Nova Star

har länge suktat efter ett par nova star baggyjeans till emina men de kostar ju massor . . .400-500 kr för ett par byxor hon bara kan ha ett tag känns lite mycket även för mig.
men så hittade jag ett par sprillans nya på tradera ( jag älskar tradera!!) och fick de för runt 200kr lite lämpligare.
det är en present till emina men hon fick smygprova de idag.
och nu måste jag ha fler!!! är helt såld. . . .

kan en rumpa bli sötare??? (förrutom när den är naken såklart)

Supermorsan!

ja just nu känner jag mig som supermorsan!
har hunnit med såååå otroligt mycket idag.

började dagen med att göra mig och emina iordning inför dopet för hugo.
strax före tolv kom martin hem (han jobbar idag) och duschade och bytte om och käkade lunch. for och fixade doppresent och nya tuttar till emina. (alla utom 2 är borta!!) sedan såklart vidare till dopet.
efter det skjutsade jag och emina tillbaka martin till jobbet i alvik och sen for vi och hälsade på boman. tänkte att vi skulle få ses lite innan de sticker utomlands på tisdag!

kom hem kring fem och då började supermorsan i mig göra sig hörd!

 -lagade middag till mig samt gjorde lite extra så vi bara har att värma till lunch imorgon
 -städade
 -dammtorkade
 -dammsög
 -skurade
 -gav emina kvällsmat
 -slängde emina i badet och medans hon badade skurade och badrummet och toaletten
 -bytte alla handdukar
 -plockade upp emina och gjorde henne redo för sängen
 -la emina

allt detta hann jag göra på 2 timmar! snacka om att jag kände mig som en duracellkanin!! =P

nu är det i alla fall mycket mindre att göra imorgon inför kalaset. det vi har kvar att göra är att fara och handla lite mer presenter till emina. (i och för sig ska hon inte ha de förrän på måndag men) och så ska vi baka. muffins och tårta. resten är klart. vill inte baka ikväll, vill att muffinsen ska vara nybakta!

nu ska jag gå ut och njuta av en kopp kaffe och en kvällscigg och ringa sarah som säkert undrar varför jag inte hörde av mig idag. (tittade igenom sms:en på min mobil just och ser att inga av de jag skickat idag gått fram!! tyckte det var konstigt att ingen svarat)
sen ska jag läsa lite bloggar och slappa i soffan.

emina var som vanligt vaken några timmar inatt så en tidig kväll hade inte vart helt fel . . . .

 -

Lådbus

emina busar i en av sina leksakslådor i sitt rum:



Dagen

nu har sassa just farit hem.
hon kom hit kring elva med sallad från dagobert. guld värt!
käkade och surra lite och sen tog vi en prommis. var riktigt skönt och uppfriskande nu när det blivit lite svalare ute.
fortsatte snacka lite skit och planera inför nästa helg när det blir utgång för brudarna.

emina har för tredje natten i rad tjorvat. dock inte lika många timmar som tidigare nätter men säkert en timme i alla fall. undrar vad det kan vara som är tokigt . . .

imorgon är morfars begravning. faster frida är snäll och kommer hit och busar med emina medans vi är borta. kändes inte så skoj att ta med henne till kyrkan . . .då har hon det mycket bättre med faster!
på lördag är det dop för lilla hugo. martin ska jobba hela lördagen så han pausar bara för dopet. vad jag och emina ska hitta på vet jag inte riktigt än.
på söndagen börjar kalasandet för emina i dagarna två.
på måndag kommer sassa hit och hjälper till att ställa iordning allt. min klippa!! kommer nog behöva all hjälp jag kan få med en liten tös som står och sliter mig i kläderna. skulle gissa att sassa får stå för barnunderhållnininge och jag plockandet. emina har haft så roligt med henne idag. skulle bara vara med sassa, inte mamma.
till och med när hon vaknade efter att ha sussat i vagnen och jag bar in henne så ville hon till sassas famn och goas!

nu ska jag slänga ihop lite middag. både till oss och till emina.

Musiktips!

länge sen igen. lyssnar ni ens på låtarna jag tipsar om? för gör ni inte det så är det ju ingen idé att jag fortsätter med det . . .vad säger ni?

här kommer i alla fall en länk (fanns ingen embed kod) till en helt fantastisk låt som inte kan annat än göra en så OTROLIGT glad i hela kroppen! jag älskar den och kan inte sitta still när jag hör den. (inte emina heller)
alla låtar med Matisyahu jag hört hittils är helt underbara och ligger mig varmt om hjärtat. tack till lillasyster jossi som tipsade om de!

så nu:
höj volymen, lyssna, njut och dansa omkring vart du än befinner dig! länk-> King without a crown

(fick nästan en chock när jag fick se hur han ser ut. . .  inte direkt vad jag tänkte mig. han e störtkön ju!!)

Bus i mammas famn!

Eminas busmin:



Sömnig

trots att emina sov till halv nio imorse så är jag sömnig. precis när vi skulle gå och lägga oss igår så vaknade emina. hon var så ledsen och kunde inte alls somna om. grät, skruvade på sig och tjorvade.
efter ca. 3 timmar sov hon igen. . .

hann i alla fall med att färga min utväxt igår och även tunna ur håret. var en hel peruk i handfatet när jag var klar med uttunningen så nu känns det som en helt ny frisyr! skönt!

tanken var att vi skulle träffa malin och lova idag men de kunde inte. så jag och emina ska bara vara hemma och slappa idag. känns som att det var länge sen och med tanke på vädret så var det en perfekt dag att bara stanna inne.
hon kommer nog vara trött snart igen då hon inte sovit så mycket på natten.

verkar inte som att det blev vattkoppor. ingen feber och inga fler prickar.
men ngt är det som inte stämmer med vår lilla kicka när hon inte kan sova på nätterna. detta är andra natten i rad som hon är vaken flera timmar.
kan det vara fler tänder månne?

Mera bilder

när jag ändå är igång kan jag bjussa på lite bilder från vår middag idag.

emina äter potatis själv. faktiskt så fick hon i sig liiiite i alla fall:







Bilder

tycker ni jag ska skärpa mig med bilderna? det tycker jag med!
men här kommer några från idag! (kommer fler nu i några dagar, jag lovar!!)

emina myser tillsammans med älskade moster . . .jag smälter:





Storhandlat!

en mysig förmiddag tillsammans med rebecca, william och abbe. emina fann sig en bästis i abbe!=)
blev en prommis. dock inte så himla lång. kanske 30-40 minuter. det var skönt och det kändes som att jag hade kunnat promenera i flera timmar!

på eftermiddagen kom syster/moster jossi. eminas favvo!! de har busat och sjungit sånger ur eminas sångbok medans jag har lagat middag. när martin kommit hem och vi ätit middag drog jag och jossi iväg till storheden. var på ÖB och handlade upp ett litet lager med shampoo, balsam, tvål m.m. och sen storhandling på willys. handlade även allt vi kommr behöva inför eminas två kalas på söndag och måndag.
sparade nog in säkert en tusenlapp genom att handla på dessa ställen istället för tex kvatum där vi oftast brukar handla så jag känner mig nöjd med dagen!

nu ska jag färga håret och duscha!


(tack jossi för att du är världens bästa moster och syster!! vi älskar dig!!)

Härlig höstdag!

nu kan vi verkligen konstatera att sommaren är över. det är kallt ute trots att solen är framme och det är kolsvart på kvällarna. trots att jag gärna hade haft några till sommardar så njuter jag av att hösten är här. enligt mig den bästa årstiden!

emina vaknade inatt kring två. (tack vare vår katt som inte var värd många korvören inatt)
sen somnade hon inte om . . . .jag kämpade och kämpade men inte . .jag var så trött så jag ville gråta och ögonen föll igen gång på gång men vaknade lika snabbt när emina gjorde sina tappra försök till att klättra upp på huvudgaveln till vår säng. åtminstone 3 timmar höll hon på. till slut somnade hon . . .

när vi vaknade på morgonen klockan åtta kändes det som att jag precis somnat. mådde illa av trötthet och tänkte att jag längtar tills emina ska vila, då ska jag vila med henne.
sen kom jag på att rebecca och william skulle komma på förmiddagen och min syster jossi kring två, så jag komme rinte hinna vila. tänkte att jag skulle ringa rebecca och ställa in så jag hann få mig några timmars sömn, men när jag tittade ut och såg en solig kall höstdag så insåg jag hur skönt det skulle bli med en promenad med underbara rebecca och william! så så snart de kommer ger vi oss ut . jag längtar!

det var länge sen jag kände en längtan att röra på mig . men ärligt talat, hur skoj är det att ta en rask promenad när solen gassar och trots att man har så lite kläder man bara kan utan att skämmas så håller man på att rinna bort?
nä, hösten är min årstid och kanske kommer jag skärpa mig med motionen nu?
snälla låt det vara så!

Vattkoppor?

martin ringde idag och meddelade att lilla oscar som vi var och häsade på i fredags fick vattkoppor på lördagen . . .
nästan så man önskar att emina ska få det nu så man har gjort bort det. ju äldre de när desto värre.
nu ropade martin nyss från badkaret där han plaskar med emina medans jag gör middag. hon har en röd prick på sin högra axel . . .trots att jag på ett vis vill att hon ska få det så gör det ont i mammahjärtat att veta att han kanske är sjuk . . .
hoppas hon slipper få många och att de inte kliar så förbaskat!
om det nu är det! inte säkert. . . .

men skulle det nu vara det så innebär ju detta också att vi kommer få ställa in allt i helgen. begravning, dop och kalas.
så typsikt. eminas första kalas och vi kanske måste ställa in!

vi får väl se.
men hur är det med vattkoppor? blir man sjuk då? alltså i feber och sånt eller är det "bara" prickar?
någon som vet?

Lördagsaktiviteter

emina vaknade inatt klockan fyra. mamsen var inte pigg! klockan fem var hon fortfarande vaken så då fick pappsen ta över och jag fick sova 2 timmar till. fortfarande trött men jag överlever!

martin har sysselsatt sig med staketbyggande hela dagen. min duktiga M! jag och emina har varit och handlat lite och när hon sen vilade hjälpte jag till med att bygga lite.
nu väntar jag på att 2 spenat och skinkpajer med krutröksost ska bli färdiga och sen hoppar jag och emina i duschen.

kring sex-sju kommer rebecca och henrik och käkar med oss och vi brudar ska lyxa till det med lite vin. kanske även martin om jag känner honom rätt=)

jaha . . . .här blev det just bajskalas för den som ville veta!
lyfte emina in i badrummet och skulle tvätta hennes händer. då rinner det bajs från blöjan över handfatet . . .
tror det var någon som behövde lätta på trycket!!
så nu är ännu en maskin med tvätt igång!
det glamourösa livet som småbarnsmamma! i love it!!

Helg!

nu är det äntligen fredag vilket innebär en hel helg tillsammans med pappsen! underbart!

planerna är inte så stora. idag ska vi till martins syster christina med familj och äta surströmming. eller inte jag men . . .=) trevligt ska det bli och emina får busa med sina kusiner lite.

resten av helgen är det tänkt att vi ska försöka få det förbaskade staketet på plats! hoppas att det går som vi vill denna gång och att vi får det klart så vi kan börja måla det.

jag och emina har just kommit hem efter lunch med pappsen på Baan Thai. det var riktigt gott och jag tror jag gick upp minst 5 kilo efter min gigantiska portion! men som sagt, gott var det.
nu skulle han jobba en liten stund till och sen kommer han hem. kanske han vill lägga sig och vila med mig och emina då. det hade varit mysigt.
mitt huvud håller på att sprängas känns det som så en vila hade nog inte varit helt fel.

har insett (eller egentligen insett det för ganska länge sen) att vi har jordens goaste unge! så glad, busig och snäll hela tiden. visst har hon sina griniga stunder men de toppas av hur hon är som person. tänk att vår lilla tjej har blivit så stor att hon har en egen personlighet, humör och miner.
så söt hon är när hon tex lägger sig på mage och kikar under soffan för att hon sett att det finns något där under, när hon lägger armarna om min hals och kramar om mig riktigt hårt. kan det bli bättre än så? kan man känna sig mer älskade än när ens dotter inte kan sluta krama en och trycker sitt lilla ansikte mot mitt och fyrar av det sötaste lilla leendet som finns!
då är man i himlen!

Lundmyr

igår var jag och emina på barnens hus och köpte 2 par nya strumpor till henne. lundmyrs. . .
och jag måste säga att jag älskar de!! perfekt passform och vet ni vad?? de sitter kvar på hennes fot! lycklig mamma och dotter med varma fossingar! måste köpa fler, 2 par räcker ingenstans.
köpte storlek 12-24 månader. trodde inte hon skulle kunna ha så "stor" storlek men de passade perfekt!

efter barnens hus for vi till min mormor och hälsade på. min kusin jon och hans frida var också där. länge sen jag träffade alla så det var mysigt . min jon. . . .ja jag tänker faktiskt säga så trots att jag väldigt sällan träffar honom. när jag var liten var han min drömkille! jag hade bestämt att jag skulle gifta mig med honom.=) han har alltid varit något av en förebild för mig och stod även min mamma väldigt varmt om hjärtat.
busJon. han som alltid gått sin egen väg och struntat i alla andra.
kanske jag en dag skulle berätta detta för honom?

idag ska jag och emina fara på Leos lekland med rebecca, william, cilla och alfons. har aldrig varit dit så det ska bli skoj! kidsen ska få vila lunch och sen ska vi fara. skönt att det inte blir så tidigt, då ska jag passa på att vila med emina. känner mig trött, frusen och lite krasslig men det är nog ingen fara. går över om jag får vila lite.
sen har emina fått sin 6:e tand nu! så nu har hon 2 nere och 4 uppe. gissa om hennes lilla leende är underbart med hennes nya snygga tänder!
hon har inte varit nå dålig i magen som hon var med de 2första tänderna upptill. däremot tjorvade hon precis hela natten igår och dagen efter hade tanden kommit fram så jag antar att det var därför hon tjorvade.

nu ska jag ta på mig ännu mer kläder. sitter redan med tjocksockar och tjocktröja och mjukisar.
kallt idag!

Sömmerska?

kanske man skulle ta och bli det?
nä, men faktiskt så hade jag tyckte det varit lite roligt att vara typ kläddesginer. tänk att få designa sina egna kläder!!! då hade jag varit i paradiset!

hela förmiddagen har gått åt till att sy om lite kläder. en del kläder som blivit för stora, andra har jag bara ändrat om och vissa blev det bara pannkaka av!
blev i alla fall helnöjd med ett par gamla baggy kostymbyxor som jag sydde om. sydde in de säkert 1 dm i varje ben, mer nedtill då de var ganska vida. så nu har jag ett par skitsnygga,stuprörs, aptajta kostymbyxor som kommer användas massor! har man inte pengar att shoppa nytt så får man väl göra något roligt av det man har!

emina vilar nu och sen ska vi fara på barnens hus en sväng. tanken var att vi skulle fara dit INNAN hon somnade men hon var så trött lilla gumman . . .

puh!

får man säga så när ens dotter gått och lagt sig?
kände mig helt slut och det var nog emina med. hon somnade snabbt!
har varit en heldag med rebecca och william med en massa bus för emina. myspys! även boman kom förbi en sväng och surrade lite med oss och busade med kidsen.

nu sitter jag och i soffan och väntar på att vattnet ska bli varmt. då ska jag spola upp ett bad, göra inpackning , ansiktsmask och annat så man får känna sig lite fräsch! det behövs!
mysa med en bok i badet har jag längtat efter och nu ska jag ta mig tid!

renget och rusket fortsätter men om jag ska vara ärlig så tycker jag att det känns lite småmysigt! inget tvång att vara ute och mysigt att tända lite lampor.

imorgon tror jag att jag och emina ska fara på barnens hus en sväng. ska nog köpa ngn present till henne hade jag tänkt. den största presenten får jag och martin fixa sen men hon måste ju få öpnna på morgonen när hon fyller år lilla stumpan! kan fortfarande inte fatta att hon fyller 1 år!!

(tillägg i önskelistan: Grå Nova Star hood)

GratisBio

så nu har även jag blivit medlem i GratisBio.
hur bra som helst ju!

bli medlem och få poäng på en massa olika saker. tex genom att shoppa online i en massa olika affärer. varför inte om man nu ändå ska shoppa??

byt in dina poäng mot presentkort på tex hm eller biocheckar!

för att bli medlem, klicka på denna länk och hjälp mig genom att skriva in mig som värvare: Frökenbäst
http://www.gratisbio.se/

Känslor . . .

det finns en låt som väcker extra mycket känslor för mig . . .
när vi var i sthlm hade rebecca den på sin mobil. jag hade nästan glömt bort den och jag hade nästan glömt bort hur den fick mig att känna. . .

kanske finns det ngn annan där ute som kan få njuta lika mycket som jag gör när jag hör den. . .

Anna Ternheim- Shoreline
(Även Broder Daniels version är bra)

Läkarbesök

nu har jag och emina varit till läkaren.
han konstaterade snabbt att det är eksem hon har och att det vi ska göra är att fortsätta smörja med kortison och fortsätta även efter att fläcken försvunnit i 6 veckor.
skönt att få veta vad det är, synd bara att de inte kunnat säga det tidigare så hade den ju redan varit borta.

om det nu skulle vara så att den mot förmodan kommer tillbaka efter 6 veckor när vi slutat smörja så blir det en utredning. om det kan vara allergi eller ngt annat som får det att blossa upp.

planerna för dagen är att fara och handla lite, lämna mätstickan till marttin på jobbet och kring tre kommer sen rebecca och william. emina är redan trött så jag tror vi ska fara och handla nu så hon får vila sen när vi kommer hem . . .
hon är en trött och grinig tjej nu för tiden . ska bara vara i famnen på mamma. så fort hon såg mig igår skulle hon komma upp och fick hon inte komma med en gång var det stortjut!
vet inte riktigt vad det kan bero på . . .

Fortsätter. . .

med staketet idag. kom tyvärr inte långt alls igår. efter att i grillat och ätit hamburgare tillsammans med henrik, maria, moa och max (mysigt!!) så gick grabbarna ut och skulle fortsätta. men efter att ha blivit halvt ihjälbitna kom de tappra själarna in igen och konstaterade att det inte gick att vara ute!
så idag fortsätter det.
henrik kom precis hit och hjälper idag igen snäll som han är! och jag och emina kom precis in efter några timmar ute.
snart blir det vila för emina och då går jag ut och hjälper till. men som det är just nu med emina vaken så är det nog mer stjälp än hjälp!

fick en jättesöt fleecejacka av maria med familj igår. eller såklart var det ju emina som fick den! fick en overall tidigare i veckan också som kommer vara jättesöt på emina i höst!
är mycket nytt som kommer behöva inhandlas i höst till emina. trots ganska mycket klädinköp så känns det som att det sinar i hennes garderob . . . blir shopping till henne när lönen kommer!

nu måste jag få i mig nå lunch . . . magen skriker!

Staketbyggande!

påbörjas idag!
än så länge har vi hunnit få upp grinden . . . suck . . .detta kommer ta tid.
sundvall kom nyss hit och ska hjälpa oss bygga lite staket. tyvärr kom inte maria och barnen men kanske en annan gång! kanske till och med ikväll?
verkar som att det blir att grilla hamburgare ikväll. hoppas maria och barnen kommer och umgås med mig och emina så kan martin och sundvall bygga lite staket.

martin for för att handla lite vinkeljärn nu så han ska även handla lite pajformer och mjöl så jag kan baka lite pajer inför eminas kalas. plockade en massa svarta och röda vinbär imorse så det blir vinbärspaj!

så på tal om eminas kalas. . . .det är ju så många jag vill bjuda! men att bjuda alla på samma gång känns som en omöjlighet. man vill ju i alla fall hinna prata liiiite med alla som kommer.
så på något vis kommer vi dela upp det.
familjen är ju given men vilka vänner och bekanta ska man bjuda?
känns som att det kommer bli ganska många men det är ju å andra sidan bara roligt!

just det! kom på igår att jag ska skriva här och höra om det är ngn som har tetris original?? snälla! jag har riktigt cravings efter det men jag hittar det inte!!

Mys!

emina vaknade kring sju idag efter att ha sovit hela natten i sin egen säng. dock med sängen inne i vårt rum men i alla fall! inte är det heller många gånger jag behövt ge henne tutten. snacka om att det känns i kroppen att man fått sova nästan hela natten, trots att jag inte kom isäng speciellt tidigt.
nu vilar hon efter en trasslig morgon. ville bara vara i famnen och har varit supergrinig . . .
hoppas hon inte håller på att bli sjuk lillstumpan!

såg filmen Raise your voice igårkväll som planerat och grät som ett litet barn där under min filt! men bra var den. tack Cilla!

nu kommer malin och lova vilken sekunde som helst och det ska bli så mysigt att få träffa de!
nu ser jag att de är här. måste rusa!

Slut

är helt slut efter denna dag!
kanske mest för att emina strulat så mycket inatt.

började dagen klockan halv sju. en trött mamma och en pigg dotter masade sig upp. klockan nio var emina trött igen så då passade vi båda på att vila en timme i soffan innan vi skulle göra oss iordning och hämta upp Cilla för lunch i stan.
lunchade på Waynes och sen gick vi och mötte upp Rebecca och william och tog en kaffe tillsammans allihopa!
mycket mysigt och kul med nytt folk som man känner att man kommer bra överens med. (Cilla du verkar vara en helgo tjej!!)
ja, du också såklart rebecca men dig räknar jag inte som ny. känns som att jag kännt dig hela livet! =)

kring fyra hämtade jag och emina upp boman och skjutsade henne på en jobbmiddag. vidare och handlade lite och sen hem och laga middag. nu har emina precis somnat och jag önskar nästan att jag lagt mig med henne. slutkörd mamma idag och dessutom är det den veckan och då blir jag dödligt trött!

fick låna en film av cilla som jag hade tänkt att jag skulle kika på ikväll, Raise your voice , för martin ska upp och jobba inatt så han går nog och sover snart.
antingen blir det det eller så slänger jag mig på soffan och njuter av en bok!
det blir helt enkelt en anna-kväll ikväll!

imorgon kommer malin och lova!  ska bli så mysigt att få träffa de igen! var länge sen nu.

Sjuk?

martin har varit sjuk några dagar. inte sååå farligt men förkyld och ont i halsen. igår ar han dock ganska risig. han var brännhet när i gick och la oss och det har inte gått att ligga nära honom inatt!
trots det jobbar han . . .tänk om han hade kunnat stanna hemma med oss så vi fick pyssla om honom lite.

idag har jag haft en dundrande huudvärk hela dagen och det vill inte ge sig!
emina har varit lite trött och seg. klockan elva gick vi och la oss båda två för att vila en stund. klockan två vaknade vi!
trötta tjejer som i alla fall är piggare nu.
men jag håller på att svettas ihjäl!!! kollade om jag hade feber men inte . . .bara en dundrande huvudvärk fortfarande och grymma svettatacker! emina verkar må bra i alla fall. sitter och leker med alla matbackar just nu.

har i alla fall gjort liiiite nytta idag.
har lagat ett rejält lass med spagetti och köttfärssås till emina! ca. 20 burkar blev det. skönt att ha det gjort.
kira är hemma med oss idag och vi skulle ha gått på promenad men på förmiddagen var vi för trötta så vi skulle gå efter att vi vilat men nu ösregnar det . . .

hoppas lilla pyret klarar sig från pappsen sjukdom!
än har hon inte varit sjuk en enda gång sen hon föddes. hon hade feber på nyårsafton men dagen efter var hon frisk igen. vi har en frisk tjej! gissa om mamsen är överlycklig??

Önskelista

i förrgår beställde jag inbjudningkort till eminas kalas. till eminas första kalas!! tänk att det redan gått ett helt år sen vi fick vår älskade dotter emina till oss. kan inte förstå vad vi skulle göra utan henne . . .
hon förgyller våra dagar från morgon till kväll och har fått mig att känna mer kärlek än jag trodde jag hade inom mig . . .
vackerbarn!

hur som helst tänkte jag att jag skulle försöka skriva ihop en liten lista över vad emina önskar sig då jag vet att många av er som läser säkert undrar.

  • Lundmyr-strumpor (eller andra "dyrare strumpor som faktiskt sitter på plats!)
  • Skinntofflor el. mockasiner
  • Kläder (alltid välkommet)
  • Dvdfilmer. Disney el. Astrid Lindgren
  • Leksaker. typ: klossar, duplo, burkar med lock m.m.
  • Badleksaker
  • Tjocksockar

ja det är det jag kan komma på just nu men jag kommer säkert komma på fler saker och ni med! men nu har ni liiiite hjälp på traven i alla fall!
ska bli så mysigt med hennes första kalas och jag längtar!
måste ju börja baka nu så man hinner med allt . . .

Kräftskiva

var som sagt på kräftskiva i lördags hos min faster.
det var mycket trevligt!
blev bjuden på champagne, god mat, snaps och efterrätt.
det var första gången jag åt kräftor (förrutom färdiga kräftstjärtar man köper på burk) och det gick ganska bra! gott var det i alla fall!
det planeras nog en kräftskiva här hemma hos oss ngn helg här framöver.

bilder från lördagen:

sjunger snapsvisor. fr. vä: faster ullacarin ,farmor britta, jag o fasters man anders:


kusin johanna och sambon anders:


kusin johanna och emina:


myslek på golvet med ullacarin o anders:


kusin johanna och kira:

Bvc

just hemkomna från bvc.
eller nästan i alla fall. har hunnit hälsa på på jobbet en sväng, kommit hem , gett emina mat och sövt henne, ätit lunch själv och surrat med robban lite.

emina väger nu 9470 gram! äntligen har hon ökat lite i vikt våran lilla tjej! kändes skönt att se då hon inte direkt är den bästa på att äta och nu även vägrar vällingen på kvällen.
fläcken på eminas kind som fortsätter komma tillbaka ska kollas av läkare på fredag.
var ju till en annan läkare för ett par veckor sen som tog prover, men tydligen hade hon inte kollat ngt annat än om det var herpes. och det var det inte. känns som att hon kanske kunde ha kollat annat också när hon ändå tog prover men inte det . . .nu ska vi i alla fall till Sam, vilket känns mycket bättre!
så nu ska vi sluta smörja och så får vi se hur illa det hinner bli till på fredag.  hur hemskt det än låter så hoppas jag att det hinner blossa upp ordentligt så läkaren får de hur illa det verkligen är!

kring två ska vi pysa iväg till rebecca i stan och hälsa på. ska nog hämta martin på jobbet efter det och klockan fem ska jag vara hos sassa för att bli bjuden på middag och en promenad. mysigt!

Stockholm

så om stockholmsresan . . .

på torsdagmorgon for vi. ar gode nervös inför flygresan men det gick hur bra som helst! emina reagerade inte alls när i lyfte och william sov=) efter en stund blev hon jätteless men somnade tillslut.
landade och fick vagnarna tillbaka hela!
tog arlanda express till city och upptäckte att hotellet endast låg en tvärgata från cityterminalen. yeeey!

fick inte checka in med en gång så i lämnade väskorna och traskade på stan några timmar.
käkade lunch och sen fick vi vårt rum.
rummet vart stort, ljust och fint med balkong och pentry. allt man kan önska med andra ord!

bodde in oss lite och sen njöt vi av en riktigt god (och dyyyr) middag nere i hotellrestaurangen. tyvärr slutade det mer eller mindre med att vi fick slänga i oss kalven som vi hade beställt då våra barn hade andra planer=)
nattade barnen på rummet och intog balkongen med ett cigarettpaket och cider/vin.

på fredagen blev det stan hela dagen efter en gooood hotellfrukost på morgonen.
shoppade, lunchade och promenerade en massa.
är ruskigt nöjd med mina inköp till både mig och emina.

till mig shoppade jag:

grå längre stickad kofta (perfekt i höst)
utsvängda jeans med hög midja
svart linne med rosa halslinning och rosett
vita skor (ser ut som converse)

till emina shoppad jag:

ljusrosa huvtröja
hello kitty strumpor
bruna plyschbyxor
brun/lila/vit body
brun/rosa/vit tshirt

till middag på fredagen tog vi med oss kebab till rummet och köpte med oss kladdkaka, daimtårta och spraygrädde.
barnen somnade såsmåningom och vi tog en favorit i repris med vin på balkongen.

allt gick så himla bra, även flygresan hem. jag och rebecca ville i princip samma sak hela resan, nästan så att vi behövde gå på toa samtidigt! =)
en mysig resa och det var skönt att komma bort lite men det var minst lika skönt att få komma hem igen!

mer bilder:













Bilder!!

här kommer lite bilder i alla fall!
har inte lagt in mina egna än men jag snodde dessa från rebeccas blogg=)

just anlända till hotellet, trötta efter någon timma på stan och flygresa:



första kvällen lyxade i till det med finmiddag på hotellrestaurangen:


snyggungen willam! saknar honom, har ju vant mig att träffa honom varje dag:


sängen som vi alla 4 sov i i 2 nätter. gick hur bra som helst!! :


kladdkaka med sprutgrädde var efterrätten på fredagen! emina fick smaka och kladda:


rebecca softar på hotellrummet:


efterrätten:


gladskit!!


vinmys på balkongen:


vinmys på balkongen:

Tillbaka i stan!

efter 3 underbara dagar i stockholm är vi nu tillbaka!
har haft det toppen och allt har gått såååå himla bra med kidsen, planering, hotell och allt annat! men visst är det ju skönt att komma hem!
känns som att det är först idag som jag har hunnit landa. har haft fullt upp sen vi kom hem.

kom hem på lördagen kring tre. martin hämtade upp oss på kallax, for hem och fräschade till oss lite och sedan direkt vidare till min faster med familj för kräftskiva. var supertrevligt och lyckades hålla emina vaken till närmare 22 men då var det dags att åka hem och sova för lillstumpan! tydligen även för mamsen som slocknade i sängen när vi skullle se film när vi kommit hem.
på söndagen packade vi in oss i bilen allihopa och begav oss mot töre och eminas farmor. där blev vi hela dagen och blev bjudna på middag. totalt slut när vi kom hem.

emina somnade kring halv åtta och vaknade inte förrän halv nio imorse!!
kring tio gick jag och emina och mötte boman som tog en prommis hit och med henne har vi umgåtts hela dagen. mysigt!! känns som det var länge sen vi fick umgås ordentligt med henne!
(hon har förresten skaffat en blogg nu äntligen!! ni hittar henne här: länk - -> bomansvardag.blogg.se)

imorgon blir det bvc och sen ska vi och hälsa på rebecca och william kring två. även maria med kids kommer dit då.

(bättre uppdatering om stockholmsresan kommer senare med bilder!!)

Imorgon åker vi!

såklart ska det hända en massa tråkiga saker innan man ska åka. eller i och för sig får de hellre hända nu när man är hemma än när man kommit till sthlm.

morgonen här hemma började ganska tidigt eftersom jag och emina skulle ta bussen till garaget och hämta bilen.
emina höll som vanligt på att dra ur alla kläderna från byrån i hallen och jag gick in i badrummet en sväng.
helt plötsligt smäller det till och emina gallskriker! sprang ut i hallen och ser emina fastklämd sittandes i nedersta lådan och mittenlådan hade klämt fast henne och byrån hade tippat!! som tur var så var ju lådorna utdragna så den inte kunde tippa över henne mn gissa vem som kommer skruva fast alla möbler i väggen från och med nu!
och så pratade jag precis med rebecca. hennes lille william hade trillat ur vagnen idag. han klarade sig undan med en fläskläpp och det hade kunnat gå så mycket värre men i alla fall . . . .

jag och emina hämtade bilen, var och hämtade ut foton från fotografen från när emina var 6 månder. (så liten!!) och sen hämtade i upp martin och lunchade med honom . skjutsade tillbaka honom till jobbet och for förbi sarah och hämtade resväskan, for och handlade och sedan hem.
emina somnade och sov medans jag packade in alla matvaror i kylen, städade och plockade.
när hon vaknade efter drygt en timme fick hon middag och sen började vi med middagen till mig och martin . ble mysmiddag med potatisgratäng och kycklinggryta. riktigt gott!!

nu har jag precis packat klart och väskan som jag trodde skulle rymma både mig och emina i är nu full . . .skrattar först som skrattar sist. . . .

nu ska jag planera lite med rebecca om morgondagen och sedan blir det filmmys med martin efter ännu en fullspäckad dag!

(resfebern börjar kännas nu . . . )

Puh!

nu satte jag mig preciiiis ner i soffan efter en hektisk eftermiddag/kväll!
har städat, dammsugit, skurat och tokskurat hela badrummet. martin och emina har grejjat på utomhus med att städa bastun och farit och slängt en massa skräp.
efter det fick emina sig ett bad och jag bäddade rent i både vår och eminas säng.

nu har emina just somnat och jag och martin ska ta oss en efterlängtad bastu!

imorgon ska jag och emina ta bussen på morgonen till garaget och hämta bilen. sen blir det handling, förbi sassa och hämta en resväska och sedan stan med lillasyster jossi.
efter det väntar packning inför resan och mys med pappsen.

vad denna vecka blev fullbokad!!

Resväska?

nu har rebecca och william farit hem för ett tag sen och emina vilar. blev en prommis som planerat så nu känner jag mig nyttig! har hunnit med att laga mat så nu ska den in i ugnen på en stund. blir moussaka. riktigt mousakka med aubergine. mums!
martin jobbar än men är nog hemma kring fem skulle jag gissa.

kom på att jag inte har ngt att packa i inför sthlmsresan . . . vill ju inte gärna packa in en bag då man även har vagnen att släpa runt på så en resväska med hjul och handtag hade ju inte varit helt fel. måste ringa runt och kolla om det är ngn som har en.

några bilder från när vi åkte hem från klubbviken. stella marina var full så i fick åka med laponia. mysigt!!
och som ni ser på bilden älskade emina det!! =)




Närmar sig med stormsteg!!

ser att solen skiner ute och det gör mig faktiskt på gott humör! har varit ganska skönt med några kalla gråa dagar då man inte behöer känna pressen att ara utomhus, men ine ska väl sommaren ara slut för det??

emina sitter här bredvid mig och mumsar lite kex, hon har just ätit gröt till frukost och jag har ätit lite yoghurt.
försöker gång på gång klättra ur sin stol . . .tröttsamt. måste köpa ngt slags bälte till henne.

idag är planen att umgås lite med rebecca och william. rebecca skulle bygga hage till runt klockan ett men sen skulle
de komma hit. ska ta en promenad och så självklart en massa surr.
stockholmsresan närmar sig med stormsteg och jag längtar som en tok!! ska bli så härligt att få komma iväg lite, se en annan stad, shoppa lite, ta en massa gott och mysa tilllsammans med våra barn.
kommer bli en lagom liten semester för mig och emina.  men i kommer såklart sakna pappsen!!
på torsdag åker vi!

smygfotade av pappsen när vi somnat på soffan:



Bilder från helgen

tog inte så himla mycket bilder men några stycken ska jag väl kunna bjuda på!











Helgen

har inte orkat uppdatera ngt i helgen. eller jag har snarare inte hunnit!

lördagen och lulekalaset var toppen! fest här hemma hos oss som sagt och vi var nog kring 25-30 pers. mycket trevligt! kubbspel, sällskapsspel, färgglada drinkar och solsken. det hade inte kunnat bli bättre!
vidare till stan med taxi. jag mådde INTE bra i bilen men så fort jag fick kliva ur blev det bra igen. jag och bilåkande med alkohol i kroppen går inte ihop. hade dessutom knappt ätit ngt då tanken var att vi skulle grilla hamburgare på kvällen men det hanns inte med.
åt när vi kom in och sen var allt på topp igen!
(boman din skurk, dina groggar var inte att leka med!!)
blev karaoketältet och en massa sång vid bordet innan de stängde. dock hade jag faktiskt roligare på förfesten än på området. men så är det väl alltid??
var svårt att få en taxi hem så det slutade med att i åkte sopbil hem med martins pappa=)
ett säte med mig, martin, boman och vovven roj på.

dagen efter var vi trött men faktiskt inte speciellt bakis. emina kom hem kring halv elva och var supertrött. la oss och vilade alla 3 och vaknade kvart i två!! skönt!!
 
idag har jag och emina haft besök av min faster ullacarin och kusin johanna med sin sambo. var jättetrevligt och blev bjudna på kräftskiva där på lördag!

nu ska jag gosa lite med mina två! återkommer med lite bilder från helgen!

Sol!

idag strålar solen igen! underbart då jag trodde att det skulle vara regn idag med.  men icket!
kollade på smhi över vädret imorgon och det ser ut som att det kan bli en fin kväll imorgon med! då festen ska äga rum. jag hoppas verkligen på det. dock skulle det inte vara speciellt varmt, men så länge solen skiner får man väl vara nöjd antar jag??

emina vaknade sex imorse och jag ar död!!
skulle lägga mig i tid igår men lyckades fastna i min bok och var bara tvungen att läsa ut den. klockan ett la jag igen mina trötta lock och somnade. för att som sagt vakna upp idag som en död fisk.

jag och emina ska till min farmor idag. mysigt att sitta ute på hennes baksida i gassande sol!
efter det kommer martin och hämtar upp oss när han slutar kring lunch och så ska i på stan. ska fixa en del inför lördagen och så ska martin klippa sig klockan 14. kanske möter upp med rebecca och co också.
MÅSTE köpa en ny mascara då det inte känns så fräscht att använda den jag har efter att ha haft ögininflammation/vagel,

det är planerna för dagen.
nu ska jag slänga mig i duschen och hoppas på att jag känner mig lite piggare efter det!
so long!

All About Us

Våra dagar