Måndag

blev inget bloggande igår då jag var helt slut! och den stund jag (vi) var vaken ville jag spendera med mina lilla dotter. på lördagen gick det bra men på söndagen saknade jag henne så mycket att jag trodde att mitt hjärta skulle gå sönder! det gick i och för sig bra då också men hem ville jag!
det var lite svårt då festen på lördagen varade in på söndagsmorgonen och vi fick vänta LÄNGE innan vi kunde köra hemåt.

lördagen var great! 
förfest hos Calle med en massa roligt folk, goda grillade hamburgare, vin, kubbspelande och svammel! for vidare till Boden Alive kring tolv och området stängde ett så där hann vi inte vara länge. men vi hann med att skråla och rocka till ett liveband (rock) i ett av öltälten så hårt att folk började peka och skratta åt oss. men kul hade vi!
for vidare ut på krogen och tack vare calle slapp vi till och med kön. hela kvällen flöt på bra men det var otroligt skönt att få slänga sig i sängen på morgonkvisten!

spenderade söndagen ute i solen lagom trötta och bara väntade på hemfärd!

idag har jag och emina varit på stan med inger. var så mysigt att få träffa henne och emina var minst lika nöjd! =) fick en massa presenter som vanligt. en massa massa snygga kläder till emina och mamsen fick en "matlagningspensel" från Lagerhaus som jag blev för snål för att köpa.
(slänger in lite bilder imorgon)

nu ska jag slänga mig i soffan och mysa lite!

PS. kommer bilder från festen imorgon också DS

Boden Alive

igårkväll ble det ltie tjorvigt. jag skulle till frissan klockan fem och martin skulle bli tvungen att jobba över och jag hade ingen bil . . . men boman kom som en räddare i nöden och var barnvakt till emina och jag fick låna hennes bmw.
när jag kom hem hade martin kommit hem och vi bestämde hastigt att vi skulle fara och grilla med boman och lars så vi begav oss i prinsip med en gång.
blev en mysig kväll med en massa surr, god mat och chicago. dock hade jag gärna avslutat kvällen någon timme tidigare då jag var dödstrött och gärna ville hinna sova lite för att orka med ikväll!

emina somnade först klockan 22 efter mycket tjorv och sen vaknade hon efter att vi kommit hem klockan tre och hade bajsat. suck . . .
07.20 vaknade hon sedan och jag trodde jag skulle svimma av trötthet!
gick på toa innan jag skulle plocka upp henne men när jag kom in till henne hade hon somnat om!!! och sov sedan till 10.30!! glad mamma idag! =)

nu ska vi bege oss mot kalix och lämna av emina och sedan blir det boden. jag hoppas på en trevlig kväll och att solen fortsätter skina!! (plus att boman och lars bestämmer sig för att komma med)
hörs imorgon!

Stora framsteg!

jag har kämpat med att få emina att vilja gå med sin lära -gå vag utan större framgångar. hon vill hellre sitta I den och bli körd fram och tillbaka!=)
så idag grejjade jag på och dammsög och städade här hemma och när jag dammsugit klart ställde jag ner vagnen på golvet igen och gick in i köket. och döm om min förvåning när emina mitt i allt kommer promenerande med sin vagn! alldeles själv! nu går hon utan problem med den och ställer sig upp själv mot den och vill springa fram och tillbaka!

gounge!!

Idag

Älskar

jag älskar denna bild från tiden då jag bodde i gävle. saknar den tiden lite om jag ska vara ärlig . . .
jag älskar frisyren och stilen och hur jag mådde och vad vi gjorde.
denna bild väcker starka känslor och minnen för mig . . .

Fredag!

äntligen fredag igen! och efter denna helg jobbar martin bara 1 vecka till innan hans semester börjar. underbart!! kommer bli mycket jobb här på gården men att ha honom hemma väger upp allt arbete.

en mysig kväll igår med besök från lillasyster jossi. bakade hallonpaj och kikade på sagan om ringen innan jag skjutsade hem henne. mysunge!

idag kommer sassa och hälsar på mig och emina. var alldeles för länge sen vi sågs!! ska bli roligt att få surra ikapp lite. hade tänkt att jag skulle försöka söva emina tills dess så vi får prata ostört.=) borde passa med tiden hon vaknat idag.

sen klockan fem idag ska jag till frissan och klippa mig äntligen!!
ska inte klippa mer på längden än topparna, nu ska jag försöka spara det lite. men jag ska tunna ur det en MASSA!!! ska bli så underbart skönt!!
efter det ska jag förbi boman en sväng och hämta mina saker jag beställt från Yves och lämna hennes jacka hon beställt från hm.

Vart är sommaren??

eftersom vädret är gräsligt idag har jag och emina passat på att rensa lite i gardroberna.
denna gång var det den i sovrummet som fick sig en omgång.
rensade ur en massa skor som både är för stora och för små. skor jag köpte när jag var gravid som nu är för stora och skor jag hade innan jag blev gravid som nu är för små. (jag har gått upp 1 storlek i skor sen jag var gravid)

boman ska få prova de som annars ska slängas.

hittade dessa som jag glömt bort.
ser lite ut som en kassler i de men jag älskar de! så nu frågar jag: vart sjutton är sommaren???


Nya inköp

som lovat kommer här bilderna på en del av mina inköp igår.
först klänningen (nattlinnet) och sedan jordens mysigaste och gulligaste morgonrock. skönt att få känns sig lite fin även när man är i myskläder!

Gullet!

en trött liten emina vinkar till mamma:

Utan min dotter

vi har blivit bjudna på fest hos Calle på lördag i Boden. sedan är det festivalen boden alive.
vi skulle fara men hade ingen skjuts hem och ingen som kunde vara barnvakt och stanna över natten och sedan dagen efter tills vi är fräscha nog att köra hem igen så vi struntade i det.

men nu ringde eminas "plastfarmor" Helena till mig nyss och sa att de gärna ville vara barnvakt till emina men att de då hämtar henne redan på lördag morgon och tar med henne till kalix (där de ska hälsa på släktingar) och sen stannar med henne där över natten till någon gång på söndagen.

erbjudandet är lockande då det hade vart skoj att fara både jag och martin men nu fick jag ju såklart ont i magen!
hur ska jag klara mig så länge utan min älskade dotter?
för eminas del så tvivlar jag inte en sekund på att det skulle gå bra. hon älskar att busa med farfar och Helena men jag då?? =)

jag och martin ska prata om det när han kommer hem idag.
hon är ju trots allt snart 1 år och skulle klara detta galant.

kan även meddela att emina verkar må toppen idag!
inget kräks och inget bajsande.
jag håller mina tummar att det bara var igår hon var lite dålig.

Lilla hjärtat. . .

tror Emina har fått magsjuka.

det började redan igår med att hon bajsade två gånger. hon brukar i vanliga fall inte ens bajsa en gång om dagen.
när vi sen skulle gå promenad när vi var hos malin kräktes hon lite. bara jättelite men ändå så att jag reagerade efter som det var MÅNADER sen hon kräktes och då bara lite välling. nu var det mat som kom upp . . .

när vi kom hem i eftermiddag bajsade hon igen. luktade inte bra! (för er som ville veta)
och medans jag var borta hade hon tydligen bajsat ännu en gång.
när jag kom hem var hon fortfarande vaken och precis innan jag skulle plocka upp henne i min famn så kräktes hon igen. inte mycket den här gången heller men ändå . . .

jag antar att jag inte kan räkna med att detta är ngt annat än magsjuka?

Äntligen!!

en händelserik dag!
i 2 dagar har jag och emina varit utan bil och inte ens haft några besök vilket har resulterat i att mamsen varit GRYMT uttråkad! även haft dåligt samvete för att emina inte fått se annat än husets väggar. egentligen är hon nog ganska nöjd med det men. . .

idag kring tio ringde martin hem och skulle höra hur vi hade det och jag beklagade mig över tristessen. prins charmig erbjuder sig att komma hem över sin 30 minuters lunch och hämta oss så vi sen kan skjutsa tillbaka honom och vi kan ha bilen under dagen. behöer jag säga att jag älskar honom???

började med att fara en vända till stan.
såklart hittade jag en massa att shoppa! åh det är så typiskt mig men jag höll faktiskt emot en massa. (till mitt försvar)
det som fick följa med hem var:

- en vit  tunnare knälång morgonrock med volang nedtill och huva (som jag suktat efter i år)
- en svart bh med vita prickar och vit spets med tillhörande trosor
- ett nattlinne från Hello Kitty. svart med volang nedtill i rosa leopardmönster . (hade tänkt använda denna som klänning)
- knallrosa leggings
- ett Mimmi - linne


ska försöka vara duktig imorgon och fota det jag handlat för er som kanske vill se!

begav oss sedan hem till Malin och Lova och umgicks lite. fick pussa lite på prinsessan och sedan tog vi oss en promenad till den nyöppnade butiken i vänthallen på tågstationen. vet inte vad den hette . . . men de hade underbara saker där! allt från Lucky13 tröjor, till sminkväskor, till pinuppklänningar, till moulin rouge underkläder till kakfat.
dit kommer jag gå fler gånger!
hämtade upp martin kring fyra och for hem och lagade middag. sedan for jag vidare till boman och blev bjuden på jordgubbar med grädde ( inte sååå farligt GI om man inte räknar med sockret.) och sedan till kvantum och handla.
puh! nu har jag och martin just klivit upp från ett varmt bubbelbad med massa mjukgörande och doftande olja och ligger i sängen och grisar lite. . .
idag är jag en trött MAMA!

Busunge

emina busar med pappsen:

Tråkdag

tyvärr blev det en tråkdag idag. tanken var att inger skulle komma hit och hälsa på och som vi har längtat  men tyvärr hade hennes bil gått sönder. tråkigt! men vi får träffa henne en annan dag.
jag och emina har ingen bil idag heller så vi blir bara hemma. inget väder att vara ute i heller.

har just slagit på lite varmvatten så snart ska jag och emina slänga oss i badet och busa lite. mysigt!

igår kom martin hem med två stora kartonger och en sopsäck med en massa massa kläder som hans kompis säljer av märket Name it från Doffi. kläder som det mesta inte ens kommer komma ut i butik.
gissa om jag njöt av att gå igenom allt och välja och vraka??
skulle få 3 plagg gratis och sen 50 kr/plagg.
det blev de 3 gratisplaggen och sen 10 till. sååå mycket fint!! behöver jag säga att det var svårt att välja ut "endast" 10 plagg?

Blä!

nu måste jag skärpa mig! jag har verkligen inte levt hälsosamt den senaste tiden och inte har jag heller rört på mig! blä! nu måste jag skärpa mig och där med basta!
jag fortsätter med mitt gi:ande men nu blir det även mindre portioner. skulle egentligen behöva köpa mig ett träningskort också men jag vet hur det blir nu under sommaren. det kommer inte bli av, så det är lika bra att vänta till hösten.

sen har jag ju lite andra idéer om mitt utseende. bortsett från att jag har tnkt bli smal=)
för det första har jag blivit sugen på att göra en till piercing i läppen. i sånt fall ska den sitta på överläppen på samma sida om munnen som den jag har nu . . .
och så en till tatuering. fjärilar i olika former och storlekar som flyger. på min vänstra arm. . .
och håret. nu ska det sparas igen. ska tunna ur det en massa men inte klippa av det ngt. vill kunna sätta upp det. älskar egentligen frisyren jag har nu men jag blir galen på att det r för kort för att sätta upp.

så ärligt talat nu: hur låter mina planer? bra eller dåligt?

Midsommarbilder

här kommer lite bilder från midsommarafton och midsommardagen:

  
  
  

Bad bad blogger!

usch jag har verkligen varit en usel bloggerska på senaste tiden! men det är så mycket annat som ska hinnas med och så mycket annat som prioriteras högre än bloggandet. dagens sanning!

jag ju meddela att midsommaren var supermysig!
var ju som sagt i niemisel hos en av martins systrar. vi blev 13 personer tror jag.
åt gott, drack gott, spelade kubb, surrade, blev myggbitna, gjorde en midsommarstång och åt lite till! blev en midsommar precis som den ska vara!
tyvärr blev det en tjorvig natt då emina vaknade precis då vi skulle lägga oss, men jag tog natten och emina gick upp med henne på morgonen så det löste sig bra så vi alla var relativt utvilade.

på lördagen for vi vidare till holmsel för grillning allihopa och där blev vi till sex-tiden då jag, martin och emina rullade hemåt. emina sov gott när vi kom hem och vaknade inte trots att vi bar in henne från bilen, klädde av henne och tjorvade med henne mellan vår och hennes säng.
underbara lilla pyre!

denna vecka har vi inga bestämda planer. inger ska komma och hälsa på ngn av dagarna, även carro skulle försöka komma förbi och jag hoppas på att hinna träffa sarah också som jag inte träffat på evigheter!
har ingen bil idag så idag blir vi bara hemma jag och emina. skönt att ta det lugnt efter en händelserik helg!

(kommer lite midsommarbilder senare!)

Midsommarförberedelser

känns som att jag och emina har rantat hela dagen! har handlat och grejjat inför midsommar.
så nu känns det äntligen som att vi har allt under kontroll inför morgondagen.

morgondagen kommer spenderas i niemisel hos en av martins systrar och hennes sambo. samt resten av syskonskaran med respektive och barn. blir fullt hus och kommer bli jättetrevligt!
egentligen ingen aning om vad som står på schemat annat än grillning men jag och martin slänger med lite sällskapsspel så får vi se sen vad det blir.

men vad ska man hitta på att ta på sig? lite midsommarfin hade man ju velat vara i alla fall!
kanske lite lockar i håret?

hände förövrigt en väldigt obehaglig sak idag!
jag martin och emina var i sovrummet och busade då emina trillade och slog sig i sänggaveln. hårt!
jag såg bara att det tog ngnstan i ansiktet på henne men martin tog upp henne och gav henne tutten och jag kunde inte se att hon blödde någonstans i alla fall.
hon var superledsen och hade sååå ont stackar lilla gumman våran!
så spottade hon ut tutten och då såg jag att hon hade en massa blod i munnen!! usch . . .
såklart ser det värre ut när det är i munnen .
lät henne lugna ner sig innan vi började kika var det hade tagit. såg att hon hade ett sår precis där tänderna kommer komma i tandköttet upptill. det tog ordentligt.

vad tror ni? kanske man skulle ringa bvc ¨på en gång de öppnar på måndag och be de kika på det så hon inte alsgit upp någar tänder som kanske varit på g?

Vintageglasögon

är helt inne på dessa vintageglasögon! de är så fula så de är snygga! passar mig perfekt känns det som=)
har lagt ett bud på tradera så nu hoppas jag att de ska bli mina!


Solig dag

idag har vi varit ute i solen hela dagen! äntligen lite solsken!
morgonen var lugn och skön. emina vaknade halv nio och sen lallade vi på och myste en massa.
kring elva kom boman hit och var ute i solen med oss. roligt med sällskap! så trist nu när vi inte har ngn bil jag och emina. ska försöka få ha den en dag denna vecka så vi kan vara och handla inför midsommar i alla fall.

när boman for hem kring tre gick jag och emina in och vilade 30 minuter. lilla stumpan var helt slut. hon hade nog kunnat vila mycket längre än så (och även mamma) men hon ska ju kunna somna ikväll ngn gång också!

nu är emina och martin i badet och jag passar på att blogga och läsa ikapp lite bloggar också. hinns så sällan med nu för tiden känns det som! njuter av en kopp kaffe och av vetskapen att det blir martin som får natta emina ikväll. själv ska jag kika på Gossip Girl!

har sommaren äntligen kommit för att stanna nu?? hoppas!!

Ny vecka

en underbar helg till ända.

fredagen har jag ju redan berättat om och sen på lördagen var det ju kalas för jennifer som gällde.
jag och emina for dit och bjöds på smörgåstårta och fika. martin var i jokkmokk och kollade på en bil under tiden.

senare på kvällen kom häggan och calle hit samtidigt som martin kom hem och skulle se slutet på fotbollen så jag for och köpte mig lite middag och lite groggvirke till häggan som efterlyste en grogg.
emina somnade och sedan trillade det in mer och mer folk. slutade väl med att vi var kring 15 pers här som satt och drack lite, spelade kubb, surrade, skrattade och stojjade. och trots att jag vet att emina inte brukar bry sig mycket om ljus när hon sover så var jag orolig att vi skulle störa henne. men jag tror aldrig hon sovit så bra som då! och det var inte LITE ljud heller. om det är ngn som vet hur tex häggan, marke eller sköld låter när de skrattar så förstår ni=)

kring ett på natten började alla fara vidare till krogen och martin följde med boman och lars hem för att testa minigrävaren de hade hemma. och jag var ärligt talat SÅ nöjd med det!!
kröp ner i sängen, frusen som jag var, och läste lite ur min bok och njöt av att breda ut mig i sängen!

igår var vi och rantade lite på dagen. handlade mat och sånt . sedan kom calle med flickvännen och grillade med oss. mysigt! första gången jag träffade henne och jag måste säga att hon var riktigt gullig!
de for hem kring halv tio och jag och martin slog på en film att mysa till i soffan!

långt inlägg detta men så blir det när man inte uppdaterar så ofta som annars.
nu ikväll ska jag njuta av att ha pappa martin hemma för en gångs skull.
börjar kvällen med en stor kopp kaffe!

Ingen fredagen den 13:e för mig inte

eller jo om man ska se till datumet men ingen otur i alla fall. tror att det ska bli min offeciella turdag från och med nu!

började gårdagen med att slappa lite här hemma. sen bar det av till bvc. lillan väger nu 9160 och är 70 lång. var lite orolig över att hon inte skulle ha ökat i vikt då hon ätit så dåligt senaste tiden men allt var som det skulle. (turdag)
for vidare till östermalm och lämnade bilen och mötte upp malin och lova och promenerade in till stan. lämnade tillbaka min klarblåa tröja som jag köpte tidigare då den kändes lite stor. köpte istället 2 linnen. ett svart med rosor i rosa och rött och ett vitt med röda rosetter.
sedan blev det lunch på Waynes och sedan promenad tillbaka till bilen för att hämta upp Martin.

när vi kom hem gick emina och martin och vilade en stund och jag satt ute i solen och surrade i telefon.
fick sedan oväntad men uppskattad barnvakt av lennart och helena så jag och M for in till stan och åt en mycket mysig och god middag på färjan. gick sen på invit och tog en drink och sedan hem.

en underbar dag med andra ord!

nu är M och ska kolla på en bil och emina vilar. själv ska jag gå ut och spola av altanen så man törs ha emina på den utan att hon blir sjuk=) och kanske hinna sola lite innan vi ska bege oss mot bergnäset och fira min lilla snoris jennifer som fyller 15 idag!

Mitt hjärta blöder för dig mitt barn!



Fnykis

så här ser emina ut när hon fnyker. när hon vill busa. =)

Eminas framsteg 9 månader

  • kryper ( länge sen hon började och nu är hon snabb som blixten)
  • står upp och ställer sig upp själv
  • går efter möbler och även med sin lära-gå vagn lite
  • dricker själv ur sin pipmugg
  • ger saker till en så man får "smaka" eller känna.
  • har precis börjat dansa när hon hör musik (har bara sett det et par gånger än men det måste vara det hon gör så mycket som jag dansat med henne)
  • förstår ordet Nej. skyndar sig så mycket hon bara kan om man säger nej till henne för att hon ska hinna med buset innan man kommer och hämtar henne.
  • ger en "go" hela tiden. tyvärr inte på beställning
  • kramas på riktigt när hon verkligen vill komma i famnen
  • pratar en massa. men än bara "nonsens". tutte och tsss (kisse) är det enda ord hon säger än som hon verkligen menar också.
  • vinkar. (det har hon gjort länge men nu vinkar hon oftare och oftare vid "rätt" tillfällen)
  • går när man håller henne i båda händerna och  älskar att springa.
  • har stått själv ett par gånger men trillat igen när hon insett att jag inte längre håller i henne.
  • håret växer som ogräs nu och det ser ut som vi kommer få en blond liten dam
  • 2 tänder än så länge som hon fick för många månader sen.
  • öppnar enkelt skåp och lådor

kan inte komma på ngt mer nu. . .finns ju en massa hon kan göra men jag får ju skriva ihjäl mig om jag ska skriva allt.

Sömnlös

ja så var det ännu en natt utan sömn. eller med väldigt lite i alla fall.
klockan två vaknade emina och hade bajsat. bara att kliva upp. tog såklart ett tag innan det var bytt och vi hunnit somna om. klockan fyra får kira för sig att hon hör någon utanför och börjar skälla. emina vaknar och har varit vaken sen dess. behöver jag säga att jag hade kunnat skjuta hunden i det tillfället?

nu sitter vi här vid köksbordet och filosoferar. emina leker med ett plastlock och jag kämpar för att hålla mig vaken.

skulle ju och hälsa på malin och lova idag men tydligen har det varit en sömnlös natt för de också så de skulle försöka få sig lite vila. så istället tror jag att jag och emina ska bege oss på mammaträffen som är idag.
det beror lite på hur det blir med sömn under dagen.

nu ska jag se om hon kanske vill sussa. ngn som skulle vilja ge mig en hel natts sömn???

Stan

idag har jag och emina varit på stan med jossi. handlat present till lillasyster jennifer som fyller år på lördag 15 år!! lilla snorisen börjar bli stor! hittade nog ngt som hon vill ha tror jag.
hittade även en blå tröja till mig själv. ganska lång farfarströja i typ. . .klarblå? vet inte riktigt hur man ska beskriva färgen. kan visa en bild imorgon.
blev även en ny sminkväska (rosa Hello Kitty) samt mascara och eyeliner. trist men måsten.

fick även en snabbvisit av boman på förmiddagen. hon skulle vidare och handla blommor sen. ska bli spännande att höra vad hon hittade. måste även be henne skicka över bilderna från i lördags. jag tog inte ens med mig kameran. . .
 
imorgon tror jag jag och emina ska och hälsa på malin och lova på förmiddagen innan de ska till bvc och sen tror jag inte vi har så mycket mer planer. lite fint väder hade ju inte varit helt fel!

nu ska jag krypa ner i älsklingens famn och slå på en film. emina har just somnat och jag är myssugen!



PS. tack för tipsen jag fått i förra inlägget!! men fortsätt gärna tipsa! DS

Hjälp!!

vår lilla familj funderar på att åka till stockholm några dagar under semestern i juli.
har suttit och försökt hitta ngt bra hotell. gran något så när centralt men behöver inte vara mitt i city.
allt känns dyrt och hopplöst i en hel uppsjö av hotell.

ngn som kan hjälpa till??
ngn som har ngt bra hotell att rekomendera?

Puh!

efter en mycket kinkig dag för emina så har jag nu lagt henne för natten. hon avr sååå trött efter att ha varit vaken så många timmar inatt och mamsen med!
nu ska jag njuta av en kopp kaffe i lugn och ro och sedan har jag en härlig tv-kväll framför mig!
unga mödrar nu klockan sju, sedan Gossip Girl och sen ska jag som sagt se filmen P.S i love you.

bjussar på lite härliga nakenbilder på emina som grejjar i tvättstugan:




Ryckt upp mig och ryckt ner mig

jag röck upp mig och spolade upp ett bad och badade med emina. nån aktivitet i alla fall för lilla tösen som lskar att bada! sen har jag sövt henne och börjat tvätta, har plockat undan, skurat lite och vikt en massa kläder.
nu är jag död igen. men känner mig i alla fall fräsch efter badet och njuter av att ha lite rent omkring mig.

skippar tyvärr fikan idag och stannar hemma. hade varit sååå mysigt att träffa alla men jag får ta det en annan gång.

håller nu på att ladda hem filmen ps. i love you som jag så länge försökt få tag i men misslyckats och nu är det bara 20 minuter kvar. jag hoppas den hinner ladda klart så ska jag mysa med den ikväll. såklart efter Gossip Girl.

Busunge

har jagat emina nu precis HELA dagen! nu har hon för första gången på hela dagen suttit några minuter på samma ställe. hon har hittat skåpet i köket med matlådor och det var tydligen skoj. yeees!

hade en del planer idag men hälften är inställt hittils. sarah skulle komma på förmiddagen men eftersom jag hade feber igår och kände mig så risig så ställde jag in. och i eftermiddag var det tänkt att jag och emina skulle fara och fika med ett gäng gamla klasskompisar men vi får se hur jag gör.
emina skulle behöva komma iväg lite och se annat än husets väggar som jag märker att hon är less på men samtidigt känner jag mig inte riktigt kry nog för det. och ändå är jag grymt rastlös. vad gör man?

igår var en riktig myskväll i alla fall. pallrade oss iväg och handlade lite och sedan hem och laga gomiddag.
emina fick vara vaken lite längre än vanligt och sen tog vi oss ett bad tillsammans jag och martin. efter badet såg vi filmen Hairspray som faktiskt var riktigt bra!
kunde såklart inte somna sen och 30 minuter efter att jag äntligen somnat vaknade emina som sedan var vaken till strax före fem imorse. klockan sju vaknade hon igen och då var det bara att kliva upp.

just det! martin gjorde ju en rolig grej inatt också!
klockn två gick han upp ur sängen och ut ur sovrummet. tänkte att han skulle på toa eller nått men jag hörde att han grejjade på en massa här uppe. släppte ut kira osv.
efter ett bra tag kom han tillbaka och berättade att han hade trott att klockan var fem, då han ska upp, och ställt sig och gjort frukost och kokat kaffe och allt innan han insåg att han fick sova 3 timmar till=)

ingen av oss kommer nog vara speciellt pigg ikväll!

Sjukling

inte lika farligt idag men ont i halsen och sliten och oerhört trött. har vilat 2 timmar med emina nu på förmiddagen och nu har hon precis fått lunch som hon håller på att trycka ut igen för tillfället=)
jag ska äta korv och mackisar nu!! inget bantande idag inte jag MÅSTE få korv och makaroner!!
det är ju faktiskt synd om mig idag??

inga planerför dagen vilket känns väldigt skönt. vi har inte heller någon bil så. . .
ska bara vara inne och mysa vilket det är perfekt väder för också!

Bakis, trött och sjuk

ja kan det bli bättre?
är nte såå himla bakis faktiskt men sådär trött o matt som man blir, plus att jag då har blivit sjuk. vaknade med helt ofantligt ond hals och inte har det blivit bättre trots en massa sömn och ett varmt bad. får nog finna mig i att jag blivit sjuk nu för första gången på många månder .hoppas bara jag slipper smitta lilla emina.

igår. var sjukt roligt på ett lite konsigt sätt. kan inte riktigt sätta fingret på det.
började med en middag på Waldorf tillsammans med boman, jeanette och monika. åt mina efterlängtade nudlar (kolhydrater) som jag längtat såå efter och vitlöksbröd med aioli. hann med 2 glas vin där innan vi gick vidare till Invit. drack ett vinglas till och sedan kom bomans sambo lars +vänner och hans syster och hämtade oss och så bar det av till premiären av Western Farm.
sjukt mycket folk!!! men vi hade skoj. dansade och kikade på folk, shottade och träffade en del folk vi kände faktiskt.
blev en konstig och annorlunda kväll men ändå rolig .
avslutade den med en efterfest hos boman och lars. blev inte långvarig då mina ögon höll på att falla ihop av trötthet så jag hoppade i en taxi hem.

martin och emina var vakna när jag kom hem och hade varit vaken i 3 timmar. en trött sambo frågade om jag skulle prova söva henne så jag gav det ett försök och lyckades!
underbart! somnade sedan och fick sova till kvart över elva!!

nu har martin varit och jobbat nån timma medans jag och emina har vilat och nu är han på väg hem med en stor och god familjepizza! ska mysa ikväll och ta det väldigt lugnt och hoppas på att jag får vakna frisk imorgon!

hur har eran helg varit? vad har ni gjort?

Underbara helg!

igår var en helt fantastisk dag!
först fick jag vara ute i solen hela dagen och bli brun och fin och så slutade martin tidigt. myste på här hemma tillsammans. tog en promenad till handelstrdgården och köpte två stycken bordstomater. körsbärstomater. plus två stora vita krukor till de. det blev sååå fint!
grillade kyckling till middag och när emina somnat gjorde vi en laddning barnmat till henne.

sedan var det njutning resten av kvällen!
satt ute och surrade och drack cider och vin och spelade lite kubb. sedan gick vi över till grannarna och satt där ett bra tag innan det var läggdags. en sån där perfekt sommarkväll!

idag har vi tagit det lugnt på förmiddagen och sen har vi varit hos carro och erik och träffat deras underbara lilla hugo!

just nu nattar martin emina och sedan blir det filmmys!

imorgon blir det party med några brudar! först middag på waldorf då vi hoppas på sol och sen får vi se vart vi hamnar. kanske man äntligen får gå på Invit?

Sommar och sol

nu har emina precis somnat för en liten förmiddagslur så jag hade tänkt gå och slänga mig i solen med mina bok! har inte läst sen jag var gravid men började i förrgår och nu kan jag inte lägga den ifrån mig.
hur har jag kunnat vara utan att läsa så länge??

martin slutar tidigt idag vilket känns helt underbart! kanske kan vi ta oss en promenad till rutviks handelsträdgård och shoppa lite mer blommor? jag hoppas.
annars blir det nog att slappa här hemma. kanske klippa gräset och hänga upp de nya rislamporna jag köpte igår för att ha utomhus. så söta!

hoppas ni har en underbar dag i solen!

Våran trädgård

här kommer lite bilder på vår trädgård med både lite nytt och lite gammalt:

De gamla krukorna från förra året med nya blommor:



Lite närmare bild:



De nya rosa blommorna som jag inte vet vad de heter:



Samma blommor:



Vårt fina äppelträd:



De nya vita krukorna med de nya blommorna och fågelbadet:



Den lilla uteplatsen på baksidan. Dit ska jag också köpa krukor och blommor:

Blomshopping

har varit med jossi och handlat blommor och krukor idag till utomhus.
blev 12 st rosa blommor (fråga mig inte vad ngt heter) till blomlådorna på framsidan, 6 st hängande grönsilvriga saker till de höga krukorna på framsidan, 2 st stora vita krukor till framsidan och 6 st gröna snirkliga saker till de, ett hjärtformat fågelbad och en tygblomma till den som ska flyta omkring. allt blev superfint!
har varit ute och planterat allt nu på eftermiddagen när vi kom hem.

efter blomshoppingen blev det en sallad på Mcdonalds och en mjukglass till emina och sedan skjutsade vi hem jossi.

håller bokstavligt talat på att rinna bort här inne nu. det är 26 grader varmt inomhus och det  är inte skönt med skinnsoffa när det är såhär varmt! huija. . .

nu ska jag bada lite med emina och ikväll blir det Greys Anatomy!

vad gör ni i sommarvärmen?

Min nya klänning

fick ingen bra bild på hur min nya klänning ser ut men jag kan berätta att jag har suktat efter den länge. och i lördags när jag, martin och emina var på stan var jag tvungen att prova den. till och martin tyckte det såg ut som att det var sydd för mig så jag var tvungen! den är jag!
tror den fanns i fler färger och trots att rosa är min färg så hade jag gärna haft den i fler färger!

här skymtar den lite:

Lite mer bilder

ännu en bild på emina från festen i lördags! våran lilla tomte! sötnos! mitt hjärta bankar så hårt för dig mitt lilla troll!


Emina i helgen på inflyttningsfest

Solbränd

har suttit ute i solen medans emina vilat. hon har haft vilmaraton och sovit 2 timmar. efter det låg hon i soffan mot en kudde och kikade på barnprogram. en trött tjej idag men nu verkar hon mycket piggare!
mamsen har då hunnit bli lite solbränd vilket behövdes! inte ngn fara, jag har ju inte så lätt att bränna mig.

skulle nyss fara och handla en sväng med emina men det gick inte så bra. kom ut på gården och ser ett stort lass med grus! mitt på utfarten! det går alltså inte att ta sig ut. kul. . . får ta handlingen när martin kommit hem.

Ojoj

det blev en väldigt tidig morgon här i rutvik idag. klockan fyra tyckte emina att vi skulle kliva upp. så uppe är vi!
martin har just farit till jobbet och emina tjorvar på på golvet just nu. hon blir nog snart trött igen och jag längtar så efter att få krypa ner i sängen igen.
i och för sig är solen uppe och jag känner mig inte lika trött tack vare den men några timmars sömn till hade inte vart fel. speciellt som jag inte kom mig i säng förrän kring två inatt. två timmars sömn kan vara för lite.

vet inte riktigt vad planerna för dagen är. det beror lite på. 
kanske blir det att fara och kika på blommor och blomkrukor att ha ute. sen är det handling som står på schemat.
i eftermiddag är det grillning planerat eftersom vi får ha våran M hemma ikväll.

Lite bilder

emina busar i solen på altanen för ngn dag sedan:

Sååå uttråkad!!

idag har jag och emina bara varit hemma hela dagen. inga besök, inga projekt! och nu är jag sååå uttråkad! emina verkar som dut var nöjd med det och det kan nog kanske vara bra för henne att inte flänga runt en massa hela tiden. men mamsen håller på att gå åt av tristess.

emina struttar just nu omkring naken här och snart ska vi ta oss ett bad tillsammans. M jobbar kväll ikväll och jag önskar så att han kunde vara hemma.  men som tur är är det i alla fall kort vecka i veckan och jag ser fram emot en helg med mina kära.

håller på att lägga in lite bilder nu så på en stund kommer det lite av varje!

min plan för kvällen är att göra om designen på bloggen. är inte alls nöjd med den.

Musiktips!

nu är det länge sen igen som jag tipsade om lite grym musik!
så här kommer en låt som kommer ge dig ståpäls över hela kroppen!

nähä. . . så funkar det inte på detta nya publishme! suck!

länkar istället här- - -> Bens brother - Let me out



Göra om!

jag är sååå sugen på att göra om i hallen här hemma. eller ja det är en massa som behöver göras om men först hallen. hade velat göra en knallröd fondvägg då vårt hus i övrigt är väldigt färglöst. det mesta går i beige/vitt. vilket i och för sig är fint men lite färg hade inte vart fel!
problemet är bara att hallen går ihop med köket och korridoren mot sovrummet så om man ska göra om där (övriga väggar förrutom den röda ska vara vita) med. där ska det också vara vitt men det blir ju ganska mycket mer jobb. . .
annars hade jag och emina farit och köpt färg nu och överraskat martin.
men som sagt, det blir för mycket.

eller? åh jag är sååå sugen!!

Söndag

har varit en dag i farten idag. har fått en massa gjort!

började med att städa här hemma lite. sedan for vi iväg till barnens hus och shoppade lite. emina fick sig en gunga som jag hoppas att vi ska kunna sätta upp här inne någonstans. en gungställning utomhus får komma senare. lunch utomhus på mcdonalds i solen och emina fick äta sin första mjukglass. ja inte en hel då . . .
var på blomster landet och kikade på lite krukor att ha utomhus men hittade inget som kändes helt rätt med såg en del annat som jag hade velat ha. bland annat ett jättegulligt fågelbad som jag minsann tror ska bli vårt!
sedan for vi förbi boman och fick oss en kaffekopp. hem och tog en promenad så emina fick vila lite. hittade en jättemysig väg att gå!
väl hemma igen satte vi oss ute på gräsmattan på framsidan allihopa och försökte planera lite hur vi vill ha det där med staket, en till uteplats, en framtida grillplats och kanske att göra om gången från trappen.
slängde sen i lite färg i håret och medans den var i gjorde jag ett jättelass med barnmat till emina.
nu har vi just ätit middag och emina har somnat och martin har farit och jobba lite.

jag ska läsa lite bloggar nu och grisa i soffan och ta hand om min rygg som värker.

vad gör ni ikväll?

Kom igen nu!

dåligt med kommentarer känner jag! kom igen nu ni som läser, det kan ni bli bättre på!!

det blir ju självklart mycket roligare att blogga då vilken leder till fler inlägg.
så kom igen nu!

All About Us

Våra dagar