15e januari

Igår hade vi en riktig matlagardag (kväll) jag och emina. pappsen var tvungen jobba över.
lagade en köttfärsgratäng med keso som blev riktigt god! och sedan gjorde jag "ost frestelser" som man lätt kan ha som tilltugg när man kör lchf som jag gör.
här kommer recepten för er som är intresserade!
 
 

4 port

500g Köttfärs

1 Hackad gul lök

1,5dl Creme fraiche

1dl Tomatpuré

Salt & Peppar

Paprikapulver

Timjan

2dl Keso

Ostsås:

2dl Grädde

1dl Creme fraiche

2dl riven ost, gärna med mycket smak

Salt & Peppar

Ev. en skvätt citronsaft

Bryn köttfärsen. Låt löken steka med en kort stund så den blir mjuk. Blanda i creme fraiche och tomatpuré. Smaka av med salt, peppar, paprikapulver och lite timjan.

Ostsås: Koka upp grädde och creme fraiche. Häll i osten under omrörning. Rör tills all ost har smält. Smaka av med salt och peppar. Skvätt i lite citronsaft om du önskar aningen syra.

Blanda köttfärsen med keson och lägg i en ugnsfastform. Häll över ostsåsen. Grädda i 200 grader i ca 15min, eller tills gratängen fått fin färg.

 

 

1msk smält Smör

4dl hackad Babyspenat

2 Ägg

1dl Grädde

1/2 hackad Gul lök

2dl riven Prästost

50g Fetaost

Salt & Peppar

Blanda smält smör, ägg, grädde och riven prästost. Stek löken och babyspenaten tills den blivit mjuk och följsam. Blanda ner det i smeten. Salta & peppra. Häll smeten i småkaksformar, ca 1msk per form. Fördela fetaosten i formarna. Tillaga i ugn, 200grader i cirka tio minuter eller tills de fått fin färg.

Låt frestelserna kallna innan du äter dem. Förvara i kylskåp.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

All About Us

Våra dagar