Lugn dag?

jag hoppas det i alla fall. för nu känner jag verkligen för en dag i lugn och ro och bara mys tillsammans med emina. för hur underbart det än är att ha alla dessa fantastiska människor i vår närhet så behöver man rå om bara varandra ibland också. så idag blir en sån dag. nästan i alla fall.
ska och fixa p-piller nu klockan elva och då får emina vara hos rebecce. men sen ska vi hem igen och bara ta det lugnt. kanske till och med passar på att vila med emina om det finns möjlighet.

sen klockan fyra ska vi hämta martin från jobbet, hem och så ska han duscha och klä sig och sen ska vi skjutsa han vidare till calle. han ska ut och käka och dricka ngn öl med några killkompisar idag. och jag ska NJUTA av att vara solo och bara grisa i soffan.
det är underbart att ha martin hemma, jag menar inte så, men jag behöver verkligen min egentid också. ensamvarg som jag är(var).

och imorgon blir det party!!
martins alla systrar med respektive kommer hit. ska beställa kinamat och dricka gott. får se om vi slutar på krogen eller om vi blir kvar här. ska hur som helst bli himla roligt!! så sällan vi ses allihopa!

Ännu en fullspäckad dag!

så var det kväll igen. torsdagkväll. det betyder alltså att det imorgon är fredag! underbart!
veckan har gått så otroligt snabbt så jag hinner inte med!

idag kom rebecca och william hit på förmiddagen. tog en svettig rask promenad runt byn och sen gjorde vi oss klar för stan. (det tar ett tag när man har barn . . .) for till stan allihopa och uträttade snabbt våra ärenden.

 - apoteket
 - POP
 - boströms ur och guld (hämtade ut min ring!!! och jag ÄLSKAR DEN!!)
 - och så tiimari för att handla lite halloweengrejjer.

strosade en stund till och tog det lugnt och sedan gick vi mot bilen, beställde pizza och for hem till oss och käkade.
rebecca och william for hem för kanske en timme sen eller så och emina somnade kring sju. trött idag igen då hon inte idag heller sov mer än 40 minuter.
har eldat här hemma och nu känns det äntligen varmt och skönt! ska alldeles snart slänga mig i soffan och mysa och bara slappa och förhoppningsvis kommer martin hem snart och joinar mig!

imorgon klockan elva ska jag till bm och fixa lite p-piller. tog bara 1 ÅR att få fingrarna ur . . . .ska lämna emina hos rebecca, henrik och william på vägen. de får agera snabbarnvakt =)

Fullt fräs

idag har varit en hektiskt dag. från att inte ha ngt planerat alls till en massa. eller egentligen inte en massa men det har då varit full fart!

började morgonen med ett sms från rebecca som undrade om hon och william fick komma och käka frukost med oss och hälsa på. självklart fick de det! jag älskar när de kommer på morgonen och äter frukost med oss, det är så mysigt!
sen lallade vi på här i några timmar och kring elva for rebecca hem och skulle måla golv och william fick stanna här med mig och emina.
medans william sussade i vagnen och vi väntade på boman så passade jag på att dammsuga och skura. (välbehövligt!) och sen blev det en prommis med boman och båda barnen.
boman for hem efter en stund och jag blev solo med två barn. det gick hur bra som helst då de båda är riktiga änglar!

sedan blev de middagslagning. blev köttfärsbiffar med fetaost i som boman tipsat om.
efter det har jag, martin och emina bara myst på med barnprogram och bus. hon var så trött lilla stumpan som bara vilat ca 40 minuter idag så hon slocknade redan halv sju.

nu ska jag och martin se en film och sen klockan nio blir det Greys!
ska även försöka hinna lägga ut resterande kläder på tradera.

ha en skön kväll!!

Tradera

nu ligger det en massa nya auktioner ute på tradera! ni hittar dom här- - -> LÄNK

Bilder från tjejfesten

här kommer lite bilder från festen i lördags. nu ska jag bara ladda om för på lördag blir det fest igen=)

   
   
     
  

Skärpning nu för tusan!

ledsen att jag varit dålig med bloggandet ett tag nu men det har verkligen varit fullt ös medvetslös de senaste dagarna.
nu har jag en stund över och emina leker nöjt bredvid mig.
sen tycker jag att det är så trist när nästan ingen skriver kommentarer mer . . .
lite feedback på mina inlägg skulle göra det sååå mycket roligare! så kom igen nu! =)

idag har vi varit till doktor Sam som konstaterade att eminas eksem på kinden bara är att lära sig leva med. tyckte det lät konsigt! han har inte tagit några prover, inte ens tittat närmare på det. bara konstaterat att det är eksem. och vad hände med proverna han påstod att han skulle ta om det inte hade försvunnit efter 6 veckor??
allt detta kommer jag såklart på efter att jag gått därifrån och börar koka. dels arg på mig själv som inte ställer alla dessa frågor, men mest arg på honom som inte verkar det minsta intresserad av att hjälpa oss.
träffade på våran bm utanför som frågade hur det hade gått. jag berättade vad han hade sagt och även hon såg frågande ut.
jag frågade honom om det kunde vara ngn allergi, men det ville han inte svara på. men samtidigt kunde han ändå säga att han inte tyckte att vi skulle ta en massa prover på barnkliniken för att det är så jobbigt för oss. ska han besluta det?
men han sa i alla fall att om vi vill fara dit så skickar han en remiss.
så det kan alltså vara allergi eller vad??
tror jag ska be martin ringa honom när han får en stund över. han har lite mer skinn på näsan än mig.

Tjejfest och infektioner

har inte bloggat på ett tag så jag får fylla i vad vi har haft för oss lite kort.
har varit mycket promenader denna vecka och mycket ute. känns toppen. annat än det har vi inte gjort sååå himla mycket. myst på med rebecca och william och boman en hel del.

i fredags slutade martin tidigt så då tog vi oss en repa på stan och inhandlade nya vinterkläder till mig. hittade nya täckbyxor och ny jacka att ha både på skoterturer då det är lite varmare och på promenader. nu saknas bara vinkerkängor men det får vänta till nästa månad tror jag. det är ju inte direkt ngn panik med det.
efter stan for vi och käkade middag med frida och johan på pastabacken. mumsigt! sen myste vi vidare hemma hos oss allihopa med kaffe, sockerkaka och idol.

lördagen var det åter promenad och lite annat. blev i alla fall hastigt påkommet att vi skulle ha en liten tjejfest hos monika så jag, boman och rebecca for dit.
satt och surrade och drack drinkar hela kvällen och sen hamnade vi på Olivers och skakade rumpan hela natten. dock blev det tidig hemgång för stackars lila boman. jag som hade sett fram emot att få dansa med dig gumman!!
hade i alla fall grymt skoj och fick till och med träffa robban och catarina!! det var så roligt!
kvälen slutade med att underbara häggan kom och hämtade oss och skjutsade hem oss. (han vet hur uppskattat det är när han skjutsar hem oss till byn)

är inte alls speciellt bakis idag men lite trött och såklart sugen på sött o salt om vartannat!
martin är och gör service på bilen nu och jag funderar på om jag kanske ska ringa och be honom köpa med ngt gott till oss. eller kanske vi får fara en vända tillsammans sen och hyra film, köpa godis och mat. jag förtjänar en helkväll nu efter alla promenader och träningspasset på dansgolvet igår=)

PS jag hade en blåsa på hälen häromdagen efter en långprommis. jag tog hål på den. . . det skulle jag aldrig ha gjort!! den har nu efter gårdagen blivit infekterad och svullen hela hälen . . ajaj. DS

Jag idag

hade glömt hur underbart skön det är med baggyjeans tills jag gled in i martins jeans idag. lovely!
känner mig fin och fräsch idag tack vare baggyjeansen, lite viktnedgång och en solning igår.

har slappat hela dagen och bara varit inne. annars skulle jag få ångest och dåligt samvete att emina inte fått vara ute nått men idag behövde vi det båda två.
kring sex kommer martin hem med kinamat från österns pärla så ska vi mysa med det och Greys Anatomy ikväll!

behöver jag säga att jag älskar mitt liv??? jag har allt jag kan önska mig!
ett fantastiskt hus som jag älskar med stor tomt, vår underbara dotter som varje dag förvånar mig med hur mycket man kan älska en människa, en underbar man som kommer hem varje dag och får mig att lysa upp, som tar fram det bästa ur mig och ger mig den trygghet och kärlek jag alltid önskat mig, 2 husdjur som även de förgyller vår vardag med bus och mys, vänner som gör att jag känner mig hel, älskad och uppskattad, som står mig så varmt om hjärtat att jag kallar de min familj, och sist men inte minst har jag mig själv, som håller ihop allt detta tillsammans med alla andra, som kan få min dotter att skratta, som (förhoppningsvis) får mina vänner att känna sig lika uppskattade som de får mig att känna och som faktiskt är mamman i denna familj.
jag har fått möjligheten att bli den underbara mamma som jag vet att jag kan vara och är!

(dåliga bilder jag vet, men de andra jag tog försvann??)



Bilder från stugan i helgen

här kommer lite bilder från stugebesöket i helgen:

  
  
   

Barnvakt

den 18:e ska martin och alla hans systrar med respektive ha fest här hemma hos oss.
ska bli så himla roligt!
vi ska beställa hem lite mat så man slipper stå och slita halva dagen och bara mysa. får se om det kanske blir utgång.
problemet först var vem som skulle vara barnvakt till emina då det är ganska många barn som ska ha barnvakt då alla syskon ska komma, men boman ställde upp!

och det känns toppen! kan inte tänka mig ngn som skulle vara bättre barnvakt än hon och ännu bättre känns det när jag märker att hon verkligen längtar efter att få busa med emina en massa!
det kommer gå så bra och emina kommer få så himla mysigt!! tänk att verkligen kunna längta tills man ska lämna bort emina en natt! det gör nog emina med! =)

tack gumman för att du är världens bästa!
och jag måste bara få säga att du är en förebild för otroligt många med din styrka och förmåga att få alla att må så bra! det är inte många som besitter de egenskaper du har hjärtat!

Shoeshopping!

nu har jag just klickat hem ett par "ugg" skor från Ellos. beställde ett par tidigare också men de var alldeles för stora så de har jag sålt på tradera. de ska inte komma förrän den 25:e så det känns lite surt, men den som väntar på något gott . .


jag är förövrigt otroligt trött idag. var faktiskt ganska länge sen nu som jag kände att jag inte fått sova tillräckligt. men idag är en sån dag. har försökt söva om emina inatt när hon velat komma över till oss, men klockan halv dem gav jag upp och mös ner mig i sängen med henne.
vet egentligen inte varför jag envisades med det då jag tycker det är så himla mysigt att hon kommer över. så länge jag får somna själv så gör det mig ingenting att hon sover med oss.
inatt låg hon först på rygg mellan oss och efter en stund gjorde hon en helvändning och kastade sig över på sida och slänge en arm om halsen på mig och kramade hårt. hur kan man annat än älska det??

dagens planer var annorlunda tidigare men blev inställda så jag och emina ska bara vara hemma idag. känns faktiskt mysigt och skönt. var ganska länge sen nu.
kikade ut och ser att solen lyser och en promenad kändes lockande, men idag blir det vila. jag har promenerat en massa senaste tiden och känner att jag gott kan pausa idag och passa på att vila med emina.
nya starka tag imorgon!

Säljes!

vi ska sälja våran huvudgavel/sängbord från ikea. den är av märket Malm och är i nyskick!
man ställer den alltså bakom sin malm sänggavel och så har man sängborden dolda och väldigt enkla att dra ut. älskar den egentligen och den är sååå snygg, men vårt sovrum är för litet . . .(jättemysigt att ha den att ställa en massa ljus och annat mysigt på bakom sängen)
ngn som är intresserad???

Hemma igen!

eller ja, vi kom hem i söndags.
på fredag när martin kom hem bestämde vi oss för att fara till stugan i bjummis. så sagt och gjort, vi packade in oss i bilen med alla grejer och for. köpte med oss pizza från töre och sen hade vi en otroligt mysig kväll i stugan. badade och myste med idol och lite snarra.

på lördagen klev vi upp och klädde på oss och gick ut med en gång. jag klippte gräset som var högt som hö och fick kämpa som en galning för att få ner det. (bra träning) busade lite och sen var det dags för emina att vila så då tog vi en promenad tillsammans allihopa. inte ofta man får göra det nu för tiden!
på eftermiddagen kom martins mamma, syster och hennes 2 barn och stuggrannen anders med sambon och deras lilla pojk. då hade det hunnit bli så himla kallt så vi packa in oss allihopa i huset. full rulle och massa barnbus!
blev kebab till middag och sen for alla hem och vi fick ännu en mysig kväll tillsammans!
eller ja, vi slocknade i soffan klockan tio. . . pensionärsvarning!!

på söndagen var det bara att stressa hem på morgonen för jag skulle till boden med malin och klippa mig hos hennes syster. blev supernöjd med både klippning och styling!! kanske har jag äntligen hittat en perfekt frisör för mig??
kom hem kring 2 igen, käkade lunch och sen bodde jag i soffan under dubbla filtar trots att martin eldat och det var 24 grader varmt inne . . .dock gick det över och mina älskade systrar kom på besök.
myste med varma mackor, one three hill och gossip girl innan jag skjutsade hem de i ovädret och jag och martin fick oss en bastu.

idag har rebecca och william varit här och busat med oss hela dagen. en massa bus och en promenad har vi hunnit med. och jag har tvättat en massa idag! förstår inte varför jag alltid måste vänta tills det håller på att svämma över?? i och för sig dröjer det inte så länge innan det gör det om jag ska ha ngt att skylla på ??
emina sover gott sen klockan åtta och martin är och jobbar.
jag har städat efter att emina somnade och eldat som en tok i tullikivin så nu håller jag på att brinna upp!! men det blir skönt imorgon när vi kliver upp och slipper frysa . . .

nu ska jag ta mig en dusch och en kopp kaffe och sen ska jag nog krypa ner i sängen och njuta av min underbara bok "babyfeber".

imorgon kommer rebecca och william hit på förmiddagen och tar en prommis medans barnen får vila och sen far vi alla till boman och fikar kladdkaka och surrar en massa! längtar!
just det! nästa vecka ska jag börja träna! känner mig peppad och sugen så jag hoppas att det håller i sig! nu ska jag bli slim!!

Tradera

igårkväll satt jag och la ut lite auktioner på tradera. har en del kläder som jag aldrig har använt! varför ska de hänga i min gardrob och skräpa?
kolla in de här! - - -> mina auktioner

Dagens

snor en lista som jag hittade på en annan blogg!

Humör: på väldigt bra humör idag. har fått sovmorgon till halv nio och jag har jordens underbaraste barn!
Gjort: frukost till emina, kaffe till mig, pratat med martin
Planer: carro och lille hugo ska komma hit och ta en promenad med oss
Ser på: efter tio och min blogg

Lyssnar på: emina som leker med sin lek o lär -hund

Läser: var och köpte lite böcker på kronan igår så igårkväll började jag med boken Babyfeber

Dricker: just nu kaffe. annars kaffe eller vatten

Äter: ingenting än. om inte kaffe räknas?

Bästa: slutet på veckan och snart är det helg och martin är ledig!
Sämsta: hmm . . .vet inte?
Barn: emina leker här i vardagsrummet och surrar och surrar och surrar

Väder: lite blåsigt och mulet. hoppas vi slipper mer regn i alla fall

Full rulle idag

började dagen med att ta bussen till porsön och hämtade bilen. boman mötte upp oss på bussen och sen for vi till stan. gick och kikade lite och shoppade ett pannband och strumpbyxor till emina.
efter det mötte vi upp emelie, jeanette och monika och gick och käkade lunch på Waynes. (deras bakade potatis med räkröra är fantastisk!) gick iväg en sväng efter emina fått lunch och sövde henne i vagnen innan jag joinade de andra igen.
efter lunchdejten for jag, emina och boman vidare till kronan och shoppade lite böcker och sedan hem till oss och busade och drack lite kaffe.

nu sover emina sött och jag ska se idol och sedan GREYS!!! finally!!
imorgon kommer carro och hugo hit och tar en promenad med oss. ska bli mysigt! jag har beställt sol!

så här kan det gå när man ska äta själv:



All About Us

Våra dagar