina när hon var hemma med pappsen. rockade lös för fullt till musiken:






MÅNDAG

åter till arbetet. känns helt okej faktiskt efter en hel underbar helg med mina fina. har verkligen fått umgås i helgen och det har jag saknat! det är så himla stressigt allt hela tiden annars och det känns som att tiden är så knapp. men i helgen har vi både fått umgås och hunnit med en massa julklappsinköp.

har köpt klart de flesta julklapparna men när jag nu änker efter har vi fortfarande ganska många kvar...när ska jag hinna?? kanske på lördag? och slåss med alla andra som också ska handla då...

idag har vi halvdag jobb och sedan halvdag med APT. den är schemalagd till klockan 18 så jag kommer hem sent ikväll. tur att jag fick en riktig mysmorgon med emina imorse. hann med att elda och sen när jag väckte henne hann vi sita i soffan och mysa framför brasan och kika på bolibompa. hon är så gooooo på mornarna och jag kan knappt förmå mig att släppa henne...

nu blir det jobb för hela slanten...

BOMANS FEST

tänkte att jag skulle passa på att bjuda på lite bilder från bomans födelsedagsfest. en sjuk fest faktiskt, men vi hade riktigt riktigt skoj!

gör mig iordning hemma:



på plats. sköld och rebecca:



boman och jag:



shotsspel:



presentöppning:



leifi:



jeanette och lars:



martin och leif:



guitar hero:



LÖRDAG

ensam hemma just nu. martin drog iväg på party. det förtjänar han!

vi har rantat hela dagen idag känns det som. började med att jag jobbade några timmar på förmiddagen och sen kom martin och emina och hämtade upp mig och vi for in till stan och shoppade julklappar. skönt att göra bort några till! imorgon forstätter vi med julklappsshoppingen.

när vi kom hem lagade vi middag och sen har vi spenderat hela kvällen med att baka lussebullar, gjort gräddkola och chokladkola. riktigt mysigt har vi haft det tillsammans. kring nio var det dags för emina att sussa och martin drog iväg.

jag fuskade och åt en lussebulle och drack ett glas mjölk. så när martin farit och emina somnat passade jag på att träna. jag hatar verkligen att träna på stairmaster, jag har plågat mig hela veckan med den men idag måste jag faktiskt säga att det gick mycket mycket lättare! så otroligt roligt och skönt att se att det faktiskt blir lättare! nu känner jag mig åter helpeppad!

nu ska jag se om det finns ngn bra film att glo eller kanske somna till.

imorgon blir det som sagt mer julklappsshopping och vi ska även försöka hinna hälsa på min farmor.

good night!

EN STOR TJEJ

våran lilla lilla donna har börjat bli så stor!! hon leker gärna för sig själv, pysslar..hon älskar pyssel. pärlor, klistermärken, knappar, glitterfärg osv. hon kokar kaffe åt oss i sina fina koppar, hon vill att vi ska bygga tåg och sjunga " tingelinelinge tåget går..", hon vill klä på sig själv, hon går på pottan själv, hon häller ut kisset i toan själv och spolar, hon skrattar som en tok när jag ger henne en "eskimåpuss", hon ifrågasätter allt, (man blir galen ibland men jag vet att hon lär sig mycket av det), hon pratar obehindrat, hon räknar själv till 12..ja jag skulle kunna hålla på hur länge som helst...men jag ska skona er. =)

det är så underbart att se våran lilla lilla tjej bli stor...samtidigt som det för lite ont i mitt hjärta att tiden går så himla snabbt! men så är livet, de små blir stora!

fick just detta mms. pappsen och emina är och handlar!
en liten stor tjej...

EN DAGENS

ett försök till att fota min outfit idag...blev i alla fall halva. och en jag..
ska snart dra iväg på jullunch. huga för att köra, men vad gör man inte för lite julskinka?? =P

0-43da835c1523d3849bac7eb5b28c2154.png

52af7a0c2bc088384d86381f09a72355.png

boyfriend jeans från hm, "converse", vit kofta gina, linne gina

VAB

blev hemma med emina igår. hon var mycket piggare och bara lite lite feber så idag är hon på dagis. hann med kalas hos frida på eftermiddagen/kvällen och emina orkade då med en massa bus med kusinerna så dagis ska hon nog orka idag. och imorgon blir dte en kort dag för emina för hon och pappsen ska på begravning..själv har jag lulebodag så jag är låst där.

men efter det kommer en otroligt efterlängtad helg! vi har så mycket vi ska hinna med så det är inte klokt! jag har en julmarknad med jobbet på lördagen så jag jobbar några timmar då, men efter det blir det julklappshandling! hann göra bort några stycken i tisdags efter spraysolningen, men mycket är fortfarande kvar...
annat än det hade vi tänkt ha en riktig myshelg. ska laga Gordon Ramsey mat, baka lussebullar, pepparkakor och annat julmums, kanske hinna med att klä granen och slå in lite paket att lägga under, och om vi har tur kanske vi även hinner med en lekdejt med becca och co!

jag kämpar annars på med min stairmaster hemmavid. igår blev det en paus i träningen men ikväll är jag igång igen! jag ska försöka hålla modet uppe trots en viss besvikelse vid vägningen imorse...

VIKTNEDGÅNG

jaha...så har man kommit till veckans vägning igen..
jag trodde det skulle ha rsat mycket mer än vad det har gjort. jag hann gå ner en del, men av nån anledning trots skärpning och en jävla massa träning har det tickat uppåt lite igen.
jag ligger fortfarande på minus så jag borde vara nöjd, men jag tror ni alla som kämpat med desas kilon förstår precis vad jag menar..=)

mål: -10 kg
veckans viktnedgång: -0,5 kg
kvar: -7,9 kg

total viktnedgång: -2,1 kg

SPRAYMÅLNING

idag ska jag på spraymålning hos boman igen! det blev riktigt bra sist, men inte så enormt mycket färg. idag testar vi ännu mer färg! jag känner mig blek och glåmig så detta kommer i perfekt tid må jag säga!
tack honey för att jag får vara din testperson! =P

467db717ef68f3abfbfc4c7686fe2392.png

TODAY

som mitt hemska hår ser ut nu fär tillfället så trivs dte bäst i tofs. det är så slitet och hemskt att det inte är så mycket annat som funkar. men jag SKA spara ut det denna gång! (och martin är överlycklig)
nästa torsdag ska jag till frissan i alla fall. ska bara toppa det lite lite lite och tunna ur det en massa. fräscha till det helt enkelt. ska bli riktigt skönt!
har även köpt nytt schampoo och balsam som jag hade velat tipsa om!

billigt är det och faktiskt riktigt riktigt bra! och sen älskar jag att det är nästan 1 liter i flaskorna så det räcker ett tag! jag har dessa för färgat hår. och de luktar underbart!

mina favoriter. fullproppade med näring och fukt! ♥



kostar ca. 90-100 kr/flaska

HABEGÄR

åh tänk om tomten kunde komma och vara jätte jätte jätte snäll med mig...helt NU!! jag har enorma habegär just nu...tex dessa...

sjukt snygg halsduk:



skooooor:









allt kommer från underbara Chicy

TISDAG

ja herregud. idag börjar man vara i skick igen...=)

igår direkt efter jobbet for jag till becca som skulle hjälpa mig hämta hem stairmastern från beccas mamma. det gick hur bra som helst. (tack igen gumman för hjälpen!)
ruschade hem med apparaten, hann mysa med mina fina lite, eller egentligen ganska mycket. emina hade feber igen på kvällen och var ganska hängig. men efter en flaska välling var hon igång som jag aldrig sett henne förr! vi skulle åka tåg och sjunga, klä på oss alla ytterkläder, fara och köpa hamburgare på affären osv..hon bossade med mig och martin tills vi alla var helt slut. men när tåget (stolarna) skulle plockas undan och det var läggdags ville hon inte alls höra på det örat. till slut gick det bra i alla fall och en trött och lite febrig tös somnade gott.

kan även tillägga att hon gick på pottan och kissade 2 ggr och till och med bajsade en gång! stolta föräldrar överöste henne med fina ord och emina blev såå glad att hon blivit en stor tjej! hon har ju varit jätteduktig att gå på pottan men senaste tiden har dte blivit sämre och hon glömmer hela tiden. men nu kanske vi är back on track!

martin är hemma med emina idag igen. nu önskar jag bara att hon ska bli helt frisk så hon kan fara på dagis för hon längtar dit! men i alla fall idag får hon vara hemma så får vi se hur det blir resten av veckan.

när emina hade somnat och CSI skulle till att börja bökade vi fram stairmastern framför tv:n så jag kunde träna. kämpade på i 30 minuter innan jag höll på att tuppa av..jisses vad tungt det var! jag hatar egentligen den typen av maskin just för att den är så förbannat tung, men nu j-vlar!
jag kör på med 30 minuter om dagen ett tag till och sen när det börjar kännas lite lättare får jag öka...

nu, mer jobb....många lappar och kom ihåg att ta itu med!

HEMGÅNG

nu ska jag låsa här och fara hem...eller rättare sagt ska jag och becca fara och hämta träningsmakapären från hennes mamma. ikväll ska det brännas!! so long!

4a6bec87c9d44071c931a9729bd8b15f.png

VIKTNEDGÅNG

jättetråkigt inlägg detta, men jag har beslutat att byta vägdag. jag ska börja väga mig på torsdagar istället! det blir så missvisande med vägning på måndagar har jag märkt..

så härmed! torsdagar it is!

(men jag kan skvallra med att det fortfarande går åt rätt håll i alla fall...)

PUH...

nääästan återhämtad efter helgens bravader...födelsedagsfest hos boman och det blev kanske 1 eller 2 glas för mycket. men jag hade roligt så länge det varade i alla fall, om än söndagen gick i trötthetens tecken.

emina blev sjuk i fredags. de ringde från dagis och sa att hon hade hög feber och vad jättehängig...jag ruschade dit och hämtade henne och mycket riktigt var det en slutkörd liten dam som kom hem med mamma...
jag gav henne alvedon och sen slängde vi oss i sofan för mys.
trots hög feber vad hon vid gott mod och var ganska pigg, men när natten kom blev det värre. hon vaknade och trots febernedsättande hade hon över 38 grader i feber..
till slut somnade hon om med mig och sov gott resten av natten.

på lördagen var hon mycket mycket piggare...lite lite feber och inget som märktes annat än med termometern. vi var båda i valet och kvalet om hon skulle få fara till farfar eller inte. men det första hon sa när hon slog upp sina stora blå var:
- ringa farfar! farfar kommer och hämtar mig!
så hur jag än vred och vände på det skulle det sluta med dåligt samvete. hon som längtat så!

det slutade i alla fall med att farfar och helena kom och hämtad henne med löftet om att ringa om hon blev sämre. emina var noga med att tala om för mig när hon skulle åka att jag INTE skulle få följa med. BARA emina. kändes i alla fall lättare i hjärtat när hon så gärna vill fara.
hon blev inte sämre, istället bättre och på söndagen var hon nästan helt frisk.

dock är martin hemma med henne idag. en extra dag hemma gör ingen skada. vill inte riskera att det kommer tillbaka. och pappatid är den bästa medicinen! <3

idag direkt efter jobbet ska jag, becca och william och hämta en träningsmaskin hos beccas mamma som jag ska få låna. yes!! sen ska jag störta hem och mysa med min lilla tjej innan hon ska sussa. och lite senare på kvällen blir det sen antingen promenad eller invigning av maskinen! =)

har haft så otroligt mycket inbokat denna vecka så jag såg all min tid med emina flaxa iväg..ont i magen har jag haft och stressad över detta. hur ska jag få allt att gå ihop?? jag vill vara mammaledig igen!! jag saknar min lilla gumma som jag får se alldeles för sällan nu för tiden...
men nu har jag bokat av en massa så det slutade med att det enda jag har är Lulebodag på fredag och jobbfest efter det. skönt! nu kan jag slappna av och ägna mina kvällar till pepparkaksbakning, lussebullsbakning, julskinke "bakning" och annat julmys.

DAGENS

mitt hår känns hemskt just nu. det är halvlångt och ingen frisyr alls egentligen. ska nog boka en tid hos frissan och klippa igenom det. skulle även behöva en rejäl färgning...
därav denna huvudbonad idag!

0-49548e5ed074d3f1fe36cb47c836556e.png

IT`S FRIDAY!

äntligen! trots att jag blev hemma delar av denna vecka så är fredagen underbart efterlängtad! känns som att det varit så mycket denna vecka och det ska bli underbart med en myskväll hemma med mina fina idag! planen är att baka pepparkakor och bara mysa. kanske blir det idol..

imorgon är det födelsedagsfest hos boman. är grymt taggad. var jätte länge sen jag festade med både boman, becca och martin, så det ska bli riktigt roligt! emina ska vara hos farfar och helena och hon längtar som en galning! jag VILL det! säger hon när jag säger att hon ska dit i helgen. =) då kan man i alla fall lämna henne med lätt hjärta! de ville gärna ha henne redan från idag, men tyvärr, jag har bokat henne då. hihi=)

idag ska jag fara på lunchen och försöka hitta ngt att ha på mig till på lördag. hoppas jag hittar ngt...utan överpris. kanske jag lyckas shoppa ngn julklapp också. får se hur stressigt det blir!

igårkväll var det kalas hos boman. hon bjöd på gofika! och jag ska erkänna att jag var sugen, men jag höll mig! (jag ger mig själv en liten eloge för det) och efter kalaset tog vi brudar en promenad tillsammans. skönt!
vågen tickar neråt för fullt och det gör mig bara mer och mer peppad! underbart! jag hoppas bara det inte tickar uppåt i helgen. det brukar ha en tendens att göra det trots att jag inte syndar ngt...(why?)

nu ska jag pigga upp mig med kaffe!

DAGENS

idag känner jag mig faktiskt smal och fin. tänk att så lite kan göra så mycket! åh, jag håller verkligen mina tummar att det fortsätter i samma riktning och att jag kan behålla min motivation precis som den är nu!

(sassa jag har adopterat dina örhängen!! =P )

6cc61924e6fac67255f9e7b897f3c6cb.png

KATTBUS

azlan är fullkomligt galen i mattor och filtar...har vi någotdera liggande på golvet får den då inte vara kvar på samma plats länge. suck..
såhär ser det numera ut i vårat kök dagligen. våran nyinköpta fina julmatta...

0-2340d8112b2004cf9fa2e5bd40e6c7c2.png

PEPPARKAKSBAK

min fina fina lilla tjej! igår när jag skulle vara hemma så tyckte jag emina lika väl kunde få en sovmorgon. såg i alla fall till att hon hann till dagis till pepparkaksbakningen som hon sett fram emot! stannade en liten stund med henne innan jag for hem, och sen när jag hämtade henne låg det en fin liten påse med pepparkakor på hennes hylla. så fina så! och enormt goda! ( ja jag smakade faktiskt en...)
och emina fullkomligt älskar de! tycker det är superroligt att doppa i mjölk!


7260774090c7553cd7bb2be53006ed64.png

TORSDAG

redan torsdag..denna vecka har gått sjukligt snabbt. hinner inte med alls!

blev en slapp dag hela dagen igår, vilket då såklart har sina förklaringar. jag var ju risig efter sprutan, men då kvällen kom var jag å otroligt rastlös och hade en enorm energi i kroppen så jag tog mig en långpromenad. kom hem halv tolv på natten så det var bara att hoppa i säng!
på morgonen fick jag i alla fall bli överlycklig över viss viktnedgång!! så jag hoppas på en promenad med becca ikväll! jag är tokpepp!

ikväll blir det kalas hos boman som fyllt hela 26 år! nu tillhör hon oss gamla stötar! efter hennes firande blir det som sagt promenad. hoppas på sällskap av becca, men annars får jag ranta själv.

jag som hade sån ångest över att byta kontor...jag insåg igår att jag längtade tillbaka till jobbet! förstår ni vilken underbar känsla det är?? allt som kändes pest blev verkligen såå otroligt bra! jag är lyckligt lottad!

VIKTNEDGÅNG

jag har ju helt glömt bort vägningen denna vecka! har varit lite för mycket i allt annat för att hinna med att tänka på det. jag vägde mig i alla fall i måndags och tyvärr var det väl inte riktigt vad jag hade hoppats på, men det är åt rätt håll i alla fall..

mål: -10 kg
veckans viktnedgång: -0,3 kg
kvar: -8,4 kg

HOHO

jag lever, men det har varit knappt vill jag lova.

i måndags var jag ju som sagt och tog vaccinationssprutan. efter det stressade jag vidare till bomans jobb för att bli brunmålad. =) det  blev jättebra! hon är så himla duktig min kära vän. jag hade då aldrig vågat!
jag blev inte jättebrun, men jämt och fint blev det och jag känner mig jättefräsch! men nästa gång får det bli snäppet mörkare tror jag minsann! =)
efter det stressade jag hem för middag med mina fina och farfar som var på besök. jag la emina och sen for jag till becca för en långprommis med "nya" vovven Harry. riktigt skönt var det!

när jag sen vaknade igårmorse hade jag ont i armen efter vaccinet. inte så farligt dock, mer som träningsvärk. kände mig lite lustig i kroppen också, men gjorde oss iordning, skjutsade emina på dagis och for till jobbet.
men när jag sen hade lunch och inte fick i mig ngn mat kände jag att nu ger jag upp!
skickade A på lunch och när hon kom tillbaka for jag hem.
for hem och la mig och sov 2,5 timma innan jag hämtade emina på dagis. (såklart var martin tvungen jobba när man verkligen behöver honom) men det blev filmkväll för mig och emina. och hon verkade då verkligen inte ha ngt emot det!

gårdagens kväll spenderades sen i badet för att få upp värmen. frös som en liten gris och ont i kroppen nå kopiöst! efter badet låg jag nerbäddad i soffan och blev ompysslad av martin innan det var dags att sussa.

idag stannade jag hemma från jobbet. är nog lika bra om man vill bli frisk så fort som möjligt! har just varit och lämnat emina på dagis efter att vi fick lite sovmorgon. de skulle baka pepparkakor där och emina har längtat! får se hur länge hon får vara där idag innan jag hämtar henne.
känner mig mycket mycket bättre redan, men fortfarande ont i kroppen och trött...

tyvärr smyger ju sig rastlösheten på såfort emina inte är hemma...jag började med en gång jag kom hem att städa, plocka och dona, men så tvingade jag mig själv att lägga av och verkligen passa på att vila nu! ska alldeles snart slänge mig i sängen och slå på ngn bra film. jag måste lära mig att slappna av!!

en tröttis just nu:

All About Us

Våra dagar