Vi lever faktiskt!

men tiden är knapp. har hunnit vara iväg med jobbet torsdag - lördag och både innan och efter det har det gått i 190. jag hinner knappt med. det är fortfarande fasligt mycket på jobbet och en semester är mycket välbehövd!! trodde där ett tag att vi inte skulle ta oss iväg pga askmolnet och jag ville bara gråta! men nu verkar det trots allt som att det blir av och vi kommer njuta som aldrig förr.
martin jobbar också otroligt mycket och vi har i princip bara bytt av varandra i dörren de senaste veckorna.

idag och imorgon sitter jag på utbildning hela dagarna och bara det känns som rena semestern. går en utbildning i hyresjuridik och det är väldigt intressant, men det märks att man inte riktigt är van att sitta i "skolbänken"...jag är helt fullproppad med en massa paragrafer, lagar och förordningar.

har knappt hunnit förbereda ngt alls innan resan men igår och idag har jag gjort ett ryck. igår kom finaste jossi hit en sväng efter att vi gjort en runda på stan för att införskaffa allt nödvändigt (och icke nödvändigt) inför resan. packade det mesta för mig och emina, tvättade en del, färgade håret, fixade naglarna osv. och idag har jag och emina städat hela huset och fortsatt med tvättandet. huga för att komma hem till ett stökigt hus!

nu myser vi i soffan framför nalle puh och emina är nog lika trött som jag. imorgon fixar martin det sista då han är ledig med emina och sen åker jag i princip direkt efter utbildningen till flygplatsen...
längtar som en tok även om det inte riktigt gått in att vi faktiskt ska iväg...

nu ska jag läsa lite bloggar. det var år och dar sen!!
hoppas ni alla får det bra här hemma medans vi drar iväg till varmare breddgrader!!

Fredag idag

fredagen är här med en rasande fart och jag njuter av det!! ikväll blir det lugna puckar hemma hos oss. myskväll med film för mig och martin och kanske även för emina innan det är läggdags för henne.
imorgon är planerna fler. på förmiddagen far vi till therese, robert och maja (eller snarare theres mamma) och kikar på lilla fölet. emina kommer älska det! ska bli riktigt mysigt. och sen på kvällen bjuds det på tjejfest! planerna för denna är lite oklara än så länge, men förhoppningsvis blir vi hos rebecca och sedan utgång på Allstar. kanske syrran hakar på också.

efter att ha droppat 3 kg i vikt känner jag mig fin och fräsch. (även om inte ngn annan ser det) därför bjuds det nu på fler egobilder. =)







rufstufs i skallen, gammal fd klänning omgjord till tee, svarta jeansleggings, leopardsjal kring handleden och mina apsnygga skor från din sko som jag fick i present av mina fina systrar.

Viktnedgång

vägde miG imorse och nu har jag gått ner 1 kilo till!! yes!! alltså 3 kg på 1,5 vecka. toppen!!
några till ska jag ner så jag hoppas det fortsätter i denna takt för man blir sååå peppad när det funkar!!

Jag

det var riktigt länge sen jag slängde in nån bild på mig själv. dels för att jag inte orkar helt ärligt, och dels för att jag haft ett GÄNG fuldagar på senaste! men nu börjar jag bli människa igen och vågar bjuda på en liten. känner mig fin utan allt för mycket smink, men så blir jag alltid när våren börjar närma sig. håret står på ända men jag försöker se charmen i det.. ;)

Naglar

blev inte zebranaglar denna gång heller. blev istället lila glitter och lila stjärnor. känns fantastiskt att äntligen ha naglar igen. jag kan ju jobba...haha=)

svårt att ta bra bilder men här kommer de:



Pysselmaja

om emina fick bestämma skulle hon pyssla hela dagarna... måla, rita, göra armband och halsband, måla med glitterpennor osv..det är bra att hon gör det. hon lär sig mycket av det. hon är väldigt intresserad av att skriva. "skriver" mycket och berättar bestämt vad hon skrivit, hon ritar fina fåglar och blommor, klipper och klistrar. glitterpennor får vi köpa på löpande band, det är det bästa hon vet!



Som ny...

känner mig som en ny människa idag. har en massa ork och energi och allt känns inte fullt lika pissigt som det gjorde igår. vet egentligen inte vad det beror på. kanske beror det på att jag fått sova 7 sammanhängande timmar inatt, kanske beror det på att solen skiner som aldrig förr, kanske beror det på att det blir tjejfest på lördag, kanske för att jag har den bästa sambon ever!! kanske för att jag har jordens finaste lilla unge som idag meddelade att jag är världens bästa mamma..
ja idag kan jag helt enkelt ta till mig och se alla de där bra sakerna.

jag var inte ngn bra mamma igår eftermiddag/kväll. kom hem kring halv sex...totalt utpumpad på all energi. jag ville bara grina. åt middag med mina fina och blev förbannad över att soppan var osalt...var det nå jävla mer?? allt gick fel..sen for martin och jobbade. som tur var ville emina se film. slog på Lotta och somnade i soffan med emina i famnen. fy vilken trist mamma..men det fanns inte en chans att jag skulle orkat leka, måla, busa, bada osv. inte ens ngn chans att jag skulle hålla mig vaken..
men barn vet...det var som att emina förstod. hon satt lugnt och stilla och kikade på lotta och mös...

ikväll kommer sassa och hälsar på!! vet att jag brukar skriva att det var länge sen vi sågs, men nu är det verkligen länge sen!! får se vad vi hittar på. det beror nog på om martin är hemma eller inte. är han hemma kanske vi tar oss en liten promenad i kvällssolen.

Helvetesjävlarkukförbannat!!

annika på jobbet (vikarien för min kollega som är sjukskriven) har fått jobb....hon börjar på måndag. antar att det inte kommer hinnas tas in ngn ny innan dess. detta betyder alltså att jag är helt själv här i kundmottagningen. detta betyder även att jag ska lära upp en till...jag orkar inte...
kanske man far till turkiet och stannar där. kommer aldrig tillbaka..

jag har fan munsår i ansiktet och magkatarr för att jag är så förbannat stressad och slut. jag sover knappt om nätterna och tankarna är tusen och åter tusen när jag lägger mig på kvällarna och försöker slappna av...

gud förbannat!! var det nå jävla mer????

(sorry men jag var tvungen avreagera mig lite!!)

Shopping

i lördags blev det en riktig shoppingdag. i alla fall för mig och emina. martin släppte av oss inne i stan och for och kollade på bilar under tiden. kul kille va? =P
emina fick bestämma vad vi skulle göra och vad hon ville ha. ja, nästan i alla fall=) började med hm, och att åka rulltrappa var ju typ det roligaste som har hänt för lilla stumpan. hon var grymt imponerad och ville åka mer och mer och mer!

på hm fick hon solglasögon, 2 st bikinis, en jeansklänning (långklänning) och strumpor. hon valde allt själv utom strumporna. sen vidare till gina. köpte tröjan jag skrev om tidigare med dödskallen. sjukt nöjd!!
sen till lindex där det blev nya baggyjeans till damen, en tunika och en tee. (var även tvungen köpa en nyckelring till sussi på jobbet som vara skrek hennes namn). på kappahl skulle vi in och byta en klänning emina fick av inger som var för trång över huvudet och där valde emina ett par jeansleggings i grått och till det blev det en mcjacka i mjukistyg i grått. hon kommer vara sååå tuff våran lilla dam!
en godisåpse fick hon också välja sig innan vi mötte upp pappsen för lunch på subway. emina var lycklig och detta toppades sedan av storhandling på ica maxi.
hem för att få främmande av martins syster med familj. bus och middag och en MYCKET trött liten tjej som somnade framåt niosnåret utan dagsvila. hon kämpade på bra!!

Naglar

ikväll ska jag och göra mina naglar hos boman. en gång för alla! hihi=) detta blir tredje gången gillt. jag är just nu helt utan då vi tog bort de sist och boman kom på att hon hade penslarna på jobbet. =) men nu så...
idag blir då av i alla fall och efter många om och men blir det nog zebra. ska bli jättespännande och framförallt skönt att göra nya naglar. känner mig helt handikappad utan.
kan ju för bövelen inte ens använda faxen på jobbet!!

Vår!!

vilken fatastisk dag vi hade igår!! solen sken med all sin styrka och vi spenderade precis hela dagen utomhus. underbart! gick ut på förmiddagen och började skotta fram altanen. (fast om jag ska vara helt ärlig var det mest martin som skottade) efter ett par timmar kom boman och lars förbi en sväng och satt och surrade. emina somnade gott i sin vagn efter en liten promenad och sen var det mer bus ute.
när boman och lars farit kom farmor britta förbi och hälsade på. hon hade precis kommit hem från utlandet och att höra henne berätta om hur fint det varit fick oss inte att längta mindre till vår egen resa!

höll nääästan på att bryta vår "inte äta mat" dag. var sååå sugen på att plocka fram grillen. men på eftermiddagen blev det molnigt så vi lyckades hålla oss.
detta resulterade i -2 kg denna vecka. yeeaay!!

0-4ec19d8d5f7e9f8d7ee2da23d1a63ab4.png

0-1732e89c136d7add187172739f33b0c3.png

Bilder

här kommer ännu lite mer bilder från åpskhelgen i stugan tillsammans med therese, robert och maja. (snodde de från theres blogg) fina fina ungar...




















Veckans vill ha!

åh jag dog och återuppstod när jag hittade denna på gina...snälla kan den bli min? klick klick....

Fredag

äntligen är fredagen här! i och för sig har veckan gått i en ryslig fart, men jag känner mig trött och slut och det ska bli riktigt skönt med helg. planerna är inte många, än så länge i alla fall..
martin ska fara till bjummis och grejja med en massa ved, men jag och emina stannar hemma. ska passa på att få lite kvalitetstid med min lilla tjej. ska nog gå på stan på lördag och fixa lite inför resan. sen blir det lugnt..kanske försöker passa på att handla lite också.
om vi har tur kanske vi får lite finväder också...

igårkväll var jag till boman och skulle fixa mina naglar. har ju haft acryl tidigare, men nu bestämde vi oss för att göra gelenaglar. går att busa så mycket mer med de och det är jag sugen på nu. hade ju tänkt göra fransk mamikyr med lite stjärnor, men nu har jag ändrat mig. haha=)
hur som helst, min lilla vän hade glömt sina penslar så vi fick skjuta upp gelenaglarna. blir förhoppningsvis i början på nästa vecka. så just nu är jag helt utan och det känns så ovanligt. kan knappt använda fingrarna ju!
så nu har boman fått i uppdrag att klura ut vad för roligt vi ska hitta på! spännande=)

är sååå less idag...ingen arbetsmoral och trött. är så mycket här och jag känner att jag snart inte orkar mer. men förhoppningsvis blir det en lite lugnare period nu. ensam är start, jo just det! =) tur vi har resan att se fram emot...

Pyssel

igår fick vi finfrämmande av tant inger! det är så roligt att se hur emina är med olika människor. med inger är hon så trygg så trygg. fast vi inte ses allt för ofta så är hon alltid lika trygg med inger. surrar och surrar, berättar och frågar, kryper upp i hennes famn och äter välling osv. det är så fint att se när det är en människa som betyder så otroligt mycket för mig!

emina hade en riktig liten julafton igår! först fick hon en hel påse från barnens hus med en massa nytt pyssel av mig. pärlor (samma som maja hade med sig till bjumis, hon vill ju ha likadana), tråd, glitterpennor, färgade ritblad och paljetter. hon blev glad över alla saker, men mest över pärlorna och utbrast:
- men mamma har jag OCKSÅ fått sånna???!!
sen kom ju då inger som är en helt egen liten jultomte! emina fick kläder inför turkietresan. linne/tunika i rosa, vita kortare leggings med rosetter och en fantastiskt gullig klänning i vitt. (som tyvärr måste ha varit felsydd för den gick inte ens över huvudet på emina), nya fingervantar och sist men absolut INTE minst. en hel DRÖS med böcker!!! våran lilla bokmal kan inte slita sig från de.

idag ska vi på utvecklingssamtal på dagis halv fyra. ska bli jättespännande att höra vad de har att säga om våran lilla tjej. såklart har man ju daglig kontakt med de, men nu blir det nog lite mer ingående..
efter det blir det hem och laga ngn god middag, jag får ju äta mat idag!! och jag ska njuta kan jag lova!! kanske man skulle grilla??

Blondie

blev plötsligt grymt sugen på att tokblondera håret och klippa mig kort....herregud...aldrig är man nöjd...
kommer inte göra det...inte än, men sugen blev jag.
även sugen på ngn fler tatuering och en piercing i kinden...skadad?

 

Turkiet

gissa om vi har nedräkning till turkiet nu!! ungefär 3 veckor kvar tills vi åker nu och det ska bli helt underbart att komma bort till solen tillsammans! sola, bada och må gott. riktig kvalitetstid tillsammans! och visst gör det väl underverk för förhållandet (både mellan mig o martin och mellan oss och emina) att ha något så roligt att se fram emot!! ♥ allt känns så mycket lättare då.

turkiet är väl egentligen inte ngt shoppingland heller, men det som står på min inköpslista är en hel DRÖS med halsband, armband och ringar!! söta tee´s till emina och kanske några skor till oss. annars är det mest solen och badet vi ser fram emot!

har en del att inhandla innan det bär av. sandaler, bandanas och solhatt till emina är redan fixat. nu återstår:

- bikinitrosor (emina)
- solskyddsfaktor (emina)
- ngn lätt, tunn klänning (emina)
- stråhatt (emina)
- solskyddsfaktor (vi)
- stråhatt (jag)


Nageldekorationer

ikväll ska jag och fräscha till mina naglar hos fina boman! lika kul varje gång!
denna gång är jag lite sugen på detta, ganska diskret men ändå nån liten grej..

Sötnos

eftersom maja var clown förra gången de målade sig så ville såklart emina testa det också! så igårmorse blev hon en liten clownunge=)

448f2b08b41c760cd794700111691798.png

Påskbilder

här kommer lite bilder från helgen:

18300647b00ccb0ecf0b76fa1e0585ea.png

0-2657c9833a2df82b1418d29401daf6ff.png

018f72039a05554fcfb031b92b63aedb.png

0-170f93f73622e2ad758710b3a9373c33.png

0-764f3f9a068a6fee34c3afda5a2817e2.png

62d610cf3f4659524c378d66b649b2d9.png

0-43da5599c6fee81f518008be7f9e2b76.png

-f2b1f8b45b26601d892be577c48587e.png

2b9ce53cba08507ddf33ed1c0447a6cd.png



Påskhelgen

har haft en helt fantastisk påskhelg tillsammans med nära och kära! kom hem igår efter lunch men önskar vi hade fått stanna längre...

på torsdagen hade jag och emina en hektisk dag tillsammans. först en dag i 190 på jobbet fram till 13.00. for efter det och hämtade emina på garaget där hon busat med farfar och pappa. hem och började städa medans vi väntade på jossi som skulle följa med oss och påskhandla (räddare i nöden) martin tog traktor och for till bjummis för att ploga.
hämtade jossi i stan, for och käkade på max tillsammans och sen vidare till maxi. efter handligen (som jag inte hade klarat utan dig jossi!) skjutsade vi hem jossi och for vidare hem. storstädade, tvättade, vek all tvätt, packade inför bjummis osv. försökte göra klart så mycket som möjligt inför fredagen så vi skulle komma iväg i tid. och tur var väl det för martin blev kvar över natten där då det strulade så mycket med plogningen.
så när therese med familj kom på fredag morgon kring nio så var jag och emina packade och redo att åka.

fredagen gick i lugn hetens tecken. som resten av helgen.
vi har busat ute en massa, varit upp på björnberget och grillat och åkt bob, varit på en supermysig skotertur till holmsel, grillat ännu mer, druckit vin och surrat, vilat, gjort ansiktsmålningar, letat påskägg, myst och haft det allmänt bra. emina och maja har lekt jättebra tillsammans och emina pratar inte om annat nu! =)
tack therese, robert och maja för en perfekt helg!!

Snuttis

man har aldrig tråkigt med farfar!!

0-27a711534e081f0d3069710187bdd7cc.png

Påsklov!

snart är det påsklov! underbart!! 30 minuter kvar innan vi stänger butiken och då bär det av för att hämta emina. hon är med farfar och leker nu under dagen. hon var och fick 2 sprutor igår (influensavaccin och resevaccin) så vi ville inte ha henne på dagis idag ifall hon skulle vara lite dålig. hon har då inte haft trist med farfar i alla fall. hennes störts idol, då kan det inte bli fel.

martin ska nog och ploga bjummis ikväll så jag och emina blir solo. måste handla inför påsken och då det kan bli lite svårt ensam med emina så har jag anlitat finaste syster jossi som ska följa med och hjälpa till. (tack gullunge för att du ställer upp i vått och torrt!!)
sen efter handling och diverse bestyr ska jag försöka röja undan hemma, dammsuga och dammtorka så det är fint när man kommer hem igen. tvättar för fullt också. efter det blir det packning inför morgondagen så man kommer iväg snabbt när man vaknar!

nu ska jag börja packa ihop lite smått här...

GLAD PÅSK PÅ ER ALLIHOPA!!!

All About Us

Våra dagar