Fortsättning bilder...

här kommer då bilderna från lördagens middag och fest på hotell Lappland i Gällivare. hade en grym kväll som till största del bestod av styrdans med en kompis till martin. =) sjukt roligt att dansa med ngn som verkligen kan! det visade sig lite senare att han även var grym på annan dans när vi gick ner till nattklubben. det slutade med att vi (gänget) stod och dansade i en ring, flummade oss och var och en av oss gick in i ringen och dansade solo..haha=) vi hade sn stor publikring runt oss!

såhär gick kvällen:
personlig vård - fördrink - middag - fest på vårt hotellrum - baren - styrdans - baren - styrdans - baren - baren - styrdans - styrdans - styrdans - nattklubb - baren - styrdans - stägning - va?? är det stängt? (bara vi 5 kvar, lamporna var tända och personalen hade börjat städa) - jag däckade i sängen på hotellrummet och M i duschen...- slut!

som sagt.....en grym kväll!! =P


fest på hotellrummet vårat. här baby:


en del av gänget:


fördelen med att bo på bottenplan. man kan hoppa ut och tjuvröka....




i love you!!


dock inte lika roligt och mysigt att klättra in igen..






Bilder från resan

här kommer lite bilder från resan vi gjorde i helgen upp till gällivare, aitik, vitåfors, porjus.

börjar med bilderna från aitik. kanske inte så spännande att se när man inte var med och det är svårt att få på bild hur stort allt verkligen var. men mäktigt var det! från gruvan i vitåfors blev det inga bilder, svårt att fota nere i mörkret, men vi var 1 km under mark...600 m under marken meddelade guiden att vi nu är under havsytan. då inser man hur långt det verkligen är...
från porjus vattenkraftverk blev det inte heller några bilder. martin var imponerad men jag var less och ville mest bara hem till emina. =)


visst är vi söta i våra hjälmar och varselkläder?


kan vid denna bild informera om att detta var de MINST maskinerna som
fanns där...


traktorn som står bredvid jättemaskinen är en gigantisk traktor...
need i say more?


så, det var de tråkiga bilderna. återkommer med bilderna från
lördagskvällens fest...

Hej och hå!

så var man tillbaka här.

igår fick vi besök av farfar lennart och helena efter vi ätit middag. emina blev överlycklig över att få leka 1 timme med de innan det var läggdags. de gick och bastade, martin la emina och jag satt och surrade med syster Jossi i telefon ett bra tag.
idol efter det och sen kändes det som att vi inte hann med så mycket mer innan det var läggdags. men skönt var det med en slapp kväll och jag tor vi alla behövde det!

ikväll ska jag till systrarna på B-näset. ska mysa, glo Idol, premiären av Greys och bara vara. har inte träffat de på 100 år så det ska bli riktigt mysigt. kanske följer jossi med mig och rebecca ut på fredag också, och sen kommer nog båda systrarna och äter med oss på lördagen.

idag klär jag mig i jeans, tee, och hängslen. underbart charmigt och jag måste kolla på nätet om jag hittar några balla hängslen att beställa...vart kan det finnas? tips?

lilla gumman i Stones tee imorse. tycker hon verkar ganska pigg på mornarna nu jämfört med tidigare. kanske jag får bita mig i svansen om vad jag sa om dagis. hon kanske verkligen behövde de där 30 minuterna extra...

0-623a3b999a47b9adfe475549ce2beddf.png

Jagens

blev ingen bild på kläderna idag. det är alldeles för mörkt på morgonen när jag börjar klockan sju för att fota...sorry...nu är det snart lunch här för mig. hungrig som en gnu!

har en del planer för veckan nu.

♣ onsdag: hälsa på syrrorna
♣ torsdag: stan på vip-inbjudan till shopping med boman
♣ helgen: städa garaget så båda bilarna går in
               köpa kartonger och sortera upp alla eminas kläder
               beställa kakel, bänkskiva och diskho till köket
               utgång med becca på fredagen
               kanske hinna med målning av skänken i köket

7dc0832a9ff37fe610c2baf3e6423234.png
              

Tisdag

ja jag måste säga att jag är ruggigt besviken på er läsare...EN person lämnade en kommentar i föregående inlägg. EN!! fy vad trist...verkligen..
ni är ju en heeel del som läser, men bara en svarar. blä!

inte direkt så man finner MER inspiration då.

så nu har jag fått gnälla av mig lite så nu kan jag fortsätta med det egentliga bloggandet! =)

en underbart mysig måndagkväll igår tillsammans med min lilla familj. hämtade emina och for hem och lagade mat. så mysigt att äntligen få hinna umgås med henne litegrann efter en hel helg på utlåning. pappsen kom hem lagom till maten och sen kom Henrik förbi och skulle sälja oss en bil. så nu är vi lycklig ägare till en bmw från -85. härligt! =) jättesöt är den och jag har redan paxat den som "min" bil!
emina fick sig ett bad och sen var det mys på madrass framför bolibompa med välling och alla gosedjur. (och mamma inklämd på ett litet hörn såklart)

idol och sedan dusch för mig och M. tanken var att vi skulle gå och lägga oss efter duschen, men vi kom på att vi hade chips och dip så vi hamnade framför tv:n och mumsade. sen la vi oss ner och somnade där i famnen på varandra. sov i 2 timmar och sen bytte vi bara sovplats.
låter kanske trist, men efter veckan som gått och martin jobbat så otroligt mycket så var det underbart att få somna i hans armar på soffan. riktigt mysigt!
det gäller att uppskatta det lilla!

min underbart trötta lilla tös imorse:

30fb55b53315152346f7f7da35a72f9b.png

Inspiration?

jag har verkligen noll inspiration för bloggen just nu. vet inte alls vad jag ska skriva om..

därför frågar jag nu er. vad vill ni läsa om?

och jag blir jättebesviken om ni inte svarar! då slutar jag blogga!! =P

Underbart

ibland behöver man se sånt här. även Adriana Lima ser mänsklig ut som gravid.

Trött.nu

jag är nog den tröttaste människan på denna planet just nu. vet egentligen inte varför då jag sovit ganska många timmar inatt, men mina ögon vill inte alls samarbeta med mig och min kropp skriker att den vill tillbaka till sängen.
var ju borta med martins jobb BDX i helgen. har haft superskoj och återkommer om detta senare. just nu ska jag krypa till fikarummet och hälla i mig några koppar kaffe, hålla tummarna och hoppas på det bästa.

latero!

nu pyser...

0c8ad42a41b747431b8f4d26c2b40e42.png

nu pyser jag och lämnar barnvagnen hos rebecca. Glömde den tidigare. Har varit där och ätit enormt god mat och kladdkaka! Emina brydde sig knappt när jag for. Skönt för mammahjärtat!

Fredagens tecken

ingen K på jobbet idag, så ingen fredagsmusik på morgonkvisten...men jag är glad ändå. det är ju trots allt faktiskt fredag och som vanligt är den mer än välkommen.

i helgen ska jag och M iväg med BDX på konferens/fest i gällivare. vi åker redan klockan sju på lördag morgon och kommer hem först på söndagen, så ikväll ska jag till rebecca,henrik och william med emina. jag och emina äter middag där (M är bortbjuden på annat håll) och så stannar jag tills hon somnat och sen åker vi tidigt imorgon. känner mig just nu ganska anti ( som vanligt) men det kommer säkert bli jättetrevligt.
som jag sa till martin: om det nu är trist på festen så har vi ju alltid ett mysigt hotellrum och krypa in i och en hotellfrukost att se fram emot. underbart!
vi behöver lite egentid med varandra nu när M har jobbat så otroligt mycket.

dock känns det såklart jättetrist att missa nästan en hel helg med emina. men man kan inte få allt här i världen. right? emina kommer då njuta av att ääääntligen få busa med sin Becca! och såklart william och henrik också. men becca är trots allt favoriten. =)

nu....lunch!

Jagens

här har ni mig idag. nackspärr som heter duga fortfarande..suck..

7208e7db596d6bfae5ac08a0c366589f.png

Gormig dag

har egentligen varit den lugnaste dagen på jobbet denna vecka sett till antalet hyresgäster. men det har varit mycket gorm, tjafs, ljud osv så  jag känner mig helt färdig idag. och till råga på allt har jag åkt på nackspärr... det ilar i hela nacken så fort jag rör mig och det blir bara värre och värre...
just nu har jag ont lite överallt i kroppen eftersom jag gått och spänt mig hela dagen då jag har ont. ond cirkel. hoppas det är bättre till imorgon i alla fall, annars blir det att vara hemma. kan inte jobba med detta...

M ringde just och hade varit och hämtat emina på dagis. han hade surrat lite mer personalen om eminas vilotider. vi har ju alltså efter dagispersonalens önskemål låtit henne vila 1,5 timmar då de säger att hon är så HIMLA trött! detta har inte pågått i mer än några dagar denna vecka och inatt har hon sovit 9 timmar..
hon somnade kring åtta och vaknade klockan fem.
det är inte meningen att en 2åring ska sova endast 9 timmar per natt och sen vila ikapp på dagen.
en 2 åring ska sova tolv timmar totalt under dagen och givetvis skall så många timmar som möjligt av dessa vara under natten. så är inte fallet just nu..suck...

jaja. vi har i alla fall bestämt att ge det några dagar till får att se hur det blir, men...
just nu känner jag mig mest bara irriterad och besviken för att de inte alls verkar vilja se till eminas bästa utan till sitt eget. (DE vill sova längre...för ja, de vilar med barnen)

martin och emina är i alla fall och köper pizza nu. ska bli riktigt mumsigt trots att jag inte borde.
ska njuta i fulla drag så får ångesten kommer EFTERÅT! =P

Jagens

startar dagen med dessa.

64596a95e3fd1c9ab3e7ee96dd2883a3.png

0-4f02799ee940c8b4e9e05b94e67b60da.png

svarta jeans HM, linne HM, oversize tröja Monki, glasögon Favoptic

Varning för känsliga tittare

igårkväll efter att martin farit och jobbat var emina i vanlig ordning utan blöja.
mitt i allt meddelar hon att hon vill gå på pottan och bajsa.

självklart! och såklart blev jag överlycklig över detta initiativ. (underligt hur intresserad man är utav bajs nu för tiden. ngt som tidigare fick mig att hulka bara vid tanken på det...)

efter proceduren skickade jag självklart ett mms till martin för att visa den underbara skapelsen våran dotter åstadkommit.
denna:

7bbbb2b64fe4e8db658d6f033b22c5d7.png

martins svar på detta sms:
- vilken baddare!

vaddå?? storleken har ju ingen betydelse. det vet väl alla??

Nejsägare

emina har blivit en riktig liten nej-sägare...

jag misstänker att detta är ngt som kommer från dagis, fast å andra sidan, mer eller mindre alla barn kommer väl ngn gång in i denna period. som det är nu säger emina - nä ä, (med betoning på sista ä:et) på allt man frågar henne. även om det är saker jag vet hon egentligen vill svara ja på.
och de få gånger hon säger ja, säger hon istället jo ho.
hihi=)

ganska charmigt..ibland! dock inte 300 ggr per dag..

Onsdag

redan onsdag. trots att det är femveckan för mig (som vanligtvis brukar vara lååång) så har dessa dagar gått väldigt snabbt.

M jobbade som sagt igårkväll och jag låg i soffan och kollade True Blood på datorn. somnade till slut och vaknade när M kom hem och väckte mig. gick bara raka vägen till sängs och somnade om...
saknar min M, hann knappt prata med honom igår. bara äta middag tillsammans och sen var han tvungen fara. hoppas på en myskväll ikväll.

förresten! såg i tidningen idag att det är dubbelavsnitt av Greys ikväll. börjar det nu?? trodde det skulle börja den 30:e...är det ikväll? eller är det de sista som var innan säsongsavslutningen?

min lilla älskade dotter imorse på väg till dagis:

0-6aff48e481a0efc6503f2efc4daeb00e.png

Slapp

såhär fashionabel är jag just nu efter ett bad med emina.
lilla tösen sover nu och jag är solo här hemma. M jobbar och jag har just krupit ner i soffan och ska glo idol.
njuter av att bara vara.
sedan blir det True Blood såklart!

0-3ed91192d84eebbee683be4b7816df31.png

True Blood

jag har börjat nöta serien True Blood. (precis som en mängd andra)
i förrgår såg jag typ 4 avsnitt i rad och efter det drömde jag om vampyrer hela natten. dock på ett bra sätt och inte ett dåligt. jag är nu helt besatt av serien och kan knappt bärga mig tills ikväll då jag får fortsätta följa sookie, bill och co!

jag hyser en hatkärlek till bill, och sookie som jag till en början störde mig på ligger mig nu varmt om hjärtat.

jag vill också bo i södern i världens mysigaste hus!
jag har alltid haft en förkärlek till denna typ av veranda...ge mig...

Sovtider

när M hämtade emina på dagis igår sa de att emina är så himla trött när de väcker henne efter vilan.
vi har nämligen sagt till de att hon bara får vila 1 timme, annars somnar hon inte på kvällen. annars sover hon gärna lite drygt 2 timmar. hon är en riktig liten sjusovare den där damen. =)

men nu säger de att hon är helt färdig och gärna sitter och halvsover och myser i en halvtimma i frökens famn efter hon klivit upp.
förlåt mig nu, men enligt mig och mina egna erfarenheter med emina och när man väcker henne, är att det är klart hon är yrvaken och trött precis när hon vaknat och sitter man då med henne i famnen så myser hon mer än gärna. men om man istället myser bara en liten stund och sen ser till att hon hittar ngt skojjigt att göra så vaknar hon till och blir pigg med en gång...

jag har då inte märkt att hon är trött efter dagis eller på kvällen då hon "bara" vilat 1 timme...snarare så är det fortfarande lite småkrångligt att få henne att somna på kvällen för att hon inte är riktigt trött.
och lägger vi henne senare är hon helt färdig på morgonen när vi ska upp..
sen är det ju faktiskt så att det sällan är just 1 timme hon vilat, utan minst 1 timme och 15 minuter..

förstår ni dilemmat? den onda cirkeln...

hur gör de på era dagis? för jag antar att det är några föräldrar som läser min blogg här...

jag ringde de i alla fall nu och sa att de kan låta henne vila 1,5 timme. vi testar det och ser hur det går...
man vill ju inte stöta sig med personalen heller..

krångligt...

Jagens

startar dagen med en jagens. tyckte det kändes helt okej tisdagen till ära.
utvilad och på ruggigt bra humör idag. jag älskar alla och känner att detta kommer bli en underbar dag!
peace!

3a6d1702cfca9d3b9e5d26d2a15c9721.png

-cbe7dc3201d4360263c5a54017e963b.png

Staden

martin hämtar emina idag så jag beger mig till staden när jag slutar klockan 17.
klockan 17??!! sista timmen, även kallas dödens timme, den är som ett straff, som ett hån..och värre blir det när klockan ställs upp och man inte ser dagens ljus över huvud taget under veckorna...yeeaayh..

måste få kolla på lite kläder...bara kanske känna lite på de...

peace out!

0-496af88431bac5c2169258f97c66d2e3.png

Jagens

hann inte med att fota ngn dagens klädsel idag. jag bytter kläder ända fram tills vi skulle fara....
men ni kan få denna i alla fall.
har inte ngt mer spännande på mig än en oversize tjocktröja, svarta leggings och uggs.
spännande va?

0b96454eb86d2539d447f17918ff8ff1.png

Framsteg

vår lilla tös gör enorma framsteg varje dag och jag är så himla dålig på att uppdatera här med allt som händer. vet knappt vart jag ska börja...
jag kan i alla fall meddela att emina nu mer kan räkna till fem alldeles själv. och inte bara säga det utan hon räknas verkligen. tex sina fingrar, eller bilder i en bok. ni kan ju gissa att man blir lite stolt!

pratar massor gör hon också. munnen går i ett och trots att man ibland nästan har sår i öronen så kan jag inte annat än le åt vår lilla skruttunge.
hon är go och mysig, kramas och pussas ena sekunden och i nästa sekund skriker hon allt vad hon har för att hon inte får sin vilja igenom. för vilja, det har hon minsann!

hon blir ledsen och gråter när hon inte får som hon vill, men sen mitt i allt slutar hon och säger:
- emina inte ledsen mer.
torkar sina tårar och så är allt bra. hihi=)

böcker och sånger är det bästa hon vet. helst skulle hon nog vilja att vi satt och läste för henne heeela tiden, och gör vi inte det så läser hon själv. och sjunger gör hon ofta. hon kan otroligt många sånger men de som går på repeat på hemmaplan och som hon kan utantill är:

- vart bor du lilla råtta
- blinka lilla stjärna
- lilla katt
- "i kungens stora slott.."
- vyssan lull
- i ett hus vid skogens slut
- imse vimse spindel
- huvud, axlar, knä och tå

2 år och så begåvad och duktig.....

Måndag

som vanligt efter en helg med familjen känns det extra trist att inte få umgås ännu mer. emina har fotografering på dagis idag och jag tror hon saknat dagis lite efter helgen för det var ett snabbt hejdå jag fick när jag lämnade henne imorse. =)

tänkte bjuda på några bilder från när vi var till ikea. vårt lilla busfrö. =)
hysteriskt roligt var det när emina gömt sig i en garderob och jag och M stod och surrade på sidan av. då kommer ett par och öppnar dörren till garderoben och blir vettskrämda när emina står där inne och lurar. haha!=)

7e89031654c7fa58d2f6f2af690f39ca.png

138ae1f0e1590892f507efedbd515b97.png

Relax. . .

nu är det officiellt helg!

martin och emina kom och hälsade på mig på jobbet de sista minuterna och sen for vi hemåt. köpte med oss pizza och hamburgare och mumsade i oss. sen har vi mysa med karlsson på taket och bolibompa och när sen henrik (svenka) kom hit var emina såld! hon har suttit uppkrupen i hans famn och han har läst bok efter bok innan det var läggdags.

det blev en sen kväll för lilla stumpan men det gör inte så mycket då vi kan sova precis hur länge vi vill imorgon. underbart!

nu kom grabbarna tillbaka efter att ha varit och hyrt film. så nu blir det filmmys!

Kärlek

en mysig eftermiddag för mig och emina. mitt lilla busfrö!
fick inte ngn riktigt bra bild på när hon skrattade som mest, men denna fina får ni! åh vad jag älskar min lilla guldklimp!

0-522233f1179ef47baf20ffbdf37638fc.png

Jagens

tänkte imorse att jag skulle försöka fota vad jag har på mig, som jag tidigare brukade göra...men det går ju inte!! det blir så otroligt dåliga bilder och jag får inte med hela mig själv! hur gör folk??

anywho...här kommer de ändå...

0-384dda7024819d2a6b6f73c83e2fd2ad.png

5d1a6c777fa041dfef94d952325e4d04.png

väldigt slappt och ledigt idag..

haremsbyxor åhlens, farfarströja Ellos, tubhalsduk Gina
till detta: svart skinnjacka och vita converse

vill ni att jag återupptar detta eller klarar ni er utan?

Friday it is!

denna helg kommer verkligen i nödens tid känns det som! behöver vila upp oss, mysa ihop oss och har en massa massa att hinna med.
men å andra sidan är det väl så VARJE helg egentligen....=)

när jag kom in genom dörrarna på jobbet nu på morgonen möts jag av hög härlig musik! K på jobbet har som tradition att alltid spela en massa bra musik för oss just på fredagar. och vad är en stämningshöjare om inte musik?? jag älskar verkligen min arbetsplats! visst är det fint med helg, det behöver vi alla, men vårt gäng här är det allra bästa!

igårkväll gjorde vi absolut inget speciellt så jag har inte direkt ngt att skriva om om gårdagen...badade tillsammans allihopa och sen såg jag idol efter att emina somnat...thats it!

nu ska jag fortsätta med min kaffekopp, för gudarna ska veta att den behövs idag.....

later!

Bra eller anus?

är lite småsugen på denna jacka..men jag kan inte bestämma mig...
är den gräsligt ful, eller är det riktigt snygg?
gränsen är hårfin.....

vad säger ni?

 
                                  

Jagens

en avslappnad jag idag..jag sitter här och funderar på hur det kommer sig att jag mår så otroligt bra? för om jag ska vara riktigt ärlig har det nästan alltid funnits ngt som bekymrat eller förbryllat mig..
och jag kommer snabbt fram till att jag har allt man (jag) kan önska sig och är utan allt det jag INTE önskar mig.

för första gången i mitt liv känner jag mig tillfreds med ALLT.
jag har framtidsmål, saker att se fram emot, ett liv med min familj, underbara fantastiska vänner, mina älskade systrar, och sist men absolut inte minst känner jag mig tillfreds med MIG SJÄLV!

jag är den jag är och jag är BRA. jag VET vem jag är och vad jag vill och har äntligen sluppit all denna förvirring jag så länge levt med. trygghet...

0-40881a38912d10ac2cab021a86c1bed0.png

Konversation

Jag: - emina, kan inte mamma få en sån där stooor och hård kram som farfar brukar få?
Emina: - ja... (kramar om mig hårt samtidigt som hon gör en gullig liten grimas)
Emina: - farfar brukar krama hårt!
Jag: - ja...
Emina: (blir tyst en stund och funderar..) - farfar stooor mage!

Torsdag

en lugn och skön kväll blev det för vår lilla familj igår. inga planer, inget rännande. bara en mysig middag och sedan Bolibompa och läggdags för emina. Idol och myskväll för mig och M som avslutades med en tidig kväll och jag kände mig för första gången på väldigt länge utvilad när klockan ringde 05.00.
underbart!

i helgen känns det som att vi har många planer. inte så stora, men många små. vet inte hur vi ska hinna med allt. ska storhandla, hitta kakel, kolla vad diskhon vi vill ha kostar, kolla efter en annan bänkskiva (den från ikea har en skarv som vi inte vill ha), hälsa på min mormor, röja i garaget så båda bilarna ryms ordentligt, måla vardagsrumsbord, tv-bänk samt köksskänk, och sen skulle jag även vilja hinna med en myskväll med mina fina systrar...hur ska detta gå?
ja, det är tur att vi är familjen effektiv när det väl gäller!=)

ska bli underbart skönt med helg och få umgås med mina fina. är svårt att hinna se varandra så mycket som man vill när man jobbar.
efter vi har ätit middag brukar klockan vara halv sex-sex och bara 1 timme senare ska emina sova. det är så himla trist! men det är tur att vi då har helgerna så man får lite kvalitetstid tillsammans.

nu ska jag gå och mumsa i mig en pirog som johan en kollega gjort och tagit med sig till jobbet idag. magen skriker efter de så jag tänker ge efter! =P

Onsdag

snart har halva veckan gått och det i en rasande fart!

igår var vi och kollade på kakel efter vi ätit middag. hittade en vit mosaik på K-rauta som var sååå fint!! men såklart fanns det bara 4 bitar kvar och det var utgående...suck..
jakten går vidare.
dock hittade vi en diskho som vi vill ha. inte den som jag visade igår från ikea. även denna från k-rauta. helt infälld. inte ens en liten kant som sticker upp, och i lite "använd" stil..lite...nött...eller jag vet inte hur jag ska förklara den. det var martin som hittade den och vi blev båda kär..
ska ringa och kolla idag vad den kan tänkas kosta...

har suttit i möte på morgonen. första gången jag var med på den typen av möte och dessutom hade jag ansvaret för protokollförande så det var lite nervigt. men nu är det nerplitat just och ivägskickat...hoppas det dög.
antar att det mest handlar om att jag sätter för höga krav på mig själv..

nu kaffe och en smörgås. magen kurrar!

lilla emina igår när vi kom hem. jag lagade mat och emina målade med sitt glitterlim hon fick i present. hon älskar det! =)

0-6b6feab206904d11630028e999dfa919.png

Jag bryter ihop

ligger som en ostkrok över stolen och praktiskt taget dör!

"Jag fick in fyrahundra ansökningar och pallade inte gå genom alla. Därför tog jag hälften av högen och slängde i soptunnan. Vem fan vill anställa folk med otur ändå liksom?"



ja, det var allt.

Förnyat kök

som jag skrev igår blev jag överlycklig när M ville att vi skulle ta tag i att byta köksbänk. så igårkväll satt vi och kollade lite på ikea och mätte upp..vi har kommit fram till att vi vill ha en vit högblank bänkskiva med stålkant. såg den när vi var på ikea, men den fanns inte på deras hemsida.
detta innebär även att vi skall byta diskho och det har varit många vändor fram och tillbaka.

den jag egentligen vill ha är nog ganska opraktiskt med sina höga kanter så jag får bita ihop och inse att martin har rätt och att en som är helt infälld är mycket smidigare.
dock har jag lyckats kompromissa bort en ho med "diskbänk" på sidan om och den vi kom fram till att vi ska ha blev denna:


tror det kommer bli grymt bra med stålkanten på bänkarna till och sen har min älskade älskade M även gått med på att byta kakel!! det har jag velat byta sen dagen vi flyttade in.
det är idag en beige färg och sneställt kakel lite här o där i en rostbrun färg...hua!!
nu blir det vitt vitt vitt! frågan är bara i vilken form?
det står mellan dessa:

Hmk90



eller kanske bara vanliga 20*20 plattor...vitt ska det vara i alla fall. är mest inne på vit mosaik just nu och gärna en matt sådan då vi ska ha högblank bänkskiva...

åh vad jag längtar!!

Jagens

börjar dagen med en liten bild som jag vet att jag varit dålig med på sistone.
hinner inte skriva mer just nu, ska ta en kopp kaffe och avverka lite samtalsämnen med mina fina kollegor. återkommer!

0-1ad8ad9897ea8901f384ca3377f87719.png

Måndag

hallå måndagmorgon på jobbet!

jisses...inte kan man ha stängt en fredag och sen förvänta sig en human dag på jobbet inte...
jag försöker samla mod och kraft efter några bittra kommentarer. ta inte åt dig! jag försöker in i det sista möta otrevlighet med trevlighet men hur länge orkar man?

aja, får hoppas att det blir en bra förmiddag trots en dålig start.

fick ett mycket fint och trevligt sms av min älskling alldeles nyss där han undrade om jag ville ta tag i att byta ut bänkskivorna och diskhon i köket. OM jag vill??!!
kunde bara svara att jag älskar honom! =)

har en mysig morgon med emina i bagaget och hennes underbara kramar när hon kravlar sig fast om halsen på mig och håller hårt, kommer jag leva länge på! mina underbara...
idag känns hemmet, kärleken och tryggheten väldigt nära. sådär nära att man nästan kan ta på den.
jag må svajja många gånger men idag, när den finns sådär enormt nära, då vet jag att jag aldrig skulle kunna leva utan den. det är ju den som gör mig till mig, som format mig till en människa som jag innerst inne trivs med, men som jag inte riktigt lärt mig leva med än.
det kommer...emellanåt mår jag så bra med mig själv och den jag blivit att jag undrar om det kanske är så att jag är ganska stolt över mig själv? men hur ska man känna igen en nyfunnen känsla?

Musiktips

här kommer en underbar låt som jag inte kan sluta lyssna på . . .
ge mig mer . . .

Söndag

så är det söndag och hela helgen har gått. . .redan!! vojvoj . .

emina somnade för en liten stund sen. sov nästan innan hon la huvudet på kudden efter en hel dag utomhus med bus och lek.
vi har varit i bjummis (stugan) sen lördag förmiddag och det har varit riktigt slappt och härligt! det behövdes efter en hektisk vecka med alldeles för många timmar hemifrån.
på lördagen blev det bara en massa mys i stugan. pizza till middag i töre och sedan film och mys. emina älskar att vara där och få rota runt i alla skåp och lådor. =)
idag sov vi alla LÄNGE! klockan nio VÄCKTE vi emina och sen började dagen med frukost allihopa, kaffe, lite städ och sedan kom anders, cilla och lille olle. (stuggrannarna)
var ute hela dagen tillsammans med dom. blev promenad i solen i skogen, upptäcksfärd, korvgrillning, åka rutchkana och en massa bus för emina och olle som fann varandra med en gång.

efter det for vi mot töre och eminas farmor. stannade bara en kort stund innan det var dags att åka hem för middagslagning.

nu är martin ute på gården och grejjar med gårdsgruset och jag har lagt emina.

ska se om vi hittar ngn film att se och bara mysa med tända ljus under en filt i soffan. jag älskar hösten!!

(kan inte sluta tänka på min lillasyster jossi som bränt sig illa på läpparna i turkiet . . .pratade med henne idag då de kommit hem och hon hade precis kommit hem från läkaren. hennes läppar har i princip smält och hon kan knappt prata. . . stackars lilla gumman min . . .)

Till salu

Hej allihopa!

antar att det är en del föräldrar som läser min blogg och i och med att ni är ganska många tänkte jag nu höra om det är ngn som vill köpa en superfin vinteroverall av märket Everest?

Jag köpte den via tradera, den är alltså begagnad men när den kom hem så inser jag att den kommer vara för stor för emina i vinter.
Det är en storlek 98 som är ganska stor i storleken.

Svart med avtagbar huva och avtagbar fuskpäls.
Superfin och jag önskar verkligen att den hade passat emina då det är precis denna modell jag vill ha till henne!

Så om ngn är intresserad av att köpa den el. alternativt byta den om ni har en likadan fast mindre, maila mig på [email protected], eller skriv en kommentar här.
500:- eller högstbjudande!

Svart EVEREST overall stl 98



Detta stod i annonsen hos henne jag köpte den av:

En svart Everest tcs 2000 overall i storlek 98, med päls krage som går att ta bort, luvan går även den att ta bort.Snölås på armar och ben. Lite slitet på banden som sitter under skorna, men håller nog det här året.I använt skick.Ytterst lite slitet på knäna knappt märkbart

Aaaaoww..

dessa klickade jag precis hem från HM...snälla säg att de är lika fina som de ser ut...
förlåt baby....=/

 



 

Torsdag

det blev dagis idag för lilla emina. dock blir det en väldigt lugn vecka för henne. hemma tisdag och onsdag med mig och imorgon blir hon nog ledig med martin. hon kan gott behöva det lilla stumpan våran. tycker hon har verkat trött...

lilla sötnosen våran. hon går omkring och gullar med sin lilla docka och säger:
-lilla gumman
-lilla stumpan
och klappar henne i rumpan, bäddar om henne, baddar henne med blött papper i pannan, torkar näsan på henne och sjunger för henne. gissa om jag smälter när jag ser hur stort hjärta vår lilla dam har. min kropp fullkomligt bubblar över av stolthet när jag ser hur klok och fin hon är.

hennes nya "grej" är att tala om för mamma och pappa att hon vill ha en lillebror. vet inte riktigt vart hon fått det ifrån...kanske från Karlsson på taket, då faktiskt pojken heter just lillebror. eller så kanske det är ngn på dagis som ska få en lillebror?
senast när vi var och handlade så blev hon riktigt ledsen och berättade gråtande om för oss att hon faktiskt VILL HA en lillebror. hihi=) sötungen!

i eftermiddag åker jag iväg med jobbet på APT. ska till ebbenjarka på konferens och kommer hem först imorgon. ska bli riktigt mysigt att åka iväg med gruppen då vi fått en del nya ansikten och det kan behövas lite samkväm.

och imorgon fredag när jag kommer hem är nog grabbarna i full flärd med att göra plattytan utanför bastun. efter det blir det grillat till middag och öl för grabbarna. får väl se hur trött jag är om jag orkar med ngn öl eller ett glas vin. kanske jag istället passar på att måla vardagsrumsbordet?

Familjemys

har haft en riktigt mysig kväll tillsammans alla tre. och jag och emina har såklart haft en mysig dag också=) vi behövde lite kvalitetstid tillsammans känner jag!

nu sover stumpan sen ett tag tillbaka och vi ska bänka oss framför idol med tända ljus och kanske ngt att mumsa på?

emina ska söva pappsen efter lite högläsning ur boken:

Utan titel

550a47217c4a1f7b31cfc09fac1018c5.png

Hemma igen

är hemma med emina idag igen. hon kan behöva en till extra dag för kurering, annars känske snuvan bara blir värre. hon är supersnorig nu på morgonen och (ursäkta infon) snoret är grönt. då är man ganska rejält förkyld. . .  så idag blir en mysdag.

hade tänkt hinna göra undan lite måsten idag när vi ändå är hemma.
ska måla sista varvet på byrån i tvättstugan. (målade 2 igår) , dammsuga, kanske börja måla skänken i köket, skura, plocka en massa basilika från vår jätteväxt och frysa in.

igår hann jag med att städa undan, måla 2 varv på byrån, bädda rent och vika och hänga in alla tvätt. sen lagade jag middag och farfar kom och åt med oss.
emina blev överlycklig och fick lite energi att busa.
jag for till sassa kring sju och snackade lite skit och kollade idol. mycket mysigt. men mycket läskigt också att köra hem sen i kolmörkret! såg inte en enda älg som tur var men jag körde INTE snabbt . .

snart kommer rebecca hit på en kopp kaffe efter hon lämnat lille william på dagis.
mysigt med sällskap en liten stund. hon är inte rädd för basilusker! =)

Drömmar

jag hade en riktigt skum dröm inatt. . .

jag drömde att jag, martin och emina var ute på gården. min faster kommer med bilen och stannar vid vägkanten och ut ur bilen kommer min pappa. . .
emina springer fram till honom, precis som att hon känner honom och ska krama honom. jag har hjärtat i halsgropen och undrar varför han kommit.
han berättar att han är sjuk. att han har magcancer och inte har länge kvar.
han saknar oss och vill ställa allt till rätta och jag kan inte annat än gråta av lycka . . .och sorg. . .

när jag vaknade hade jag en svag känsla av lycka och lugn som dröjde sig kvar. . .

är detta vad som måste hända för att få honom att inse vad han förlorar och kastar bort?

bilden av en dröm brukar många gånger blekna snabbt, men bilden av emina som springer skrattande mot sin morfar kommer jag aldrig att glömma.

Vård av barn

idag är jag hemma med emina. imorse när jag klev upp var planen att fara och jobba och lämna emina på dagis. gjorde mig iordning och gick och skulle väcka emina. hon bara grinade och skrek och var så snorig så det var inte klokt. så vi beslutade att stanna hemma. hon har dock ingen feber men är trött och hängig. hon somnade just på golvet framför tv:n. sååå trött är hon . . . .lilla gumman . . .

ska snart göra lite lunch här till oss och sen ska vi lägga oss och vila ordentligt. mammsen behöver också det efter dålig sömn inatt när emina skruvat och vänt på sig hela natten.

latero!

Fullspäckad vecka

ja denna vecka känns det som att det är fullt upp!
dock inte några tråkiga måsten utan roliga saker som tur är..=)

ikväll ska jag hem till becca och ha lite girls night. var alldeles för länge sen och då hon är solo med william ikväll så passar vi på.

på tisdag ska jag till sassa. samma sak där, girls night. ska snacka skit och kolla Idol. (äntligen har det börjat igen!)

på torsdag direkt efter jobbet sticker vi iväg på arbetsplatsträff och kommer inte hem förrän någon gång under fredagen. då vi har många nya ansikten här känns det behövligt och jätteskoj att komma iväg tillsammans och riktigt hinna umgås.

sen i helgen kommer vänner till martin (och mig såklart) och hjälper oss med plattytan utanför bastun. vi bjuder på mat och öl som kompensation.

när ska jag hinna med att måla alla våra möbler då??

Bilder från Eminas 2-års kalas

vet att jag är ruggigt sen med bilderna från eminas kalas, men här kommer de i alla fall.
vår underbara lilla stjärna!
det gör lite ont i hjärtat att hon är på dagis idag med en snorig näsa, men jag måste ju ändå lita på att personalen verkligen ringer mig om hon är dålig..

tack alla fina för att ni gjorde eminas stora dag perfekt!


morgonmys med pappsen. får öppna de första paketen från mamma och pappa


"ska jag verkligen öpnna ALLA de här paketen??"


oh, snören!!
vår fina lilla sessa!


"spännande!!"


emina fick såklart första tårtbiten!



mamma hade kämpat på med muffins, som tyvärr inte blev så fina som
planerat...men jag tror småtjejjerna tyckte de var fina i alla fall.
de ratade till och med tårtan för dessa! =)



sitter vid sitt nya fina bord som hon fick av farfar och helena och har dukat
upp med servisen från faster johanna. (den är mycket poppis vill jag lova!)


en ynka liten bild blev det från hennes "riktiga" födelsedag då maria, lars
och sarah kom och grattade. men lika lycklig var hon även denna dag!

Måndag

så var man här igen...nej det känns faktiskt inte allra värst. dock är vi kort om folk idag igen så vi får väl se hur denna dag slutar.

har haft en otroligt mysig helg tillsammans med min fina familj! en helg som verkligen behövdes för oss alla.
på fredagen var tanken att vi skulle ha barnvakt till emina och gå ut och äta och gå på bio, men det körde ihop sig...vi struntade i allt och blev hemma med fredagsmys.
köpte hem 3 olika rätter från Österns Pärla och hela familjen åt tills det stod ut genom öronen!
lördagsgodis och film för emina innan läggdags och sen mös jag och martin med film.

på lördagmorgon packade vi in oss i bilen och begav oss mot ikea!
hade supermysigt! gick riktigt bra att ha emina med oss, men nog ska jag erkänna att hon blev lite less emellanåt. men vår duktiga lilla tjej härdade ut genom heeeela ikea!
shoppades såklart en del. bland annat:

- garderober
- skobänk
- förvaring
- gardiner
- ljus
- kuddöverdrag
- täcke till emina
- kökslampa

osv...hemma igen satte vi igång och skruvade ihop allt. och det som annars brukar vara sååå trist blev en riktigt riktigt mysig kväll! emina hjälpte till såklart medans mamma och pappa skruvade.

söndagen fortsatte skruvandet på förmiddagen. vila för mig och emina och sedan iväg för handling av mat och möbelfärg. (ska måla om en del möbler hemma nu)
bjöd över farfar och helena på middag som självklart ville komma. så emina hann köra lite med farfar innan det var läggdags. =)

imorse var emina supersnorig och jag hade först tänkt stanna hemma. men när hon klev upp släppte det och hon verkade pigg i övrigt så jag bad de ringa från dagis om det blir värre igen. nästan så jag önskar att de ska göra det så jag får fara hem och mysa med henne, men såklart vill jag inte att hon ska vara sjuk! (att jag ens IDS förklara mig....??)

nu kaffe..
titta på vår underbara hall! jag älskar kombinationen lantligt möter modernt!



nu är...

07994afb1993823c8936a4eb4ba78861.png

nu är vi på väg till ikea. Äntligen! Shoppingtarmen skriker högt och magen efter ikeas köttbullar. :)

Jagens

ja inte dagens..utan en jagens...vitsigt va??

blev lite tillgjord min, men jag såg så grymt sur ut på bilderna innan så jag
försökte anstränga mig lite...=p

54bc4a15720a720e261546bc8e3657f0.png

Fredag!

äntligen är fredagen här. som jag har längtat! har suttit i möte på morgonen och nu är dörrarna öppna för folket. M håller på att tända lite ljus här i mörkret för att få lite extra fredagsmys=)
ikväll blir det middag och bio för mig och martin och jag längtar som en galning. ska bli riktigt mysigt att sitta och surra och äta gott bara jag och han och sen en mysig bio efter det.
en perfekt fredagkväll.

och imorgon bär det som sagt av till ikea. yeeeay!! åh det ska bli så roligt! har en lång handlingslista med mycket smått och gott och det känns underbart att äntligen få börja grejja lite hemmavid!
hösten är här och då vill jag boa!!

nu ska jag ta en kopp kaffe och hoppas på att rebecca kanske har tid att komma förbi och säga hej en sväng.

min lilla dam idag med ny klänning hon fick av gammelfarmor igår:

41354a4b652df9a7167d27aa2b0606d1.png

Utan titel

41354a4b652df9a7167d27aa2b0606d1.png

Ååååhh...

nu vill jag bara gå hem...
det är underbart när vi får sommartid här på jobbet och får sluta 1 timma tidigare, men det är otroligt smärtsamt när vi sen ska börja ha öppet till fem igen efter månader av lyx...

matmässigt, godismässigt och fikamässigt har jag försökt hålla igen den senaste tiden. fikade inte ens ngt på eminas kalas!! men idag skiter jag i allt känner jag! eller i alla fall till middagen. det blir pizza eller maxmat för oss. min kropp behöver kolhydrater!!
plus att min farmor kommer i eftermiddag så en snabb middag krävs.

1 timme kvar...what to do??

Torsdag

kom i vanligt ordning hem till dukat bord igår...det är fördelen med att jobba till fem varannan vecka. då slipper jag fundera på matlagningen. =)
det bjöds på korvstroganoff och rivna morötter och jag mumsade som aldrig förr. han är en riktig klippa på matlagning den där martin!

efter maten kom en vän till martin och hans 2 underbara pojkar och hälsade på. emina som annars brukar vara lite blyg sprang efter pojkarna och ropade -Kom!, ville sitta bredvid de i soffan, härmade lille Melker när han hostade, åt en hel kaka bara för att de gjorde det (hon gillar i vanliga fall inte kakor så mycket). ja de hade superskoj tillsammans och när det var dags för pojkarna att åka hem ville de gärna stanna. sötnosar! =)

efter det var det mars i säng för en trött liten dam och så fort hon somnat gick jag och martin ut och bastade. ett perfekt avslut på kvällen och jag somnade ganska omgående efter bastun.
är sjukt trött hela tiden och hoppas det ska släppa snart så jag kan bli en lite trevligare sambo..som tur är har jag jordens mest förstående man som skickade ett sms imorse och sa att jag inte skulle ha dåligt samvete för att jag somnade. (han vet hur jag är och får dåligt samvete över allt)

imorgon ska vi ha barnvakt till emina. hon ska vara med farfar och helena. vet inte än om de ska komma till oss och hon får sova hemma eller om emina far till de.
jag och martin ska nämligen ut och äta tillsammans och gå på bio. ska bli riktigt mysigt med lite kvalitetstid tillsammans och sen på lördagen åker vi till ikea. en riktig myshelg!

Mer krull

ja jag sitter och försöker hitta den där perfekta bilden på krulligt hår som jag vill ha men det går inte så bra..
har ngn av er nån bra bild? eller kanske förslag på ngn kändis som har så...för jag kan inte komma på en enda just nu..














































































Krulltott?

jag är sjukligt sugen på att penta håret riktigt riktigt krulligt!!
alltså åt afrohållet...
tycker de är asgrymt men skulle jag kunna bära upp det?

fördelen är ju att jag i alla fall kanske skulle se några centimeter längre ut...

vad tror ni? bu eller bä? och svara nu!

okej....blev kanske lite felvinklad bild men jag hittade verkligen ingen bra. men denna typ av krull vill jag ha...typ...kanske lite större lockar..

Adorable I by Joshua Bartz.

Onsdag

vilken hemsk dag det var igår...risig och mådde inte alls bra. sjukt trött... och så mer att göra på jobbet än vad man egentligen hinner med...när jag slutade klockan fem visste jag knappt vad jag hette och kände att jag hade kunnat döda för lite sömn...
kom hem till dukat bord och mumsade i mig lite middag. allt kändes mycket bättre efter det.

strax efter det trillade sassa, boman och lars in för att gratta emina. bjöd på fika och emina öppnade alla sina paket. en överlycklig liten dam som fick så mycket fint!
hon fick 2 st nya böcker, målarbok, pussel, plånbok, dockvagn, docka, väska och smyckeskrin.

en trött dam somnade kring halv åtta och ungefär en halvtimma efter det somnade även jag! =) somnade på soffan och efter ngn timme väckte martin mig och tyckte vi skulle lägga oss i sängen istället. gick i princip i sömnen dit och somnade om omgående.
idag känner jag mig mycket piggare. fortfarade snorig och lite risig men jag känner mig i alla fall utvilad...
jag hoppas på en lugnare dag på jobbet idag och att jag kanske i alla fall lyckas hålla ETT öga öppet ikväll..

en trött mamma idag:

137baeafba27d35f9a47e0fcc9fbc69a.png

Liten info

det är fullt ös medvetslös både på jobb och hemma känns det som. fullt upp hela tiden, därför jag inte hinner blogga så mycket, men jag gör mitt bästa!

idag vaknade jag och kände mig otroligt risig..ont i halsen, svällda ögon, snorig...tänkte att jag i alla fall far till jobbet och orkar jag inte hela dagen far jag hem. det är 1a idag och jag vill inte lämna mina kollegor i sticket!
så vaknade emina och bajjade....och så mycket problem som hon har med att vara hård i magen, blev jag riktigt förvånad då hon var riktigt lös...
tänkte först stanna hemma med henne, men så verkade hon så himla pigg och glad och började med en gång surra om att fara till dagis och cykla, så hon fick fara.
får väl se om de ringer ngt...

känner mig fortfarande lite smårisig men ändå mycket mycket bättre...får se hur dagen slutar.

ikväll kommer boman, lars och sarah och grattar lilla emina. mysigt med lite främmande!

och vet ni?? i helgen väntar ikea!!
som jag längtar!

All About Us

Våra dagar