trevlig kväll

nu hemma från pappa och rut. eller kom hem strax före nio så vi hann med att se Greys. gumman var så trött när vi var där så jag trodde hon skulle fortsätta sova när vi kom hem, men inte det. hon har sett greys med mamsen och ligger nu i sittern och jollrar och skrattar. mammas hjärta!!
hon har en mysig bajsblöja som jag alldeles snart ska byta. yeay!

imorgon ska jag på middag med rut och alla mina "plastsyrror". de ska på bio sen men jag skippar den och följer bara på middagen på waldorf. blir mycket trevligt!
på dagen ska vi först på 2-månaderskontrollen och sen träffa min farmor på stan för lunch. ska då passa på att klippa luggen. skönt!! hänger i ögonen nu..med andra ord blir det fullt upp imorgon. upp sju och hemma ännu senare..roligt med mycket att göra! gillar många järn i elden.

M jobbar nu så jag tänker inte ens försöka lägga Emina i spjälsängen, jag vill ha henne ho mig ikväll. ska mysa extra mycket nu  när vi är ensamna.

resten av veckan blir också fullspäckad.
fredag ska M till en kompis på kvällen så jag och Emina myser nog ensamna med Idol. på dagen ska vi nog ta en runda på stan. tänkte höra om moster jossi vill haka på.
på lördagen är vi bjudna på middag hos M:s syster med familj och på söndagen sticker jag och Sassa till Haparanda och Ikea!! =P

nu ska vi byta blöja, amma, och sen förhoppningsvis sussa lite inför morgondagen.
sovsött!!

/ Lilla familjen i Rutvik

Vi idag

  

Mamsen:

Jeans, lindex
Tee/tunika, Vila

  

Emina:

Vit body, ärvd
Klänning, Åhlens
Strumpbyxor, HM

Vi idag

  

Mamsen:

Jeans, lindex
Tee/tunika, Vila

  

Emina:

Vit body, ärvd
Klänning, Åhlens
Strumpbyxor, HM

tjusningen med andra bloggar?

vad är egentligen tjusningen med att läsa andras bloggar? jag älskar att läsa andras bloggar. eller vissa i alla fall, jag har en del som jag läser dagligen. men vad är då tjusningen? är det just det att det handlar om ngn annan, att det är intressant att se vad andra gör om dagarna? kanske..gillar bloggar med mycket bilder, gärna personliga bilder då. och jag gillar bloggar som känns ärliga, alltså vardagsbloggar, inte de som känns påhittade.
ni som läser min blogg, vad läser ni för andra bloggar? för trots att jag har de jag är trofast så känner jag att jag hade behövt lite nytt! tipsa gärna!

gumman sov i vagnen utomhus till 11.30 och nu har hon precis somnat igen här på soffan bredvid mig. en trött tjej idag..kanske borde försöka hålla henne vaken, men jag har inte hjärta.. hon blir nog vaken ngn timme ikväll när vi ska på besök. hoppas jag i alla fall! =)

nu ska jag få min dagliga dos av Ellen DeGeneres!

om ni är hemma och har möjlighet att se det om dagarna så är det verkligen ngt jag tipsar om!

12.50 på femman.

uppfräschande!!

finns det något skönare än en promenad på hösten när det är sol men ändå lite kallare?? det biter lagom i kinderna och man måste kisa mot solen.
är tillbaka nu och känner mig hurtig och fräsch. emina sover fortfarande i vagnen utomhus. och trots att jag har babywatchen så springer jag och kollar hela tiden..=)


Emina i PO.P overall och ny PO.P mössa:

 


Utsikt från vår bro:


  


höstsol

Emina vaknade 07.30 imorse. samma som igår. kanske är vi på väg att få en rutin? jag vet, man kan inte kalla det en rutin efter 2 dagar, men man kan ju alltid hoppas! låg kvar i sängen och ammade henne och myste en stund med nyhetsmorgon. självklart morgonbajsade hon så fort hon ätit klart (som vanligt) och låg sen o tjollrade på. mysgumman!
dock upptäckte jag när jag lyfte upp henne att blöjan visst hade hamnat lite på sniskan. fick med andra ord börja dagen med att skrubba vår renbäddade säng. jippie!

nu somnade hon om i sittern medans jag ätit frukost.
ska slänga på mig kläder nu och sen bege oss ut på en promenad i höstsolen. frost och sol. mysigt!
ikväll far vi o hälsar på morfar och rut, blir skoj.

Skön kvinna, skön låt

luggfrisering

fick besök av faster Frida som jag hoppades på!
surrade lite, drack kaffe och tog sen en promenad runt rutvik. var riktigt riktigt skönt att komma ut i friska luften. varenda gång jag tar en promenad slås jag av hur skönt det är, och ändå drar jag mig för det..måste lära mig att njuta av det och inte se det som ett tvång. då skulle jag nog ta mig ut bra mycket oftare!

har nu precis färgat håret och duschat. emina sitter och myser med pappsen och jag bloggar och njuter av en kopp kaffe och av att ha armarna fria en stund. =)
imorgon ska M jobba på kvällen så jag och gumman funderar på att kanske fara och hälsa på morfar och rutan. (Eminas morfar) så trist att bara sitta hemma så vi passar på.
sen på torsdag är det 2-månaderskontrollen vi ska på på morgonen och efter det ska vi träffa gammelfarmor (Eminas) på stan och luncha. ska imorgon försöka ringa och få en tid på Trudes för att klippa luggen medans gammelfarmor kanske kan vara med snuttan.

nu ska jag glo tv och mysa med mina!!

Vi idag

  

Mamsen:

Jeans, Lindex
Tee/tunika, Gina Tricot
Svart amningslinne, HM
Sjal i håret
Örhängen, Åhlens

 
(-sluta nu fota mamma!!)

Stumpan:

Baggyjeans, HM
Body, PO.P
Kofta, vet ej. (ärvd från M:s systrar)

Tjejsnack

Vem är den människa du vet att du alltid kan komma till oavsett?
oj. jag har några stycken som jag alltid kan lite på. men självklart finns det ju vissa man känner sig extra trygg med. den första jag tänker på när jag läser frågan är givetvis Martin. om det inte hade varit så hade jag inte levt tillsammans med honom.
Men om man inte ska räkna honom måste jag nog säga Jossi, min lillasyster. trots sin ringa ålder är hon den jag helst och mest umgås med. den person jag kan göra allt med. prata, shoppa, fika och det som betyder allra mest: sitta alldeles tyst med utan att det känns jobbigt.

Vågar du rangordna dina vänner och bekanta i vilka som betyder mest? Kan man göra det eller inte?
Trots att det kanske lät som att jag gjorde det i förra frågan så är det verkligen inte så. Rangordna mina vänner och bekanta skulle jag aldrig kunna göra då alla betyder lika mycket! Självklart är min familj den som står mig allra närmast, men alla vänner och bekanta har sin egen tjusning. jag vet att alla mina vänner ställer upp i alla lägen, dock gör man(jag) olika saker med olika människor. jag pratar nog på olika sätt om olika saker med olika människor. men gör inte alla det?

Har du blivit sviken av en vän någon gång? Hur/när? Känns det fortfarande?
Svaret är ja. Jag har blivit sviken många gånger av vänner, vilket gjort att jag inte har många vänner kvar. Men de jag har står mig väldigt nära.
Jag vill helst inte gå in på hur/när då det inte känns bra/bekvämt att hänga ut någon. Och svaret är åter ja, det känns fortfarande. självklart, glömmer man någonsin sånt? förlåtit har jag gjort för länge sen, men glömma kommer jag nog aldrig göra.

Känner du att du har en bra relation till människor omkring dig?
Absolut! Förvånansvärt bra idag jämfört med tidigare. Men det handlar nog mer om min egen självkänsla. Idag tycker jag om mig själv. Och det finns två personer jag har att tacka för det: Martin och min mamma.
Mamma gav mig min självkänsla men jag tappade den tyvärr på vägen i samband med hennes död. Martin hjälpte mig att hitta tillbaka till den och hjälper mig varje dag att behålla den.
Dock kan jag fortfarande bli lite förvånad när jag upptäcker att folk faktiskt tycker om mig...

Vad tror du andra tycker är din bästa/sämsta egenskap?
oj! svårt fråga...jag vet faktiskt inte.
jag önskar i alla fall att folk omkring mig upplever mig som snäll. och jag tror att jag är en bra lyssnare. jag önskar i alla fall att mina vänner kan komma till mig med sina problem om de vill prata..

ingen bvc idag

har varit vaken sen klockan sju. klev upp ifall att vi skulle till bvc.
eftersom vi ska på 2-månaders kontroll (gumman är redan 2 månader!!) på torsdag så ringde jag för att kolla om vi verkligen behövde komma idag eller om vi kunde väga och mäta henne på torsdag, och det gick bra. så vi blir hemma idag och slipper en promenad på över 2 timmar. ja jag vet, jag är slö. men jag är född slö...

började dagen med 2 ägg och en kopp te. ska GI:a lite hade jag tänkt. nog för att jag än så länge går ner utan att egentligen anstränga mig speciellt mycket så vill man ju ha lite fart på det gärna. men jag tror amningen gör mycket för mig.

vet inte vad vi ska hitta på idag riktigt. kanske höra med M:s syster Frida om hon vill komma hit och hälsa på en sväng..får se om hon kommer in på msn, vill inte ringa ifall att hon ligger och sussar!
annars är det lite tvättning på schemat, matlagning och kanske hårfärgning om gumman hade tänkt sova ngn längre stund.

dagens recept!

imorgon ska jag och emina på bvc, öppna mottagningen. finns både för och nackdelar med det. mest fördelar. ska bli jättespännande att se hur mycket hon väger nu eftersom det var så länge sen vi vägde henne. (det var stängt i fredags när jag var dit) men nackdelen är att det inte går några bussar hem förrän klockan två så vi får lov att ta en långprommis. i och för sig inte en nackdel då mamsen verkligen behöver röra på sig, men det kändes lite väl långt..men det ska nog gå vägen det också!

nu har vi ätit av kebaben jag gjorde idag och den vart supergod! kan verkligen tipsa om den. och trots att den tar 4 timmar att göra så är den enkel för den som ändå är hemma de timmarna.

blanda ihop 2 kg köttfärs, 1 påse aromat, 1/4 dl svartpeppar. forma som en köttfärslimpa o linda in i folie. in i ugnen i ca 4 timmar. klart! skär i tunna bitar och servera som kebab.

nu ska vi mysa i soffan tillsammans alla tre med lite Scrubs.
Emina sitter i babysittern bredvid mig och avfyrar leende efter leende! älskade unge!

badningsdags!!

eftersom Emina älskar att bada tänkte jag att vi skulle ta ett bad idag igen, trots att vi badade i lördags också.
hon blir ju inte torr i huden så det är ju inga problem. med badstolen som vi köpte är det som en dröm att bada henne, och hon verkar också tycka det är mycket roligare då man slipper hålla henne.

innan badet, en lite kramstund med mamsen:
(finns det ngt mysigare än en naken liten rumpa!)

 

se så kul det är att bada!!:

   

vardagsbestyr

nu sover gumman middag sen en stund tillbaka. jag har hunnit få i mig lite lunch och nu har jag precis slängt in en slags kebab i ugnen som tar fyra timmar. ska bli riktigt mumsigt att äta det ikväll!!
har hunnit duscha och klä på mig. nu återstår bara lite smink för att fräscha till sig, fixa håret och sen är jag fit for fight.....
för att vara hemma hela dagen...hihi..
ska tvätta lite, plocka undan och en massa andra vardagsmåsten. jag älskar helgerna, dels för att man kan lägga alla måsten åt sidan en liten stund, dels för att vi är samlade hela familjen då, men ack så trist det är när en ny vecka börjar. alla måsten är tillbaka och M jobbar....

nu vaknade snuttan..ska plocka upp henne och kramas!!!
min älskade lilla gumman....så fin!

nyttigheter?

idag börjar våra nya liv. våra nya nyttiga liv...
visst vi har inte varit allt för onyttiga bortsett från helgerna, men nu ska vi börja stenhårt med promenadera. varje dag! synd att det är så trist att gå själv, men måste vi så ska vi det också..=)

har just klivit upp och gumman har sovit jättebra inatt. dock inte i sin egen säng tyvärr. får försöka med det igen ikväll.
M kom in på morgonen och skrattade gott och tyckte vi var så söta då vi låg exakt likadant bredvid varandra. (på rygg med händerna ovanför huvudet) sådan mamma sådan dotter...=)

igår var underbart mysig! älskar min man mer än ord någonsin kan beskriva!!!
nu ska jag mysa med gumman. återkommer senare!

Dancing - Elisa = fantastisk!

hår

mitt hår har växt som ogräs under tiden jag var gravid. ficck sagt att jag skulle tappa en massa när jag börjar amma. eller att man brukar det. men inte det...fick klippa mig för ett tag sen och tunna ut det för att det började se ut som en mössa jag hade på mig....dock är jag väldigt glad att det växer på längden då min plan för tillfället är att spara ut det.
hade tänkt färga håret idag, hatar verkligen att ha utväxt, om än bara ngn milimeter..är väldigt pedant när det gäller det. men det har tyvärr inte hunnits med idag. blir lite tjorvigt när man har en liten en...
nu börjar mitt hår bli så pass långt att jag kan ha det i knut. underbart!! då det är så enkelt att fixa då..

 

2-års firande

idag firar då jag o älsklingen 2 år tillsammans. 2 underbart fantastiska år. och fler ska det bli!
vi började dagen med att vara glada över att gumman för första gången sovit hela natten i sin egen säng. ca. 22-06 non stop. sedan vidare till 10.00. duktig tjej med stolta föräldrar!

nu ska vi snart (när emina ska sussa igen) iväg på en liten shoppingrunda. inhandlas vinteråkpåse, ny nappflaska, lite skruvar för att skruva upp tv:n o så.
sedan myser vi ikväll med kinamat och hyrfilm.

  

tiden är knapp

för bloggande nu för tiden, men helgerna är heliga och spenderas med familjen. varenda liten sekund jag kan få tillsammans med de är värdefulla!

idag har vi varit på stan alla tre, men det var inte det bästa vi kommit på då det var löningshelg. jisses vad mycket folk det var! fanns inte ens någon plats på nått fik för oss så vi handlade varsin räksmörgås på fiket här i rutvik och åt lunch hemma.
efter det myste vi på med Heroes, badade gumman och sen ett underbart bubbelbad för oss två. var så där mysigt romantiskt så man nästan smälte helt!!

ikväll har carro och erik varit här på middag och for just hem. M sitter med emina och tröstar en just nu lite tjorvig madame. nu ska jag läsa en massa bloggar som jag inte hunnit med att läsa på ett tag...
imorgon eller till veckan kommer en massa bilder. hinner inte lägga in de nu..hinner bara med ett par stycken just nu.

just det. jag kunde inte hålla mig med M:s 2-års present så han fick den redan igår och blev jätteglad såklart! köpte honom ett halsband från namnsmycken.com.
en silverbricka med en karbinhake med EMINA graverat på. bild här nedanför...

jag och gumman myser framför brasan efter hennes bad:

 

M:s halsband:


sovmorgon

idag blev det sovmorgon då gumman inte alls var sugen på att sussa inatt. somnade väl kring tretiden...
så nu har vi precis kommit igång. sitter vid käksbordet med en kopp kaffe och har precit ätit frukost.

idag blir det nog som sagt stan en sväng. dels för att det känns skönt att komma ut och se lite folk och dels lite ärenden att uträtta som jag glömde av igår..behöver på apoteket plus att jag skulle behöva skicka ett traderapaket.
annars vet jag inte riktigt vad som väntar. en mysig lördag hoppas jag på!
synd bara att det var så trist väder...

kvalitetstid

nu är både jag och stumpan trötta. blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, men det blev bra ändå!
bvc var stängt så det blev en längre stund och hälsa på på jobbet sedan for vi vidare till stan och träffade boman för en fika på Waynes. mumsade givetsvis deras kladdkaka (to die for!!).
sedan for boman hem och jag och emina gjorde stan innan vi tog bussen hem.

nu väntar vi på att pappsen ska komma hem med pizza. lika bra att ta flottardagen idag när vi redan ätit kladdkaka..=)
ikväll blir det pizza, godis och en mysig kväll med idol och annan tv. kvalitetstid helt enkelt!

imorgon blir det stan alla 3 om inte M ska iväg. hoppas inte=)
annars bjuder helgen på 2-årsfirande på söndag. längtar!!

på språng

sitter och äter grötfrukost just nu. emina sussar fortfarande sötnosen. en riktig liten sjusovare!
ska iväg och väga och mäta henne idag på öppna mottagningen. ska bli spännande att se hur mycket hon växt sen sist då det var ganska länge sen.
min plan sen är att hälsa på på jobbet en stund och sen fara in till stan och uträtta lite ärenden. har dock inget sällskap än så det kändes mindre roligt.

det gick jättebra att övningsköra igår. tror aldrig det gått så bra att köra som igår. behövde nog en paus. kände mig alldeles för stressad där på slutet. men nu är jag tillbaka med nya friska tag! hoppas bara att detta ska vara överstökat snart. skulle ju få ett nytt liv om jag hade körkort...

på söndag firar vi två år tillsammans. har inte riktigt bestämt hur vi ska fira det, men presenten som skulle bli en farsdagspresent blir nu en 2-års present! =) jag kan verkligen inte hålla mig. jag är inte en sån som kan köpa en massa julklappar  långt innan..eller jo, men då skulle alla veta vad de skulle få. skulle aldrig kuna hålla mig från att säga..

nu ska jag slänga i mig det sista av frukosten och sen måste jag ttyvärr väcka emina..


(det är helg nu!!!)

för lite tid

för att hinna blogga idag tyvärr.

fullt upp med besök, barnvakt, övningskörning o såklart alla vardagsbestyr.
för trots att jag verkligen älskar att blogga så kommer alltid familjen före!

snuttan sussar, huset är fullt av levande ljus, det är nedsläckt och jag och älsklingen ska se Heroes.
en perfekt höstkväll med andra ord!

njut kvällen!

på egna vingar...

ja det är verkligen så.
sitter och lyssnar på Björn Afzelius låt På egna vingar. så vacker..
givetvis får den mig att tänka på mamma.
jag tänker på henne ofta nu. det gör jag alltid, men ännu oftare nu, sen Emina kom.
det finns så mycket jag vill fråga henne. både om saker jag önskar inte var sant, men även om saker som man gärna vill kunna fråga sin mamma. jag vet, jag har många andra att vända mig till, men det handlar inte om själva frågan i sig, det handlar om hon...
hon var det allra bästa jag hade. hon var min allra bästa vän och jag saknar allt det som hon gav. som hon alltid gav. jag saknar hennes röst, jag saknar hennes skratt, jag saknar hennes dåliga morgonhumör och hennes eviga tuggummituggande.

det skrämmer mig att det är så mycket jag glömt. redan...jag vill inte glömma, samtidigt som det är så mycket lättare då, jag kan inte längre höra hennes röst inom mig, jag vet inte hur hennes skratt lät och jag kan inte minnas hennes lukt....ibland möts jag av saker som får mig att minnas. ngt som påminner, men det försvinner snabbt och livet går vidare i nästa andetag.

inatt var emina vaken och låg och kikade rakt upp i taket. hon log och skrattade, "pratade" och studerade...var det hon? jag vill så gärna tro att det var det..
hur ska jag någonsin kunna förklara för Emina hur hon var? hur ska jag någonsin med ord kunna förklara vilken fantastisk mormor hon har? det kommer inte gå och hon kommer leva sitt liv utan att ens ha en aning om vad hon går miste om....

allt hade kunnat vara så perfekt....

wow!

har spelat Betapet för första gången idag sen Emina kom till världen! var himla kul såklart!

har nu precis ätit lunch och Emina bara sover och sover...vet inte vad jag ska hitta på för att hålla henne vaken...antar att det bara är att låta henne sova. åh, det är jobbigt att vara mamma när man inte vet vad som är rätt och fel. många saker faller sig väldigt naturligt men andra är så svårt..som hur mycket hon ska sova, hur mycket man ska försöka aktivera henne och vad man ska göra under dagarna.
det kanske kommer av sig självt snart...

oh, gjorde just en massiv beställning från hm. jag som inte skulle. men så är det ju löning imorgon och jag hade faktiskt pengar över! första gången på länge! och då är det ändå mindre pengar i kassan nu sen jag blivit mammaledig. konstigt!!
men de hade fått in himla mycket fint på hm. tex denna otroligt mysiga tröja.



annars blev det lite svarta tunikor/tröjor, spetshipsters, 1 hårband, grå shorts m.m.

vi idag

  
Emina:

Body, Lindex
Baggy jeans, HM



   
Mammsen:
 (Väldigt oglammig med ofixat trollhår)

Svarta mammajeans, HM (väldigt stora nu, men sköööna)
Ceriserosa top, HM organic
Svart hårband i spets, HM

farsdagspresent och kvällsrutiner

lite tidigare morgon än igår=)
lillan somnade kring nio igår och har sovit till åtta idag. första timmen sov hon i min famn och sen försökte vi lägga henne i spjälsängen. det gick bra, kanske 15 minuter. sen vaknade hon och ville inte somna om i spjälsängen. slutade med att hon sov med oss..
en sak klarade vi av i alla fall. att få henne att somna tidigare än klockan tolv. tyvärr lyckades vi då inte med att få henne att sussa i sin egen säng, men hon är så liten än, det kommer nog..

denna vecka har vi verkligen inte haft mycket planerat och jag måste faktiskt erkänna att det varit ganska skönt. men nu börjar jag bli rastlös känner jag...
ikväll eller imorgon ska Eminas morfar och rutan vara barnvakt så jag och M får övningsköra lite. känner att jag vill köra åtminstone en gång till innan jag börjar på körskola. var ju så länge sen nu..

idag kom M:s julklapp hem i brevlådan. var sååå fint! dock kom jag på att det är farsdag snart och denna present passar nog bättre till det...lite dyrt kanske, men jag kan inte hålla mig till jul!! =)

nu ska jag dricka lite kaffe och bläddra i hm katalogen som kommit.

Ugly Betty premiär

har ätit middag och till och med hunnit baka en äppelkaka som vi just smakat på. åh så gott!!
nu är M och byter en bajsblöja och vi ska alldeles snart se premiären av Ugly Betty. älskar henne! =)

här är jag idag:



offwhite tröja, HM
svart klänning, HM
svarta nätleggings, Åhlens
offwhite knästrumpor, HM

I´m a sucker for HM=)

förvirrade småbarnsföräldrar

jag vet inte riktigt vem av oss som är mest förvirrad. jag eller M...
sen jag blev mamma är det som att min hjärna sagt upp sig, eller så är det kanske precis tvärt om. den går på högvarv hela tiden. klarar inte av att se en film, kan inte koncentrera mig så länge. kan inte göra klart en sak innan jag börjar med en annan... tvätten kan vara halvt vikt, för efter halva vägen började jag med ngt annat...förvirrad småbarnsmor?

hur som, det jág skulle komma fram till var gårdagen. jag bad M plocka fram kåldolmar från frysen och sätta i kylen så vi kunde äta det idag...så nu när jag ska börja med maten och öppnar kylen för att plocka fram dessa ser jag att majskolvarna ligger där..undrar varför M plockat fram dom. det kopplade inte förrän jag inte kunde hitta kåldolmarna...han hade tagit fram fel, eller så sa jag fel? skrattade gott i alla fall=)
så idag blir det fisk istället. samma som jag skrev ut receptet på häromdan. älskar det!

här kommer bilder på löshåret (väldigt hastigt ditsatt och knappt fixat). samt en bild på mig och Emina från igår som M fotar. tänkte det kunde vara kul med ngn bild som inte är "arrangerad" någon gång!

 



vad är finast? långt eller kort hår?

vill du gråta?

då ska du se denna....
sitter och torkar mina tårar nu...

efterkontroll

var ju som sagt på efterkontroll igår. självklart var jag ju nervös då det såklart skulle bli en gyn-undersökning. uäck! trots att man klämt ut en unge och legat och bresat en massa timmar inför en massa folk känner jag mig inte alls bekväm med det...blir man nånsin det?
allt gick bra i alla fall!

har nu skickat mail både till viktklubben och viktväktarna för att höra om man kan använda sig av deras program när man ammar. känns som att jag behöver en mall att följa. lättare om man har det och då vet att om man äter precis som de säger så kommer man gå ner si eller så mycket inom en viss tid.
visst, jag kan promenera för att bränna, men nu när jag får så ont igen känns det inte alls kul. var på en liten promenad igårkväll hela familjen, (till och med Azlan), och då hann jag inte få ont, men då gick vi långsamt och inte så långt...

nu ska jag lyfta in babysittern med emina i till badrummet och ta en dusch.
eller nej förresten. nu börjar ju Ellen DeGeneres show! jag bara älskar den kvinnan! det enda programmet om dagarna som jag gillar att se!

ögoninflammation och sena nätter

har precis haft besök av pappa. Eminas morfar alltså. var himla mysigt!
hade precis vaknat när han ringde. blev en sen natt igår. emina ville inte alls sova...somnade nog inte förrän kring 2-3 inatt så det är nog inte så konstigt att vi tog en sovmorgon...
vet inte om det kanske är ögoninflammationen som stör henne, det kliar nog. igår var hon inte alls lika varig i ögonen, dock var ögonvitan alldeles röd. idag är det mycket bättre så vi avvaktar och ser hur det ser ut imorgonbitti.

igår kom både fotona och mitt löshår med posten. är supernöjd med håret! dock tyckte jag det var lite svårt att få det att sitta med clipsen..fast man har väl inte direkt fått in vanan om hur man ska göra. ska testa bättre idag.. tog lite foton igår, slänger in de lite senare.

idag hade jag tänkt försöka klistra in lite foton i albumet, duscha, bädda rent, tvätta, laga kåldolmar till middag, (ja jag tycker om det!) och sen mysa med min man när han kommer hem. så med tanke på att halva dagen redan gått har vi det vi gör idag..
nu ska jag slänga i mig nå lunch!

den eviga väntan på posten

det slog mig idag att jag ju har en massa saker jag väntar som ska komma med posten. eller massa, 3 saker.=)
julklappen till martin, men den kommer nog inte än på ett tag, mina extensions som jag vann budgivningen på på tradera och fotona jag skickat på framkallning.
ska springa ut snart och kolla lådan men väntar tills emina sover hårdare..

en fråga till er där ute som har barn...hur mycket var era små vakna under dagarna när de var 7 veckor?
känns som att Emina sover hemskt mycket. dock sover hon ju ändå bra på nätterna så hon kan ju inte sova för mycket. eller? så himla svårt att hålla henne nöjd utan att söva henne..
kom gärna med tips! alla tips är välkomna!

här är vi idag, både mamsen och lilla gumman:

   

Mamma:

Skjorttunika, Vila
Leggings (flera år gamla)
Knästrumpor, Lindex
Amningslinne, HM

Emina:

Ljusrosa body, HM
Grå baggyjeans m. skärp m. blommor, HM
Ljusrosa strumpor, HM

(märks det att vi gillar hm??=) )






sömniga tjejjer

idag ska jag på efterkontroll. så jag och emina är uppe med tuppen..eller jag i alla fall. som det kändes. klockan ringde sju och då var det bara att masa sig upp. emina sussade vidare till halv åtta ungefär så jag hann duscha och nästan göra mig klar. tack!
nu är vi redo, ska bara fördriva lite tid fram tills bussen går. har en väldigt nöjd och glad tjej som just nu sitter i babysittern och bajjar! =D
dock verkar det som hon fått ögoninflammation...har baddat och baddat henne med varmt vatten men det verkar inte hjälpa. ska höra med bm idag vad hon säger..stackars lilla gumman våran!

igår var mys.
ommöblerat och det vart sååå fint, har fått upp nya gardinerna och de passade jättebra, hade främmande nästan hela dagen, vilket gillas, och sen mys tillsammans på kvällen. fikade och såg tv tillsammans alla tre. hann även med en dammsugning där på kvällskvisten!

nu ska jag fixa det sista innan vi drar iväg. M kommer och möter upp oss där och är med Emina och sen skjutsar han hem oss och äter lunch tillsammans med oss. trevligt!
skulle gissa att det blir att vila middag sen...trött mamma idag.

även Emina är söming:

image446

vilosöndag?

njaa...inte riktigt, men nästan. trots paniken för min vikt har vi idag skippat promenaden.kom annat emellan skulle man kunna säga.och nu finns det inte tid.

har möblerat om i vardagsrummet och det blev toppen! känns det som än så länge.
M gick just ut i garaget och skruvade lite i skotern och Emina ligger här på soffan bredvid mig och vilar lite. sov några timmar i sin säng inatt, men sen var hon lite tjorvig..hon har sovit men legat och sparkat och haft sig en massa så vi har en trött tjej här idag.
ska själv stryka de nya gardinerna till vardagsrummet snart. grå blir det, jag hoppas det inte kommer se konstigt ut för då vet jag inte vart jag ska ha de...

ikväll kommer nog Calle hit. grabbarna ska kika på Formel 1 och jag gissar att jag och Emina automatiskt blir drabbade då....
kanske hinner en sväng på Obs innan och handla en fönsterbräda till hallen och ett nytt duschhandtag.

badade igårkväll/natt och det var helt lovely!! älskar....

vi idag:

 

 

förlåt mig

alltså ni får verkligen ursäkta att min blogg sett förskräcklig ut sen jag gjorde om den.
mig ursäkt är att jag inte ens vetat om det!
hos robban ikväll var jag in på min blogg för att se om någon av er skrivit någon kommentar och såg på hans dator som har bra mycket bättre och bra mycket större skärm, att detta var ju för bedrövligt..förlåt mig!
nu kanske det ser lite bättre ut? eller? säg till om det ser konstigt ut på era datorer...vi har ju inte så står skärm eftersom vi har en bärbar så det kan se ganska annourlunda ut här!

var hur som helst en riktigt mysig kväll hos robban. bjöds på underbart god och efterlängtad mat! sedan hade vi emd oss kladdkaka och glass till efterrätt. dock var den lite väl kladdig....var i princip bara som smet, men den smakade bra i alla fall!
nu är vi hemma igen och det verkar som att Emina nu sover sött i sin egen säng. underbart! igårnatt sov hon från 00.30 - 04.00 i sin egen säng innan hon vaknade för amning. hoppas det funkar inatt också. känns som att vi skulle behöva lite bättre rutiner, men de kanske kommer om vi kan få henne att sova i sin egen säng till att börja med. en sak i sänder.

planerna för morgondagen är obefintliga. M vill tvätta skotern sin som han köpte idag. (vintermys!) och jag skulle vilja hinna med en promenad till. det skulle innebära 5 lite längre promenader denna vecka vilket skulle få mig att känna mig stolt. dock har jag fått tillbaka mitt skumma mjälthugg (eller vad det är) som jag hade direkt efter förlossningen så fort jag promenerade...hugger så jag tappar andan..känns ungefär som när man fått en smäll i mellangärdet..kan inte förstå vad det är. det försvann efter ett tag men har nu varit tillbaka de 2 senaste promenaderna..det gör ju att det känns ganska jobbigt och träligt tyvärr.
någon som har ngn aning om vad det kan vara?

Robban: tack för en jättemysig kväll! skulle vi behöva göra oftare! våran tur nästa gång kanske? =)

lördagsnöje

har haft en lång sovmorgon med gumman idag. fast vi var uppe mellan sju och åtta och sen gick vi o la oss igen och sov 2 timmar. var hur mysigt som helst!
sen kom M hem och vi har varit på en promenad. uppfriskande!

nu ska vi äta lunch. sen ska vi hinna bada Emina, laga kladdkaka och fixa oss innan vi ska vara hos robban kring fem. borde vi ju hinna på två timmar! =)

jag har sagt det förut

och jag säger det igen.
jag älskar magnus ugglas blogg!

paniken smyger sig på

jag måste bli smal!!
jag får panik av att vara så här stor. visst, jag har nyss fått barn, det är ingen panik. men för mig är det det...dock får man inte banta så länge man ammar. nästan så jag önskar att jag inte kunde amma..hemskt, jag vet, men så känner jag. får fortsätta med mina promenader...tills jag orkar mer, och mer och mer...förhoppningsvis...

det är inte bara så att paniken smyger sig på, den är redan här....

hemkomna

från stan och bergnäset nu.
var först på stan med Jossi, strosade, shoppade, käkade middag på Waynes (plus deras otroligt antastiska kladdkaka!!) sedan vidare till bergnäset. M kom och hämtade upp mig där sen.
det är så otroligt mysigt när människor man bryr sig om strålar när de tittar på vår lilla tjej, gullar med henne och inte kan slita blicken från henne. då blir man varm i mammahjärtat! lycka....

nu är vi som sagt hemma. M fick jobba över idag så han hann inte på middagen och blir med andra ord hemma med oss ikväll. jippie!! eller hemma och hemma, han ska ut i garaget nu snart och byta till vinterdäck för på morgonen imorgon bär det av till överkalix och kika på en skoter. dock ska inte jag och Emina med. vi stannar hemma och lördagsmyser istället.
sen på eftermiddagen ska vi som sagt till Robban på middag. längtar massor! alla mina älskade samlade!

shoppade en massa nya kläder till gumman idag för bonuscheckarna på HM. och lite till mig själv..

Till Emina:

- vit långärmad klänning skuren under bysten
- rosa Hello Kitty klänning
- ljusrosa leggings
- ljusrosa ballongformad tröja med vita prickar

Till mamma:

- grå stickad kjol
- svarta leggings i siden
- knästrumpor i offwhite
- knästrumpor i guld
- rouge

nu ska vi se idol och käka godis och myyyyysa!!!!

middagstips

nu har vi ätit, duschat, gjort oss iordning, kokat kaffe, fixat iordning alla traderasaker jag ska skicka idag, packat skötväskan och plockat undan lite. så nu är vi redo för att fara. dock ska vi inte fara riktigt än. två går bussen vi ska med. ska bli skönt att komma ut lite. sen åker vi hem med pappsen kring femtiden.
ska äta middag med jossi på stan för M ska ut och käka med några kompisar ikväll. sen ska jag och Emina hem och mysa med godis och Idol. mys!

ställde mig på vågen innan jag duschade. och jag blev glad!! igen! så otroligt roligt att se att det gör skillnad att jag bryr mig om vad jag äter och tar våra promenader. dock är det inte så kul att se resultatet. magen är som en enda stor degklump. usch...är ju så mycket hud som ska gå tillbaka som bara blir lösare ju mer fett som försvinner. den har ju trots allt töjts i nio månader så det är väl bara att räkna med att det kommer ta lika länge tillbaka..aja, beach 2008 är ju en bit bort! =)

gjorde fisk till middag igår och det var sååå gott! kan verkligen tipsa om det.
tycker det är så himla svårt att komma på middag varje dag så jag tänkte att jag kan ju kanske hjälpa nån stackare som har hjärnsläpp om vad ni ska äta till middag idag=)

dela ( en förpackning) torsk i 4 bitar.
klipp 4 st bitar folie i lagom storlek.
lägg torsken på folien. 
skiva 1-2 gula lökar och lägg lika mycket i varje foliepaket
skiva 3 st vitlökar och gör samma sak
lägg i en liten klick smör i varje paket
krydda med ganska mycket salt  och en hel del citronpeppar
tryck ihop paketen så det inte läcker ut någonstans
in i ugnen i 200 grader i 20-25 minuter

vi åt det tillsammans med potatis och majskolvar. mums! nyttigt och enkelt!

de olika skriken

usch. sitter och tittar på Montel Williams Show. tonårstjejer som blivit misshandlade av sina pojkvänner..så hemskt så hemskt. förstår inte vaför jag ser det, får mig bara att må så himla dåligt.

gumman ligger i sittern och tjollrar. det är så roligt nu när man har börjat märka skillnad på hennes skrik. dels har man lärt sig och dels börjar hon bli så gammal nu att det är större skillnad på dom än i början..
just nu ligger hon och smålåter lite och gör munnen så sur hon bara kan. sötnos! jag vet att det är ett uttråkat/uppmärksamhets skrik..hihi.=)
de oilka skriken:

-jag har bajsat/kissat, byt blöja!
-jag är uttråkad/behöver uppmärksamhet
-jag är trött
-jag har ont i magen
-jag vill komma upp i famnen
-jag är irriterad för att du pussar på mig så mycket! =)
-jag är hungrig                                                                                 

ska nu mata henne, sen hoppa i duschen. gick så bra att ha henne i sittern i badrummet medans jag duschade igår så jag provar idag igen. sen ska jag försöka hålla henne vaken så mycket som möjligt så hon kanske sover i eftermiddag när vi ska på stan med Jossi.
ska shoppa på hm!!

nattinatti

godnatt från den lilla familjen i rutvik!


image441

vardagslyx

handlingen avklarad och har precis njutit av en...hmm..blandning av en smoothie och glass..
innehåller kesella (1%), frysta hallon och sötningsmedel. mixas ihop = mums!!
och så en mumsig latte till det.
nu ska vi kika på Heroes och försöka få gumman i säng i anständig tid ikväll.

tack och hej!

helgen

dagarna går så otroligt fort....var nyss ledsen över att helgen redan var slut, men imorgon börjar ju helgen igen! underbart. imorgon ska M ut o käka med några vänner på Blue Moon Bar. vet inte riktigt vad jag och Emina ska hitta på. hade velat fara och hälsa på syrrorna, men det verkar som att Jossi skulle bort..hade även velat fara på stan men vet inte än hur det blir. har nämligen fått min guldbonus från hm nu. ni vill inte veta hur mycket jag shoppat för under året för att få den, men...som sagt tidigare: jag är en shoppoholic. åtminstone nära!
om det inte blir stan och sen bergnäset så blir det åtminstone stan och sen hem och så får vi mysa på egen hand jag och gumman. med godis och idol. det funkar det också såklart!

på lördag är vi bjudna på middag hos Robban. ska få oss plankstek! mums! han är såååå duktig på att göra planka..mmm...plus att det självklart ska bli himla mysigt att träffas allihopa för flickorna ska också dit.


M kommer hem snart och senare ikväll ska vi fara och handla lite. måste handla nya blöjor. köpte Icas blöjor sist vi handlade och det var verkligen ingen hit! har fått byta kläder på Emina flera gånger om dagen för att det läcker igenom. inte bra med andra ord! plus att det är den där kompleteringshandligen vi måste göra. mjölk o pålägg o sånt som tar slut på en gång känns det som...

nu ska jag laga middag. blir foliebakad torsk med potatis. enkelt och gott! och framförallt nyttigt med fisk!

vad tycker ni om den nya designen på bloggen då? höstigt och mysigt eller bättre innan?

sovmorgon

nu är mammsen vaken, men Emina sussar fortfarande. sötnosen...
helt sjukt att jag hinner sakna henne bara av att hon sover...

passar på att äta lite frukost innan det är hennes tur att vakna och äta frukost.=)

idag har vi endast en sak inplanerat och det är promenad med boman i eftermiddag när hon slutar. annars blir det väl det vanliga. lalla på här hemma. kanske man skulle baka ngt gott?
bara  det att jag inte kan låta bli att äta det då...=)

nattsudd

gumman vill inte alls sussa...alldeles pigg är hon. ligger i min famn just nu o kikar på mig med stora ögon...jollrar lite och äter lite på sin högra hand. underbara unge! (bortsett från att hon inte vill sova då...)

var o hälsade på carro o erik en sväng ikväll. blev verkligen en snabbsväng, men det var som vanligt trevligt att träffa dom och det var väldigt skönt att komma ut. om än bara en liten stund så...

nu bajjade madame minsann. kanske var det det som behövdes??
bäst att byta...

godnatt för oss!

julklappshandling

slog mig idag att det inte alls är speciellt länge kvar till jul. ca. 2 månader bara...
har därmed inlett årets julklappshandling!
törs inte avslöja vad. men julklappen är till min käresta och beställdes alldeles nyss! känner mig supernöjd över min idé och hoppas jag kommer vara lika nöjd med resultatet.

ska nog försöka handla ngn mer julklapp nästa gång vi besöker stan. lika bra att börja i tid!!

frisyrkavalkad

så, nu till den viktiga frågan: vilken frisyr samt färg passar jag bäst i?

  
                                                                                     

                                                                       
         

tradera addicted

har just budat på ett clipon set med löshår. får veta imorgon om jag får det. håller mina tummar!

nu ska vi vila middag

kvalitetstid

idag ska jag och gumman ha en riktig slappardag!
det behövs inte städas, inte tvättas och inget annat speciellt heller för den delen.
har sussat fram till åtta, vilket kändes ganska lagomt. blir middagsvila senare. mys!

gumman sitter i min famn och myser. hon måste vara världens goaste unge!

ska knåpa ihop frisyrbilderna där på mig idag, ringa Nix, (blir galen på alla försäljare) och sen bara vara med min älskade dotter. inga måsten idag!

image430

back in the days

har suttit och kollat på gamla kort. från 2004. var grymt kul att se! dels har jag många fina minnen från det året, dels måste det då har varit det år då jag ändrade frisyr flest gånger...jisses! kan inte förstå hur jag hann med alla.
stilen var inte smo idag, eller kanske lite ändå. tror min stil har inslag av min gamla stil, dock bara en liten nypa...

hade tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder så ska ni få avgöra vilken frisyr som passade mig bäst!

hinner dock inte det just nu. blir senare ikväll eller imorgon.
nu bär det av till (Eminas) morfar och Rutan!

Fotoinferno

har just brännt ut bilder som ska skickas på framkallning. har ju hunnit bli en del sen gumman kom till världen...

har sen bränt ut alla bilder som vi har på datorn. dels tar de så stor plats plus att jag är livrädd att datorn ska krascha så man tappar alla bilder. så nu kan jag pusta ut! allt är nerbränt och snart även framkallat.
då blir det åter till klistrandet...

har rensat bland alla skivor nu så att allt av samma är på samma plats. musik på ett ställe, filmer på ett annat och foton på ännu ett. hittade en skiva från 04-06. måste kika på den nu!! =)

gumman i min famn imorse innan vi gick o la oss igen..lite sömnig?

image429

som väntat

så somnade vi om och sov ca. 2 timmar. supermysigt!
nu är vi vakna igen, eller emina somnade precis i babysittern.
mammsen är vrålhungrig, redan. men så går det när man äter frukost i ottan!

tänkte att det var länge sen med en dagens, så här kommer en.
är väldigt tråkigt idag. liksom vädret...

  image428image427image426

tidig morgon som vanligt

vaken med tuppen. eller snarare med emina...
trots att hon sov hela dan nästan igår somnade hon efter endast lite tjorv igår. har inte sovit så bra inatt men ändå sovit. tills nu...men jag skulle gissa att vi som vanligt kommer gå o sussa snart igen. är ju sååå mysigt!
älskar att stiga upp tidigt och mysa på en stund här i mörkret när jag vet att vi kan sova mer sen. då somnar hon sött på min arm och så sover vi i ngn timme. älsklingsmys!

här har vi mina två underbara i Bjummis i helgen. gladskiten!

  

höstmysigt

ikväll har jag äntligen strukit och fått upp i alla fall ett par av de nya gardinerna. fick bli de i köket. och som jag trodde blev det riktigt höstmysigt och fint. passade perfekt!



har grejat på en massa här hemma ikväll. nu är Emina smått hysterisk i pappas famn...bara gråter och gråter. har knappt varit vaken ngt alls idag. nu på kvällskvisten har hon varit vaken ngn timme, men hela dagen har hon bara sussat....hoppas hon kommer sova i natt ändå.

imorgon kommer tant Sassa på förmiddagen. ska självklart ta en promenad. hoppas på att det är toppenväder precis som idag. annars har vi inget speciellt planerat...
nu ska jag hjälpa pappsen men gumman. skär i hjärtat att höra henne så ledsen.

frisk höstluft...

just hemkommen från en promenad runt rutvik. var såå skönt att få svettas lite. och at få lite frisk höstluft! gumman sover forfarande i vagnen ute.
hon har verkligen sovit hela dagen...nästan så man blir orolig. men vill gumman sussa så ska hon sussa. man får inte glömma bort hur liten hon verkligen är. hon kanske tar igen sig.

ska snart börja med lite middag.
blir någon röra med bacon, eller kanske korv och potatis. är så sjukt sugen på potatis!

ikväll hade jag tänkt försöka göra om bloggen lite. känns inte direkt aktuellt med de bilder jag har där nu...underverket har ju kommit nu och är ju inte längre och simmar inne i mammas mage!
plus att jag är sugen på lite höstiga fäger...dock är ju svart och vitt mina favoriter egentligen..

många

inlägg idag.
har ju haft lite bloggabstinens när vi varit borta över helgen. hihi.

har precis ätit lunch. delade en matlåda som egentligen bara var 1 portion, men det räckte gott och väl ändå. tänka sig så mycket mer än man behöver man äter...och detta utan att svälta sig, utan bara äta vettiga mängder. med tanke på vilket matvrak jag är (tack mamma), så har jag tur som inte ser ut som en heffaklump. visst., jag har många kilon kvar att gå ner än, men det går i alla fall stadigt åt rätt håll, om än ganska långsamt.
motion och vett, det är det jag "bantar" med nu. (bantar verkligen inte egentligen), men så fort jag slutat amma bli det GI igen. det var verkligen toppen!
ska kolla med bm om man kan göra det även fast jag ammar, men jag tvivlar...
blir i alla fall en promenad med Boman så fort hon slutar idag och imorgon med Sassa.

innan boman kommer ska jag och gumman bara mysa och ta det lugnt. har egentligen en massa måsten. typ packa upp från helgen, sätta upp gardiner, städa undan m.m. men idag ska vi ha en mysdag. ska slå på en film nu och lägga mig och kramas med gumman i soffan. sånt behövs!!

dagens låttips

                              Matchbox Twenty - How far we´ve come


en låt som man riktigt rycks med i!
har haft en period av lugna låtar, men nu känner jag att den perioden är förbi och jag vill ha glada upptempo låtar! som denna! underbar! har dansat många gånger med Emina till denna.


image420image421

mitt i natten?

jag och gumman är vakna här i mörkret.
vaknade 05.30 av att hon la av ett stort lass i blöjan. var bara att snällt stiga upp. efter amningen ville hon inte alls somna om. låg bara och kikade på mamma som försökte sova. lika bra att kliva upp medans pappsen fortfarande var hemma, mysigast så. så nu sitter vi här vi två. i vardagsrummet med en brasa. jag i soffan och emina myser i sin filt i sittern. hoppas på att hon ska bli sömnig på en stund så vi kan gå och lägga oss igen.
sötnosen. avfyrade världens största leende för pappa när vi klev upp imorse och hon fick syn på honom. någon som är lite pappakär kanske? =)

inga planer för idag. inte än i alla fall..

vi två i bjummis. roar oss med kameran medans pappsen grejjar med ngt annat. tror mamma tyckte det var roligare än Emina....


image418image419

bästa köpet på länge

minns ni att jag vann en auktion på en skinnjacka på tradera här för ett tag sen?
kan nu meddela att den kommit och att den var sååå snygg! verkligen bästa köpet på länge, för en skinnjacka går inte ur tiden heller. det bästa med en begagnad skinnjacka är att den är färdig "ingådd". mjuk och skön och så där lagomt assnyggt sliten så man slipper vänta på det!
ska försöka komma ihåg att fota den ngn dag så ni får se.
så nu återstår bara att sälja min gamla skinnjacka. förvisso väldigt snygg den med, men jag inte användning för två st. så nu när jag vet att den nya passar är det off you go för den andra.

ngn som kanske är instresserad av min skinnjacka? den kommer från Carlings och är i toppskick!
kan skicka bild till dig som är intresserad.
maila mig i sånna fall på: [email protected]


gumman våran ler för fullt nu:

image416 image417
 

helgen

blir några bilder i varje inlägg. trist att lägga in alla i samma..drar ut lite på det! =)

var som sagt i bjummis i helgen.
började lördagen med frukost och sen en promenad runt rutvik. vidare till barnens hus och shoppa lite till tjoffsan. resulterade i en tavla som man gör hand och fotskulptur i, en badstol och en tvål.
kom till bjummis ganska sent efter några stopp på vägen. hade med oss pizza men fick inte ens i mig halva då gumman var alldeles hysterisk. M tog henne men jag tappade matlusten helt..hon skrek så hon har varit hes idag. (jag lovar gumman, jag ska aldrig äta tacos mer så länge jag ammar dig!!)
sen blev det Heroes för hela slanten! myspys!!! blev en perfekt kväll.
gick och la oss allihopa i sängen på övervåningen och somnade och sov sen till åtta på morgonen. toppen.

idag har Johanna, Johan, Linnea och Nils varit och hälsat på oss i stugan.
på morgonen har M klyvt ved och jag och Emina har badat med nya badstolen och sedan hållt pappsen sällskap. hade henne i selen på magen och hon sov gott av allt oljud. (sover bäst då)
sen kom främmandet och vi har grillat hamburgare och korv, druckit gott bjummiskaffe (smakar av ngn anledning alltid bättre där), lallat på med kidsen och sedan blev det hemfärd.

nu är M och jobbar en stund men kommer snart hem igen. då ska jag slänga mig i en välbehövlig dusch och sedan passa på att mysa resten av denna söndag. kanske med lite glass och frukt. helglyx!


  




tillbaka

blogglöst ett tag nu. for till bjummis igår bestämt som hastigast. var hur mysigt som helst och kom hem för en stund sen. har inte riktigt tid med bloggandet nu då jag har en missnöjd madame i famnen men jag återkommer lite senare ikväll. har mycket bilder att bjussa på också!

fredagkväll

äntligen fredagkväll! som jag längtat, och säkert Emina också. pappsen hemma och sovmorgon för oss allihopa imorgon. eller inte nödvändigtvis sovmorgon men bara att få vakna tillsammans räcker gott.

sitter nu och kikar på Idol med Frida och Johan. har käkat tacos tillsammans och suttit och surrat i köket. ätit ostkrokar och druckit kaffe. tur att sassa kom tidigare idag och tog en promenad runt rutvik med oss!
har inte hunnit med någon gardinuppsättning idag så det får bli imorgon i samband med ommöbleringen kanske...

nu ska jag visa frida och johan lite videor på you tube. för ni har väl inte missat: paul pott när han uppträder i American Idol?? Eller Bianca Ryan i Americas Got Talent?? Eller han som beatboxar??? nu minns jag inte vad han heter...oh, det är rysnsingar i hela kroppen!

morgonstund har guld...

sitter här med tjoffsan i famnen och myser. har vart vaken en timma snart, men funderar på att lägga oss och vila en stund till snart. känner mig trött och slut trots både sammanhängande och lång sömn inatt.

igår var helt underbar. har haft ett par stressiga och trötta dagar tidigare men nu har det vänt och allt är toppen igen. mer än toppen! jag är mer kär än någonsin, känner att vi börjar få lite rutiner med Emina, vet hur det mesta funkar runt henne och sysselsätter oss hela dagarna.
myste med bad och gos, precis vad jag behövde. och behöver jag säga att presenten var väldigt uppskattad.
dessutom somnade tjoffsan som en liten prinsessa trots att hon sovit största delen av dagen. fick därmed somna i min mans armar. det var inte igår!

idag är planen att bara mysa på ännu mer. skulle egentligen till Malin och Micke, men det blev tyvärr inställt. så vi ska laga tacos och kolla idol. kanske baka något gott, köpa lite godis och självklart tända ljus!
jag och emina ska gå och handla under dagen.
det är kvällsplanen. dagsplanen är inte mycket. ska försöka få upp de nya gardinerna, men i övrigt ska vi nog bara ta det lugnt. känns väldigt skönt och avslappnande att veta att vi inte har en massa stress framför oss. en välbehövlig lugn fredag.
och hur underbart är det inte bara att veta att vi imorgon kommer få vakna tillsammans med pappsen. det är det bästa!


bilder tagna för ngn dag sen:

min nya tunika i alla fall, älskar den: (dåliga bilder jag vet)

 



sååå

nu har jag mojsat till det här med tända ljusa överallt och ett fint paket som väntar på köksbordet med en liten kärlekförklaring. det är sånt som uppskattas. jag är sån. älskar att ge små oväntade presenter, lämna små lappar, skicka söta sms...tror min M är ganska bortskämd med sånt. =) men det ska man väl vara???

så till allt annat jag shoppade:

fotoalbum och klister
gravlyktor
brun tunika
grå kofta ((sååå fin))
1 st svart body till Emina
1 st vit body till Emina
cd-penna
underlagskräm
mascara
borste till ögonskugga

nu har min man kommit hem så nu ska jag ägna honom all min uppmärksamhet heeela kvällen!! ett varmt bad med badsalt eller badskum, tända ljus, heroes, fika och blåbärste. kan det bli bättre??
jo, en underbar liten dotter!!

dagens handling

blev en hel del shopping idag. tur att jag lagt ut en massa mer saker på tradera! =)

blev många timmar men det var så mysigt och skoj. mest för att få träffa jossi men självklart även shoppingen. och Emina har som vanligt varit toppen. så snäll och go hela tiden. var borta 4 timmar och hon sov hela tiden. vaknade när vi skulle kliva av bussen och grinade. (hungrig)

nu har jag i alla fall fått köpa hem lite höstmys. äntligen! dels har jag inte kommit på vad jag vill ha och sen har jag inte hittat nått. men nu! åhlens är världens bästa affär när det gäller heminredning. de har så otroligt mycket fint!
köpte nya höstgardiner till köket. mönstriga i lite olika färger, bruna och guldiga, gröna färger. jag brukar hålla mig till enfärgat men dessa var så fina. (fotar när jag satt upp de och visar)
hittade nu även färgen jag vill ha till vardagsrummet. har ju mest brunt och vitt (allra mest brunt) men jag ville ha ngn annan färg. blev grå öljettgardiner. tjocka och dyra, men sååå fina!
till det blev det en lykta i rostfritt och ett vitt ljus till det som ska få stå i fönstret.

eftersom jag älskar min man så mycket och efter en såå mysig morgon tillsammans så köpte jag en ny vinterjacka till honom. jag hoppas den passar och att han tycker om den...måste slå in den!! innan han kommer hem, har glömt.!! återkommer..

nytta

har hunnit med en massa idag känns det som.
har dammtorkat, dammsugit, tvättat bäddmadrassen, lakanet och gummans filt, käkat lunch, lagt ut alla kläder på tradera, fotat lite, satt i värmeljus överallt där det var slut, fixat mig...
det är mycket med en liten en, men hon har sovit ganska mycket idag. ska försöka hålla henne vaken nu fram tills vi ska åka så hon kanske sover på stan...

och ingen jacka hade kommit...buhu...


image408

image409

image410

stan igen

nyuppstigna och mysiga jag och emina. fick mysa en massa med min man imorse! det var inte igår känns det som. inte direkt så man hinner just nu när emina tar så stor plats. man får tydligen kliva upp en timme innan han ska till jobbet (halv fem) och mysa då istället..=)
somnade om sen och jag och gumman har sovit vidare tills halv åtta. då bestämde hon sig för att lägga av ett rikligt lass i blöjan, och inte bara i blöjan, även utanför..bara stt kliva upp med andra ord...

nu äter jag frukost. godaste frukosten. blåbärste med honung och polarkaka med smör. det bästa!
idag blir det som sagt stan med syster, men inte förrän senare. kring två-tre.
innan dess ska vi fortsätta med tvättandet, måste ju nu byta sängkläder igen, eller lakan i alla fall, ska lägga utan kläderna på tradera som jag fotade igår, ska försöka hinna med att fota emina och ska även skicka iväg foton på framkallning. vi har det vi gör med andra ord.
skipper promenad idag för att hinna med allt annat.

sa jag förresten att jag vann auktionen på den där skinnjackan jag visade??
den blev lite dyr, men har sponsrat den med allt jag själv sålt. hoppas på att den kommer idag!

vår lilla gumma

så har man ändå hunnit med ganska mycket idag.
tvättat en massa, bäddat rent lagat middag, haft främmande, handlat, fotat kläder för tradera...
det är mycket när man har en liten en som kanske inte är lika sugen på att göra allt detta som mamma...=)

nu ska vi snart sussa, i alla fall krypa ner i sängen. men först blir det blåbärste och sedan en välbehövlig dusch!

en trött liten tjej:



image407

middagsvila

ojoj. skulle ju bara söva emina.

la oss i sängen. skulle amma henne så hon somnade och sen grejja på en massa. men ack så snopen jag blev när jag vaknar nästan 2 timmar senare..

har ju inte hunnit med nått nu! inte lätt att vara småbarnsförälder...=P

veckans planer

skulle lägga upp lite foton här idag, dels från tidigare dagar och även från idag. men självklart dog batteriet så nu är den på laddning. med andra ord: de kommer senare.

grejjar på här hemma idag. inga planer på ngt speciellt och det känns faktiskt superskönt. är så mycket annat denna vecka så jag känner att jag faktiskt kan njuta av att bara vara hemma idag. jag och emina grejjar på med lite av varje.
har en del som vi skulle behöva göra:

- byta sängkläder
- tvätta (håller på)
- dammsuga
- laga mat
- plocka fram mammakläder och annat som ska säljas
- fota det som ska säljas
- slå in presenten vi köpte igår
- dammtorka
- plocka undan
- skicka in foton på framkallning

ikväll ska vi fara och storhandla. behövs verkligen och jag tycker faktiskt att det är ganska skoj=) åtminstone när man ska handla mycket. ska nog fara på kvantum, enda stället jag vet att de har de pampersblöjorna vi vill ha. måste komma ihåg att handla värmeljus också. mycket viktigt!! blir galen när jag inte kan tända hur mycket ljus jag vill...

imorgon ska vi på stan igen. ska träffa syster/moster Jossi. har en del jag ska köpa:

- locktång
- fotoalbum och klister
- ngt fint gravljus och ngn blomma

på fredag ska vi se Idol hos Malin och Micke. ska bli himla mysigt!! kanske vi skulle köpa med oss ngn middagsmat också? eller vad säger du Malin?
annars är planerna för helgen att möblera om i vardagsrummet. eller i alla fall prova och se hur det ser ut...behöver lite förändring nu så här till hösten. hade velat ha lite nya gardiner också, men det är ju så himla dyrt....

nu ska jag dricka kaffe och äta toscakaka. mums! =P

hemska värld...

tydligen så ska Livs blogg vara påhittad....
av ngn anledning kände jag det på mig när jag läste hennes inlägg igår. vet inte vad det var, men ngt fick mig att känna så. fick grymt dåligt samvete och stötte bort den tanken på en gång.
hon är visst polisanmäld nu...
men precis som en person skrev till mig: hon kanske i alla fall ökade försäljningen av Rosa bandet.

jag vet inte vad anledningen till att hon gjorde så är, men jag hoppas av hela mitt hjärta att det fanns en bra orsak bakom och inte bara ngn stackars tjej som behövde uppmärksamhet.
så många tårar som spillts över denna tjej!
fast å andra sidan, tänk så många där ute det finns som verkligen har detta livsöde.
i får ägna en tanke till dom..

slut som artist

är mamsen nu!
det blev verkligen en heldag för oss två idag. klev upp klockan sju (mamma sju och emina åtta), for klockan nio och kom hem klockan fem. emina har varit som en liten ängel hela dagen. underbara unge!!
först var vi på bvc. tjoffsan hade nu gått upp till 5 510 gram och var hela 55 cm lång! stora tjejjen!! och självklart stolt mamma. alla gånger tidigare vi varit där har hon blivit alldeles arg men idag skrattade hon gott hela tiden. =)

efter det var vi på ica och skickade en massa saker som jag sålt på tradera och sen kom rutan.
rutan och emina tog en promenad och mamsen gick till tandläkaren. de kollade och lagade på en gång. skönt! eller egentligen var det verkligen inte skönt, men skönt att ha det gjort. nu är det bara betalningen kvar...suck..
det hade gått jättebra för rutan och emina. första gången vi har barnvakt ju!! och ett stort tack till dig rut för hjälpen, det var guld värt!

sen bar det av in till stan för att träffa boman.
började med att luncha, surra, amma, byta blöja och sen vart det shopping i 2 timmar. hann handla ganska mycket innan det var dags att fara hem. bland annat kläder till tjoffsan, till mamsen, (surprise), fruktfat, present, (hemlis till vem den är åt), mascara m.m....  och självklart Rosa bandet!!! lägger in lite bilder imorgon!

hann med andra ord med en massa idag. var en riktigt härlig dag, men nu är det två trötta tjejer här i vardagsrummet i rutvik. emina ligger med rumpan bar på en handduk och myser. det är ju sååå skönt att lufta rumpan lite! mamma bloggar och pappsen klipper gräset för sista gången i år.
snart kommer kanske faster frida. då blir det kaffe och fika. perfekt vardagsmys!

hjälp!!!

image404


sitter och gråter. gråter för att jag är berörd, gråter för att jag känner mig uppgiven och gråter för att jag är förbannad och ledsen. imorgon den 10:e oktober kommer ett liv att slockna. Liv kommer imorgon 20.00 ta sitt sista andetag och somna in föralltid.
Liv har bröstcancer, en bröstcancer som spridit sig så mycket att hon inte går att rädda. Hon är 20 år....

hon berör med sin skrift och skiver om saker som jag önskar att alla kunde läsa och förstå. lyssna på Liv...
hon är en klok tjej som vi skulle behöva fler av, inte färre.
läs hennes blogg här: http://colourfulmiracles.blogg.se/

idag ska jag köpa Rosa bandet. jag ska från och med nu bidra med det lilla jag kan. tillsammans kan vi göra stor skillnad!

godnatt

en trött liten familj säger härmed godnatt.

återkommer imorgon med nya pigga tag!

nattinatti!!

image403

låttips

nu har sassa precis farit. har hunnit med en promenad runt rutvik, några koppar te/kaffe, fruktsallad, surr, sotarbesök....

har nu äntligen fixat en tid hos tandläkaren. så imorgon 11.20 ska jag dit. Rutan kommer och är barnvakt under de minuter det tar och sedan bär det av till stan och träffa Boman. blir alltså en fullspäckad dag och kommer nog inte hem förrän ngn gång under eftermiddagen. blir nog två trötta, matta men nöjda tjejer som kommer hem.
ska bli såå roligt att gå på stan. känns som att det var länge sen.

har en underbar låt att tipsa om idag. både jag och Emina älskar den. den ger mig gåshud över hela kroppen!
Dancing - Elisa

nu ska jag och tjejjen laga middag snart tills pappsen kommer hem. blir lax, potatismos, gröna ärter och hollandiesås. lättlagat och gott!

sjusovare

Emina sover fortfarande. jag äter frukost. jasmine te och polarkaka. mums!
gumman var tjorvig inatt. ville inte alls sova. var vaken sen klockan fem på eftermiddagen och somnade inte förrän närmare två på natten..tror att hon till slut blev övertrött. men sen dess har hon sovit sött. vaknade kring halv sex och åt lite, men somnade sedan om.
men eftersom hon då istället sover längre på morgonen så är jag trots allt pigg idag!

kring elva kommer sassa. då ska vi försöka oss på en promenad. hoppas emina tillåter, hade verkligen behövt det! men än så länge är det hon som bestämmer...

nu ska jag äta upp min frukost och sen försöka hinna fixa mig lite innan tjoffsan vaknar.

Mammas hjärta

image401

Foto: Carola Ek

en tjej med bra musiksmak

jag måste ha hittat babyn med bästa musiksmaken!! =)
våran lilla tjej har nog formats redan i magen av mammas musik...

2 låtar finns det som hon somnar till direkt. slappnar av och somnar. så fort de slutar vaknar hon så de spelas flitigt nu. den ena har det varit så med ett tag och den andra hittils bara ett par gången så vi får väl se om det fortsätter...

Lars Winnerbäck och Miss Li - Om du lämnade mig nu
Dancing - Elisa

hemma igen

nu är vi hemma igen efter bjummis och dop.
var mysigt att vara borta men alltid lika skönt att komma hem! detta var alltså tjoffsans första utflykt med övernattning. och självklart har det gått jättebra. hon är så duktig våran lilla tjej. kärlek!
på lördagen myste vi bara på en massa, vilade, åt gott och kikade på Heroes.
på söndagen hann vi med en liten promenad efter att pappa grejjat på ute i ladan och mamma och dotter vilat middag. sen blev det stressigt att hinna med allt vi skulle innan dopet som var klockan två, men vi hann precis!
när vi kom hem ikväll fick vi besök av Sebbe som flyttat till sthlm men var hemma på besök. var kul att se han.
gumman har varit vaken en massa timmar nu...tror det är första gången hon är vaken så här länge i sträck. mer än 3 timmar nu, men jag tror mig minsann se att hon håller på att somna nu...
hon har suttit i mammas famn framför datorn och lyssnat på musik. det var tydligen inte så skoj, men när mamma sjöng gick det bättre! =)

kommande vecka är fullspäckad! i alla fall känns det så som småbarnsmamma! men det är bara roligt. älskar att ha många järn i elden och eftersom det innebär att träffa en massa fina människor så blir det ju ännu bättre!
jag älskar verkligen mitt liv ska ni veta..
kände mig ofta ganska deppig under min graviditet. mycket kändes jobbigt och det var inte speciellt skoj att ens träffa folk. men det känns som att jag vunnit mitt liv tillbaka! jag var livrädd att jag skulle förbli världens tråkigaste människa även efter förlossningen, men icke. jag har allt att se fram emot och det gör jag med glädje!
tack alla ni omkring mig för att ni finns! ni gör livet till det bästa som hänt mig!

veckoplanering:

måndag:
tant sassa kommer och hälsar på på förmiddag. ska försöka oss på en promenad med lillan, och självklart some catching up.
tant inger kommer och hälsar på på kvällen. ska bli spännande att se vad för roligt hon har med till Emina denna gång! inger köper alltid en massa presenter. försöker säga att det verkligen inte behövs eftersom det är hennes sällskap vi vill åt, men eftersom hon tycker det är så himla roligt måste hon väl få....=P
tisdag: bvc klockan 10.00. ska väga lilla gumman och se vad bm säger om hennes förkylning som hon haft länge nu och som istället för att bli bättre bara blir sämre..
efter det ska vi på stan med Boman. ska shoppa lite kläder till Emina och skicka iväg alla saker jag sålt på tradera hittils. (har hittils tjänat ihop 1080kr!!)
onsdag: hälsa på Malin och Micke (om de inte har ngt annat planerat då)
torsdag:
fredag:
lördag:
söndag:

sen måste jag boka en tid hos tandläkaren ngn dag denna vecka också. har sån tandvärk!
skulle även vilja fara och hälsa på pappa och rut, lägga ut mammakläder på tradera och skicka in bilder på framkallning.
mamma fyllde även år igår. 50...och eftersom vi inte varit hemma har vi inte hunnit vara på graven. ska köpa ngt fint på stan på tisdag och sedan ska vi fara dit med Emina för första gången i veckan.
när ska vi hinna med allt??

viktnedgång

blev glatt överraskad när jag ställde mig på vågen idag. försöker att inte väga mig varje dag får då känns det som att det går så långsamt...
verkar som att det är som alla sa, att amningen gör sitt med vikten.
första10-13 kilona bara rasade av! men efter det har det gått långsammare, men det går ju i alla fall åt rätt håll. eftersom jag inte är den mest aktiva människan så gissar jag att jag har amningen att tacka för väldigt mycket. fast jag måste faktiskt säga att jag tänker bra mycker mer på vad jag äter nu än tidigare, och framför altt hur mycket jag äter. för det är nog det som är den riktiga boven.
men nu ska jag verkligen försöka komma igång med promenaderna. kanske blir lättare nu när man har sällskap...

fick på mig ett par jeans igår. och trots att de klämmer och trycker lite här och där så är de på även idag. för man känner ju sig sååå fräsch när man får ha vanliga kläder på dig. tunikor och klänningar i all ära, men det är ngt speciellt med jeans!

har inte kommit iväg till bjummis än. fick främmande igår så det blev så sent innan vi hade packat klart, plus att Azlan var ute och vi ville inte lämna honom ensam ute hela helgen. men nu är han inne och får följa med, allt är packat och snart ska vi bege oss. blir mysigt!
har varit en tjorvig natt så jag ser fram emot en mysig vilostund tillsammans med gumman när vi kommer fram, och förhoppningsvis min man också. men med tanke på den rastlösa själ han är så får vi nog vila själva....
sedan blir det nog ngn promenad, det vanliga stugmyset och så några avsnitt av heroes i sängen på kvällen. helt enkelt en toppendag!

dagens planer

har vilat en stund. var skönt. och framförallt mysigt! älskar att sussa med min lilla tjej. så varm och go och kramvänlig. men nu är vi uppe igen.

hade tänkt att vi skulle göra bort att packa inför Bjummis, kan nog ta en stund eftersom det är första gången jag packar för Emina också. och så ska vi laga lasagne till middag. tänkte göra den under dagen så kan man bara värma den sen när vi ska äta.
måste även packa ner kläder för Nils dop som vi ska på på söndag, inte glömma!
det är bra att ha en blogg, för skriver jag ner vad jag ska göra så glömmer jag det inte lika lätt..=)
i eftermiddag blir det en promenad med Boman.
så härligt att ha ngn att umgås med som också är ledig om dagarna!!

bvc-tiden blev på tisdag istället, så efter den ska jag och Boman på stan. hade täntk försöka hitta ngn kofta till Emina. hittade en superfin på PO.P men eftersom presentkortet nu är slut där (tack robban!!) så kändes den lite dyr..kanske blir ngn huvtröja från Lindex som jag spanat in.
jag skulle även behöva lite fler amningslinne och bh-ar. dock väldigt trist att lägga pengar på...
ska kolla tradera! (beroendeframkallande)

inställt

det blev inge bvc för oss idag. skulle ju dit klockan tio och planen var att gå på stan efter det eftersom vi inte tar oss hem förrän kring två, men tyvärr var det ingen som kunde följa med oss. och att gå på stan i fyra timmar själv kändes inte så skoj..så vi bokar om tiden.

så vad ska vi nu hitta på idag då??

so long!

har precis haft främmande av Familjen Ek. var himla mysigt.
tack för den mysiga och fina höstpresenten!

imorgon ska jag och gumman på bvc klockan tio. får se om vi kanske ska på stan med Boman efter det, men på stan ska vi i alla fall. har ju redan sponsrat mina stövlar genom traderaauktionerna. känns toppen!
ngn dag när jag har tid ska jag även försöka sälja lite mammakläder och kanske lite annat som inte används.

till helgen ska vi till Bjummis. ska försöka klyva lite ved och även lämna av lite saker där att förvara över vintern. därför kommer det nog inte bli så mycket bloggande...
försöker nu ladda hem så många avsnitt av Heroes som möjligt så man kan ta med datorn och kika där. blir en massa mys med dagar ute, höstpromenader, grillning och kvällar framför tv:n. skönt!! gäller bara att komma ihåg att ta med allt vi behöver..man är ju lite rookie när det kommer till det...

bildspel

tänkte att ni skulle få följa med på vår promenad idag, därför följer här bilder från en mysig tripp..


image392

image393

image394

image395

image396

image398

image399

höstpromenad

nu har vi vilat middag och ska bege oss ut på en höstpromenad i solen. mys!

hittade den!!

bara för att jag skrev så i föregående inlägg så har jag nu hittat den. den perfekta jackan! skit samma om den nu skulle råkas vara lite sliten. jag MÅSTE ha den!

image391

rutiner och traderaauktioner

börjar vi kanske få lite rutiner nu jag och Emina? åtminstone känns det så de dagar vi inte har något speciellt planerat och inte ska iväg någonstans...

vaknar kring 6-7 (oftast) , ammar och kliver upp och mamma gör och äter frukost med Emina i sittern, mamma bloggar medans gumman är nöjd och jollrar lite.
efter ngn timme går vi och lägger oss igen och vilar...


och sen efter det är det väl lite olika vad vi gör men förmiddagen är ganska lika varje dag. och det känns toppen! rutiner är bra.

mina tradera auktioner går ganska bra. har i alla fall några bud så jag kommer inte gå helt lottlös. perfekt! eftersom det var de som skulle sponsra mitt skoköp.
är ju även ute efter en skinnjacka, men jag hittar ingen. jag vill inte ha en sån som jag redan har, jag vill att fickorna ska se ut på ett speciellt sätt. har sett en en gång, men nu finns den inte att finna någonstans. det optimala hade ju varit om jag hade kunnat hitta en på tradera, men jag är lottlös än i alla fall....
ngn som har ngt tips?

tips från syster

älskar ju som sagt att läsa andras bloggar. ngt med andra människors liv faschinerar mig. men nu sista tiden känner jag att de bloggar jag regelbundet läser börjar bli så tråkiga...därför behöver jag tips. vad läser ni för bloggar??

fick just tips från syster på en blogg och jag måste säga att den är störtskön!
Magnus Uggla bloggar och han gör det bra!

image390

mys med Greys

alldeles snart börjar Greys. om det finns ngn serie jag älskar så är det den!! och Heroes då såklart.....
ska snart mysa med tv-tittande. kanske man skulle göra lite fruktsallad att mumsa på?

har haft det till torsdag hela dagen idag. skulle baka eftersom jag trodde vi skulle få främmande, men som tur var kom jag på att det var imorgon! vad ska man baka för gott då måntro?
skulle behöva försöka komma ut på en promenad också, men det är ju så trist att gå själv..suck..och alla jobbar imorgon. får se hur vi gör.

här är vi idag i alla fall (både glada och sura) :

underbar höstdag

såklart är det toppenväder ute, och det gör absolut ingenting. men lite surt känns det ju att det var grått och trist när vi var på promenad.
gick som sagt runt hela rutvik och det gick hur bra som helst. skönt! dock tog det bara 40 minuter att ta sig runt vilket var en liten besvikelse, trodde det skulle ta längre. men man kanske får ta lite omvägar nästa gång för att dryga ut tiden lite...
var hur som helst himla trevligt och framförallt himla skönt. fick fortsatt sällskap efter promenaden ett par timmar  vilket inte var helt fel.

har hoppat över lunchen idag och vilat middag med gumman istället så nu kurrar magen rejält men jag har ingen aning om vad man ska hitta på till middag...kände mig inte alls sugen på ngt. därför hade det varit trevligt med ngt enkelt. ska in i det längsta försöka skippa take away, äter det nog ofta...

nu ska jag ta och slänga på mig nå kläder, sitter här i långkalsongen och amningslinne och känner mig allmänt nyvaken!

hatar att komma på rubriker...

har varit vaken ett bra tag redan, som vanligt...varför kan inte Emina vara en morgonsjusovare som mamma?? nej jag ska inte klaga, hon är så fin vår gumma. dock har hon varit lite tjorvig inatt, men så känns det nog bara för att man hunnit bli lite bortskämd. men en kopp grönt apelsin-te fixar allt! =)

snart kommer nog Boman. ska ta oss en morgonpromenad. hade nog tänkt prova mig på en tripp runt hela rutvik. så långt har jag inte gått på år och dar, men om boman inte har ngt emot det så ska jag nog testa. hoppas att jag orkar!
ser väldigt svart ut på himlen nu ser jag, men jag hoppas det inte hinner bli värre innan promenad för nu känner jag mig verkligen pepp! kanske mest för att vi slipper gå själv. är inge kul då...

beträffande mitt hår. jag var ju och klippte mig i lördags. måste verkligen få tipsa om frissan jag var hos. Trudes i Strandgallerian. för det första är det ett riktigt fräscht ställe som känns modernt. (viktigt) och för det andra vart jag så toppennöjd med klippningen. första gången någonsin tror jag...brukar vara sååå missnöjd!
håret är nu lite mer uppklippt, toppat på längden bara ytterts lite (eftersom jag vill spara), och uttunat så det inte ser ut som jag har en mössa på mig, samt att luggen också är uttunnad.
och tro det eller ej, men det var precis så jag ville ha det...tänka sig, en frisör som lyssnar!
så nu är det projekt: spara ut håret som gäller för hela slanten. jobbigt....

utan planer

pappa och rut har precis farit. alltså har man haft en liten paus från bärandet. skönt! fast såklart hinner man ju sakna henne under den lilla tiden...

när M kom hem idag for vi direkt till stan så jag fick hämta ut mitt penicillin. hem och lagade mat och bakade en kladdkaka och sen myst på med främmandet.
ska bara ta det lugnt resten av kvällen. kanske se lite Heroes. känns skönt att inte ha några måsten idag. håret färgades igår och en dusch hann jag med imorse innan snuttan vaknade. så nu kan man bara slappa. känns toppen!

lite bilder kommer här från lördagen när vi hade besök av faster frida och farbror johan.


bildinlägg

har haft besök fram till för en stund sen. boman har varit här och hälsat på. mysigt och väldigt trevligt!
en massa surr och en massa kaffe och så wienerbröd som hon hade med sig. mums!=)

nu har Emina precis ätit lite och mamma med. blev en sen lunch idag. men det gör inget eftersom vi måste fara på apoteket när M kommer hem och hämta ut mitt penicilin så det blkir lite senare middag. passande.
annars har vi nog inga planer idag. annat än att mysa på här hemma..man har ju det med gör i alla fall!

tänkte slänga upp lite bilder här och sen försöka vila lite middag med gumman som faktiskt varit vaken större delen av dagen idag. återkommer förhoppningsvis senare med ngt mer/roligare inlägg. kommer med mer bilder senare idag..


hemska bilder jag vet, men man ser liiite av frisyren iaf. nästan hälften av allt hår är borta..=)




...................

har varit en otroligt lugn dag idag. har mest bara vilat med lillan. kanske penicilinet som gör att jag känner mig så trött och utslagen. verkar som att Emina också är extra sömnig.
var i och för sig en fullspäckad dag igår så det kan ju ha med det att göra....

nu är M hemma i alla fall och jag hade tänkt passa på att färga håret mitt. det behövs verkligen!

imorgon kommer Boman och hälsar på. ska bli himla trevligt! var hur länge sen som helst som vi sågs. så kring tio imorgon kommer hon och hälsar på mig och lillan.
på torsdag får vi besök av Carola och på fredag blir det bvc och sedan stan med Sassa. hade tänkt försöka oss på en fika och kanske en liten promenad i stan.

har suttit och laddat upp en massa foton på Facebook. har haft en sån ett tag men bara för att jag skulle kunna glo på Malins bilder...=) men nu har jag laddat upp lite bilder som sagt..dock har jag ingen aning om hur det funkar egentligen så om jag får tid hade jag tänkt försöka lära mig det ikväll.
ngn som läser min blogg som har Facebook?

ingen fis på tvären där inte!

för 32 minuter sen log vår lilla tjej mot mamma för första gången!
jag grät en skvätt, vart så glad....

låttips

har några stycken låtar faktiskt som är helt underbara...

Coldplay - The scientist
Lars Winnerbäck & Miss Li - Om du lämnade mig nu (Robban, om du inte hört den..Lyssna på den, en låt för dig)
Pink - Dear Mr President
Bruce Springsteen - Radio Nowhere

Har oftast ett tema med mina låtar. inte medvetet, men ofta är det känslan för just nu som styr vad för musik jag lyssnar på.
just nu är det många lugna låtar med texter som betyder väldigt mycket.

sötnosen

hihi!
sitter fortfarande kvar här.
slog på lite mysig musik och så fort jag slog på somnade gumman. när låten tog slut vaknade hon..slog på igen och då somnade hon om. vaknade igen när den slutade..
sötnosen! tror det är någon som är van vid och älskar musik lika mycket som mamma!


kommer med låttips senare!

morgonstund har guld...

har precis klivit upp. varit vaken en stund men legat kvar i sängen och myst på. halv sex vaknade gumman idag. men då har hon också sovit hela natten fram tills dess utan nattmål!
sitter nu och äter frukost. en jätte kopp med äppelte. kallt här inne...
Emina sitter i babysittern och håller just nu på att somna. ska alldeles snart ta med henne till sängen igen. amma henne och sen hoppas på att vi får sova nån timme till.

inga planer för dagen. Sassa kanske skulle komma förbi på en kopp kaffe om hon hade bil, annars har vi inget speciellt.
skulle verkligen behöva komma igång ordentligt med promenader, var ju så duktiga där ett tag, men hur motiverar man sig att komma igång igen?? antar att det borde räcka med att ställa sig på vågen, men tyvärr....

All About Us

Våra dagar