Sommaravslutning

i lördags var jag till Boman och förade, vidare till färjan för sista helgen där för detta år. och jisses vilken kväll vi hade! alla inblandade köra All in och det blev en helt fantastisk avslutning på denna sommar!! jag tror att i princip alla vi känner var ut och allt var på topp.

jag bestämde mig för att testa frisyren jag bloggade om tidigare. utan att klippa det, satte bara upp det. och jag gillade det! och fick en massa fina kommentarer under kvällen. men jag väntar nog ett tag till med att klippa det, ska testa den några gånger till i uppsatt style innan jag bestämmer mig...

Tronen

Fredag

har haft en mysig fredagkväll. gjorde bort storhandlingen direkt efter jobb, hem o mysa lite med lillskrotis innan det var läggdags o sen fick vi besök av jenny o tomas.
när de for satte jag mig o nötte musik (hade abstinens) o martin somnade här i soffan medans jag sitter o myser i soffan. nu har jag nött nån timma, men kan inte få nog.
kan tänka mig att det är ungefär som med droger. när jag börjar kan jag inte sluta. hittar nytt, nöter, njuter, analyserar sönder, repeatar, gång på gång. blir lite deppig, byter tempo, blir glad o lycklig...

hittade av en ren slump en låt som jag inte lyssnat på på många många år. måste nog vara ganska exakt 11 år sen...tillsammans med mamma, i lägenheten på bergnäset. tänk att så mycket känslominnen kan rymmas i en sån liten låt. på gott och ont. jag älskar att minnas. älskar att jag har alla de miljoner hjärteminnen jag ändå har, vill gråta när jag tänker på hur många fler vi kunde ha fått.


Oh my!

om jag är sugen? JA!!!! men vågar jag?

Äntligen!

som jag letat, i år! men igår hittade jag de, de perfekta skorna! 399.- hos Nelly.com

Because of love










Skärpning

okej, efter att ha börjat jobba o med allt som hör till har bloggen hamnat lite i skymundan igen. skärpning! älskar ju att blogga, o framförallt att kunna blicka tillbaka och se vad som hände..

igår åkte i alla fall emina hem med en kompis från dagis för första gången ever! de hade haft sååå roligt, och mamman i fråga hade knappt märkt att de var hemma. hihi=) inte ville hon då komma hem med oss när vi kom för att hämta henne kring halv sju, mycket nöjd tjej! känns lite skrämmande bara att hon blivit så stor! fara hem till kompisar utan oss...dagiskompisar dessutom..

snart närmar sig eminas födelsedag också! högst upp på önskelistan står en gitarr. (vart hon nu fått det ifrån, men ingen är lyckligare än mamma som fått en musikalisk dotter) så gitarren skall inhandlas o sen får vi se vad mer vi hittar på. vi har tagit ledigt båda två på hennes födelsedag också, så då ska vi hitta på ngt skoj.

äh, nått mer instressant än så hade jag inte att berätta idag. ikväll ska jag till syrran i alla fall o hänga gäng o rensa ur skor. (yyeaay!! hoppas på ett hennes rensning gynnar mig. hehe)

Lördag

hade en riktigt mysig fredagkväll igår. störtade hem från jobbet klockan fyra för att möta upp mina älsklingar hemma. vidare mot waldorf! mysmiddag tillsammans. var länge sen jag åt så mycket som jag gjorde igår. när vi gick o la oss var jag fortfarande så mätt att jag trodde jag skulle spricka. men gott var det!!

idag fick jag en välbehövd sovmorgon och sen har vi staplat ved i några timmar, grillat hamburgare osv. martin o emina har rantat lite o nu har jag i emina precis skjutsat pappsen till lars, han skulle på trevligheter. vi inväntar maria som snart kommer o käkar med oss o har myskväll. en riktigt tjejkväll! =)

nu ska jag börja med maten. blir färsk spenatpasta med gorgonzolasås o sallad. mmmm....

emina älskar att vara med på foton i webcamen, hon instruerar mig vad vi ska göra på varje bild. blir mest pussar o kramar som ni kan se. =)








Nick Pitera

Tomas visade denna grabb i helgen. sjukligt...o grymt imponerande!

Personligt

har suttit i möte hela morgonen, känner mig rätt fullmatat med info nu, vet inte riktigt vart jag ska stoppa allt! trist dag med regn o rusk, trots detta (vädermänniska som jag är) känner jag en enorm lycka. jag är så lycklig så det är löjligt just nu! allt är bara så rätt, så bra, så trivsamt, så mysigt, så varmt.

som alla ni som känner mig vet, är jag en människa som är svart eller vit. jag har väldigt lite gråskala. på gott och ont. men när jag är lycklig är jag väldigt lycklig! det märkligaste (som för andra kanske är helt normalt) är att denna känsla nu hållt i sig väääääldigt länge för att vara jag. normalt kan det svänga ganska kraftigt i mina känslovallningar, men just nu känner jag mig så....så...stabil?
kanske jag lärt mig uppskatta allt detta fina jag faktiskt har? kan det ha med det att göra? ser saker o ting på ett väldigt annorlunda sätt idag. kanske har det att göra med att jag känner mig själv bättre, att jag faktiskt vet vad jag vill ha. eller att jag är så mycket lugnare...

visst, jag är en lugn människa för den som träffar mig, utåt sett, men på insidan har det alltid varit en konstant kamp. i stress, hets, press, viljan att vara alla andra till lags, att alltid vara så älskad, en känsla av att vara ensam i en värld proppfull av människor..allt det där har inte försvunnit! men jag har börjat se tjusningen med det mesta. (finns så klart inte tjusning i precis allt)

hetsen: jag är väldigt effektiv...finns inte mycket i mitt liv som tar särskilt lång tid att utföra. nackdelen är att jag blir stressad av människor som är långsamma....(typ martin och emina. blixten 1 och 2)
press: visst sjutton presterar man väl bättre i det mesta med en del press på sig? nackdelen är att jag ofta känner en press från andra som egentligen inte finns. denna går ihop med nästa punkt. viljan att vara alla andra till lags. ser nog inte så mycket positivt med det....alls...
att alltid vara så älskad. okej, känner att det blev mest negativt här i alla fall...typiskt mig. men detta är faktiskt ganska svårt att leva med. jag nöjer mig inte riktigt med att vara älskad. jag vill vara så där lite extra älskad!
känslan av att vara ensam i en annars så proppfull värld, ja vad kan man säga? min förmåga att totalt koppla bort omvärlden kanske i vissa fall kan få mig att framstå som lite autistisk...en enstöring. men skit i det då, jag älskar´t! nackdel: känner inte kanske världsofta att någon förstår mig...men vem f-n gör det??


Lite tid

så helt plötsligt har jag så lite tid över igen. började jobba igår...en hård dag och heeelt färdig var jag igårkväll. for direkt till syster jossi och firade hennes 20årsdag efter jobbet. smörgåstårta och sol bjöds det på!
väl hemkomna blev det nästan direkt läggdags för emina som hade haft en bra dag på dagis. som hon saknat sina fina kompisar!

kröp ner i sängen sen och glodde lite True Blood. är inne på tredje säsongen nu och helt besatt...slutade med att jag drömde en mycket märklig dröm om Eric (alexander skarsgård), en blandning av död och sex. det var både skitupphetsande och absolut fruktansvärt! natten resluterade med andra ord i alldeles för lite sömn och en märklig känsla av att jag kanske var en vampyr när jag vaknade...
kanske måste lugna mig med TrueBlood tittandet??

Fredag och lördag

vilken underbar fredag vi hade igår!
började dagen med en storhandling (älskar att handla, haha) hämtade mat på max o for hem med allt. sen for vi vidare mot hertsöträsk där vi fiskade. fick tyvärr ingen fisk, men mysigt var det i solen. hem och bastade och avslutade sen kvällen med en sen middag grillad över öppen eld. undebart!

idag har vi också varit och fiskat. och gissa vem som fick sen en fin regnbåge!! jo jag! måste säga att det kändes ganska bra. just nu ligger den i ett foliepaket och gojsar till sig inför kvällens middag. halstrad fisk. mmm!!
tyvärr var vi så exhalterade när vi fick den att vi glömde fota...men den smakar nog lika gott för det! =)




















Little Marbles

Torsdag

vi inväntar becca o william nu. äntligen en lekdejt!! emina har spring o lek i benen (som det verkar som att jag inte kan stilla) och jag känner ett enormt behov av att faktiskt prata och umgås med någon som är över 4 år. ja, man får faktiskt säga så! 
becca bjuder på fika (bakmamman) och jag bjuder på lunch. korvsoppa till alla barns lycka! (och min)

förhoppningsvis (håller alla tummar och tår jag har) blir pappsen ledig imorgon. tänkte först att vi kanske skulle besöka teknikens hus, eller ngt annat spännande för emina. men så säger hon idag att hon vill åka och fiska! fiska? jag vet inte hur man fiskar...? men tydligen har pappsen fiskespön i garaget...hon vet så mycket mer än mig min lilla nyponros! så fiske it is! (kanske)


Nästan fyra år...

utan ett ord... och ungefär där befinner jag mig just nu. utan ett ord.. jag kan inte med ord beskriva vad jag känner. kanske för att jag inte känner något alls?

ibland gör det ont. kanske inte så mycket för vad som hände. kanske mest när jag inser att jag inte har någon förälder kvar. fast om jag ska vara helt ärlig är det nog bara när jag vill tycka lite synd om mig själv. den gången det smärtar som mest är när emina frågar efter honom.
vad svarar man till en 4åring? - Han ville inte ha oss...
såklart jag inte säger det. men alla andra svar är lögn. 

jag tror ändå hon vet.

i mitt hjärta vet jag att jag gjorde rätt. men vissa dagar tvivlar jag. inte så mycket på mig själv som på alla andra. jag undrar vad de egentligen tycker om det. det där som de inte säger. för visst är det väl så att man vill vara älskad av alla? åtminstone många. jag behöver bara känna efter i hjärtat för att veta att detta handlade om mig, och just mitt hjärta. det var redan så trasigt, var tvungen skydda det. det handlade aldrig om alla andra. såklart emina, men hon tillhör inte "alla andra", hon är jag.

jag tror att detta mest handlar om dåligt samvete. mot honom...ja, så är det nog. jag känner mig som skurken, den som stampade och trampade! den som stal och ryckte bort. jag vet att det är fel, jag vet att det återigen handlar om en vilja av att vara alla till lags...men kan inte vara älskad av alla. men jag trodde inte det handlade om honom. jag trodde kärleken till sitt barn var något mycket mer värdefullt än så.

så var vi där igen. det som inte gjorde ont sårar ändå. det trasade sönder lite till. men detta läker. skrivandets konst. konsten att få all skit ur sig. och nu undrar ni: varför här? varför så att alla kan se?
såklart för att jag vill att HAN ska läsa! varför? ingen aning...

jag antar att allt handlar om henne... 
min dotter, din kärlek, hans kärlek, hon, den saknade, den lilla och den kloka...

Saknad

älsklingen har jobbat över varje dag denna vecka...vi saknar honom här hemma. känns väldigt tomt utan honom.

dock har jag och emina lyckats roa oss utan honom idag. begav oss mot bergnäset till mostrarna. blev en bakdag då vi lyckades åstadkomma något av den godaste morotskaka jag ätit! mumsade i oss lite av den, for förbi mitt lillhus o hämtade grejjer och sen hem. emina var leksugen! så vi har lekt kurragömma, vi har lekt fe ( som tydligen inte var roligt nå mer då jag råkade säga till emina att hon fick passa sig så hon inte trollar bort mig...tur man är pedagogisk) och sen har vi lekt med dockorna. avslutade kvällen med att göra upp en brasa o slå igång en film. en toppendag helt enkelt!

imorgon har vi inga speciella planer, men pappsen ska inte jobba över i alla fall så kanske vi slår på stort och styr upp en mysmiddag??

nu ska jag fortsätta glo True Blood!



Sista semesterveckan

så har vi gått in i sista semesterveckan. känns deppigt, speciellt som det verkar som att hösten redan kommit. det blev tyvärr alldeles för få stranddagar för mig och emina, men tur är att hon haft otaliga tillsammans med pappsen veckorna innan! =)

idag myser vi på här hemma jag och stumpan. kallt och ruggigt ute...tant inger kommer och hälsar på oss idag! mycket mysigt!!
igår grejjade jag en massa med mitt hår. vet inte vad jag fick för ryck egentligen. handlade nog mest bara om att jag var uttråkad. haha! blekte i alla fall hela håret och efter det ville jag bara gråta..tänkte att: vad har jag gjort?? sabbat allt!! men så slängde jag i en silverblond toning och resultatet blev faktiskt riktigt bra!

svårt att fota färgen, men här får ni några bilder i alla fall..











Helgen

ja så har man tagit sig tillbaka till livet efter helgens festligheter! hela lördagen var perfeket! jättemysig förfest här hos oss, vidare till kalaset där det blev dans o sen Mustasch! och de var såååå bra! jisses...
efter spelningen var det nästan dags för området att stänga så vi knatade vidare om lars båt där det blev efterfest. trillade in här hemma kring sju på morgonen. fulla och glada! haha=)




















Lulekalaset

ha en underbarkväll alla! kanske syns på stan ikväll! =)


Lördag

ikväll blir det som sagt fest här med vänner, emina blir hos farfar o helena. och som hon längtar...i två dagar har hon frågat när hon ska åka, men nu är dagen här! =)
pappsen har jobbat inatt, sopning på kalaset, kom hem kring åtta imorse så snart ska jag o emina smyga in o väcka honom. jag och emina har under tiden haft en mysig morgon tillsammans. ritat, sett sommarlovsmorgon och tagit en promenad med kira.
önskar er alla en underbar lördag! det kommer vi ha!




Tröttis

nu har lillan somnat, karln kommit hem, snacksen inhandlade...ska slå igång några avsnitt av Californication med karl o ladda batterierna inför morgondagen då det väntas förfest här hemma hos oss innan Lulekalaset!
en trött tjej signar ut!



Fredag

äntligen fredag! visst, jag o emina har semester, men SOM vi saknar pappsen när han jobbar...men nu är det snart helg. vi firar det med mcdonaldsmiddag och en massa massa myyyys ikväll!! känns som att det var länge sen vi bara satt ner o hade myskväll tillsammans alla tre!

jag o emina har du fortsatt pysslandet här i huset under dagen. städat upp tvättstugan, tvättat, målat köksbordet ett andra varv, möblerat om eminas rum osv. sen har vi vart en sväng till bolaget och handlat lite på ica. samt hämtat ut ett paket med kläder till prinsessan! (tror att det kan vara så att emina ärvt en del av mitt klädintresse minsann)

nu ska vi "fuska" lite när emina byggt klart halsbandet och slå på en film o mysa i soffan tills pappsen kommer hem. DET är vardagslyx!!




Vårt hem

lovade ju bilder från det vi hållt på o grejja med de senaste dagarna. här kommer de!

köket:



fina bjummissoffan:



detaljer:





vardagsrum:





hall:






som en duracellkanin

som vi gått an idag!
stranden med skrotis på förmiddagen, hämtade jossi o tog med henne till rutvik där vi bar möbler o möblerade, målade bord, städade m.m. tills vi storknade! (kommer knappast kunna röra mig imorgon)
sen kom martin hem, for o köpte den efterlängtade kameran, skjutsade hem syrran och så vidare mot lulekalset.
middag med mina fina o en underbar kväll på stan.

när vi kom hem blev det mars pannkaka i säng för stumpan o jag o martin fortsatte möblerandet! har preciiiis satt mig ner för första gången på hela dagen och jag tror minsann jag kommer sova som en prinsessa inatt!

men det var det värt!! herregud vad fint här vart!!

jag lovar att återkomma imorgon med bilder (med nya kameran)!!

sov sött!!  ♥

buhu...

jag o emina hade tänkt fara med jensan på stranden idag, men det verkar inte som att vädret håller med oss...trist...får väl hitta på ngt annat idag då. kanske fara o köpa den där kameran som borde ha kommit in i butik nu.

igår var i alla fall en fantastisk dag med tjoffsan!! en heldag på stranden, förbi bergnäset o hämtade lite grejjer o sen handlade vi lite innan vi begav oss hem för en mycket välkommen middag! pappsen jobbade kväll så vi mös med en film innan det blev duschen och läggdags.

färgade mina bryn lite igår...och vaknade upp såhär på händerna...wtf???



Stranden

skulle egentligen dragit med jossi till stranden, men det blev visst inget...hur som helst. jag har lovat emina så snart sticker vi. har fixat kycklingsallad att ta med.
nu ska jag bara springa ut med kira en snabbis innan vi sticker...KANSKE jag ska fixa håret lite innan också??

Höstkläder

gjorde en beställning på höstkläder till emina för några dagar sen. passade på nu för jag gissar att det som vanligt tar slut ganska snabbt. blev en hel del kläder, mycket baskläder, men även dessa. skor o jacka. emina kommer se bedårande ut i de!!

Trist!

känns himla trist att inte ngn alls kommenterar i bloggen?? snacka om att tappa blogglusten innan man knappt hunnit börja igen...förlåt, men så är det...
(inger, du är inte inräknad där som den tappra kommentatorn du är! tusen tack för det!)

Pysslartjejer

ostadigt väder idag och faktiskt lite höst i luften så en dag på stranden kändes inte riktigt aktuellt...jag och emina roar oss med att pyssla och dona här hemma. emina har bakat med trolldeg och jag har packat undan en MASSA porslin m.m. som inte används, som bara står o tar plats. har även hunnit med att måla alla tre salt o pepparkar vita och knivstället. väntar på att få måla ett varv till nu.

på ett tag far vi nog mot moster jossi. ska bara invänta att hon kommer hem och äta lite lunch innan. emina beställde korvsoppa idag så så fick det bli! (korvunge...sådan pappa sådan dotter)

All About Us

Våra dagar