Lancome och Make up store

varför ska alltid allt smink ta slut samtidigt?? man blir ju ruinerad...saknar den tiden då man använde de billigaste produkterna. men har man en gång provat bättre (dyrare) så är det nog kört...i alla fall för mig..
jag älskar Lancomes produkter. har i princip allt från lancome. och nu är då som sagt allt slut snart...puder, foundation, och mascara. och även rouge, men det kommer från make up store...
kan verkligen varmt rekomendera dessa!

image375image376image377image378

det berömda fingret

har varit på språng hela dagen idag.


började med att fara och hälsa på Eminas gammelmormor en sväng. sedan vidare till Mullers

som hade premiär i helgen i sina nya lokaler. lunch på McDonalds, handla på Ica Maxi för att

sedan bara hinna komma hem innan jag tog av plåstret jag hade på mitt finger och kunde

konstatera att om jag inte åkte in nu snart så SKULLE jag bli tvungen att amputera fingret.

det pistagegröna hade spridit sig och fingret var tre gånger så stort som sin naturliga storlek.

for på jouren på stadsviken.
farbror doktor var jättesnäll. var knappt nervös för att han var så mysig. han gjorde ett litet hål och

"tömde" fingret och nu har jag ett megastort bandage på fingret med blöt bomull i så det ska dra ut

det som är kvar...plus penicillin då såklart! igen...

kommer ju bli resistent om jag ska fortsätta äta det så här ofta....


har nu precis ätit middag och myst på med tända ljus i hela huset. det som är det bästa med

höstmörkret. kura ihop sig med familjen (vi är en familj nu!!) hemma under en filt, i soffan, framför tv:n

med en massa tända ljus.

M är just i garaget och grejar och jag och Emina sitter och lyssnar på bra musik.

mysigaste morgonen någonsin!

en toppennatt för oss allihopa! gumman har sovit bra och sovit till halv åtta nu på morgonen.
har legat och myst med en nakenfis i sängen! finns det ngt mysigare? hon är ju så mjuk och len!!
hon har varit vaken hela tiden och knorrat (M kallar henne lilla kultingen) och gått an. kramats en massa och tränat nacken lite. hon är så duktig och stark våran lilla tjej!!

mitt finger...nämnde ju att jag har en infektion..nu har jag inte lika ont nå mer, dock har mitt finger börjat anta en pistagegrön färg. nämnde för M imorse att jag var lite orolig över amputation, han tyckte jag borde vara det. vet att han bara försöker skrämmas, men som den hypokondriker man är kan jag inte låta bli att undra.
det är bara det att jag vet vad de kommer göra på vårdcentralen, och det är att skära i mig. och trots en ganska nylig förlossning ser jag med fasa denna gigantiska kniv framför mig.....

idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på.
kanske blir det fika med Erik och Carro och en liten sväng till mormor om vi hinner med...

Dessa blev mina idag

image374

Roadtrip

fullt upp idag. har inte hunnit blogga alls!

kom hem nu för en stund sen efter Eminas första besök i Töre hos sin farmor och Bjummis.
var skönt att komma ut och göra något, även fast vi är ganska bra på att vara på språng.
har då även vart och klippt mig (supernöjd!) kommer med bilder en annan dag.
hann även med en lite shoppingtur på stan innan M och Emina kom och hämtade mig. hittade ett par mc-boots på Din Sko som var supersnygga och fick följa med hem.
blev även en mössa, en tunika/klänning och en till tunika från Gina Tricot.

trippen till Töre/Bjummis var helt oplanerad. M skulle dit och sota skorstenen med sin pappa och vi tjejer skulle stanna hemma. men så fick vi erbjudandet att följa med faster Frida och Farbror Johan först till Töre och sen till Bjummis och då kändes det självklart lite roligare!
Eminas längsta tur i sitt lilla liv! =)

nu har vi Frida och Johan här. Frida sitter med Emina och myser och snart ska de få krypa ner i ett bubbelbad här.

en otroligt mysig dag och kväll!

som utlovat

var som sagt på bvc idag för vägning. och passade även på att få lite tips om henne magknip. (som vi tror det är iaf) det var ungefär samma tips som vi fått tidigare. nu väger vår lilla tjoffsa 5130. över 5 kg! och imorgon är hon 4 veckor gammal...herregud vad tiden går snabbt. känns som att vi precis kom hem från BB med ett litet knyte som vi knappt visste hur vi skulle lyfta....
fick även mäta henne och hon har växt 3 cm sen hon föddes. så nu är hon alltså 53 lång.
det första hon gjorde när jag klätt av henne spritt språngande naken och lyfte upp henne för att väga henne, det var att bajsa och kissa på mamma...men som bm sa, man har lite andra åsikter om vad som är äckligt idag. nu är det mer: -äh, lite kiss och bajs är väl ingenting! =)

har idag även börjat föra dagbok över amningen. mer för min egen skull så jag ska se om vi har några rutiner..tycker det är svårt att komma ihåg. och idag har vi verkligen haft jättebra rutiner! varannan timme äter hon. på ett ungefär i alla fall. dock mindre på nätterna såklart. (tack gode gud!!!)
får se de närmaste dagarna om det fortsätter så eller om det bara var tillfälligt. hoppas det fortsätter. är ju så mycket enklare att planera dagarna när man vet på ett ungefär när det är matdags..
och så kör vi ju nu även med Miniform före varje måltid. får se då om några dagar om magen kanske är bättre.

efter bvc tog vi en promenad i det underbara höstvädret upp till Eminas gammelfarmor.
var himla mysigt. hann surra lite, blev bjuden på lunch och sen kom M. fikade lite tillsammans allihopa och M fick den fina äran att välja en av Puttes (farfars) knivar som han gjort. tror det var ett sätt för farmor att visa att han nu är en del av familjen. blev rörd...jag vet ju hur viktigt det var för honom vem som ägde hans knivar.
jag fick även välja en tårtspade som han gjort. så fin...
hon hade också samlat ihop lite foton på mig som liten som jag fick. var så skoj att se! på vissa av bilderna kunde man nästan tro att det var Emina!


Idag innan vi begav oss ut

tjoffsan när vi kom hem idag..sötfis! =)
den underbara selen!

wow!

vilken frihetskänsla!! och ändå är hon närmare än tidigare,,
har varit och köpt en bärsele på barnens hus idag och precis testat den. i skrivande stund har jag henne hängandes på magen, hickandes..=)
snacka om att min vardag kommer underlättas betydligt!

har vilat 2 timmar sen vi kom hem. hela familjen myste vi ner oss i sängen och vaknade nu för en stund sen. var verkligen behövligt både på grund av nattens sömnbrist samt det faktum att man känner sig lite krasslig...
nu ska vi snart fixa lite mat, men ingen av oss har ngn större aptit s det blir inget mer kulinariskt än gröt och smörgås.

kommer med lite bilder och info om bvc-besöket senare ikväll om det hinns.
imorgon ska jag klippas!! äntligen!

var det nå j-la mer??!!

ursäkta rubriken men så känns det verkligen.
måste jag ens säga att det varit en tuff natt? eller tuff och tuff, men jag har inte sovit mer än 4 timmar. känner att min kropp verkligen skulle behöva en sammahängande natts sömn. men jag gisar att jag får se i stjärnorna efter det....

hur som helst. det där med sömnen kan jag ta. om det nu varit så att min kropp klarade av det, men jag tror den håller på att rasa ihop.
det började med att infektionen bakom örat kom tillbaka här för ett tag sen. fick ju fara till farbror doktorn och skära igen...huga..
nu har jag fått en infektion i mitt långfinger. fingret är alldeles svullet och dunkar. stenhårt och illrött. och behöver jag tillägga: ont!
och så igår...äter middagen som M kommer hem med och efter det har jag tandvärk. har haft det en massa gånger i denna tand men aldrig fått fingrarna ur och fixat. tänkte det kunde vara för att jag var gravid. ( ja, det kan bli så)
men nu är det tillbaka med oanade krafter! det gjorde sååå ont! åt en massa alvedon och även en starkare tablett som jag hade kvar ffrån BB, men det hjälpte föga..
och till råga på allt så känner jag när jag vaknar fyra imorse att det nu är min tur att bli förkyld....skulle inte förvåna mig om jag åker på flunsan som går nu..
det MÅSTE ju vara för att min kropp är så trött som allt detta kommer....??

så, nu har jag fått avreagera mig lite!!!

idag är det kallt ute och jag jublar. så mysigt! ska mysa in i varma kläder, mössa och halsduk när vi ska fara. och lillan kanske ska få prova sin nya overall från PO.P..eller det kanske blir för varmt?
hon sussar just nu så jag ska sluta svamla en massa här och istället passa på att göra mig iordning. har i alla fall hunnit få i mig lite frukost bestående av havregrynsgröt och en hårdbrödmacka.
åh, nu höll jag på att komma in på ännu ett spår..varför så mycket att skriva när man inte har tid??

mysiga nätter?

provar nu med flaskmatning och det verkar funka alldeles utmärkt. pappsen matar...
släpper inte som hon gör med mitt bröst. kanske kan det vara det då..ska även prata med bm imorgon på vägningen.
har även gett henne de första 10 dropparna av Miniform. jag hoppas att detta ska bli början på en massa fina och mysiga nätter och dagar här hos oss...

imorgon ska jag och Emina upp med tuppen. i och för sig hade vi nog ändå varit vakna då...
ska till öppna mottagningen på bvc och väga gumman. sedan blir det promenad till Eminas gammelfarmor för lunch där M sen hämtar upp oss efter jobbet och vi far och köper bärsele. (tror jag bestämt mig för sele nu...)
ska bli spännande att se hur mycket tjoffsan gått upp i vikt.

nu ska jag börja tappa upp ett varmt varmt bad till mamma...
en ansiktsmask också kanske?

Dagens

Miniform och pumpning

nu har sassa farit hem. började bra medans lilla gumman var nöjd.  men sen blev det magknip (gissar jag i alla fall) så promenaden vi var på väg ut på blev inställd..och det som hade blivit fint väder och allt. suck..aja..
nu har Emina lugnat sig i alla fall och halvsover i sittern. i alla fall så länge jag gungar henne, så ena foten jobbar konstant..
misstänker att det kan vara att hon inte äter tillräckligt som gör att hon är så missnöjd. kanske..jag har en massa massa mat till henne, men hon släpper hela tiden så det blir ingen ro i amningen. så nu ska jag prova pumpa ur och ge flaska. har ju provat det en gång bara för att se att det går om jag M skulle behöva mata henne och det funkade hur bra som helst. så nu testar vi det. plus att jag har blivit tipsad om Miniform av Sassa mamma så M ska köpa det på apoteket idag. allt är värt att testa..
(är glad att jag har denna blogg. skönt att i framtiden kunna gå tillbaka och läsa om hur det var...)

var hur som helst mycket mysigt att träffa Sassa. som alltid. och fick tillbaka mina stövlar som hon lånat när jag lånade hennes under min grav. det var precis bara så de gick att få på, men det gick i alla fall! =)
tack för lånet gumman min!!

har nu lagt ut en massa skor på Tradera. hoppas nu bara att jag blir av med dom. för er som är intresserade hittar ni mig på tradera som iiina
ska när jag hinner även lägga in lite kläder som jag ändå inte använder, samt mammakläder..
kanske några mobiler också som ligger och skräpar...

frågor

ni börjar ju nu bli en del som läser min blogg varje dag. har frågat tidigare men fick så dåligt med svar så jag försöker igen.

vad gillar ni? vad vill ni har mer av och vad vill ni ha mindre av?
är bilder bäst, musiktips, mattips, "dagboksinlägg" osv...

jag vill ha photoshop! ngn som har det som kanske kan skicka det via msn?
snälla??

som utlovat

uppe med tuppen

sitter här med tjoffsan i famnen. har redan varit vaken sen fyra och inte vill hon somna om..ska< testa igen snart. krypa ner i sängen med amning och nyhetsmorgon. hon har trots allt bara sovit 4 timmar inatt..

projekt idag är att fota lite skor som jag har som ska säljas och lägga upp på tradera..har dels 2 par från skopunkten som är helt oanvända som jag inte kan ha tyvärr. önskar jag kunde för de är sååå snygga..
kanske man skulle sälja lite kläder som inte används också..mammakläder bland annat, men även annat. jag har ju så mycket som knappt är använt som egentligen är jättefina kläder.
får se hur mycket jag hinner med. jag börjar med skor iaf..

nu ska vi försöka sussa lite mer.

shopping

blir inte många inlägg idag.
tänkte bara säga att vi lever och mår bra i alla fall. dock är lilan tjorvig värre idag. måste vara magen som krånglar...

har vart en heldag på stan med syster Jossi. sprang även på lillasyster Jennifer. fick en bamsekram som värmde långt in i själen min!!
hann inte med allt vi skulle, men det är väl sånt manfår räkna med när lill-tjoffsan är med.=) hann dock med handling av:

-overall från PO.P
-vita leggings från PO.P
-hårspray och annat tjafs
-svart kort kjol (till mig)
-brun och vit blommig klänning till Emina
-vantar och mössa till Emina
-svart virkad halsduk
-svarta "virkade" leggings
-grå strumpbyxor

oj vad mycket det var!! =)

har just njutit av 2 avsnitt av Heroes. nu Idol och sedan Greys. skulle även vilja hinna med ett bad....

imorgon kommer det nog lite bilder på gumman.
får besök av Sassa på förmiddagen imorgon. ska bli kul att höra hur hon haft det i götet!

tröstlös

det är tur att man kan sova middag när man har en sån här liten. annars vet jag inte hur jag skulle orka...

inatt har det inte blivit många timmars sömn och ändå vaknad hon klockan åtta och är pigg. mamma är inte pigg kan jag lova! men som sagt, vi är vaken ett tag nu och sen kan vi lägga oss igen. hade jag inte vetat det hade jag blivit vansinnig.
och tur att det inte är förrän senare vi ska på stan med syster.

nu ska vi mysa på här med nyhetsmorgon och en filtallrik.

den enorma saknaden

en saknad så stor att mitt hjärta inte kan hantera det.

en saknad så enorm att mina ord aldrig har och aldrig kommer räcka till...


ena dagen var det du och jag. det var vi. vår lilla familj. liten men med så enormt mycket kärlek.

trodde det skulle få vara så. trodde det var våran tur nu.

trodde det fanns något som hette rättvisa.


vi andra finns kvar. vi finns kvar med alla våra minnen och kärlek.

den kärleken är om möjligt ännu starkare idag.

vi är så många som saknar dig, så många som hade behövt dig,

men du lärde oss det allra viktigaste här i livet, förmågan att älska

och bli älskad tillbaka. en gåva vi alla kommer leva länge på.

det som får oss att orka gå vidare. det som gör varje litet steg vi tar lite mindre smärtsamt.

ena dagen är sorgen så stor, andra dagen ilskan och känslan av orättvisa.

men som du sa: det är inte meningen att livet ska vara rättvist. de som får igenom det jobbiga är

de som klarar av det, de som är starka som vi.


önskar att jag slapp vara en av de starka...

image362

staden

imorgon ska jag och Emina på stan med moster Jossi. ska bli mysigt. hade dessutom hunnit få ersättningen fån försäkringskassan som jag inte hade räknat med. toppen!
dock får man ju räkna med att inte kunna shoppa i samma utsträckning som tidigare...ersättningen är ju inte den bästa om man vill att dagarna ska räcka ett tag.

ska spana efter stövlar och en svart skinnjacka.
ska även kolla på PO.P efter en vinteroverall till Emina och kanske lite annat smått och gott. fick ju presentkort där av  plastmorfar Robban. ( ja tänka sig Robban att du är plastmorfar!!)

blir mysigt med en dag på stan. skönt att komma ut och se lite annat än hemmets fyra väggar.

har fått några låtar skickade av Jossi precis. så nu myser jag här med en massa bra musik. ska lägga in den i min mp3 sen så jag har till mina promenader. toppen!
Emina sussar i vaggan och M på soffan här bredvis mig. han är snorig och trött efter en gormig natt. mina älskade. känns som mitt hjärta ska explodera av all kärlek. vet inte riktigt vad jag ska göra av allt....

image361

bärsjal Ringo

funderar starkt på att köpa en bärsjal. en sån med en ring (ringo) så det inte är en hel vetenskap att lära sig knyta den..det skulle underlätta otroligt här hemma om lillgumman kan hänga med i alla vardagsrutiner för det funkar inte när man måste hålla henne...
för en riktig liten mammagris är hon allt!! =)

ska höra med M om vi kan fara till barnens hus i eftermiddag...

amning

okej. för er som tycker att det är äckligt med andra kvinnors amning eller liknande så ska ni nog inte läsa mer nu...jag vet hur jag kände själv innan jag fick barn, det är därför jag skriver så. dock känns det idag som den mest naturliga saken i världen.

men baraq för att jag anser det vara så naturligt är jag inte tjejen som skulle slänga fram brösten mitt på stan om min dotter bli hungrig. så til min fråga nu. hur gör man när man är på stan? finns det ngt amningrum eller liknande i luleå stad? det enda fiket jag kan komma på är uppe på smedjan längst in..men hur kul är det att gå och sätta sig inne på ett fik och amma om man nu skulle vara själv på stan..?
någon som har något tips?

och sen till bröstmjölken. den måste ju vara den mest fantastiska uppfinningen som finns! man ska använda den till allt! om bebisen är förkyld ska man droppa bröstmjölk i näsan, om hon är torr om rumpan, bröstmjölk!, om hon är torr i pannan, om mamman har såriga bröstvårtor osv...till allt!
och jag lovar, jag har så det räcker till allt!! jag har så det räcker till en hel koloni av bebisar! så avd gör man då? ska man pumpa ur? men producerar man inte bara mer då? eller har jag fattat fel? för som det är nu är det för mycket. både för mig och för Emina som nästan storknar när jag ska amma henne...
några tips?

Dagens

morgontrötta tjejer

nu är jag o gumman uppe för andra gången idag...
först klockan sju och så nu. hon var vaken inatt mellan 2 och 5 så vi tog en liten sovmorgon.
Emina ligger här i min famn och är pigg och knorrar. hur aktiverar man en sån här liten en??

ska försöka göra mig iordning men väntar tills hon somnar igen.

hur ska jag lyckas motivera oss till en promenad när det är sånt här väder??

njutning

nu ska vi premiärbubbla i vårt badkar!

dagens musiktips

mera tips dagen till ära.
älskar själv när folk tipsar om saker, samt när folk lägger upp bilder på sig själva.
det ger mig inspiration. och eftersom musik är en av de saker jag älskar allra mest så blir det en del sånt.
Emina blir otroligt lugn och harmonisk när jag slår på musik. hon är nog van från magen...

så till tipset. denna man är en gud. helt fantastisk.
hela plattan är underbar och om man nu kan bli förälskad i en röst så har jag blivit det nu. skulle nog lyssna på honom även om musiken var kass.....(ledsen älskling)
låten Nothing Left To Lose, är underbar, men som sagt...hela plattan!

image358

middagstipset!

har nu precis fixat klart garderoben. skönt! nu kanske man hittar lite och nu känns det som att jag har lite koll på vad jag äger. känns nu som att jag har en hyfsad garderob, för just nu i alla fall. jag har två saker jag vill ha och det är som jag nämnde igår mc-boots och så vill jag även ha en ny svart skinnjacka. min är bra många år nu och sitter inte riktigt riktigt nå mer..men annars känner jag mig nöjd för nu. det var länge sen!

Emina sussar i vaggan. hon har inte gillat den på ett tag men så la vi dit kudden från sängen och nu funkar det igen. bra...för det är inte alltid jag känner att jag vill ha henne inne i sovrummet under dagarna. känns bättre att ha henne i vaggan där man har lite koll.
var ngn som skrev här till mig att jag kanske inte ska låta henne sova så mycket under dagarna, att det kanske är därför hon inte vill sova så bra på nätterna alltid. men en fråga nu till er som kanske har tips eller vet, hur ska man göra? jag har då fått lära mig att en 3-veckors baby ska sova mycket. i princip hela tiden. och det gör hon. hon sover under dagarna mycket och sen är hon vaken mer på kvällarna och sen sover hon (oftast) på nätterna..r det fel??

så till det som rubriken lyder. middagstipset.
lagade detta igår och det är välsigt enkelt och är toppen om man ska laga mat till lite fler personer. speciellt om det är barn som ska äta också då det brukar gillas av dom. det är Helenas gästlåda.

-stek köttfärs (ca. 0,5kg), bacon (1 pkt) och vitlök tillsammans.
-koka pasta (6dl)
-koka ihop 1 st matlagningsgrädde, 1 st cremefraiche, 1st buljongtärning, 3 msk chilisås (eller ketchup)
-blanda allt i en ugnsform
-strö över ost
-in i ugnen (225grader) ca. 30 min.
KLART!

sååå gott och gillas av de flesta!

nu ska jag äta lunch. gissa vad! jo, Helenas gästlåda.=)

dagens jag

underbar nattsömn

glömde ju säga vilken underbar natt vi haft inatt!!

vi gick och la oss kring elva. gumma sov med oss i sängen. var lite strulig med amnigen (som hon varit ett tag nu) och ville inte alls somna, men efter ett tag somnade hon i alla fall och vaknade inte förrän strax efter fem!!! så länge i sträck har hon nog aldrig sovit. tänkte att nu kommer hon säkert vara vaken och inte vilja sussa mer, men jag ammade henne och sen har vi sovit till halv nio!!
tänk om det kunde få fortsätta så här....

nu sover hon i sittern och jag ska försöka göra mig iordning innan hon vaknar.
så kul att göra sig iordning när man har en massa fina kläder som passar!

invigning

blev lite avbruten i mitt förra inlägg som jag skrev igår.
hann aldrig skriva att vi hade besök av malin och micke. micke fixade klart så nu har vi el till vårt badkar. underbart!! och malin satt i soffan med mig med lillan i famnen. och jisses vad hon verkade trivas där! =)

idag ska vi nog inviga vårt badkar. mysigt ska det bli. hade tänkt göra det igår men vi kollade några avsnitt av Heroes istället.
vad jag och snuttan ska hitta på idag har jag ingen aning om. ska nog bara ta det lugnt. kanske blir en promenad, vi får se. annars tar vi den senare tillsammans med pappsen. roligare så.
hade tänkt att jag skulle försöka fixa min garderob. har rensat och fixat två av de, men jag har en kvar. den som alla klänningar ska in i. plus att jag har en del samtal att ringa.
vi brukar lyckas fylla våra dagar! =)

söndag

full rulle idag som vanligt. kunde inte föreställa mig att dagarna skulle gå så här snabbt med en liten en att planera efter. och hela tiden är det något man gör. mysigt men uttröttande.

dagen började kring fem imorse. då vaknade Emina för mat och sen ville hon inte alls somna om...dock lämnade jag över till pappsen så jag fick mig en sovmorgon på soffan. var helt underbart! och ett bra drag av mig att lägga mig på soffan eftersom det betydde att jag kunde sova helt avslappnat med vetskapen att min ängel var med pappa och hade det mysigt.
vaknade kring nio och rusade genast in i sovrummet till mina kära, för självklart hade jag ju hunnit sakna dom under min lilla tupplur! =)

drog iväg på en liten handlisrunda på storheden, förbi på garaget en sväng och fick äntligen(!!!) hämta mitt paket från hm. och tro det eller ej men det mesta passade faktiskt riktigt bra. ett par byxor, en hängselklänning och ett par leggings kommer åka tillbaka. men tre tunikor, en grå långkofta, 2 par svarta strumpbyxor, ett diadem, en supermysig halsduk, en omlottop och en svart kofta får sitt nya hem här i min garderob. jag hoppas de ska trivas!

så nu har jag äntligen lite kläder som passar så nu kan man i alla fall få känna sig lite fin och slippa mammakläderna... har en sak till som ska inhandlas denna månad och det är ett par nya stövlar. har kollat in ett par supersnygga på din sko. gillar mc-känslan på en stövel. är snyggt till det mesta och det bästa av allt: man slipper halla omkring på vinter som alla andra vintrar. underbart!
till exempel dessa hade inte vart fel:

slappardag

idag har verkligen varit en slappardag. men en bra slappardag, inte en dålig.
M har varit ganska bakis så jag och Emina har klarat morgonen själva. det gick jättebra, hon har varit som en liten ängel sen igår eftermiddag.

 för er känsliga, sluta läs nu:
precis när vi kommit hem och M farit igår eftermiddag skulle jag till att byta blöja på gumman. hann bara ta av den så hade vi ett trevligt litet bajsinferno på skötbordet...jisses! och till råga på allt släppte hon en prutt värre än en redig karl. jag trodde hon skulle flyga in i väggen! men som sagt, efter det har hon vart som den lilla prinsessa hon verkligen är. jag kan förstå att hon haft ont i magen, verkligen!

efter att M kvicknat till idag har vi myst en massa. har sovit middag en bra stund tillsammans allihopa i sängen och bara tagit det lugnt.
kring tre fick jag ett ryck och började städa medans M fick ta hand om tjejen. var skönt att få göra något annat ett tag. dammtorkade lite sporadiskt. dammsög hela huset, fixade en massa tvätt. plockade undan och skurade golven. så nu slipper man bekymra sig om det. skönt!

nu ikväll har vi haft besök av malin och micke. de kom med pizza och sen har grabbarna grejat lite med det elektriska medans vi tjejer fått surra en massa. så mysigt! sedan blev det film och godis.
blev en lugn och skön och riktigt mysig kväll.
så mysigt att få träffa min Malin lite. det blir alldeles för sällan nu för tiden!

nu ska jag springa med en pyjamas till mina älskade. sen blir det nog godnatt för oss..

frisyr

såklart kommer sms:et om att mina kläder från hm har kommit EFTER att jag kommit hem...suck..
aja. får hämta upp de imorgon. hoppas att allt passar! tveksamt...
även klippning imorgon. spännande. känner att jag verkligen behöver förnya mig lite...är alldeles för vanlig i håret nu och det är inte jag. skulle gissa att det kommer bli något lite rockchick...

stora tjejen

nu är jag och Emina hemma efter en heldag.
först bvc som sagt. och lilla tjejjen som inte är så liten längre hade gått upp till 4850. snart ett kilo sen hon föddes. imorgon är hon ju tre veckor gumman!!
sen hälsade vi på på jobbet där vi blev kvar ganska länge. var mysigt att träffa alla igen. skulle ju till gamelfarmor sen, men det blev förhinder för henne så vi for in till stan. dock hann vi bara komma dit innan M kom och hämtade upp oss så det blev då inge shopping tyvärr.

nu har M farit på fest och jag och Emina är solo. har precis ätit middag med enda foten på sittern...ingen rast ingen ro. men vad gör man inte för sin lilla älskling!
ska mysa med idol och soffmys sen. blir inte några större aktiviteter idag, är trötta efter denna dag.

det gick förresten superbra att åka buss! =)

fredag

nu har vi varit vaken ett tag. hade ställt klockan på sju och Emina vaknade tio i. perfekt! =)
trodde att även denna natt skulle bli tjorvig...började så. hon bara skrek och grät hysteriskt. jag gick och satte mig i soffan med henne till slut efter att ha vankat fram och tillbaka genom huset. att gå med henne hjälper men jag har såå ont i ryggen så det gick inte till slut. till slut kunde jag inte annat än att gråta..är en riktig lipsill, men kan det finnas något värre än att se sitt barn lida? för något är uppenbarligen fel när hon är så ledsen...men kring tolvtiden somnade hon. trodde inte det var sant, men det var det. hade redan i princip bestämt att vi skulle ställa in alla planer idag eftersom vi inte skulle få sova nått. men se så fel jag hade...

nu är gumman klar och även jag. hon har varit så söt och suttit i sittern i badrummet medan jag fått göra mig iordning. skönt! så nu kan vi slappna av fram tills vi ska fara kring halv tio.
känner mig fortfarande lite nervös över bussresan men det ska nog gå bra.

igår fick vi främmande av M:s ena syster Christina. hon hade med sig ett jättemysigt skinn som man ska lägga under liften i vagnen så det håller sig lite varmt. och passar även utmärkt att ha på golvet till Emina att ligga på. Tack Christina!


ännu ett mirakel till världen

åååh!! nu har äntligen Malin fått sin lilla! som de har väntat. för liiite sen var han allt.

saknar redan tiden på BB. det var verkligen riktigt mysigt. hoppas de får/har fått en lika fin upplevelse som vi fick! en massa lyckönskningar till de!

idag och helgens planer

det blev en promenad ialla fall. och underbart skönt var det! gick en annan väg idag. gick upp mot golfhuset och tillbaka och det var sååå mycket mysigare än den andra vägen vi brukar gå som jag redan är less. imorgon (elelr nästa gång vi går där) ska jag ta med kameran och fota så ni får se hur mysigt det är. kan ju vara det underbara höstvädret som gjorde det så mysigt också...

om en timme eller så kommer M hem och hämtar oss så far vi till läkaren. ska bli skönt att få det överstökat..
och imorgon ska jag och lilltjejjen åka buss för första gången tillsammans! känner mig faktiskt lite nervös men det ska säkert gå bra. jag hoppas jag får en buss utan trappsteg.
ska in på bvc och väga henne och sen ska vi hälsa på en sväng på jobbet hade jag tänkt. och om gammelfarmor Britta hinner hem så ska vi ta oss en promenad upp till henne också innan M kommer och hämtar upp oss.
på kvällen kommer mest troligt lillasyster Jossi och håller oss sällskap då M ska bort och kanske till och med lillasyster Jennifer. blir en massa mys om de kommer!

på lördag har jag nu bokar klipptid kvart över tre. ska bli så skönt att få bort lite av mitt enorma burr. har dock inte riktigt bestämt mig hur jag ska klippa det...men kanske ganska mycket upplippt. får se om hon har nått förslag hos frissan. sen på eftermiddagen kommer Malin och Micke och hälsar på. eller inte bara hälsar på faktiskt. Micke ska hjälpa oss koppla el till bubbelbadkaret vårat. äntligen! så snäll är han! och självklart förenar man då nytta med nöje. blir en mysig eftermiddag då jag får träffa min Malin och till och med äta pizza! =P
blir en fullspäckad helg med andra ord...

förresten...mina hm-kläder skulle ju komma denna vecka..vart håller de hus??

trassel

trassel inatt igen...förstår inte vad det är....
somnade kring sju och sov till elva med gumman så vi har i alla fall fåt sova NÅGRA timmar. skönt. nu är vi uppe, eller gumman sover i soffan nu, men jag är vaken. har precis gjort mig iordning och ska snart fixa lite lunch. blir en sen middag idag eftersom jag ska till läkaren 17.15.
min fettknöl (fräscht) som jag opererade bort får några månader sen har nu kommit tillbaka med en infektion. trevligt...så idag ska jag till öronläkaren och se vad de säger. känns inte så skoj, men lika bra att ta det nu när man har förlossningen i färskt minne. då känns allt lindrigt!

hade tänkt ta en promenad idag, är ju så himla fint väder..men jag vette sjutton om jag orkar..jag vet, jag är slö... kanske tar det ikväll tillsammans med M. är så himla trist att gå själv..får se hur jag gör..

google

detta är vad som kommer upp när jag googlar på mitt eget namn.
fränt! jag är mamma!

Palm Anna Luleå. Pappa. Henriksson Martin Luleå. Kön. Flicka. Födelsedatum. 2007-09-01 Kl 15.53. Syskon. Barnets namn. Emina. Vikt och längd. 3965 gr 50 cm ...

bilder

lillan håller precis på att vakna igen så jag skyndar mig att slänga in ett inlägg och posta lite bilder.
ska försöka hinna börja med maten också.

blir en bild från promenaden idag och en från nyss. dock osminkad som vanligt..=)

förbränning

nu har jag och Emina varit ute på en promenad. blev en ganska lång en och defenitivt en svettig en! det är bra. kände mig så peppad att bränna lite så det gick ganska bra. dock känner jag mig helt slut nu i ben och kropp. man märker att man inte är detsamma som tidigare.. men det kommer väl tillbaka antar jag.

lilla gumman är så snorig. har varit det ett par dagar nu och jag tycker så synd om henne. ger henne droppar men jag vet inte om jag kan påstå att det hjälper...tyvärr. som tur är är hon i alla fall inte tät i näsan utan det är mer bakom näsan det sitter. hon kan alltså äta i alla fall men det är nog ändå jobbigt för henne..

nu ska jag ta och äta lite lunch. bli ngt riktigt lätt då det blev en ganska sen frukost. kanske bara en filtallrik...
till middag blir det mumsig och superenkel laxlåda. den kan jag verkligen tipsa om. kanske inte så himla nyttigt men verkligen gott!
köp Outinens färdiga potatisgratäng. den är färdig att bara värma på påse. sen köper du gravad lax. gör småbitar av laxen och rör ner den tillsammans med gratängen i en ugnsform. in i ugnen 20-30 minuter. klart!

luggen är kapad nu men kameran hade slut batterier så jag kommer med en bild senare!

klipp klipp klipp

vaknade tillsammans med M idag klockan fem. bytte en blöja och ammade gumman och hade sen hoppats på att hon skulle somna om, men inte det inte...var mysigt att få kliva upp och träffa och pussa pappsen lite innan han for, men sen hade jag gärna sovit lite till. dock var hon inte vaken mer än en och en halv timme innan hon blev trött igen så då sov vi tillsammans. eller egentligen inte...Emina la jag i spjälsängen och hon somnade snällt där och jag fick äntligen!! sova på mage i sängen. sov väldigt gott så fort jag fått upp värmen under täcket...

nu har jag bestämt mig. jag klipper luggen! har just varit och blött håret och sen ska jag klippa den....kommer säkert att ångra mig, men det struntar jag i. jag trivs så himla bra i lugg och det är så enkelt och passar till allt. kanske egentligen borde vänta tills jag ska till frissan och klippa mig, men jag har inte tålamod. och vem vet när jag kommer få en stund över för frissan??
kanske man skulla försöka övertala M att följa med på stan på lördag så jag får klippa mig då?
aja..nu ska jag i alla fall klippa mig. hade tänkte färga håret också eftersom Emina just nu sover i vaggan, men hon sover så lätt så jag törs inte. hade ju inte varit allt för lyckat om hon skulle vakna innan man är klar..väntar tills M kommer hem istället.

nu ska jag klippa luggen och sen ska jag och lill-tjoffsan ta en promenad i höstvädret. jag hittade bilder igår från när jag var som smalast och jag SKA bli så igen. så snabbt som möjligt!!
ngn som vet om man kan GI:a när man ammar?

klippa lugg igen?

är såå sugen på att klippa lugg igen....
dock har jag ju lyckats få ut den ganska långt nu så jag är rädd att jag kommer ångra mig..

ni som sett mig i lugg, ska jag klippa den igen?
eller är det finare som jag har nu???


promenadsugen

sååå. då hade man storhandlat också. var skönt att få komma ut i luften en stund efter denna natt och sedan en hel dag inomhus.
imorgon blir det minsann en långpromenad för mig och gumman. om nu vädret tillåter, för regn och rusk får mig minsann att hålla mig inomhus! en dag som idag hade inte varit helt fel, en till tack!

sitter och småkikar på Idol nu och sen ska jag, säkerligen som många andra, se Desperate Housewifes.

nu smattrar det trevligt i en blöja här i vaggan bakom mig....

mardrömsnatt

blogg. se verkar inte riktigt vara friskt idag...

har flertalet ggr försökt komma in för en uppdatering men icket.


natten som var var en mardrömsnatt... eller snarare eftermiddag till natt.

i 12 timmar var Emina tvär. började kring fyra på eftermiddagen och slutade inte förrän fyra på natten. klockan två gick jag fram och tillbaka i huset med henne och vaggade och bara grät. visste inte vad jag skulle ta mig till. hon var hysterisk och jag hade ett trasigt hjärta. kring fyra somnade hon i alla fall till slut. klockan fem skulle M upp. stackare...för även fast jag försökte ta hand om henne gick det inte direkt att undgå en hysterisk liten kicka...

vi vaknade igen klockan åtta. tänkte att jag svimmar av trötthet för de senaste fyra timmarna var inte direkt rofyllda trots att jag sovit. men gumman var bara hunrig och somnade sen om med mamma till klockan tio. tack gode gud!


kring halv ett kom Sassa susande med blöjor! tack min räddarinna i nöden! då hade vi precis hunnit göra oss klara jag och Emina. det tar sin lilla stund med allt...

sötnosen sov ett bra tag så jag och Sassa hann surra en massa och dricka kaffe. behövdes verkligen. skönt att få träffa en vuxen människa och surra med. känns som att jag snart hade glömt hur man pratar med en vuxen...=/

var riktigt trevligt som alltid.


nu har jag och M precis badat sötnosen. var tredje badet hon är med om och första som hon inte hysteriskt skriker sig igenom. var ju faktiskt himla mysigt. så nu är hon ren, nybytt, lite smått oljig och ganska nöjd.

ska snart mata henne lite innan vi far och handlar.

image343

meningen med livet

image342


jag har hört det så många gånger tidigare..att meningen med livet förstår man den dagen man får barn. visst har jag väl förstått att ett barn skulle betyda allt, men jag har inte förstått HUR förrän nu...

hon är mitt allt. det är hon och jag mot världen.
jag tittar på henne och fylls av en sån värme att jag nästan smälter innifrån.
i timmar kan jag titta på henne utan att ledsna. hon är lika vacker och fantastisk varenda sekund. jag älskar hennes minspel och grimaser, hennes ögon som jag vet knappt ser mig än. hon är så oskyldig och vacker, det vackraste jag någonsin sett.
jag kan inte sluta ta på henne. jag stryker henne över kinden...så len..
jag lägger min hand på hennes huvud och över hennes kind när jag märker att hon är orolig och jag vet att det hjälper. jag kysser hennes kind och håller henne så nära jag bara kan. hon älskar det. hon älskar att höra mitt hjärta slå och lukten av sin mamma. jag får henne att känna sig trygg...vilken känsla.
jag skulle gå genom eld för henne. min prinsessa!

50 cent och Justin Timberlake

egentligen är det inte min typ av musik, men jag måste erkänna att Justin lyckats fler än en gång med riktigt sköna låtar. jag gillar han..tänk han, som var med i pojkbandet och var den lilla söta pojken...gillade han inte. men nu. ojoj, vilken pudding. och inte (enbart) för sitt utseende utan för en sån enorm utstrålning.
samma med 50 cent. har tyckt att han rent ut varit ful! men något med hans utseende är så annorlunda och vackert att jag inte kan tycka så längre..
haha, här sitter jag och babblar om hur snygga eller inte snygga artister är. men det jag försöker få fram är att man inte behöver bara "reklamsnygg" för att verkligen tilltala...
sen kan jag vidare tipsa om en grymt het video med båda dessa män. AYO technology, heter låten. hyfsad låt men het video. verkligen.

nu ska jag fortsätta lyssna på sån musik jag egentligen gillar. just nu är det mest Takida på playlisten.

lite egobilder dagen till ära. magen krymper för varje dag...detta är vad som nu är kvar, drygt 2 veckor efter förlosningen..har en del att kämpa med ändå...

morgonstund utan pappsen...

har varit en riktigt bra natt i natt.
åt kring elva då vi la oss, vaknade sedan inte förrän pappa skulle upp klockan fem. fick ny blöja och lite mer mat och sen sussade vi båda till klockan åtta. mysigt!
känns konstigt att vara själv utan M. för nu har han som sagt börjat jobba...han är saknad..

nu sitter jag och Emina här i vardagsrummet och myser på, har precis ätit frukost. varm choklad. mmm!! så gott när det är sånt här trist väder...kollar på the voice och bloggar och Emina ligger i sittern som gungas av mammas fot. planen var att ta en promenad men jag känner mig skeptisk just nu när det är så trist väder...kanske väntar till i eftermiddag och går med M istället..

nu måste jag läsa Malins blogg och sen om hon fick fara in på förlossningen igår!!

vila

ja man kan då lugnt säga att vi sovit middag nu i alla fall!
jag och Emina kröp ner i sängen och slog på Oändliga historien och somnade nästan på en gång..vaknade ca. 2 timmar senare. skönt var det i alla fall.
jag har nu vaknat, Emina sover fortfarande och jag och M har precis ätit pizza. dock orkade jag inte så mycket..man skulle lugnt kunna säga att man magsäck krympt en aning. inte för att det gör mig något! =)

nu for M och jobbade lite och efter det får vi främmande. vart lite dålig planering men det får gå. är ju åtminstone utvilad nu. Häggan, flickvännen och Calle kommer. ska försöka hinna baka en cocossockerkaka tills dess. M:s önskemål..

så här arg kan man vara ibland:



mina ögonstenar

nu har vi varit på promenad. man känner sig så uppiggad och duktig efter en liten promenad. och dessutom känns det toppen när man orkar lite mer för varje gång.
blev en välbehövlig dusch efter promenaden och nu har vi precis ätit lunch. Formel 1 nu för älsklingen och Emina sussar i mjukliften. tror jag ska slänga mig i sovrummet med en film och kanske få sova lite middag?

hittade lite bilder från dagen innan det var dags att åka in på förlossningen. därför jag glömt dom. men nu måste jag få visa mina underbara....




50-årsfesten

gårdagen var supertrevlig!!
började med middag, sedan presentöppning, lite lekar, fika osv..fick en paus från mammarollen ett par timmar. vi kom dit kring sex och gumman sov och vaknade inte förrän kring nio trots vandrande mellan olika famnar, pillande, hög ljudnivå (var ca. 20 pers där) och en massa massa gullande. sötnosen gillar verkligen att ha ljud omkring sig!
fick äta middag medans hon sov och sen som sagt ännu mer paus. 3 timmar ungefär. det var skönt på ett sätt men nog hann jag börja sakna henne för det.
for hem kring nio-tio då sessan vart lite tjurig. men då var det ju ändå läggdags för föräldrarna så...=)
grattis igen pappa/morfar!

har fått en liten sovmorgon idag också. en sprattlig tjej fick komma upp med pappa medans mamma sov kvar. var skönt.
nu börjar jag bli lite sugen på en promenad med friskluft. orkar fortfarande inte så långt, men den lilla biten man orkar är ju bättre än ingenting. kanske skulle pallra sig till affären och handla lite mjölk..

garderobsuppdatering

åh jisses!
nu har jag gjort en rejäl beställning från HM. egentligen alldeles för mycket, pengamässigt. men jag behöevr verkligen kläder. så nu..plus att det var ett tag sen jag shoppade. (tröstar jag mig med)

nu ska jag rensa min garderob från en massa mammakläder och annat som inte längre används.
ska bli skönt med lite nytt och fräscht så här till hösten!
men först: lunch!

tröttmössa

inatt har jag knappt fått sova nått...inte lillan heller. så på morgonkvisten tog M över och jag har sen dess fått sova en massa timmar. de sista tillsammans med lillan. hon sover fortfarande. inte så konstigt med tanke på att hon nog sovit mindre än mamma.
nu är jag i alla fall igång. har precis ätit frukost och duschat och nu väntas besök av faster Frida och farbror Johan.
tycker nu att gumman ska vakna då det känns som att mitt högra bröst ska explodera....

efter besöket ska jag försöka hinna prova lite kläder inför ikväll och även hinna göra mig iordning. jag vet,klockan är inte mer än 10, men dagen går snabbt när man har en liten...=)

just det. såg nu när jag duschade att min navel faktiskt börjar se normal ut igen..små framsteg! =)

nöjd med det lilla

har precis ätit middag. mysig fredagsmiddag med tända ljus. kyckling med pesto och couscous. mums! dock fick vi inte njuta så länge eftersom lillan fortfarande än tjorvig..gör så ont i mammahjärtat när hon gråter..huga.
nu myser hon hos pappsen. så underbara de är mina två....

nu ska jag gå och fixa glass med fruktcoctail och chokladsås. sen blir det att mysa framför tv:n med mina älskade. ska nog passa på att slänga mig på mage här i soffan medans jag kan. snacka om att man nöjer sig med lite nu för tiden..
kanske blir det en liten promenad i höstmörkret sen om inte sessan vill somna ordentligt...

skulle även behöva prova ut lite kläder inför morgondagens festligheter...

namn

idag fick vi som sagt Eminas personnummer från skatteverket. med detta papper medföljer ett papper där man ska fylla i hennes förnamn, mellannamn och efternamn. som tur är har vi hela tiden varit ganska eniga om vad hon ska heta. Emina såg vi direkt att hon skulle heta när hon kom ut. det var bland det första M sa när hon föddes.
har även pratat lite om mellannamn. M har inga speciella önskemål men det har jag... självklart vill jag på ngt sätt "hedra" (lite fel ord kanske...) min mamma, Eminas mormor, genom att ge henne en del av henne. och tyvärr är hennes namn det enda jag kan ge....
min mamma hette Jennie-Ann. dock var det ingen som kallade henne det utan alla kallade henne Jann. ett ovanligt och vackert namn.
därför har vi nu beslutat att Eminas fullständiga namn kommer vara: Emina Jann Henriksson.

trots att M aldrig hann träffa min mamma är han så fin när det kommer till henne.
idag när vi pratade om det så säger han:
- det är väl det minsta vi kan ge henne... både Jann och Emina.
gissa om man har nära till tårarna då..men trots den lipsill jag är håller jag mig. gråta kan jag göra en annan dag...
jag saknar henne. och som jag misstänkte innan Emina föddes skulle jag sakna henne ännu mer nu än innan. och visst är det så, om möjligt. men en känsla slog mig när vi fortfarande låg på förlossningen. den första jag tänkte på just nu Emina föddes var mamma. men känslan då var inte saknad. jag log och grät sedan av lycka för jag visste att hon var där..

personnummer

en lugn dag idag. skönt faktiskt . inte ett endaste ärende att göra. inte för mig och emina i alla fall. men M har rantat lite. varit och klippt sig ( vart ursnyggt!! ), köpt present till pappa och provat bilar.
jag och emina har varit hemma och myst här i soffan tillsammans.  hon tjorvar fortfarande lite men jag misstänker att det har med magknip att göra....lillgumman...

nu har M precis gjort en brasa, vi har fått i oss lite lunch och Emina sussar sött i vaggan. passar på att uppdatera bloggen då och även läsa alla andra. jag är verkligen grymt beroende av andras bloggar. hur kan det vara så skoj?? =)
posten kom och Emina har nu fått sitt personnummer. härligt! =)

bjussar på lite bilder från igår innan kvällsutflykten. jag i myskläder och Emina i babyskyddet.

dagen

sååå..hemkomna och nyätna. Emina sover i sin säg och Heroes har precis börjat. ska nog kika på det innan filmen.

idag var vi som sagt och vägde lilla gumman. hon hade gått upp nästan ett halvt kilo sen sist! duktig tjej! även fast vi sett att hon i alla fall inte blivit mindre så är man ju ändå orolig innan man vet säkert. men nu kan vi sova gott.=)
var sen en sväng på lindex. hittade inget annat än en mascara. jag som hade velat hitta ngt fint att ha på pappas fest på lördag men jag får nog försöka rota fram ngt här hemma istället.
var även till arcus en sväng så M fick köpa sig lite värmetröjor och fingervantar. dock fick jag och Emina gå tillbaka till bilen eftersom hon blev hungrig.
handlade sallad till lunch på vägen hem och sen har vi bara myst på här hemma med film, vila och kramar.

nu ska jag kramas med min man!

liten tur

ska precis åka iväg och hyra en film och handla lite. är så grymt sugen på fruktcoctail och vaniljglass så vi bara måste handla.
här hemma är det varmt, jag känner mig trött på att vara inne och gumman är fortfarande lite tvär så vi följer med pappsen på den lilla turen. blir mysigt och förhoppningsvis somnar tjofsan. har precis matat henne och bytt blöja så hon kan sussa vidare sen är vi kommer hem.

nu pyser vi!
återkommer senare

utmanad

nu har jag blivit utmanad av 2 st så jag gissar att jag måste anta den nu=) tycker det är svårt men vi testar...

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

- jag sover på mage på mina händer
- jag har olika stora näshål (synligt olika)
- jag kan inte kissa om det är okänt folk på toa eller folk jag inte känner så bra (kan funka om personen i fråga ställer sig med ryggen mot)
- fötter är bland det äckligaste jag vet
- jag har ett seriöst shoppingproblem (dock inte så stort att det är ett bekymmer)
- jag avskyr muntliga konflikter. har jag problem med ngt föredrar jag att skriva

jag utamanar: Sassa, Malin R, Malin K, Sandra och sen vet jag ingen mer med blogg som jag vill utmana...

inge roligt...

att beställa kläder när det är jättelång väntetid på dom...suck.
gjorde färdigt en beställning från hm med en massa massa fint, men mycket skulle inte komma förrän i oktober och då kändes det inte aktuellt längre..
väntar nog till min guldbonus kommer och shoppar i affären istället..

klädbehov

vi har verkligen haft att göra med en tjovis idag. hon har inte alls velat vara med. tror inte riktigt att hon själv vetat vad hon ville. nu har hon precis somnat efter att ha varit vaken sen ett tiden. hoppas att det var tillfälligt...hjärtskärande när hon är så ledsen vår lilla tjej....

har varit och rantat lite på förmiddagen.
skulle egentligen väga stumpan med de som skulle montera garageportsöppnaren kom på morgonen så vi hann inte. for en sväng till stan istället. M och Emina sprang in på apoteket medans jag sprang ner på HM. handlade ett till amningslinne i en lite mindre storlek och 3 par boxerstrosor. provade en jättefin jeansklänning också men tyckte den såg ut som ett tält på mig...dock ångrar jag såklart nu att jag inte köpte den. hade vart skoj att ha ngt fint att ta på sig på pappas fest på lördag. kanske hinner en runda till innan dess? tveksamt...
hann även ner på Vila och kika men hittade inget passande. de hade en sååå snygg halsduk. fanns både i gammelrosa och i svart men kostade 300 kr...kändes häftigt för en halsduk..fast självklart ångrar jag även att jag inte köpte den.
inte mycket kläder som passar nu för tiden och även fast magen försvinner mer och mer för varje dag så är den fortfarande kvar och det känns inge skoj att ha tajta kläder än. vägde mig idag och fick en glad överraskning när jag såg att jag gått ner kring 4 kg på bara nån dag. hoppas det fortsätter i samma riktning=)

har även hunnit med att handla insektsnät till vagnen, termometer till Eminas bad och en nagelfil till mini-naglarna. ska försöka fila hennes naglar lite ngn dag när hon sover. idag vill jag inte utmana ödet när hon äntligen sover sött.

vill sååå beställa från hm. kanske man skulle göra det nu...?
finns så mycket jag vill ha!

tjorvmaja

en tjorvig maja i natt resulterade i att pappsen fick kliva upp lite tidigare än mamma så jag fick sussa en stund till. behövdes kan jag lova! och jag skulle nog ändå behöva en rejäl middagslur senare...

nu har jag precis matat tjejen och lagt henne i vaggan. ska försöka fixa till mig lite och sen ska vi fara på bvc och väga henne. ska även på barnens hus och köpa insektsnät, på hm och köpa mer amningslinnen och lite andra ärenden. känns skönt att få komma ut en sväng idag.

rumpvärk

nu har vi precis ätit middag. fisk med svampsås och ris. fick till och med äta hela middagen tillsammans utan att sessan vaknade! =) nu knorrar det lite i vaggan så jag skyndar mig att skriva.....

igår var sååå mysigt. Emina somnade i spjälsängen för första gången så jag och M fick gosa lite med varandra.  började med att ta en efterlängtad dusch och sen kröp jag till kojs med min älskling. kändes lite konstigt och oroligt att inte ha henne i sängen med oss men den stunden tillsammans med M behövdes! vi låg och kramades och det slog oss båda att så hade vi inte legat på länge. var en viss mage som tidigare varit i vägen....
myste en massa och somnade sen på mage. på mage! orotroligt underbart att få sussa på mage. visst, det kändes i brösten, men det struntade jag i.

idag har vi haft besök både av lillasyster jossi och av carro och erik. fick ett supergulligt velour-set av carro och erik till Emina. rosa och tjejigt! och även detta i lite mindre storlek så hon kan använda det redan nu. hon kommer bli så stilig imorgon med nykläderna!

imorgon ska vi på bvc och väga henne igen. ska bli spännande att se hur mycket hon har gått upp. hon äter ju mycket och det är inte ngn brist i skafferiet så hon har nog gått upp en del. runda och goa kinder har hon vår lilla älskade.

nu ska jag krypa upp vid min M och få en efterlängtad massage! varför var det ingen som sa att man får så ont i rumpan av att sitta och amma hela tiden???

bilder på sessan




presenter

har precis vaknat efter en liten sovstund tillsammans med Emina. la mig egentligen bara för att få henne att somna, men det verkar som att mamma somnade också=)
nu sover hon vidare en stund och M är på språng men kommer nog hem snart.

igår fick vi som sagt besök av inger. som alltid så mysigt att träffa henne. hon är verkligen en hjärtefavorit. Emina fick en MASSA fina presenter. hon fick sig en beskyddare. en nalle puh-beskyddare. så fin! och såklart en massa urgulliga kläder. i lite mindre storlek vilket var toppen eftersom det mesta hon har fortfarande är för stort.
hon fick en lila tunika med lila leggings till och matchande strumpor, en rosarandig body med rosa plyschbyxor till och matchande strumpor. hade tänkt att Emina skulle få ha sin snygga tunika på på morfars 50-årsfest på lördag men jag kunde inte hålla mig så hon har de på sig redan idag..=)
tack inger!!! du är bäst!!

nu ska jag gå och fixa till mig lite.
älskar att klä på mig nu för tiden när jag har så mycket som passar=)

jisses!!

vad jag har sovit idag!
har sovit middag två gånger tillsammans med gumman idag. vaknade nu precis efter andra gången..hade nog kanske några timmar att ta igen.

nu ska jag mata sessan och sen ska hon få bada med pappsen! så mysigt!

ikväll kommer äntligen inger och hälsar på. blir härligt. äntligen får lilltösen träffa tant-inger.=)
skulle gissa att dagens första kopp kaffe kommer avnjutas då för om jag får gissa kommer jag få en fri famn vid besöket=)

sömntuta

klockan är åtta och jag är precis uppstigen. och vet ni vad? Emina sover än!!!!
hon vaknade 1 gång inatt som vanligt för mat och sen dess har hon nu sovit. var nog en trött liten madame.
egentligen borde jag inte sitta här och glo utan jag borde passa på att äta lite frukost medans hon sussar, men som vanligt har man svårt att få fingrarna ur...

M är och jobbar idag. suck..känns inge kul, men sånt som ändå måste göras antar jag. dock tror jag han ska vara ledig resten av veckan i alla fall. det var bara idag hjälp behövdes.
jag tycker bestämt att han kan vara hemma och mysa med oss denna vecka också som det var tänkt från början. även fast jag klarar mig själv och känner mig pigg och så så tycker jag han ska passa på. det är ju nu vi kan göra lite mysiga saker tillsammans. har ju varit ganska trött och slut tidigare och kanske inte orkat så mycket, men nu kan man ju kanske hitta på lite mer.

regnet öser ner utanför så en promenad är inte att tänka på. inte nu på morgonen i alla fall. dock ska jag försöka komma mig ut på en i alla fall. friskluften behöver både mamma och dotter. för att inte tala om motionen. för mamma då såklart! =)

nä, nu måste jag försöka fixa nått ätbart innan gumman vaknar..

mysig söndag

blir en riktig myssöndag här hos oss.
M är precis och hämtar kinamat och hyr en film. jag har plockat undan lite här och tänt en massa ljus. det är riktigt varmt och gosigt efter allt eldande och jag känner mig som världens mest lyckligt lottade människa. kan det bli bättre? jag har mina älskade martin som känner mig utan och innan och som fyller mitt hjärta av sån enorm kärlek och jag har vår dotter. bara det...åh...hur beskriver man det? det är inte möjligt att beskriva så starka känslor med ord..

gammelfarmor var här och hälsade på oss. fick en jättesöt pyjamas och en underbart gullig lite klänning till tjofsan. kändes lite konsigt att se gammelfarmor sitta och gulla med henne...inte dåligt konsigt, bara konstigt. har aldrig sett henne i den rollen.

nu ska jag se om lilla stumpan börjar vakna...tycker jag hör lite grymtande från sovrummet...

krymper

myser på här hemma. sitter och kikar på Formel 1. eller snarare Martin som gör det men även jag och Emina drabbas ju=)
har dragit ner persiennerna och M har precis gjort en brasa. Emina myser i pappas famn och mamma får en liten stund för sig själv.
Gammelfarmor Britta ringde precis och är på väg att hälsa på.

nu börjar magen bli ganska mycket mindre. märker stor skillnad för varje dag som går och även fast det är så otroligt mycket annat att tänka på nu så gör det mig självklart glad. nu är det åter lite kläder som passar och man kan börja känna sig som sin egen. dock är ju mina bröst numer Eminas egendom, men det gör mig absolut ingenting! kanske ser magen mindre ut med tanke på den abnorma storlek mina bröst har antagit....=P
ska hur som helst beställa lite kläder från hm här ngn dag. känns underbart att kunna tänka på det igen, få känna sig lite fin och fräsch. har ju hunnit shoppa lite kläder redan innan gumman kom till världen, men det var så pass lite...(i min värld i alla fall)
vet en massa som jag vill äga från HM. de har verkligen underbara höstkläder just nu.

nu ska jag plocka undan lite här innan främmandet kommer.

premiärpromenad

nu har vi precis varit på premiärpromenaden! var riktigt härligt att få lite friskluft och om än en liten runda så en runda. kändes precis lagom och Emina verkar gilla det, somnade med en gång och sover fortfarande. har henne i vagnen här ute på altanen. dock känns det lite obehagligt med alla getingar....har hängt min jacka över nu, men insåg att ett insektsnät måste inhandlas snarast.

känns som att allt går bättre och bättre. inte för att det någonsin gått dåligt, men vanan kommer ju eftersom. känns skönt! nätterna går bra. sessan vaknar inte mer än en gång per natt för mat ( än så länge) och hon är sååå mysig att sussa tillsammans med! =)

ska nog hoppa i duschen nu innan gumman vaknar och vill ha mat.

kväll

har precis ätit middag nu. blev en sen sådan...har myst på i eftermiddag med film i sängen. Sessan har legat bredvid oss och sovit och vi har fått lite välbehövlig kvalitetstid tillsammans.
nu som sagt middag och en trilsken liten maja som just nu blir tröstad av pappsen....tänka sig att det kan göra så ont i hjärtat när hon gråter...huija...

inget duger tydligen just nu.

tidig morgon

inte nu längre, men det var...
har varit vaken några timmar nu tillsammans med Emina. tänkte att jag skulle låta M sova idag. igår fick jag somna om en timme på morgonen och sen sova middag med tjofsan...M var helt slut igårkväll så jag tänkte det var hans tur att sussa lite nu,
nu har lillan precis somnat efter blöjbyte, rengöring av naveln (som trillade av igår), påklädning och efter att ha lagat frukost med mamma. hon sover sött bredvid mig på soffan.

idag ska vi nog inte göra mycket mer än att fara på apoteket och handla lite alvedon och babyneseril. sen kring lunch kommer moster jossi och morbror jimmy. ska bli mysigt. ska käka lunch tilsammans och mysa på.

nu ska jag försöka få i mig min tekopp innan damen vaknar.

en trött liten familj

nu har dagen nått sitt slut och vi är alla alldeles trötta efter dagens aktiviteter.
efter shoppingturen har vi haft främmande. först av M:s syster med familj, mamma och mormor och sedan av min pappa och rut. nu har vi slagit oss ner här i soffan framför tv:n. Emina sover sött i famnen på pappa.

shoppingturen tidigare idag resulterade i:

- sköna baggybyxor till mamma (khakigröna)
- svart lite längre kofta till mamma
- 1 st svart, 1 st vitt amningslinne
- amningsbh
- naturvit overall till Emina i fleece (inga ben utan bara som en påse)
- en söt liten blus till kickan
- matchande byxor
- strumpor till kickan

imorgon kommer lillasyster Jossi och Jimmy. ska bli mysigt! ska nog förresten ringa henne nu och kolla hur de hade tänkt. tidmässigt och med middag och så...
vi har fortfarande inte hunnit med ngn promenad. hoppas på imorgon. och hoppas på lite sol. hade varit väldigt mysigt, men man hinner inte med så mycket annat än att sköta sessan om dagarna. vilket vi gör mer än gärna!

 

första turen

idag har vi haft den första turen tillsammans allihopa. om man nu inte ska räkna bvc igår....
var till storheden. hittade allt vi skulle ha på hm så det blev ingen mer affär än så, men det räckte. var skönt att då komma ut från huset lite. verkligen. men jag känner fortfarande att jag är ganska slut och inte orkar så mycket åt gången. vi får ta allt som det kommer, lite i taget.
handlade i alla fall lite kläder till mig och även till Emina. återkommer sen med vad...

nu väntas främmande av Martins ena syster med familj plus hans mamma.
hör att lilltjejen är på väg att vakna nu efter bara ngn minuts sömn. kanske vill vara lite social och söt? =)

tänka sig att jag till och med hinner sakna henne när hon sover.....

schema

så var även denna dagen slut. de går så snabbt att man knappt hinner med!

hann inte med ngn promenad tyvärr. det hade varit skönt, men vi kanske får ta den imorgon istället.

det som står på schemat imorgon är en tripp till storheden för diverse inköp.
dels måste jag inhandla en amnings-bh eftersom de jag redan har är x storlekar för små. även lite kläder till Emina skulle behövas, det mesta är ganska stort...

nu är det en tjej som är hungrig.

vårt lilla körsbär

nu har vi varit på bvc och vägt Emina. Hon hade nästan gått upp til födselvikt igen. var inte orolig innan men ändå skönt att få det bekräftat, hon växer så det knakar! =)


underbara lilla Sassa kom på besök när vi kom hem, har suttit och surrat och druckit kaffe. fick så himla fina presenter också. jättesöta strumbyxor och body till lill-tjofsan och MAMMA fick också presenter. lyx! skumbad, badbomber, fotpeeling, fotsalva, hårinpackning. ja en massa gott och blandat helt enkelt. underbart!


nu ligger vårt lilla körsbär här bredvid mig och sussar sött. har faktiskt varit vaken större delen av dagen så nu kanske hon sover en längre stund.

M for precis iväg för att handla en lyktstolpe till gården. jättefin! för nu börjar det ju faktiskt bli ganska mörkt på kvällarna.

hade hoppats på en liten liten promenad med barnvagnen idag, får se om orken finns. jag är ganska slut fortfarande. var slut bara efter den lilla biten mellan parkeringen och bvc.... men viljan finns där och jag längtar så tills jag kan ta min första lite längre promenad. längtar efter den friska höstluften! för visst är det ju underbart med hösten!!

början på något nytt och underbart

image313


tänka sig att hon äntligen anlänt. har fortfarande inte riktigt förstått det och fylls av en sån enorm kärlek varenda gång jag tittar på eller tänker på henne. våran lilla Emina. vackerbarn....

på fredag förmiddag gick mitt vatten. på eftermiddagen åkte vi in till förlossningen första vändan men fick åka hem igen. var bara en rutinkoll som man alltid gör när vattnet gått. precis när vi kom dit började mina värkar lite smått.
på fredag natt fick vi åka in till förlossningen igen och för att stanna då mina värkar började göra för ont för att orka med hemma.
på lördag 15.53 är hon sedan född vår lilla prinsessa. hon fick komma ut med hjälp av sugklocka tillslut då både mamma och dotter började bli för trötta. och på grund av långvarig vattenavgång blev vi tvugna att stanna 3 dygn på BB. dock var det ganska skönt. vi hann ställa många frågor och hade sån tur med barnmorskor så jag hade kunnat stanna längre!
självklart var det ändå skönt att komma hem och få komma iordning lite. Emina verkar må gott och det gör även hennes lyckliga föräldrar.

idag ska vi till bm och väga vår lilla kicka. hon hade nämligen gått ner ganska mycket i vikt innan vi skulle åka hem, eå vi måste kolla så hon inte gått ner ännu mer sen vi kom hem. men som hon äter och som så mycket mat det finns så känner jag mig inte direkt orolig.
efter det kommer tant Sassa och hälsar på.

Nu är hon här, vår prinsessa!

Nu har vi äntligen fått komma hem och kommit oss iordning lite.
Hon är så underbar vår lilla prinsessa att jag nästan gråter av lycka varenda gång jag tittar eller tänker på henne.

Tack till ALLA för alla lyckönskningar och grattis! Det uppskattas otroligt.

Återkommer senare och berättar lite mer men just nu ska vi bara njuta och komma oss iordning ordentligt.

All About Us

Våra dagar