graviditetens tyngdlag

det gör mig ledsen att läsa om alla tjejers viktfixering. visst, det är ingenting som är nytt, och jag kan väl erkänna att även jag är en av "dom". dock finns det

en gräns för mig. nu pratar jag inte bara om "vanlig" viktfixering utan om den som uppstår vid graviditet.

jag är medlem på en sida som säkert många av er känner till. Familjeliv. gång på gång kan man på deras forum där läsa rubriker som:

hur mycket har ni gått upp hittils?

mina fråga är nu: vad spelar det för roll?? visst, det finns hälsomässiga skäl till att inte gå upp för mycket eller för lite, men vem bestämmer vart gränsen går?

jag läste dessa foruminlägg ofta tidigare. tills jag insåg att de bara fick mig att må dåligt. för inte sjutton ska ni tro att det är ngn som gått upp för "mycket" som

skriver där. nej då, det är de lyckligt lottade som antingen ligger precis på normalkurvan eller de som ligger under. (det är ju bara att se på namnet:normalkurvan. vad är vi som ligger utanför då? onormala?)

och med detta menar jag absolut inte att det är ngt fel med att ligga på normalkurvan, var glad för det så länge ni mår bra. men jag ligger inte där. jag ligger långt över.

men trots detta vet jag att mitt barn mår bra, jag mår bra och allt är som det ska bortsett från att jag är lite tyngre än vad kanske många andra är. enda anlednigen är mängden fostervatten, vilket enligt läkaren endast har positiva aspekter. (för barnet, inte för mig som måste bära omkring på det dagarna i ända)

varför ska det då vara så svårt att vara stolt?


jag försöker vara stolt över min mage och vissa dagar är jag verkligen det. oftast är jag det. men vissa dagar är det inte så himla enkelt att känna sig vacker. allt man hört och sett själv innan är ju bilden av den gravida kvinnan som är så vacker. men så känns det inte. inte nu i alla fall. kanske kommer jag kunna se tillbaka på bilder och minnas mig själv som vacker under min graviditet, det återstår att se.

men hur lätt är det att känna sig vacker när man:

har fått höja sängen för att ens ha en sportslig chans att ta sig upp, fötterna skiftar i blålila med vita fläckar med tår som pekar mer upp än ner för att de är så svullna, fingrarna går inte längre att böja utan att anta en mörklila färg, känns som att huvudet ska explodera när man ska ta på sig skorna, det är helt omöjligt att hålla inne diverse gaser när man sitter på toa, (då jag oftast pinkar med öppen dörr har diverse kroppsljud inte undgått min sambos öron), bikinilinjen är inte ansad sen...minns inte? (jag lider inte av det eftersom det var ganska länge sen jag över huvud taget kunde se den...)

ja jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst, och jag tror att alla som en gång varit gravid är villig att hålla med.

hur gör alla dessa kvinnor man sett som är höggravida och verkligen vackra?? de kanske i grund och botten känner exakt likadant som en själv..

den stolthet som en gång fanns gentemot sin sambo är som bortblåst. hur kan den vara annat när det ibland känns som att man är en omkringvandrande kroppsljudsorkester??

jag hoppas av hela min kropp och själ att han kommer glömma detta så fort vårt barn är fött. eller är hans bild av mig föralltid förändrad?

så efter detta vill jag meddela att att vara gravid är det absolut bästa som någonsin hänt mig!! =)

postar även några bilder från idag. (försöker som sagt vara stolt)

   



Kommentarer
inger

Ett jäkligt bra inlägg... jag förstår dig precis... och vad är normalt... alltså jag blir bara förbannad när jag hör normalkurva... men hallåååååå vad f-n är normalt... och när ska framförallt barnmorskor ta bort ordet normal, normalkurva osv... Ligger man inte på kurvan såååå får man banne mig ångest... för man tror att man är onormal... och Anna... det finns dom som ligger långt under kurvan... och kan inte rå för det heller... Det ska väl ändå inte vara så att man går omkring och mår dåligt under hela sin graviditet bara för att man inte ligger på "normalkurvan". Sedan är din beskrivning rätt underhållande... ser många flashbilder framför mig... ;-) men det får man bjuda på. Till sist... du är OTROLIGT vacker både gravid och icke gravid!!!! Snacka om att stråla!!! Ledsen att vi inte han ta någon lunch den här veckan... blev lite mkt :-(
men gärna någon dag nästa vecka... om du inte har börjat jobba.... Puss och kram VackerAnna

2007-07-20 @ 15:17:12
Anna

inger: tack för att du håller med! fast jag gissar att det i verkligheten är väldigt många som gör det. dock kanske inte så många som vågar..
jag har först nu börjat att verkligen tycka att jag är fin, och inte för att jag har vant mig utan för att jag inser att jag SKA vara stor och att jag har ett litet mirakel inom mig. den lyckan ska ingen få ta ifrån mig!
jag tar gärna och lunchar ngn dag nästa vecka. skulle verkligen behöva på stan och köpa nått att ha på mig, för jag lovar, trots att jag tar alla tillfällen i akt att handla kläder, är det inte mycket som passar nu...
säg till när du kan bara, jag har inget spec. inplanerat.
och du inger....TACK!! =)
puss och kram

2007-07-20 @ 17:42:06
Robban

Anna,du är helt ärligt lika snygg nu som innan du blev gravid..Lite kortare kommentar än Inger=) Puss å kram på dig/Robban

2007-07-20 @ 18:24:21
Anna

Robban: tack raring!! du är bäst!=)=)=)
love u!
puss och kram

2007-07-20 @ 18:26:44
madde

Allt du skrev i ditt inlägg stämmer så himla bra! Jag kände igen mig på allting!
Det här med svullna fingrar och fötter, svårt att böja sig ner utan att huvudet ska sprängas, kroppsgaser m.m.. Du fick mig att dra på smilbanden, för det är verkligen exakt som du beskriver det!
"den stolthet som en gång fanns gentemot sin sambo är som bortblåst. hur kan den vara annat när det ibland känns som att man är en omkringvandrande kroppsljudsorkester??"
Hur bra var inte det?=)
Och du, du ser JÄTTEFIN ut på bilderna!=)

2007-07-20 @ 21:10:38
URL: http://tildesmamma.webblogg.se
Anna

madde:tack!! jag förstod väl att jag inte kan vara ensam om att känna såhär. hihi=) synd bara att det inte är så många som pratar om det så man har en LITEN aning om vad man har att vänta sig i alla fall. =P
men visst är det väl underbart hur kroppen fungerar ändå?? =)

2007-07-21 @ 00:37:01
madde

Ja det är faktiskt helt otroligt hur kroppen fungerar!=) Och du har rätt, det pratas sällan om det "jobbiga" med att vara gravid. Allt är bara så mysigt och vackert. Men hallå liksom. Hur vackert är det med hemorrojder och svullna fötter? =)
Vi bor på Hertsön, var det är det ni bor?=) Om jag nu får vara nyfiken tillbaka!

2007-07-21 @ 01:23:07
URL: http://tildesmamma.webblogg.se
Anna

Madde: tror jag ska skriva en ärlig bok om hur det är att vara gravid.....=) fast då kanske folk inte törs skaffa barn =/
hertsön. där har jag växt upp=)mysigt där. pappa och hans fru bor där i hus.
vi bor i rutvik. köpte hur här i november och älskar det!

2007-07-21 @ 11:35:08


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

All About Us

Våra dagar