Underbara unge!

emina myser igårkväll med sina nya sängkläder hon fick av tant inger!

4ee3e01977ea0d2a66fa359c9ac8acc7.png

Tack alla!

tack alla fina för ett underbart kalas för emina i lördags!
tack för alla presenter och tack för att ni kom och gjorde hennes dag toppen!

emina fick så otroligt mycket presenter i lördags så hon knappt vet vad hon ska leka med! men allt verkar superroligt och hon leker en stund med varje grej och sen byter hon.
det var en riktigt trött tjej som somnade gott på lördagkvällen. de sista besökarna for hem kring åtta.

igår var vi ute och rände lite. var till farfar och helena och hälsade på en sväng på förmiddagen, for och handlade och sen blev det lunch på McDonalds.
hem och vila och sen kom carro, erik och hugo för att gratta emina.
tacos till middag och sedan mys med lilltjejjen (stortjejjen) våran.

idag blir en lugn och skön kväll för oss samtliga. ska bli riktigt skönt faktiskt då det varit ganska mycket de senaste dagarna och jag tror att vi alla behöver det.

nu ska jag hämta mig en kopp kaffe innan vi öppnar dörrarna här.
återkommer med bilder från kalset ikväll!

Äntligen!

nu satte jag mig ner för i princip första gången idag . . .

har varit en sjuk dag på jobbet idag. allt blev fel, mycket folk, mycket telefonsamtal, möte, högljutt. . . .jag var alldeles slut i huvudet när jag satte mig i bilen. jag trodde M skulle hämta emina idag och när jag insåg att jag skulle hämta henne i alla fall höll jag på att bryta ihop.SÅ trött var jag . . . jag tycker inte ens att det är jobbigt att hämta emina, istället tvärt om. men bara det att jag var inställd på att åka direkt hem och inte fick det fick mig att nästan börja gråta.
jag är så trött! helt färdig nu . . .

har i alla fall bakat nu i eftermiddag. alla muffins är färdiga och tårtorna står i kylen. imorgon ska all dekoration på och jag hoppas att det kommer bli bra.

nu är martin och söver emina och jag har just slängt in lite mat i ugnen till oss. blir en sen middag för bara mig och martin och sen ska vi se film.
känns som att jag knappt sett soffan på flera veckor och det ska bli ljuvligt att slänga sig i den efter en mumsig middag.

imorgon stundar kalas och det ska som sagt bli riktigt mysigt och kul!
just det! måste slå in några paket till emina som hon ska få av oss imorgon.
de andra får hon av oss den 1:a , då hon verkligen fyller.

Shopping

kompade lite igår och sprang på stan en sväng...
hittade hur mycket som helst men det slutade med att det var detta jag kom hem med:



 





dock har jag klippt av den nedersta tunikan. ville ha den som en tröja istället och det blev toppen! den jag har på mig idag=)

sen blev det:

-spetsstrumpbyxor
-svart spetskjol till emina
-jeans till emina
-svart diadem till emina med stor rosett
-3 par nya trosor

jeansen är helt underbara! känns som mjukisbyxor och sitter som en smäck! jag som aldrig någonsin hittar mig jeans fick mig nu 2 stycken! guld värt!
känner att min garderob börjar vara vad jag vill att den ska vara nu. lite mer skor bara så är jag nästan nöjd....=P

Fredag

äntligen fredag! denna vecka har kännts lång av ngn anledning...men nu är den snart slut..

igårkväll efter emina somnat for jag till boman. blev där i nästan fyra timmar och fick verkligen surra av mig! (tack gumman!) kring elva kom jag hem, smått kaffedarrig och inpyrd efter x antal cigg ute på deras altan. hoppade i duschen och sen var det marsch i säng!
slocknade som en stock med en gång.

ikväll blir det bakning för mig och martin. emina får såklart också hjälpa till och efter hon somnat ska jag och martin äta gomiddag tillsammans hade vi tänkt. kanske passar på att hyra ngn film och bara slappar i soffan. behöver det efter en tuff vecka på många sätt och vis...

imorgon stundar kalas! ska bli riktigt roligt och jag ser fram emot att träffa alla! kommer nog bli en tuff dag för emina men det är ju helg och hon kan sova hur länge hon vill sen på söndagen så det ska nog gå bra i alla fall=) hon kommer njuta av all uppmärksamhet!

här kommer en liten dagens bild till er. måste bara säga att jag är totalt störtförälskad i min tatuering och jag älskar att den är så lätt att visa. i´m in love!

En suddig dagens

bjuder på denna bild idag. väldigt suddig men det bästa jag fick till...

Torsdag

blev en sen kväll igår så idag är man inte i sitt esse direkt...
var ut med jobbet och käkade på färjan. hade gärna tagit en öl eller två men jag körde så jag skulle kunna ta mig hem sen. fick mycket god mat på färjan och en trevlig kväll med kollegorna.

idag ska jag till boman på myskväll med henne. känns som att det var evigheter sen vi sågs och vi har tusen saker att prata om så det ska bli riktigt mysigt. åker nog efter att emina lagt sig så jag hinner träffa henne så mycket som möjligt. lillstumpan min... imorse när jag gick in till henne och skulle väcka henne var jag bara tvungen att vänta en liten stund och bara sitta och titta på henne. så vacker, rofylld och lugn...

imorgon är det fredag vilket innbär bakning inför kalaset för min del.
i övrigt är planerna få...kanske ta en tidig kväll så man är utvilad inför kalaset på lördagen...


nu väntar jobb!

Mammas hjärta

-b2dc893e732d74a394d931774c37590.png

717dc979f289405da82c0fafaea259d1.png

Onsdag

en liten rusch här på morgonkvisten men nu har det lugnat sig igen...

emina var en riktig liten mysis imorse och vaknade tidigt. det är så underbart när hon vaknar av sig själv och jag slipper riva upp henne. för hon blir arg när jag väcker henne! hon har ett riktigt humör den lilla damen! =)
hann mysa i soffan till Mackapacka och lyxade till det med frukost i soffan.

igår eftermiddag var vi och handlade inför eminas kalas. hittade en massa söta pynt till cupcakes och tårta så nu ser jag riktigt fram emot att baka. ska inte baka ngt annat än det, blir ändå bara en massa kvar..
nu ska man bara hinna med det också!
för ikväll ska vi ut med jobbet och äta på färjan och imorgon ska jag till boman för en massa catching up!

nu blir det en stor kopp kaffe här för att vakna till liv!!

Kväll

nu sover martin och emina. ska snart gå och väcka honom. . . eller så låter jag honom sussa, han kan nog behöva det!

jag har just avslutat ett långsamtal med inger. hinner ju prata så sällan så när vi väl hörs brukar det bli lite längre samtal. lika trevligt varje gång! känns otroligt roligt att hon och jag fortfarande har så bra kontakt.( för er som inte vet var inger mammas bästa vän.) känns tryggt att veta att hon finns och alltid ställer upp. tryggt att över huvud taget ha en sån fin människa i min närhet.
älskar dessutom att veta att jag har någon att fråga om jag vill veta ngt om mamma. . .en trygghet i sig bara det.

tänk att det har gått 6 år sedan mamma gick bort. . . ena sekunden känns det som att det var igår jag träffade henne och kan till och med minnas hennes doft. andra sekunden känns det som att allt bara var en dröm och jag kan knappt framkalla en diffus bild av henne.
jag saknar henne så mycket att mitt hjärta går sönder flera gånger varje dag. önskar att hon kunde varit med oss, med emina, med mina fina systrar. jag behöver henne. jag behöver henne varje dag och tomheten hon lämnade efter sig kommer alltid finnas där.

emina pratar om henne ibland. vet egentligen inte vart hon fått det ifrån då jag pratar om mamma alldeles för sällan med emina. men emina pratar om "mojmoj" ganska ofta.
ibland blir det lite läskigt då det känns som att emina verkligen vet vem hon är. men å andra sidan, barn är väl öppna för allt?
fotona på henne som står på vår öppenspis tycker emina om att pussa och krama. hon myser lika mycket varje gång och jag håller på att börja gråta varje gång. dels för att mitt hjärta svämmer över av stolthet och kärlek till min lilla dotter som är så fin och hennes fina band till hennes mormor, och dels för att det gör ont att veta att de aldrig kommer få ses. . .

Tatueringen

här kommer utlovad bild på tatueringen...bättre sent än aldrig. right?

0-43c24f8cce734333b70f36773d93394a.png

Låttips

egentligen vill jag ha denna för mig själv...jag älskar när jag hittar den där låten som bara är jag, som jag kan spela hur många gånger som helst utan att tröttna, som får mig att må bättre när jag mår bra och sämre när jag mår dåligt.
detta är en typisk sådan...

enjoy! (jag hoppas det blev rätt nu, jag kan inte lyssna på jobbet..)


Dagens

idag pryds jag av min nya rolling stones tee. syns tyvärr inte på bilden...
kör lockar i håret idag, enkelt och snyggt!

12ced6caed4c5322140157f35394b064.png

Tisdag

en bra dag idag känner jag! solen siner ju och allt. =)

igår blev det en mysig middag ute på altanen med familjen. efter det klippte martin och emina gräset och jag passade på att dammsuga och skura. efter det myskväll med lilla hjärtat innan det var läggdags.

hann med en vända till lindex efter jobbet innan jag hämtade emina på dagis. shoppade både lite kläder och så smink då såklart. attans att det ska vara så himla dyrt!!
köpte:

- svarta "orm"leggings
- svart rolling stones tee
- grå leopardthights till emina
- 4st nagellack
-underlagscreme
-mascara
-kajal
-ögonskugga (grå)
-rouge

19f75fcb1a233bd67d78baab5fce7b74.png



nu dröjer det såklart innan det behöver inhandlas igen. skönt! för dessa utgifter är aldrig roliga. jag kommer nog aldrig bli den som gillar att köpa smink...

min lilla donna idag:

Cupcakes

skickade ett sms till syster jossi idag och undrade om hon ville komma och baka med mig på fredag inför eminas kalas. hon har inte svarat än men jag hoppas hon kommer.
planen är att baka riktigt fina prinsesstårtor till min lilla dam och lite gulliga cupcakes.....

Tråkhandling

slutar 1 timme tidigare än planerat idag. toppenskönt!
min första tanke var såklart att hämta emina från dagis med en gång. men så kom jag på att jag kanske skulle passa på att göra lite ärenden på den timmen. så nu klockan tre när jag slutar pyser jag iväg till storheden och inhandlar lite välbehövt smink!

det som står på prio 1 lista är:

♥ underlagscreme
♥ genomskinligt puder
♥ rouge
♥ mascara
♥ nagellack
♥ svart kajal

hur kommer det sig att allt alltid verkar ta slut samtidigt??
nej egentligen är det nog inte så, men de gånger det blir så känns det som att det var nyss. men när jag tänker efter kan jag knappt komma ihåg när jag sist köpte en underlagskräm. och puder, det vet jag att jag inte köpt på minst 3 år..haha=)
så även om det inte varit slut hade det nog varit dags att slänga o köpa nytt.

min plan var ju att köpa nytt från Make up store, men ekonomin tillåter inte det just nu. prioriterar istället eminas presenter nu. gud vad jag längtar efter att få ge henne allt!!

Måndag

som vanligt är jag dålig på att blogga på helgerna. men det är så mycket annat som händer då så det hinns inte med alls..

i lördags kom rebecca, henrik och william till oss för lekdejt och middag tillsammans. min fina rebecca hade fixat kött till oss allihopa och även bröd med aioli. vi stod för potatis, sallad och kantarellsås. gudomligt god mat och jag åt tills jag höll på att storkna!
barnen busade i vanlig ordning och slogs lite också. även det i vanlig ordning...=)

therese ville att jag och rebecca skulle följa med på pitecruising. vi velade fram och tillbaka en massa men till slut bestämde vi oss för att fara. fick skjuts av henrik till heiki i kallx och hann precis bara anlända dit så var det dags att fara mot piteå med finbilen. kring ett (?) var vi alla ganska less och for vidare mot luleå. hade sjukt roligt i piteå med underbara människor och jag önskar att kvällen aldrig hade behövt ta slut!
for vidare till boman och lars och där blev jag kvar på efterfest till klockan sex på morgonen!! sjukt rolig kväll och jag hade kunnat stanna många timmar till egentligen.

på söndagen mådde jag verkligen som jag förtjänade...tur att jag har en underbar sambo som lät mig sova ett par timmar extra innan han var tvungen att åka och jobba lite.
stackars emina blev fast med en supertråkig mamma som bara låg på soffan utan att kunna röra sig...nä, det gick ganska bra faktiskt. martin la emina innan han åkte så när hon sen vaknade hade jag hunnit piggna till litegrann i alla fall men nå mycket aktivitet var det inte. =) vi myste med barnprogram och lyxade till det med middag i soffan så emina var helnöjd!
brukar faktiskt aldrig bli speciellt dålig dagen efter, men då...huvva...aldrig mer sprit. jag tål det inte..
men å andra sidan måste jag ändå säga att det var värt det!
och tack till therese och robert som erbjöd mig en plats!! underbara människor!

nu blir det dock nyktert några veckor...måste återhämta mig..


0-51955f9282ae200d31370599bf0ecb7c.png


0-5ce8b6bc0a7ae6290eb00b42682fcc8c.png

0-19585ba79812c2cd0b14f1409526e354.png

0-70bc16ffe4b825be808bc690fed9a05a.png

39fae1e72293ffa42e77e5c36051b035.png

Fredag

var ju och tatuerade mig igårkväll.
helt sjukt hur bra den blev tatueringen! blev en till blomma och lite japanska waves och lite japansk bakgrund. sjukt bra! "synd" bara att både jag och thomas såg hur mycket till som helst man kan göra och bygga ut den med. blir nog i alla fall en sittning till. en kort en för lite mer bakgrund bara, men nu får det vänta och bli ngn gång i framtiden. annars skulle jag nog bli ensamstående . . .=P

jag och emina har haft en mysmorgon här. emina har tittat på lotta och jag har vikt all tvätt och hunnit med att dammsuga. och nu har vi precis kommit ur duschen. ja, en del av det var mysigt i alla fall. =)

nu blir det lunch här.
självklart kommer bilder på tatueringen sen!

min prinsessa! hon älskar att ha denna kjol som hon fått av moster jossi.

Hälften...

detta var mms:et jag skickade till becca igår...detta är alltså inte ens hälften av allt som åkte ur. förstår ni nu att det ekar tomt i min garderob?

-8843ae0b9592d19f433b1e2da432111.png

Höst

nu när jag totalrensat min garderob har man ju lite bättre översikt över vad man behöver.
jag är ganska basic, men gärna lite åt det rockiga hållet. lite tråkig när det gäller färger och håller mig för det mesta till svart vitt och grått. har ganska bra baser redan, men skulle vilja uppdatera med lite accesoarer och skor.

det som behövs i min garderob nu är:

- svarta skor, gärna med hög klack. (beställda från din sko igår)
- paljettleggings (beställda från hm, väntar på leverans)
- "skinn"leggings
- mc-jacka
- svart kort kavaj
-ljusgrå jeans



   


                  

.

 






 

Garderobsrensning

ja som jag skrev igår blev det garderobsrensning när jag kom hem från jobbet. tog x antal timmar och jag gjorde en REJÄL rensning!! just nu ligger allt bara i en hög på golvet då jag inte hade några sopsäckar, men jag skulle gissa att det är 3-4 st sopsäckar...sjukt...
martin höll på att tuppa av när han såg den. mest kanske för att han var rädd att jag måste shoppa tillbaka lika mycket. =) för att försvara mig lite så har jag nu rensat ur kläder som jag haft när jag bodde hemma, som kommer från mamma osv. sånt som haft ett sentimentalt värde för mig så jag inte klarat av att slänga det, men NU!
jag kan inte hålla på att spara allt detta..

skickade ett mms till rebecca med en bild på klädhögen när jag rensat hur ungefär hälften. undrade om hon var intresserad av att kolla igenom det eller om jag skulle slänga.
hon blev överlycklig! kul att kunna göra ngn glad i alla fall!

ikväll ska jag tatuera mig! förhoppningsvis blir detta den sista sittningen!!
wish me luck!

börjar dagen...

38be39650c1e0392c6977c3cf44af73b.png

börjar dagen med en liten bild...hade minusgrader hemma imorse..sommaren är nog över nu...

Åh!

jag var tvungen...känner mig jättedålig nu, men de är sjukligt snygga och går att använda till precis allt!
perfekt för mig som inte vill vara för "fin". kilklack passar till allt utan att bli för uppklätt.

Onsdag

idag är jag pigg och glad!! vet ni varför?
jo jag somnade med emina 19.30 igår! haha. och det behövdes. martin kom och väckte mig halv tio, då gick jag bara som en levande död vidare till vår egen säng och somnade om. i och för sig kliver jag upp klockan 05.00 så det blev inte extremt många timmar sömn ändå, men åtminstone så man känner sig utvilad idag.

började dagen på jobbet med den sedvanliga administrationen och sen gjorde jag en rejäl röjning och städning. så nu är mitt skrivbord fint och i övrigt är kontoret undanplockat och fräsch.
mycket mycket trevligare att jobba då. men nu ser jag att det skulle behövas en bild på emina här ngnstans. =)

snart har jag lunch. ska mumsa i mig en macka och en yoghurt och sen ska jag bege mig och tanka bilen. surt att behöva göra det på lunchen men när jag slutar vill jag ju hämta emina så snart som möjligt!

idag när jag kommer hem är planen att rensa min garderob. det är ett inferno därinne nu och jag har ingen aning om vad jag äger...ska slänga så mycket jag bara kan! fast först ska jag nog se om det kanske är ngn vän som vill ha ngt? jag hatar ju att slänga och kläder som jag vill slänga är nog mest bara för att jag är trött på de..
(orkar inte med projekt-tradera)
sen ska det tvättas också...suck...men ack så skönt när det är klart!

Tisdag

igår var jag sjukligt trött i huvudet efter jobbet. rensade skallen med hög grym musik på väg och hämta emina från dagis. jag trodde jag skulle slockna såfort jag satte mig ner när jag kom hem men jag var överspeedad hela eftermiddagen och kvällen. inte ens när vi la oss att sova kunde jag slappna av riktigt...

hann i alla fall med att göra klart alla inbjudningskort till eminas kalas så idag ska de postas. saknar några adresser bara som jag ska försöka fixa idag. känns superskönt att ha de klara och de blev såå fina! nu gäller det bara att planera resten av kalaset. blir ju kanske kring 40 personer som kommer...

ett prinsesskalas ska det bli i alla fall, men jag tror att jag detta år ska vara slö och beställa tårta. en riktigt fin en och sen bara baka fikat själv...fiskedamm står på schemat, korv med bröd, fika, presentöppning osv...kommer ju ganska många barn så jag tänker fokusera på de. =)

nu ska jag gå och ta mig en kopp kaffe. har ju redan hunnit vara här en timme..

jag och emina väntar på pappsen igår:

0-27bfd335952b74353c9c2ff694e54e0b.png

Måndag

som ni kanske märkte blev det spontanfest för mig i lördags. hade inte alls planerat ngn fest, men på eftermiddagen på lördagen kände jag bara att jag måste få komma hemifrån lite...andas ut, slappna av. har varit så grymt mycket på jobbet OCH hemma så en liten paus var i sin ordning.
messade becca och kollade vad hon skulle göra. de skulle på fest och jag blev medbjuden så jag hakade på. jag hade 2 timmar på mig innan de skulle komma och hämta upp mig så det blev lite stressigt.
hade en mycket trevlig kväll ute i ersnäs med badtunnebad, öl, tilltugg, surr, allsång, guitar hero m.m. blev dock en ganska tidigt kväll och var hemma redan kring halv två-två.

tack alla för en underbar kväll!!

0-3a3c9a3404ac3f682b45d1f801cbc26a.png


0-62fe33d4377ab3ba0153d8bda8c054e3.png



tanken var att martin och emina skulle fara till stugan och sova där så jag skulle sova hemma helt solo. blev lite ledsen då det kändes som att jag missade alldeles för många timmar med de...även dagen efter då såklart..
när jag kom hem med taxin såg jag att bilen var hemma (reflektarde inte) kommer upp till bron och kira skäller inna jag öppnat dörren. (reflekterar inte) utan jag får panik över att martin glömt kira hemma och att hon varit själv i så många timmar. tills jag kommer in och hör matin hyscha åt kira. DÅ hajjade jag att de var hemma! haha!
överlycklig blev jag i alla fall och fick krypa ner i en varm famn.

söndagen spenderades ute på gården. snart är det bara att så gräset som är kvar. känns skönt, men samtidigt inte som att det är ngn panik. nästa sommar är det klart utomhus och vi kan ha en underbar semester tillsammans!
jag planterade lite blommor i den nya rabatten, la lite kantsten, täckbark, mätte ut den sista grusgången osv...
martin grejjade på med jorden så nu behövs det bara ett lass till.

idag är det 190 knyck på jobbet. vi har redan haft 85 hyresgäster men trots det har det rullat på ganska bra. känner mig lite smårisig, men ändå okej än så länge. behöver nog bara ta igen lite sömn inatt.

blev dåligt med bilder idag, ska försöka bättra mig!

nu kaffe!

nu är...

1f9e32eace299dd43336b9543708174e.png

nu är det fest. Och det bjuds på bål! :)

Man vet att man lever när...

man har haft 40 st hyresgäster inom loppet av en timme....

sådärja..

Fredag!!

äntligen fredag! underbara helg närmar sig och jag behöver verkligen det just nu känner jag. det har varit mycket på jobbet denna vecka och jag känner mig helt slutkörd.

igår när vi kom hem blev det middag och sedan slängde sig martin och emina i badet. jag passade på att storstäda hela huset under tiden. (och efter) eftersom jag ändå inte kan bada med min nygjorda tatuering.
dammtorkade ALLT, tokskrubbade sopskåpet, dammsög, plockade undan, skurade, skrubbade och donade. så nu är hemmet äntligen skinanade rent och jag slipper ångesten över att behöva städa.
martin la emina och jag började med inbjudningskorten till eminas kalas. skulle köpa färdiga igår på barnens hus, men det blev så himla dyrt så jag bestämde mig för att göra egna.
riktigt roligt och mysigt att sitta och pyssla med faktiskt!

här har ni några av de jag hann med igårkväll. ska försöka hinna klart resten ikväll så vi får posta iväg de.
har ca. 10 st kvar att göra...

Ännu mer presenter...

var tvungen beställa dessa söta små tofflor till emina. i skinn som håller bra som hon kan ha på dagis.
det blev de svarta...





Presenter!

åh så underbart roligt det är att få handla en massa presenter till emina!
har varit på barnens hus under lunchen och shoppat lite och jag skulle kunna köpa hela affären till henne!
fick tänka igenom lite vad hon verkligen kommer att använda och vilja ha så det som till slut fick följa med hem var:

♥ Ny docka (en hård som är lättare att klä på och av, som dricker och kissar. följer med kläder, nappflaska och blöja)
♥ Dockvagn
♥ Smyckeskrin som spelar
♥ Liten handväska (samma färg och mönster som hennes dagisväska med hello kitty som hon älskar)

(så nu vet ni som kommer komma på hennes kalas vad hon kommer få av oss)

sen fick det inte bli ngt mer för denna gång. måste invänta lönen. tur att den hinner komma innan hon fyller! har ju även beställt en massa massa höstkläder till henne. (om man nu kan räkna det som present?)
hade ju velat hitta en sittpuff (sackosäck) till henne också men på barnens hus hade de bara en med bilar på...ska försöka hitta ngn annan. ngn som vet vart det kan finnas?

nu ska jag ta mig en kopp kaffe!

Mammas hjärta!

åh min älskade lilla unge!

snart fyller emina 2 år och jag kan inte förstå hur tiden kan gå så himla snabbt. (som alla föräldrar säger) hennes framsteg är enorma varje dag och hon gör mig så stolt hela tiden. en riktig liten busfia har hon blivit nu. om jag ber henne komma springer hon skrattandes åt andra hållet och om pappsen ber henne ge honom ngt, ger hon det till mig istället. =) många bus och hyss dagarna långa, men det är ju så underbart charmigt! (nästan jämt)
potträningen går framåt. här en dag när jag höll på att dammsuga och emina var med rumpan bar, kommer hon springandes förbi mig och bokstavligt talat slänger sig ner på pottan och kissar. sen häller hon själv ut det i toan och säger att hon är duktig. då kan man ju nästan dö av stolthet!
klart att det händer olyckor också, men vi har små framsteg hela tiden.
och hennes surr vet jag inte vad jag ska säga om. hon pratar ju så bra så det känns som att hon inte kan bli så mycket bättre. hon pratar rent och långa meningar...det är så roligt att sitta och surra med henne för det GÅR verkligen att göra det. min lilla surrhumla!
en ny grej hon börjat med är att inte bara säga mamma eller pappa, utan hon säger alltid MIN mamma, MIN pappa. hon är väldigt tydlig med att vi är just HENNES och ingen annans.

imorse när jag skulle fota henne blev hon nästan generad. hihi=) men när jag bad henne le såg hon ut såhär.
ser inte så busig ut va?? =P

Sugigt

jag mobilbloggade igår eftermiddag, men ser nu att det inte kommit fram...tröttsamt..
jaja...jag bjuder på den bilden här nedan istället.

kom till jobbet nyss och önskar att jag fick vara ute i solen som äntligen kikat fram igen, men det är bara att bita ihop och hoppas på att det bjuds på sol i helgen istället.
på lördag fyller lillasyster jossi 18 år!! så då ska vi givetvis på kalas där. har fixat present redan så nu kan jag slappna av. hoppas bara hon blir nöjd, men det tror jag nog=)
emina saknar mostrarna. imorse när jag tog på mig shortsen och emina tittade på min tatuering på benet (bild på mina småsyskon) så sa hon glatt:
- hej jossi! hej jenni! och vinkade...sötunge!

annars har vi inga speciella planer för helgen. hade tänkte mig en storstädning, men jag ska nog försöka göra bort det ikväll istället så man kan göra roligare saker i helgen. är lite sugen på att fara med emina till hägnan igen, hon tyckte det var så himla roligt sist. ska försöka lokalisera smågrisarna också denna gång.=)

jag igår eftermiddag när jag mobilbloggade efter en riktigt tuff dag på jobbet. (därav den dåliga uppdateringen)

4d601179dcfe9f756928488862cd3733.png

Accesoarer

jag hittadet detta underbara armband imorse i min smyckeslåda. det är så fint och jag älskar det! fick det dock av mitt ex så det kanske är lite konstigt att använda det?
dyrt var det så det måste ju användas känner jag. och nu så här 4-5 år senare kanske det är okej?
stort, fint och i sliver. alla rätt med andra ord...

vad säger ni? fel?

452de87a2364c917bdba2e6f416f29d3.png

Underbara unge!

  
åh vad jag saknar emina idag. enormt mycket! ska bli så härligt att få fara och hämta henne från dagis och hem och kramas! jag har nog inte riktigt vant mig än vid att inte få vara med henne hela dagarna...kommer nog ta ett tag.
snart är det dags för kalas. 2 år...herregud vad tiden går snabbt. måste börja skicka ut lite inbjudningar och inhandla lite presenter. men jag vet några saker vi ska köpa till henne i alla fall.

♥ Karlsson på taket (film)
♥ Sackosäck
♥ Kläder (såklart)

sen är det ju inte så svårt att hitta saker som man vill ge lilla tösen.

gjorde en stor beställning på kläder till henne idag i alla fall. blev dyrt, men det behövdes! det är mycket mörkgrått och svart för de små nu och jag älskar det!













Äntligen!

nu har jag försökt skicka bilden på tatueringen hur många gånger som helst men den ville inte alls komma fram. men nu! här har ni en liten sneek peek på den senaste.
jag ska försöka ta bättre bilder ikväll när jag kommer hem. men ni får nöja er med denna just nu. =)

0-650c82923531b9c48b2de14bb83806af.png

och en...

0bf99583fcb694f25422b9c6becf2b9f.png

och en liten jag idag...

Tisdag

ja jag ser ju nu att bilden jag skickade på min tatuering inte kommit fram till bloggen. attans också...
men jag ska bara skriva detta inlägg så ska jag skicka den igen så ni får en liten sneek peek!

blev en mycket lugn kväll igår. skönt.
åt mumsig oxfilé till middag och sen hann vi inte så mycket mer innan emina skulle sussa. efter det blev det soffmys och Lipstick Jungle. trodde knappt jag skulle kunna se det då åskvädret drog över oss men det passerade ganska snabbt som tur var.

idag är det svalare ute och jag njuter! förlåt, men jag har hållt på att gå åt i denna hetta!! det får mer än gärna vara sol, men helst liiite svalare. i alla fall så man får sussa...

såhär mysigt...

0-74baa2fafadb7e798bf0b4c028dca5ce.png

såhär mysigt väder är det här nu...

här är...

0-3e167bec4097eb506f309271bc8340b3.png

här är jag idag. Känner mig sjukligt trött och vill bara sova. Lunch nu sedan back to buisness!

Jag är med och tävlar om...

denna fina parfym. jag hoppas innerligt att jag blir en av vinnarna så parfym annars inte är ngt jag ofta unnar mig.
och hur perfekt vore det inte att få testa en ny doft så här när hösten nalkas?




Nu är det dags för tävling här i bloggen!

Nu är det ÄNTLIGEN dags för tävling! =D

Tävlar nu ut 10 st Kristallparfymer från Make Up Strore! =D
Kristall är en eau de parfume och en av mina favoritdofter då den känns väldigt lyxig och sensuell!
Doften kostar 395kr ord.pris i butik, och kommer i en box med en doftboll för känsliga som vill kunna "ta av sig" parfymen.


Tävlingsregler:
- För att tävla måste du ha en blogg/bilddagbok som jag kan se.
- Skriv till mig ATT du är med och tävlar, varför just DU ska vinna, och varför DU är/skulle vilja bli trogen kund hos Make Up store!, skriv även en direktlänk till tävlingsinlägget så jag kan kika in på er blogg!
- Kopiera detta inlägg+bild, klistra in i din blogg/bilddagbok och skriv att du är med och tävlar om denna underbara doft hos mig (micromiss)!



Doftnoter:
Toppnoter: Bergamott, mandarin, fruktkocktail
Hjärtnoter: Jasmine, persika, sandalblomma
Basnoter: Patchouli, vanilj, sandalträ, Mysk, Amber



Tävlingen pågår till fredagen den 14 Augusti!
Lycka till!
Kom ihåg att det är hela 10 stycken vinnare!

Måndag

så var det dags för ännu en hård arbetsvecka...helgen har varit alldeles underbar.
jag har försökt mobilblogga lite men det har inte kommit fram....

försöker blogga här, men det är nu 2 timmar sen jag började skriva detta inlägg och ni ser ju hur långt jag har kommit...
det är sjukligt mycket på jobbet just nu så jag ber om ursäkt i förväg att det kanske inte kommer bli så där mycket bloggande idag..

helgen var som sagt mysig.
fredagen var lugn och skön. vi åt räkor och kräftor på kvällen jag och martin och emina somnade ganska tidigt efter en hård vecka.
på lördagen sken solen för fullt och vi beslutade oss för att ta en tur till stranden och bada. blev arcus campingen och vi hade supermysigt! sedan hem och pausa och skjutsa martin till boden-bussen. han skulle till C och grilla och sedan utgång så han blev kvar där över natten. sov där och kom hem på morgonkvisten.
jag och emina hade en lugn och mysig kväll med lördagsgodis och barnfilm.
på söndagen var det dags för min tatuering! rebecca hakade på en sväng, men då thomas tyckte vi surrade för mycket (svårt att tatuera då) så for hon hem igen. =) jag blev där nästan fem timmar och tatueringen blev grym! blev 2 st roser och lite ghostflames men tyvärr hann vi inte klart allt så den 20:e har jag min tredje och sista sittning. längtar tills den är helt klar och helt läkt.
just nu känns den lite gryllig. särkilt med tanke på allt det fula jag har under, och jag önskar att jag hade gått till honom med en gång. nu ska man ju inte tänka så men jag kan inte låta bli.
hur som helst så är thomas grym och jag är glad att jag till slut hittade till honom.
ska försöka ta ngn bra bild på den sen så ni får en liten sneek peek.

shit, den blev stor. nästan hela överarmen...
men hellre EN stor och FIN än en liten och ful..right?

Fredag

äntligen fredag! dock måste jag säga att denna vecka gått otroligt snabbt! synd bara att man missat så många dagar med underbart väder. jag hoppas och håller mina tummar för att det kommer bli toppenväder i helgen i alla fall.

ikväll blir det myskväll för mig och martin. plockmat och vin och jag hoppas det hinner klarna upp till kvällen så det blir lite mysigt att sitta ute. värmen är ju i alla fall kvar så det vore ju inte hela världen om det är molnigt.
emina somnar nog gott ikväll efter en veckas dagis och massa bus.

känns otroligt skönt att det fungerar så bra för emina. aldrig några problem att lämna henne och hon älskar att vara där och busa. jag kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste vara om det ska vara med barn som alltid är ledsna när man lämnar de...huvva..

nä nu ska jag jobba undan lite.
bjussa på en glasögonbild dagen till ära.

0-5f7e7b917272869c6c1a04fe972446a6.png

jag sitter...

0-7ad34232b6402920ce226799de26edc9.png

jag sitter på Altanen och njuter av att få vara ute efter att ha varit instängd hela dagen. M nattar Emina och snart ska jag försöka hitta filmen dansar med vargar. Det var ungefär 100 år sen jag såg den och fick ett sånt sug!

Insnöad

idag är jag FULLSTÄNDIGT insnöad på make up! jag bara MÅSTE ha nytt, och nu ska jag banne mig börja använda mer färg och våga experimentera lite. jag har kollat runt lite och tydligen ska dessa skuggor vara underbara.
och vet ni? de ska bli mina!!
hoppas jag...

WOW Proffs Palette med 120ögonskuggor! Kolla in bilderna!

Höstens färger

vekar vara mörka. och jag älskar det! mycket svart och mörkgrått.
det är min melodi och vart jag än ser där höstens kläder kommit in får jag nästan gåshud. (ja jag är shoppoholic) jag vill bara handla handla handla!
kläder, smink, nagellack, hårprodukter, sjalar, accesoarer osv.

för höstens naglar gäller matt. matt och mörkt.
det är så snyggt att man nästan går åt.

eller vad säger ni?

Skönhet

men denna lilla skönhet måste ju kompensera för allt! right?

1da4e375feb245377b070b0ca2d07d09.png

Bildskön

hittade en bild från tjejfesten hos sassa.
för att kompensera bilden från min fuldag idag kan jag slänge in en som är liiite fräschare i alla fall. :)

har en...

57abfeb9f7c0d645d62f716b0b341ee9.png

har en riktig fuldag idag men jag kan bjuda på denna i alla fall! :) nu är jag hungrig! Dock en timme kvar till lunch..

Make up

jag skulle verkligen behöva uppdatera mitt make up förråd lite! då jag ändå sminkar mig nästan varje dag och gärna ganska mycket så kan det ju vara roligt att ha lite att välja mellan.
just nu lutar det åt att åka in på Make up Store och uppdatera lite. vet att de har bra produkter till ett ändå överkommligt pris.

det som just nu står på inköpslistan är:

♥ brun eyeliner
♥ mörkbrun ögonskugga
♥ rosa ögonskugga
♥ underlagskräm
♥ svart och brun mjuk kajal (som är lätt att sudda)


MUS1.jpg image by kontrast1

Torsdag

blev dålig uppdatering igår. hade fullt upp här på jobbet och från det att vi kom hem kring halv åtta igårkväll sov jag som ett litet barn. jag var helt slut!
la mig för att söva emina kring halv åtta och sen sov jag resten av kvällen. antar att jag hade lite sömn att ta igen. jag var verkligen ingen rolig sambo, men förhoppningsvis kanske jag kan vara en bättre ikväll...

var och handlade direkt efter jobbet igår. känns skönt att ha fyllt kylen så nu kanske man kan få lite matinspiration om dagarna.

planen för helgen är att ha en riktig myskväll bara jag och martin ngn av kvällarna. tänkte äta middag efter att emina somnat och dricka lite vin. tänkte köpa lite räkor och lite kräftor, göra en västerbottenostpaj, sallad, bröd, aioli m.m. lite plockmat med andra ord och bara mysa. mat som man kan sitta och smaska på länge och väl förhoppningsvis ute i solen.
annars är planen att fara och bada någonstans på lördagen om det blir så fint väder som de lovat. var bara iväg och badade 2-3 ggr under hela semestern så man får passa på nu medans solen skiner.

känns toppen att för en gångs skull vara lite utvilad på jobbet och kanske ikväll också. =)
dessutom är min petra tillbaka på jobbet från semestern idag så vi har en del catching up!

Onsdag

det ekar tomt i kylen hemma och jag sitter och skriver ner lite mat så man i alla fall har en liiiten aning om vad man ska handla. annars brukar jag helt tappa inspirationen när jag kommer till affären och så har jag ingen aning om vad jag egentligen handlat för mat.

idag var det riktigt tungt att fara till jobbet. klarblå himmel och stekande sol och jag ska sitta inne hela dagen...suck..men å andra sidan, jag har ju i alla fall fått vara ledig i 4 veckor (betalt!) så man kanske inte ska klaga?
hörde på radion igår att i Kina har man bara 5 semesterdagar och 70% av kineserna vågar inte ens ta ut de för att de är rädd att be om ledigt...sjukt..kanske man ska uppskatta sin semester lite mer?

för emina går det då hur bra som helst på dagis.
första dagen var hon helt själv och igår hade det varit hon och 2 barn till. de hade dock bara varit till halv två. fick lite ångest då hon var enda barnet som behöver vara på dagis. men ska istället försöka se det positiva med det och tänka hur bra hon har det som får ALL uppmärksamhet av dagidpersonalen.
hon har varit trött om kvällarna vilket är förståeligt då vi inte längre kan ha sovmorgon till halv tio, men hon vänjer sig nog snart.

idag har jag grym rebecca och william abstinens! efter att ha umgåtts en MASSA i 4 veckor så känns det såklart lite tomt och konstigt utan de. därför bjöd jag in mig själv på lunch hemma hos rebecca idag. hon är solo (william är med mommo) så vi hinner surra lite. tyvärr har man ju alldeles för kort lunch, men allt är bättre än inget.

nu väntar jobb...

Ha begär!

åh varför gick jag in på din skos hemsida? så dumt av mig...
nu vet jag vad jag ska spara till efter att jag gjort klart tatueringen i alla fall och betalt den.


DS_247481_A.tif



Ankle boot

lockigt hår...

0-3e925a248e3d4bf0633f5505fc65bf26.png

lockigt hår med hjälp av saltvattenspray.

känns nästan...

1513e93c618d0105f94b11e1fbd6643e.png

känns nästan konstigt att vara sminkad efter 4 veckors semester och nästan helt osminkad. ..myser i haremsbyxor och krulligt hår idag. Nu lunch!

Suuuug!

jag blev helt plötsligt sjukligt sugen på hemmagjorde pizza med fläskfilé, färska champinjoner och bearnaisesås...skumt hur jag kom på det bara sådär..jag tycker inte ens om färska champinjoner på pizza.
gravid?

hur som helst måste jag göra det ikväll. kommer nog uppskattas av både pappsen och dottern.

Traderaauktion

jag vann en traderaauktion inatt. på en jeansväst från gina som jag suktat länge efter!
jag kan lätt bli lite skadad när jag ska buda på en auktion. jag blir nästan besatt och kan fortsätta buda bara för att VINNA även fast jag egentligen inte är såå intresserad av det jag budar på..vinnarskalle?

nu la jag i alla fall ett ganska högt maxbud då jag verkligen ville ha denna och den avslutades inatt. vilket betydde att jag låg och sov och inte kunde vara med på slutspurten.
men det verkar ingen annan heller ha varit då budet låg på samma summa som innan jag gick och la mig.

200 riksdaler fick jag ge för denna.

Gina Tricot jeans väst, stlk 36

Tisdag

ja så var det den andra arbetsdagen...var mycket lättare att kliva upp imorse. emina var också lättare att väcka och tittade på barnprogram och år frukost i soffan. man måste ju lyxa till det lite ibland!

igår var jag solo hemma. martin jobbade över och jag hann inte se han alls. han kom hem när vi sov. och imorse hade han redan hunnit fara när jag klev upp. känns jättekonstigt att inte ha träffat honom på så länge när man är van att ses i princip varje minut i 4 veckor.
emina saknar pappsen och frågar efter honom.

jag hade en riktigt soft kväll igår. emina somnade kring halv åtta så efter det satt jag bara och surfade, läste bloggar och donade på. klockan 21 såg jag såklart Lipstick Jungle och ett tag efter det slutat vaknade emina. hon sov oroligt och ville inte alls vara ensam, så jag tog över henne till våran säng och bad henne vänta där medans jag släckte ner i huset, borstade tänderna och gjorde mig iordning för natten. hon låg snällt kvar och väntade men var ganska tjorvig innan hon somnade om sen. hon hade ont på kinden så mamma skulle blåsa, låg och petade näsan tills jag sa åt henne att sluta, då bad hon mig ta bort snoret, hon började gnugga i ögonen och sa att hon hade sand i det, det blev varmt och hon blev arg för att hon hade täcke på sig, hon började sjunga "klappa händerna smååå", (klappa händerna sjunger hon med vanlig röst och ordet små med den allra ljusaste röst hon kan uppbåda). till slut vända hon sig om mot mig och ville goas och somnade...
min lilla skitunge...min allra bästa vän, mitt allt. hon får mig att skratta, gråta, älska. allt så starkt, så starkt att jag inte trodde det var möjligt att känna så.

Bilder

tänkte bjuda på lite bilder från lulekalaset. jag själv fotade inte så mycket, jag tror det var rebecca som stod mest bakom kameran så all ära till henne!

















Just det ja!

ja ska tatuera mig på söndag! kändes som att det var en evighet tills dess när jag bokad tiden, men nu är det ju snart! då ska mina arm bli klar och jag är fullständigt övertygad om att den kommer bli grym! jag har fullt förtroende för thomas och jag längtar efter att få se hans nya lokal.

ont kommer det göra. det var en riktig pina sist, men det är det värt.
just nu ser den ju lite halvlustig ut men den som väntar på ngt gott...=)

Ajajaj...

tillbaka till verkligheten och vardagen igen..på ett vis känns det skönt. skönt att få börja komma i form igen, ingen mer semestermage, skönt med lite fasta rutiner, skönt att längta efter helgen.
men å andra sidan. 4 underbara veckor med mina fina familj och underbara vänner....hur ska man kunna låta bli att sakna det? inte få mysa med lillgumman hela dagarna utan vara tvungen att lämna bort henne under dagarna och bara ha några få timmar om dan med henne, inte få se min M hela dagarna, inte få vila middag och kramas med emina, inte kunna låta henne vara vaken lite längre och mysa med oss på kvällarna och sova länge på morgonen...'
ja jag kan fortsätta hur länge som helst...

och dessutom har jag ju alltid en tendens att planera min återkomst till jobbet efter semestrar och föräldraledighet så dåligt att det inte är klokt. alltid i de värsta månadsskiftena utan en tanke på att man kanske skulle vilja ha en mjukstart.
jag började dagen idag med att datorn kraschade, tröstade mig med 2 stora koppar kaffe och blev kaffedarrig...

nä, nu ska jag vara positiv. jag längtar efter emina och efter att få hämta henne på dagis idag! underbara unge!
de skulle nog bara vara 2 st bar totalt på dagis idag. en riktig mjukstart.

ligger och...

05898f432e36e1ea85546c24b1c86286.png

ligger och njuter ute i solen. Saknar Emina och vill att hon ska komma hem nu..imorgon är det dagis och jobb. Vi hade en helt fantastiskt rolig kväll igår. Kom mycket folk hem till oss och kalaset var underbart! Var länge sen jag hade så roligt som igår. Synd bara att de stängde..:) tack alla som gjorde min kväll igår, hoppas vi får göra om det snart.

vi har...

4e8ccd7b1d3a77456dd2b93b8f75b4cc.png

vi har det bäst!

här har...

1fd18fa60d2715d601cb9927b637e100.png

här har vi morgonmys men ska snart bege oss ut på gården och fixa lite så det ser okej ut ikväll när allt folk kommer. Emina ska vara hos farfar och helena så hon är överlycklig! Vi hoppas på en lyckad kväll ikväll!

All About Us

Våra dagar